Silniční zapletená kola do 10 tis.

336 nepřečtených
  • sfinga

    Ahoj, sháním nějaká kvalitní zapletená kola na silničnku s cenou max do 10 tis. designově hezký, s váhou tak kolem 1550 g.  Mavic? Easton? Shimano? Remerx? Fulcrum? Díky za tipy

    0 0
    • Martin  

      ksýria elite v akci

      1690 gramů. mám je, zatím najeto 200 km a pod mou přescentní váhou se chovají značně solidně.

      0 0
    • Stanislav__1  

      Doporucil bych modely pouze s letmym uchycenim dratu v naboji. Na tuhost kol to ma dost podstatny vliv. Z vybranych znacek bych vybiral asi neco od Fulcrumu, Eastonu ci Shimana(pokud nevadi konusy). Mavicy jsou problemove. Nekvalitni orech, nic moc loziska, praskajici draty…Kdysi jsem je jezdil, ale uz bych do Mavicu znova nesel.

      0 0
      • jecnak  

        To s tim orechem ani loziskama vubec nechapu, mam presne opacnou zkusenost.

        0 0
        • MlokCZ  

          Silniční Mavicy jsem nikdy neměl a nestuval, jak se liší od bikových.

          Co se týká bikových Maviců, tak s ořechem a ložisky mám zkušenost také pouze pozitivní a to těch Maviců bikových mám doma více včetně starších Crossridů, které už jsou jen jako rezerva a nechtělo se mi jich zbavovat (důvod neježdění u nich ale není ani ořech ani ložiska).

          Asi se tu ta Mavicoořecho fóbie nějak rozšířila :-)

          0 0
          • kubad  

            v podstatě se v principu neliší nijak – možná víc odlehčené.

            0 0
      • lenochod  

        a proč ne třeba Campy ? Zondy jsou od cca 11tis

        0 0
        • Pebe  

          protože G3 výplet je hnusnej jak noc ;-)

          0 0
          • lenochod  

            díky :o))) Ještě že jsi nepsal „Hnusnej jak …“ nic  mě nenapadá. Noc není špatná – třeba v ní prý rostou při úplňku hodně houby :o))) Ale musí být ještě teplo a vlhko.

              
            0 0
      • sfinga  

        také mám spíš opačný názor. Shimana vozím a ořech se střasně sere, dráty praskají a ke všemu jsou težké :-)

        0 0
      • jose  

        Tak to já mám zas opačnou zkušenost, před šesti lety jsem přešel z problémových shimano(hlavně náhr. díly) na mavic a mám jen samou chválu(odježděny 3modely horské a 2silniční), ještě mi nikdy nepraskl dát, nic.Mám na trenikovém kole crossmaxy z r 2002, nalítano maj určitě kolem 50tis(koupil jsem je už z druhé ruky) a teprve letos jsem si měnil ložiska.Vůle v ořechu je, ale nezvětšuje se. Teď jsem pořídil ksyria SL(ES),tak uvidíme. Takže být sfingou, klidně do maviců jdu…Osobně bych chtěl zkusit ty Eastony, líbí se mi

        0 0
      • Zdenda CUBE  

        Tak to mi hlava nebere, odsouhlasíš Shimana, kterým praskají dráty a neseženeš je, o váze ani nemluvě, a zavrhuješ Mavicy, u kterých není se servisem vůbec žádný problém, dostupnost dílů bezproblémová a hlavně pokud nenecháš volný výplet a dobře ho dotáhneš hned od začátku, tak jsou to nezmaři, který prakticky žádný servis nepotřebují. Jezdím už několik sezon, sice Ksyria SL, prakticky bez nutnosti nějakého servisu. Kdo nevyzkoušel, mohu jen vřele doporučit. 

        0 0
        • michals1  

          Se zapletenými koly Shimano mám jen dobré zkušenosti. Před několika lety jsem s kolem koupil WH-R535. Sice vypadají subtilne a 16 drátů na kolo moc důvěry nepřidá, ale opak je pravdou.

          2 roky jsem je používal po rozbitých cestach 3.třídy, železniční přejezdy s nimi přeskakoval, občas přes polní cesty jsem si trasu zkracoval a kola sloužila bez sebemenšího problému. Ujel jsem na nich asi 20000km a pak i s nimi kolo prodal. Nikdy necentrované a o náboje jsem se vůbec nestaral.

          Dostupnost drátů nikdy nebyla problém. Jen čekací doba 2–3 týdny by někomu mohla vadit. Ale stačí si objednat náhradní dráty a je po problému.

          0 0
    • swe  

      Bud pridej na penezich nebo uber z pozadavku na vahu. Elity 08 jsou tezky, vaha v krame ukazala 1740g, EA70 1635g.

