• Forry

    Ahoj,

    Mám doma Scott Scale 950 2017

    https://www.scottmtb.cz/…t-scale-950/

    Kvůli škole jsem bohužel neměl na větší ježdění a závody tolik času jako teď, i když najedu ročně maximálně jenom 6–7 tisíc km.

    Díky tomu, že jsem si nedávno pořídil gravela,Giant Revolt Advanced 2, tak na nový HT dlouho nebudou finance. Říkal jsem si, jestli nevyměnit postupem času jednotlivé věci a nechat si ho, případně ho časem předat přítelkyni (sedí ji stejná velikost rámu). Kolo mám rád, i když samozřejmě uznávám, že jakmile jsem poznal karbon u nového gravela, budu ho chtít příště znovu, nedá se to srovnat, ale jak jsem psal, chtěl bych si ho alespoň postupně vylepšit, ať je na něm jízda co nejpříjemnější, i když se to racionálně moc nevyplatí, ale i tak bych pro něj měl já nebo přítelkyně doma v budoucnu využití, i když bych si pořídil časem lepší.

    Každopádně, pořídil jsem si lepší kotouče než původní, když se staré sjely, na mou váhu (77 kg) mi vyhovují, s brzdami jsem celkem spokojený.

    Co se týče ráfků, bohužel jsem měl jednou na dovolené při sjezdu smůlu, na jednom místě je vidět náraz od kamene, postupně mi začal praskat výplet a musel jsem si pořídit v zahraničí narychlo jiný (nevím, co je zač), bohužel nejspíš těžší, abych mohl dovču dojezdit. Dnes jsem zvážil ze zvědavosti zadní kolo, 3,0 kg (kazeta, Continental Race King kevlar-690g), které znovu začalo házet přesně v místě nárazu, přitom jsem na něj skoro nesedl a doma mi už ani nejde pořádně docentrovat. Přemýšlím, než kolo odvezu do servisu, jestli nepořídit nové, lehčí kola? Určitě jsem si chtěl ráfky předělat na bezduš, bohužel ale nejsou tubeless ready, tak jsem vás chtěl poprosit o radu, než se do toho vůbec vrhnu, abych to nedělal zbytečně.

    Můžu se prosím zeptat, jestli by mi někdo nedoporučil nějaké konkrétní ráfky, nebo rovnou zapletená kola? Případně jestli to není blbost, či doporučil, do čeho by se investice alespoň trošku vyplatila. :-)

    Díky moc!

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • scota  

      DT Swiss XM 421

      0 0
    • novas752  

      3kg za zadní kolo se všim všudy je brutál, to zdaleka nemá ani moje enduro s 2,6" pláštěm co váží asi 1kg sám o sobě.

      Kolik bys chtěl do obou výpletů investovat?

      0 0
      • Forry  

        Myslíš, že bych se vešel s něčím rozumným do 4–5 tisíc? :-) Nevím, jestli hledat na bazaru, nebo kupovat nové. Vzadu mám rychloupínák a vůbec nevím, jak je to s nábojem, nemám bohužel žádné zkušenosti a rozumím tomu jako koza petrželi…:/

        0 0
        • oddie  

          Do 5tis se v pohodě nechají zaplést docela rozumné záplety.

          0 0
      • Forry  

        Zvážil jsem přední kolo (tam zustal stary původní vyplet), se vším všudy 1,8kg.

        0 0
    • Tommit  

      Vypadá to vyřešeně, tak, než to úplně zapadne, se s prominutím přiživím, mám už nějaký rok Scott Scale 960

      https://www.scottmtb.cz/…t-scale-960/

      Pokud chci začít nějaké vylepšení, v čem dle vás tohle kolo nejvíce tlačí bota? Mám ho v XXL, neb jsem žirafa 203cm, takže měnit celé kolo nechci, shánění mi tenkrát dalo docela práci, chci ho trošku omladit/vylepšit, . Díky za vaše myšlenky

      0 0
      • novas752  

        To by ses měl ptát sám sebe, vůbec nevíme jak a kde jezdíš…

        Všechno co na tom kole je může se dá vylepšit. Lepší brzdy a kotouče, lehčí a lepší vidlice, lepší řazení, lehčí kliky, lehčí tužší výplety, lepší pláště, karbonová sedlovka a nebo řídítka… Záleží co štve tebe.

        0 0
        • Tommit  

          To je tak, když je člověk nucen touhou něco vylepšit a neví přesně, kde začít. Mám 100kg, 5× do roka to vezmu někam na víkend na Single trek (hlavně Nové Město a letos konečně i Sušice, protože tam mám dobrou základnu). Samozřejmě musim (ač nejsem žádný gymnasta) jezdit s dětmi jejich potrhlé sjezdy, skoky atp. Hlavně ale to kolo slouží jako cross country a doprovod na ježdění po lese, polích – jako zodpovědný otec nenechám syny napospas pouze fotbalu a basketu.

          0 0
          • novas752  

            Tak něco tě na tom kole musí vyloženě prudit. To bych řešil první. Tipl bych si že to třeba v té Sušici budou brzdy a vidlice + sedlo v nebesích = teleskopka.

            Ale tam to celkově chce jiné kolo, z XC enduro neuděláš. Pak bys nemusel jezdit, ale chtěl jezdit potrhlé sjezdy. :)

            0 0
            • Tommit  

              Tomu jinému kolu rozumím, jenže vzhledem k prostoru, který mám doma k dispozici, musím mít jednoho univerzála (a smířit se s omezeními z toho plynoucími). Celopéro je fajn, ale využil bych ho 5× ročně, to raději investuju do toho HT, třeba ta vidlice mi přijde jako fajn úkol. Brzdy budou horší oříšek…To kolo má momentálně 12,6kg, tak třeba i nějaký gram shodit.

              0 0
              • novas752  

                Bych to viděl naopak, vyměnit brzdy za něco rozumného = buď Deore nebo SLX. Toť celý problém.

                Při výběru vidlice je seznam možných kandidátů daleko větší. Gramy shodíš snadno, jen na té vidlici to bude klidně 300g.

                0 0
                • Tommit  

                  Právě valím oči, že ta mrcha, která je tam teď, má 2,2kg, sehnat nějaký třeba Epixon na RÚ a mám těch 300g, přesně jak píšeš.

                  0 0
              • JachymP  

                To jsem si taky myslel, že fulla využiju 5× ročně. Ale jen do té doby, než jsem si ho koupil ;)

                0 0
              • oddie  

                Celopéro je fajn, měl jsem ho jako nouzovku na začátek sezóny, než poskládám to karbonové HT, pak se to skládání nějak protáhlo, pak jsem vylepšil to celopéro, sezónu na něm dojezdil, a na začátku další sezóny jsem milé díly na HT rozprodal a nechal si jen ten full :) A taky jsem ho dřív nepotřeboval a skoro bych ho nevyužil, a ani bych si ho nikdy nekoupil, kdyby nešlo jako zajímavý polotovar kolem a já ho vzal pro srandu a „na chvilku“…

                0 0
                • Tommit  

                  Já vám všem věřím:-) jen nechci jezdit po Klánovickém lese s dětmi na celoperu za kilčo a dvě kola v tom našem domečku prostě neuskladním tak, abych je měl snadno po ruce…vrhnu se na brzdy.

                  0 0
      • jonti  

        Teleskopickou sedlovku – s tou výškou máš těžiště hodně vysoko a snížení ve sjezdech pomůže.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.