• hawk

    mam taky problem a chcem pocut nazor akoby ste to riešili vy.Mam ROAD BIKE. pod predstavcom mam vela podloziek a este stale su riaditka omnoho nizsie ako sedadlo. Predstavec nechcem otačat aby som nevyzeral ako rekreačny jazdec. rozmyslal som o vymene ramu za slopingovy, aby mal dlhsiu hlavovu trubku, lebo momentalne mam klasiku s vodorovnou hornou ramovou trubkou. asi to je fakt jedine riešenie.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Proč chceš mít řídítka výše? Mi se vysoko rozhodně nezdají, spíš bych ty podložky vyhodil a představec ještě otočil dolů. Aspoň teda já.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Jeden chce mermomocí dostat řidítka co nejníž, pod úroveň sedla, i když je malý a má tak omezené možnosti, druhý je chce dostat výš, oba přitom řeší jen design a ne to, jestli jim dosavadní nastavení vyhovuje či ne. Hawku, rozdíl mezi rekreačním (tím míníš nejspíš pomalého cyklistu?) a sportovním či závodním cyklistou nedělá určité nastavení výšky řidítek od sedla, ani představec otočený negativně. Nastav si kolo tak, aby sis na něm připadal přirozeně a neměl bolesti zad, krku, ramenou… Ale pokud dáš jen na vzhled tak dej pryč podložky, ať dostaneš řidítka ještě níž, neb „správné“ nastavení a uznávaný design praví, že čím řidítka oproti sedlu níž, tím je čiklista víc „in“. (A s velkou pravděpodobností od určitého stupně snížení řidítek bude trpět bolestmi zad).

      0 0
      • roud  

        Mluvíš mi z duše :O)

        0 0
      • olkyczase  

        Jednoznačně turistu od závoďáka rozlišuje posez. Když pojedeš vzpřímeně, tak Tě za „sportovního“ jezdce nikdo považovat nebude .. :-) Tak se jezdí do hospy na pivo ..:-) J.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          S tím souhlasím. Ale nevylučuje to ani nedoplňuje to, o čem píšu výše. Vždyť větší výškový rozdíl mezi řidítky a sedlem jednoho cyklisty nemusí znamenat nataženější posed oproti cyklistovi, který má na svém kole řidítka blíž sedlu. Viz rozdíl v nastavení kol cyklistů, výškově baskatbalistů, a prcků. Velkej cyklista může mít negativní představec, podložky pryč, vyhovující dýlku rámu, přitom může být natažený míň než malej cyklista, který má řidítka (skoro) na úrovni sedla. A oba dva můžou být závoďáci. (Které nakonec v pohodě předjede třeba rekreační cyklista s řidítky nad sedlem). :-)

          0 0
    • hawk  

      aktivna kariera cyklistu mi skončila a nemam chut si dalej ničit záda. Chcem pohodlie. tak vymenit ten ram za sloping? či nie? podotykam ze novy ram bude SCOTT speedster S30 – alloy

      0 0
      • roud  

        Hmm ja bych dal představec nahoru kašli na vzhled a hleď na zdraví…

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Jestli si dáš poradit, tak dle toho obrázku bych vidli nezkracoval, ten rozdíl je dostatečný, ale z estetického hlediska by to zvedlo, kdybys vyměnil krytku od hlavového složení za jinou, která bude kuželová a vyšší. Teď tam máš výšku asi do 1 cm a dají se sehnat krytky až 3,5 cm, které pak opticky jakoby zkrátí výšku od hlavovky k představci. A hej tam černé, nebo karbonové podložky, aby tak nesvítily, a neupozorňovaly na sebe.

          0 0
      • kámen úrazu1  

        Takže neřešíš výšku beranů kvůli designu, ale pro bolest zad? Pokud Tě bolí i při nynějším nastavení, můžeš ještě zkusit kratší představec. Zdá se mi, že ±1cm je na silničce znát víc než na biku. Nebo posunout sedlo dopředu, ale to mává posedem už hodně, takže bych se tomu spíše vyhnula. Záda Tě bolela i při sportovnějším nastavení? Pokud ne, může být chyba ve změně nastavení do víc „turistickýho“ (rozuměj méně jak na skřipci), nebo máš problémy se zády, dost mmožná dané svalovou dysbalancí. Pokud přemýšlíš o novým rámu tak vzhledem k bolesti zad bych šla do kratšího (kratšího, nejen nižšího), než máš teď.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Pokud sportovní a přitom dobře padnoucí geometrii rámu, tak zu vlastní zkušenosti doporučuji CUBE, měl jsem stejné problémy s rámem Duratec a po změně na Cube pohoda :-)

          0 0
      • olkyczase  

        No, netvrď, že za bolesti zad může závodění .. Já najel 1000000 km (:-)) a záda OK .. J.

        0 0
      • olkyczase  

        Doporučuji vyměnit řídítka za rovná a představec otočit .. budeš vypadat elerantně a in a záda v poho .. :-) J.

        0 0
      • olkyczase  

        Proč si nedáš podložky pod představec?? To by určo cosi pomohlo .. J.

        0 0
    • hawk  

      ano je mozne ze mam svalovu dysbalanciu, a aj miernu skoliozu. a suhlasim s tebou ze skusim kratši ram, lebo zatial všetky čo som mal sa mi zdali dlhe. Teraz mam 90mm predstavec.

      0 0
      • olkyczase  

        A výšku postavy? 165? J.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Je to sice jen orientační, ale když se držíš za páky, neměl bys vidět nábu. Jak to máš?

