UCI Mountain Bike World Cup 2019

713 nepřečtených
  • Tina

Podobne ako silniční cyklistika aj MTB by mala mať svoje vlákno. Teraz ku koncu roka sa začínajú objavovať zaujímavé informácie o prestupoch pre sezónu 2019.

Jednou z najväčších a najčerstvejších prestupov je prestup majsterky sveta XCO Jolandy Neff do Trek Factory Racing. Spolu s Emily budú asi najsilnejší ženský tím na okruhu. Na foto je okrem bezdrátovej sady Sram aj podľa môjho odhadu aj teleskop Rock Shox taktiež wireless.

Ondřej Cink končí v Primaflor Mondraker Rotor. Svoj nový tím vraj oznámi začiatkom nasledujúceho mesiaca.

Pavel Boudný do Ethic Sport a výmena kola Specialized za Merida

Staršia informácia je, že končí Canyon Topeak a Kristián si hľadá nový tím.

0 0
    • scalar  

Nazýváš vlákno World Cup a většina informací patří spíš do vlákna KPŽ :-)

0 0
      • doubleingram  

Ale no tak, píše jen o Boudným. Nebuďme zase tak hnidopišští.

Cinka jsem čekal, nebyl tam spokojený. Spíš se divím, že to měl jen na rok.

0 0
        • scalar  

Nebyl bych takový optimista :-)

0 0
        • Singlespeed  

Odchod Cinka byl jasný už od začátku, když zjistil, že jezdí de facto jen za kolo a dres. Místo něj vzali jakousi belgičanku, která na rozdíl od něj bude za to kolo a dres vděčná :-).

0 0
    • Singlespeed  

Na Jardu jsi zapomněla. Předpokládám, že ho ze spešlu po „úspěšné“ sezóně vyšoupli.

0 0
      • jonti  

Pořád ale doufám, že se dostane do nějakého zahraničního teamu, bude dál jezdit světové poháry a dá se zdravotně do pořádku. Přesun do českého teamu by byl začátkem konce.

0 0
        • Singlespeed  

Jarda za kolo a dres nejezdí ani náhodou, takže to určitě bude zkoušet v nějakém trošku štědřejším zahraničním týmu (např. Kross).

0 0
      • Tina  

Zatiaľ neviem o žiadnom prestupe v prípade JK. Ak o niečom vieš, sem s tým.

0 0
      • Johny.Merida  

Podle mě zůstane u Spešlu… přeci jen Cape Epic mu jde a žije z toho celý rok,reklama pro Spešl náramná a je s ním prostě spojenej… můj názor,uvidime.

0 0
        • doubleingram  

Spokojenej? Tomu asi sam neveris. Mozna mu daj max rok, pokud uz nepujde ted.

0 0
          • Johny.Merida  

Tak.....uvidime.

0 0
          • tomxxx  

Furt zapomínáte na to kolik jim Jarda „prodal“ Epiců. Sice neměl letos a loni sezonu, je to děsná primadona, jeho výmluvy nemám rád, ale furt jeho jméno táhne a nemyslim si, že ho odepíšou. Saucer má u spešlu taky asi spokojenej „důchod“.

0 0
          • snas89  

As se shodneme, že to nejlepší už má JK za sebou.

Navíc když ho to už nebaví a podle mě spíš kouká na peníze, než aby nadšeně řval do okolí: dejte mi kolo, už se nemůžu dočkat až vyrazím. (Právě tímhle je podle mě Nino neskutečně silnej).

Jenže zase tak moc v poli jiných lidí, kteří dokážou jezdit stabilně do první 5 není. Takže otázka je, jeslit by si Spešl pomohl dát někoho jinýho. Podle mě by si ho ještě tak rok dva mohli nechat na výchovu a předání zkušeností někomu mladšímu. A v tohmle ohledu mi právě ani Sam nepřijde jako spása do dalších let.

Spíš si myslím, že se budou o trochu dýl handrkovat o peníze a podmínky, ale zůstane.

0 0
            • doubleingram  

Jj, nejen můj názor, že je na něm vidět, že ho to nebaví. X krát to vzdal po pár kolech, demotivace. IMHO už se nikdy nevrátí na původní výsledky. Škoda.

0 0
              • Johny.Merida  

No nevrátí… už má odkrouceno…ale pokračovat v jiných maratonskych disciplínách…viz Cape Epic může pořád dál......jsou to spekulace,uvidime.

0 0
              • jonti  

Vratit se do prvni petky dokaze kdyz bude zdravy, vyhravat asi ne. Jedine ze zhubne 8kg svalu.

0 0
            • -b-n-x-  

Kulhece ve Speslu nahradi Saganem :-)

A Kulhec bude jezdit ve Scottu s Ninem :-)

0 0
    • Pijer  

Ze zákulisní šuškárny, jedna paní povídala, mám, že Ondra by měl jít do Krossu........ale nechme se překvapit, jestli se to opravdu potvrdí.

0 0
    • pumpy  

Mohl by me nekdo vysvetlit jak to je s tim E razenim a mozna sedlovkou jak nahore pise Tina? Dle pravidel UCI maji mit zavodnici stroje, ktere si muze normalni biker koupit (nechci tu resit penize co a kolik stoji), ale treba Nino uz dlouho jezdi na bezdratu ale nikde to koupit nejde. Chapu ze je potreba testovat atd – ale neporusuji tim pravidla UCI ? Treba Shimano udelalo nove XTR, a par mesicu uz jde koupit.

0 0
      • tomxxx  

Neporušují, testovat můžou.

0 0
        • pumpy  

A testovaci obdobi neni asi nejak casove specifikovane ze?

