• Tomino 69

    Ahoj, došlo u modelu 2009 u Epicona k nějaké změně jiné než vizuální?

    Rozhoduji se mezi toutu vidlicí a Rock Shox Tora 302 Solo Air.

    Jak je to se servisem u obou? Jde mi o to, na kterou z nich seženu servis jednodušeji.

    Je to fakt rozhodování těžké:-( Jeden doporučuje to, druhý zase ono:-)

    Díky za každou reakci!

     
    0 0
    • lutte1  

      Podle toho jestli chceš brát vidli z tuning-testu.Já ji vozím a je to paráda , navíc je o 300g lehčí než tora . :)

      0 0
      • Pavel100  

        asi budu jediný, ale nejsem spokojený s upraveným Epiconem ...... vidlice když je čistá a po výměně oleje tak super chodí, po 2 či 3 týdnech ježdějí už tak hezky nechodí, do stíráků se rychle dostané prach a nejde to očistit jedině vidlu komplet rozdělat. Už bych do ní znova nešel, je to teda ale model 2007

        0 0
        • beranek666  

          to je nevyhoda všech suntouru, že po projetí blátem přestanou chodit… mám mnohé zkušenosti s nejednou vidlicí.

          rock shox je v tomto ohledu mnohem kvalitnější a chodí pořád pěkně

          0 0
          • jIrI___  

            Mě Axon chodil i po projetí blátem (nebyl z T-T), asi opět nějaký vyjímečně povedený kus :-)

            0 0
            • nobody  

              ty co sis koupil novou RS, tak SR jen chválíš a tos předtím na SR nadával :)

              0 0
              • jIrI___  

                Pozor na to, já jsem na SR nikdy nijak hodně nenadával, pořád jen píšu to samé dokola ;-)

                0 0
          • kesu  

            ha,konecne to tady nekdo zminil.pokud mohu pridat zkusenosti tak musim rict ze mi opravdu ve srovnani pripada epicon (upraveny i neupraveny) suverene nejhorsi za blbejch podminek (prach,dest,at­d).Jen bych chtel podotknout ze vidlici mazu po kazde vyjizdce bez vyjjimky.

            Nejhorsi mi prisel opravdu ten epikon,pomerne rychle prisel o citlivost(cca hodina jizdy v normlanim prachu)

            V tesnym zavesu je ale RS(srovnavam RVL airuturn,RVLu­turn,Rebu,Pika,Ly­rika soloair(ten je bohuzel silene tupej uz z vyroby) a psylo)

            docela slusne dlouho vydrzi bejt citliva Marzochci(mel jsem jen 66),ale u ni to neni tak relevantni je pomerne tupa ikdyz je v pohode.

            Super mi prijdou foxy(delsi zkusenost jen s Vanem) a moc rad vzpominam na manitou(nixon TPC+ a SXlt tpc) ktery ani po temer celym dni v prachu nezmenily nejak extra citlivost.

             

            Je pravda ze upraveny epikon chodil po uprave opravdu dobre ale o sve vlastnosti prisel docela dost brzo.Naproti tomu neupravena reba (rvl atd) je pomerne tupa vedle nej(ikdyz nektery kusy RVL uturn muzou pomerne smele konkurovat) ale po delsim pouziti v blbejch podminkach sice prijde o cast svejch vlastnosti (citlivosti) ale nezhorsi se tolik jako suntour.Pro me by tohle byl taky argument protoze s sebou na rozdil od svyho kamarada odmitam vozit silikonak a kapesnicek a lestit vidli kazdou hodinu :)

            0 0
            • milan1  

              Protože je tohle hodnocení trochu zavádějící, dovolím si ho upřesnit.

              Čím je vidlice citlivější a má menší odpory, tím se na ní projeví jakýkoliv pokles citlivosti.

              Nebudu se samozřejmě hádat, že k poklesu nemůže dojít, dochází ale dochází k němu u všech typů a ty citlivější, jak píšu to předvedou vždy více. Souhlasím jedině s tím, že rozdíl mezi RS a Epiconem není nijak dramatický.

              To, že vše předstihne Marzocha bohužel pravdou není. Marzocchi je těsněna opravdu nejlépe ale má to i svojí daň a tou jsou odpory. takže stav, který se u Epiconu a RS dosáhne v zaneřáděném stavu je pernamentním stavem u mnoha Marzoch.

              Tak z tohohle potom jde vybírat.

              O necitlivsosti a kouzel, co se dělalo s mazáním stíráků Marzoch je toho tady  historii opravdu hafo a žádné z tehdejších pokusů nenaučilo tyto stíráky držet delší dobu citlivost. Kdyby měli tehdy možnost pouze otřít nohy a stříknout silikonem a měli by citlivost ještě daleko větší o tom si mohli kdysi jenom zdát.

              Takže pro tu větší objektivitu. Když mám na počátku odpory nad hranicí 12 kg, tak zhoršení o 2 – 3 kg nerozeznám. když mám odpory na úrovni 5 kg odporu, tak už 2 – 3 kg samozřejmě pocítím.

              Zda je lepší mít stálý a větší odpor? Ať si odpoví každý sám.

              0 0
              • milan1  

                Samozřejmě vše je vztaženo opravdu k provozu v dešti a podobném extrémním prostředí, nikoliv k jakékopliv běžné vyjížďce, jak by si mohl kdokoliv vykládat.

                Kdo nevěří, má k dispozici váhu, metodu a může si ověřovat sám, namísto zbytečných dohadů.

                0 0
                • kesu  

                  pockej pockej ja nenapsal ze M je nejlepsi ja napsal ze u ni dochazi k nmensimu poklesu citlivosti nez u RS a S ale napsal sem ze to neni moc relevantni protoze je tupa z vyroby.

                  Jinak s tim,ze u vysloveny zehlicky je ten rezdil znat vic mas pochopitelne pravdu,ale prijde mi,ze se RS a S dostane po treba 4hodinach jizdy k horsimu stavu nez ta marzocha (teda konkretne lyrik je na tom fakt bidne).Pokud bych mel uvest cisla,tak treba nixon kdyz byl v idealni nalade(ta mu vydrzela tak 15set km,pak to slo od desiti k peti i presto,ze jsem nasledne nechal vymenit olej a pouzdra-napodruhe v progressu) mel odtrh okolo 6,5kg a ani po celym dni v prachu se to nezhorsilo nad uroven RVL uturn kterej byl nekde na cca 8–10kg.Zatimco Epcion mi prisel po cca 3hodinach prachu horsi i nez to RVL,tzn troufnu si treba odhadnout 12kg.Podotykam,ze epicon byl jenom pucenej a ze v te dobe mel asi 300km po uprave,zase po namazani a ocisteni fungovalo vse jak ma.

                  0 0
                  • milan1  

                    Já tady mám Epicony i po opravdu extrémních závodech, a že bych pozoroval něco tak extrémě dramatického, jak se to jeví zde z popisů to nemohu v žádném případě potvrdit.

                    Ještě jako příklad – mám tady v přímé blízkosti nadšence, který jezdí opravdu za každého počasí. Jezdí ke mě na údržbu, nedoplňuje si sám ani olej nad pístkem ale maže silikonem.

                    Vždy, když ke mě přijede, pohybuje se tento jeho kousek dokonce pod hranicí 5 kg, neměřím, je to vždyten známý test jenom vahou kola.

                    A jenom pro zajímavost, jednou jedinkrát si právě tenhle člověk vyzkoušel Toru a byl dolova zděšen.

                    Jak si kdo může změřit a tak ověřit vše, co se zde uvádí beru jako nejlepší metodu. Protože jenom takové měření je nestranné, na rozdíl od mnohdy velmi citově podbarveným reakcím zde.

                    0 0
                    • kesu  

                      no ale ono taky je to kus od kusu,jsou tory ktery fungujou uspokojive(rekneme treba odtrh nekde kolem 10kg) ale nektery kusy tory air jsou naprosto sileny.Takze taky hraje nahoda dost velkou roli.

                      0 0
                      • milan1  

                        On jezdil ještě k tomu na pružinové, takže to bylo ještě umocněno.

                        0 0
                  • milan1  

                    Jinak, pokud se dostaneme na téma stíráků, ta to ještě trochu rozvedu.

                    Naprosto ideálním stavem by bylo, kdyby stíráky opravdu malinko propouštěly olej z vidlice, mazací film by se prostě doplňoval a obnovoval sám. Tohle někdy dělají právě stíráky Fox, jde toho samozřejmě dosáhnout ale je to nehezky teplotně závislé. Známé kroužkování se může projevit rychle,jako extrémnější.

                    Takže stíráky, které se mohou někomu zdát jako vadné mohou právě v tebou popisovaných extrémních případech podat suveréně nejlepší výkon.

                    A ke stírákům ještě další. odpor vždy nejvíc zvyšuje voda, která vymyje mazivo zcela nejlépe. To, že ti připadly stíráky manitou jako nejlepší zase tolik neznamená, ve světle toho, že následně propustily nečistoty dovnitř a vydřely se stíráky, i já jsem měl takové kousky.

                    Propouštění nečistot a samotné odpory vymytých stíráků zase tolik spolu nesouvisí.

                    Jak je vidět, jenom stíráky a dás e toho o nich objevit celkem dost a to dost odlišného.

                    0 0
                    • Pavel100  

                      Když udělám servis vidlice, tak stíráky něco vymazávají a samozřejmě časem přestanou. Kdy je vadný stírák?…bavíme se o stírácích na Skarebu a R7…stírák nezadrhává, nepropouští olej ven z vidlice ve větším množství, nepropouští nečistoty dovnitř vidlice. Ber to jako normální otázku, neřešíme včerejšek:-)

                      0 0
        • beranek666  

          jo ale ted dostaneš pěkný kartáč od milhauze co že sis to dovolil říct o jeho hogo fogo vidlicích :-D

          0 0
          • Pavel100  

            pohoda;-)

            0 0
          • Pavel100  

            Jezdil jsem Axela, Skareba, R7, Rebu ale žádná vidla tohle nedělala. Stačilo po každé vyjížďce utřít nohy a 1× za 3 týdny namazat vnitřní nohy(z venku samozřejmě) a chodilo to celou sezónu bez problémů cca 6tis. km/rok. Epicon stačí chvilku a už to nechodí a taky se mi zdá že se docela dost rychle propadá a do konci zdvihu nechodí. Asi špatně jezdím:-)

            0 0
            • milan1  

              Myslím, že by bylo dobré si přečíst návod, než nám tady prozradíš, že mažeš nohy vidlice, od roku 2007 zcela náhodně jednou za 3 týdny. Předpis hovoří trochu o něčem jiném.

              Že by v konkrétním připadě mohlo dojít k poškození? Kdepak, to bude jistě chyba materiálu, který se zde takto vyřeší. Jakýkoliv konkrétní příklad je řešitelný a zobecňovat na jednom takovém případu vše pro celé řady je dost neregulérní.

              Každý má ostatně možnost se mnou kdykoliv možnost řešit jakýkoliv problém, který se mu nezdá.

              A pro beránka 666 mám jediné, prostě ubohé, jako vždy a to smajlík nesmajlík.

               
              0 0
              • Pavel100  

                Copak, lezu Vám do zelí? Já napsal zkušenost s vidlicí a už dělám vše špatně…že si ty předchozí vidlice nestěžovali:-) Hádat se tady v Vámi nebudu, nemám k tomu důvod ani by mě to nebavilo. Jinak stejný postup mazání řeším u tlumiče dříve Fox a teď DT Swiss a dle dovozce a servisního technika je tento postup správný. Pochybuju že vidlici a tlumič tady většina lidí udržuje v čistotě, stejně jako já.

                Jinak si mne klidně připište na černý seznam, mi to celkem nevadí.....doteď mi bylo divné, proč jsou všichni lidi s touto vidlicí spokojeni a ti co nebyli se tady hádali na krev. Díky pane, na Vaše odpovědi nebudu reagovat i kdyby jste tam napsal cokoli…

                0 0
                • mr.antik  

                  No nevim jak u Suntouru ale Rock Shox by se měly nohy čistit při každý jízdě… Já to tak dělám u všech vidlic bez ohledu na značku.

                  0 0
                  • Pavel100  

                    A kdo říká že nečistím nohy po každém výletu…se nauč číst! Navíc vyloženě do blata rozhodně nejezdím, takže blatem to nebude.

                    0 0
                    • milan1  

                      Víš, co bych poteřboval ješt vysvětlit?

                      Zatímco v threadu o rebě píšeš, že máš zkušenosti se suntour XCR a máš Rebu, tak tady máš dle tebe zkušenosti výhradně s Epiconem, Axelem a R7.

                      Děkuju za objasnění.

                      0 0
                      • Pavel100  

                        Axel, Skareb (2×), R7, Epicon upravený, Reba SL(2×), XCR zimák nějaké další dotazy? Co na tom potřebuješ objasnit? XCR má v zimě svůj Teralogic a R7 model 2006 nic moc s citlivostí nepočítáme Axela na vazelíně.

                        0 0
                        • milan1  

                          Když si přečtu tento a druhý thread o Rebě, tak mě tvoje popisy a zkušenosti nehrají čím, dál tím více.

                          Epiconu na jednu stranu vyčítáš přílišnou houpavost a proto ho přehušťuješ, potom ale nerozumím, proč mu vyčítáš ztrátu citlivosti připisovanou stírákům.

                          Těm stíráků zase už tak nevěřím ve světle těch dalších popisovaných a překvapivých postupů.

                          Co mě ale naprosto zaráží je rozdílnost hodnocení Reby, která je ve skutečnosti neprovozuschopná a nic jí nevyčítáš a máš s tím zkušenost a naproti tomu Epiconu, který je dle tvých popisů nanic i když funguje. A tohle navéíc naroubuješ vlastně všechny typy Epiconu a ta Reba vlastně nemá dle tebe žádný problém.

                          Nepoznáváš alespoň v tomhle něco hodně divného?

                          0 0
                          • beranek666  

                            mě sere jak si furt vychvaluješ ty lowendove epicony, jsou to laciné obyč vidlice nesrovnatelné s rebou, kterou narozdil od epiconu vozi většiná závoďáků po celém světě! dokonce je mnohem oblíbenější než SIDka. až budou všichni tito lidé vozit epikona od milana, tak ti zatlesám. ale zatím si připlácí za podle tebe horší rebu a to více jak o polovinu? zvláštní. na tom ti taky nepříjde nic zvláštního?

                            posraných epiconů jsem již pár viděl, reby jsou téměř bezporuchové (říkám téměř!) – všechno se dá zničit.

                            0 0
                            • milan1  

                              Ty jsi vážně záíbavný :-)

                               
                              0 0
                            • Vilém  

                              V tvem pripade je fakt skoda slov, timto si potvrdil to co jsem si myslel. To ze neco vozi zavodaci znamena s prominutim hovno. Kdyz se na tyto zavodaky podivam, tak jejich prefoukane vidlice chodici tak 2–4cm zdvihu opravdu nelze srovnavat s citlivou vidlici vyuzivajici plneho zdvihu. Pokud je toto pro tebe kriterium, tak potom zacinam chapat, proc tu placas svoje nesmysly.

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Přesně tak, ale tohle není jediný faktor.

                                Další jsou faktory jako, že 99% z nich vůbec neví, kdo to je Milan, vůbec netuší, že nějaké upravené vidlice existují (a to myslím obecně, nejen Epicon). A i kdyby náhodou tohle věděli a měli vůbec zájem o jinou vidlici než popisuješ, tak by stejně nikdy Milan v tak ohromném měřítku vidlice dodávat nebyl schopný, není továrna, takže ani tak by se nikdy v tak velkém měřítku rozšířit nemohli.

                                A k tomu navíc pokud jde opravdu o přední pozice na větších závodech, tak tam už jde i o malé rozdíly v hmotnosti a Reba o něco lehčí je (tady by bylo samozřejmě na místě srovnávat s Axonem, ale ten už je zase za podobnou cenu co Reba, takže tam už také není jednoznačné, co vzít).

                                Ale jemu to ani nemá cenu psát, tohle snad napadne každého rovnou, pokud dokáže sám trošku přemýšlet.

                                0 0
                              • beranek666  

                                nemluvim o sponzorovaných jezdcích ale o bikerech od hobíků až po profíky, kteří si sami volí na čem budou jezdit. a tuning epicon to zatim neni. suntoury jsou obyč levné vidlice na kola do 15 tisic, toho se musime držet. každý máme jiné ambice, tak to tady nemíchejte!

                                epicon je alivio

                                reba je XT®, X.0

                                rozumíme si?

                                0 0
                                • Polo21  

                                  ak je Reba XTR, X0 tak co je potom napr. FOX a ine lepsie vidlice? To ze ma RS lepsi marketing ako SUNTOUR neznamena ze ma aj lepsie vidlice

                                  0 0
                                  • beranek666  

                                    fox není lepší, fox je XT… a přesně to se snažím říct, RS má lepší vidlice než SunTour

                                    0 0
                                • Vilém  

                                  koncim, nechavam te zit v tvem bludu, treba nekdo bude mit silu se pokusit ti to vysvetlit.

                                  0 0
                                  • apache6000  

                                    Nema to cenu.Jeho predrazene santury jsou proste nej a kdo tohle neuzna je podle nej blb.On uznava jenom jednu pravdu a to je ta jeho.Na stesti ma tady dost vlez do prdelku takze i odber.

                                    0 0
                                    • Pavel100  

                                      První věta je 100% pravda, co už:-)

                                      0 0
                                      • milan1  

                                        Apache 6000, Pavel 100, Beránek 666, nová a zneuznaná a pošlapaná elita, gratuluju k tvorbě vlastních pravd a Viléma do toho netahejte, zřejmě zaslepenost vedla ke špatnému zařazení příspěvku od  Appacheho, který vůbec nepochopil jak a k čemu se Vilémův příspěvek vztahuje. Nějak se to podobáa  to je hlavní, o nějaký smysl ani nejde že?

                                        Smysl příspěvků Pavla je tak o dost jasnější a proč bylo vše řečeno již na počátkua pak se vlekla sáhodlouhá diskuze, než to opět nepochopil, o tom je celé to nehezké dění tady.

                                         
                                        0 0
                                        • Pavel100  

                                          Kdyby jste náhodou potřeboval udělat pomník „Vidlicový bůh“ tak dejte vědět. Kamarád je kameník, dělá po celé ČR takže by to neměl být problém.