      0 0
      • michal xtr  

        To je strašně moc. dyd za ty prachy koupíš lehčí MTB kola

        0 0
      • Pebe  

        Fulcrum Racing 3 byly tuším 1650g

        0 0
      • sfinga  

        Elity 09 už odhelčili, mají nějakých 1560 g, zatím u mě vedou…

        0 0
        • swe  

          No jsem na ne zvedavej, co si sam neprevazim, tomu neverim :-) Cekam na ne uz skoro dva mesice..

          0 0
          • swe  

            Takze Mavic potesil! Vaha Ksyrium Elite 09 1534g (684/850), samozrejme bez RU. A teda vypadaj luxusne a tocej se taky tak, ted jen aby sakra uz prislo to jaro nebo alespon nejaky NORMALNI pocasi.

            0 0
        • jecnak  

          Ty vaze bych moc neveril.

          0 0
    • jecnak  

      S podminkama co pises se asi vejdou do limitu asi akorat American Classic 420, ale ty loziska nevydrzi nijak extra dlouho pri silovejsim zpusobu jizdy a mizernych silnicich. Zas ale pri ty cene kol si za 3000,– muzes koupit jeste 3 sady origo lozisek :-) Tuhosti na tom nejsou spatne. Zalezi jestli se ti chce parat s vymenou vzdycky po sezone. Nebo nekde sehnat Ksyria SL, do tech 10, ale to je celkem utopie.

      0 0
      • sfinga  

        hmm… no právě. Po netu už hledám dlouho, a ještě se na toho moc nenarazil :-( K těm Amricanum pořád ta důvěra nějak není, a ty letošní vypadají jak od kolotoče :-)

        0 0
        • jecnak  

          No ja bych ti mohl kola treba na par dnu pujcit, pokud bys mel zajem. Kazdopadne ty letosni jsou opravdu hnusny, ale zatim se stale daj sehnat lonsky za dobrou cenu. Jinak pomer vaha/cena je u 420 velmi dobrej a navic oproti 350kam jsou tyhle kola hodne odolny a tuzsi.

          0 0
      • TomasJ  

        Ale AC 420 nemaji moc tuhy vyplet. V zaberu se draty krouti a rovnez bocni tuhost taky nic extra. Velky problem je omezeni tlakem, pri 120 PSI jsou nektere plaste stale nepouzitelne a hrozi az poskozeni rafku.

        0 0
        • jecnak  

          To mi teda ukaz nejaky vyrazne tuzsi kola a zvlast v tehle vaze. Omezeni tlakem jako omezeni nevidim, spousta plastu ma maximum treba 130PSI a to tam obcas taky davam a rafky uz dva roky drzi.

          0 0
          • TomasJ  

            Rikam to z vlastni zkusenosti, na tyto testy moc nekoukam. U AC 420 jsem dokonce musel mit povolenou zadni brzdu, abych pri zaberu rafkem neskrtal. A na tohle jsem obzvlast citlivy. A kvalitni plaste maji maximum kolem 150 PSI, pricemz na zavody se bezne davalo i 180PSI. Tlakove omezeni na rafku 120PSI pak skutecne cini problem. Treba plaste Vittoria jsou i pri 150PSI mekke.

            0 0
            • jecnak  

              S jinymi koly podobny problem nemas? Nemas jen povoleny vyplet? Kolik pro zajimavost vazis?

              0 0
              • TomasJ  

                Nemel jsem povoleny vyplet a tezky nejsem. U AC 420 by urcite pomohlo vyplest zadni kolo nejakymi kvalitnejsimi draty, protoze ty originalni v poctu 24 proste nestaci. Uplne stejne rozladeny jsem treba nedavno byl z tezkych Mavic Cosmic Carbone SL, kde jsem take skrtal o zadni brzdu. U jinych kol jsem pak vetsi problemy s bocni tuhosti nemel.

                0 0
                • jecnak  

                  Doporucis teda nejaky jiny tuzsi kola? Sam bych rad upgradoval z 420tek na neco lehciho, aerodnymaictejsiho a tuzsiho.

                  0 0
                  • TomasJ  

                    S lehcimi koly nez AC 420 nemam zkusenost. Obecne si troufam tvrdit, ze dost pomuze prechod na galuskova kola, kde dojde k vyraznejsimu odlehceni rafku. Z toho, co jsem mel moznost vyzkouset, mne pripadaly dobre galuskove Shamaly. Lehci nez AC 420 asi moc nebudou. Jelikoz mas Shimano, tak to asi nebude volba pro tebe. Osobne preferuji spise trochu tezsi pevna a bezproblemova kola. Spokojeny jsem byl s Dura-Ace koly.