0 0
          • tomxxx  

Ja si myslim, ze v bikach moc pravidla na material nejsou. Hmotnost kol omezena neni, vozit se da i custom komponenty, jedine nesmej byt na plastich hreby a musis mit obe kola stejne velka do maximalni velikosti 29'. Treba plaste ma strasne zavodniku uplne custom co nikde nekoupis. Nino vozil scala s custom geometrii a nebylo to tajemstvi. Ono na biku nic moc lepsiho nevymyslis, nez se prodava, kdyz to ma vydrzet. Naopak casto maj profici i tezsi (levnejsi) komponenty kvuli vyssi tuhosti (treba nino rám, ráfky casto vozej nejaky odolnejsi trailove…) Dalsi vec je, ze se ten material nevyplati na biku vubec hrotit. Na silnici je to neco jineho – aero, hmotnost delaj dost rozdil. Na biku neni ani kilo navic na kole problem, kdyz je funkcni, coz hodne lidi nechape.

Nevim jak je to s riditkama, casto na hnojacich mame zakazane berany, podle me ale tohle pravidlo na XC svetaku potreba taky vubec neni.

0 0
        • doubleingram  

Si pod to muzou dat co chteji, nebo jaka jsou pravidla?

0 0
          • Tina  

Na MTB môžu jazdiť aj prototypy, ktoré sa normálne nedajú kúpiť. Maxxis napr. dodáva factory jazdcom špeciálne verzie plášťov v 170TPI. Tie sa kvôli vysokej cene ani neplánujú vyrábať na predaj. Myslím, že pravidlá hovoria iba o minimálnej šírke pneu zákaze elektromotorov :)

0 0
    • JK_Cookie  

Sice to sem úplně nepatří, ale Ráfek si taky zajede domácí WC v Novém Městě..dnes zveřejnil že BikeRanch Team pojede v nové sezoně na kolech Kross, tedy na novém XC full Earth.

Cinky ještě nic, ale také jsem někde našel zmínku o Krossu jak tu bylo již zmiňováno…

0 0
    • team_daddy  

Tak Cink skutečně do Krossu. Rozhovor v novým Velu.

0 0
      • doubleingram  

Jj, Mondraker byla znouzecnost, v Krossu si co se týká zázemí pomůže. Má našlápnuto na super sezónu. Mohlo by být na co koukat místo trápení Kulhavýho.

0 0
        • milan.v  

Na druhou stranu mu Mondraker byl jediný schopný poskytnout smlouvu, když se na poslední chvíli rozhodl přestoupit zpátky do MTB, asi mu nikdo moc tento krok nevěřil, přece jen to byl hodně zvláštní krok… O tom už jsme tu ale debatovali více než dost, já osobně a pár dalších lidí to prostě nechápeme a asi nikdy nepochopíme…

0 0
          • team_daddy  

Proč je to nechopitelný? Zjevně je srdcař. Já bych to spíš ocenil. Chtělo to koule.

0 0
          • tomxxx  

Já to chápu, na silnici ho za tu první sezonu totálně odprcali. No a né každej dělá něco co ho tolik nebaví jen kvůli penězům.

0 0
        • team_daddy  

Když mě i to Kulhecovo trápení baví. Protože pokud to překlepe a výkonostně se vrátí, tak to bude dobrý story. Horší by bylo, kdyby se „nevrátil“ do TOP10. A i tak je zajímavý to sledovat. Jak prostě „dokonalej stroj“ když se zadrhne, jak to jde postupně do kopru „všechno“…bolesti, nemožnost dejchat, hlava. Takový to „true story“ – na posranýho i hajzl spadne.

0 0
    • Tina  

Kate Courtney odchádza z tímu veľkého S do iného tímu s veľkým S a bude jazdiť po boku veľkého S :)

https://bikerumor.com/…-wanna-ride/

0 0
    • team_daddy  

M. Stiernemann končí ve Scottu:

https://www.instagram.com/p/Brcew99ABcx/

0 0
    • Tina  

Karla Štěpánová v sezóne 2019 bude jazdiť po boku Lindy Indergand alebo Fabiana Gigera za Superior XC Team.

0 0
    • milan.v  

Alban Lakata v Bulls (malý offtopic, ale u takového závodníka XCM mi to jistě prominete)

https://www.instagram.com/p/BsGE9g6HIx9/?…

Carlos Coloma v BH

https://www.instagram.com/p/BsEeszfgftt/?…

Hynek asi už má něco upečeného, zatím jsem ale nezachytil…

0 0
      • motacek  

Hynek už má svůj tým Vitalo a Cape Epic jede s nějakým mladým Norem

0 0
    • novas752  

Athertonovic odcházejí od Treku

https://singletrackworld.com/…l-they-join/?…

0 0
    • MiroHo  

Jarda mění tým. Bude součástí svého projektu Jaroslav Kulhavy Cycling Team.

0 0
      • Johny.Merida  

Viz muj odkaz výše.

0 0
          • satch  

takže ten comment lze mezi řádky číst tak, že ho vyhodili?

0 0
            • scalar  

Ne, půjčí mu kolo a dají dres :-)

0 0
            • mrofmoha  

chteli si ho nechat na CapeEpic, ale ne na svetaky.. tak to takhle upekli napul…

no bohuzel to dava smysl..

0 0
              • tomxxx  

Ja si myslim, ze ani on nechce jezdit tolik svetaku. Na druhou stranu potrebuje body na OH.

0 0
            • milan.v  

Na takové úrovni už se neříká, že vyhodili, tak se to takto zakamufluje… To je jako s top managementem, „přijal další výzvu ve své kariéře“…

0 0
          • Singlespeed  

To vypadá na začátek Jardova odcházení z „vrcholové“ cyklistiky.