                                          0 0
                                        • apache6000  

                                          Mas pravdu blbe zarazene a ovsem,ze smysl davaji jenom tvoje prispevky.Jsi ze vsech nejlepsi a nejchytrejsi a proto mas vzdy pravdu.Doufam,ze se zase nastves a uz po !!!!nekolikate!!!! tady jednou pro vzdy skoncis.

                                          0 0
                                        • wartburg  

                                          A smysl tvych prispevku je nejjasnejsi. Delat si tu zkurvenou reklamu na zkurveny vidlice a to zadarmo.

                                          0 0
                                          • beranek666  

                                            přesně tak!!! je vychcaný jak mraky… a navíc chování řeznickýho psa.

                                            0 0
                                            • Lacker  

                                              Zato to co tu předvádíš ty, to je přímo Guth-Jarkovský v praxi…

                                              0 0
                                • milan1  

                                  Ty se dost hodně řídíš heslama, že?

                                  Co nevidíš na televizní obrazovce a co není v novinách se k tobě dost těžko dostává.

                                  Tady jezdí myslím dost závodníků, kteří přišli na to, co upravená vidlice nabízí ale není to rozhodně o tom přesvědčovat zrovna tebe.

                                  Zůstaň si u svých jistot ale prosím tebe, nesnaž se dál odhalovat sebe a své základy znalostí. agresivita se kterou prosazuješ svojí pravdu je potom mnohdy obtěžující ale když se dotáhne vše do konce, tak se jenom odhalí celkem směšný základ, na kterém ty stavíš.

                                  0 0
                                  • beranek666  

                                    ty máš co mluvit o agresivitě…

                                    dál už nemám čas reagovat na tvé nesmysly, někdo musí tvořit hodnoty a ne jen vysedávat na internetu a prosazovat své turistické suntoury.

                                    0 0
                                • cekanka  

                                  To znamená, že když si někdo koupí Foxu, DTčko nebo FRM a když k ní dá XTR, tak je to potom jako nacpat aceru k rebě ne? A co Leftyna. Ta je vlastně nepoužitelná s ničím, protože by to vypadalo blbě. Taková super vidle a k ní takový shit jako X.0…

                                  0 0
                                • MlokCZ  

                                  RS jsou tak špičkové značka, že stále po tolika letech nejsou ani schopni dávat do vidlic high speed expanzi, kterou Foxky mají už x let a Manitou taky (i Skareb už ji měl).

                                  Naštěstí pro nižší zdvihy to až tak nevadí, ale pro vyšší zdvihy (tedy třeba u Piku) je to vyloženě ostuda.

                                  A pokud bych měl udělat analogii k Shimano sadám, tak upravená Reba a upravený Epicon jsou XT. Na XTR jim oběma chybí high speed expanze (samozřejmě pokud na přání by byla u obou dodělána, tak řeknemě, že by to úroveň XTR mohla být u obou).

                                  Neupravená u-turn Reba dejme tomu LX, neupravená neuturnová Reba sotva Deore.

                                  A kdybych měl volit mezi neupravená Reba x upravený Epicon, tak tu Rebu nevezmu, ani kdyby byla za 4tis., tedy o trošku levnější než upravený Epicon.

                                  0 0
                                  • ravag3r  

                                    Hmm, tahle debata se mě teda netýká, ale ty pořád mluvíš Mloku o high speed expanzi… Co to je? Už řádnou chvilku mi to vrtá hlavou:) Vim tak maximálně, že low speed je normální lockout nebo Motion Control u RS, je to tak? Jesi ano, tak na co je high speed? Resp. proč je důležitá jen u vyšších zdvihů? Díky za objasnění;)

                                    0 0
                                    • Jenda  

                                      pletes si expanzi s kompresi – prostuduj a pak zkus vznest dotaz znovu:-)

                                      0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Sory, ale už nemám sílu to tu psát znovu, zvlášť po tom, co se do tohoto threadu přihrnuli někteří (škoda jmenovat) a začali to opět pouze nadávat a přitom k věci nemají vůbec nic. Lituju, že jsem vůbec napsal do tohoto threadu nějaký příspěvek. Tím samozřejmě nemyslím tebe, pro tebe aspoň dva odkazy. Tady v tom prvním jsem znovu stručně něco už po několikáte psal o high speed expanzi. A tady v tom druhém je toho o ní extrémně hodně a do podrobna.

                                      0 0
                                • Madman1  

                                  hele ty chytraku, běž mořit vzduch jinam, jednou jsem byl s kamaradem na vyjiždce, on FOX FRL100 já Epicon RLD T-T a on sam čuměl, jak mi ta vidlice chodi a to ji foukam na 140 PSI(mam 110kg) a o to měl na polovični hodnotě a zaviděl mi

                                   

                                  At je Milan1 jakej je, taky ho moc nemusim, osobně ho neznam, ale panbuch zaplat každy jako je on, sice stoji epicon pětku, ale za ty prachy bych bral od něj něco znova

                                  jinač viš proč neberou profici epicona? pač ma dvě kila a o tom bohužel dneska ta profi ciklistika je:(

                                  0 0
                            • Polo21  

                              ano mas pravdu EPICONa som este ziadnemu pretekarovi nevidel, ale dost vela bajkerov jazdi AXONa co je takmer to iste ako Epicon.

                              0 0
                            • jIrI___  

                              Přefoukaná Reba z tebe závoďáka neudělá, na to pamatuj ;-)

                              0 0
                              • beranek666  

                                jasná věc… o přefoukané rebě jste mluvili vy, stoupenci tuňáka

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Stoupenec „tunaka“ nejsem, zadnou jeho vidlici nemam ani ji neplanuju. I presto, ze mi jeho vystupovani vubec nesedi, bych se nikdy nepoustel do soudu, ktere tu provadis ty.

                                  0 0
                                  • milan1  

                                    Mé vystupování je ovlivněno mnoha kauzami zde a vlastně se ozývám už jenom když je o mne někdy v podobném tónu řeč, takže mě nenajdeš ve sluncem prosvícených threadech.

                                    Nekážu ovšem nesmysly a pokud by byla všeobecná atmosféra jiná, dalo by se i lecos řešit.

                                    Doporučuju ti sledovat pravé příčiny a nešvary které následně vadí každému. Zde beránek se chová naprosto stejně a má zcela stejné počáteční příznaky jako Medviedok ve svých raných fázích.

                                    Je to jeho přesvědčení, že jeho znalosti (zde dostatečně odhalené) jsou vynikající a překračují znalosti zde. Když tohle spojíš s agresivnímpo­dáním, máš tady koktail medvidek.

                                    Vyčítat mě, že se do toho zapletu samozřejmě můžeš a můj styl zde můžeš taky odsoudit.

                                     
                                    0 0
                                    • Vilém  

                                      Milane, jak a v jakych okamzicich reagujes, jsem uz za tech cca 6–7let, jeste za dob stareho bikefora bez pomlcky, uz stacil zaregistrovat. Nekdy jsou tve reakce na miste, nekdy mi to tak neprijde. Ale toto nehodlam resit, protoze staryho psa novym kouskum nenaucis.

                                      0 0
                                      • milan1  

                                        Vidíš a já ve tvých reakcích posun k lepšímu vidím :-)

                                        0 0
                                        • jecnak  

                                          Ja v tvych za tu dobu taky. Vsichni se vyvijime. Co ten smajlik?

                                          0 0
                                          • milan1  

                                            Když jsme u toho, zkusíme si něco ukázat.

                                            Tohle je hlavně na Viléma který s tím začal a byl aktivnější, i ty jsi pamětník.

                                            Viléma, vystupuju pod svým jménem, pokud mě někdo hned v prvních příspěvcích začne oslovovat jako milhause a ihned potom komolí další názen na tuňák není to nic co bys přešel sám, kdyby se tě to týkalo. Já pouze upozorním, nijak jsem tomu chudákovi jistě neublížil. Ty naopak, když se tě to vlastně netýká oslovíš beránka „co to plácá“ Myslíš, že něco takového by u mě prošlo? To je přeci agresivní a nevyvolané. Popravdě ale vyvolané opravdu dostatečnou mírou omylů a neznalostí z jeho strany. Míra zůčastnění nás obou je jiná a jiné jsou i reakce. Nezdá se mě, že moje jsou tak zavrženíhodné.

                                            Každý si vždy připomene medvídky v jejich rozjeté fázi a každému vadí ale jak začínali a kdo byl jejich ochráncem před lidmi, co je brzdili? Zkus se podívat zpětně.

                                            No nic, zkusím odpočit k tomu, co jsem naznačil a to je, že by šlo probírat jiné věci.

                                            Vždy v každé takovéhle diskuzi nacházím i kladné věci a u tohoto budu potřebovat pamětníky.

                                            Jistě víš, že dříve jsem měl problémy s militantními marzochisty )mám je ostatně dodnes ale jsou již na vymření :-)

                                            V době Marzocchi panoval názor, kup si marzochu a nebudeš nikdy litovat. v případě vzduchové Marzochy a to byla většina se jednalo o celkem necitlivou vidlici a všichni vzhlíželi k něčemu, co se považobalo za vrchol citlivosti a to byl a je Fox. Suntour byl vysmíván právě pro necitlivost.

                                            Situce se vyvíjela a jakmile se objevila Reba, která byla citlivější, než Marzocchi, tak měli najednou všichni jasno, tohle je to, co chtějí, to je ono. Přesto přetrvávalo, kdybych na to měl, tak chci Foxe.

                                            No a máme tady dnešek. Suntour si můžeš koupit s citlivostí Foxe, Fox ale přidal kompresi, takže tu citlivost ztratil. Reba je stále stejně i když kus od kusu odlišně citlivá a všichni jsou spokojeni protože se na těch vidlicích jezdí závody.

                                            Co mě ale zajímá a mohlo by to zajímat i mnoho zdejších. je tedy nějaká optimální citlivosta  nebo se stále necháte jenom masírovat reklamou a tím, na čem jede závodník? Je nějaké rozlišení? Je možné si něco pro sebe dát dohromady aby každý našel to s čím bude spokojený? Ano šlo by to a o tohle mě vždycky šlo, když jsem, se pokoušel něco zde řešit.

                                            Co a jak se stalo s takovými pokusy bys měl předpokládám také znát a vždy šlo o to najít společnou řeč s těmi, kdo zájem a schpnosti měli. Když někoho chválím, je to vždy proto, že něco ze zájmua  schopností ukazuje. Když jsem zlý, tak je to s velkou pravděpodobností důvodné a podobné zdejšímu případu.

                                            0 0
                                            • kolda  

                                              jo, v podstate mas pravdu. ale stojim si za tim, ze te s druhou stranou poji jedna vlastnost – nesmyslne a neopodstatnene utoceni. taky bys mohl mit ve svych letech vetsi nadhled a nenechat se vytacet kvuli kazde kravine.

                                              0 0
                                  • jIrI___  

                                    Pod tohle se můžu podepsat :-)

                                    0 0
                                • Blade  

                                  Myslíš, že po tomhle se tady s tebou bude ještě někdo rozumně bavit?

                                   

                                  K tématu: Já nejsem odborník na vidlice, sám jezdím 80mm Recona. Ale podle toho, co jsem třeba o těch upravených Suntourech četl, tak si nemyslím, že by to byly vidlice vhodné na tvrdé závodní zacházení. Sám závody jezdím a opravdu nepotřebuju vidlu co pobere každej kamínek, naopak ocením tuhou vidlici, která se nebude propadat při každým záběru ze sedla a do plnýho zdvihu se dostane už při hodně extrémním rázu. Naproti tomu mi tyhle upravený Suntoury připadají jako vidlice na pohodový ježdění, aby člověk nebyl vyklepanej jak řízek, když jede po kočičích hlavách.

                                  Doufám, že tady nešířím žádný bludy. Pokud mám pravdu, tak je potřeba si uvědomit, co od vidlice očekávám a podle toho vidlici kupovat. Připadá mi, že ty a Pavel100 chcete spíš surovou závodní vidlu, než žehličku. (bordel za stírákama je druhá věc, ale ani u RS nic nevídaného)

                                  0 0
                                  • Polo21  

                                    ale ved predsa nieje problem Epicona prifuknut a hned mas zavodnu vidlu, co sa tyka pevnosti nieje mu co vycitat, dokonca ak si dobre pametam je pevnejsi ako Reba, Suntour ma na strankach jeden test vidlic z nejakeho nemeckeho casopisu ak sa dobre pamatam a konkretne Epicon (neupraveny) tam obstal vcelku dobre

                                    0 0
                                    • Blade  

                                      Nemyslel jsem tuhost v krutu, ale spíše tedy tvrdost chodu. Ta samozřemě závisí na nafoukání, ale v tomhle případě si tady zase stěžovali na přidírající stíráky u Epicona.

                                      Taky můžu svýho Recona upustit, aby pobral více nerovností, ale přijdu o tu „nehoupavost“ při šlapání a ani tak nebude tak citlivej jako upravenej Epicon. Naproti tomu přefoukáním upravenýho Epicona přijdu právě o ty vlastnosti, který byly tou úpravou vyzdvižený.

                                      Je to nejenom o uvědomění si toho, jakým stylem jezdím a na základě toho musím vybírat vidlu s danýma vlastostma, ale i o soudnosti mých nároků- žehlička co pobere každej kamínek nemůže být zároveň netečná k silové jízdě ze sedla a naopak.

                                      0 0
                                      • Polo21  

                                        ano presne viem co mas na mysli, proste ludia maju castokrat protichodne poziadavky (nielen vo svetele cyklistiky) ale univerzalne riesenie proste neexistuje

                                        0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    souhlas.

                                    samozřejmě u závodního použití se cení hmotnost a tuhost,

                                    u pohodového ježdění bych určitě preferoval nejvíce pohodlí, komfort

                                     

                                    Možná právě v tomhle bude zakopaný pes alias jablko sváru.

                                    0 0
                                  • jecnak  

                                    Muze byt skvela zavodni vidle, co je na pocatku citliva a pak hodne progresivni. Zaroven ma lock na riditkach. Splnuje vsechno o cem mluvis. Znam jich takovych dokonce vic.

                                    Je potreba rozlisovat tuhost a citlivost. To jsou dva zcela odlisne terminy. Dle toho co tu pises tak v nich (nejen ty) nemas jasno.

                                    0 0
                                    • Blade  

                                      Ale jasno v nich mám:) ale slovíčko „citlivost“ mi nějak nechtělo přijít pod prsty:) Snad jsem to v druhé reakci poupravil(bohuzel opět bez slovíčka „citlivost“)

                                      0 0
                          • Pavel100  

                            Kdo říkal že přehuštuji vidlici, za 2 roky jsem snad zkoušel tlak poladit  jezdím jak mi to pasuje.

                            Stíráky zadrhávají časem, ne hned.

                            0 0
                            • RoKo  

                              muzu se zeptat k jakemu tlaku jsi dospel? jaky ti vyhovuje?

                              0 0
                              • Pavel100  

                                Proč to potřebuješ vědět, zase mám špatný tlak…zeptej se pana Milana a asi bude chtít vědět i tvoji váhu.

                                0 0
                                • miki  

                                  s batohem a bez batohu

                                  0 0
                                • RoKo  

                                  jses trochu paranoidni, nemyslis? ale vazne jen me to zajimalo, protoze sam ma od Milana Epicona a vim ze dle vahy ti da negativni pruzinu. Nastaveni tlaku by se melo pohybovat dle te konkertni pruziny ± okolo 100psiku… ja osobne mam 105

                                  0 0
                                  • Pavel100  

                                    Přesně tak chlape, negativní pružina podle váhy jezdce, foukám 95PSI co je napsáno níže jinak jsme zkoušel tlaky od 90 do 110PSI. Nemusíš mě napadat, nevím ke které skupině patříš takže promiň.

                                    0 0
                                    • RoKo  

                                      Tak to fakt nevim v cem je problem…

                                      Jestli tim napadanim myslis ze jsem napsal ze jsi paranoidni… tak si predcti jak jsi na mou jednoduchou otazku odpovedel a s nadhledem se na ni koukni. Pak to pochopis…

                                      a jinak patrim ke skupine kterou zajima proc nepracuje ta tva vidle tak jak ma.

                                      0 0
                    • mr.antik  

                      Hadrem toho moc nevyčistíš, ten olej je lepší. Btw rock shox manuál to doporučuje každých 10 hodin, takže u mě tak 1× týdně (kromě posledního měsíce kdy nejezdim vůbec)

                      0 0
                      • Pavel100  

                        Jo ty když dojedeš kolo mokré nebo od prachu tak první co děláš, stříkáš ho olejem? Dobrý, já si ten prach napřed sundám a utřu případnou vodu.

                        0 0
                • milan1  

                  Lézt do zelí? Co je to za logiku? Tomu nerozumím, je tady ovšem více věcí, kterým opravdu nerozumím. nejsou ovšem všechny zde, v jenom threadu.

                  Doporučuju všem přečíst si celkem nedaleko tvé zkušenosti se stálým a opakovaným  únikem oleje z Locku u Reby.

                  http://bike-forum.cz/…7/forum.html#…

                  A víš, co je divné? Hledáš tam řešení a ani jednou jsi nevyslovil, co že je to za nekvalitní značku.

                  Co je na tom divného? jeden člověk, jeden přístup, jedny a ty samé zkušenosti a hodnocení se rázem změní a dokonce i přístup se změní už jenom podle názvu značky.

                  Děkuju za krásnou ukázku.

                    
                  0 0
                  • game_over  

                    Milane když uz jsi sem zaskočil, tak se tě rovnou zeptám ať nezakládám nové vlákno. Máš nějaké zkušenosti s Manitue Minute, uvažuji o ní na novou 29er asi bude s pevnou osou , jestli to je dobrá volba ? děkuji za odpověd

                    0 0
                    • milan1  

                      Tak to nemám a nevím kdy budu mít.

                      Zrovna včera naposledy jsem zkoušel zjistit jejich případnou dostupnost ale není zatím možné potvrdit žádný termín.

                      Manitou již loni měl problémy s dodávkami.

                      Jinak ta vidlice má papírově velice zajímavé parametry.

