Silniční kolo XXL, výška 204cm

37 nepřečtených
  • Jirkas007

Zdravím,

Chtěl bych si pořídit silničku ale mám 204cm – což mě dost limituje. většinou tyto kola nejsou skladem.

Momentálně vlastním gravel Merida Silex 400 XL rám a sedí mi celkem dobře.

Jediný, k čemu jsem se dobral, že podobný vysoký stack má Trek Domane, Cube Attain i třeba Superior XR.

Nemáte někdo podobnou zkušenost? která značka, typ kola by mohl být ok pro takovou výšku?

Díky za každou zkušenost.

0 0
    • Sigina  

mám teda jenom 192cm a když jsem loni vybíral silnici, tak Cube Attain C:62 má nejvyšší stack a nejlepší poměr stack:reach obecně … ještě zaleží jak máš dlouhy nohy / tělo

mám velikost 60 u tebe asi 62 …

0 0
    • Peterson88  

Teď jsem mrknul na Canyon a silnička na 105 s karbon koly pod 60k není asi úplně špatnej kauf https://www.canyon.com/…-7/4427.html?…

0 0
    • Sigina  

https://www.bike24.com/p2959327.html?…

Tady by ti přišlo složené v krabici. Loni jsem ho tam koupil.

0 0
      • gemini  

Ten Cube je v 62ce poměrně krátkej…

2 0
        • Peterson88  

Souhlas, mám 198cm a Cube jsem nebral, protože je krátkej.

0 0
          • makimaki  

Jak vysoký máš rozkrok? to může být tak, že máš kratší nohy a delší tělo, pak potřebuješ delší rám. Ale tenhle chlápek má nohy 100 cm.

0 0
            • Peterson88  

Z hlavy nevím ale tak 85–90. Vím že sedlo mám mít kolem 81cm.

0 0
              • makimaki  

Tak to by odpovídalo, máš kratší nohy a delší tělo než já, proto třeba to Cube nebylo ok.

0 0
              • gemini  

To se změř – na netu je poměrně dost návodů. Já mám 196 a nohy ne nějak extrémně dlouhý a vnitřní délku nohy mám 94 cm – výšku sedla pak 82 cm. Edit: myslel jsem že jsi zakladatel vlákna a máš délku noh při výšce 204 cm:-)

0 0
                • Peterson88  

Já se měřil, dokud fungoval bikefit calculator než to zrušili kvůli GDPR :D

0 0
                • tomo_111  

Ja mam cca 195–6, po x pokusoch som dokonvergoval k inner leg 93–94 ale sedlo mam 84 (viem ze podla lemonda to je cca 92, fitter mi dal dokonca 85 ale drop na cube agree velkost 60 bol na mna uz nejak moc. Mozno by som mal zvazit 83 alebo aj 82, inak som presvedceny ze mozno 62ka s kratsim predatavcom (11cm ako ma 60) by mi bola snad lepsia.

0 0
      • makimaki  

Hlavovka 242mm, stack 649mm – to by mohlo být pro tohoto obra možná schůdný. Max. nosnost ale 115kg …

0 0
      • Peterson88  

Já si upřímně myslím, že kolo co má seatube length jen 560mm bude problém. Já mám u Grizlu 612mm, a jsem na půlce sedlovky (400mm), a to mám sedlo ve výšce 80cm. On bude mít sedlo o nějaký cm výš. Pokud bude těžší, tak bych se bál praskání rámu.

0 0
    • Sigina  

je ale to je přesně co jsem třeba hledal, protože mám taky delší nohy než trup, tak jsem nechtěl být moc nataženy …

proto píšu o tom poměru stack / reach … ale tohle je individualní

0 0
    • Azmir  

Co za 50k tohle v 62" na Forcu AXS? https://www.centrumrowerowe.pl/…axs-pd50359/?…

1 0
    • Vrci  

Kdysi dávno když ještě aktivně hrál jezdil Zdeno Chára na silničce od Treku a měl udělanou delší „nasouvaci sedlovku“. Možná jde o běžné dostupnou službu. Za zeptání nic nedáš.

0 0
    • makimaki  

Obecně mají hliníkové silničky vyšší stack, takže bych hledal spíše tam. Já mám rozkrok 96cm a výšku sedla od středu 850mm, takže budeš potřebovat o těch 40–50 mm více. Tipuju okolo 880–890mm. Někde jsou i údaje, kde je max výška sedla. Taky budeš potřebovat i dlouhou hlavovou trubku, skoro bych řekl 240 a více mm.

