• mufin

    Ahoj,

    Chci koupit noveho 29 fulla, po eliminaci zustaly 3 varianty, cilem je jezdeni pro zabavu a kondicku, zavody jen vyjmecne a zadne ambice:

    Canyon Nerve AL 29, 9.9 2014

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    Radon Slide 130 29 9.0 SL 2014

    http://www.radon-bikes.de/…d_24904_.htm

    Snake Python 29 Carbon

    http://www.snake-bikes.de/…gware34.php?…

    Uvitam nazory a nejlepe zkusenosti pokud nejake jsou (Canyon je asi jasnej o znacce Radon vim malo a o Snake skoro nic).

    Diky

    0 0
    • Azmir  

      Ten snake mi nejde zobrazit, jinak výbava a teleskop hovoří pro radon, zase bych ale nechtěl RS tlumič ale to je asi jenom moje věc, budeš to mít asi těžké, taky bych nevěděl který z těch dvou, zase radon má o 20mm více zdvihu takže bych se rozhodl podle toho co jezdíš jestli spíš maratonské vyjíždky nebo takové to blbnutí a využívání vyššího zdvihu.

      0 0
    • newbie  

      nevím, na čem a kudy jezdíš teď a jaká je přesnější představa „ježdění pro zábavu a kondičku“, ale obecně mi přijde těch kanoních 110 pro nezávodní použití málo… já mám 120 (první full) a teď při výběru koukám spíš po 140–150. lidi často po nákupu fulla časem zjistěj, že nějakej ten centimetřík navíc se hodí a při nákupu dalšího se posunou spíš k vyššímu zdvihu

      0 0
      • torpedo12  

        120–130mm na 29 je akorat. Zdvihy nejsou potreba tak velke jako na 26kach.

        0 0
        • newbie  

          :-) obecně žádné „akorát“ není… ale třeba s formulací „obvykle stačí“ bych souhlasil. u mě třeba ten vyšší zdvih, co teď chci, rozhodně „není potřeba“, ale prostě se hodí/využiju… úplně stejně jako bych ho využil na 26", kdybych ji měl. jo, třeba nějakej kamenitej bordel projedu asi na 29 jednodušeji než na podobné 26 se stejným zdvihem, ale to není přece důvod si na té 29 pořizovat menší zdvih… teorie „na 29 stačí menší zdvihy, 120 je stejné jako 140 na 26“ se mi mírně řečeno nezdá :-)

          0 0
          • torpedo12  

            Pointa je, že zdvihy na 29 nejsou tak velké jako na 26, jinak řečeno; 140mm na 26 se např. rovná 130mm na 29.

            Doporučení 120–130mm jsem bral z pohledu těch tří kol, které OP vybral. Samozřejmě se nedá obecně říct, že 130mm stačí, záleží, co dotyčný chce jezdit.

            0 0
            • tonik666  

              Menší zdvihy na kolech s většími koly nedělají proto, že by nebyly potřeba, ale proto, že jim nevychází geometrie.

              Třeba 29 se 150 by musela mít děsně dlouhou zadní stavbu (i pevňáky ala Stumpjumper mají prohnutou sedlovou trubku) aby se kolo mohlo hýbat, vidle by byly vysoké a potřeboval bys představec i rodla do negativu atd…

              0 0
              • MlokCZ  

                Spešl Enduro 29" – délka zadní stavby 430mm…

                S výškou řídítek někdo mít problém může, hlavně v nejmenších velikostech. Ale tak žhavé to také není. Na vyšším zdvihu stejně musíš mít řídítka o něco výše. A třeba zase Spešl Enduro 29" má v M a L dost nízkou hlavu (hodně 26" fullu mívá tak o 2cm delší hlavu), takže to taky něco vykompenzuje (i když pořád ne vše).

                Jinak ale souhlasím s tím, že i na větších kolech je zdvih potřeba a větší kola to nenahradí i když v některých situacích pomohou.

                0 0
    • Bafoon  

      nic z toho – vezmi RIPa :-) http://cyklobazar.cz/…3/niner-rip/

      0 0
    • tom-ik1  

      nic z toho, vezmi rumbla:)

      http://www.cyklobazar.cz/…efish-elite/

      0 0
      • kubad  

        jak si nekdo muze koupit ak hnusne kolo?