                      0 0
                      • kesu  

                        pravda pravda,progress nedrzi skladem zadny trochu vyjjimecnejsi vidlice.Doporucuji tedy game overovi objednat pokud mozno ted.A taky pokud mozno s pevnou osou,preci jen,nejsou to enjtuzsi vidlice

                        0 0
            • Polo21  

              epicona 08 od milana mam a nemam snim najmensi problem, po kazdej jazde poutieram bordel s vnutornych noh, streknem ich silikonovym olejom a prepruzim, na nohach sa vytvori prstenec spiny ktoru utriem a znova nohy streknem olejom, postup opakujem az pokial sa po prepruzeni nevytvara prstenec spiny ale iba cisteho oleja, pri tejto udrzbe vidla funguje uz 1500km uplne rovnako ako ked som ju vybalil z krabice

              to ze sa ti zda ze prepada je prave ta spominana citlivost kedy vidla chodi 90% zdvihu naozaj linerne a zvysnych 10% sa jej uz do zdvihu velmi nechce (tomu sa hovorui progresivita co je u vzduchovych vidlic normalne), u vela vidlic je tento pomer o dost iny kedy sa progresivita zacina prejavovat uz skor

              predpokladam ze som ti nenapisal nic nove, skor to tu je pre ludi co sa do toho az tak nevyznaju

              0 0
              • kafac  

                Tak to za rok na tom oleji zaplatis jako za FOXku :D

                0 0
                • mr.antik  

                  Mám už rok jeden velkej sprej asi za 100kč… Samozřejmě lze koupit mnohem dražší značkový olej přímo na vidlice

                  0 0
                • Polo21  

                  za rok som kupil 2 oleje v hodnote cca 200 SKK, za to FOX nekupis :o)

                  0 0
        • kolda  

          podobny problem jsem mel s XC PRO – upravenym. (ne na svem kole).

          0 0
          • Pavel100  

            Jaký problém.....popiš stručně. dík

            0 0
            • kolda  

              pod stiraky se dostaval problem,vidle hrozne pridrhavala. na muj vkus odesly dost brzo.

              vycistena chodila pekne, ale velice rychle zacala pridrhavat. 

              0 0
              • kafac  

                nechci tady jeste podpalovat, ale tohle je klasickej problem, kdyz se o tu vidlu nekdo spatne stara, necisti a nemaze kluzaky, pak se strhne brit na guferu a do vidle leze bordel.....

                0 0
      • Stancek  

        Na te upravene vidli je docela riziko, ze se Ti posere tlumici patrona… a neupravena nebude chodit vubec, ja bych se tehle znacce vyhnul.

        0 0
        • milan1  

          Spletl sis thread, ten o pokažené patroně tlumení je zde a není o epiconu ale právě o Rebě

          http://bike-forum.cz/…7/forum.html#…

          a píše tam své zkušenosti právě Pavel 100ale nějak zapoměl odsoudit značku RS jako strašně poruchovou.

           
          0 0
          • Stancek  

            Podle me to sem patri, puvodni tazatel se pta na suntour. Pisu jen vlastni zkusenost a veci co jsem na vlastni oci videl, neupravena nechodi a na upravene se muze ****** patrona. Mam v okoli co znam 4 santurky, jednu neupravenou, ale skoro nejezdenou a 3 upraveny, z tech 3 se 2ma pokakala patrona. Vidla sla tak na pul zdvihu a doraz, patrona to nepustila dal, jedna moje stara axonka o ktere jsme se oba vda shodli ze to neni dobra vidla a jeden epikon, ne muj.

            0 0
            • milan1  

              A ta Reba se nepokakala?

              A ten tlumičč nešel jednoduše odstranit problém?

              0 0
              • Stancek  

                I reba se posere … to je jasny,  problem odstaranit sel … ted musim letet schuzovat. pak napisu vic.

                0 0
                • kesu  

                  tentyz problem jsem mel kdysi na vidli s tlumenim TPC sport…Ono totiz ty vidlice jsou hromada sr**ek všechny:D:D.

                  Idealni je koupit na jare,mazat po kazdy vyjizdce a po sezone prodat a koupit novou:),ale kdo na to ma brat penize..

                  0 0
                  • Stancek  

                    Souhlas.. a docela dost lidi to tak i dela, ja si to ale nemuzu dovolit :-)

                    Ted k tomu problemu o post nahoru, jak jsem sliboval ze to popisu podrobneji:

                    Reba se mi posrala po roce provozu, protekl olej z mc do nohy dolu a prestal mi fungovat mc a vysoka hladina oleje dole nedovolila jit vidli na plnej zdvih, vymena 4 O-krouzku za par kacek a novej olej. O-krouzky na fotce, asi se nemusely menit vsechny, ale kdy uz je to rozebrany… je to par kacek.

                    Rebu jsem kupoval proto ze mi prestala fakcit santurka, nejak se v ni „natlakovala“ tlumici patrona a nedovolila jit vidli na plnej zdvih (stejnej problem jsem videl i na te druhe pokazene santurce) a postupem casu se to porad zhorsovalo a patrona sla stlacit cim dal hur a musel jsem foukat nohu cim dal min, aby vidla nebyla tvrda jak kamen. Rekl jsem si ze tady uz nejde nic zmrvit a kdyz to poseru, vidlu vyhodim tak jako tak, tak jsem rozebral patronu, vylil z ni cernou sragoru, proplachl, pokusne nalil olej co jsem zrovna mel po ruce a patronu slozil. A ejhle vidla najednou zas jakz takz chodi, ale chce to ridsi olej, odskok je moc pomalej.

                    ****** se fakt muze cokolov, ale jak jsem psal v mym okoli znam 4 santurky a z toho se 2 podelaly, takze uspesnost 50:50 je dost mizerna, RS vidli mam o koli hodne a posrala se zatim jenom me, takze zatim budu tvrdit ze jsou tyhle vidle o dost spolehlivejsi.

                    0 0
                    • Stancek  

                      Safra fotka.

                      0 0
                      • milan1  

                        Takže teď já doplním tu tvojí informaci.

                        Problém natlakování tlumiče Epiconu byl v jednom období dán nekvalitním olejem, tohle samozřejmě ihned nepoznáš a proto se u mě vše projevilo a potvrdilo až v provozu.

                        Kdokoliv se mě ozval, měl ihned k dispozici i návod a řešení. Tomuhle se dá říkat technická podpora, kterou poskytuju svým produktům.

                        Protože ale tohle nenechávám běžet dále, tak podle zkušenosti od jisté doby olej v patronách preventivně měním aby k problémům nedocházelo.

                        K tomuto konkrétnímu problému uvedu ještě tolik. V přesně stejnou dobu nastal u všech provedeních nejenom Epiconu ale i dost odlišné patrony, která byla třeba ve tvém Axonu. Přitom v patronách uzavřených a nerozebíratelných (ten starý axon) k ničemu podobnému dříve nikdy nedocházelo. Obdobné i když ne zcela stejné patrony jsou i v Marzocchi a tam nastává zase ve stejném období problém stejný.

                        Jak olej odlišit nevím?  Někdy, když ho vylévám, tak tam bývají cucky ale zda je to ten špatný nevím, protože ho dál nepouštím.

                        K problematice tlakování tlumičů můžu říct ještě tohle. zcela poprvé jsem se s tímhle efektem setkal kupodivu u Marzocchi a nebyla to marzzocchi s patronami z Taiwanu ale byla to jednoznačně složitější konstrukce původního TST. takže když se problém objevil u Suntouru, už jsem ho znal. V současné době, když podobný efekt nastane a nastává u Marzocchi (55) tak budeš odkázán na výměnu, u mě upravené typy opět by tohle zvládli i když tento zásah na uzavřených a tlakovaných systémech by nebyl řešitelný jednoduše majitelem.

                        Tak zhruba takhle vypadá můj přístup, k odstranění konkrétně u Epiconu není třeba žádných dílů a dokonce se nemusí ani vidlice rozebírat. tohle vše má ode mne vždy každý zákazník k dispozici, protože většinou znám, jak jeho konkrétní vidlice vypadá a co nejspíš mohlo nastat v tom jeho konkrétním případě.

                        0 0
                        • Wakan  

                          Potvrzuji full servis v plném rozsahu. V unoru jsem od Milana poridil Epicon 08 RL. Kdyz vyvstal problem, kontaktoval jsem ho, mel jsem navod k dispozici. Netroufal jsem si ho vsak vyresit sam, po dohode vse vyresil Milan vymenou oleje.

                          Krome tohoto jen jezdim, mazu silikonakem po vyjizkach, 2×doplnen olej nad pistkem. Neco pres 3kkm. Nadmerne zadrhavani jsem nepozoroval ani pri letosnim Beskid MTB Trophy, kdo jel, vi o cem to bylo.

                          Nikomu nenutim, kazdy at si jezdi co mu vyhovuje, ja jsem spokojen, v pripade koupe vidlice na pohodove jezdeni bude opet horkym kandidatem.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Zdravím, když už jsme u té 55. Kámoš si koupil letošní model tu nejvyšší TST 2 nebo jak přesně se to jmenuje (má stavitelnej zdvih 120–160mm) a po pár týdnech se mu kousla (jde jen do poloviny zdvihu) ted ji má nachystanou na reklamaci, ale přece jen, nevíš čím to je? Nějak se kousla patrona lockoutu. Jde opravit? A tyto problémy má podle diskuzí více lidí.

                          0 0
                          • milan1  

                            TST 2 je přesně ten případ, co popisuju. Je to přesně tenhle zde rozebíraný problém.

                            Je tam uzavřená patrona, kterou montují do Suntourů už dávno, uvnitř zcela totožná není ale všechny konstrukční prvky vnější a vše, co těsní je naprosto stejné, jako u Suntouru.

                            Tuhle patronu, která je nerozebíratelná a natlakovaná řeším už dávnoa je to součást úprav starších Suntourů, letos zůstává ještě u levnějších, XCR a Raidon.

                            Tuhle Marzochu jsem samozřejmě už dělal a bylo to dokonce provedení 2009.

                            Rozdíl může být jediný, jestli to v záruce dostane zdarma, tak u mě by musel platit, ať si rozhodne sám.

                            0 0
    • Jenda  

      ma duralovy vnitrni nohy tedy snizeni hmotnosti o cca 100g a moznost 15mm pevne osy. Nicmene pokud bys ji nebral z tuning-testu tak o ni asi nema smysl uvazovat. Pokud by byl upraveny tak je kvalitativne i hmotnostne o tridu jinde nez Tora, spis bych ji prirovnal k Revelationu

      0 0
      • beranek666  

        jj dva tydny jak revelation… pak už jen tora a za měsíc jako dart3 (teda pokud nebudeš jezdit po čistých asfaltových cestách a nebudeš vidlici po každé vyjíždce rozebírat  a čistit)

        pak začne unikat vzduch, vidlice začne tuhnout…

        0 0
        • Vilém  

          Osobni zkusenost? pokud ano, muzu vedet s jakym modelem? spis mi to prijde jako nicim nepodlozeny kecy:( podle toho co rikas si predstavujes vidlici na ktere budes jenom jezdit, nijak neudrzovat a ona bude stale fungovat. Ale to je utopie. U vsech vzduchovych vidlic co znam se pistek musi mazat, jinak netesni, totez mazani a utirani nohou.

          0 0
          • beranek666  

            utopie?

            zkus rebu a sen se stane skutečností!

            0 0
            • MlokCZ  

              A to jako čí sen? Reby mám doma dvě. Jedna upravená, ta se upravenému Epiconu vyrovná a obě chodí ± stejně. Druhou novější upravenou nemám, jen jsem si u ní opět připomněl, že je v originálním stavu o třídu horší než upravený Epicon. Na úpravu ta druhá Reba zatím nešla, protže místo ní vozím na tomhle kole pevnou Pellsku, takže Reba stojí opřená v komoře. Kdybych ji ale někdy na kolo vracel, tak bez úpravy ani náhodou, protože chodí prostě výrazně hůře (i když to samozřejmě není tak špatné, Reba je poměrně slušná i v originále).

              A to je naštěstí u-turnová ta Reba, kdyby nebyla, tak by to bylo ještě horší, protože by byla příliš progresivní. Ta by byla pro mě v originále už skoro neopužitelná.

              Tedy Reba v originále opravdu není žádný sen, tedy můj určitě ne.

              Měl jsi vůbec někdy aspoň pár sekund v ruce upravený Epicon nebo tu srovnáváš s něčím, co jsi v životě neviděl?

              A mazat mažu všechny vidlice stejně, tedy i Rebu o oba Talasy, tady není oproti urpavenému Epiconu žádný rozdíl a vzduchový pístek je úplně to samé, přesně jak píše Vilém.

              0 0
              • Pavel100  

                hele Mloku, vím na které straně stojíš.....po­rovnání s Rebou SL a mým upraveným Epiconem pocitově mi Reba více vyhovuje a to i pro malé nerovnosti . Ano mám problém s o-kroužkem to má Milan1 pravdu.

                A jinak chlapi nikoho tady nenapadám, takže si dávejte na to co píšete pozor.....ani Milana1 a nemám k tomu důvod.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Podle toho co píšeš dole, tak chápu proč ti Reba sedí více. Epicon přefukuješ a když ho nafoukáš akorát a on chodí jak má, tak se ti zdá, že je to houpačka, což moc nechápu, ale beru tvůj pohled.

                  Zřejmě s tou citlivostí vidlice, což já moc nechápu, jak to moc velká houpačka být může. Možná špatná technika šlapání, těžko říct. Já jsem v životě nejel na vidlici, která by byla moc velká houpačka (tedy samozřejmě při šlapání v sedě, při jízdě ze sedla se rozhoupe hodně každá vidlice s vyšším zdvihem), včetně všech mojich upravených vidlic.

                  Ale nechápu jak může vyhovovat Reba lépe pro malé nerovnosti, jediné co mi napadá je opět ten problém, že Epicon přefukuješ a ten pak nemůže fungovat jak by měl.

                  Mě osobně neupravené Reba přijde z mojeho pohledu už jako dost mizerná vidlice, ale to je dané tím, že mám už náročné požadavky a všechny vidlice upravené.

                  Ale samozřejmě upravená Reba je super a kdybych nebral v potaz cenu a chtěl 100mm zdvihu, tak raději vezmu upravenou Rebu než upraveného Epicona, drobné výhody ta Reba má. Ale ta cena…

                  0 0
            • Vilém  

              Co to placas? na to co jsem se te ptal jsi bohuzel neodpovedel. Takze dle tebe je Reba bezudrzbova? jsem zvedav, za jak dlouho ji odrovnas a zda na ni pak budes plivat tak jak na suntour. jen pro tvou informaci, suntour nejezdim ani o nem neuvazuju.

              0 0
          • beranek666  

            osobní zkušenost s epiconem od tuňáka

             
            0 0
            • milan1  

              Zřejmě ti dělá problém se vyjadřovat bez invektiv a posměšných oslovení.

              Nechceš si to nějak vyléčit?

              0 0
              • kolda  

                hele Milane, v tomto pripade si zamet pred vlastnim prahem. tvuj zpusob komunikace a vyjadrovani,zvlast s lidma, co s tebou nesouhlasi, taky neni uplne koser.

                0 0
                • milan1  

                  Rozlišování nebude tvojí silnou stránkou.

                  Než zase začneš, bylo by dobré jeden jediný thread a reakce zůčastněných přečíst od počátku, jestli je to moc, tak stačí beránek 666 a mne.

                  Zasoudit si potom můžeš trochu objektivněji.

                   
                  0 0
                  • kolda  

                    jsem tu od roku 2004,par threadu jsem uz precetl. moje rozlisovaci schopnosti prosim posuzuj,az me poznas osobne – tolik k objektivnimu souzeni. je ti to jasne?

                    0 0
                    • milan1  

                      Myslím, že i tobě bude dost jasné, že mě neznáš a přesto se chováš a to bez oslovení a tedy pro mě bezdůvodně velice nevhodně. Soudíš a soud sám o sobě nehjodláš přijmout. Já tebe soudit nezačal a není to mé hobby, jen využiju tvé logiky a přidám nějaká fakta.

                      Pokud máš zájem opravdu bránit Beránka, kterému dle tebe ubližuju, tak uveď proč je jeho počínání pro tebe zde vyhovující a čím jsem se zde provinil já.

                      Braň ho potom i proti lidem, kteří se k němu chovají nepříslušně (dle tebe) a je jich tady více, nejsem to jenom já a Beránek to celkem dostává.

                      Pokud tě oslovil Beránek jako člověk znalý a o věc se beroucí a souhalsíš s ním, tak to také napiš. jeho to jistě potěší. A nám ukáže tvé skutečné priority, podle kterých se řídíš.

                       
                      0 0
                      • kolda  

                        v cem se chovam nevhodne? ze jsem vyjadril nazor na tvuj zpusob komunikace tady na foru? tos me teda pobavil. nevsiml jsem si, ze bych nekde branil Beranka,nevim,proc bych to mel delat.  stejne tak jsem nepronasel soudy nad tebou (jelikoz te neznam),ale nad tvou komunikaci. snad je to ted uz konecne jasne a chapes ten rozdil.

                        soudy nad jinymi jsou zrejme tvoje specialita,aspon na BF. jen ty asi dokazes z jedne pripominky vydedukovat rozlisovaci schopnosti a zebricek hodnot a priorit, kterymi se dany clovek ridi.

                        btw, vzdycky me dokaze pobavit, ja se dospeli lide dokazou do krve pohadat nad takovou prkotinou, jako je REBA vs. Epicon… zda se to zvlastni jen me??

                         
                        0 0
                        • milan1  

                          Ale my se spolu nehádáme o nic hmotného.

                          Mezi námi o žádnou rebu, verzus Epicon nejde.

                          Beránek mě tady častuje z mého pohledu již dostatečnou mírou hrubosti a jen se ohradím abych ho zbrzdil, tak přiběhneš ty abys mě pokáral, mezi námi přeci o nic jiného nejde.

                          A kdybys takhle adresně na mě neragoval neměl bych jedinounpotřebu tě oslovovat.

                          0 0
                        • Pavel100  

                          Ano já také doposud neměl žádný problém s panem Milanem a doufám že s níkým odsud…teď vypadá že asi mám. Dal bych ti +1 bod kdyby to šlo protože konečně někdo, kdo tady není podělaný z chování pana Milana a docela mu to i vadí.......místo řešení osočování že ten daný člověk je vlastně debil a ničemu nerozumí. Dík

                          0 0
                      • beranek666  

                        ty si kus ******

                        0 0
                      • apache6000  

                        Jses magor.Zajdi si na psychiariji podle me je budes hodne zajimat.Trpis nakou poruchou.

                        0 0
                        • jecnak  

                          Pokracuj a dostanes ban.

                          0 0
                          • milan1  

                            Dáky, konečně úroveň.

                            Jenom nějak postrádám zásah takového Koldy, viz výše hlídače slušnosti a úrovně.

                            0 0
                            • milan1  

                              Překlep, samozřejmě díky, děkuju.

