UCI Mountain Bike World Cup 2023

167 nepřečtených
  • snas89

Už jsou skoro finální soupisky na další ročník, pojďme se tedy poposunout…

3 0
      • MTBIKER doporučuje

• marco  

Podle obrysu je to Ondra Cink aneb proč na Mallorce ladí formu s top borcem a vrchním ladičem posedu ze Spešlu.

0 0
        • Melvin  

Mě hlavně překvapilo, že Jára přesedlal na BMC. Jinak teď na Mallorce ladí formu spořka, takže Jára je tam s něma.

0 0
          • JK_Cookie  

Někde jsem zahlédl jeho novou spolupráci s N1SHOP což je dovozce kol BMC, ale nějak se mi tomu nechtělo věřit, když většinu kariéry jezdil na Spešlu..holt asi dali více… :-)

0 0
            • Melvin  

Myslím, že na insta dával nějaký příspěvek s N1SHOP a právě mi to bylo divné, protože jsem věděl, že jsou dovozci BMC. Bych čekal, že už zůstane ambasadorem Spešlu. Každopádně se dá očekávat, že ještě bude objíždět nějaké závody.

0 0
            • Kubiczech  

Tak nejak bych rekl, ze to vsechno propojuje Zdeněk Löffelmann

1 0
            • kapsch  

Včerejší příspěvek oznamuje/potvrzuje konec u Spešlu..

0 0
          • Lachtis  

Jj daval tam post z n1shopu a byl na twostroku, tedy ht, coz je u Jary fakt prekvapko. Za mne teda super zmena, pac BMC je moje srdcovka :-)

0 0
          • marco  

Bych v tom neviděl žádnou záhadu prostě dostal nabídku si půjčit kolo z půjčovny od Alltraining, který je má v nabídce u svých zájezdů na půjčení na to jeho žvýkání nemusí pašovat za příplatek svoje kolo letadlem.

0 0
        • JK_Cookie  

Bude to Martin Vidaurre Kossmann, byl o něj celkem boj, tedy spíš team Scott čekal, že když jezdil na jejich kole v soukromém teamu a poskytli mu podporu třeba na závodech v Americe tak jim to podepíše, ale Specialized jim ho údajně přetáhnul. Na Mallorce jsou skoro všichni, celá Spořka, někteří junioři z Dukly, Nutrendu, Gapp Systém, Průdkovi, Kulhec, Višňovský, Spěšná atd.

2 0
    • JK_Cookie  

Fluckiger zproštěn viny, pozastavení závodit je zrušeno. Jediné, co nyní může švýcarská antidopingová agentura udělat, je přehodnotit vzorek a v případě opětovného nalezení látky ve stejném minimálním množství ji považovat za atypický nebo abnormální výsledek, tedy za něco, co negeneruje jakoukoli sankci. Limit Zeranolu v těle pro stanovení pozitivity je 5 ng/ml a bylo zjištěno pouze 0,3 ng/ml.

4 0
      • roud  

Na to že mu sebrali skoro celou sezónu v nejlepší formě :/

0 0
        • snas89  

Karma je instantni a zdarma:)

0 0
          • jonys  

To není karma ale zvůle. Další díl se bude jmenovat jak? Toon Aerts?

0 0
            • snas89  

Ano. Dost mu podelali minimalne rok z kariery. Souhlasim, ze se tak stat nemelo.

On ale taky zrovna zadny orezavatko ze?

0 0
              • jonti  

Co bys psal kdyby to udelali Ninovi? Podle me je to zasadni selhani systemu antidopingu, ktery ma sportovce chranit, nema jim nicit karieru.

0 0
      • jonys  

Hmm..Tak to ho dobře popravili. Další rok, kdy mohl jet o duhu, v háji. Sponzoři možná taky. Jak se smlouvou těžko říct.

2 0
        • okam_z_brna  

Se smlouvou se, dle mého názoru, nic řešit nebude. Nikoho lepšího by stejně nesehnali. Maximálně mu sáhnou na peníze. Divím se, kdyby ho vyhodili. To by si uškodili.

0 0
          • jonys  

No to jsem právě nevěděl, jestli mu nekončila. To by tam už místo nemusel mít a sháněj něco teď – koukni na Cavendishe nebo Naira.

