• Jester

    Mel bych prosbu o Vase rady ci zkusenosti. Mel jsem problem s bederni a krcni pateri – doktorka rekla, ze mam zablokovanou pater. Pater mi odblokovala, rehabilitoval jsem, cvicil. Bohuzel pokazde kdyz sednu na kolo, tak se mi pater zablokuje (coz je doprovazeno docela dost silnyma bolestma). A to i tehdy, kdyz jedu jak babka z pole. Cvicim pravidelne. Nejaka rada? Nechce se mi s kolem koncit. Driv mi paradoxne kolo spis na zada pomahalo.

    0 0
    • vlk  

      Také se mi to stávalo.Chce si to správně nastavit posed.Může to být i tím, že máš moc dlouhý posed apod. Po tom co jsem si upravil posed se už problémy s krční páteří u mne nevyskytovali. Problém bolesti bederní páteře se ale poslední rok velice zhoršil a tak jsem koupil fulla a už je po problému. Chce to také cvičit-posilnit a trochu sem tam protáhnout bederní svalstvo, kolo zrovna na páteř moc dobré není.

      0 0
      • Jester  

        Cvicim – posiluju denne. Uznavam, ze full by toho vyresil hodne, ale zatim do toho nechci jit, protoze mam dva pomerne drahe HT (z toho jeden z koupeny v minulem roce) – byla by to dost velka ztrata je prodat. Posez snad mam optimalni, aspon mi 10 let vyhovoval. Jinak na kole me zada neboli, problem je ten, ze se mi po jizde zablokuji a boli az potom.

        0 0
        • vlk  

          tak bych zkusil si pohrát s tím posedem a nebo si zkusit pořídit aspoň odpruženou sedlovku.

          0 0
    • maxtor  

      Jak říká vlk. Možná by nebylo od věci zkusit se projet na něčem jiném. Taky jsem měl ještě loni silničku s hliníkovým rámem, na které mě hodně bolely záda a od letoška, kdy mám carbon, mě záda nebolí ani po dlouhé vyjížďce. Držím palce.

      0 0
    • cíca  

      Kámoš měl to samý. Pak koupil kratší představec a odpruženou sedlovku a je docela v pohodě.

      0 0
    • Želva1  

      Jestli budeš chtít, ozvi se mi na mejl – pokud napíšeš, kde se ti ty záda blokujou, můžu ti poslat nafocený nějaký jednoduchý cviky. Neboj, školu na to mám :-)

      0 0
    • Lister  

      jak píšou ostatní, zkusil bych si pohrát s posedem, já měl až do loňska potíže taky, bolela mě hrudní pátěř s vystřelováním mezi žebra – což bolelo při dýchání, letos mám posed kratší a je po problémech, navíc jsem zase nasadil štítek na helmu, který jsem musel mít sundaný kvůli bolestem za krkem – prostě jsem byl loni tak moc nataženej, že jsem přes něj blbě viděl, a tak jsem jezdil s hodně zakloněnou hlavou – letos je to OK.

      Jinak na záda je nejlepší posilovat břicho a pak taky hodně plavat – u mě funguje spolehlivě.

      0 0
      • nobody  

        já jsem taky musel sundat štítek z helmy, protože po hodině jízdy jsem už krk necítil. Bez štítku je to vpoho.

        0 0
        • kovar  

          asi máte nic moc přilby, když je nutno sundávat štítek. Kšilt si odklopím nahoru (dolů), když je třeba.

          0 0
          • Thapsus  

            Loni těsně před dovolenou (červenec) se mi zablokovala krční a hrudní páteř, na dovolené jsem to zkoušel rozjezdit, skončil jsem ve špitále. Znovu jsem na kolo sedl až v říjnu, musel jsem upravit posed, řídítka výš a dlouho to bolelo, cítím to ještě dnes. Nechce to uspěchat. Pomáhá joga, sauna, masáže a hlavně čas…

            0 0
            • Jester  

              Uf diky za rozumny prispevek. Problem je v tom, ze jsem naposled sedel na kole (poradne, ne na zkousku, jestli uz to jde nebo ne) na konci rijna minuleho roku. To uz mi prijde jako dost dlouha doba. Od te doby jenom rehabilituju a cvicim, ale zatim je to porad k nicemu.

              0 0
              • Thapsus  

                Je to svinstvo, bolí to hodně dlouho. Řekl bych že něco přes rok. Mě se zablokování vracelo tak půl roku při nějakym prudším pohybu, teď už to spíš jen pobolívá. Zvedni si řídítka na úroven sedla, až se to spraví můžeš je zase pomalu vracet zpátky. Ta předsunutá hlava přetěžuje trapezový svaly a když to nezvládnou, zablokujou kloub a skřípnou nervy.Pokud nermůžeš hýbat hlavou, chce to nebojovat s tím, teplo a mě pomáhali hřejivý náplastě. Hlavně dávej bacha na průvan a klimatizaci. A přidávám nějaký odkazy: www.basketfanclub.cz/Zdrav

                www.ics.muni.cz/…dankova.html

                www.cvicime.cz/…c/chyby.html

                přeju hodně štěstí

                0 0
                • Jester  

                  Popsal jsi to presne. No aspon je nejaka vyhlidka na uspech. Uz jsem v to skoro nedoufal. Odkazy prostuduji. Diky.

                  0 0
    • Pavlos  

      Coze oni uz vymysleli i blokaci zad? To vym ty zamykatelne tlumice a vidlice nestaci?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.