0 0
            • Namtos  

Stejně jsem nepochopil tu jeho flustraci z minulé sezóny – buď chce vyhrávat Cape Epic a evidentně to směřuje tam anebo mít co nejlepší výsledky cross country, tak to by musel zkusit Epic vynechat ..

Teď co má větší prestiž ? Pro Jardu i Specialized určitě Cape Epic..

0 0
              • Melvin  

Bych řekl, že větší prestiž bude mít světový pohár. Ten se vysílá v TV a určitě i víc lidí bude znát světový pohár a nebo to, že je nějaké mistrovství světa a biku.

0 0
              • team_daddy  

Tak řekl bych, že Cape Epic v únoru a svěťák od května se rozhodně nevylučují. To je dost velký rozestup, aby to šlo naplánovat. A proto bych řekl, že ta frustrace. Půlku závodů nedojet a v druhé půlce jezdit od 20. místa dál, to asi fakt není moc ambiciózní.

0 0
              • mrofmoha  

tak celkem dost bikeru to uspesene dalo oboje.. at uz Langvad, Courtney, Avancini, Schurter (2017)…

takze bych rekl, ze to kombinovat jde…

0 0
              • JFtryall  

Frustrace je spis z toho, ze vis ze na to mas, ale telo nefunguje v nejvyssich zatezich. A bez toho se na XC pripravit neda. A SP je proste priorita pro vsechny.

0 0
                • snas89  

No..jo a ne.

Co vím, tak švýcaři si už roky jedou vlastní tréninkovou linii a je to vidět.

Jedinej o kom vím, že tenhle trend už používá nějakej čas u nás je tým okolo Pavla Čábelickýho a Karla Martínka. A výsledky mají.

Naproti tomu Kulhec, který je zvyklý jednostranně našvihat na kole 30 000 a víc musel loni přiznat (si), že core rozhodně není na takový úrovni jak by potřeboval. Myslím, že zakomponování jiných věcí ho může ještě nějakej čas udržet.

0 0
                  • JFtryall  

Jasny, ale na tehle urovni to musis delat po svem, individualne. A hlavne to telo to musi vydrzet a to je obcas problem. Jara urcite uroven i vykonnost ma, aby byl stabilne v top 5–10 v jakemkoliv XCO i XCM, ale komplikuji mu to respiracni potize i drobna zraneni. Je to fakt tezke.

0 0
                  • marco  

To je ono, dnešní závody jsou o 100% intenzitě ve stylu dnešního cyklokrosu. Proto se tak dobře zapojil mezi TOP bikery všeuměl Mathieu van der Poel.

Nino ujede na kole za rok max 12 000 km a od listopadu do března na kolo už nesedá max 14 dní soustředění v JAR v rámci své dovolené a hlavně netočí stovky km denně na silničním kole, ale soustředí se na tréninky na MTB o délce max 2 hodin na trasách simulující profily XCO kolem svého baráku.

0 0
                    • JFtryall  

No od listopadu do brezna to ne, ale dava dost lyzi, telocvicnu atd. Staci sledovat jeho Instagram. Byt tak dlouho bez kola nejde, ale jezdi treba 3×-4× tydne. Nekdy endurko, nekdy ergac. Tem 12K stejne moc neverim a i kdyby, tak je dobry sledovat spis hodiny. A tech miva kolem 800 na kole.

0 0
                  • doubleingram  

Co je te linie presne? Core, telocvicna, nehrotit tolik mraky hodin v ZDV ale spis intervaly atd?

0 0
                    • JFtryall  

Jde o to, abys to telo nachystal na intenzity, aby si mel dostatecnej rozsah pohybu, je to mnohem lepsi v pripade padu nebo nejake komplikace. Hodne lidi zije v omylu, ze kdyz budes 3 mesice v telocvicne, tak ze najednou budes rychlejsi. Je to ale hlavne priprava na to, aby clovek vydrzel tezky trenink na kole a posunul si limit, s nejmensim moznym rizikem. Proto je Nino tak vyjimecnej, ze vsechny kroky dela v maximalni kvalite a hlavne to dlouhodobe vydrzi. A je to i hodne o hlave. Je strasne tezky byt v tom neustalym stresu, ze musis byt nachystanej na tu bolest. Nekdo to zvlada lepe a nekdo se k tomu dostava postupne pres objemove kilometry. Ale jezdit cilene dlouhe a pomale treninky uz pri dnesni podobe XCO trochu ztraci smysl. Na soustredeni se sice travi na kole hodne casu, ale uz to je spis o silovych trenincich, tempech v kopcich a dalsim specifickem treninku.

0 0
                    • snas89  

Jednak to co JFtyrall,

Ale hlavně drtivá většina lidí dnes má cyklistiku jen o šlapání. Tzn. jednostranně zaměřený vývoj na nohy.

Při tom je to komplexní sport, kde zapojíš celé tělo a hlavu (ta dělá i 20–30% výkonu). Komplexnost je ještě víc vidět na mtb než na silnici.

Takže když jdeš cestou celkového rozvoje těla a psychiky..tak je to ze začátku možná delší cesta, ale dlouhodobě nese víc ovoce.

A nejsou to jen švýcaři a Nino. I když ty jsou v tomhle nejvc progresivní a mají s tím už roky zkušeností.

Nino je podle mě výjimečnej hlavně tou hlavou. Je to vítěz a jde zatím aby vyhrál, ale je pro něj důležitá ta cesta. A je vidět jak ho to kolo prostě baví a užívá si to. Teď si vzpomínám na nějakej svěťák, kde měl dost technický problémy. Když na okruhu utrhl řetěz tak jel pořád dál a na kolobežce dojel do depa a pořád dál pokračoval. Kulhec v podobných momentech balil.