                              0 0
                            • kolda  

                              to bude asi tim, ze nesedim celej den na netu a nesleduju hadky na b-f.

                              0 0
                              • milan1  

                                Myslím, že čas na to odsoudit mě jsi našel a stálo ti to za to.

                                Ksdyž se situace rozvine zcela jednoznačně, (i pro hodně málo vnímavého) tak vidím, že skutečnou sprostotu nedokážeš rozeznat, a ani pojmenovat a to dokonce v tak extrémním a křiklavém příkladu, jako zde.

                                Pro mě největší spodinou na tomto fóru jsou komplexáci, kteří nejenom zde prudí a prudí.Sprostota je jejich častým spojencem, neargumentují, jejich argumentem je jedině urážka. Přesto je zcela podivně jen málo soudí soudci, jako ty a nikdy proti nim nevystupují. Naopak, dokonce se jim dostává takovéto podpory.

                                Kdybys nevnímal, co je to podpora, tak prostě zde vyplývá ze zařazení příspěvku.

                                No a podpora, to je přesně to, cos jim nabídl a i po všem co předvedli dále nabízíš.

                                Když už sis tedy nešel  svůj čas zde na fóru a pasoval jsi se do role soudce, poprosím tě abys podrobně prozkoumal, (jak správnému souci náleží) reakce zůčastněných. Doufám, že jsi odborně na výši abys dokázal rozeznat, kdo se snaží za každou cenu držet tématu a vyždímat z něho maximum a kdo využívá tématu ke zcela jiným účelům. Kdyby ti to z pozice soudce připadalo nemístné, přizvi si odborného poradce (to soudci pravidelně, před rozsudkem dělají)

                                Z lidského hlediska potom prozkoumej jednání a chování zůčastněných a na konci můžeš vyřknout svůj ortel sudího.

                                Zde tvé reakce se držíš toho, že jsi měl zřejmě pravdu na počátku.

                                Dovolím si tvrdit, že slepého a zaujatého soudece bude respektovat právě ta část, které se hodí odsudek a proto ti přeju hodně štěstí s tvými příznivci, kteří ti zcela jistě zatleskají.

                                Za tuhle rakci mě to stojí, protože pro mě jsi prostě zástupcem určitého nešvaru rychlosoudců bez znalostí, kteří vystupují podobným způsobem a celkem spolehlivě podporují a ten hlavní nešvar zde. Kdyby takových nebylo a sprostota byla rozeznána a pojmenována ve svém počátku nebyly by zde takové nechutné tahanice.

                                Prostě tohle všichni berte jakom pojmenování dalších příčin, které vedou k nehezkým koncům.

                                0 0
                                • Pavel100  

                                  Milane, máš tam dotaz 22.11.2008 20:45:04

                                  0 0
                                  • milan1  

                                    Neragoval jsem na tebe zcela záměrně a to z důvodů naší dohody o vzájemné neviditelnosti, kterou jsem zatím plnil.

                                    Tento thread jsi z nějakého svého rozmaru stvořil a živil ty. A již na počátku to bylo tvým cílem docela jednoznačně. Z někoho, komu jsi se ještě před chvílí vysmíval a očerňoval ho, poučoval a urážel spolu s těmi nejsprostšími zde se nestane tvá radící autorita? A to  jenom dvěma třemi slovy, jako, co jsme si, to jsme si?

                                    Thread samozřejěm začal následně žít svým nehezkým životem a žije dále a mě přes veškerou snahu pro mnohé opět pěkně očernil. Vše se nesmaže mávnutím kouzelného proutku.

                                    Myslíš si, že těch pár slov srovnalo vše, co zde událo?

                                    Pro začátek jsme si prostě domluvili a dali od sebe pauzu, kterou já dodržím.

                                     
                                    0 0
                                    • Pavel100  

                                      Já taky…napsal jsi to ale zajímavě a stačilo to jednou větou, ale prostě ne, že. Díky

                                      0 0
                                • kolda  

                                  tak za prve:

                                  ja jsem te v zadnem pripade nesoudil. reagoval jsem jen na poznamku, ze by se dotycny mel jit lecit kvuli napadajicimu stylu svych prispevku. moje pripominka byla, ze sam nemas v tomto pripade uplne cisty stit, tak by sis podobne poznamky mohl odpustit.

                                  to, jak druha strana zacala reagovat je pod uroven – tzn. nemam potrebu se k tomu vyjadrovat.

                                  za druhe:

                                  nikomu jsem zadnou podporu nevyjadril, nevim proc bych to mel delat. snad Pavel, ktery se asi nechtene nechal zatahnout do sporu,jen diky tomu, ze vyjadril nespokojenost s SR.

                                  za treti:

                                  sklony soudit ostatni mas ty, viz tve sahodlouhe rozbory me osoby. ja jsem reagoval na jednu konkretni situaci.

                                  na nektere lidi pusobis jak rudy hadr na byka (nemluvim o sobe), ale ze by kvuli tomu museli byt zakomplexovani? to snad ne.

                                  zaverem – respektuju te za tve prakticke znalosti jako mnozi ostatni. ale zpusob tve komunikace na foru se mi nelibi. z dotazu na tebe je tady nekdy doslova citit hruza tazatelu,aby se naseho guru nezeptali na nejakou hloupost a nasledne pak byli zesmesnujicim zpusobem odpalkovani. opatrne naslapuji kolem tveho ega ve snaze ho nedrazdit. proc bych to mel delat? protoze jsi odbornik na vidlice?

                                  v realu jsi treba jiny, ale na b-f pusobis nejen na me timto dojmem. preber si to jak chces. cau.

                                   
                                  0 0
                                  • milan1  

                                    Tak za další, s Pavlem nejsou problémy protože by se mnou nesouhlasil, Pavel se zde odhalil pro mnoho rozumných dostatečně a ten závěr, kdy se spojil s kýmkoliv vše korunoval je nad slunce jasnější. Myslím, že dokonce i on si je už svého postupu dost vědomý, jenom ty ne. Dokonce i slepý by tohle v takovémto závěru dění těžko přehlédl.

                                    Tys reagoval poprvé ve chvíli, kdy mě Beránek častoval urážkami a já se poprvé ohradil.

                                    Postup, kdy mě bude jeden nadávat a druhý moralista mě ihned ťafne, jen se ho snažím uklidnit, to považuju, za nehoráznost a minimálně chybu v úsudku.

                                    Potvrdil jsi mě, že jenom tápeš a hledáš potvrzení svých pravd, techniská stránka jde samozřejmě mimo tebe, a závěry si děláš velice nestandartní.

                                    Když tě potom v přemíře hrubostí doslova prosím o trochu objektivity, dočkám se tohohle, jak to slušně nazvat?

                                    Radši stop.

                                    A prosím tebe ke druhé straně se opravdu nevyjadřuj, mohl bys jim jistě nechtěně ublížit a to si ti hodní hoši přeci nezaslouží.

                                    0 0
                                    • kolda  

                                      dik ze jsi me otevrel oci. to jsem opravdu potreboval, doted jsem jen tapal.

                                      mas pravdu, stop. od cloveka tveho veku bych cekal vic nadhledu. ocividne ne kazdemu byla tato schopnost nadelena.  o nejake sebereflexi ani nemluvim.

                                      0 0
                                      • milan1  

                                        Podívej se na mé nejposlednější reakce.

                                        Snažím se z tohoto, co tady vydolovat něco lepšího a vše využít také k ozdravění ovzduší. K tomu tvůj postup nespěje, nedokážeš rozeznat a pojmenovat špatnost.

                                        Kdybys četl a  rozuměl tomu, co zde píšu, tak k rozvedení tématu po technické stránce tady dávám také dost podnětů, ketré by byly klidně naněkolik samostatných threadů.

                                        Co ktakhle kvalitního vidíš u jiných? A vůbec, rozeznáš něco takového?

                                        Když se namátkou podíváš na reakce s trochou technických znalostí, tak poznáš, že kdokoliv vstoupul s jakýmkoliv technicky podloženýmnázorem nevstupoval  se strachem, jak tvrdíš a vždy se dočkal kladné reakce.

                                        Kdo se ale žádného vysvětlení nechtěl dobrat, kdo chtěl jenompotvrdit svůj názor, případně potřeboval ventilovat svojí náladu, ten se jednoduše hádal a hádal a to nejenom se mnou. Jestli si všimneš dobře, byl to právě ten Pavel. Nehádal jsem se s ním, vysvětloval jsem dokola a byl častován výsměchem a urážkami, které vidíš celkem nedaleko.

                                        Vnímat vše tohle, jak vnímáš ty je pro mě nešvar, který prostě pojmenuju.

                                        Vnímej si to jak chceš, není to jenom pro tebe, jsi pro mě jen zástupce určitého nešvaru, stejně jako ti viditelnější sprosťáci.

                                        0 0
                                        • teepeex  

                                          milane1,

                                          uvazoval jsi nekdy o placene reklame zde, nebo kdekoli jinde na siti?, nebo tyto v civilizovanem konkurencnim prostredi zcela bezne praktiky odmitas jako zhola zbytecne naklady?

                                          nepotrebuji slyset, zdali jsem medviedok, ze nemam nic vecneho k vidlici suntour epicon a jeji kvalite, nebo ne, lec pouze kratkou odpoved na tuto jednoduchou otazku

                                          dekuji

                                          0 0
                                          • milan1  

                                            Ne, zde v tomhle prostředí, kde je možné tohle všechno jsem nikdy o placené reklamě neuvažoval.

                                            Přesdstava, že se ke mě někdo začne chovat jinak za peníze je velice nepravděpodobná a věř mě že i pro mě dost nepřijatelná.

                                            Zeptám se tebe, tobě připadá, že odborné znalosti jsou zdarma a jen tak se rozhazují do vzduchu? Přijmi, zda někdy nebývá prostě něco, za něco. Nemusím sem ostatně přispívat vůbec, za mě mluví myslím má práce. Když už sem přispěju a naznačím, co by se dalo opravdu řešit najde se ti daleko méně lidí schopných a ochotných se přidat. Nadhodit ovšem provinění, to se chytá kdekdo.

                                            Proč sem tedy chodím? Teď vlastně když vidím nějakou nepřesnost, která se může mě dotýkat jako zde vidíš. Co se stalo po stránce odborné a jak bylo do široka rozvedeno si prohlédni sám.

                                            Osobně považuju tenhle prostor za bezkonkurenčně nejlepší tím, jací lidé se zde scházejí a jaký mají zájem o techniku. Bohužel, je to tady vyváženo chlívkem, s ohledem na to, co si kdo ke komu může zcela beztrestně dovolit.

                                            Kdybych měl hodnotit úroveň, která je nejlepší po stránce technické a i slušnost je tam na vysoké úrovni, tak je to slovenský Mtbiker.sk   tam jsem si ale nezvykl na řazení, stálé citování v příspěvcích a je to pro mě prostě dost nepřehledné ale to je můj problém.

                                            0 0
                                            • JSt  

                                              milane, sam poradit nepotrebujes, na vsecko prijdes sam. druhym poradit nechces, protoze tve know-how neni zadarmo. pobavit se sem taky nechodis. uz to jednou napis na plnou hubu, ze si sem chodis nahanet zakazniky a neschovavej to za podobne formulky jako: Osobně považuju tenhle prostor za bezkonkurenčně nejlepší tím, jací lidé se zde scházejí a jaký mají zájem o techniku.

                                              0 0
                          • Pavel100  

                            Co je za problém s banem??????? Jsi nemyslel vážně ne? Taky dostanu ban, že nesouhlasím s napadáním od jednoho člověka? Že jsem tady napsal zkušenost s vidlicí?

                            0 0
                            • milan1  

                              Nebudu mluvit za jecnaka ale jenom se podivím.

                              Ty opravdu nedokážeš pochopit ani proč jim bylo pohroženo?

                              0 0
                              • Pavel100  

                                Ale Milánečku, přece ty jsi chytrý klučina a čekáš a píšeš tak až někdo udělá chybičku a ony se pak načtou a ty budeš mist světa:-) Teď zrovna čekáte, že Vás urazím nebo alespoŇ sprostě oslovím. Jste chytrý…to se musí nechat!

                                0 0
                                • milan1  

                                  Kdepak, tohle je už sama o sobě skvělá ukázka úrovně nezaujatého člověka, který mě zde chvíli častuje vykáním, chvíli tykáním a nakonec takhle, co dodat.

                                  Výpověď sama  je dost jasná.

                                  0 0
                                  • Pavel100  

                                    Oba dobře víme na co jecnak ceka a vy dobre vite, ze nikoho urazit nemuzete, to by pak byl ban a co potom. A já Vám přece nebudu nadávat, nic bych tím nezískal a třeba že vidlicím nerozumím tolik, jsou další věci ve kterých budu mít asi větší přehled než Vy ale to přece není potřeba nějak moc ukazovat.

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Zasloužil bys pár facek. Buďto chceš od někoho korektně poradit nebo nevím co to tu jako předvádíš. Běž si urážet někoho ven, ne na internetové forum. Na netu je každý silák, jenže pak ve skutečném světě skutek utek…

                                      0 0
                                      • Pavel100  

                                        A proč, začal jsem někoho napadat? Nezačal a bylo to naopak, takže nevím proč to takto komentuješ. Jenom protože se od začátku bráním, jsem ten špatný. Díky za objektivnost, máš 100bodů.

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Díky za body ;-). Jak to tak pročítám, tak výlevy tu máš většinou bohužel ty. Milan se snažil hned ve svém prvním příspěvku v tomhle vlákně poradit („Každý má ostatně možnost se mnou kdykoliv možnost řešit jakýkoliv problém, který se mu nezdá.“) a tys na to reagoval stylem „Copak, lezu Vám do zelí?“. Pak se flame rozjel. A teď ať si každý člověk udělá názor kdo začal a stále dál pokračuje v napadání. U mě máš bod ty.

                                          0 0
                                          • Pavel100  

                                            Ano okopíroval jsi z toho jednu větu, napsal jsem zkušenost a nic víc jsem nechtěl řešit asi tak.

                                            0 0
                                            • milan1  

                                              Pavle musím ti říct, že mě těší každý inteligentní člověk, který se zde projeví a to kterýkoliv se kterým jsme si nemuseli padnout nikdy do oka.

                                              Vážím si jich i jejich názorů a jakékoliv snahy o jejich vlastní poznání.

                                              Jak se ale tihle lidé dramaticky liší od spolku, kterým se obklopuješ ty.

                                              A teď již naposledy k tomu, co mě vyčítáš.

                                              podívej se znovu do historie, to je to psané na počátku a najdeš tam tohle.

                                              „Myslím, že by bylo dobré si přečíst návod, než nám tady prozradíš, že mažeš nohy vidlice, od roku 2007 zcela náhodně jednou za 3 týdny. Předpis hovoří trochu o něčem jiném. Že by v konkrétním připadě mohlo dojít k poškození? Kdepak, to bude jistě chyba materiálu, který se zde takto vyřeší. Jakýkoliv konkrétní příklad je řešitelný a zobecňovat na jednom takovém případu vše pro celé řady je dost neregulérní.“

                                              To, že trvalo opravdu dlouho, než se prokázalo, že návod jsi snad nikdy nečetl a  rozhodně se jím neřídil nebude zřejmě můj problém.

                                              To, že jsi se mnou mohl kdykoliv komunikovat, komunikoval jsi a tvůj konkrétní problém jsme vyřešili, to bylo jaksi podáno mimo a tebou zcela zhlazeno do neurčita.

                                              Jak neseriózně podáváš Suntour a Rebu, to má být ta tvoje proklamobvaná odbornost a tady jsi byl také utlačován?

                                              Je to jenom pár detailů ale když chceš a máš chuť se porýt, jak ti bylo, nejenom mnou ubližováno, celý thread máš k dipozici.

                                              Zda si budeš připadat spokojený a šťastný, jak jsi to tady rozjel je tvoje věc.

                                              0 0
                                              • Pavel100  

                                                Ano návod mám, prostě mne to překvapilo s těma stírákama a u dřívějších vidlic tento problém nebyl.

                                                Necháme toho a nabízím příměří, doufám že ho neodmítnete!

                                                0 0
                                                • milan1  

                                                  A omluva by tam nebyla?

                                                  Padlo toho tady až přespříliš nepěkného.

                                                  0 0
                                                  • Pavel100  

                                                    Ona by musela být na obou stranách :-) Omlouvám se, někdy to oslovení nebylo zrovna nejlepší!

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Byl to jeden skrytý výsměch jeden za druhým a konečné spojení v tom podivném spolku sprostoty a sám podiv za , co že to jecnak neprávem kárá ty, kteří mě nazývají nejsprostšími jmény tím vše vyvrcholilo.

                                                    Nemám zájem cokoliv hrotit do extrémů, pokud nejsem nucen.

                                                    Přijímám to, že nebudeme pokračovat a to doufám ani v budoucnu v jakýchkoliv tématech.

                                                    Na tohle dávám ruku ale omlouvat se, za co bych se měl omlouvat?

                                                    Neragovat na sebe vůbec považuju za skvělé řešení a to myslím neragovat ani skrytě někde v jiném threadu.

                                                     
                                                    0 0
                                                  • Pavel100  

                                                    Beru to, ale mám podmínku aby tato debata k něčemu byla a že jí bylo!

                                                    Příště reagujte stylem „chci poradit/pomoct“ a ne stylem......„on je hlupák že tomu vůbec nerozumí“. Pak tady nemůže vzniknout další flame a k nečemu to snad aspoň bylo. Osobní výpady některých budete s nadhledem přehlížet (pokud to půjde).

                                                    Platí?

                                                    0 0
                                                  • milan1  

                                                    Nezačínej zase podsouvat, nevidím žádný pokrok a plnění dohody.

                                                    Prostě klid, ticho, já pro tebe neexistuju a ty pro mě také ne.

                                                    K porozumění tady těžko dojde.

                                                    0 0
                                                  • Pavel100  

                                                    Fajn, jecnak by to tu měl asi trochu pořešit.

                                                    0 0
                                    • milan1  

                                      jecnak na nic nečeká, byl první kdo zareagobval na psychopatické výlevy zdejších ubožáků a kdo se k nim přiklonil?

                                      Netřeba se rozhlížet příliš daleko.

                                      Netvrdím, že jsem znalý v každém oboru ale vždy si pozorně vyslechnu toho, kdo má v daném oboru přesnější informace a znalosti a  nikdy mě nepřipadne ani myšlenka, že když ho budu napadat, protože si myslím, jak moc toho vím, že se můžu jenom shodit a to tak, že to pozná dost jiných lidí.

