• krokus

    Něco už se probíralo ve vláknech o osvětlení obecně, myslím si ale, že tohle téma je docela specifické a zaslouží si vlastní vlákno.

    Jaké světlo na helmu byste doporučili? Má to být čelovka, nebo nějaké klasické světlo? Čelovka by byla univerzálnější, mohl bych ji používat třeba v zimě na běžkách, asi má ale i své nevýhody (vyšší váha, horší možnost upevnění apod.).

    Nejradši bych vzal něco z dealextreme. Možná některou z čelovek, které mi v jiném vlákně doporučoval Pepko: toto nebo toto.

    Také přemýšlím o svítilně s Cree Q5.

    Na kole budu tohle světlo vozit v kombinaci s aurorou na řidítkách. Myslím, že v jiných vláknech několik lidí psalo, že vozí kombinaci aurora + Cree Q5 na helmě…

    0 0
    • šlapatko  

      Mám čerstvě zakoupenou sigmu siled.Časem dám vědět jaká je.Cena je pod 1000kč a podle recenzí je dobrá.Ještě lepší by byla sigma siled extrem.Dosvítí dále a má větší kužel.Cena kolem 1500kč.Proti čelovce dealextrem je určitě menší.

      0 0
    • psoid  

      ja si nedavno koupil Princeton Tec Apex.a pro uchyceni na hlemu hacky od Petzlu.sviti paradne,i kdyz jak si na to zvykam,tak uz se to nezda.i kdyz puvodne jsem za celovku chtel dat zhruba polovinu..k tomu mam Fenix LD20

      0 0
    • BlickM  

      Mě se na těch čelovkách z odkazu nelíbí napájení 3×AAA a pak … upevnění na helmu … nevim já bych volil klasickou svítilnu, na helmu jde uchytit velmi snadno no a jiné použití bych řešil nějakym forichtunkem :-)

      0 0
    • fousek  

      Mam Q5 ale od MTE a prilbe plus ta Aurora. Blby je ze ta MTE nepoupousti do ty Q5 max vykon takze Q5 sviti podobne jako aurora na polovicni mod. Pokud jedus aurorou na plnej vykon tak ta Q5 neni skoro znat, protoze oci jsou zvykli na vic svetla z aurory. Pokud jede aurora na polovicni mod tak je to v pohode.

      0 0
      • krokus  

        Máš tu auroru upravenou? Mám pocit, že „Low-Mode“ není ani zdaleka poloviční, je to spíš takové potkávací světlo.

        0 0
        • fousek  

          nemam, ale na ten low mod jezdim normalne po silnici na silnicce, ten max. mod pouzivam jen kdyz je mokro nebo me ridici nastvou, jo a v terenu, ale na teren bych rek ze by to chtelo 3 aurory z toho jedna s delsim ohniskem a jedna na prilbe

          0 0
    • krokus  

      Tak mě napadlo, nedala by se na helmu upevnit aurora? Třeba ta pětimodová, aby člověk měl na výběr z více režimů. Nevím ale, jestli by to nebylo moc těžké.

      0 0
      • vysmátej bajker  

        bylo,vyzkoušeno.

        0 0
      • t29  

        Vozím tuhle ufonskou hlavu, sestavenou s pomocí elektrikářských pásků. Váha víc než dvojnásobná proti helmě samotné, ale je to líp vyvážené, než původní halogenka (a na tu si krční svaly zvykly během deseti kilometrů). Když integrála váží třeba kilo, tak XC helma s baterkou je pořád lehčí.

        5 módů na helmu je IMHO zbytečnost, i s 2-mode přemýšlím nad dálkovým přepínačem.

        0 0
    • pepko  

      tie celovky z DX su uplna lacnota … mne sa nepacia kvoli napajaniu, starsim ledkam a celoplastovemu prevedeniu … no ale mnohym ludom sluzia a su s nimi spokojni …

      na prilbu sa mi zda najrozumnejsie svetlo rozmeru TR801 … samozrejme ledka Q5 je dost slaba, ale svetla s P7 ledkou uz budu zase dost velke a tazke … rozumny kompromis je pribastlit do TR801 ledku typu P7 … mne sa to podarilo a som s tym celkom spokojny …

      jedno z najmensich hotovych a celkom dobre prevedenych P7 svetiel je asi toto:

      http://www.dealextreme.com/…dx/sku.15691

      alebo

      http://www.dealextreme.com/…dx/sku.19767

      ale fakt neviem ci ho budes ochotny vozit na hlave … pre mna osobne je 100× prijemnejsie vozit radsej 3ks svetiel na riaditkach s tym, ze 2ks su vyrazne natocene do stran a celkom dobre sa s nimi vyberaju zakruty … do toho spiderfire by si mal byt schopny dostat aj sekonix optiku s medium alebo wide filtrom … odhadujem, ze potom by ti to stacilo aj v low rezime na pohodlny prejazd zakrutami …

       
      0 0
      • krokus  

        A co ta 5-modová aurora? Není také třeba o něco menší? Docela rád bych si ji koupil i s ohledem na ježdění na silničce (tam bych ji měl pochopitelně na řidítkách). U normální aurory je pro tento účel – mám pocit – low mód příliš slabý a high mód příliš silný. Podotýkám, že vlastnoručně nic upravovat nechci.