0 0
        • JK_Cookie  

Presne..klesne z 3 na 24 misto,takze si lepsi misto na startu musi zase vyjet,ztracena pulka sezona a hmavne poskozena povest a do toho se spozori moc nepohrnou…Prej uz je v plnem treninku na 2023,tak asi zustal u Thomusu.

2 0
      • novcze  

jako rád ho nemám, ale jestli ho odstavili kvůli 0,3 ng/l, když limit je 5, tak je to špatně

2 0
      • Esi  

Za tohle by měla následovat žaloba na antidipingovou agenturu, minimálně za poškození jména. Přece to nemůže skočit tím ze sorry stala se chyba.

5 0
    • andy97  

SP MTB 2023 SE MĚNÍ. MARATONCI MAJÍ SVŮJ SVĚŤÁK, ZAČNE SPOLEČNĚ S XCO V NOVÉM MĚSTĚ!

https://mtbs.cz/…ovy-pohar-xc#…

0 0
      • JK_Cookie  

Teď jsem to četl a zatím nevím co si o tom myslet, hlavně u maratonců…jako pouhé 4 závody je podle mě o ničem. Podle mě byla lepší ta letošní(loňská alternativa kdy se to jmenovalo myslím Maratonská světová série, do které byly zařazeny ty nejlepší maratony po Evropě + nevýznamnější etapáky. Když se pojedou 4 závody a ve dvou budeš mít defekt tak je po celkovém pořadí. Dále jsem zvědav, jestli budou chtít televizně pokrývat i ty maratony.

3 0
        • milan.v  

Právě proto to asi udělali, dostat XCM do médií, TV na místech, kde je standardně XCO…

4 závody málo jsou, ale je to začátek, tak uvidíme…

0 0
    • andy97  

Lars Forster přestupuje do Thömusu.

Filippo Colombo do Scottu.

https://mtbs.cz/…tymy-a-kluby#…

2 0
    • kapsch  

Cink oficiálně poslední den v barvách Crossu. Ví se už nový tým?

1 0
      • dejvidd  

Specialized?

0 0
        • snas89  

to není špatnej tip:)

0 0
        • kapsch  

To už tu někdo zmínil dva týdny zpět, i by do té siluety seděl, další reakcí na to bylo, že do Spešlu půjde Martin Vidaurre Kossmann.. Proto se ptám, jestli už někdo ví :))

0 0
          • JK_Cookie  

Jak uz jsem psal vyse, tak to vypada na Mondraker…konci tam Jofre Cullell,Bec Mcconnell bude asi poracovat. Jsem zvedav kam pujde z Krosu Thomas Litscher,mohl by s Ondoru,celkem se prateli.

1 0
        • Johny.Merida  

Uvidíme…

0 0
          • andy97  

Tipuji Mondraker

0 0
          • robb  

:-D

3 0
            • JK_Cookie  

Podle toho co pisou,tak ma smlouvu jen na rok. Nove bude dodavatelem kol MAVIC.

1 0
              • andy97  

Tak to nechceš Mavic. Pokud to sháněl na poslední chvíli tak moc na výběr asi neměl.

0 0
                • jonti  

Nevidím tam žádný problém. Současný full je velmi povedený a Mavic dělá v současnosti fajn kola. Že nemají nejlepší poměr cena/výkon OC trápit nemusí.

Důležitější je jak bude fungovat samotný team a podpora na závodech a v tréninku.

1 0
              • Beekeeper  

Na 2 roky.

FB „I’m really happy to announce ???? that for next two years I will be riding for the @pmgracingteam“

0 0
                • JK_Cookie  

Jojo ted to ctu,ja cerpal rano ze spanelskeho webu…

0 0
                  • Johny.Merida  

0 0
                    • BSA  

Je skvělé být zpět na palubě v týmu, kde jsem si stěžoval na špatnou podporu… je to profík, no. Tak ještě pár slov o tom, jak sdílí společnou vášeň a filozofii a těší se na skvělou spolupráci. :⁠-⁠D

3 0
                      • andy97  

Asi moc na výběr neměl no. Jinak v kolech udělal Mondraker velký pokrok. Ale jak to bude v dalších věcech to je otázka no.