Pak třeba mrkni na Sagana, ten taky k trénování přistupuje komplexně.

Jitka Čábelická taky:

Přes zimu běžky, tůry se psem, je třeba nějaký čas kdy jede jen vymotat nohy aby neztratila motoriku, a samozřejmě práce s koučem/psycho­logem

A když to vemu na sebe:

Loni na jaře jsem začal každý den cviřit jógu a podporovat právě záda a core stavbu.

Nebyl už pak tolik čas na kolo, takže taková ta výkonost (vytrvalost a intenzita) na čas v závodě klesla a známí okolo mě mi teď víc ujíždějí. Jenže když jedu nějakej maraton, tak na tý samý trase nejsem prošitej tolik jako dřív a třeba záda na tom samým kole cítím až po 70km, ne po 40. Takže do budoucna můžu stavět na tom, že to tělo je líp připravený na tuhle zátěž. Tenhle rok mám v plánu na tom stavět a myslím, že ty kamarády už as i trochu na časy zase stáhnu. A za pár let, až oni budou odcházet kvůli tomu, že maj nepoměrně zatěžovaný a nerozvíjený tělo je budu předjíždět a užívat si to kolo víc než oni. Předpoklad samozřejmě:)

Tady nutno dodat, že jsem turista a pokud jedu nějakej závod tak pro radost a intenzivnější zážitek:)

Výkonost a zaměření v profi úrovni je úplně někde jinde.

0 0
                      • doubleingram  

Dik, mam to podobne, vyrazne vic cviceni, core apod. Bohuzem min kola, resp. ted spinningu. Je to ale hodne z donuceni, pohybovy aparat uz to bez mimokolovych aktivit zacal davat cim da min. Zada, tenis. lokty, kolena atd.

Asi to proste casem donuti kazdeho a dava to smysl. Ciste kolo je aspon pro me tak jednostrany, ze atrofovany ostatni svalove skupiny uz to prestaly davat bez velmi caste bolesti.

0 0
    • Tina  

Návrat Jenny Rissveds s podporou Specialized. Podobne ako JK však zatiaľ nebude členkou Factory tímu.

0 0
    • team_daddy  

Tak Sunshine Cupu v Elite velmi slusne Cink a Skarnitzkl. A v juniorech mame snad i celkovyho viteze!

0 0
      • Kaizr  

Je to vůbec někde live?

0 0
      • marco  

Škárny dobrý vždy se mu zde na Kypru dařilo. Cinka jsem čekal pár míst vepředu. Kulhavý škoda mluvit na Cape Epic to bude pěkný boj. Jeho Americký parťák je a bude nabušenej ovšem Jaroslav se hledá stejně jako celou XCO sezonu.

0 0
    • team_daddy  

Kuci pokračujou v přípravě :-)

A velmi dobře:

https://mtbs.cz/…kovka-zavody#…

0 0
    • team_daddy  

Změna, Kulhec jede s Gazem

https://mtbs.cz/…ie/popis-xcm#…

0 0
      • roud  

Tak snad ho Kulhec nebude moc brzdit :/

0 0
        • team_daddy  

Nevím proč, ale na tuhle sezónu Kulhecovi věřím. Navíc je teda úřadující vítěz Epicu. Takže ty drzé poznámky o tom, že by brzdil kiwiho jsou nejapné :-))

0 0
          • Johny.Merida  

No kdo poctivě koukal loni, tak Jarda jel jako lokomotiva a ještě Howieho tlačil :-). Já mu v tomhle věřím a fandím, ale to XCO mu jde hůř a hůř.

0 0
          • roud  

Kromě epicu toho loni moc nepredvedl hlavně na svetaku bohužel:/ jinak samozřejmě mu taky fandím ale asi to vidím víc realisticky…

0 0
            • Tina  

Zatiaľ toho moc nepredviedol ani tento rok.

0 0
              • roud  

jj zatím to vypadá že s Cinkem se potká jen na startu a ve sprchách :(

0 0
      • xaver  

obávám se, že tito dva si příliš nesednou

0 0
    • team_daddy  

Tak se uvidí

https://mtbs.cz/…ie/popis-xcm#…

0 0
    • team_daddy  

Cink si připsal další vítězství. Škarnitzl až 5 minut za ním. Jestli se mu podaří udržet formu, mohl by na svěťáku fakt zaznamenat hodně slušnou sezónu. Vyhraná etapa na Epicu, v posledních týdnech tuším už třetí vítěztsví, dle vlastních slov – při testech nejlepší čísla ever. No jsem zvědav.

0 0
      • Johny.Merida  

No Škarna jel druhej a pak se něco stalo, zatím nevím, co, ale vracel se do závodu s velkým zásekem na Cimbála.

0 0
    • snas89  

Kulhec na slovensku třetí.

Zatím vidím cinka jako jasnou mtb jedničku na letoční rok.

Ani ne tak kvůli tomu, že má jarda horší čísla a bodu na start sezóny, ale hlavně kvůli tomu, že cink vypadá fakt natěšeně. A hlava dělá hodně:)

0 0
      • team_daddy  

Pravdu díš.

0 0
        • team_daddy  

Celkem si dovedu představit, jak v Albstadtu jede v 5. kole Nino s náskokem 40 sekund a za ním se bijou MvDP a Cimbál. Cimbál na pásce samozřejmě lepší :-) To by tenhle rok mohlo jít.