                                      Zcela ignorovat doporučení a tvořit si své by mě taky nenapadlo a spolčit se nakonec s každým i sebevětším primitivem zcela na závěr, to bych se už styděl.

                                      Tak asi takhle.

                                      0 0
                                      • Pavel100  

                                        Já Vás ale od začátku nenapadám vůbec a v žádném případě Vaše technické znalosti. Jenom to jak jste začal psát…stačilo napsat udělej to a nebo zkus to ale Vy jste žačal že všechno dělám špatně. Nebo to bylo jinak?

                                        0 0
                              • apache6000  

                                Blbe.Na rozdil od tebe mam hrdost.Kdyz zacnu nekde vyhrozovat,ze uz se tam nikdy neukazu,necham si smazat vsechny prispevky.Tak uz tam nelezu!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!  Chapu,ze prodavani vidlic je tvoje obziva,ale nechapu ze se musis takhle vnucovat kvuli par korunam.

                                0 0
                          • apache6000  

                            A co jako? Mam se po… . Stejne uz tu koukam jenom na fotky.Do diskuze pokud nelezu do ****** milan1 nebo dalsich"zakla­datelu" nema cenu zasahovat.Muzete to prejmenonat na §§§§§§§§§§§§§­MILANOVO REKLAMNI FORUM§§§§§§§§§­§§§§§§§§§.Ps:Jsem zvedav,kdy ho dostanu. :-)

                            0 0
                            • jecnak  

                              Podivej se, staci kdyz se budes chovat jako clovek. Predstav si, ze by jsi podobnym zpusobem jednal v realu. Muzu ti zarucit, ze pokud bys tak jednal se mnou, tak ti jedna prileti ani nebudes vedet jak. Nikdo te nenuti s Milanem nebo dalsima souhlasit, ja s nim taky v leccems nesouhlasim, ale neznamena to, ze sproste nadavam a chovam se jako, no rozhodne ne jako clovek. Vic to rozvadet nehodlam, verim, ze chapes co chci rict. Reagovat na tvoji pripadnou odpoved take nebudu.

                              0 0
                              • apache6000  

                                A ja ti muzu zarucit,ze bych si to urcite libit nenechal.K fy­zickemu nasili sahaji ti co jim dochazi slova.

                                0 0
                                • milan1  

                                  Tak tady zkusím jediné možné a vyzývám tím všechny zůčastněné.

                                  Každý na konci se vždy podiví, nad tím, jaké tady vládnou nehezké praktiky a jak se znepřehledňují thready, jak je vše dokonce sprosté a vůbec nehezké.

                                  Přestaňte už konečně plakat nad rozlitým mlékem kdesi na konci threadu, plevel je třeba vytrhávat tam, kde začne růst a kdo nerozezná, že z tohoto konkrétního kousku nic jiného než plevel nejde, tak můžete zareagovat konkrétně a zde to prímo u kořene.

                                  Stejně tak prosím činte u každého podobného a pravidelně, budte vidět, jak se zahrádka ozdraví.

                                  0 0
                                • Pavel100  

                                  chlape, kašli na to…dejme si pauzu bude to lepší ku prospěchu ostatních.....

                                  0 0
                              • Pavel100  

                                Jecnaku s tímto souhlasím co jsi napsal! Nemá smysl to tu nadále jekoliv řešit.....pros­tě nemá.

                                0 0
                                • milan1  

                                  Myslím, že právě má a to pro každého, komu vadí divné prostředí, tady a teď je zrovna dost dobrý prostor.

                                  Dosáhlo se tady zase určité hranice.

                                  Zkus si jenom předtasvit, že jsi vlastně ty vypustil džina z láhve a živil ho po dost dlouhou dobu. Pokus dostat ho zpět by bylo dobrým vyzněním zdejšího nehezkého dění.

                                   
                                  0 0
                • Schoscha  

                  jako nezaujatý pozorovatel souhlasím s koldou.

                  0 0
            • MlokCZ  

              To je opravdu zvláštní. V mojem okolí už mám upravených Epiconů větší množství a více z nich je ježděno už delší dobu. A ani jeden z těch kusů nemá při dodržování s mazáním žádné problémy s tuhnutím.

              A naopak Reba když se pravidelně nemaže, tak tuhne (stejně jako každá jiná vzduchovka, když se neudržuje včetně upraveného Epiconu).

              A je zajímavé, že všechny chodí o třídu lépe než moje neupravená Reba (která je asi tvůj sen, podle toho co píšeš).

              A nemám důvod upraveným Epiconům oproti Rebám nijak nadržovat, sám upraveného Epicona nemám a přitom dvě Reby ano.

              0 0
              • Pavel100  

                Já to mám naopak, Rebu tolik mazat nemusím a netuhne mi…Epicon jo.

                0 0
          • Pavel100  

            Epicon zámek z korunky zdvih 100mm laděný model 2007 disc verze, váha jedce známá. Po každém výletu čistím vnitřní nohy, nejezdím do blata, nejezdím vyloženě v dešti, nohy mažu, olej nad pístkem kontroluju, mazací olej uvnitř je čistý. Po 2 až 3 týdnech vidlice už nechodí jako nové resp. po vyčištění (rozdělání). Stačí trochu prachu a zanese se to pod stíráky  i když se to snažím namazat, stejně všechno nedostanu ven a je tam toho čím dál víc. Pokud vidlu totál vyčistím rozebráním, je vše zase ok. Najeto má kolem 3 tisíc v nižší váhové kategorii jezdce. Vidlice poškozená není. 1× utekl vzduch ale to jsem dříve konzultoval s Milanem a bylo to nějakou nečistotou, od té doby se vzduchem v komoře není problém. Jinak mazání po každé vyjížďce nepomůže (zkoušel jsme to a výsledek byl stejný), vidlice má mastné nohy, ty i když utřu do sucha, začne se na ně lepit prach a ten se zanese do stíráků. Jestli se měnily od té doby stíráky to nevím, novějšé moely nemám k porovnání.

            Vidlice chodí maximálně 75–80mm a víc ani ranu z toho nedostanu. Když nafoukám víc nebere nerovnosti, když nafoukám míň, tak už by se po nasednutí propadla více jak 15mm pak je z toho houpačka.

            0 0
            • jIrI___  

              Možná se pletu, ale neměl by být SAG zhruba 20%? Ty ho podle všeho máš o dost menší, možná proto nechodí na celý zdvih. Ad. houpačka – k čemu pak používáš to zamykání? :-)

              0 0
              • milan1  

                On tady Pavel sype celkem dost zajímavých a zvláštních informací a začíná se dost zaplétat.

                Jeho zcela jiný přístup k Rebě ( v jiném threadu) v porovnání s problémy a epiconu, kterému připíše cokoliv navíc, i to přehuštění, to je pro mě už dost silné kafe.

                0 0
                • beranek666  

                  epikonek je holt citlivka pro slečny… musí se na něj s hebkým hadříkem vypraným v azuritu

                  0 0
                • Pavel100  

                  co je blbě co se ti nezdá? Co mám přehuštěné a podhuštěné…gumy?

                  0 0
                  • milan1  

                    Jednou popisuješ přehuštěné, jednou podhuštěné, člověk má pocit, že to nemá řešení.

                    Ideální vidlice dle tvého popisu je manitou R7, to už je ale o rozlišování a to rozlišování se snažím lidem právě objasňovat.

                    Kdo si vybírá vidlici měl by vědět co od ní chce a co mu může nabídnout. Ty prostě hledáš No sag a necitlivou vidlici.

                     
                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      no tak to by mel asi nejlepsi pevnou, i hmotnost by byla skvělá

                      0 0
                    • Pavel100  

                      Vážený pane Milane, osobně Vás neznám, ale předpokládím že rozumíte vidlicím více než většina zdejších uživatelů.


                      1. Kdo tu psal že je podle mne nejlepší R7........co jsem jezdil nejlépe Reba SL, Skareb, Epinoc, R7 2006, Axel, XCR asi takto z mého pohledu. No sag nehledám a chci docela citlivou vidlici ale tu si představuju jinak. Ano, Reba je teď mimo provoz…spokojen.
                      2. Víte co mi na Vás vadí?

                      Proč jste mi místo toho raději neporadit co s tím pokud se s tím dá něco vůbec dělat?…jediné co můžu dělat je měnit tlak, nic jiného dělat nemohu. A místo toho tady začnete z lidí dělat blbce  a píšete že tomu nerozumí. Jestli mám sag 10mm nebo 20mm, stíráky stejně časem budou zadrhávat tak i tak, tím to nebude.

                      Připadá mi, že si tady hrajete na vidlicového boha, že tomu rozumíte ze všech lidí nejlépe a že jste prostě lepší jak jednička. Proč to prosím Vás dělate, proč nedokážete normálně napsat je to tím nebo tím případně ano, toto ta vidlice může dělat. Vůbec jsem dříve nechápal Vaše reakce na ostatní, ale teď tomu rozumím......ano ne každý tomu rozumí a dovede přesně popsat problém, ale toto Vaše chování je tedy velmi zvlášťní, opravdu nezlobte se na mne a jestli se mnou nikdo nebude souhlasit, tak prostě smůla. A za další Vy těm vidlicím rozumíte, takže si kolikríte nahráváte na smeče jako přehuštění a podhuštění vidlice, jako nejcitlivější že je R7(to jsme uváděl kde) aby jste si pak pěkně mohl zasmečovat.

                      Myslím si, že je tady pár lidí, kterí vidlicím rozumí lépe jak Vy a další spousta lidí, kteří rozumí zase nábám a ostatnímu ale takovéto chování jsem tady nepozoroval..­...vyloženě se tady snažíte na někoho útočit a proč? Asi z toho máte potom radost a potřebuje ostatní přesvědčit že ten daný člověk je hloupý blbec, který ničemu nerozumí a Vy že máte pravdu. Ve Vašich letech už by jste mohl mít i rozum a nechovat se jako 20letý machr všechno vím všechno znám a jsem nejlepší. S jinak to neberte jako osobní útok, jenom z toho mám takový pocit. Ostatním se omlouvám za to, že jsem si je tady dovolil zdržet. Promiňte!

                        
                      0 0
                      • Pavel100  

                        S Mlokem se hádat nebudu, on se tak nechová a doufám že nebude.

                          
                        0 0
                      • milan1  

                        Mě osobně vadí spousta věcí.

                        Tak třeba, ke každé vidlici dodávám návod, je tam i doporučený tlak 100 PSI, je tam upozornění na sag, který má dosahovat. Prostě myslím, že po této stránce se musím jenom opakovat a nevím proč?

                        Byli jsem spolu v kontaktu, jistě se na mne nedá házet špína, s ohledem na to jakkonkrétní problémy řeším.

                        Tady ovšem vidím něco zcela jiného a poznávám jiného člověka a problémy o kterých mě nikdy ten člověk neinformoval.

                        Popis o tom, že vidlice je přehuštěná už vedl k pochopení mnoha čtenářů a hledání no sag vidlice, to prostě jednoznačně vyplývá z textu, který je zde vlastnoručně popsán.

                        Co vidím já za problém, (jenom doměnka)? To je jakési fungování v partě, kde je zřejmě srovnáváno konkrétně s Rebou. Málo zkušený jezdec se bude snažit přizpůsobit chování své vidlice těm, kteří mají ty správné „závodní vidlice“ To ovšem zcela nejde, stejně tak jako nejde přizpůsobit Rebu aby chodila jako ten Epicon.

                        Protože cokoliv zde napíšu mě připadá jako bych byl osobním nepřítelem a zvláště když vidím tu „objektivitu“ tak nepředpokládám, že má slova dopadnou na úrodnou půdu.

                        Zřejmě by to měl vysvětlovat někdo jiný, kdo bude mít více důvěry.

                        0 0
                        • Pavel100  

                          Je 95PSI taky špatný tlak? Mi připadá menší jak 100PSI…zkoušel jsme i méně i více a hodnotu z pumpy přečtu snad správně…samozřejmě používám pumpu na vidlice a ne nagumy, kdyby to bylo taky špatně.

                          Pane Milane, kroutíte a kroutíte…doposud žádnou špínu na Vás neházím…napsal jsem svoji zkušenost s vidlicí a to že mi nevyhovuje přece nemáá co dělat s napadáním. Spoustě lidí třeba vyhovuje, mohl jste napsat 2 řádky a bych by tu klid. Z to jste tu všem řekl kdo není debil a kdo bude příště.

                          V partě nejezdím, jezdím sám nemám co s kým porovnávat pouze osobní zkušenost…taky špatně?

                           
                          0 0
                          • Pavel100  

                            ano mohu to porovnat s Foxem na 95kg chlapa což by asi nemělo smysl že, takže asi tak:-)

                            0 0
                            • milan1  

                              Nějak nerozumím a unikají mě souvislosti.

                              0 0
                              • Pavel100  

                                Pane Milane nechytáte nit? Psal jste něco výše a o partě, tak píšu že nemám s kým porovnat a kolo někoho kdo má Foxe nafoukaného na 95kg a ještě o dvě čísla vetší velikost nějak vyzkoušet opravdu nemohu.

                                0 0
                                • milan1  

                                  A jaký má ten Fox sag?

                                  0 0
                                  • Pavel100  

                                    Vy si teď snad děláte srandu ne? Vždyť já mu na to kolo pomalu ani nenasednu, tak jak ho mám vyzkoušet? Mám rám M a 65kg a on má XL a 95kg. K čemu mi bude zkoušení když ta vidlice se pode mnou skoro ani nehne.

                                    0 0
                      • Polo21  

                        Milan ti nikdy nepovie priamo co a ako opravit, one je typ ktory sa ta snazi nieco naucit a k vysledku tvojho snazenia ta doviest tak ze ta oboznami co a ako funguje a ty sam uz musis prist na to kde je pes zakopany, on je jednym slovom taky vychovavatel :o)

                        0 0
                        • milan1  

                          Ne nesnažím se ho vychovávat.

                          On má ty informace již dávno ale podívej se, že tlak, který hustí nenapíše, až napíšu něco já, tak zareaguje.

                          Když to ale dám do souvislosti s tím, jak popisuje sag své vidlice, tak to prostě velice výrazně nesedí.

                          Znovu musím zopakovat, ža Pavel tady hraje podivně.

                          0 0
                          • Polo21  

                            problem je aj v tom ze vela ludi berie SAG za svoju modlu a nemannu hodnotu, neuvedomuje si ze je to len prvotne nadstavenie od ktoreho sa odrazi zvysovanim alebo znizovanim tlaku vzduchu k vysledku ktory bude pre neho uspokojivy

                            0 0
                            • milan1  

                              Sag je důležitý u ocelové pružiny, přímo ukazuje na celkový průběh a jde tak hodnotit dost přesně, u vzduchových vidlic to tak vypovídající není a právě na tohle hlídání jenom sagu se dost dojíždí.

                              U vzduchové vidlice by se mělo hlídat hlavně to aby využívala celého zdvihua  přitom nešla na doraz.

                              Ono to moc složité v praxi není. složité to dělají hlavně debaty.

                              0 0
                              • Pavel100  

                                No to chápeme, pružinu neřešíme…řešíme vzduch. Chci aby brala nerovnosti i malé, samozřejmostí je aby nechodila na doraz…snad nejsem takový blb abych si ničil vidlu.

                                0 0
                              • jecnak  

                                Nemam dost informaci co jsi mu s tou vidlici delal. Neni mozny problem v nastaveni negativni pruziny? Bud ma moc mekkou pruzinu, nebo malo nafouknutou negativni komoru (koukam na verze 2009).

                                0 0
                                • milan1  

                                  On tady Pavel dělá takovou bouři ve sklenici vody a bude se snažit dobrat k tomu, jak on má pravdu, řešení nehledá žádné.

                                  Pavel měl jednou jedinkrát problém s únikem vzduchu.

                                  Vyřešil jsem mu to k plné spokojenosti, samozřejmě zdarma. Příčinou byla nečistota uvolněná z vnitřku nohou.

                                  Přes tento kontakt jsem se od něho nikdy nedozvěděl jeden jediný problém, který zde po dvou letech ventiluje a z čehož mám dojem, že vidlici právě rozbalil z krabice a udiveně se seznamuje s její funkcí.

                                  Když mě kdokoliv osloví a přeje si na základě zkušeností třeba změnu zdvihu, zvláště když vidlici mám k dipozici, není nějmenší problém a vše vyřeší.

                                  To, co tady Pavel předvádí je pro mě jednoznačně šok.

                                  0 0
                                  • Pavel100  

                                    Pane Milane opět kroutíte!

                                    Únik vzduchu byl jeden, konzultace s Vámi ale vidlici jsem k Vám neposílal, pořešil jsem si to sám, od té doby bez problémů. Problém s vidlicí jako takovou nemám. Váhu mám pořád stejnou.

                                    Napsal jsem jenom svůj pohled jak to vidím a jak mi vyhovovala či ne a Vy by jste mne chtěl za to ještě zavřít do basy ne?…že jsem tu napsal pár řádků.

                                    A teď tady každému valíte do hlavy co není pravda…tuhle hádačku jste začal Vy ale nevím vůbec proč a nechápu to. Jste v šoku z toho co jste začal a proč? Chápete já nenadával na Vás, jenom jsem psal svůj pocit.

                                     
                                    0 0
                                • milan1  

                                  Jo, má samozřejmě zcela standartně upraveného Epicona, takového, jaký mají všichni ostatní.

                                  0 0
                                  • jecnak  

                                    Bohuzel tu od nej nevidim, nejake jasne stanovisko v cem ma presne problem. Pokud totiz jen se zadiranim, pak at vymeni stiraky. Podle toho co pise to maji ocividne za sebou. Zda je to vina konstrukce a nebo zanedbane udrzby resit opravdu nebudu. Vse ostatni mi prijde jako zbytecne placani na nicim, protoze neni od pocatku jasne o cem se tu dohadujeme. (Krome flame zda je lepsi Suntour,RS, Fox). Klasicky se do toho prida par dalsi, co si pletou tuhost, citlivost, progresivitu a par dalsich pojmu co tu kdesi odkoukali a vytvorili si tak moudra typu: „Na zavody je potreba tuha vidle“ aniz by jim rozumneli. Pak tu mame vysvetlovani na cely den.

                                    0 0
                                    • milan1  

                                      Vzniklo prostě klasické flame, které žije svým stále stejným životem, to, že by se dalo vše i řešit a najít v tématu klady zcela samozřejmě zapadne, stejně,jako se zviditelní rozpory a nastoupí další soudci, kterým je téma ukradené a ani ho řešit nehodlají.