                    0 0
                    • Hnoj  

                      Všechy kola Campa se dají koupit i s HG ořechem…

                      0 0
                    • jecnak  

                      Prave uvazuju o plastovych Durach s karbon/hlinik rafkem. V nejaky recenzich jsem se ale docetl, ze zadni kolo je prave dost malo bocne tuhy. Ale asi to nakonec stejne dopadne na karbon kola a galusky naplneny notubes tmelem.

                      0 0
                • Hnoj  

                  To samé mi nedávno říkal jeden zákazník o Ksyrium ES, že když „za to vzal“ tak prý zadní ráfek škrtal o brzdy. Bral si tehdy AC magnesium na galusku, a slíbil, že mi napíše, jak je spokojen, tak jsem zvědav…

                  0 0
                  • Zdenda CUBE  

                    Pravdou je, že když jsem je přivezl od dodavatele, bylo to podobné, doporučuji nasadit, ujet stovku pokud možno v kopcích, hodit na centrovací viddlici a všechny dráty asi o půl otáčky přitáhnout a garantuju, že na ně rok nebudete muset sáhnout - vlastní zkušenost.

                    0 0
    • petebike  

      hehe, pokud to nemas na zavodeni tak bych to neresil…zbytecne vyhodis penize, na trening ti staci nejaky zaklad typu aksia a nebo zakladni ksiria…viz „beeda“

      sam sem si takhle pred lety koupil od Buldy v hodne dobrem stavu Ksiria SL a ted je mam jen na zavodeni, protoze tahat je do ty brecky a sracek co ted je venku je velka skoda.....

      0 0
      • jecnak  

        Presne, ono totiz krome vahy neprinesou nic navic.

        0 0
      • sfinga  

        ja vim, ja taky nechci nějak drahá kola, rád bych takovou tu střední cestu. Budina nabídnul kola Vetec http://www.bikesport.cz/…kola-mod.-09-(black)_1656

        Co vy na to? Jinak ty AC mají poměrně malou brzdnou plochu, ale to už se řešilo v jiném vláknu, každopádně děkuju za nabídku pujčení :-)

        0 0
        • sfinga  

          a ještě sem objevil WH RS80, ale je to Shimano a jejich kónusy :-( http://www.koloshop.cz/…letena-kola/

          0 0
        • petebike  

          radsi ty Veltec… vaha je pekna, cena je taky gut… uz jen kvuli tomu ze to ma prum. loziska…Sapim draty atd.

          0 0
          • roud  

            nevim jak u vás ale pro mě by tam byl docela kix ten váhovej limit jezdce (jen takový upozornění)

            0 0
            • petebike  

              90 kg ale ota nema, takze bych se toho zas tak nebal

              0 0
              • sfinga  

                kdybch měl 90, tak už se asi nevejdu do dveří :-)  O váhovým limitu vím, ale tak hodně se k němu neblížím :-)))

                Veltec vypadají zajímavě, možná to zkusím

                0 0
    • RedAce  

      Ja bych se nebal a koupil AC 420. Nedej na mediální masírku, že odchází ložiska…

      0 0
    • Lister  

      Jsou tu zmiňována Ksysia Elite 2009 – tedy odlehčený přepracovaný model – má někdo reálně zkušenosti, jak se chovají.

      Jsem Mavic předem diskvalifikoval z výběru, ale vycházel jsem ze starých informací roku 2008. Kromě slušné váhy by se hodilo i nějaké to pohodlí, za které byla Ksyria oproti ostatním modelům celkem chválena.

      0 0
      • Vlady  

        jezdím na nich od letošního jara, zcela bezproblémový. Moc zabrat ale nedostaly – až na pár kilometrů po nezpevněný cestě všechno po silnicích dobrý kvality, výjimkou sem tam dlažba a železniční přejezdy. Mají najeto kolem 5.000 km, žádný centrování, dopínání nic. Vážím 85kg.

        0 0
      • Vlady  

        Pohodlí neposoudím, mám je na novém kole a nerozeznám, co je přínosem rámu a co kol. Jako komplet v porovnání s dřívějším Herculesem a Delta Rapid výrazně pohodlnější, ale od vlastních kol bych si na zjisku pohodlí asi moc nesliboval…

        0 0
        • Lister  

          Díky za reakci – co tuhost? Mám podobná kila jako ty, takže jestli se tobě zadají slušná a neškrtají o špalky, tak by asi snesla i mě.

          Nečekám navýšení pohodlí, spíše aby ta kola naopak nebyla zbytečně tvrdá.