0 0
          • team_daddy  

A taky trochu optimisticky, Jarda to bude pro začátek jistit tak z 10. fleku. V Novým městě se vyšvihne na 3 :-)

To jsou fantazie, měl bych se uklidnit :-))

0 0
            • Singlespeed  

Pokud dal v Drozdově M. Haring Járovi 4 minuty, nevím, co bude Jára dělat na SP v Albstadtu, pokud tam tedy pojede. To je zralé minimálně na –1 kolo.

0 0
              • snas89  

Chtěl jsem napsat něco podobnýho..ale zas na druhou stranu jsem tam nebyl a nevíme(e), jestli jardu píchlo v žebrech neo na plášti…

• Nechci být hnusnej, ale prostě mi to nedalo:)
                0 0
              • marco  

Kdo je Haring a ten Maďar z 2. fleku a kde se obvykle pohybuje v SP to abych věděl kde mám Jardu v této sezonně čekat.

0 0
                • orm  

Myslim, ze Haring je ten co vyjel Saganovi misto na olympiade v Riu :-).

0 0
                  • Tina  

Mýliš sa. Najviac bodov v kvalifikačnej sezóne pre Slovensko „vyjeli“ bratia Michal a Franta Lami. Len pre upresnenie, body do rebríčka UCI sa zbierajú pre krajinu a nie pre konkrétneho jednotlivca, ktorý vyjazdil najviac bodov.

0 0
                    • orm  

Ja to vim, ale i tak mne to prislo hodne nefer vuci lidem, kteri objizdeji zavody, sbiraji body pro „vlast“ a pak tam jede nekdo, kdo za celou dobu na mtb nesedl, ale co uz, na SK se dejou horsi veci :-).

0 0
                      • Tina  

Lenže keby bol stanovený nejaký kvalifikačný závod podľa ktoré sa zvyčajne určuje jednotlivec, ktorý má najlepšiu výkonnosť tak by to bol aj tak Peter. Na nejakom ČP pohári v tom roku jazdil skoro celý závod na čele a nakoniec po nejakom páde alebo defekte skončil na 4tom mieste. To bolo v tom čase pre iného SVK závodníka utópia. Na druhe strane Peter ponúkol svoje miesto na silnici na výmenu.

0 0
                        • Singlespeed  

Tehdy porazil jen závodníky z druhé stovky rankingu UCI a horší. Lami byl v rankingu 76, zhruba na stejné úrovni jako tehdy třetí Jirka Novák (70.)

0 0
                        • mrofmoha  

taky mohl byt duvod Peterova prechodu na MTB ten profil silnicni trasy..

https://cdn.cyclingstage.com/…/profile.jpg

ty zaverecne 3 okruhy silnicni trasy davaly jasne najevo, ze tam Peter nebude mit sanci na dobre umisteni..

Nicmene start na XCO tam mel neuveritelny a kdyby mel i techniku tak si myslim, ze by bojoval o medaile..

(vim, ze je skvely technik, ale proste kdyz na MTB roky nejezdil, tak se to na technice projevi.. sam to i rikal, ze ty lepsi jezdci defekty nemaji..)

urcite tim zvedl sledovanost MTB, ale porad se nemohu zbavit dojmu, ze to byla lehce vypocitavost..

0 0
                        • orm  

Ja jen pisu svuj osobni nazor a byt zavodnik, ktery 4 roky dre, aby se vyjelo misto na olympiade, a po vetsinu casu s vedomim, ze on je ten nejlepsi, ktery pojede, tak jsem nastvany. Sagan prijde par mesicu pred olympiadou a rekne, ze chce jet horska kola misto silnice a slovensky svaz mu to odkyve, protoze Sagan. Sorry, pravidla nepravidla, mne osobne to neprijde fer. Kdyby to rekl uz od zacatku kvalifikace, ze chce jet, tak ok.

0 0
                          • Tina  

Takže teraz to už bude Ok? Pre pár mesiacmi sa totiž vyjadril, že v Tokiu chce opäť štartovať na bajkoch.

0 0
                            • roud  

To by měl začít ale ladit formu letos bych řek že mu to moc nejde :/

0 0
                            • orm  

Ano, tak mne to prijde korektnejsi, protoze ti ostatni zavodnici, kteri vyjizdeji body pro stat, budou vedet, ze oni narok mit nebudou a mohou se tedy lepe rozhodnout, zda chteji investovat sve, treba i nemale, prostredky na objizdeni zavodu pro nekoho jineho. Pokud budou vedet, ze nemaji narok, mohou sve usili a prostredky venovat jinam, pro ne a jejich sponzory vyhodneji.

0 0
                              • Tina  

Bratia Lamiovci mali na výjazdy plnú podporu SZC a na rozdiel od žien mali všetky preteky hradené. Paradoxne Janka Števková jazdila lepšie medzinárodné výsledky a divokú kartu si vyjazdila prakticky sama a za svoje.

0 0
                                • orm  

Si to na slovensku delejte jak chcete, je mne to jedno. Jen pisu, ze je podle me korektnejsi dat tem lidem vedet, ze at budou delat cokoliv, tak nepojedou na olympiadu, nez je nechat 3 – 4 roky zit v tom, ze jet mohou. Pokud uz ted vedi, ze nepojedou, tak je to v poradku. Mohou se na zaklade te informace rozhodnout co je je pro ne lepsi.

0 0
                                  • Tina  

Však mohli sa viac „posnažiť“ a vybojovať 2 miesta. Veď na to dostávali podporu :)

Robím si srandu. Teraz to už až tak nevyriešime.

0 0
                • Singlespeed  

V sezóně 2018 byl M. Haring v žebříčku UCI XCO na 61. místě, maďar Palumby na 111. místě. Pro srovnání, Škarna byl 38. a Cink 16.