        0 0
        • olkyczase  

          se vsadím, že je nevidí .. s rezervou .. má moc krátký představec a páky posunuté trochu víc nahoru .. Uvidíme, co řekne :-) J.

          0 0
        • Zdenda CUBE  

          Za páky né, musí držet řidítka vedle představce a pak mu musí trubka řidítek lícovat s osou předního kola v ose: oči, rodla, nába :o)

          0 0
          • olkyczase  

            tAKŽE JSEM TO ŠPATNĚ ŘEKL: nÁBU UVIDÍ PRÁVĚ DÍKY velmi KRÁTKÉMU PŘEDSTAVCI .. J.

            0 0
    • hawk  

      tie podložky boli cele leto všetky pod predstavcom, to len na foto je ich par kuskov hore. a vysoky som 174cm aj ked mam kratke nohy takze ram velkosti „S“ mi je dobry.

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        Tak jak jsem psal výše a zkus si ještě trochu zvednout řidítka v představci, abys měl horní rovnou trubku a první vodorovné oblouky a páky ve vodorovné poloze, máš to trochu víc sklopené a pak tě to nutí jako přepadávat a vzniká větší tlak na ruce

        0 0
    • yetti  

      Podle me je ten ram na Tebe dost nizky – vzhledem k tomu ze je to ram bez slopingu, tak mas na silnicku pomerne vysoko vytazenou sedlovku. Ale pokud Ti vyhovuje delka ramu, tak se na vzhled kola vykasli a klidne si i obrat predstavec. Ja take vozim pod predstavcem 25mm podlozek a vysokou krytku hlavoveho slozeni a kaslu na to, ze by to bez tech podlozek vypadalo lip. Hlavne, ze se mi na tom dobre jezdi.

      0 0
    • hawk  

      najprv sa chcem všetkym podakovat ze mi chcete pomôct, velmi si to cenim. =) pod predstavcom mam 35mm podloziek.

      ked drzim riaditka vedla predstavca nevidim naboj. Ale to je teraz ked som otočil predstavec smerom hore.

      0 0
      • roud  

        Hmm a jak se ti na tom teďka sedí (jede) ?

        0 0
        • hawk  

          noo nesedi sa mi na biku moc pohodlne

          0 0
          • roud  

            Tak neřeš a jezdi :O)

            0 0
          • Zdenda CUBE  

            Otoč to zpět a raději trochu zvedni řidítka

            0 0
          • olkyczase  

            Něco jiného je sedět a něco jiného jet .. J.

            0 0
            • hawk  

              takže ked barany pootočim smerom hore v predstavci automaticky dam nejake tie milimetre radiace paky nizsie???

              0 0
              • Zdenda CUBE  

                spíš obráceně né? Jestliže malinko pootočíš s řidítky nahoru, jdou nahoru i páky duálů né?

                0 0
                • hawk  

                  ja uplne chapem čo mysliš ze ked pootočim riaditka tak dualy idu s nimy, ale bolo by to tak lepšie keby duali išli trocha nizsie a barany vyssie. tym ostanu dualy tam kde boli a riaditka budu vyssie.

                  0 0
                  • Zdenda CUBE  

                    Šlo mi o to, když jsem se podíval z boku, tak je máš trochu sklopené dopředu dolu a tím pokud to držíš těsně před pákami, tak ty ruce mají tendenci jakoby sklouzávat k pákám a tím se víc namáhají ruce a vzniká větší tlak na dlaně. Pokud ti to tak vyhovuje tak nad tím nepřemýšlej a zapomeň na to. Já když jsem měl takto nastavená řidítka a jel jsem déle než dvě hodiny, tak mě z toho začaly bolet ruce a musel jsem to dát do absolutní vodorovné polohy. Přidal jsem pro ilustraci foto. Doufám že už víš jak jsem to myslel :o)

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Ono taky záleží, jak to kdo drží. Způsob, co popisuješ prakticky vůbec nepoužívám a páky držím až za konec s tím, že pod pákou mám akorát malíček.

                      0 0
                      • Zdenda CUBE  

                        Jasně že je to individuální, tak jak to máš ty to já vozit nemůžu, ale má to tak nastavené dost lidí, nic proti ničemu, jen jsem vycházel z jeho laborování s řidítky a netvrdím, že tak jak to vozím já je nějaké dogma, to ani omylem :o)

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Ono taky každé řídítka mají jiný tvar a i ty páky jsou různé.

                          Problém ale asi nebude v tom, že by měl hawk ty řídítka nějak extrémně níž, než sedlo. To určitě nemá a z toho by ho záda bolet neměla, takže spíš bude problém v jeho páteři a pak by se měl asi s tímto typem kola (ke kterému takový posed patří) rozloučit a podívat se po něčem, co bude jeho páteři více vyhovovat. A takové kolo pak může vypadat dobře i s napřímeným posedem.

                          0 0
                          • olkyczase  

                            Jako bych to o pár řádek výš neříkal .. :-) .. městslé sportovní kolo, v podstatě jako silnička, akorát rovná řídítka, představec nahoru, kratší rám .. J.

                            0 0
                • olkyczase  

                  Hawk asi myslel, jestli má páky posunout po obloucích dolů .. což určo né, pokud je má dobře teďe .. tzn. konec pák v rovině se spodní rovinou řídítek .. já dávám lehce výš .. J.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Mám je taky cenťák nad tou rovinou. A vyhovuje mi ty oblouky mít rovně.

                    0 0
                    • olkyczase  

                      Já dávám tu spodní rovinu vodorovně a trošku podtrhnu nahoru, takový sloping .. J.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.