          0 0
          • Vlady  

            o špalky neškrabaj, tuhý jsou dostatečně. Mylím, že ani nemaj žádnej váhovej limit. Dal jsem z toho důvodu ruce pryč od Ksyrium SL – ty jsou prý jenom do 90kg – třeba přes Vánoce přiberu… Trochu mě v testech kol zarazilo, že naměřili u všech testovaných typů MAVICU rozptyl v naměřených hodnotách až 35% – takže je asi trochu loterie, co člověk koupí…U naměřených nejslabších exemplářů Ksyrium Elite psali, že byly jednoznačně málo tuhé. – test je zde ve vláknu. Asi jsem Ti moc nepomohl…

            0 0
            • Lister  

              ale pomohl, testy jsou jedna věz a zkušenost druhá.

              O to tvém vlákně vím, test jsem si prohlížel – více vzhledem k mé znalosti němčiny nezvládám. Je fajn, že tam byly Zondy, ale hodilo by se i něco vyššího od Fulcrumu – FR3 a FR1

              0 0
              • gemini  

                Vem ty R1:-)

                0 0
                • Lister  

                  uvažuju nad tím, ale na druhou stranu si říkám, že za tu cenu můžu mít FR3, které nebudou o mnoho horší, nová karbec rodla (Asi Cinelli neo Carbon) a ještě možná něco zbyde, třeba na pláště.

                  Takže je to boj mezi tím, zda koupit opravdu dobrá kola nebo si udělat radost větším „balíkem“ :-)

                  0 0
                  • gemini  

                    Já ti rozumím:-) Ostatně já si šel taky původně do obchodu pro FR3, ale když jsem uviděl ty FR1, tak jsem nad nima začal přemýšlet. 15 minut jsem uvažoval a sám před sebou si svoji volbu obhajoval – jestli to má vůbec na to moje ježdění vůbec cenu ( no, na moje ježdění by stačili FR7 )takovýto kola. Pak zasáhla manželka ( která mě má prokouklýho ) a doporučila, ať si vemu ty FR1, že pokud bych koupil FR3, tak bych si stejně po čase vyčítal, že sem si nevzal ty 1:-) A to rozhodlo:-)

                    0 0
              • Vlady  

                s vyšším ráfkem mám od Deltaplanu – Rapid. Spokojenost veliká. Narazil jsem na ně v obdobném fóru od Radsport-Aktiv, kde na ně sborově pěli chválu. Na silnici moc vidět nejsou…

                0 0
                • Lister  

                  sorry, špatně napsáno – myslel jsem vyšší modely v nabídce, v testu byly Fulcrum 5 a 7 a mě dost zajímají modely 3 a 1

                  0 0
      • jecnak  

        Obecne s tou vahou pozor. Mavic dost keca, tak aby to nedopadlo jako s euforii nad novym modelem Aksii…

        0 0
        • Lister  

          podle testů, kde se kola převažovaly mají pod 1600gr, takže sice trochu kecají, ale je to rozhodně lepší než starý model.

          0 0
          • jecnak  

            Popravde me Mavic (a i Fulcrum) s tema Alu dratama na silnici nenadchnul. Aerodynamika je dost bidna, rafek hranaty… Kdyz hodne levne tak bych bral American Classic, kdyz draz tak Fulcrumy co ma Pebe, pripadne ciste na zavodni pouziti neco zaplist na Ritchey rafkach a American nabach, pripadne preplist American Classiky na dobry draty. Vzhledem k tomu, ze mas asi Campu, tak se tim vyber ochuzuje o Shimana, ktery i pres konusy vypada hodne dobre.

            No a k pohodli – resit pohodli kolama je volovina. Pohodli se da resit sedlem, sedlovkou, ramem, ale ne kolama. Mozna tak galuskama…

            0 0
            • Lister  

              Ad pohodlí – jak jsem psal výše, nejde samozřejmě o jeho navyšování, spíše naopak o zbytečné snižování – některé kola dokáží být sakra tvrdá a naklepat ti pořádně zadek.

              Mizerná aerodynamika u ALU drátů – asi myslíš ty široké co má třeba FR1?? No ale i kdyby to bylo tak špatné, tak to není zrovna parametr, který by měl pro mě extrémní význam. Jednak jezdím pomalu a navíc často v kopcovitém uzavřeném terénu – rovinky na větru u nás prakticky nejsou.

              AC – někdo si stěžuje na tuhost, jiný zase ne. Váhový limit byl myslím 90kg, u některých kol bylo 110kg. Pokud platí nižší hodnota dostanu se z Camelem přes – klidně mě zabte, ale občas batoh na kolo beru – cesty po práci, kdy ráno jedu nabalený, protože skoro mrzne a odpoledne v krátkém dresu.