0 0
          • Pessinger  

Já tomu teda moc nerozumím, ale tipl bych, že se všichni budou koukat MVDP na záda

0 0
            • JFtryall  

Jestli ted neonemocni, tak to je dost pravdepodobne. :-)

0 0
              • snas89  

To by musel Nino ochořet:)

0 0
                • Pessinger  

Tak Nino to bude dohánět technikou a někde to nakonec ve stresu posere, silničáři už výuku na klasikách mají za sebou, teď je řada na bajkerech :-)))

0 0
    • jonys  

Mám dotaz. Existují nějaké servery nebo časák, klidně i cizojazyčné, kde by se člověk mohl dozvídat věci z pozadí závodní XCO scény? U silnice ten problém není, ale zjistit něco z MTB je oříšek. O Cinkovi se člověk něco dozví, ale o zbytku pole nevím, kde hledat…Dík.

0 0
      • JFtryall  

Obcas ma pekne bikechecky i reporty Pinkbike, radi ukazou i vychytavky nebo individualni nastaveni. Pak se vyplati asi sledovat Instagram jezdcu nebo mechaniku. Do stories davaji celkem fajn veci z pozadi.

0 0
        • jonys  

Jo, díky, zkusím! Právě tomu sjíždění 850 sociálně síťových kravin jsem se chtěl vyhnout :-). To má twitter, facebook, instagram, totéž týmy…a každý ještě web. Úplně se bez toho nedá, ale spíš mi šlo o nějaký média, kde budou rozhovory, články, predikce…jako má silnice, nebo třeba jak se teď píše u nás o Cinkovi – jaký má rád tratě, počasí, kdy kde trénuje, kdy byl nemocný, na co se bude soustředit…

0 0
    • team_daddy  

Rozhovor s Jardou:

https://mtbs.cz/…tymy-a-kluby#…

Víceméně potvrdil to, co jsem si tak nějak myslel. Je prostě “spotřebovanej”. Popřejme, ať se z toho dokáže vyhrabat.

0 0
      • marco  

Ty změny v XCO za poslední 2–3 roky zamotali hlavu i jiným kapacitám. Někdy se to maskuje jako mít čas na rodinu, zhoršená alergie a orientace na disciplíny typu E-bike etapáky. Je nutné mu popřát mnoho zdaru a osobní pohody.

0 0
    • jonys  

Tak jak ten Albstadt??? Short track kdo?

0 0
      • doubleingram  

MVDP if jede.

0 0
        • jonys  

Jede. Urcite po XCC pujde,chce letos vyhrat SP a tohle mu muze na Schurtera delat body.

Kdo dal? Avancini? Vime o nem neco? Gaze nejede,kdo je tam jeste z tech vybusnejsich ogaru?

0 0
          • Tina  

Jarda K…?

0 0
            • orm  

Myslis K jako Kulhavy? Ten psal na mtbs.cz, ze je uplne v prdeli a ze na to nema. Bohuzel. To uz spise Cink.

0 0
              • Tina  

Čítala som. Po treťom mieste na Slovenskom pohári XCO som jeho meno napísala trochu z recesie :)

0 0
              • jonys  

Tak hlavne se bavim o Shortu,kam Jardu vubec zebricek nepusti. Ze nema sanci v nedeli je naprosto jasny.

0 0
    • Kaire  

Antonu Cooper A vlastně celemu TREKu se nelíbí aktuální stav v Albstadtu.

https://www.instagram.com/p/BxK006UJKHV/?…

0 0
      • team_daddy  

Anthroposizace Albstadtu? Žádná pecka. Little bit gay, řekl bych.

0 0
      • jonys  

Ani jinym.

0 0
      • milan.v  

Taková malá dálnice, no… To je příprava na čas budoucí, až budou potřeba řidičáky na jízdu v lese… :o/

0 0
      • Pijer  

co v Treku, ta trať se nelíbí ani ve Veltěži ;-)

Ale souhlas s Mišákem, tohle je vážně hrůza, ale zas to tam třeba bude slušet elektrokolům a z těch potečou větší prachy :-(

0 0
      • Risanek  

Na druhou stranu – zůstane-li pouze u Albstadtu a nestane se z toho trend pro všechny tratě, tak proč ne? MTB je sport rozmanitý, ať je každá trať jiná, specifická a dá tak třeba možnost vyniknout jiným, jezdcům.........

0 0
        • Kaire  

To bych bral, tohle ale je prostě moc no… hlavně pro Albstadt byl ikonický přesný opak aktuální tratě.

0 0
        • TheJD  

Jenze ta rozmanitost spociva prave v tom, ze nestaci mit vykonnost.

Ta trat urcite nebude jednoducha takhle za mokra a musim rict, ze z tohoto pohledu jim to docela vyslo, protoze to byl udajne hlavni duvod ke zmene trati-jeji narocnost za spatnych podminek.

Jinak mi urcite prijde naprosto na hlavu upravovat prirodni cestu, ktera je trochu hrbolata s nejakymi mensimi kameny a koreny, a delat z ni piskovou cestu na gravel bike, kdyz se jedna o trasu na svetak v XCO.

To mas podobne jako s Leogangem ve sjezdu. Ta trat rozhodne neni jednoducha, ale divaci dost nadavaji, kdyz pulka prenosu je o tom, ze zavodnici vali v top speedu, sbaleni co nejvic kolem kola, po hladke trati s par skoky, jako je tomu prave v prostredni pasazi trate v Leogangu.