        0 0
        • stan.zak  

          Hehe, třeba někdo, kdo nechápe proč ty jezdíš na kole po kolena ve vodě?

          Mě se ale taky nelíbí, obecně mám raději tvary s hranama; kulaté tvary a obliny mám rád jinde.

          0 0
        • Azmir  

          Stránku designu a líbivosti kol bych nechal asi na každém individuálně, někomu se zase nemusí líbit třeba tvoje kola a někomu přijdou nádherná, je to věc vkusu a názoru, mi třeba ten trek nějak škaredý nepřijde.

          0 0
        • tom-ik1  

          z Tebe mluvi zavist – to se mnou nehne :)

          narovinu – kolo jsem nekupoval kvuli tomu, ze by se mi libilo ze vsech kol na svete nejvice – pomer muzika/ cena mi prisel zajimavy

          ale v realu se mi ten pruhledny lak v kombinaci se zelenou docela libi – az na polepy kol, ale to uz necham na nekom jinem :)

          0 0
          • W.Muchov  

            kupoval si ho ve slevě, myslím že treky obecně zapadaj do skupiny brandů, za který si musíš připlatit

            0 0
          • kubad  

            jeee to nerozumíte srandě :D

            0 0
    • mufin  

      Kazde z tech kol ma neco do sebe, kdyby bylo jednoduche si vybrat tak se tu neptam :-)

      Souhlas, ze lepsi zdvih neni na skodu, ale osobne si nemyslim, ze 2cm udelaji nejaky zasadni rozdil (ma s tim nekdo zkusenosti? 110 vs 130 zdvih).

      Doufal jsem spise, ze by se mohl najit nekdo, kdo nekterou z tech znacek zna lepe.

      Treba Snake uvadi dost nizkou vahu (o 1kg mene nez Canyon, ma sice carbon ram, ale zase o cca o 300g tezsi kola, pocitam xt ~= x9 a foxka by mela byt o trochu lehci nez dt swiss, je to realne?)

      0 0
    • hovanec  

      Ahoj,

      prosím o radu a zkušenosti při výběru fulla.

      Rozhoduji se mezi

      GT Zaskar 100 9R Elite (2013) a Specialized Epic Comp Carbon 29 (2014)

      Jde mi o funkčnost kombinace rám-tlumič-vidlice. Zbytek osazení jde snadno měnit, takže to neřeším. Potom v neposlední řadě hmotnost.

      Vím, že oba výrobci mají rozdílnou konstrukci zadní stavby. Kolo bude sloužit na maratony a různé XC závody. Máte s nějakým z těch kol zkušenosti? Nebo které byste volili a proč.

      U toho Spešlu mám trochu obavy o servisovatelnost Brain systému, respektive, jak je na tom s poruchovostí, dostupností dílů atd. Jinak mi přijde jejich rámová sestava promakanější. U toho GT mne zase zaujala jednoduchost a funkčnost.

      Co si o tom myslíte?

      0 0
      • nitraq  

        U GT jednoduchost? Bych řekl, že komplikovanější oblast středu snad jinde nenajdeš:) Co tak mám dojem z recenzí a pocitů jezdců, tak Epic 29 je na maratony a xc závody jedna z nej možností.

        0 0
        • hovanec  

          Taky jsem více nakloněn Specialized. Jednak na tom jezdí světová špička a taktéž mi přijde technologicky vyspělejší. Právě to GT jsem neměl možnost prozkoumat z blízka, čili s tím čepem fakt nevím. Podle všech videí to ale vychvalují, jaký je to super systém. Nevím, těch 13 tisíc obětuji a koupím asi Spešla. Servis v brně má Svorada, takže to nebude problém.

          0 0
    • racek_chechtavy  

      jednoznacne epic.

      Brain servisuje cyklosvec, je to i v zárucáku, takze ofiko :-)

      0 0
    • sibicz  

      Na tomhle jsem jezdil na VeloTestFestu a kdybych mohl, nikdy bych už z toho neslez. Je to na devětadvacítku neuvěřitelně hravý, zadní stavba funguje naprosto precizně, vyžehlí to uplně všecko. Prostě si na tom sedíš jak na vobláčku. http://www.rockmachine.us/…d-70-29.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.