              0 0
              • Vlady  

                Co se týká aerodynamiky – plně souhlasím. Do nějakých 35–40km/h hraje u kol vyloženě podřadnou roli. Mnohem výraznější je tuhost, váha, u plášťů valivý odpor. Za co bych ale prodal duši, je ZVUK, který kola vydávaj. Kdybych na tom nevypadal jako debil, asi bych jezdil s celokarbonovejma diskama. Hučí jako letadlo. Báječný, lepší než jakejkoliv stimulátor z apotéky. Z mých hliníků toho moc nevyloudím. Kdybych narazil na nejaký zpěvavější, neváhal bych ani minutu…

                0 0
              • Pebe  

                byl jsem na tom taky tak, jestli FR1 nebo FR3. Nakonec jsem vzal ty FR3 hlavně kvůli ceně, platit nějakých 5000 nebo kolik navíc za 50gramů dolu mi přijde jako hloupost.

                A vůbec toho nelituju, ty FR vydrží hodně moc, není problém vyměnit drát, vycentrovat, fakt pro mě super univerzální kola. a že jsem míval i přes 100kg ;-)

                0 0
                • Lister  

                  asi to tak dopadne – vadí mi na nich jediná věc, ale to platí vlastně pro všechny Fulcrumy – design nálepek, bral bych míň červené :-)

                  Vím, že to je prkotina, ale člověk chce mít hezké kolo. Budu k nim kupovat i nové pláště a celkem jasně to vypadá na Michelin Pro2 Race nebo Pro3 Race. Chtěl jsem červenou variantu, ale ten červený pruh je na těch pláštích tak široký, že v kombinaci s červenýma nálepkama na ráfku už to bude kolotoč. Takže to vidím na černé pláště, protože trhat nálepky dolů, jako to máš ty, se mi nechce – blbě se to pak bude prodávat.

                  PS: vím že mám nesnesitelné problémy a že jsem tak trochu nahlavu…

                  0 0
                  • Pebe  

                    počkal bych si na novou verzi Schwalbe Ultremo R v červené, pokud nebudou dělat boule jako letošní Ultremo R tak mají určitě decentnější barvu, navíc jsou ještě lehčí než Pro3 a extra defektní asi nebudou, když to vidím na UACu tak je to tak 40:40 (Michelin:Schwalbe)

                    0 0
                    • Lister  

                      To nechci pokoušet, když čtu jaké jsou s nima zkušenosti.

                      Ještě je ve výběru Continental 4000S. Jsem zvědaví hlavně jaký to bude rozdíl proti Hutchinsonum Equinox co mám teď – hodně odolný plášť, ale přitom není těžký (250gr), dost vydrží, ale podle testů a zkušeností moc nejede – někde jsem četl rozdíl přes 1km AVS ne tréningovém okruhu – to nemusí být málo.

                      0 0
                      • jecnak  

                        Clovece rozhodni se jestli pro tebe je dulezity, aby to jelo a nebo ne. Nejak mi prijde, ze na jednu stranu tvrdis, ze ti je fuk ja se to ci ono chova aerodynamicky, kolik to vazi a nebo jak co jede, na druhou stranu ted tenhle prispevek… Nemyslim, to zle, jen mi prijdes jak vahavy strelec ;-)

                        Btw nejlepsi je mit dve kola – jednoho zimaka a na treninky a jednoho hodobozovyho zavodaka a na nedelni vyjizdky na zakusky a kochani krajinou za slunecneho pocasi ;-)

                        0 0
                        • Lister  

                          Nemyslim, to zle, jen mi prijdes jak vahavy strelec ;-)

                          Jo to je naprosto pěsné.

                          Mám tak nějak představu co bych po tom chtěl, ale je pravda že aerodynamika pro mě asi nebude důležitá – příznám se, nezkoumal jsem od kolika km by to mělo být důležité, ale beru to vzhledem k zamýšlenému použití a mojí výkonnosti.

                          Průměr přes 30km/hod je pro mě unreal, většinou se pohybuju kolem 25, jezdím spíše v uzavřeném kopcovitém terénu, takže kolo by mělo hlavně slušně stoupat a kvalitně akcelerovat, setrvačnost a rychlost na rovinkách není tak důležitá. Bylo by fajn, kdyby kola reálně vážila kolem 1600gr a méně (ale jak píše Pebe, připlácet 6 tisíc za 50gr se mi asi nebude chtít). Pláště by měly být lehčí, ale žádné šlupky, sice by měly slušně valit, ale hlavně by měly něco vydržet. ( a proč šahám po závodních pláštích – to je jednoduché, je to asi nejlevnější způsob, jak se dá citelně posunout chování kola k lepšímu)

                          Pokud jde o dvě kola – začalo to novým rámem, mám starou sedlovku, představec, sedlo, teď budou nová kola a asi i rodla, zbývá koupit levnou sadu – třeba xenona za sedmičku a byly by opravdu dvě.