Jinak já bych ho taky viděl radši ve Specializedu, BMC ale i Santa Cruz by nebylo špatný no.

0 0
                    • andy97  

Ondrovo kolo, pěkná raketa!

3 0
                      • snas89  

Jj. Libi se mino dost vic nez kross.

0 0
                      • Johny.Merida  

Konečně mají zase normální představce :-)

0 0
                      • Melvin  

Mě se to moc nelíbí. Mohli aspoň přelakovat tu vidli, nebo naopak rám ať to k sobě pasuje.

0 0
                      • lith  

Design rámu není podle mého gusta. Ale to subjektivní…

Každopádně Mondraker posouvá XC kolo zase o fous dál. Zdvih 120/115, hlavovka 66,8°. Tak ať to Ondrovi jezdí!

0 0
                        • JFtryall  

Ty brdo, pujde na tom vubec jezdit? :-))

0 0
                          • lith  

Půjde Jirko:-) Já jen poukazoval na změny geo v XC kolech. Mně se ten trend líbí

0 0
                            • JFtryall  

Ja vim, jen sranda. Jeste pred chvili by to kolo bylo rozhodne nepouzitelny pro XC. :-)

0 0
                              • Melvin  

Tak zase ty XC tratě se docela změnily. Ještě pár let zpátky by to kolo patřilo do AM.

0 0
                                • JFtryall  

NMNM je porad dost podobny.

0 0
                                  • snas89  

Vsak je taky jedno z nejlehcich z okruhu.

0 0
                                    • JFtryall  

Tak Albstadt je docela jednoduchy a je toho vic.

0 0
                                    • jonys  

No profilove jo, ale diky kamenum a korenum se tam dobry full hodi. Albstadt je treba mnohem vyzivnejsi, ale jezdi tam i na HT, protoze jsou to docela hladky traily.

0 0
                      • Lachtis  

Mne se to tuze libi a hlavne je to virtual, cili za mne top system.

0 0
                      • seatik  

Docela by mi zajímalo, jak se to kolo chová v ostrých stoupavých vracečkách, přijde mi to dlouhé jak výplata před vánoci. Z kopce super, ale do kopce a v ostrých zatáčkách… když se dívám na velikost M Kross Earth rozvor 1115mm a Mondraker Podium 1167mm, tak je to dlouhé jak Harley.

0 0
    • JK_Cookie  

Maxim Marott konci u Santa Cruz-FSA,spekuluje se o prechodu do Rockrider Racing Team.

0 0
    • JK_Cookie  

Vidaurre = Specialized

Koretzky v Bora tzn. taky Specialized

2 0
    • esmo  

.

1 0
      • jonys  

To by mě zajímalo jak to má smluvně pořešený s Borou.

0 0
      • JK_Cookie  

Zajimave,ze si vybral kolo bez brainu…nebo ma oboje a muze testovat co mu vyhovuje vice.

1 0
        • jonti  

Uz loni vozilo evo verzi hodne zavodniku sponzorovanych Specialized, i kdyz asi nikdo z factory teamu. Tam asi jen bez brain vidlice, jako loni v CS vozil Kulhavy.

0 0
          • tomxxx  

Sarrou jezdil na Evu s 35 Sidkou, tlumič i vidlici na remote, ale né pokaždé.

1 0
    • rejdy  

Cink dnes 20minutový test 399W při udávaných 66kg

https://www.strava.com/…is/2575/3776

5 0
    • Melvin  

Co ta Čičina, už se ví, kde bude jezdit? V Livu končí a kolem dalšího angažmá pořád mlží.

0 0
      • Pijer  

Zaslechl jsem, že něco zahraničního okolo menšího španělského výrobce kol........ prý

0 0
      • robb  

Na instragramu proběhl příspěvek, že by jí mělo čekat focení pro nový tým. Tak uvidíme.

0 0
    • snas89  

LaPierre má tovární tým.

