Už jsou skoro finální soupisky na další ročník, pojďme se tedy poposunout…
Už jsou skoro finální soupisky na další ročník, pojďme se tedy poposunout…
Podle obrysu je to Ondra Cink aneb proč na Mallorce ladí formu s top borcem a vrchním ladičem posedu ze Spešlu.
Mě hlavně překvapilo, že Jára přesedlal na BMC. Jinak teď na Mallorce ladí formu spořka, takže Jára je tam s něma.
Někde jsem zahlédl jeho novou spolupráci s N1SHOP což je dovozce kol BMC, ale nějak se mi tomu nechtělo věřit, když většinu kariéry jezdil na Spešlu..holt asi dali více… :-)
Myslím, že na insta dával nějaký příspěvek s N1SHOP a právě mi to bylo divné, protože jsem věděl, že jsou dovozci BMC. Bych čekal, že už zůstane ambasadorem Spešlu. Každopádně se dá očekávat, že ještě bude objíždět nějaké závody.
Tak nejak bych rekl, ze to vsechno propojuje Zdeněk Löffelmann
Včerejší příspěvek oznamuje/potvrzuje konec u Spešlu..
Jj daval tam post z n1shopu a byl na twostroku, tedy ht, coz je u Jary fakt prekvapko. Za mne teda super zmena, pac BMC je moje srdcovka :-)
Taky zrovna jezdím BMC (bike).
Jj uz dlouho BMC TE X0
tak já už 5 let Fourstroke FS01 a furt mě to kolo neskutečně baví a vyhovuje
Presne tak, maximalne mi vyhovuje geoska ani mi nevadi 1×11
Pokud Ti staci prevody, tak je chytrejsi zustat u 11ky ;).
Kazdej rok jeto horsi :D
Bych v tom neviděl žádnou záhadu prostě dostal nabídku si půjčit kolo z půjčovny od Alltraining, který je má v nabídce u svých zájezdů na půjčení na to jeho žvýkání nemusí pašovat za příplatek svoje kolo letadlem.
Na biku BMC se fotil i tady u nás.
Bude to Martin Vidaurre Kossmann, byl o něj celkem boj, tedy spíš team Scott čekal, že když jezdil na jejich kole v soukromém teamu a poskytli mu podporu třeba na závodech v Americe tak jim to podepíše, ale Specialized jim ho údajně přetáhnul. Na Mallorce jsou skoro všichni, celá Spořka, někteří junioři z Dukly, Nutrendu, Gapp Systém, Průdkovi, Kulhec, Višňovský, Spěšná atd.
Fluckiger zproštěn viny, pozastavení závodit je zrušeno. Jediné, co nyní může švýcarská antidopingová agentura udělat, je přehodnotit vzorek a v případě opětovného nalezení látky ve stejném minimálním množství ji považovat za atypický nebo abnormální výsledek, tedy za něco, co negeneruje jakoukoli sankci. Limit Zeranolu v těle pro stanovení pozitivity je 5 ng/ml a bylo zjištěno pouze 0,3 ng/ml.
Na to že mu sebrali skoro celou sezónu v nejlepší formě :/
Karma je instantni a zdarma:)
To není karma ale zvůle. Další díl se bude jmenovat jak? Toon Aerts?
Ano. Dost mu podelali minimalne rok z kariery. Souhlasim, ze se tak stat nemelo.
On ale taky zrovna zadny orezavatko ze?
Co bys psal kdyby to udelali Ninovi? Podle me je to zasadni selhani systemu antidopingu, ktery ma sportovce chranit, nema jim nicit karieru.
Je. Vzdyt netvrdim opak.
Hmm..Tak to ho dobře popravili. Další rok, kdy mohl jet o duhu, v háji. Sponzoři možná taky. Jak se smlouvou těžko říct.
Se smlouvou se, dle mého názoru, nic řešit nebude. Nikoho lepšího by stejně nesehnali. Maximálně mu sáhnou na peníze. Divím se, kdyby ho vyhodili. To by si uškodili.