                          PS: a na co tak kvalitní kolo pro takového mrzáka jako já – no třeba když mě to aspoň o trochu posune, tak už nebudu pro ostatní totální brzda, ale jen velká brzda :-)

                          0 0
    • Zerocool  

      tréninkové kola do 5tis??

      http://www.bikesport.cz/…kola-mod.-09 unesou mě?? mám 80–82kg

      http://www.bikesport.cz/…brne-08-akce

      http://www.kupkolo.cz/…10_5712.html těžké?

      nebo něco zaplést novatec, apod??

      CO BYSTE VYBRALI??

      0 0
      • jecnak  

        Ksyria

        0 0
        • Singlespeed  

          Ve skutečnosti jsou Fulcrumy 5 asi o 100 gr těžší než uvádějí v odkazu, ale jinak solidní. Osobně bych šel asi Ksyrií Elite 08 (dobrou cenu 4990 přes zimu, ale už Zerocool prošvihl) nebo Aksií.

          0 0
          • raceman  

            to je možné, byl sem líný ty svoje zvážit :-) ale jako tréninkové kola mají poměr cena/užitná hodnota(tuhost) asi největší :)

            0 0
            • Zerocool  

              JO TY KSYRIA JSEM V ZIMĚ ZAREGISTROVAL, ALE ZNÁŠ TO, JAK NA SFIŇU SE MI ROZSYPALY AŽ TEĎ, TY FLCRMY 5 SE MI ZDAJÍ HODNĚ TĚŽKÉ…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já provedl downgrade z karbon. Tokenů na Fulcrum R5 09 a spokojenost.

                Je jasný, že levná, odolná, tuhá kola nebudou patřit k nejlehčím…

                0 0
    • treatt  

      Tak se přidám s dotazem..

      Asi mi umřely American Classic 350 a v zásadě jsou dvě možnosti – nechat přeplést na nové ráfky a když už, tak na Sapimech CX Ray a nová ložiska (už jsou vyjetý), což vyjde tak na osmičku

      Nebo fungl nová kola podobné kategorie. Peněz teď není úplně přebytek, tak to budu chtít stlačit..

      Napadá Vás alternativa?

      Představa je – ne nic extra moc těžšího, rozumné peníze, něco, co aspoň trochu jde k rámu (takže spíš komplet černá a ne třeba cirkus á la AC 2010, protože to nejsou polepy, jak jsem zjistil, anóbrž lak), rozumná aerodynamika a tuhost a dobré odvalování (ložiska – to je slabina AC)

      Předem moc díky za tipy..

      0 0
      • Medunka  

        jak to umřely?

        0 0
        • treatt  

          Ty ráfky strašně hází vertikálně. Ve vidlici s pláštěm to tak není vidět, když si to ale vezmeš do ruky, hází to strašně, ten ráfek klesá a stoupá snad 2 cenťáky…zkusil jsem to ještě projet a je to jako jízda na šicím stroji..

          Navíc odchází opět ložiska, výplet už taky něco zažil..tak nevím no..

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Mrkni na Fulcrumy 1, známý si je nedávno pořídil, doposud jezdil Ksyria SL a bál se přechodu, ale je nadmíru spokojený. Myslím že je dělají i v černo bílém provedení, pokud bys nechtěl tu červenou divočinu :-). Váha kolem 1400g a jedou jako hrom ! Poměr cena výkon dost dobrá.

            0 0
            • treatt  

              Jo, ty jsou ve hře – racing 1 2009

              Prý fakt pěkně jedou, akorát se tak snadno neroztáčí v kopci..a černobílá varianta netřeba, ty červený proužky jsou polepy, takže to jde sundat a udělat z nich černočerný :)

              0 0
              • ydaho  

                Tak F1 2009 rozhodně nemaj 1400g. Jsou těžší než AC 420 asi o 160g. Jsou výrazně tužší než AC 420, líp jedou po rovině. Výhodouje tlak do 10 atm a k tomu třeba Corsa Evo CX. Samolepy sudáš za půl minuty. AC jsou pocitově daleko lepší v kopcích a v akceleraci. Výplet AC 420 ráfků Sapimama je zajímavá varianta. Už nejezdim skoro, ale AC byly hodně dobrý kola, v pohodě mi vydržely 9 000 km. Ať ti sloužej na zimáku :-)

                0 0
                • treatt  

                  Dík :) Čoveče varianta 420tek na Sapimech ale vůbec není, přeplejtaly by se ty nízké Sprinty 350. Neblázni, přece nemůžu dát na Dedacciainku stříbrný ráfky :)

                  Já Ti nevím no, obecně AC mi už přijdou málo odolný, mně se sypaly furt..