Je zajímavý, jak se točí ty odchody a příchody do cirkusu:)

0 0
    • Pijer  

Jirka Píša z Progressu píše:

Tak majitelka Pique Advanced Pro v XS je odhalena, je to Tanja Zakelj a spolu s ní celý elitní tým GAPP System – Kolofix MTB Racing Team konkrétně Jitka Čábelická Honza Škarnitzl a Lukáš Kobes. Vítejte zpět děti!

Holky pojedou Liv Pique Advanced Pro a kluci Giant Anthem Advanced Pro, obě kola ještě čeká úprava do týmoveho osazení.

#LivCommitted #RideUnleashed

0 0
      • Melvin  

Tak to jsem čekal jiné jméno. btw. neměla ona nějaký dopingový prohřešek, nebo si ji s někým pletu?

0 0
      • lith  

Tak změna značky. Proto byly (jsou) na Cyklobazaru Cannony k prodeji.

No a Tanja před nějakými 10 lety jezdila výborně. Třeba se na takovou úroveň vrátí a sebou vytáhne i Jíťu.

0 0
      • andy97  

Moc mi nedává smysl příchod Zakejl. To nejlepší už má za sebou a pochybují, že by ještě něco zajela.

0 0
        • MichaelSimek  

tak loni 2× 16., to je porad krute dobry na to jaka je tam konkurenece ted…a pochybuju ze jsou penize na nekoho z top 10

2 0
        • dědek mohy  

Taky jsem si myslel, že už je dávno za zenitem, na fotkách vypadá tak na 50. Ale je jí 34, to by ještě něco jezdit mohla

1 0
      • snas89  

Tady ofiko:

0 0
    • esmo  

Sagan zpět do MTB.

https://www.sport.cz/…iadu-3934170#…

0 0
      • JFtryall  

Bez sance.

2 0
        • jonti  

na top 30 na svetaku ma urcite sanci

0 0
        • jonys  

V XCC muze klidne vyhrat MS a treba Snowshoe nebo trat, kde se jelo 2021 ME by taky mohl zvladnout.

0 0
          • JFtryall  

Kdyby presel na gravel, melo by to mnohem vetsi smysl. Na bikach tezko neco zajede. To by se rovnalo zazraku. Ale tak samozrejme budu sledovat.

2 0
            • jonys  

Myslím, že to tak bude že obrazí i nějaký gravely. A možná maratony? Pro Spešl je pořád super zajímavej, nakonec jel i ty e-biky. Uvidíme. Na výhry v špičkovým XCO už to asi bude těžko, to souhlasím. Ale OH chápu jako dobrý motivační prvek.

0 0
        • Kaire  

Neřekl bych že bude mít ambice na vítězství. Ať se rozloučí tim co ho baví a netrápí se na silnici. Za mě to měl udělat už dřív.

1 0
      • Johny.Merida  

No, uvidime. Body nemá, techniku jizdy předvedll v Riu, bude to mít těžké, ale on se v podstatě už připravuje na odchod do důchodu :-)) Těšit se určitě můžeme.

0 0
      • Melvin  

Mohli by si někdy s Ossem dát Cape Epic.

2 0
    • okam_z_brna  

Jordan Sarrou se vrací do BMC https://esmtb.com/…do-team-bmc/

1 0
    • Kamul  

Ví o tom někdo něco? Lubomír Petruš to teď dal na Instagram

1 0
    • remda  

Čičina za španělský tým na kolech BERRIA

2 0
    • JK_Cookie  

Ondra komplet v novem…vcetne noveho Sram Eaglu nebo jak tomu budou rikat…

7 0
    • Milonak  

Cink dnes desátý ve Španělsku: https://mtbdata.com/…ntry-olympic

2 0
      • Kaizr  

Jj psal něco že měl pád hned na začátku a začínal na 32 místě , tak myslím že dobrý výsledek 10 místo

2 0
    • jkcz  

https://mtbs.cz/…ie/popis-xcm#…

Niballi, na silnici jsem mu fandil. Vůbec netuším, jak se s bajkem může popasovat. Jezdil někdy dříve ?

3 0
      • andy97  

Na podzim sem viděl video jak jel nějaký kamenitý sjezd, sem se divil jak to má v ruce. Technik byl vždy dobrý na silnici. Tak to bude mít jednodušší.