0 0
          • Risanek  

Jo, jen jsem se snažil v tom najít nějaké pozitivum a nějakej smysl:-))))))))

0 0
        • Stavel  

Úpravy v Albstadtu neznám, ale NMNM jsem si teď po úpravách projízděl a podle mě úprava rozmanitosti trati naopak pomohla. Dříve všudé samé kořeny a teď tam přibyla zajimává průjezdná sekce a přitom spousta kořenů ještě zůstala.

0 0
    • Frýbik  

Nechce někdo vstupenku do NMNM ?

Výhra z vela ale nemohu jet.

0 0
    • snas89  

Kdyz vidim tuhle dalnici ve stylu kpz, kde technika bude hrat daleko mensi roli nez obvykle, tak tipuju mdvp.

Tesi me alespon to, ze se zvedla nalezita vlna odporu i mezi zavodniky a ze ostatni okruhy snad nasledovat nebudou.

0 0
      • TheJD  

Ono to s tou technikou nebude tak jednoduche v tech srackach.

0 0
      • Paja  

Myslis, ze zrovna toho limituje technika?

0 0
        • snas89  

Oproti ninovi jo.

A nemyslím tím jen přejezd nějaký rockgarden nebo kořenů, ale i úzký koridory na mtb okruhu, kde ne všude se dá předjíždět. Tohle načítání tratí a jejich využítí má nino prostě top.

Naproti tomu závod na takovýhle široký dálnici spíš nahrává MVDP, který má imho víc zkušeností s balíkem a výkonostních disciplínách (viz. jeho jarní řádění na silnici).

0 0
          • mrofmoha  

ja bych rekl, ze MVDP nejvic loni limitovalo, ze nedokazal jet srot 90min v kuse.. vzdycky byl hodne vpredu a po hodine zacal ztracet.. v cyklokrosu jezdi srot hodinu a na silnici taky nejedes na plny kule tak dlouho v kuse..

shorttracky mu problem nedelali.. az tohle doladi tak si mozna bude muset Nino zvykat na druha mista..

0 0
          • Kaire  

Nino a technika k sobě opravdu patří… Nejlépe je to vidět vždy jak se hrne dopředu před technickou pasáží, když je tam první umí na tom vždy profitovat.

Stačí ho trochu sledovat, kolo má uzpůsobené (např. XMC místo XRC ráfků, težší verze rámu…). Jeho bratr má MTB školu, Otec i bratr trail builderři… Už to někde říkal, když vyrůstáš ve vesnici v Alpách, kde nic jiného než jezdi na kole a lyžovat nejde tak se to projeví.

0 0
            • TheJD  

Nino je hodne dobrej, ale z prvniho mista v technicke pasazi profituje naprosta vetsina jezdcu. ;)

0 0
            • jonys  

No…tak teď bude mít utrum :-(

0 0
          • Paja  

Schurter je trochu vyjimka, ale mezi nej a MVDP se uz tech xc bikeru v technickych schopnostech moc nevmackne.

Posledni odstavec je urcite pravda. Vubec jsem na MVDP zvedavej, jde furt nahoru a po tom co ted predvadel na silnici…

0 0
        • jonys  

Pri jeho vysce v MTB ano.

0 0
          • Paja  

On zas tak vysokej neni (pokud neni meritko malej Schurter), spis tak pusobi, uvadi u nej 184 cm, coz mi neprijde ani moc ani malo.

Treba od oka bych nerekl, ze je mensi nez van Aert, kterej ma pritom skoro 190).

0 0
            • Kaire  

Já si myslím že má něco málo přes 170cm teda a právě to že je „prcek“ je plus.

0 0
            • Paja  

Resp. nez jsem si to nasel jsem si myslel, ze van Aert je naopak o facku mensi ;)

0 0
            • jonys  

Pokud je trať hodně na obratnost, znát to je. Výhoda pak na straně Schurtera, Marotta nebo Flückigera. Při CX to samozřejmě nevýhoda není, naopak, Stejně v XCO – tam budou silnější lidi jako MVDP, Avancini, Gaze (ten má asi 2 metry…).

0 0
      • jonys  

Ano. A Langvadovou.

0 0
    • snas89  

Tak ženský odjetý a koukal jsme na Jitku, že ve 4. kole byla ještě 30., v 5. kole už 24 a finish na foto 16.-19.

Takže předjíždět se tady evidentně dá.

V tomhle kontexty by mě zajímal i Cink jak si povede. Formu má, chuť taky. Mohl by se podívat do 1. desítky.

• Teď koukám, že jolanda má axs i na teleskop:)
      0 0
      • jonti  

Skoda ze neni axs I na lockouty.

0 0
      • Johny.Merida  

A je to tady :-)

0 0
        • Johny.Merida  

A Cimbálův,, šrot, kudla, maso" na Stravě

0 0
          • snas89  

Evening ride with 4 others.

Takova typicka podvecerni vyjizdka se znamyma:)))

0 0
          • jonys  

Slo by najit nejaky short track z lonska-pro srovnani? Dik.

0 0
            • Melvin  

Tak pohledej na strave. Napriklad tento shotrack tam ma primo segment, ale loni tam Cink zaznam nedal. K cemu by Ti to vlasne bylo?

0 0
              • jonys  

Ja mam pres vikend jen mobil. Blbe se mi to v apce hleda nebo to neumim dost dobre…Nechci nikoho ukolovat,ale pomohlo by mi to. K cemu? Reknu ti zitra…

0 0
                • Johny.Merida  

Myslim ze na YT loňský zaznamy jsou.