                  0 0
      • McBlacky  

        mrkni na Novatec Sprint. Alternativa k AC cenově i váhově. Náby lepší. Design musíš posoudit sám

        0 0
        • treatt  

          Mrknu na ně – máš s nima nějaký zkušenosti?

          0 0
          • McBlacky  

            nemám, ale kdybych nakonec nekoupil ksyria za 5tkč tak jsem do nich šel. Novatec náby mám na 3 párech kol a spokojenost. na zimáku po 2 zimách odešly ložiska vzadu. Což je myslím normálka na to že to jezdím jen v bordelu a sněhu :)

            0 0
        • treatt  

          Hm, podle ofiko vah by měly být o 100g lehčí, než Fulcrum 1 09..hmm

          0 0
      • treatt  

        Škoda, že ty Ardenny jsou tak drahý :(

        0 0
        • jecnak  

          Nesmyslne drahy. Kazdopadne si myslim, ze porad je tu moznost ten rafek srovnat. Jen musis najit nekoho, kdo v dnesni dobe disponuje spravnym naradim. Pak uz jedine pohledat na ebay rafky se stejnym poctem der a vymenit.

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Jsem si rikal ze po prvotnim nadseni o nich ticho po pesine. Taky mi pripada ze sice mozna budou mene nachylnejsi na prorazeni duse, ale zaroven vic na bouchnuti rafku.

            To jsou nasledky kokorinske vyjizdky? A co Neutrony (ultra),ty by tomu kolu slusely do kopcu co se na ne chystas?

            0 0
            • jecnak  

              Nakonec jsem sel do kol za polovic – American Classic 350. Prece jen kupovat relativne obyc kola za cenu levnejsich karbonu mi neprijde smysluplne.

              Ano jsou to nasledky kokorinske vyjizdky, bohuzel.

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Blbe jsem zaradil.

                Nepatral jsem po tech ardennach, tak mi uslo kolik za ne chteji.

                0 0
              • treatt  

                Zas nevim no, slyšel jsem, že ty karbon kolem dvaceti jsou hodně slabý, naprosto nejzákladnější výplety..

                Tohle má evidentně skvělé náby, výhody toho širokého ráfku se mi opravdu líbí..jen ta cena no :( spolu se školným to je asi scifi

                0 0
                • jecnak  

                  Kazdopadne jestli se tech AC budes zbavovat, tak bych mel nejspis zajem kvuli dilum.

                  0 0
                  • treatt  

                    Okej, kdyby to bylo aktuální, dám vědět..

                    Zatím pořád nevím, vůbec..

                    P.S. Koukám, že ty Ardenny už nejsou cenově až tak daleko od Zipp 101 – u nich by mě ale odrazoval krom ceny hrozně nízký počet drátů, 18 vepředu a 20 vzadu Sapim CX, to asi nebude zrovna nejpevnější a nejodolnější..

                    0 0
            • treatt  

              Takže myslíš ÁCéčka, že jsou náchylnější, nikoliv Hed.y? To bych souhlasil, ten ráfek je fakt celkem papírovej..

              A Neutrony – obecně bych se chtěl vyhnout hranatýmu ráfku, proto prostě nechci Ksyria. Popravdě si moc nepamatuju, co mají konkrétně Neutrony za tvar ráfku, z fotek to ale tak vypadá jednoznačně. Ultra navíc stojí už celkem ranec, 18 tis není úplně málo, to už je dost blízko těch Hedů..jestli, tak asi klasický Neutrony. Je fakt, že by měly mít výborné náby, četl jsem pěné ódy na Zondy, které by měly být hodně podobné, plus Neutronů je, že nemají ten šílený G3 výplet..

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Ad rafek, myslel jsem ty HEDy, ciste teoreticky pri sirokym kole, ze tam neni takova ochrana precnivajicim plastem. Ze jsou AC slupicky je vec jina, asi ano kdyz jsem je za asi 5 vyjizdek s vama videl 2× klepnuty (ty a Medunka na Pekle severu)

                0 0
                • jecnak  

                  U AC je to jen o spravnem tlaku – 120 je jak maximum, tak minimum.

                  0 0
              • HKou  

                Mám normální Neutrony. Ráfek je hranatej – takovej zaoblenej lichoběžník, ale hranatej míň než na Ksyriu. Náboje ok, ale jsou klasický, konusový, radši bych něco s normálními ložisky. Kola jedou dobře, žádné nedostatky se zatím neprojevují.

                0 0
            • treatt  

              BTW zajímavé je, že podle zdroje tady to němcům vyšlo, že levnější Zondy mají lepší parametry tuhosti a odvalování (jestli jsem si to dobře přeložil, hrozná řeč tohle) než o kus dražší Neutrony..