0 0
      • ufoncz  

Cape Epic ale není zrovna MTB Trilogy, tam to bude spíš test fyzické připravenosti a možná taky materiálu (a štěsteny u defektů – byť se teda tvrdí, že jsou to vždycky chyby jezdce).

0 0
        • Johny.Merida  

No , loni rozhodla poslední etapa a byl to napínák až do konce… pěknej ročník to byl.

3 0
      • Melvin  

Ještě předtím si střihne Andalusia Bike Race. VINCENZO NIBALI NA STARTU ANDALUCÍA BIKE RACE I CAPE EPIC. Tam už se asi trochu uvidí, jaké jsou jeho reálné šance na nějaký úspěch na Cape.

0 0
      • grafik  

Loni cca na konci sezóny. Tuším Andalusia Bike.

0 0
    • esmo  

Takovej trochu možná offtopic.

Trek Factory Racing video k sezóně 2023 a testují tam něco … něco cenzurovaného, něco nového, že by náhrada stávajícího Supercaliberu?

https://www.youtube.com/watch?…

2 0
      • ondrawali  

Co kolo, ale hlavně ten ženský tým mají moc hezky poskládaný. Evie je snad jediná pěkná Britka :).

0 0
      • tomxxx  

Možná konečně 100mm zdvih a divno lak.

1 1
        • Sulka  

Ocazeno svickou, zalakovano. Kdysi hodne oblibeny styl.

0 0
        • roud  

100mm by bylo super zdvih byl důvod proč jsem treka vyřadil z výběru hned odzqcatku :/

0 0
        • celevra  

Nemyslím, že to bude 100mm, spíš co jsem pochopil z videa, tak se bude jednat o zcela novej koncept (zmínka o geo atd), kéž by přivedli zpět TopFuel XC.

Jinak na ESMTB na Instagramu video novýho Specialized SuperEpic :) Fakt jsem zvědavej s čím se vytasej, snad to nebude koncept z Diverge STR.

1 0
    • Milonak  

Zítra výborně obsazený závod v Banyoles včetně Cinka, dole v článku jsou pak odkazy na online přenosy. https://mtbs.cz/…rie/popis-xc#…

0 0
      • Melvin  

Jen doplním, že Čičina nakonec nestartuje.

0 0
        • Johny.Merida  

Jitka dnes pěkně

2 0
          • Johny.Merida  

Cimbál se do desítky nevešel…

0 0
            • rejdy  

Přitom čísla měl podle mě hodně slušný – 1:23, NP 378W (5.7W/kg), hodinový max. NP 388W (5.9W/kg)

Pro srovnání, Pierre de Froidmont, který jel o víc než dvě minuty rychleji, 1:21, NP 370W (5.6W/kg), hodinový max. NP 374W (5.7W/kg).

Závod jsem neviděl, takže nevím, jestli tam Cink musel něco dotahovat, nebo ztrácel ve sjezdech… Protože čistě číselně to je za poslední závody včetně loňska hodně dobrý (+otázka, jak mu teď měří watťák v porovnání s InPeakem dřív…)

1 0
              • ufoncz  

Kromě wattmetru a techniky (efektivity) jízdy do toho taky můžou promlouvat pláště, samozřejmě kolo, nějaký vánoční sádlo (který si na Stravě nezadavá asi každej měsíc znova) atd.

0 0
              • tomxxx  

Že nelítá v únoru v takové konkurenci je naopak dobře. Čísla dobrý, to je hlavní.

2 0
    • robb  

Mathias Flückiger se vrací

https://mtbs.cz/…orie/ostatni

0 0
    • Milonak  

Tak Nash dnes vítězkou prologu na Cape Epis: https://www.sportsplits.com/…/prologue-gc?…

7 0
    • JK_Cookie  

Stosek -Seewald dnes 4,Martin uz ten zaver nedaval,byl tam furt jak na gume,zatim teda nema top nohy a jede furt v haku.Snad se chytne…Ale vcerejsi vitezove prologu dnes uplne odpadli,takze se jedou slusny bomby. GC jsou zatim 3.Vakoc tak zatim nejede vubec spatne v GC na 5 miste.

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.