No to jsem právě nevěděl, jestli mu nekončila. To by tam už místo nemusel mít a sháněj něco teď – koukni na Cavendishe nebo Naira.
Presne..klesne z 3 na 24 misto,takze si lepsi misto na startu musi zase vyjet,ztracena pulka sezona a hmavne poskozena povest a do toho se spozori moc nepohrnou…Prej uz je v plnem treninku na 2023,tak asi zustal u Thomusu.
jako rád ho nemám, ale jestli ho odstavili kvůli 0,3 ng/l, když limit je 5, tak je to špatně
Za tohle by měla následovat žaloba na antidipingovou agenturu, minimálně za poškození jména. Přece to nemůže skočit tím ze sorry stala se chyba.
U Kreuzigera to skoncilo jak?
Nijak a tady to skončí stejně. Oni si něco najdou jak si to obhájí.
SP MTB 2023 SE MĚNÍ. MARATONCI MAJÍ SVŮJ SVĚŤÁK, ZAČNE SPOLEČNĚ S XCO V NOVÉM MĚSTĚ!
Teď jsem to četl a zatím nevím co si o tom myslet, hlavně u maratonců…jako pouhé 4 závody je podle mě o ničem. Podle mě byla lepší ta letošní(loňská alternativa kdy se to jmenovalo myslím Maratonská světová série, do které byly zařazeny ty nejlepší maratony po Evropě + nevýznamnější etapáky. Když se pojedou 4 závody a ve dvou budeš mít defekt tak je po celkovém pořadí. Dále jsem zvědav, jestli budou chtít televizně pokrývat i ty maratony.
Právě proto to asi udělali, dostat XCM do médií, TV na místech, kde je standardně XCO…
4 závody málo jsou, ale je to začátek, tak uvidíme…
Cink oficiálně poslední den v barvách Crossu. Ví se už nový tým?
Specialized?
to není špatnej tip:)
To už tu někdo zmínil dva týdny zpět, i by do té siluety seděl, další reakcí na to bylo, že do Spešlu půjde Martin Vidaurre Kossmann.. Proto se ptám, jestli už někdo ví :))
Jak uz jsem psal vyse, tak to vypada na Mondraker…konci tam Jofre Cullell,Bec Mcconnell bude asi poracovat. Jsem zvedav kam pujde z Krosu Thomas Litscher,mohl by s Ondoru,celkem se prateli.
Uvidíme…
Tipuji Mondraker
Já taky :-)
:-D
Podle toho co pisou,tak ma smlouvu jen na rok. Nove bude dodavatelem kol MAVIC.
Tak to nechceš Mavic. Pokud to sháněl na poslední chvíli tak moc na výběr asi neměl.
Nevidím tam žádný problém. Současný full je velmi povedený a Mavic dělá v současnosti fajn kola. Že nemají nejlepší poměr cena/výkon OC trápit nemusí.
Důležitější je jak bude fungovat samotný team a podpora na závodech a v tréninku.
Na 2 roky.
FB „I’m really happy to announce ???? that for next two years I will be riding for the @pmgracingteam“
Jojo ted to ctu,ja cerpal rano ze spanelskeho webu…
…
Je skvělé být zpět na palubě v týmu, kde jsem si stěžoval na špatnou podporu… je to profík, no. Tak ještě pár slov o tom, jak sdílí společnou vášeň a filozofii a těší se na skvělou spolupráci. :-D
Asi moc na výběr neměl no. Jinak v kolech udělal Mondraker velký pokrok. Ale jak to bude v dalších věcech to je otázka no.
Jinak já bych ho taky viděl radši ve Specializedu, BMC ale i Santa Cruz by nebylo špatný no.
No, budu držet palce, ať to funguje. A hlavně ať vydrží zdraví.
Zde popisuje proč šel zrovna tam
Chápu no, ale vidět ho na Santa cruz by byla radost pohledět.
Ten clanek je gramaticke peklo…
Velky team jako Specialized by chtel krome dobrych vysledku na svetaku XCO taky vyraznou medialni prezentaci a pravdepodobne taky castou fyzickou pritomnost v USA. Teda vyrazne mensi volnost nez v malych teamech.