        Čím by se to kdyžtak dalo připevnit k helmě?

        0 0
        • drtyc  

          low je slaby do deste a do sloziteho terenu nebo nekde, kde svihaji vetve po hlave, ale i tak dokaze oslnit.

          0 0
        • pepko  

          drziaky su rozne, zopar som ich vyskusal … niektore sa daju otacat … ale asi to chce sa s nimi este pohrat, nie su uplne domyslene … a potom ich v spravnej polohe zlepit :-))))

          http://forum.fotonmag.cz/index.php?…

            
          0 0
      • krokus  

        Ještě bych měl dotaz k tomu většímu počtu světel na řidítkách. Používá se to takhle proto, aby se  zintenzivnilo svícení na jedno místo, nebo aby se kužel světla rozšířil?

        Nedovedu si představit, jak bych auroru mohl natáčet. Světlo v držáku z DX musí svírá s řidítky pravý úhel, zdá se mi.

        0 0
        • t29  

          Rozhodně je lepší širší rovnoměrně osvětlená oblast, než jasný, ale úzký kužel. Řidítka samy mají skoro vždycky nějaký úhel – pokud chceš svítit před sebe, dej držák co nejblíž k představci, pokud chceš svítit do strany, dej držák co nejblíž k rukojeti.

          0 0
          • t29  

            Aha, až teď nahoře čtu, že chceš světlo na silničku. Přemýšlel jsem o mtb řidítkách.

            0 0
            • krokus  

              Vlastně to světlo chci na silničku i na bika, takže tvá reakce byla zcela v pořádku.

              Před chvílí jsem se vrátil z cca dvouhodinového švihu na silničce. Aurora fungovala dobře, ale ještě jedna na řidítkách by se neztratila. Většinu cesty jsem jel na high mód. Když něco jelo proti, snažil jsem se přepnout na low, abych neoslňoval, ne vždycky jsem to ale stihl. Nikdo na mě ale netroubil, tak snad to není tak hrozné.

              Světlo na helmu má asi smysl jen při jízdě na biku. I když stejně teda nevim, jestli najdu odvahu vydat se v noci do pořádného lesa:-) I na té opuštěné silnici se člověk necítí úplně dobře. Možná je to ale jenom zvyk…

              0 0
              • pepko  

                ja vozim viac svetiel prave kvoli rozsireniu osvetleneho kuzelu … na DX sa daju aj kupit drziaky s natacanim … nie su uplne idealne, ale pouzit sa daju, pripadne trochu dobastlit … 3× aurora na biku je fakt komfort …

                0 0
      • krokus  

        Jak myslíš, že bude svítit ta aurora z druhého odkazu v porovnání s „velkou“ aurorou? Uvažuju, že bych ji koupil a vozil ji buď na helmě (připevněnou pomocí tohoto) – to by se týkalo asi bika -, nebo na řidítkách vedle „velké“ aurory – to by se týkalo asi silničky.

        A ještě jeden dotaz: bude tahle „malá“ aurora držet v tom standardním držáku?

        0 0
    • 88Linda88  

      Ahoj! Ja si chcem priniesť bike a už teraz zháňam nejaké veci k tomu. Práve si pozerám rôzne fóra o nejakom kvalitnom osvetlení, či už na helmu alebo osvetlenie na bicykel. Vedeli by ste mi poradiť. Kamarát mi totiž zatiaľ poradil od eurolamp. Viete mi poradiť, ak máte skúsenosti s týmto predajcom, či sa mi oplatí niečo také alebo mám skúsiť ešte niečo iné. Ďakujem :)

      0 0
      • MirosPikos  

        To je jak kdybys napsal, že ti kamarád doporučil světlo z ebay. Nic konkrétního? Žádná konkrétní představa? Pak ti těžko někdo něco poradí a nebo jednoduše napíše, co vozí sám – což udělám i já:

        Vozím na řidítkách světlo Fenix BT20 a na helmě UF-H6 Ultrafire.

        0 0
      • Gorgov  

        Můžu doporučit Lupine, na helmu třeba Piko nebo Wilmu. Supr svítí, kvalitní zpracování, baterie, příslušenství…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.