• orca.1

    Hola všichni, žádné nové téma, ale poprvé (doufám:) s anketou.
    Takže: po nekolikaměsíční jízdě bez počítadla a po jeho následné montáži jsem zjistil, že moje průměrná rychlost se pohybuje kolem 15km/h. Jen MTB, střední až těžší terén. Pochopitelně s delší jízdou se výkyv od této hodnoty zmenšuje, takže mojí průměrnou průměrnou rychlostí je fakt těch 15:)
    Takže prosím pište své průměry jak mtb, tak silnice. Pak by nějaký počtář-dobrovolník mohl zjistit celkový průměr uživatelů na bike-foru.
    ((třeba takový olkyc (pro neznalé legenda bf) lítal po lese osum pětek a na silnici znevózňoval před ním jedoucí auta ťukáním předního kola na nárazník) by mohl ten průměr hóóódně vytáhnout:)) Dík. P.s. odstupňování rychlostí v anketě není ideální, ale kdo je dokonalý, že?:)

    Anketa: moje průměrná rychlost je:

    19x
    11%
    134x
    77%
    0 0
    • prvniodkonce  

      Záleží na délce trati, terénu, aktuálním psychickém a fyzickém rozpoložení, počasí, stylu jízdy ⇒ avg není příliš důvěryhodná statistika

      0 0
      • orca.1  

        Jasně, tohle nemá být o přesné konkrétní hodnotě, ale právě o co nejvíc průměrné, ze všech jízdních stylů a přístupů k ježdění.Jen by bylo zajímavé zjistit, kolik lidí se kam zařadí a tak.

        0 0
    • Radas  

      Dal jsem 15–25, ale opravdu záleží na délce a typu trati !

      0 0
    • chodec  

      Nerad kazím radost, ale ten údaj je ti opravdu na nic – respektive rozpětí je tak velké a ovlivněné tolika faktory, že nemá smysl se takhle ptát.

      Průměr je upřímně řešeno statistická operace, jejíž síla i slabina jsou v průměrovaném vzorku – čím větší a méně přesně vydefinovaný vzorek, tím je výsledek míň ovlivněný jednotlivými měřeními, a zároveň čím je vzorek větší, tím méně to vypovídá o vzorku i jeho jednotlivých měřeních. Nejhorší je, když průměruješ i věci vzájemně nesouměřitelné, což je přesně to co děláš.

      Třeba průměr na trase Chodovec – Bráník – Chodovec na MTB – to by mělo smysl, ale průměr na jakékoliv trase, kdykoliv – to ti řekne stejně, jako kdybys spočetl průměrnou rychlost všech dopravních prostředků v ČR – prostě o ničem.

      0 0
      • orca.1  

        Vidím, že se v tom vyznáš, tak bys z toho mohl pak udělat nějaký závěr, co?:)

        Tohle není agenturní výzkum, co bude večer ve zprávách, tak bych to nebral tak vážně.. Prostě mě zajímá, jak se ty kategorie naplní, toť vše.

        0 0
    • Corbett  

      Posledních deset jízd. Všechno různorodý terén s různým převýšením od 40 – 90 km. Jednou cesta do práce a zpátky, 30 km, – 22.3 / 22 / 16.4 / 27.2 / 18.4 / 21.9 / 17.2 / 16.2 / 19.9 / 16.7 /

      Můj průměr je 19.8 km/h.

      0 0
      • St1c  

        s prevysenim 40–90 km?:D

        0 0
        • Corbett  

          Vsuvka:- délka švihů, nebo vyjžděk, nebo .........

          Máš pravdu, je to blbě formulované:)

          0 0
    • MlokCZ  

      Jsem se kvůli tomu podíval na computer a můj letošní dlouhodobý průměr je 14,9km/h. Takže se akorát vejdu do první kolonky :-) Vše až na občasné krátké úseky odjeto v terénu, od pěkných rychlých cest po těžší technické pasáže.

      0 0
    • destr  

      17,9, ale hodně to snižuje takovy to popojíždění, když s někým jdeš a tak, jinak si myslím, že bych měl dost přes 20, jezdím půl na půl silnice/terén.

      0 0
    • nooski  

      Za letošek, když jsem si přepočítal data na jednici (jedinný computer co mi měří celkový čas), tak ze všema pochůzkama vedle kola a naprosto vším (včetně toho, že se mi kolo točí, když ho nesu do schodů) mi letošní průměr zatím dělá asi 29,5 km/h. Pochopitelně na silnici.