                                      Zastavím se jenom u jednoho tvého postřehu.

                                      Ano používám smajlíky ale jenom tam, kde je možné je brát jako veselé a také jako úsměv vnímat. Těch příležitostí není zase tolik. jako zástěrku výsměchu je nepoužívám.

                                      Alespoň něco vyřešeno :-)

                                      0 0
                                      • Pavel100  

                                        Jeden soudce jste ale Vy a myslíte si že ten nejvyšší jinak by k tomuto nikdy nedošlo. Proč jste se začal hádat a obviňovat mne že to dělám špatně a tomu nerozůmím a přitom jste si nabalil spoustů lži k tomu a teď nevíte jak z toho ven.

                                        0 0
                                    • Pavel100  

                                      Hlavně to zadrhávání stíráků.....ale já nejsem odborník přes vidlice tak snad nemám tento problém pouze já a to by pan Milan mohl třeba říct že od té doby jsou jiné stíráky a ty jsou lepší.

                                      Opět zanedbaná údržba.....díky tím to nebude to už je tu napsáno.

                                      Pokud se podíváš dobře, napsal jsem včera večer jeden příspěvek, od té doby se do mne naváží spousta lidí......proč se neptej mne a ostatním jsem odpověděl.

                                      0 0
                                      • jecnak  

                                        Stiraky jsou bezna sportrebni cast vidlice stejne jako olej a ruzna vnitrni tesneni. Je-li o ne pecovano vydrzi dele, pokud neni, vydrzi mene. Presnou sumu kdy je potreba vymena nedokazu odhadnout, ale ocividne ty tvoje (odjakziva si tu vsichni tykame, tak nezavadejme neco jineho) nefunguji jak maji, tedy je treba je vymenit. Stejne jako treba v aute menis olej a filtry po XXXXX km, tak stejne je to se stiraky na vidlici.

                                        Ok, tak tim to nebude, tak proste odesly. Budeme se to o tom hadat? Je to investice v radu stovek korun.

                                        Proc se neptam, ja to vim. Ale staci si zalozit vlastni thread, ktery si budes moderovat a pouzit mene konfrontacni a vice vecny ton a jsem si jisty, ze se dopatras reseni. Ono totiz bude vetsi mnozstvi lidi, co se tim hnojem ve stavajicim threadu nehodlaji prehrabovat. Vzniknul tu totiz klasicky flame Suntour, RS, Fox atd.

                                        Kdyz napises jasne a vecne co chces vedet nebo s cim chces poradit, rad ti nejen ja, ale jiste i dalsi poradi, ale zaloz si na to zvlastni thread.

                                        0 0
                                        • Pavel100  

                                          Tykáme/vykáme … ono to tykání přešlo na vykání zde časově, abych náhodou někoho neurazil. Do vidle cpát další prachy nebudu, proč bych to dělal…půjde na zimáka.

                                          Jecnaku, štve mne když se tady někteří chovají jak se chovají a není to tady poprvé a počítám že ani naposled. Každý rozumí něčemu jinému a dělat ze sebe boha tady mi příjde přinejmenším zvláštní a to ještě osobní napadání. Proč k tomu vůbec došlo nedávej vinu mě.

                                          Podívej se co kdo napsal „20.11.2008 23:36:32“ a toho člověka vůbec neznám. Počítám že snad tento problém nemám jenom já a čekám aaž se třeba někdo ozve a za tu dobu se tu akorát napsalo že vlastně vše dělám blbě. TAkže dík za pochopení!

                                          0 0
                                          • jecnak  

                                            Me taky stve, ze nekteri delaji ramena a pritom rozumi danemu problemu jak koza petrezeli. To je jako kdekoli jinde. Na foru a nebo v beznem zivote.  Hadat se s tebou nehodlam, ale podle me si zkratka stezujes na spatnem miste. Bud jsi to mel udelat hned po koupi v ramci zaruky a ne se s tim spojit a nebo stiraky na vlastni naklady vymenit. Zkratka neprijde mi, ze se snazis dojit k reseni, jen tu tak placat. Paklize chces placat, tak jinych placalu je tu na placani ocividne dost. Chces-li neco resit, navod jsem ti napsal. Chces-li napsat sve zkusenosti, napis do recenzi. Tim koncim v tomto threadu s reakcemi ve snaze ti neco vysvetlit ci poradit.

                                            0 0
                                            • Pavel100  

                                              jo já taky, sorry že jsem tu zkušenost vůbec jsme psal…do recenzí by se stejně nikdo nepodíval…každý leze sem.

                                              0 0
                                  • 4xMM  

                                    Milane, pardon že se Vám tu pletu do diskuse – jen když Vás tu zrovna vidím a jste tedy online, chci se zeptat, zda jste dostal můj mail – dotaz ohl. Epicona 2008…? Bylo to asi před týdnem (a z jiné mailové adresy než mám na BF, mám dvě). Děkuji předem za brzkou odpověď ! Miriam

                                    0 0
                                    • milan1  

                                      Mám sand odpovězeno na vše, jaká to byla adresa? Není třeba psát sem, stačí zopakovat mail.

                                      0 0
                                      • 4xMM  

                                        Tak jsem to teď poslala znovu. M.

                                        0 0
                                        • milan1  

                                          Tenhle mail již proběhl několikrát ale v poslední době jsem ho nedostal.

                                           
                                          0 0
              • Pavel100  

                SAG 20% ale to záleží na každém......mi stačí těch 15mm někdo má 10mm.

                Ad houpačka…když nafoukám méně, tak vidlice bude mít SAG kolem 30 či 40mm lehké opření o řidítka a vidlice má najednou zdvih jenom 50mm a to pak zamknu. Geometrie kola je potom ale trochu divná ne?

                0 0
                • MlokCZ  

                  Upravený Epicon nikdy při sagu menším než 20% nebude fungovat, i těch 20% je málo.

                  Pokud je problém s geometrií a je vidlice při větším sagu moc nízká nebo se někomu zdá, že zbývá málo využitelného zdvihu, tak má na upraveném Epiconu nastavený malý zdvih a má si ho nechat dát místo 100mm na 110–120mm a ne ho kvůli tomu přefukovat a pak si stěžovat, že nefunguje jak by měl.

                  0 0
                  • Pavel100  

                    Jo geometrie…konečně trefa......počítal jsem že je to vidlice 100mm a ne že si napřed vezmu vidli a podle ní pak koupím potřebný rám. Další prachy do toho dávat nebudu. Mloku nepřekrucuj to i ty.

                    Vezmi jiný komponent, třeba XTR náby…kolik lidí je chce, kolik lidí na ně nadává a kolik lidí s nima není spokojených a ti co nejsou spokojení jsou blbci že.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Mlok se tu o rámu ale vůbec nebavil. Můžeš si na Epiconu zvýšit zdvih na 120mm a pak, dejme tom, při SAGu 20mm budeš mít na rámu reálnou geometrii 100mm vidlice a navíc budeš mít komfortní vidlici chodící na celém svém zdvihu.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Přesně tak.

                        0 0
                        • Pavel100  

                          Mloku toto je co ?"Pokud je problém s geometrií a je vidlice při větším sagu moc nízká nebo se někomu zdá, že zbývá málo využitelného zdvihu, tak má na upraveném Epiconu nastavený malý zdvih a má si ho nechat dát místo 100mm na 110–120mm"Chtěl jsme vidli 100mm nic jiného.

                           
                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            aby vidlice chodila přesně 100 mm se blbě dosahuje i u foxe, lefty nebo rock shoku.

                            Pokud nedodržíš doporučený sag tak ti prostě nebude vidlice chodit tak jak by měla. To je prostě základ. Mnoho vidlí se honosí třeba 100mm ale ve skutečnosti této hodnoty, nebo velmi blízké dosáhnou až při opravdu velké ráně. Kolikrát se stane že vidlice je 120 mm a chodí běžně jen do poloviny.

                            0 0
                          • MlokCZ  

                            „Chtěl jsem vidli 100mm nic jiného.“

                            No a to je právě ten problém, že si se dále nezamyslel o dalších souvislostech a rozdílech vjednolitých vidlic a podle toho nevybíral, pokud si věděl, že např. potřebuješ 100mm vidlici s 15mm sagem pro tvůj rám.

                            V mojem okolí všichni kdo přecházeli na upraveného Epicona vždy zvolili adekvátní zdvih dle původní vidlice a jejího chování a jejich požadavků a většinou místo původní 100mm vidlice se bral Epicon na 110mm a vše je ok, včetně geometrie.

                            A pak pořád je možnost ten zdvih změnit, já už bych to udělal dávno, kdybych byl v tvojí situaci.

                            0 0
                            • Pavel100  

                              Mloku, kdy už pochopíš, že když kupuješ vidlu máš nějaký zdvi (80–100–120) já chtěl 100mm něco nepochopitelného? Skareba jsme měl 80mm, R7 100mm a u jsem měnil. Proč tu řešíš nějaký zvýšení zdvihu, to bude mít menší vliv na to že mi drhne vidlice po pár jízdách? Nebo potřebuješ odvést pozornost jinam?

                              Myslím že na NRS by těch 120mm(sag 15mm) bylo dost, ale ten už je pryč.

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Tahle debata nemá smysl, když ty asi stále nechápeš, že není 100mm jako 100mm vidlice a zvlášť když si přecházel z R7, tak tím spíše.

                                Od začátku řeším tvůj příliš malý sag a problém toho, že jsi psal, že při menším tlaku ti to rozhodí geometrii kvůli příliš velkému sagu, což celou dobu píšu, že není problém malého nafoukání, ale špatně zvoleného zdvihu pro tvoje potřeby.

                                Drhnutí tvojí vidlice řešit opravdu nemůžu, to je problém daného kusu a na dálku opravdu nemůžu tušit, kde tvoje vidlice má problém, proto k tomu jsem se vůbec nevyjadřoval.

                                0 0
                                • milan1  

                                  To drhnutí vidlice je tady jen tak mimo také již vyřešeno, maže stíráky jednou za čas a to nejspíš motorovým olejem.

                                  0 0
                                  • Pavel100  

                                    Pane Milane ze zdejších debat dlouhosáhlých o mazání nodou…někdo maže WD, někdo silikonovým olejem a někdo motorovým či tlumičovým a přitom všechny tyto možnosti jsou podle toho či onoho špatné.

                                    Já nevěděl, že stíráky vidlice musím mazat častější než řetěz.....nikde jsem to nevyčetl…a je tu spoust lidí co je nemaže vůbec.

                                    0 0
                                    • milan1  

                                      Tak víš co, tady je vlastně krásně zachycena samotná podstata všeho a já si toho všiml až teď.

                                      Někdo radí to a někdo ono a ten zmatek se ti zřejmě moc zamlouvá.

                                      Když ale máš zcela jasný předpis ode mne, tedy prodejce, tak ty ho prostě respektovat nebudeš.

                                      Předepisuju olej silikonový.

                                      Potom ale opravdu musíš volit stížnost zde a zcela správně jsi mě ani neinformoval. Stěžovat si ale potom musíš taky na správném místě a správným směrem a to už neděláš. Předpisy opravdu nejsou pro srandu a když si myslíš, že jsou nanic, tak je to tvoje věc a jenom tvoje riziko.

                                      Vždy jsem se snažil každému věřit, to, co jsi zde ale předvedl ty, to mě silně nahlodalo, jestli dělám dobře.

                                       
                                      0 0
                                      • Pavel100  

                                        Při servisu vidlice dáváš dovnitř jaký mazací olej? A stírák je zespodu mazaný čím a pokud máš komplet servis vidlice jaký olej se ti vymazává na vnitřní nohy přes stíráky? Jak je možné že tento olej jim nevadí a neničí je?

                                        0 0
                                        • milan1  

                                          Ty zcela evidentně nechápeš a pochopit nehceš vůbec nic.

                                          Okopíruju ti předpis, který máš k dispozici v návodu přiloženém k vidlici.

                                          „Po každé jízdě je třeba kluzáky vidlice utřít, vidlici lehce stříknout silikonovým olejem a párkrát s ní zapumpovat. Namaže se tak horní břit stíracího kroužku, který by bez této péče pracoval v nemazaném prostředí a jeho životnost by se tím zkrátila. Nedodržení této údržby se pozná brzkým pronikáním nečistot do vidlice.“

                                          Smyslem je mazání právě horního břitu vidlice a silikonový olej tohle zajistí.

                                          Už ani nemusíš dále psát a zcela zbytečně diskutovat o ničem.

                                          Nejde o to, že by olej poškozoval těsnění ale že jiný dlouhodobě a zvláště né po tebou provozovaném intervalu tří týdnů nedokáže zajistit tuto důležitou funkci mazání.

                                          Co může následovat, když máš svojí hlavu a informace, to dokládáš dostatečně.

                                           
                                          0 0
                                          • jecnak  

                                            Je az s podivem, ze tyhle lidi maji dost rozumu na to, aby se nehlasili do povolani pyrotechnika.

                                            0 0
                                            • Jenda  

                                              no tak nakonec jsme se ale dobrali reseni Pavlova problemu v coz jsem ani nedoufal – opet se potvrdilo ze casta zavada na bicyklu je mezi sedlem a riditky:-)

                                              0 0
                                              • Pavel100  

                                                Jo  v čem vidíš problém ? Za to vy jste nejlepší, uděláte repas vidlice a hezky se vám vymazává olej ven a vy utíráte vnitřní nohy  a mažete silikonovým akorát nevím jak to stíháte při jízdě (čistit-mazat a ještě zároveň řídit.....no jste dobří).

                                                To znamená pokud použiju stejný olej na mazání zevnitř taky zvenku, tak to nemůže být rozhodně špatně a o to tady šlo. Tento olej udělá také film který tam drží i po otření hadrem. Oleje se nemají jak míchat a stírákům to nemůže taky vadit.

                                                0 0
                                          • Pavel100  

                                            Co dáváš za mazací olej k mazání vnitřních a vnějších nohou? Vymazává se ti olej ven přes stíráky?

                                            Jinak Skareb 2005 jezdí dodnes, R7 2006 taky žádné stíráky zničené, tlumič DT Swiss 180 dle servisního technika DT Swiss zhruba po třech týdnech namazání pístku a stíráku.

                                            0 0
                                            • milan1  

                                              Je tady celá stránka zcela zbytečných diskuzí s tebou a o ničem.

                                              Přeju ti velkou spokojenost s tebou provozovanými tlumiči a vidlicemi a až budeš argumentovat technikům třeba od DT, že můžeš cpát kamkoliv WD a  prostě jakékoliv oleje dle tvého uvážení a termínu, tak ti přeju hodně úspěchu a tím bych to celé už opravdu rád ukončil.

                                              0 0
                                              • Pavel100  

                                                Pokud vím tak v ČR je jediný technik DT. Milane nikdo tu neřešil WD40…já jenom napsal seznam, kterým tady spousta lidí mazala vidlice a byl to takový chytáček, jestli ho použijete a samozřejmě Vám to nedalo ho použít.

                                                0 0
                                                • milan1  

                                                  Víš co, přečti si z dlouhé chvíle vše, co jsi zde napsal a zkus se sv tom sám pro sebe zorientovat.

                                                  Zhruba tohle jsi vytvořil a  připravil pro čtenáře zde.

                                                  Tak snad jenom ti pogratulovat a už to opravdu neprotahovat.

                                                  0 0
                                                  • Pavel100  

                                                    Ano, už běžte začal jste to vy a moc dobře to víte. Vy totiž musíte mít vždy pravdu a běda jestli je to jinak. …tak tu pravdu rychle poupravíte. Jo stejně jako v předchozích případech s předchozími lidmi, kdy jste se tu s někým hádal.

                                                    A pro ostatní uživatele už to není přehledné, tak je to lepší napsat v jedné větě že jsem to začal já.

                                                    0 0
                                            • Jenda  

                                              boha jeho umis cist – myslim ze princip jak je mazanej stirak tu milan popsal velmi polopaticky. pokud ti tece ven mazaci olej z vidle pres stiraky tak jsou tuplem v hajzlu. To ze muze mit manitou kvalitnejsi stiraky je dost mozny takze nejsou tan citlivy na udrzbu. Tlumic do toho neplet ten neni mazanej poradne ani z jedny strany jenze tam diky uplne jinymu zatizeni odpor kterej poznas na vidli vubec nehraje roli

                                              0 0
                                • Pavel100  

                                  Mloku, R7 2006 nebyla citlivá, byla tato možnost tak jsem ji chtěl vyzkoušet. O sagu jsem tu ze začátku vůbec nepsal......ale zatím vím, že jsme ji napřed málo foukal, teď zase moc a nakonec jsem zvolil špatný zdvih pro mí potřeby.....dobrý to závěr z této debaty.

                                  Původní určení bylo na NRS což také rok bylo, s vyšším zdvihem by se to stavělo na zadní.

                                  0 0
            • Jenda  

              doporuceny sag na XC vidle je 15–20% tedy pokud mas sag pod 15mm nediv se ze ti vidle nejde do plnyho zdvihu, pokud mas neustale problem se zalezanim bordelu pod stiraky proc se nedomluvis na vymene stiraku – mam letosniho epicona mam na nem pres 3kkm urcite, lehka vaha nejsem, jezdil jsem i v dost velkejch srackach (napr. exBB) a ani nepozoruju odirani barvy z vnitrnich nohou. Nechci nijak fanaticky hajit Milana ale bud mas smulu na mimoradne spatnej kus nebo je problem na tvy strane. Jo jeste jakym mazes olejem? Teflonovej, silikon, WD.....?

              0 0
              • Pavel100  

                Mám SAQ 15 mm stačí a co zase nebude fungovat?.....60–70mm dostanu při normální snaze pokud se opřu svojí malou váhou o řidítka a konec je kolem 75–82mm víc nedostanu.

                Mažu mazacím olejem co je ve vidlici…že by zase špatně? Nebo to mažu moc a zase to neutírám a nebo je to tím že mám kotoučovky a ne véčka?

                0 0
                • jecnak  

                  Chces se dal bavit o tom, ze mas zrejme v vadne ty stiraky a tim padem se ti vidle zadira, nebo teoreticky o sagu? Co se tyce toho, ze vidlici nestlacis na doraz, na miste na tom nic spatneho neni. Je klidne mozne, ze za jizdy ji tam bez problemu dostanes, zalezi jen jak mas nastavene tlumeni. Za jizdy totiz na vidli pusobi mnohem vetsi sily nez pri prostem statickem zatizeni vahou jezdce.