Ondrovo kolo, pěkná raketa!
Jj. Libi se mino dost vic nez kross.
Konečně mají zase normální představce :-)
Jak zase? Minimalne posledni 4 roky to tak maji.
Mě se to moc nelíbí. Mohli aspoň přelakovat tu vidli, nebo naopak rám ať to k sobě pasuje.
Design rámu není podle mého gusta. Ale to subjektivní…
Každopádně Mondraker posouvá XC kolo zase o fous dál. Zdvih 120/115, hlavovka 66,8°. Tak ať to Ondrovi jezdí!
Ty brdo, pujde na tom vubec jezdit? :-))
Půjde Jirko:-) Já jen poukazoval na změny geo v XC kolech. Mně se ten trend líbí
Ja vim, jen sranda. Jeste pred chvili by to kolo bylo rozhodne nepouzitelny pro XC. :-)
Tak zase ty XC tratě se docela změnily. Ještě pár let zpátky by to kolo patřilo do AM.
NMNM je porad dost podobny.
Vsak je taky jedno z nejlehcich z okruhu.
Tak Albstadt je docela jednoduchy a je toho vic.
No profilove jo, ale diky kamenum a korenum se tam dobry full hodi. Albstadt je treba mnohem vyzivnejsi, ale jezdi tam i na HT, protoze jsou to docela hladky traily.
Mne se to tuze libi a hlavne je to virtual, cili za mne top system.
Docela by mi zajímalo, jak se to kolo chová v ostrých stoupavých vracečkách, přijde mi to dlouhé jak výplata před vánoci. Z kopce super, ale do kopce a v ostrých zatáčkách… když se dívám na velikost M Kross Earth rozvor 1115mm a Mondraker Podium 1167mm, tak je to dlouhé jak Harley.
Maxim Marott konci u Santa Cruz-FSA,spekuluje se o prechodu do Rockrider Racing Team.
Rockrider ale představil jezdce už v prosinci…
Tak ted je kompletni..
Vidaurre = Specialized
Koretzky v Bora tzn. taky Specialized
.
To by mě zajímalo jak to má smluvně pořešený s Borou.
Zajimave,ze si vybral kolo bez brainu…nebo ma oboje a muze testovat co mu vyhovuje vice.
Uz loni vozilo evo verzi hodne zavodniku sponzorovanych Specialized, i kdyz asi nikdo z factory teamu. Tam asi jen bez brain vidlice, jako loni v CS vozil Kulhavy.
Sarrou jezdil na Evu s 35 Sidkou, tlumič i vidlici na remote, ale né pokaždé.
Cink dnes 20minutový test 399W při udávaných 66kg
Co ta Čičina, už se ví, kde bude jezdit? V Livu končí a kolem dalšího angažmá pořád mlží.
Zaslechl jsem, že něco zahraničního okolo menšího španělského výrobce kol........ prý
Na instragramu proběhl příspěvek, že by jí mělo čekat focení pro nový tým. Tak uvidíme.
jj taky jsem postřehl.
LaPierre má tovární tým.
https://mtbs.cz/…tymy-a-kluby#…
Je zajímavý, jak se točí ty odchody a příchody do cirkusu:)
Jirka Píša z Progressu píše:
Tak majitelka Pique Advanced Pro v XS je odhalena, je to Tanja Zakelj a spolu s ní celý elitní tým GAPP System – Kolofix MTB Racing Team konkrétně Jitka Čábelická Honza Škarnitzl a Lukáš Kobes. Vítejte zpět děti!
Holky pojedou Liv Pique Advanced Pro a kluci Giant Anthem Advanced Pro, obě kola ještě čeká úprava do týmoveho osazení.
#LivCommitted #RideUnleashed
Tak to jsem čekal jiné jméno. btw. neměla ona nějaký dopingový prohřešek, nebo si ji s někým pletu?
to byla klemencic, ne zakelj
Jo, to je ona. Obě jsou Slovinky, tak jsem to popletl. Dokonce pochází ze stejného města.