      Jinak na normálních vyjížďkách se pohybuju standartně kolem 32km/h. Rekord jsem měl 34,8 km/h na 80km sólo jizdou.

      Na biku je to tak rozmanité, že těžko porovnávat ale moje hodnoty jsou od 9,2km/h (prakticky jenom výjezdy a výšlapy) až po asi 25km/h, kdy převážely hlavně silnice.

      0 0
    • hribik A1  

      poviem ti tak, najvyssiu priemernu rychlost zatial zo vsetkych som mal niekedy v januari za podmienok, kedy som siel den po nejakom tom kyrillovi alebo niecom takom cele doobedie jednym smerom (na sulovskej skaly) hnany zvyskovym, ale aj tak poriadnym vetrom (fukalo takych slusnych 30–40 km/h) a naspet som isiel uz za takmer uplneho bezvetria. ale ma branie takehoto priemeru do uvahy nejaky zmysel v tom aby mi povedalo nieco o mojej vykonnosti?

      alebo inokedy som si dosiel len do piestan a naspet, ale medzitym som sa tam pomalym tempom prevazal pol dna po tamojsich kolonadach alebo po rozbitej hradzi slnavy vyrazne nizsou rychlostou. ma takyto priemer nejaky zmysel aby som ho povazoval za meradlo svojej vykonnosti? ked som prisiel do piestan, ani neviem kolko som tam mal, ked som odtial odchadzal tak nejakych 17, ked som prisiel domov po ceste napol potme a v bocnom vetre, nejakych ale 18.5 alebo tak nejak.

      uz dlhsiu dobu mam tak zvlastne do**bany tachac ze mi nepocita ziadne priemery, len mi ukazuje okamzitu rychlost a zapisuje maximalku. ostatne funkcie akosi odisli, a zatial mi to vobec nezacalo vadit.

      0 0
    • Blade  

      Za loňsek 21,23Km/h, za letošek zatím 22,01Km/h. Rozptyl mám od 12,4 po 27,6Km/h. Je v tom zprůměrovaný sakum prdum všechno: silnice, lehkej terén, těžkej terén, závody, blbnutí na sněhu, krátký podvečerní vyjížďky i sto a více kilometrový trasy.. vše na bajku. Pro šťouraly a Pepka: mám jen jeden magnet ve výpletu :o)

      0 0
      • pepek  

        Ale máš tam nastavený už 12 let furt to dětský kolo: 20palců, tak už to konečně nastav po novu, už jseš dospělý, kua!

        0 0
        • Blade  

          Před dvanácti lety sem jezdil na 3/4 silničním kole co ty 26" kola mělo taky ;-)

          0 0
    • Splinter  

      Bych to přejmenoval na průměrnou průměrnou rychlost:o)) Ale stejně je to údaj nanic:)

      0 0
    • Obi-wan  

      Zdravím,samozřejmě záleží na všem možném hlavně na počasí větru terénu a v neposlední řadě taky na výkonu jezdce. Na silničce se snažím držet kolem 26–28km/h.

      0 0
    • Hejdik  

      Pokud jedeme větší banda,tak máme tak 17 km/h na cca 50 km. Když jedu sám,tak většinou 20km/h na 60km.

      0 0
    • Pebe  

      celková letošní průměrka, singl i bike, 20.8km/h

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Hale a jaky mas prumery na tom singlu? Ja na ty fixce pozoroval zajimavou vec, ze rozptyl prumernejch rychlosti je minimalni- na 38km do prace je to 25–26, zpatky 26–27, ani min ani vic, at fouka vitr z ktery chce strany (teda vcera jsem si rek ze do toho dupnu a pojedu co to pujde, a stejne jsem se dostal na jen 29, s podporou). Asi ze pod 20 jet nejde pac to moc boli a pres 35 uz taky moc ne.

        0 0
        • Pebe  

          vítra taky moc velkej vliv nemá, ale asi jsem dost slabej, takže mám průměr mezi 21–24km/h, překvapivě na delších štrekách mám vyšší průměry…

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            No jo on bude prumer a pruomer, ja fixluju, pouzivam autostop aby mi to nemerilo kdyz stojim na krizovatce a pres ucpanou Uhrineves ho vypinam. Vychazej pak lepsi cisla… Stejne jestli jedes kus pres mesto tak to musi bejt hodne znat. Mas nejakej mimomestskej odhad?

