• Jaycob

    Ahoj,

    tak kterou by jste si vybrali?

    Anketa: Epicon nebo Raidon?

    57x
    95%
    3x
    5%
    0 0
    • Jaycob  

      takže asik jasná volba :D

      0 0
    • xcbike  

      Ahoj Raidona mám a oproti předchozí mojí vidlici a to SR Suntour XCM to byl pro mě obrovský rozdíl,konečně mi to i občas zapruží.Jel jsem i Recona gold a Rebu a je to asi stejně obrovský rozdíl,jsou to super žehličky oproti Raidonu.Bohužel Epicona jsem neměl možnost zkusit,ale osobně bych si připlatil za kvalitnější vidlici,nečekal jsem,že můžou být tak velké rozdíly i ve vzduchových vidlicích…

      0 0
    • roman 3D  

      za mě neupravenýho Epicona pokud nechceš upravenýho (prý nejlepší vidlice celého vesmíru) místními vynálezci a pokustóny s projevem houpajícího koně/ přílišné ochoty jíti do zdvihu a pokud neumíš jezdit a nedodržuješ zákonitosti kruhového šlapání a jsi schopen přijmouti veškeré jeho neduhy v podobě dodržování pravidelné údržby po pár set km a papírku na kterém máš napsáno co je třeba dělati v případě nenadálé změny funkce když se olej nebo vzduch či cosi jiného dostane/nedostane tam kam se měl/neměl dostat:-)

      0 0
      • Cavendish  

        Je ti jasný,že tě za tohle místní B-F osazenstvo sežere.

        0 0
        • Evilcleaner  

          a zcela po právu, člověk fakt musí šlapat jako do zelí aby se začala houpat:-D

          0 0
        • Lišák  

          Ale prd. To jen „cyklista pohodář“ již dlouho nevyvolal nějaký spor, tak se nudí.

          0 0
        • roman 3D  

          nevadí, neb to mám podloženo vědecky pomocí osobní zkušenosti a mnoha příspěvky zdejších uživatelů a jsem nad věcí neb nejen na BF platí že si každá ovce (lišák) chválí svůj ocas:-)

          0 0
        • Vilém  

          Proc? vzdyt je to magor.

          0 0
      • fousek  

        Epicon samozrejme nejlepsi vidle neni, uz jen kvuli tlumici. Ale pro hodne lidi je to vidle, ktera nabidne to same co konkurencni znacky, akorat mnohdy za polovinu ceny. Navic jde jednoduse upravit progresivita pruzeni, coz nektere XC vidle neumoznuji. Pro dost lidi muze byt funkcnejsi nez seriovy Fox za 20t. a neni to kvuli tomu ze by byl technologicky lepsi, ale proste naladenej nabizi lepsi citlivost a lepsi prubeh nez ten Fox. Fox zase nabizi lepsi tlumic a kapku lepsi vahu, ale je otazka jestli uzivatel oceni vyhody lepsiho tlumice.

        0 0
        • maajkee  

          Tak třeba X1 2012 už má zcela nový tlumič včetně štelování komprese, co jsem zatím zkoušel, tak chodí opravdu dobře, předělal jsem teda na olej. Zatím větší spokojenost než s Rebou.

          0 0
    • NeoMike1  

      Nevím jak je tomu u dnešních modelových ročníků. Ale dříve se Epicon od Raidonu lišil možností nastavení odskoku, jinou konstrukcí tlumící patrony a delšíma vnitřníma nohama. Dnešní modely Raidonu mají stejnou tlumící patronu jako Epicon (aspoň dle konstrukce se mi zdá stejná) a stejně jako tomu bylo dříve kratší vnitřní nohy. Jiný rozdíl mezi nima nepozoruji. Řekl bych, že Radion byl tak ze 70% Epicon, jak je tomu dnes netuším. Před nedávnem jsem předělal Raidon 2009 na olejové mazání a je to hodně slušná žehlička. Žádný vakl vidlice nemá ani nikde neteče.

      Pokud bych vybíral mezi neupravenými verzemi, zohlednil bych cenu a zda využiješ zdvih větší něž 120 mm. Já osobně bych se přiklonil nejspíše k Raidonu a předělal ho na olejové mazání. Za podmínek, že cena nehraje zas tak velkou roli, tak bych bral Epicona (pokud do ničeho nechceš vrtat) a nebo upraveného Epicona do Milana, kterého si zde hodně uživatelů vychvaluje.

      0 0
    • Nerez  

      Nevím, jak moc jde dopředu pokrok ve vidlicích. Chci koupit něco okolo 3500 Kč.

      Rozhoduji se mezi Raidonem 2012 nebo Epiconem 2010. Kdyby to byly stejné ročníky, beru Epicona, ale není třeba o dva roky modernější Raidon lepší vidle? Cena stejná.

      Ještě je možnost něco málo připlatit a vzít Epicona 2011. Ale nechci zamykačku ze řídítek, půjde zamykání z korunky bez instalace páčky?

      0 0
    • mr.antik  

      Jakej je rozdíl mezi starším a novějším epiconem?

      http://www.kupkolo.cz/…-disc_z2271/

      http://www.kupkolo.cz/…lite_z93894/

      Trošku mě u toho nového zaráží popis o želenzném sloupku (ten se opakuje na většine eshopů)

      0 0
      • blackpitch  

        Sloupky budou podle mého stejný, jenom jsi vybral 2 vidle s jiným úchytem kotouče…jedna je s IS a druhá s PM…

        0 0
        • mr.antik  

          no tím lépe pro novější model…

          Btw není to pro mě, ale v dané kategorii pro jednu 50kg kamarádku která potřebuje odlehčit ze stávající RST Gila.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.