Tak změna značky. Proto byly (jsou) na Cyklobazaru Cannony k prodeji.
No a Tanja před nějakými 10 lety jezdila výborně. Třeba se na takovou úroveň vrátí a sebou vytáhne i Jíťu.
Moc mi nedává smysl příchod Zakejl. To nejlepší už má za sebou a pochybují, že by ještě něco zajela.
tak loni 2× 16., to je porad krute dobry na to jaka je tam konkurenece ted…a pochybuju ze jsou penize na nekoho z top 10
Taky jsem si myslel, že už je dávno za zenitem, na fotkách vypadá tak na 50. Ale je jí 34, to by ještě něco jezdit mohla
Tady ofiko:
Sagan zpět do MTB.
Bez sance.
na top 30 na svetaku ma urcite sanci
A chce trojnásobý mistr světa jezdit top 30?
Sám říká, že mu o vítězství nejde. Že chce prostě ukončit kariéru na horském kole. A to je přece hezké, ne?
Je
V XCC muze klidne vyhrat MS a treba Snowshoe nebo trat, kde se jelo 2021 ME by taky mohl zvladnout.
Kdyby presel na gravel, melo by to mnohem vetsi smysl. Na bikach tezko neco zajede. To by se rovnalo zazraku. Ale tak samozrejme budu sledovat.
Myslím, že to tak bude že obrazí i nějaký gravely. A možná maratony? Pro Spešl je pořád super zajímavej, nakonec jel i ty e-biky. Uvidíme. Na výhry v špičkovým XCO už to asi bude těžko, to souhlasím. Ale OH chápu jako dobrý motivační prvek.
Neřekl bych že bude mít ambice na vítězství. Ať se rozloučí tim co ho baví a netrápí se na silnici. Za mě to měl udělat už dřív.
No, uvidime. Body nemá, techniku jizdy předvedll v Riu, bude to mít těžké, ale on se v podstatě už připravuje na odchod do důchodu :-)) Těšit se určitě můžeme.
Mohli by si někdy s Ossem dát Cape Epic.
Jordan Sarrou se vrací do BMC https://esmtb.com/…do-team-bmc/
Bylo to ocekavane…Zajimave je,ze presli na Öhlins.
Co je technologie Auto Drop?
Sedlovka zajede s vyjede automaticky,nafouka se to pumpickou a vydrzi to urcity pocet cyklu.Delali pry vyhodnoceni, aby to vydrzelo xco zavod.
Jo, tak to je dobrá vychytávka! Dík.
Tady je jak se to servisuje
Ví o tom někdo něco? Lubomír Petruš to teď dal na Instagram
Jj, stali se UCI Trade Teamem
Čičina za španělský tým na kolech BERRIA
Zatím na sociálních sítích ticho po pěšině a tajemno, ale je na týmové soupisce.
Jj je tam napsaná
Je tam i vyfocená :-)
Asi na focení byla zima.. :)
Sexisticke…????
zima je sexistická? bradavky jsou sexistické? upozorňovat na nějakou skutečnost je sexistické? slovo sexistické je sexistické? :)
pátek je sexistickej
Tam byl smejici se smajlik,ale jaksi byl preveden na otazniky… Za me v poradku samozrejme :-))
#MeToo
Na tej prvni fotce ji to moc slusi.
Ondra komplet v novem…vcetne noveho Sram Eaglu nebo jak tomu budou rikat…
Ten sram me zajima. Kdy by to melo byt na trhu?
Cink dnes desátý ve Španělsku: https://mtbdata.com/…ntry-olympic
Jj psal něco že měl pád hned na začátku a začínal na 32 místě , tak myslím že dobrý výsledek 10 místo
https://mtbs.cz/…ie/popis-xcm#…
Niballi, na silnici jsem mu fandil. Vůbec netuším, jak se s bajkem může popasovat. Jezdil někdy dříve ?