            0 0
            • Pebe  

              to nemám, autostop používám taky, a prakticky jezdim jenom po městě. Proto asi taky u delších tras roste průměr, protože se už dostanu mimo město, ale nad tím moc nepřemýšlím. Spíš to jenom sleduju…

              0 0
    • mr.antik  

      Včera jsem průměrně rychle (šlo by to i rychleji), jel takovou svoji průměrnou trasu (cca 50) s průměrnou rychlostí 14,5. Bude to tím, že záměrně vyhledávám techničtější a pomalejší sjezdy.

      0 0
    • Petr 12  

      Tak jsem ji konečně objel/Zeměkouli/-40 200 km/součet jednolt.švihů/,na horáku, silnice 1/3,teren 2/3,celkem 1860 hod,rychlost průměr 21,5 km/hod.Když jedu výletně tak jsem za chvíli utahaný jako pes.

      0 0
      • raine laine  

        jn, je to celkem neobjektivni… o trochu vetsi informativni hodnotu by mela prumerna, nebo spis obvykla delka vyjizdky… ale to uz se tu tipuju taky resilo :D

        0 0
    • burnout/syndrome1  

      Za loňský rok přesně 18,8. Rovina v pohodě,když se sunu do kopce osmičkou,tak dolů aspoň pětatřicítkou.

      0 0
    • RUR  

      Než jsem odstranil ten elektronický vergl, bylo to něco málo nad 16– bike, téměř výhradně terén.

      0 0
    • orca.1  

      ..koukám to chtělo rozdělit 15–20 a 20–25, ale dobrý, pokračujte :-) Najde se nějakej letec, co dává pravidelně nad 35 ?, že by se mohl rovnou přihlásit na olympiádu:)

      0 0
    • BikerM  

      Já dávám na biku okolo 24–27,5 km/h pr. rychlosti, ale liší se tím kam jedu a ským jedu popřípadě jestli trénuju nebo se jen vyjíždím. Na silničce když se vyjíždím po závode, tak je to okolo 25–26 km/h a když trénuju v kopcích tak taky okolo těch 25 km/h, ale když mam nějaký klasický trénink třeba objemy nebo vytrvalost tak je zhruba 27–34 km/h. Sem tam si dám i něco svižnějšího.. :D

      0 0
    • Hanato  

      Dal jsem sice 15 az 25 ale normalne se pohybuju do te 20tky, pokud teda nejedu nekam po silnici :-D

      0 0
    • wendak  

      pokud beru jen jízdu v terénu a dojezd k němu tak mám letos průměr 16,2 km/h, když počítám cestu do práce a z práce (6,5 km tam a 6,5 zpátky) tak mám 25–30 km/h, ale jezdím MTB tak platí terén, tedy dolní hranice druhé monožnosti, nevíc se motám kolem 15–16 km/h

      0 0
    • z9ma  

      Hlasoval jsem 25 – 35, do toho se na silnici vejdu asi vzdycky. I kdyz si dovedu predstavit trasu, kde bych tech 25 drzel asi ztuha:)

      0 0
    • Lister  

      Vaše průměrná rychlost je.......naprosto nepodstatná Vaše průměrně naježděné kilometry....­...jsou přítomny v dostatečném množství k tomu, abych měl ze sebe dobrý pocit Vaše sportovní ambice jsou......naprosto nulové a proto si jízdu na kole můžu užít a nehoním se místo toho za čísly :o)

      0 0
      • hribik A1  

        pod toto sa podpisujem tiez. hribik A1

        0 0
      • orca.1  

        Gratuluju, jsi jednička, nejrychlejší frajer ve vesmíru! (Eso Rimmer, Chuck Norris a olkyc se nechytají)

        0 0
        • hribik A1  

          napodobne

          0 0
        • Lister  

          mě ten tvůj dotaz přišel tak nesmyslný, že jsem vyhlásil bojkot.......nebo ona nebyla myšlena rychlost z kopce?????

          Řekni mi jak chceš porovnávat průměrnou rychlost někoho kde jezdí tvrdší XC-enduro v Krkonoších s někým kdo se plácá na silnici kolem Třeboně???