0 0
                  • jonys  

Mne nejde o zaznamy zavodu. Ja bych rad vedel,jaky jezdil loni v xcc watty…

0 0
                    • snas89  

Na mtbs ted bylo, ze oproti lonsku se s wattama o dost zvedl (snad o 30, jestli si to pamatuju dobre)

0 0
              • jonys  

A lonsky Albstadt tam dat cink nemoh,nejel xcc. Jel ho az posledni 2 sp. Rad bych hlavne watty…jestli se skutecne diky vyrovnani vykonu obou nohou zlepsil…

0 0
          • Pessinger  

Jinak proč se furt otáčel? Jel z jedničky a furt mu cukala hlava dozadu, to musí brát sil

0 0
            • jonys  

On nejel spici kvuli tomu,ze by chtel vyhrat. On chtel,aby se na skupinu nedocvakli dalsi pote,co se trochu zvolnilo. Proto tam padl a kontroloval si,jaky maji naskok. On potrebuje konstantnejsi tempo,kdyby se jelo-nejelo-jelo-nejelo…skonci vza­du.

0 0
    • team_daddy  

Na Redbull.tv mě replay nefunguje, tak sem našel short track na Youtube. Bohužel bez zvuku :-(

https://www.youtube.com/watch?…

0 0
      • Polka  

Odstraněno :-/

0 0
      • Melvin  

Mi to na redbull.tv jede normalne. Jinak Cink vypada, ze je letos v dobre forme. Ten tu bednu letos ve svetaku da.

0 0
        • Pijer  

Taky jsem na to ráno na RB koukal.

Škoda, že Cimbál z té šestky vycouval.

0 0
          • Johny.Merida  

Pěkně si to chlapáci dávali, 7 kolo to rozerval MVDP, 8 kolo to zkoušel Nino a 9 kolo Forster. Cimbál visel, ale uvisel. To půjde. Čekám nastupy MVDP, Nino bude muset kontrolovat a pak to zkoušet v technice z kopce.

0 0
            • Melvin  

Van Der Poel byl v short tracku silny, ale trat sedela urcite vic jemu nez Ninovi. Proto i vic verim na nedeli Ninovi. Kazdopadne to bude zajimavy souboj.

0 0
              • tomxxx  

Ja si myslim, ze pokud poel neudela chybu a nelehne, nebo nebude mit defekt, tak to s nim budou mit strasne tezky. Vzhledem k tomu jakou mel formu na CX, jakou ma na silnici, je hodne jinde. Na short tracku mi prisel, ze si to tam odtocil a pred cilem 2× nastoupil a bylo vymalovato – poker face jak vzdy.

0 0
                • mrofmoha  

no, ale zitra se pojede 90minut.. ne 20..

0 0
                  • robb  

No na Amstelu mu těch 270 km taky nevadilo.

0 0
                    • mrofmoha  

tam taky urcite nejel 90min v kuse na cca 185 tepu..

myslim, ze nelze srovnavat 270km na silnici a XCO, na oboje musis trenovat jinak..

nicmene tim nerikam, ze je bez sance na zitra, muj tip je, ze skonci treti za Ninem a Forstrem..

Doufam, ze se pletu a jednoho z nich „vystrida“ Cink ;)

0 0
                      • jonys  

Proc vidis tak vysoko Forstera?

0 0
                        • mrofmoha  

je to pro me takovej cernej kun zavodu.. poslednich par XCO nezajel vubec spatne.. bude se chtit drzet Nina.. vubec si myslim, ze bude mit velmi dobrou sezonu (pokud zdravi dovoli samozrejme..)

0 0
                        • jonti  

Letos minimalne 2× Nina na svycarskych a nemeckych zavodech predjel.

0 0
                          • jonys  

To byl Fluckiger na svycarskym poharu. Forster nevim. Ty zavody,co vyhral on byly na jeho oblibenym bahnisku…Taky sp se mu vic dari v mekkym. Ale jo,muze byt dobry.

0 0
                  • tomxxx  

A CX se jezdi na kolik minut? Na 20? Asi ne vid. Ja nesoudim podle short tracku, ja soudim podle toho jak v cyklokrose pokazdy vsechny rozvesil po stromech s rozdilem tridy. Podle me je momentalne jedinej kdo je schopny konkurovat ninovi (soude podle lonske formy nina)

0 0
                    • mrofmoha  

CX se jezdi na cca 60min to je porad oproti 90min dost rozdil. Minulou sezonu se to u nej projevovalo… vetsinou tak 2 kola pred koncem mu Nino ujel… jak to bude letos samozrejme nevim, jestli na to ma MVDP natrenovano, pak jedine dobre, ja mu budu fandit.

0 0
      • robb  

Tady je záznam.

https://www.redbull.com/…ack-albstadt?…

0 0
    • robsol  

CT4 nepřenáší závod žen?

0 0
      • snas89  

Kryje se to s hokejem, takže myslím, že spíš na ivysílání, nebo na nějakým jiným kanále v dvbtv?

Ale i tak..poslední dobou už raději kuukám na redbull tv, kde mi ten komentář přijde živější a zajímavější.

0 0
    • robb  

Na pokecu a obhlídce trati v Albstadtu s Henrique Avancini

https://www.youtube.com/watch?…

0 0
      • tomxxx  

Kdyz vidim avanciniho, tak se mi otevira kudla v kapse. Nejmin ferovy mtb cyklista a nejvetsi plačka.

0 0
        • team_daddy  

Dodnes mám před očima to jeho předjetí v depu a znemožnění občerstvení celýmu vláčku bajkerů. Nemám ho rád.

0 0
          • Paja  

jj, je to „sympatak“.

0 0
          • doubleingram  

Taky ne, zjev, chovani, *****. Jako Fumic, ten mel taky nejaky vystup jak nekoho sejmul loni nebo predloni. Nemeckej cmoud.

0 0