• Eda Kemlink

    Ahoj bajkeři!

    Mám problém s kolenem při jízdě na kole. Koleno mě bolí pouze při šlapání a také mě v něm píchá. Hned jak slezu z kola, kolenu už mě nebolí a můžu normálně chodit bez bolesti. Na kole jezdím často a nikdy jsem takové problémy neměl. Měl někdo z vás s něčím podobným zkušenosti a popřípadně jak jste to řešili? Předeme děkuji za odpovědi.

    Eda

    0 0
    • novas752  

      Špatně nastavený posed? Špatně nastavené kufry na nášlapech?

      0 0
    • Pikaču  

      Tak driv jsi to treba sice neresil nikdy ale třeba mas 3 roky špatně nastavene kufry a ted uz se to nahromadilo.

      Nicméně tezko rict takhle. Záleží kde ta bolest v kolenu je- resp co presne boli. Oncas se mi ozve nejaka slacha a samo to přestane. Treba kdyz radne neprodahuji nebo nestrecuji. Dokonce kdyz nemasiruju svaly ( lýtka, hamstringy, stehna).

      Kolena me boli treba z moc úzkých navleku nebo dlouhých gati. Zablokuju pohyb cesky a nema to moc rada.

      Pak kolena boli kvuli zimě.

      Takze to jsou moje zkusenosti. Nicméně posed u fittera je zaklad. Nebo jeste lip u ortopeda co umi nastavit posed. :))))))

      Zkus vylucovaci metodu kdyz jsi na kole. Rozcvakni se z pedalu a slapej ze trochu posunes nohu ven nebo dovnitř ( menit pozici na pedalu) abys zjstil jestli to nechce natocit kufr.

      0 0
    • Jarunak  

      Ahoj Edo, delas jeste nejaky jiny sport kde by mohlo dojit k poskozeni vazu v koleni? Casto se to stava u fotbalistu, nebo hokejistu. Pokud si nejsi vedom zadneho jineho impaktu, tak pak bych resil spravne nastaveni vysky sedla. Zvysuj po 1cm a uvidis.

      0 0
    • Jano86  

      Ja som mal silnicku triban a ma boleli kolená strašne.. Potom ako som si kúpil bike zrazu žiadne bolesti v kolene…prišlo mi ze XL triban je na moju výšku malý ram..

      0 0
    • grafik  

      Kolik ti je? Zkus na netu pohledat ITBS.

      0 0
    • Romancero  

      u mě to byl jiný Q.faktor (jiné liky), nastavení kufrů a vložky v tetrách – než jsem to „poladil“

      0 0
    • Smazaný účet  

      To bude rakovina.

      0 0
    • X-biker  

      Pohrej si s posedem a spickama do V a zkus sedlo o 5 a pak 10mm nize, me tohle dost pomohlo. Blbe, ze na platformach se neda udrzet stejny postoj. ITBS je dobry shit, potykam se s tim asi 5 let. Jednu vyjizdku to zaclo a ted nekdy ujedu 50km a ani nevím a nekdy po 10km citim a po 20 radeji obracím domů… chodil jsem i k dvou fyzioterapeutum na cviceni a diagnostiku, ale jsem liny doma cvicit dokud me to zase vice nechytne :-D good luck

      0 0
      • Pikaču  

        Jak spickama do V. Kazdy jsme jinak. Me to vychází třeba do /\ resp paty ven.

        0 0
    • -b-n-x-  

      Kdybys byl z Plzne, tak tady na kolena mame odbornika. Pripadne bys mohl vynechat cele laborovani u ortopedu, a nastoupit rovnou na specializovane oddeleni bolesti. Kdyz by to nepomohlo proti bolesti, tak bys mel aspon legalne nejake drogy. Coz bys jako mlady clovek mohl ocenit :-)

      Nicmene, vazne: Pokud te to jeste neboliva a nepicha dlouho, tak to treba zase samo prejde. Pokud uz je to dele, tak zkusit napravit „potencialni chyby“: spravny posez, kolena v teple, mozna neco dalsiho. No a samozrejme nejaka navsteva odbornika – lekare.

      0 0
      • AussigBiker  

        No vlatne nevime, kam se odbornik prestehoval, ale predpoklad je, ze kamsi do Plzne, no :)

        0 0
    • Esi  

      řešil jsem letos v srpnu nepříjemný pocit, občas píchání v koleni z vnější strany, dal jsem o 5mm níž sedlo a přenastavil kufr abych mohl dát patu blíž k rámu, pomalu to odeznělo od té doby naježděno cca 1500km a klid.

      před tím jsem měl stejný posed na stejném kole ca 3 roky, ale letos jsem díky covid víc jezdil.

      Hlavně měň vždy jen jednu věc a potom zkoušej, jinak příznaky jsem měl stejné, taky to pobolívalo jen na kole.

      0 0
    • Roglicfan  

      Ahoj, můj otec také trpí zraněním kolena a používá CBD olej ke snížení bolesti a možná je to také užitečné pro tebe. Vím, že používá 10% oleje z www.cibdol.cz

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já bych to viděl na totálku (totální endoprotézu)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.