vyber fulla po x-te... (+-40tis)

15 nepřečtených
  • Gugli

    Ahoj,

    rad bych si precetl Vase nazory na vyber celopera v cenove kategorii ±40tis.Vim, ze tu probehlo jiz nekolik diskusi, ktere jsem si snad vsechny procetl. Dokonce jsem si primo vymenil par emailu s Mlokem, kteremu moc dekuji a mam jiz vytvoreny nejaky nazor…

    Preci jenom bych se rad zeptal na nazory dalsich a na radu ohledne geometrie, kterou jsem zatim moc neresil…

    moje rozmery: vyska 185, nohy 85, trup (torso) 75, ruce 70

    na strankach Canyon my vyslo pro jejich kolo Mko(18.5"), jestli jsem spravne pochopil jak to mam merit…,coz me dost prekvapilo, protoze jsem vzdycky tak nejak pocital s Lkem (20")? 

    kola:

    1. RADON Stage 5 ( http://www.radon-bikes.de/…id_6282_.htm )
    2. CANYON Nerve XC6 ( http://www.canyon.com/…s/specs.html?… )
    3. POISON Arsen T, s vidli Revelation a tlulmicem DT Swiss XM 180 (165 mm) ( http://www.poison-bikes.de/frame.php?… )

    pripadne varianty, 1b) RADON QLT Race 5 a 3b) POISON Arsen AM T

    Zatim se priklanim ke Stage 5 anebo Arsen T/AM T (kde se mi libi moznost konfigurace…)

    Nebo Vas napada jine kolo?

    Problem je, ze bude asi nemozne si ta kola tady vyzkouset… Muzete, z pohledu geometrie a jizdnich vlastnosti k temto priradit jine znacky, ktere bych otestovat mohl?

    Mockrat Vam dekuji za nazory a doufam, ze neposilam moc velky spam…:)

    gugli 

        

    Anketa: Hlasovani

    3x
    60%
    1x
    20%
    0x
    0%
    0x
    0%
    1x
    20%
    0x
    0%
    0 0
    • Hejdik  

      Abych řekl pravdu,tak já se teda ve fullech nevyznám,ani na něm nejezdím,ale samozřejmě jako spousta dalších po něm zoužím a kdybych si měl vybírat z kol co jsou u nás k dostání,tak v téhle ceně bych vybíral asi z těchto.Lapiere nejvíc se mi líbí tenhle""kubík"":http://www.maxsport.cz/…974.html,tan je docela s dobrou výbavou i za tu cenu.Je jasné že kola co máš k výběru jsou na tom výbavou mnohem lépe,a pokud nemáš problém s dovoze ,tak je to jasné,

      0 0
    • Hejdik  

      Abych řekl pravdu,tak já se teda ve fullech nevyznám,ani na něm nejezdím,ale samozřejmě jako spousta dalších po něm zoužím a kdybych si měl vybírat z kol co jsou u nás k dostání,tak v téhle ceně bych vybíral asi z těchto.Lapiere nejvíc se mi líbí tenhle""kubík"":http://www.maxsport.cz/…974.html,tan je docela s dobrou výbavou i za tu cenu.Je jasné že kola co máš k výběru jsou na tom výbavou mnohem lépe,a pokud nemáš problém s dovoze ,tak je to jasné,

      0 0
    • Barak  

      Čau, měřím 186cm a mám Canyon XC6 2008. Nedovedu si představit jak bych se na vel. M vešel, doporučuju L.

      0 0
      • MlokCZ  

        2009 Canyony jsou o něco delší, ale i tak asi bude potřebovat Lko.

        0 0
        • Barak  

          To je možný, na geometrii 2009 jsem nekoukal. Každopádně, když si vzpomenu, jak jsem před objednáním toho svého také řešil velikost M a L, tak mi při představě, že by mi přišla M vstávají vlasy hrůzou na hlavě. :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Já mám třeba 182cm a M Canyonu by mi už nesedělo, už na mě nepatrně moc dlouhé (pro 9cm představec) a i nepatrně zbytečně vysoké. Takže je to hodně individuání. Ale já jsem extrém hodně do krátkých rámů.

            0 0
    • MlokCZ  

      Vybíral bych Stage x Canyon XC s tím, že Canyon bude malinko chrtější a malinko lépe půjde za pedálem, Stage bude ale výrazně pohodlnější (což udělá nejen 10mm zdvihu navíc, ale také průběh + sag, u Canyonu se jezdí větší, tedy rozdíl reálného chodu na větší překážce bude v součtu těch tří věcí klidně 20–30mm). Canyon pak je mírně progresivnější, takže snese o něco větší skoky, ale i na Radonu není do 20–30cm výšky problém (na větší hopsaní bych se tomu Radonu ale vyhnul).

      0 0
      • jIrI___  

        Skoky 20–30 cm – vždyť to je hupsnutí z nějakého většího kamenu ve sjezdu nebo polet díky malé terénní vlně, to zažiju minimálně 3× za každou vyjížďku. Tohle opravdu dělá některým systémům přepákování+tlumič takové problémy? Pomalu se mi rozplývají iluze, protože full který nezvládne takovou malou terénní nerovnost, pro mě není full.

        0 0
        • MlokCZ  

          Je to výška počítána vždy na placku, do svahu to může být samozřejmě více. Já běžně na takové skoky nenarážím. A je to právě takové akorát pohodové ježdění s běžným skákáním, které se neposouvá do větších dropů. Větší skoky, tedy 0,5m a více na placku už není opravdu žádná sranda, to už většina lidí jezdící XC neskáče a kdo je hodně posunutý k FR, tak stejně vybírá z úplně jiné kategorie kol.

          A není to o tom, že by to full nezvládnul. Samozřejmě vždy můžeš přifouknout dostatečně tlumič a skákat do aleluja, ale u průběhu typu Stage pak bude mít přefoukaný počátek a bude příliš malý sag a bude špatně žehlit v první části zdvihu. Proto je nevhodný na větší skákání.

          A je to vždy o preferencích. Pokud někdo skáče půlmetrové nebo větší dropy na placku, tak vybere vhodnější průběh. Když je ale neskáče, tak když zvolí výrazně více progresivní průběh, tak skončí pak akorát tak, že bude mít trvale nevyužitý zdvih a naopak ten Stage by pro něj byl vhodnější.

          A typ přepákování Stage + RP23 tlumič je snad nejméně progresivní varianta na trhu vůbec.

          0 0
    • BB  

      Malou poznámku k velikosti u fulla. Záleží na jeho geometrii a účelu, ke kterému ho chceš používat. Mám fulla se zdvihem 140/140. A chci ho používat na XC. To znamená perfektně točit na rovině a dobře stoupat. Takže musíš dostat přiměřeně váhy na přední kolo, z toho vyplývá délka představce okolo 10 cm. Současně má dost postavenou sedlovou trubku a já mám poměrně dlouhou sthenní kost. Takže abych se dostal do správné polohy při šlapání, tak potřebuji sedlovku s offsetem. Takže z požadavku na 10 cm představec a sedlovky z posunem mi vypadla velikost M i když podle firemních tabulek jsem se svými 182 cm spíše L. Takže velikost u full a alchimie, kde vstupem je konkrétní geometrie, účel využití a tělesné rozměry. Na druhou stranu si myslím, že bych si i na to L zvyknul, zase by mi to lépe jelo z kopce. 

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.