Výběr kola cca 13000,- pro přítelkyni

39 nepřečtených
  • drahysa

    Ahoj, potřebuji poradit s výběrem kola pro přítelkyni. Ale má to spoustu háčků, chtěl sem vybrat dražší kolo ale byla by naštvaná, protože ho kupuju já a né ona. Doteď jezdila na 10 let staré „dámském "oceláku“ a malým rámem:-)-takže cokoliv bude lepší:-)

    Líbila se jí merida juliet 400 D, ale jsem vyděšený z té „vidlice“. Byl bych rád za jakýkoliv tip.

    • výšku má cca 168cm.

    Cena by mohla být i vyšší, ale musel bych tvrdit že nebyla.

    I tvar rámu hraje roli, protože má představu, že trubka na pánském je vysoko:-)

    Určitě jste někdo zažil podobnou situaci:-)

    díky.

    0 0
    • Azmir  

      Být tebou bych jí zkusil překecat na pánský rám jelikož ty dámské jsou dle mého názoru skoro vždy s hrozným poměrem cena/výkon a abych měl za 13k kolo na sotva aliviu a s vidlí XCM nebo něco podobného to fakt ne. Ať to má aspon deore a nějakou pro ženskou únosnou vidli co se pod ní alespoň pohne a taky at to kolo nemá 15kg jako kola v téhle ceně, protože to by si moc od toho oceláka nepomohla.

      0 0
      • drahysa  

        http://www.mojekolo.cz/…et-tfs-400-d

        je na deore…a samozřejmě první je aby mělo pěknou barvu:-)

        • deore
        • kotouče
        0 0
        • Azmir  

          Jestliže má 168 cm tak dohaduju její váhu něco přes 50kg seš si jistý že potřebuje kotouče, které se nasazují obvykle kvůli většímu brzdnému účinku a u levných modelů zvyšují cenu a tím pádem musí jít jiné komponenty dolů. U téhle meridy je 2,5 kilová vidle, která se nehne ani pod tebou natož pod tvojí přítelkyní poté celkem nevyhovující kliky, dále těžké pláště s velkým valivým odporem, na ty tvoje kotoučovky si skoro každý stěžuje a má s nimi problémy jinak je to kolo v pohodě ale jestli ho určitě chceš tak bych se poptal prodejce a vyměnil vidli, pláště a kliky což ovšem bude tak +3000 kč otázka jestli jsi to ochoten podstoupit protože za tu cenu už by se dalo sehnat dobré kolo.

          0 0
          • Misha.in  

            Hydry jsou taky mnohem komfortnější na brždění a je úplně jedno kolik dotyčná váží.

            0 0
          • hctr  

            kdyby tuhle vidlu novou za par stovek prodal a sehnal nejakou novou za dobrou cenu tak bych nevidel jediny duvod, proc to nevzit, vypada hezky na kliky se jako zenska urcite koukat nebude a plaste jsou otazkou par korun kdyz koupi nejake race kingy v dratu tak kolem 5ti kila ma oba. Navic takove veci jako jsou plaste apod jsou ciste spotrebni material a stejne to driv nebo pozdeji vymeni, kazdopadne tu vidlu bych menil hned ze startu at z ni jeste neco vytriskas na aukru bys to mohl dat tak za litr a urcite by si to naslo sveho kupce.

            0 0
    • crzcba  

      http://www.gtbicycles.cz/…lanche-3-gtw

      naživo pěkný…

      0 0
      • drahysa  

        problém je ten že s kotoučema bych se zbavil nastavovani špalků :-)..s cenou by se dalo jít výše..ale výbava se mi líbila…až na tu vidličku…to je jako by tam byla pevná:-) má někdo tip na podobnou výbavu s lepší vidlí?

        0 0
        • Toutou  

          No, s kotouči by ses sice opravdu zbavil nastavování špalků, ale třeba (liší se kus od kusu) bys zažil nové a nevídané druhy nasrání, když rovnáš třmen, nevrací se ti pístky, ohneš kotouč, brzdy ti vibrují a cinkají a tak :)

          Takže k brzdám si pamatuj následující

          • starat se budeš o véčka i kotouče, jen o každé jinak
          • véčka jsou LEHČÍ
          • na lehkou holku véčka pravděpodobně STAČÍ
          0 0
          • drahysa  

            problém je ten ža ani jeden nejsme zrovna v kategorii „lehčí“ :-)

            0 0
    • Azmir  

      Tady máš dva tipy které si myslím že by určitě vyhovovaly, otázka jestli se budou líbit tvé přítelkyni. Jediná neznámá jsou náboje. A muselo by se trošku připlatit ale myslím že se to vyplatí nebude se totiž trápit protože bude mit aspon trošku lehčí kolo na slušné vidlici a slušném osazení. http://www.mojekolo.cz/…gtw-1.0-disc

      http://www.mojekolo.cz/…rimson-white

      0 0
    • PatrikL  

      myslím, že najlepšie bude sa vyhnúť vidliciam ako suntour XCT, XCM + rst Gila, Capa.