          0 0
          • hribik A1  

            to je jedna dolezita vec, a druhou je to, ze na avg rychlost vplyva tolko dalsich veci…sak som to trochu napisal aj ja v tom prispevku vyssie, aj mnohi ini tu.

            a tvoja odpoved mi nepripada ako blba alebo ako bojkot, ale ako najzmysluplnejsia zo vsetkych tu

            0 0
          • orca.1  

            Já nechci nic porovnávat. každý si svobodně zvolí kategorii a může zjistit kolik jezdců patří do stejné skupiny. Přesně to jsi udělal i Ty, tak jsem Ti prostě popřál, protože jsi první. Jestli je to pravda nebo ne, to neřeším, to je Tvoje záležitost.

            0 0
          • Beeda  

            asi tak, nekdo vidi dal a nekdo jenom tu prumernou hodnotu, ale nicemu to skodi zas, ze:-)

            moje prumerna rychlost byla: dokopce: ra ta ta ta zkopce: ratatatatatata­taaa :)

            0 0
    • thiel  

      je.

      0 0
    • dancing dog  

      2006:

      MTB 16,3 cross 23,60 road 27,2

      0 0
    • Alty  

      Tak sem po měsíci našel kompjůtr, huráá. Je tam 80km AVS 30, netušim kde to bylo ale bylo to na silnici. Asi Šumava.

      0 0
    • Tomahomo  

      Mno, o něco vyšší než minimální, a o fous nižší než maximální… ;o)

      0 0
    • KubaBajk  

      ježíš neee sakra…mezi 15ti a 25ti!!

      0 0
    • Smazaný účet  

      asi tak ctyry za hodinu…piva:-P

      0 0
      • saab  

        jezdim klasický XC na MTBčku. Jsem z hornaté krajiny a jsem přesně na přelomu – 25km/hod, ale je to dost ošemetný údaj.. Záleží na tom, jestli jedu sám, nebo s někym, nebo s partou – to mívami pod 20.. Nejrychleji jezdím sám. Docela mě baví sledovat, jak prolétnu krajinou, jindy se třeba zastavim, dýcham atmosféru.. pak zase jedu a koukam, kolik jsem toho procestoval :-)

        Abych to upřesnil, jezdím většinou 50–90km, přičemž se jednou až třikrát zastavím někde na kus žvance, pifko, trochu zrelaxovat – jinými slovy, zastavuju pravidelně každých 30–40km.

        Jinak jsem nehlasoval, páč ty rozdíly jsou tragický, je obrovskej rozdíl mít průměr 15, nebo 25… přičemž jsou oba v jedné kolonce. 15 jezdí průměrný cyklista, dejme tomu rodinkář s dětmi a manželkou, 25 je už téměř tréninkové tempo..

        0 0
    • favorit.  

      dal jsem do 15km/h. A moje bikovani spociva v tom, ze se snazim vuuubec nejezdit po silnici a minimalne po sirokejch cestach. A k tomu jeste vyhledavam sjezdy, takze profil trasy je pak nahoru dolu s tim, ze kolo do kopce musim i obcas tahnout na zadech. Takove iksceeeeee :-P

      0 0
    • Rychlej turista  

      Letos mám průměrnou rychlost 2,17 km/h, ale za poslední dva dny jsem nevyjel, tak mi to trošku zkaziy :-D

      0 0
      • hribik A1  

        zaujimavy sposob merania priemernej rychlosti…tipujem ze celkovy najazdeny pocet km : celkovy pocet hodin co ubehli od 1. 1. 2007 do tejto chvile

        0 0
      • Biker jak Pes  

        to myslíš asi chůzi, ne ? :D

        0 0
      • MlokCZ  

        Hm, tady už někdo má kolem 10tis. km. Pěkné. Já se nedostanu ani přes 1km/h.

        0 0
      • Lister  

        u tebe mě nepřekvapí vůbec nic :o)

        ty máš za rok víc než já za deset :o)))))

        0 0
      • orca.1  

        Dobrý no:-),cca 9400 letos.., ty dva dny bez kola Ti to fakt kazí… :-DD

        0 0
      • Brzdič  

        Ale on se neptá na průměrnou rychlost letos. Musíš spočítat kolik hodin jseš na světě a to vydělit všema najetejma kilometrama :-)) Já mám problém z doby kdy ještě nebyly tacháky, takže se nemůžu zúčastnit ;-)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Já si vedu statistiku teprve od roku 1995 a to mi vychází 1,456 km/h, takže na stará kolena pekelně zrychluju :-D

          0 0
    • JANHAL  

      Na silničce se pohybuji průměrem kolem 25 km/h a na biku do práce tak 20 km/h, záleží jak foukne vítr a jak jakou mám náladu bojovat s povětrnostními podmínkami.

