záda po 105, bederní oblast, ze spurtu :-)

3 nepřečtené
  • camillio

    Tak a je to tu zas :-) Včera jsem si uhnal bolest muskulatury zad, tentokrát v mírnější podobě ale zato se známým přesným mechanismem vzniku. Rád tedy uslyším nějakou kloudnou radu, copak nebo spíše pročpak se to zvrtlo a jak tomu předcházet.

    Celá lahodná věc vznikla při spurtu na silničce, předtím jsem dával cca 3 minuty stíhačku (ne na max) zuřivého silničáře co přede mnou projel po hlavní a já ho ne a ne dohnat (povedlo se :-)). Následně on odbočil, já projel vsí a po chvíli se rozhodl pro pár intervalů. V průběhu druhého, řádně zalehlý a při silovém točení (ale na rozumné kadenci kolem 80) jsem během šlápnutí pravou nohou ucítil „natáhnutí“ v oblasti pravého vzpřimovače v bederní části zad (někde kolem L3). S tím pravděpodobně souvisí i bolest v oblasti kříže jež se objevila dneska, nejspíš v důsledku šetření postiženého svalu.

    Nejvíc by mě zajímalo, proč k tomu došlo. Napadlo mě, že je slabé břicho (což není vyloučeno), nebo disbalance břišní-zádové svalstvo. Trénuju plavání, min. 2× týdně (teď teda přes prázdniny méně), takže záda by měla být solidně svalově vybavena. Nikdy dříve jsem se zády problémy neměl, letošek je ale vypráskaný (možná jsem moc nosil malého synka).

    Každý kloudný příspěvek do diskuse vítán :-)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.