      Do tej ceny sa musí dať nájsť bike minimálne so suntour XCR, ak nie, tak poskladať by sa dalo určite :D

      0 0
      • drahysa  

        a kdybych ji ukecal na pansky ram tak tohle by šlo?

        http://www.korunka.cz/…c-700-d-2010

        0 0
          • Azmir  

            Kdyby jí ukecal na pánský rám tak bych spíš doporučil papírově nižší model 600-D a nebo poprípadě 800-D ale 700-D mi k srdci teda vůbec nepřirostl spíš koukni na tamty 2.

            0 0
            • drahysa  

              bych to viděl tak do tech 15 000,– rozhodující by asi byla vidle, s tou můžou být největší problémy a i brzdy..ostatní komponenty…mi příjdou celkem „nerozbitné“…budu rád za jaké koliv nahození…bylo by fajn kdyby to byla šance vidět v Brně:-)

              0 0
            • drahysa  

              bych to viděl tak do tech 15 000,– rozhodující by asi byla vidle, s tou můžou být největší problémy a i brzdy..ostatní komponenty…mi příjdou celkem „nerozbitné“…budu rád za jaké koliv nahození…bylo by fajn kdyby to byla šance vidět v Brně:-)

              0 0
              • Azmir  

                Napsal jsem ti tu už 2 kola se slušnou vidlí ale když by možná i přijala pánský rám a ty bys byl ochoten vyšší cenu koukni se na meridu 800-D za tu cenu celkem kolo bez kompromisů jetsli checš kolo za levnější cenu koukni na meridu 600-D je za tu cenu taky dobře vybavená a má také vzduchovou vidli i když o něco horší a těžší než 800-D. Jinak myslet si že všechny komponenty jsou skoro nerozbitné je celkem mylné a levnější komponenty jsou celkem často poruchové. Tak koukni ještě na ty 2 merdiy to už máš ode mě 4 kola se slušnou výbavou tak to prokonzultuj s přítelkyní jestli se jí líbí atd a přijd s tím na co jste přišli.

                0 0
    • Bald  

      http://www.bike007.cz/…on-asl-2010/

      Tady je poměr cena/výkon taky slušnej, manželka si ho nemůže vynachválit. Vidle je při jejích 50Kg slabší, ale neni to zas takový peklo jak se o Gilách všude píše. Ostatně tahle je v barvě rámu, takže jinou ani nechce:)

      Špalkový brzdy stačej, koupil bych botky a výměnný tříbarevný gumy. já to řešil sadou XT véček, jsou komplet 2 páry pod pětikilo + 150 za barevný gumy. Ty XT jsou hlučný a brousej ráfek.

      0 0
    • Tommy_O2  

      Pre priatelku sme nedavno vyberali bike, ma 168 cm a najviac nas oslovil Lapierre Tecnic 400 Lady 2010. Ma asi vsetko co pozadujes, vidlica je uz Suntour XCR, brzdy hydrauliky od Shimana a ostatne veci tiez celkom vyvazene. Pozor len na jednu vec, ceske obchody uvadzaju na svojich strankach zlu konfiguraciu – neviem cim to je (ina vidla, radenie atd.). Netreba si to vsimat, original konfiguracia je tu:

      http://www.lapierre-bikes.co.uk/…ecifications

      Tu sa da este zohnat:

      http://www.kursport.cz/…0-lady-2010/

      A inak, pri jej vyske skusala aj 40 aj 45 cm velkost a lepsie jej sadla jednoznacne 45 cm. Aj podla tabulky velkosti Lapierre to vychadza rovnako. Priatelka je velmi spokojna.

      0 0
    • hctr  

      jestli ma 168 cm tak v nejake velikosti 16,17 ta trubka zas tak vysoko neni :d a nevim proc, ale panske kolo maj za tu samou cenu lepsi osazeni nez ty damske :d teda alespon mi to tak prijde :o

      0 0
    • ps.slon  

      Zkus mrknout na toto – http://www.velohanak.cz/…7-W-09-.aspx , s obchodem mám nejlepší zkušenosti, když píší, že kolo mají, tak ho opravdu mají. Ne jako některé jiné shopy.

      0 0
      • drahysa  

        ten superioren nevypada zle, ale porad nejsem přesvědčenej o V-čkach…možná je to i nelogicke a zatvrzele přesvědčení :-(

        0 0
      • mikryn  

        Tvoje cena kola : 17.490 Kč

        autor chtěl kolo za cca 13 000

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.