Na podzim sem viděl video jak jel nějaký kamenitý sjezd, sem se divil jak to má v ruce. Technik byl vždy dobrý na silnici. Tak to bude mít jednodušší.
Jo to dával nějaké traily na gravelu. Otázka s kým pojede.
Soupiska je na appce Cape Epic
Aha Santaromita, takže taky bývalý profík.
Cape Epic ale není zrovna MTB Trilogy, tam to bude spíš test fyzické připravenosti a možná taky materiálu (a štěsteny u defektů – byť se teda tvrdí, že jsou to vždycky chyby jezdce).
No , loni rozhodla poslední etapa a byl to napínák až do konce… pěknej ročník to byl.
Ještě předtím si střihne Andalusia Bike Race. VINCENZO NIBALI NA STARTU ANDALUCÍA BIKE RACE I CAPE EPIC. Tam už se asi trochu uvidí, jaké jsou jeho reálné šance na nějaký úspěch na Cape.
Loni cca na konci sezóny. Tuším Andalusia Bike.
Takovej trochu možná offtopic.
Trek Factory Racing video k sezóně 2023 a testují tam něco … něco cenzurovaného, něco nového, že by náhrada stávajícího Supercaliberu?
Co kolo, ale hlavně ten ženský tým mají moc hezky poskládaný. Evie je snad jediná pěkná Britka :).
Možná konečně 100mm zdvih a divno lak.
Ocazeno svickou, zalakovano. Kdysi hodne oblibeny styl.
100mm by bylo super zdvih byl důvod proč jsem treka vyřadil z výběru hned odzqcatku :/
Nemyslím, že to bude 100mm, spíš co jsem pochopil z videa, tak se bude jednat o zcela novej koncept (zmínka o geo atd), kéž by přivedli zpět TopFuel XC.
Jinak na ESMTB na Instagramu video novýho Specialized SuperEpic :) Fakt jsem zvědavej s čím se vytasej, snad to nebude koncept z Diverge STR.
Hodím to do novinek
Me to prijde system ala Trek z teto fotky…uz tam neni zadna hadicku/trubicka pro ovoadani brainu..
Oficiální účet Trek to okomentoval :D pod fotkou toho specializedu
:)
Zítra výborně obsazený závod v Banyoles včetně Cinka, dole v článku jsou pak odkazy na online přenosy. https://mtbs.cz/…rie/popis-xc#…
Jen doplním, že Čičina nakonec nestartuje.
Jitka dnes pěkně
Cimbál se do desítky nevešel…
Přitom čísla měl podle mě hodně slušný – 1:23, NP 378W (5.7W/kg), hodinový max. NP 388W (5.9W/kg)
Pro srovnání, Pierre de Froidmont, který jel o víc než dvě minuty rychleji, 1:21, NP 370W (5.6W/kg), hodinový max. NP 374W (5.7W/kg).
Závod jsem neviděl, takže nevím, jestli tam Cink musel něco dotahovat, nebo ztrácel ve sjezdech… Protože čistě číselně to je za poslední závody včetně loňska hodně dobrý (+otázka, jak mu teď měří watťák v porovnání s InPeakem dřív…)
Kromě wattmetru a techniky (efektivity) jízdy do toho taky můžou promlouvat pláště, samozřejmě kolo, nějaký vánoční sádlo (který si na Stravě nezadavá asi každej měsíc znova) atd.
Že nelítá v únoru v takové konkurenci je naopak dobře. Čísla dobrý, to je hlavní.
Mathias Flückiger se vrací
Tak Nash dnes vítězkou prologu na Cape Epis: https://www.sportsplits.com/…/prologue-gc?…
Na startu i Niki Terpstra
Zítra od 7:30 přímý přenos na ČT Sport
Stosek -Seewald dnes 4,Martin uz ten zaver nedaval,byl tam furt jak na gume,zatim teda nema top nohy a jede furt v haku.Snad se chytne…Ale vcerejsi vitezove prologu dnes uplne odpadli,takze se jedou slusny bomby. GC jsou zatim 3.Vakoc tak zatim nejede vubec spatne v GC na 5 miste.