                  0 0
                  • Pavel100  

                    Chlape, já se od začátku snažím zjistím nějakou inormaci…nevím jestli jsou stíráky vadné, pozoruju to od začátku a prostě jsem se s tím nějak zžil…taky před 2 lety se to tolik neřešilo. Když vydlu rozeberu a očistím a nazpátek složím, je to ok.

                    0 0
                    • jecnak  

                      Nezlob se na me, ale nesnazis, jen si stezujes:

                       

                      Pavel100 (20.11.2008 23:25:40) 85.160.76.xxx 3×> SR Suntour Epicon 2009 (^ odpověď na 2× ^)

                      Obsah tohoto příspěvku byl blokován zakladatelem vlákna

                      asi budu jediný, ale nejsem spokojený s upraveným Epiconem ...... vidlice když je čistá a po výměně oleje tak super chodí, po 2 či 3 týdnech ježdějí už tak hezky nechodí, do stíráků se rychle dostané prach a nejde to očistit jedině vidlu komplet rozdělat. Už bych do ní znova nešel, je to teda ale model 2007

                      0 0
                      • Pavel100  

                        Napsal jsem svůj názor s použitím vidlice. Jenže to by jsi musel číst vše a v časovém pořadí a to už nějak není možné.

                        Co na tom vidíš špatného? Akorát teď vím že mám blbý SAG, špatně foukám vzduch, mažu blbě stíráky, nečistím nohy a nevím co ještě.

                        0 0
                        • jecnak  

                          Nevidim, na tom spatneho nic, ale poradit ocividne nechces. Co jsem mohl jsem ti vysvetlil zde s odkazem, ze chces-li skutecne poradit, tak si zaloz novy thread s jasne formulovanymi dotazy. Pokud budes pokracovat zde, jen dokazujes, ze poradit nechces a tve umysly jsou takove jake popsal Milan vyse.

                          0 0
                          • Pavel100  

                            aha takže Milan je nejlepší.....hele jecnaku nekdo tu zacal neco resit j neco pripsal  a tim to konci. Zbytek uz je jenom o tom co si kdo dovolil a kdo na ci strane je.

                            0 0
                            • jecnak  

                              Zbytek vetve, nikoli celeho vlakna a neb kazdy sedime u jineho fora.

                              0 0
                              • Pavel100  

                                si přečti 21.11.2008 16:06:52 takže asi sám nebudu

                                0 0
                                • jecnak  

                                  Netvrdim, ze jsi sam, netvrdim, ze mi Milan obcas taky nevadi, ale chces se dobrat k nejakemu reseni ohledne sve vidle a nebo se pridat do Milanem urazenych a diskutovat nad tim jak je vsechno spatny, a jak buh Milan na vas nepohlizi dobre? To druhe je ztrata casu, nad imaginarnim problemem. Ale k tomu pocasi pokud nemas co jineho na praci idealni.

                                  0 0
                                  • Pavel100  

                                    hele jecnaku, co na těch stírácích odejde, když říkáš že je po nich......já si totiž spíš myslím, že je to konstrukcí toho stíráku

                                    0 0
                                    • jecnak  

                                      jecnak (21.11.2008 15:04:33) 205.156.117.xxx 19×> SR Suntour Epicon 2009 (^ odpověď na 18× ^)

                                      Obsah tohoto příspěvku byl blokován zakladatelem vlákna

                                      Stiraky jsou bezna sportrebni cast vidlice stejne jako olej a ruzna vnitrni tesneni. Je-li o ne pecovano vydrzi dele, pokud neni, vydrzi mene. Presnou sumu kdy je potreba vymena nedokazu odhadnout, ale ocividne ty tvoje (odjakziva si tu vsichni tykame, tak nezavadejme neco jineho) nefunguji jak maji, tedy je treba je vymenit. Stejne jako treba v aute menis olej a filtry po XXXXX km, tak stejne je to se stiraky na vidlici.

                                      Ok, tak tim to nebude, tak proste odesly. Budeme se to o tom hadat? Je to investice v radu stovek korun.

                                      Proc se neptam, ja to vim. Ale staci si zalozit vlastni thread, ktery si budes moderovat a pouzit mene konfrontacni a vice vecny ton a jsem si jisty, ze se dopatras reseni. Ono totiz bude vetsi mnozstvi lidi, co se tim hnojem ve stavajicim threadu nehodlaji prehrabovat. Vzniknul tu totiz klasicky flame Suntour, RS, Fox atd.

                                      Kdyz napises jasne a vecne co chces vedet nebo s cim chces poradit, rad ti nejen ja, ale jiste i dalsi poradi, ale zaloz si na to zvlastni thread.

                                      0 0
                                      • Pavel100  

                                        hele nechápu co tím chceš říct..popis máš dole

                                        0 0
                                        • jecnak  

                                          Myslim, ze nechapes. A nebo chapes, ale nerozumis. A nebo chapes, rozumis, ale nechces.

                                          0 0
                                  • Pavel100  

                                    Stíráky třeba na Rebě nebo na R7 či Skarebu jsou těsně doléhají k vnitřním nohám směrem dovrchu. U těch na Epiconu jsou právě jiné, stírák je těsně před nohou proadnutý směrem dolů a to už od toho co ho mám…jako kdyby když nabereš prach tak se to místo toho setření navrchu spíš zatlačí dovnitř jetli tomu popisu rozumíš

                                    0 0
                                    • jecnak  

                                      Rozumim.

                                      0 0
                                      • Pavel100  

                                        no a co mi na to odpovíš čím to je?

                                        0 0
                                        • jecnak  

                                          Tady nic.

                                          0 0
                                          • Pavel100  

                                            no a kde mi odpovíš? … to jako že to nebudem řešit tady…už se vymáčkni:-)

                                            0 0
                                            • milan1  

                                              Odpusť si laskavě tenhle tón, když se chceš něco dozvědět.

                                              Kdybys znal jakýkoliv jiný stírák, tak bys věděl, že hlavní břit se nachází přesně na úrovni vnější pružinky a je tedy pod okrajem samotného stíráku. Mají to tak všechny vidlice i RS a Fox a podotýkám, že se jedná o stírák hlavní a tou pružinkou přitlačovaný.

                                              RS a FOX mají ještě nad tímto hlavním stírákem jeden pomocný ale o moc slabší, který ti pohledově připomíná, že doléhá těsnění přesně k vidlici a není odchlíplé. Zdůtrazňuju, že pronikání nečistot brání svým tlakem jedině a jednoznačně ten přitlačovaný stírák, slabší nad ním na to nemá dostatečnou sílu.

                                              Podotýkám tedy,že tento horní stírák je daleko mémě účinný a kdo vidlici rozebere, může se o tom sám přesvědčit. Když se pod něho dostane špína, tak tam drží a drží a není to vůbec neobvyklé. tuhle špínu potom jinak, než rozebráním ven nedostaneš. tohle je praxe.

                                              Takže závěrem. Máš stíráky, jako kdokoliv jiný na Epiconu a nikdo jiný s tím nemá tak dramatické problémy jako ty. To, že jsi zodpovědný i za údržbu odmítáš přijmout a bude donekonečna hledat spojence pro svůj názor.

                                              Stíráky nejsou mým provedením a nehájím svojí práci, jenom vysvětluju to, co se snažíš přizupůsobit svému vnímání a závěrům.

                                              A kdybys ještě potřeboval informace, tak takový fox by se s tebou o těsnosti jakéhokoliv dílu nebavil už po třech měsících.

                                              0 0
                                              • Pavel100  

                                                Vy jste jecnak?…tak si běžte drbat děcka doma!

                                                0 0
                                                • milan1  

                                                  Ty už jsi vážně ale jako utržený z řetězu, jde ti o informace a nebo o co?

                                                  0 0
                                                  • Pavel100  

                                                    Od Vás žádné informace nežádám, Vy už jste se předvedl......pokud budete provádět osobní útoky a osočování, nedivte se a když nevíte o co jde, tak si přečtěte hned tu první větu.

                                                    Popis stíráků souhlasí, s funkcí nesouhlasím!

                                                    0 0
                                          • Pavel100  

                                            maš to v emailu, čekám co z toho bude…dík

                                            0 0
                                            • jecnak  

                                              Ocividne nectes co pisu, takze fakt nema cenu to popisovat, stejne bys to necetl. Pokud si prectes co jsem ti napsal, budes se tim ridit, tak zrejme dostanes svoji odpoved.

                                              0 0
                                    • kubad  

                                      nešlo by udělat foto? tahle informace mě nějak nesedí.

                                      bohužel nemám po ruce ostré foto na stíráky Epiconu

                                      0 0
                                      • Pavel100  

                                        No hurá ještě se přidá kubad:-)

                                        Podívej se na stíráky RS (reba, recon, tora) od pružinky nahoru máš jeden okraj a od toho okraje pak další část stoupá nahoru až k vnitřním nohám…souhlas? SR od pružinky nahoru máš okraj a ten jde pak vodorovně se zemí k vnitřním nohám a těsně před nima je to jako kdyby propadlé dolů.

                                        0 0
                                      • Pavel100  

                                        na fotce je to taky trochu vidět.

                                        0 0
                          • Pavel100  

                            podobný problém psal že měl Kolda 21.11.2008 11:07:18

                            0 0
                • Jenda  

                  mazani tech vnitrnich nohou neni ani tak kvuli tem noham ale kvuli udrzbe gumy tech stiraku, na to je nejvhodnejsi silikonovy olej ve spreji, mazat olejem co se leje dovnitr neni moc vhodny uz jen proto ze na sebe daleko vic lepi bordel nez tenka vrstva silikonovyho oleje.

                  Starnuti stiraku je normalni vec – guma fakt nevydrzi vecne. Epicon 08 uz ma tusim mirne odlisnou konstrukci stiraku takze tam bordel neleze fakt skoro vubec. Pokud je pro tebe za tezko ty stiraky vymenit tak pak nevim co tu resis – pro me je jednodussi investovat par stokorun a mit klid nez a 3 tydny vidli rozebirat a cistit, te to jenom na oleji pokud tam nelejes motorovej musi vyjit draz jak novy stiraky:-)

                  jinak pokud na miste dosahnes 80% stlaceni tak je to celkem v pohode, relevantni udaj je jakmoc to chodi za jizdy

                  0 0
                  • Pavel100  

                    Namažu, nechám na vnitřních nohách zapružím(utřu špínu) a jdu od toho. Než příště vyrazím utřu to na sucho ať se tam nic nelepí. Stíráky nevím, to jsem tu nějak nedověděl. Na 80% ji dostanu na stojáka, při jízdě max 83mm snad umím měřit a vidím kde jsou čisté nohy a kde ne. Nemám zájem do ní investovat, na to co ji mám mi dostačuje.

                    0 0
                    • Loner  

                      vyse* se na ty hádky tady. Pokud vám nějaká vzduchovka jde kousek do poloviny a tváří se jakoby byla zamknutá, tak je možné, že se dostal olej nad pístek v kartridge tlumiče. Otevři špunt v pravé noze, ulij tak pár kubíků  – co je nad pístkem a možná bude po hádkách o stírácích – œtíráky i kdyby byly z krokodýla tak přece nezabrzdí dynamické rázy na šutrech. Co se týče postavení břitů, tak ten horní předstírák stojí u SR za ho*no.

                      0 0
          • KRAJIC  

            Mám Marzocchi AM3 2006. Vždy v zimě tam nechám vyměnit olej – jinak na to úplně seru na předepsaný sag taky seru – mám už vychytaný tlak, který mi vyhovuje. Mažu ji zcela minimálně – tak 4×  ročně, když mám slabou chvilku + bordel utřu vždy. Ta vidle chodí pořád stejně už dva roky a občas dostane tak nažrat až to pěkné není.

             
            0 0
            • jIrI___  

              Přesně takhle jsem „pečoval“ o svojeho Axona (tuším model 04 nebo 05). Nebyly s ním žádné problémy, v servise nebyl ani jednou, rozebrán byl jen jednou a to někdy v květnu tohodle roku. Bohužel ale nevím jak to vypadalo uvnitř, to může říct Lišák, kterému jsem ho svěřil :-)

              0 0
              • wartburg  

                Bud rad, ze nevis jak vypadal uvnitr a ze ti staci malo.

                0 0
              • Lišák  

                Tvůj Axon byl uvnitř čistý. Tím je myšleno, že v něm nebyla žádná špína z venku. Jen běžné nečistoty, které vznikají při tření materiálů. Jako v kterékoliv jné vidlici.

                0 0
    • ravag3r  

      Tyhle debaty mě vždycky fascinujou:))) Neni to náhodou všechno jedno? Neřeknu kdyby to byla debata o potratech, o antikoncepci, o radaru, o EU, ale o vidlicích? Ať si každej vozí co chce a jak chce, jasně, že když si koupim novou Rebu nebo Epicona, tak mám radost a nebudu na něj házet špínu… Navíc každej preferuje u vidlice jiný parametry ne? Mě osobně jako antitechnickýmu studentovi de o bezúdržbovost, levnej servis a sehnatelný náhradní díly, o nic víc. Jiní zase preferují ten nejlepší chod a citlivost…

      0 0
      • wartburg  

        Kdyz on je tu nekdo na tom, aby se prodavaly ty zmrseny vidlice, finance zainteresovan. Takze ze se tu do krve hada a z tech, co mu kazi ksefty, dela idioty.

        0 0
    • hmm  

      Ještě že tu není možná funkce Blokovat reakce uživatele… to by to tu bylo jak v internetovejch fotogaleriich kerý se mi totálně sprotivili byť jsem rád přispíval.

      Co člověk to názor, tak se stím smiřme a vozme si na biku co se nám líbí a vyhovuje.

      Hádky na netu nemaj cenu, dost snižujou uroveň diskuze. Přeju všem klidný nervy a citlivý vidle po celej rok. 

      0 0
      • Jirik123  

        Amen.

        0 0
      • mirage  

        No někdy je to tady šílený. Řekl bych že to jsou někdy debaty o ničem. Moc se tady člověku neporadí. Dáš třeba téma kotoučovky či pláště. Tak ti 10 napíše že tak a když si říkáš jo asi to dám oni ví očem mluví, tak ti zas dalších 10 napíše uplně jinak, a končí slovy „musíš si to rozhodnout sám“ a jsi tam kdes byl. Já měl 7 let krose na aliviu a nikdy jsem si nestěžoval a vše fungovalo super. Řekl bych že je to hlavně o tom ježdění a pocitu z jízdy. Hlavně je super jak si kopíš kolo a máš z něho radost, a pak potkáš kamaráda či dáš foto na B-F, a první reakce je cos to koupil a co to máš za shit (vidlice je nanic,kolo těžké a jiné chytré poznámky), někdo to bere z nadhledem, ale někoho to dost mrzí. Měli by tady spíš lidi poradit, a né že dáš dotaz a oni se skoro celé vlákno hádají a uráží. Nikoho jsem se nechtěl dotknout. Naschledanou

         
        0 0
        • mirage  

          Teď mám MTB, a jsem taky spokojen. Až mě tady nekamenujete, že co tady píše nějaký krosař. Kolo mám od začínající firmy, vidli epicon, brzdy deore,rám trochu těžší, a jsem rád že ho mám. Tak že " Bikování zdar"

          0 0
    • Mr.Cookie  

      a ze mě si dělali prdel, když sem řikal, že Suntour je shit…asi sem je měl odkázat na tohle vlákno…

      0 0
    • Kero  

      Aj mna by zaujimalo nejake info o epiconu 2009 ale zvrhlo sa to tu zase na nekonecne hadky a bordel.

       
      0 0
      • RiveMan  

        Take bych se rad dozvedel neco o novem epiconu, predevsim by me zajimalo porovnani 2008 vs 2009, jestil se jedna predevsim o designovy prvek ci se tech 700 odrazi i jinak nez jen v lesku na slunicku:)

        0 0
        • milan1  

          Ale kdepak toho správného lesku na slunci dosáhneš jedině s vidlicí probíranou v tomto threadu.

          http://bike-forum.cz/…8/forum.html#…

          Zatímco jsi musel vydolovat tenhle thread z historie, tak uvedený thread zde žil svými velice podobnými dohady a to nad téměř sesterskou vidlicí. (sesterskou jak vidno z dalších parametrů ale jenom v určitém rozmezí).

          Má to jeden háček, když se to jmenuje Marzocchi, tak nikoho ani nezarazí cena 7 500,–zdvih 100 mm váha 2 300g. Tyto parametry bohužel nikoho k posměchu extra nevedou.

          Tady jsi „jenom“ v threadu, kde by se mohla probírat vidlice s parametry 120 mm zdvihu váha 1750 g a cenou řekněme poloviční.

          Jó zkušenost jezdců a náhled na opravdovou technickou podstatu to tady dělá doslova divy.

          Jelikož nikdo nemůže mít zkušenosti zatím s modely 2009 každý může vycházet jenom z informací na webech výrobců a zde je situce zcela jasná a stejná u obou probíraných.

          Objektivita zde ale dokáže stvořit opavdové divy.

           
          0 0
          • Mr.Cookie  

            milane, víš co???? di do prde*e…založ si diskuzní fórum o vidlicích na svejch stránkách a my tam budem odkazovat lidi, co budou chtít nějakou radu ohledně vidlic…aspoň tu nebudeš zamořovat vzduch…

            0 0
            • Lišák  

              ANO!!

               

              Toho, kdo něco umí a něčemu rozumí je potřeba zlikvidovat a pak poslouchat rady typu:


              teepeex (29.11.2008 00:10:37) 88.103.21.xxx

              5×> Marzocchi 33 LO (^ odpověď na 4× ^)

              chytraku, vis houbeles

              mam americkjou XC 600SL ATA

              a pokud nevyzkousis, nevis nic


               

              To bude skutečně přínosné…

              0 0
              • teepeex  

                lisaku ty nejenze nepekne vytrhavas veci z kontextu, ale jeste navic donasis a manipulujes

                a to je od tebe moc nehezke

                zamysli se nad sebou

                0 0
                • Lišák  

                  Ty si za tím, co napíšeš nestojíš? Tak to je Tvůj problém.

                  0 0
            • Soptík  

              Určitě si teď myslíš že jsi tááákle velký chlap, ale neumíš ani číst, viz pár příspěvkú nad tebou.