Když jsem hledal podobné kolo, vycházel mě Attain jako dobrá volba, i když nevím jakou máš hmotnost, to asi nebude pod 110 kg, budeš asi i za hranicí nosnosti kola. To samé s tím Izoardem, do 115 kg, takže asi budeš nad.

Ale mám 197/96cm což je nic proti tobě, Attain má hlavovku 242mm a stack 648mm, na kalkulátoru podle velikosti to pro tvoje míry napsalo „Sorry … !“

Silex, předpokládám, že máš asi to starší provedení, měl poměrně vysoko řidítka. Jaký jsi měl stack a reach? Podle toho bych se orientoval, když se ti na to jezdí dobře.

0 0
      • Peterson88  

Pokud bude těžší 120kg, tak se bojím u hliníku, že mu bude praskat rám u sedlovky. Jako se to stalo 2× mě. A to jsem měl ještě sedlovku 450mm.

0 0
        • makimaki  

Pravda, že s karbonem nemám zkušenost, ale mám pouze hliníkové rámy (author instinct a aura xr) a ok. Třeba když vidím Trek Procaliber a délku sedlovky u vyšších lidí, tak to vypadá zvláštně. Ale asi taky žijí …

0 0
          • Peterson88  

Já mám Grzil a za tři roky mi praskl akorát ráfek a špice, což není tak hrozný. Předchozí kola měla ST 530–570 a sedlovku 450mm, pro roce mi praskl rám u Riverside 920 (garantovaná nosnost 170kg), kdy teda mi ještě prasknul asi 3× ráfek. Teď mám ST 612 a sedlovku 400mm.

0 0
      • Jirkas007  

váha u mě zatím není problém – mám 99kg.

výšku sedla mam momentálně 88cm

Silex mám ten novější rám – celkem dlouhy reach 440 (+80mm predstavec z vyroby) a stack 650 cca.

Attain mě taky napadl, ještě mě zaujal Agree – je nižší než attain ale zase delší.

Zrovna včera jsem si zkoušel Trek Madone SL 6 2025 – a kupodivu jsem se na tom cítil velice dobře .. i když to má stack jen 610.. čekal jsem, že to kolo bude malý a nesložím se na tom.

Dospěl jsem k názoru, že Agree by mohl být horký kandidát – má vyšší stack (cca 630) než ta Madone a je stejně dlouhej.

Trošku se bojím, že ten attain bude takový kompromis mezi silexem a agree. Ano, jsou za supr cenu ale jestli to má význam.. taky se trošku obavam, ze to bude krátký.

jen tak mimochodem na strankach vyrobce píšou že Madone SL 6 je v XL rámu pro lidi od 188 – 213 – celkem velky rozpětí, to me zarazilo.

0 0
        • makimaki  

Už jsem kolikrát s někým diskutoval o velikosti kola, a pak když jsem přišel do obchodu se na kolo podívat, tak prodavač byl rád za každého, kdo shání M, L velikost. To samé, tahle doporučení od – do. Ale asi budeš muset popřemýšlet, aby jsi neměl vlastně stejná kola.

0 0
    • Edwin  

Mrkni na Ridley. Mám Grifn GRX, ale dělá se i silniční na 105. XL rám uvádějí jako 63 do 203 cm, tak třeba by to sedlo. Já mám jen 198 cm a je mi vcelku pohodlný.

0 0
    • gregorus  

Podívej se na BMC roadmachine. Syn má 203cm a vejde se. Inseam má taky 100cm, sedlo jde dat až na cca 90cm (mohl bych případně změřit). Stack je 645, ale bylo tam snad ještě kolem 5 cm podložek. Nejsou to navíc jenom kulaté podložky, ta hlavní je tvarovaná jako přechod z představce (dá se ale vyměnit za nízkou) takže to ani nevypadá až tak blbě.

3 0
    • nomecz  

tohle sme pred nejakou dobou vybirali pro kolegu co ma taky 200+ https://www.staterabikes.com/…di2-LXCTA580

0 0
      • gemini  

Tak zrovna Xelius má hooooodně nízký stack…Pokud kolega nevozí 5 cm podložek, tak bude extra ohebný…

0 0
    • Jirkas007  

Tak jsem koupil nakonec Canyon Endurace CF7 ve velikosti 2×l a myslím, že to byla trefa do černého.

Díky za všechny informace.

3 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.