      0 0
    • hribik A1  

      dobre, tak ja ti spocitam celkovy priemer bf podla sucasneho stavu: do 15: 15 15 az 25: 74 25aaz 35: 10 nad 35: 1 pomocou toho, co nas ucili na predmete statistika, metodou intervaloveho rozdelenia pocetnosti, lebo inac to z tvojich informacii ani nejde. na konci toho vypoctu uvidis, aky ojeb z toho vyjde. povedzme, ze budeme pocitat na obore nezapornych cisel, lebo zapornu rychlost si viem tazko predstavit. aj keby niekto vedel na biku cuvat, bola by to kladna rychlost len v opacnom smere. takze si intervaly upravime podla tejto metody na strednu hodnotu kazdeho z nich takto: do 15 znamena 0 az 15, stredna hodnota je 7,5 15 az 25 ma strednu hodnotu 20 25az 35 ma strednu hodnotu 30 nad 35 znamena 35 az nekonecno, cize stredna hodnota je (35 + nekonecno) :2

      celkovy priemer podla statistiky je potom: 7,5*15 + 20 * 74 + 10 * 30 + 1 * (35 + nekonecno):2 a to cele predelene poctom hlasujucich cize 15 + 74 + 10 + 1. cize 1892,5 + (25 + nekonecno):2 predelene 100. sam vidis, ze matematicky z toho vznikne nejaka kravina s nekonecnom

      tejto situacii by sa zabranilo keby mal vrchny interval nejaku hornu hranicu, ale ta neni urcena, lebo sme tu mali aj olkyca, mame tu aj listera :-D a pod. povedzme, ze lister nehlasoval tam kde hlasoval, lebo je to evidentne blby hlas na zbojkotovanie ankety. potom by ti ten priemer vysiel takto: (7,5*15 + 20*74 + 30*10):(15+74+10) cize 1892,5:99 = 19,116 km/h.

      tato vysledna hodnota je typickym statistickym ojebom. je vypocitana podla normalnej statistickej metody, ale kazdy sudny clovek vidi ake nepresnosti tam mohli nastat, pretoze ako stred prveho intervalu sa napr. bere 7,5 bez ohladu na to ze tam hlasovali ti co mali rychlost vacsinou 13–14. ako stred tretieho intervalu je 30, aj ked mozno tych 10 hlasov dali ti co maju avg 26,27,26,26,2­5,30,29,28,28,26 (cisla som si vymyslel, ide o ten princip). nenadarmo sa hovori, ze su 3 stupne lzi:

      1. loz
      2. obrovska, bohapusta loz
      3. statistika
      0 0
      • Rychlej turista  

        Mám za to, že k jednomu věrohodnému údaji jsme se přece jen dopracovali: je hnusně od Aše až po Trenčín, protože jinak bychom neztráceli čas na B-F, ale seděli venku na kolech. Otázka druhá je, k čemu je nám toto poznání dobré :-D

        0 0
        • hribik A1  

          ja napriklad nesedim na biku preto, lebo som bol vcera, a zajtra sa chystam na dlhu, 200 km jazdu na kysuce ku kornianskemu ropnemu pramenu. nebudem sa pred niecim takym unavovat dalsim jazdenim. u nas az take strasne pocasie neni. na rozdiel od vcerajska neprsi vobec, je oblacno, chvilami slnecno, trochu veterno, ale keby som mal chut ist na bike, taketo pocasie by ma fakt neodradilo

          0 0
        • Cryzyy  

          Neni to vubec k ncemu, ale vzhledem k tomu jak jsem vcera zmoknul, zmoknul, zmoknul, zmoknul a zmoknul, tak jsem se rozhodl, ze na to dneska uplne a zcela s**** a maskuju to tim, ze je cas na kvalitni odpocinek :)

          0 0
          • Blade  

            Hmm, já odpočívám už od úterka a začínají mi pomalu docházet výmluvy..

            0 0
          • Rychlej turista  

            Jo, odpočinek je skvělá věc, jen kdyby člověk neměl tolik času na jídlo :-D

            0 0
      • Biker jak Pes  

        U vás prší, že to tady tak spamuješ ? :D

        0 0
    • Rockodendronus  

      Sice troška archeologie, ale nechci zakládat nové téma.