              0 0
            • milan1  

              On nám tady Péťa chce jenom názorně převést, jak přispívá k očistě vzduchu a odbornosti a já musím konstatovat, že jsem od něho nikdy nic jiného,než předvádí zde, zatím nečetl.

              0 0
              • Mr.Cookie  

                nápodobně milánku ;o) já navrhnul řešení jak vyřešit tvojí aroganci k ostatním lidem a hlavně k těm, který nesdílej tvoje 100%…ne 100000% neomylný názory, který budou jednou zapsaný zlatym písmem v nějaký knize, která bude před Koránem nejuctívanější a nejsvatější knihou na světě…

                0 0
                • milan1  

                  Zřejmě, nějakým nedopatřením si myslíš, že se bavíme na stejné úrovni, jak lidské, tak odborné.

                  0 0
                • Soptík  

                  Ale ty vaše jména jsi přehodil. Jj. závist je hrozná…Hmm, stejně myslím že to nepochopíš…

                  0 0
                • kubad  
                  • hele trochu úcty v tvém věku k lidem kteří něco znají a umí
                  • na tvé blbé kecy není nikdo zvědavý pokud nemáš nic technického tak se hoď do klidu a běž tahat kačera to je jediné co asi umíš, nic jiného s nám tu neukázal a nepředvedl.
                   
                  0 0
                • jIrI___  

                  Řekl bych, že Milan odpružení rozumí víc než většina zde diskutujících, včetně tebe. Má sice svérazný styl vyjadřování, ale člověk se aspoň dozví nějaké technické informace.

                  0 0
                  • kubad  

                    přesně tak

                    0 0
                  • milan1  

                    Víš, takhle opakováním se stále tvoří mýtus jakýže to mám strašný styl.

                    Když to rozebereš ke svému prameni, tak narazíš vždy na něco podobného, jako zde.

                    divil by ses kolik technických nesmyslů se tady mnohdy tvrdí, když už je to opravdu na hranici, tak do toho vstoupím, jako vidíš právě zde.

                    Jak moc je můj styl agresivní a co vedlo k mému zásahu je tady vidět zatím ještě dost dobře. je to na jedné straně hanění jedné značky  a na straně druhé promlčení zcela neadekvátních nedostatků jinde.

                    Co popudilo Mr.Cookie ihned k nadávce by měl myslím vysvětlovat, na něho nijak nikdo jindy neútočí, jaký má agresivní styl a jaké má znalosti, to už nechám stranou. A nebo ne.

                    Co tykhle, kdyby nám cokie vysvětlil, co ho popudilo na mém příspěvku a s čím, že to tak zásadně nesouhlasí. nesouhlasí je slabé slovo, on ihned nadává a přitom po odborné stránce  není zase tolik věcí, které by nemohl pohopit.

                    Tvrdí, že souhlasit se mnou je na pováženou, může tedy názorně vyvrátit, jak těžší a dražší je v jeho očích prokazatelně lepší. kdybych měl tykovýhle názor, jistě bych se s někým pustil také do křížku ale já bych se do něho pustil argumenty a ne tím, že ho sprostě urazím. Tím by se ale zřejmě projevil ten můj příliš agresivní styl.

                     
                    0 0
                    • Mr.Cookie  

                      jasně jasně…vklidu…víš, to že si o pár příspěvků víc rejpnul do skoro všech lidí z b-f se mě docela dotklo…jestli máte problém s tim, že sem o něco mladší než vy, tak (jak už sem tu jednou psal, když si milan myslel, že jenom protože je starší, tak pobral všechnu moudrost světa) si ten věk klidně přepíšu…a mně osobně přijde trochu absurdní posuzovat lidi podle věku, ale to tady asi některý lidi nepochopěj…a milane, ty vážně nikdy na lidi neútočíš, to sprostě a bez úrovně nadáváme jenom my ostatní, který si dovolíme s tebou nesouhlasit a pak sme tvejma servilníma lou­tkama z b-f perzekuovaný ;o)

                      0 0
                      • Lišák  

                        Díky Tvé potřebě poslat Milana „někam“, se v tomto vláknu zbytečně naplácalo 15, a s tímto mým příspěvkem 16, zbytečných reakcí. Není to trošku na prd? Když chce někdo něco vyhledat v historii a musí číst tento balast? Musel jsi tuhle „lavinu“ spustit?

                        0 0
                        • Mr.Cookie  

                          and that's what I'm talking about…promiň, ale když se tu někdo po stopadesátý (milan) naváží do dost lidí z b-f to si jako mám říct:„hm, to je pablb, ale co naplat…“ a přejít to jakoby nic????

                          0 0
                          • Lišák  

                            Příspěvek, na který jsi reagoval se mně osobně zdá věcný. Navíc i technicky odůvodněný. Proto jsem na Tebe ihned zareagoval tak, jak jsem zareagoval. Za tím si stojím. Pokud jde o reakci „teepeex“ na to, co jsem napsal, tak mě to nechává naprosto klidným. Aby nebylo nic vytrženo z kontextu a překrucováno, tak jsem jeho reakci zkopíroval i s hlavičkou, aby si každý mohl počíst.

                            Tímto s Tebou tady končím debatu. Co jsem Ti chtěl sděli už víš. Dále nemám potřebu.

                            0 0
            • kubad  

              doporučuju ti nereagovat pokud nemáš nic k věci !!!

               
              0 0
          • RiveMan  

            Tak nevim, zda to byl pokus o vysmech ci to bylo mysleno vazne. Odbornikem opravdu nejsem a s klidnym srdcem to priznam, nemam za cil zabrednout do diskuse, ktera uz se tu opet rozjidi. Porovnani me zajimalo ciste z osobniho duvodu, zvazuji objednat u jeziska vidlici a epicon mi prisel jako rozumne reseni, chapu ze nikdo nema pulrocni zkusenost, aby dokazal ohodnotit pripadne jizdni rozdily. Ja jsem jsem na webu obchodu neodhalil zadne rozdily ve specifikaci, tak jsem vznesl dotaz. Z duvodu, zda to jen znaci lenost obchodniku a je okopirovana specifikace starsiho modelu ci opravdu 2009 je naprosto stejny jako 2008 jen v bile barve. Nemala cast lidi na tomto foru predpokladam, ze se zajima o novinky z bike prostredi vice nez ja, tedy nekdo mohl zaregistrovat pripadne rozdily. K poznamce, tahani stareho threadu. Proc zakladat novy, kdyz jedine co se zde zatim stalo bylo to, ze autor se stejne nic nedozvedel a jen se zde otevrela diskuse ktera uz protkava spoustu mist zde, pricemz titulek odpovida stejnemu jako bych zvolil ja?

            0 0
            • milan1  

              Pokud sis přečetl i ten vedlejší thread, tak se ti něco zdá směšné?

              Ukázal jsem ti názorně, jak názory zde tvořené neznalými a agresivními jsou v přímém rozporu s realitou.

              Cookie ti následně ukázal, jak vzniká flame, jestliže mu dáš ten nejmenší popud.

              Kolik toho stačí k tomu aby bylo probíráno něco zcela jiného je dostatečně vidět a odsoudit si můžeš dle libosti.

              Když už potřebuješ ještě výklad, co znamená už jednou ode mne napsané, tak je to asi tohle.

              Nad modely 2009 se dá jenom dohadovat a zdrojem jsou vždy stránky výrobce. Ty má dostupné naprosto každý, ty i tvůj obchodník a kdybys hledal zde v tomto threadu informaci vypreparovanou a pravdivou, tak jí v tom celém zmatku najdeš. Napsal jí Jenda. Na stránce výrobce ti to dá ovšem podstatně menší práci nalézt. Napovím, stačí se  podívat na materiál nohou vidlice.

              A až se začneš třeba někdy podivovat nad tím, co je tady možné a jak je to možné, tak zkus někdy přiložit i svůj hlas k tomu aby to dopadlo jinak.

               
              0 0
              • kesu  

                kdyz ja nevim pokud mohu mluvit za sebe,tak kdyz tu ctu po „n“ letech porad ty stejny diskuze a hadky tak musim konstatovat,ze me to nebavi a nechci se k tomu nijak vyjadrovat.Me osobne si pred casem  nekolikrat zvedl ze zidle a nekolikrat jsme se tu „pohadali“.Nakonec musim uznat,ze si mi hodne veci osvetlil a uznavam,ze jsi v tomto oboru odbornik.Nekdy se moje veskrze prakticke zkusenosti ponekud rozchazeji s tvejma,tak to sem klidne napisu bez jakehokoli podtextu.Proste jen uvedu svoji zkusenost.Ale mylsim si,ze zasahovat do hadek,kde te kdekdo napada je docela zabijeni meho casu.

                0 0
                • milan1  

                  Nikdy jsem neměl a nemám problémy, s lidmi znalými a takový jsi i ty.

                  Problémy pramení vždy z nepochopení a kdybys hledal nepochopení, nějak neutrálně a modelově, tak se podívej do threadu o karbonu. Tam ho je tolik a tolik chytání za slovíčka, že by ses podivil. Nejsem tam já, není to eskalováno tématem vidlic a kupodivu tam najdeš přesně stejné problémy, které vedou mnohdy k nepochopení právě zde. Kdyby se dalo téma o karbonu protahovat tak, jako o vidlicích, viděl bys tolik nesmiřitelných nepřátel, že by ses nestačil divit.

                  To kdyby následně do hry vstoupili ještě ti naprosto neznalí, jako třeba cookie.

                  Je prostě třeba se smířit, že se to tady pěkně zaneřádilo.

                  Vysvětlovat se dá jenom krátce a stop. Kdo chce pochopit pochopí a kdo chce tvořit flame, bude se radostí tetelit tím, jakl se vše protahuje. Taky prostě postřeh a teď jak z toho ven.

                  Asi už mlčet.

                   
                  0 0
                  • kesu  

                    thread o karbonu jsem cetl-tan ma dost no:(

                    slo mi o to,ze ikdyz se tu vidlice do 4,6,8 tis atd resi uz po stopadestayprvni­.porad se to jeste muze zvrhnout v to co je tady.Chtel jsem jenom rict,ze na to radsi nereaguju vubec,protoze to nikam nevede bohuzel

                    0 0
              • RiveMan  

                Tak mozna si koleduji o dalsi odpoved, kde budu roztrhan na cary. Thread, ktery jsi poslal, na me podle tve reakce v nem pusobi tak, ze napsani samotneho dotazu bylo znamkou zabednenosti. Mozna je tomu presne naopak, lec na to nemam asi pripadne dostatecne odborny pohled.

                Na forum nechodim pravidelne, ale obcas si rad zajdu precist o zkusenost ostatnich, na ruzne komponenty ci doplnky, pripadne si dovolim i polozit otazku s prosbou o radu. Bohuzel velice z ridka mam vyssi zkusenost s necim co je probirano, tedy vyjadreni by nebylo plne hodnotne. K vymene nazoru na tema, ktere bylo probirano zde nemam potrebne znalosti, tedy doufam, ze pochopis to, ze pro mou osobu ztraci smysl se zapojovat, nazor si podle reakci lidi udelam. Jako student informatiky navstevuji i fora k teto tematice a zde pokud jsem si schopen svuj nazor obhajit a povazuji ho za spravny, rad lidem, kteri jsou ochotni poslouchat rady a projevi vyssi nez nulovy zajem samostatnou cinnosti, poradim. Ale razim presto heslo ze s blbcem se nedomluvis a clovek, ktery pred polozenim dotazu nebyl schopen do vyhledavani napsat ani ta tri slova a podivat se, zda nahodou v prvnich 10 odkazech neni co potrebuji o reseni ani nestoji.

                Ano, na web vyrobce jsem se podival a priznavam, ze informaci o hlikovych nohach jsem prehledl. Pokud mohu mit dotaz na tvuj nazor, zda je EPICON pro me jako pro nezavodniho avsak aktivnejsiho jezdce vhodna volba, pripadne zda by jsi mel jine doporuceni? Nestojim o doporuceni, ktera jsou v nasobku ceny, limit je asi suma za EPICON RLD verze 2009. (o nakupu upravene verze jsem neuvazoval, resp. mozna uvaha byla do budoucna, jako dodatecna uprava, to si nejsem jist ale zda je mozne)

                0 0
    • roud  

      Tak ja to shrnu zas je to dred o uplnym HOVNĚ… :O(

      0 0
      • Blade  

        Zase na druhou stranu přínos to mělo, někteří se tu vybarvili, tak se aspoň ví, s kým se má tu čest ;-)

        0 0
    • Tomino 69  

      TAk se to tu pěkně zvrhlo na osobní spory:-(

      Mohl by někdo přispět k otázce servisu? jednou ročně (tj. u mně po cca 2tis. km) chci nechat vidlici kontrolovat profíky, tak nevím se kterou  bude jednodušší sehnat servis.

      Jinak jak jsem pochopil, tak je lepší ta Tora, když ji srovnávám s neupraveným Epiconem, je to tak?

      Sportu zdar, a lidi fakt nebuďte na sebe takoví, nestojí to za to! :-)

      0 0
      • Jenda  

        pri porovnavani neupravenych vidlic bude tora sice nic moc ale jistota ale u toho epicona je skoda nezkusit toho upravenyho – vykasli se na ten bordel co tu vzniknul, projdi si reakce lidi co ho maj a srovnej – je par lidi kteri s nim nejsou spokojeny – na kolik je to vina spatnyho kusu nebo nevhodny udrzby tezko rict. Milan ma na netu obcas velmi konfliktni vyjadrovani, v realu je to docela fajn clovek, to ze tu nema reklamu drazdi spoustu lidi uz od dob stareho bikefora (driv me to taky stvalo). Pokud ti nevadi tedy drobnej risk tak do upravenyho epiconu klidne jdi pokud chces mit jistotu ktera je ale o tridu az dve horsi kup toru.

        0 0
      • Jenda  

        jeste doplnim ze jako zakladatel prispevku mas moznost blokovat nevhodny prispevky – ver ze kdyz to vyuzijes kultura se vyrazne zvysis.

        K tomu servisu – to je vzdy problem – i v renomovanym servisu nikdy nevis jestli to nedostal udelat nekdo kdo se zaucuje a popravde pri slozitosti treba tory je jeji servis zalezitost tak 20 min a nepotrebujes na to zadny spesl naradi. Epicon nevim pro me je jednodussi to hodit Milanovi. Pokud ti velkej servis vychazi po sezone tak pak neni nai takovej extra problem to milanovi na servis poslat. Kazdopadne upravenej epicon pak do normalniho servisu prijit moc nemuze protoze mam obavy ze by to dojebali.

        0 0
      • nobody  

        pokud najedeš cca 2tis ročně, tak si myslím, že servis stačí 1× ročně, pokud budeš jezdit víc, je třeba se orientovat podle najetých hodin.

        při srovnání neupravených vidlic si myslím, že kvalitativně bude Tora (konkrétně 318) dost před Epiconem.

        0 0
        • Tomino 69  

          Mám ale vybranou Toru 302, ta je jak jsem pochopil z horších materiálů…

          0 0
          • Lišák  

            Pokud si ji koupíš, tak si hned ze startu překontroluj množství mazacího oleje v obou nohách. Dělal jsem na Toře 302 servis kamošovi a v jedné noze bylo oleje málo a v druhé skoro nic. Mám pocit, že tento problém s RS byl tady na fóru několikrát zmiňován, takže to nebyla vyjímka.

            0 0
            • nobody  

              jo, servisní manuál to dokonce přikazuje po 300km vyměnit olej/zajet do servisu k dodržení záruky

              0 0
            • gmbiker  

              Týká se to i Tory 318 SA? Mám na ni najeto asi 3 kkm a oproti prvním km žádné změny nepozoruju. Oprotí starší vidlici si rochním blahem, naprostá spokojenost.

              0 0
              • jIrI___  

                Já myslím, že se to týká v podstatě snad všech RS. Recona jsem dával po najetých 100 km do servisu na zvýšení zdvihu a pak mi servisák říkal, že jsem tam měl málo oleje.

                0 0
              • nobody  

                se koukni do záručáku :)

                0 0
            • Michell  

              A je to protože sou tam někdy hromary špon. Jako měnit mazací olej bych rozhodně u RS doporučoval často. Moje RVL ho s chutí řere :-)

              0 0
          • nobody  

            nohy jsou z jiného materiálu, zbytek asi stejný

            0 0
        • kesu  

          ono prave udaj o kilometrech moc vypovidajici neni,ani o hodinach jizdy.Jde hlavne o podminkach kde je vidlice jezdena.Nekdy najedes 3tis km a vse je jak nove a nekdy tomu staci 500km v desti a je to na servis.Nicmene jedenkrat rocne byhc povazoval za zaklad pokud se jezdi pod ty cca 2tis. km a mene v normlanich podminakach a na vidli uplne nekasles.

          0 0
    • mr.antik  

      Vidlice a odpružení mě zajímá, protože tomu moc nerozumim, ale vlákna tady na bf jsou často (skoro vždycky) o ničem…

      0 0
      • mirage  

        Dobrý den.  Kdyby jste tady lidem raději víc radili a né se pořád dohadovali kdo co komu řekne horšího. Z 320 odpovědí je 250 jen urážení a hádání. Nějak to nechápu. Tak zatím.

        0 0
    • Michell  

      Když už se tu řešily ty stíráky.

      Není to ani 14 dní, co jsem rezebíral svoje RVL a měnil olej. Samozřejmě podle návodu, jen jsem zalaboroval s typem oleje. O to teď nejde.

      Chtěl jsem se jen zeptat, jestli se při instalaci vnitřních nohou mají stíráky zevnitř něčím namazat. Co by se stalo, kdybych je namazal vazelínou? V autorizovaném servisu RS mi bylo řečeno, že se to někdy dělá a někdy se tam jen kápne Redrum. Já tam tedy jen kápl olej (stejný jako ten co jsem použil jako mazací – Syntetiku Castrol SAE 2,5W). Má smysl to příště nějak řešit?

      0 0
      • RBweb  

        Toto nemusíš nijako špeciálne riešiť, skôr treba zabezpečiť, aby nevyschli molitanové krúžky pod guferami (stačí raz za čas obrátiť vidlicu hore nohami a krúžky naberú olej z vonkajších nôh), ďalej – len ak máš vzduchovú verziu RVL- kontroluj, aby bol olej nad membránou + komory vnútorných nôh (odskrutkuj maticu s ventilom na + komore a podľa potreby dolej).

        Olej – podľa čoho si vybral ten Castrol?

        No a nakoniec pravidelné mazanie silikónovým olejom vnútorné nohy a guferá zvonka, ale to asi poznáš.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.