      Může mi někdo vysvětlit, jak se dá zajet 40 kilometrový úsek průměřem 65 kmh? :D https://www.strava.com/…/23299392579

      Hák za autem nebo jak? Chápu, profík a všechno, já dostávám zabrat už při 35 po rovině, ale toto mi nejde do hlavy :o

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nevím, kde jsi došel na 65 km/h, ale z toho vychází AVG kolem 42,5 km/h a to pro Aloise asi není problém. Zvlášť pokud se sešla místní profi parta.

        0 0
        • IndyCZ  

          Já vím, kde na to došel, je to odkaz přímo na segment, stačí si nechat pořádně načíst odkaz ;-) 2× segment po 20 km, jednou za 66, jednou za 64. Každopádně restekp, já tam mám něco přes 30 :-)

          0 0
      • Melvin  

        Ja tez mam jeden KOM, kde jsem jel 18km prumerem 59,8km/h. A jeden usek 67,3 pres takove zhupky. Stacilo mi na kruhaci se schovat za kamion. Po rovine je to celkem v klidu. Chce to jen umet rychle tocit nohama.

        0 0
    • BikeClubKovacek  

      Nechci zakládat úplně nové vlákno, ale měl bych na ostřílené mazáky dotaz co se týče rychlosti kola. Respektive mám dvě kola a to 26ku Max Bike a 27,5 Kellys Hacker 70 2017 s tím, že první má 3 × 8 a druhé 2 × 11 . Jak je možné, že ta 26ka má ( pocitově – možná i reálně ) těžší převod než Kellys a jedu pravděpodobně rychleji ( určitě ekonomičtěji , jelikož nekmitám nohama jak blázen :D, ale ve výsledku stejně ten Hacker dokáže zajet stejný nebo podobný čas byť z toho nemám tak dobrý pocit.......štve mě to jen z toho důvodu, že Maxe jsem koupil za 5k , Hackera za 70 pomalu…ted je levnější a stejně tam není takový rozdíl. U kopců je to teda o něčem jiném ve prospěch Hackera, ale že by to byl rozdíl cca 50 tisíc…to taky no nevím :D

      0 0
      • Smazaný účet  

        Proc si ty prevody nespoctes?

        0 0
      • Roxteedy  

        Nepises tu nic o poctu zubu na kazete a pilach. Takze ti nelze odpovedet.

        Chapu spravne, ze jsi casto v situacich, kdy zaradis nejtezsi prevod a potreboval bys jeste tezsi? Pak musis upravit prevody v ramci moznosti sveho kola (pily/kliky, presmykac, kazeta)

        A je uplne fuk, jak velky mas kola. Samozrejme v tom hrajou roli. Ale ty asi menit nebudes

        0 0
      • milan.v  

        Zkus se zeptat za deset, patnáct let svých kolen, jak ekonomicky jezdila …

        0 0
      • puka  

        Oproti rýpalům jsem si našel, kolik to má zoubků vepředu vzadu a zadal mu to do tabulky . Nevím, kolik máš zubů vepředu na 3×8, předpokládám že minimálně 40, tudíž můžeš při stejné kadenci jet cca o 1km/h rychleji. Pokud máš vepředu 42z, už to je rozdíl asi o 3km/h.

        0 0
        • Roxteedy  

          Predpokladas pocet zubu. Takze vis stejny hovno jako my rejpalove ;)

          0 0
          • puka  

            Najít si kolo, který má zvládneš, co se vozilo včera by jsi snad mohl vědět také.

            0 0
      • t29  

        Jednoduché vysvětlení: Rozdíl 50 tisíc v kolech neznamená nic, pokud si nepřiplatíš 50 tisíc za lepší nohy :D

        Složitých vysvětlení je spousta, třeba to, že na lehčí převod sice musíš kmitat nohama, ale dokážeš ze sebe vyždímat vyšší výkon, nebo že nové kolo má menší ztráty v převodech a ložiskách, atd atd atd. Pocity se bez konkrétních čísel měří těžko, jeden takový už to tu zkoušel ;)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nebo si taky mohl koupit nove kolo s nevyhovujici geometrii a ted se na tom bude jenom trapit…popripade ho jeste nema nastavene na svou telesnou schranku…

          0 0
        • puka  

          Škoda, že neplatí 10× dražší kolo bude 10× lepší.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.