              Zondy mají vyšší ráfek, míň drátů a hnusnej svazkovej výplet, Neutrony víc drátů, nižší ráfek..nicméně tady jsou Neutrony Ultra za zajímavé peníze..

              Mno, jak se tím probírám víc a víc, mám v tom čím dál větší bordel a zatím se mi to moc netříbí :(

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Zondy jsou (osklive) rodne sestry FR3. Hranaty jsou vsecky.

                Uvaha za neutronama byla neco podobne odolneho jako FR3/1, ale lehciho na obvodu a zivejsiho do kopcu. Tvrdi se o nich ze maj naby tridy rekordu. Jestli stoji za to 70 nebo kolik g upgrade na Ultra to je otazka, neco bude na nabe a neco na frezovanym rafku. Ze jsou Zondy tuzsi me neprakvapuje, prece jen vic materialu, to odvalovani v testu muze zaviset na spouste veci, hlavne pritazeni „konusu“.

                AC jsou lehoucke, ale zjevne to nejsou drzaky. Neutrony ano.

                Neutrony poridis i za 370 resp. 490E + 25E posta na

                http://www.velo-motion.com/index.php…

                Nakupoval jsem tam vloni, jednou pres Ebay a jednou rovnou, posilali do EU z Nemecka. Ale ne kola.

                Kdyby ti prislo ze je moc propaguju, tak se mi libily, oci rikaly Neutrooony! rozum FR5 ti stacej, tlusochu! tak jsem delal kompromis na FR3 (hlavne kvuli nabam). S tema pastma vsude asi fakt nema cenu utracet za kola prehnane moc, jak pise nekdo nahore..

                Tolik Hroch teoretik, praktik Eddy Merckx rika

                „Don't upgrade, ride up grades.“

                0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Ono je tuze zajimavy si porovnat explodovany obrazky jednotlivych dilu, ke stazeni u fulcrumu a na strankach sirera.

                  FR3-FR1-FR0 maj shodny naby krome vnejsiho tela.

                  Totez, naby Record- Zonda-Eurus-Shamal Ultra- Neutron- Neutron Ultra se lisej jen telem naby (a jednou podlozkou, Neutrony maj jeste krytku pres tu cast se zajistujicim sroubkem.) A rozkresy Fulcrumu a Campy jsou shodne, jen maji jine firemni kodovani dilu.

                  0 0
                • treatt  

                  Díky za tip, ten shop vypadá hodně dobře cenově!

                  Mno, začíná se mi to pomalu tříbit..AC asi definitivně opustím, prostě to nejsou držáky. Chci něco, co pěkně jede, má dobrou váhu..takže se to začíná přiklánět na rozhodování

                  Neutrony / Fulcrum 1 2009

                  Poměrem váha cena vypadají ještě dobře Shimana, ale to přece nemůžu Dedince udělat :)

                  A přicházím pomalu k rozumu, hliník kola za dvacet tisíc jsou fakt nesmysl..asi stárnu nebo co :-D

                  0 0
                  • jecnak  

                    Ja si treba myslim, ze tu slupku co dostaly 350ky by berozdejchaly ani jiny kola v podobny vahovy kategorii. Akorat karbony by praskly. Jen za vymenu vysolis n-nasobek. Proste dulezity je tlak v plasti, aby nesla hrana diry na rafek. Ostatni uz je na pilotazi.

                    Medunka mela posledne smulu, ze jste ji tam nastouchali maly tlak, protoze ta dira co vymetla nebyla zas hrozna.

                    0 0
                    • R-A-D-I-U-S  

                      přesně…tlačit,tla­čit,tlačit… co ráfky a pláště vydrží.

                      0 0
                      • nooski  

                        Já do AC420 s conti GP 4000S peru 140 psů a drží fajn.

                        0 0
                    • treatt  

                      No to s Tebou souhlasím, rána to byla pořádná, to by asi nepřežilo nic..taky důvod, proč bych se u nás vysloveně bál vozit karbony..

                      Myslel jsem spíš tak nějak celkově, třeba jen otázka těch ložisek..ale je fakt, že v kopci jezdí AC nehorázně..i proto se tak nějak začínám klonit k Neutronům, ty by neměly být výrazně horší v tomto ohledu..

                      0 0
                      • HKou  

                        AC mají průmyslová ložiska, což?

                        0 0
                        • treatt  

                          Jj..ale je to hrozně mizerně utěsněný, ty náby jsou neskutečně lehoučký, ale je to na úkor životnosti. Stačí to maličko vypláchnout vodou a hotovka

                          0 0
                  • treatt  

                    Uff, tak nový dilema..

                    Custom zapletení, teď jsem hodně zlákán na chrise – se Sapim CX a ráfkem ať už DT nebo Velocity by to bylo hodně zajímavý, váhově pod 1500g..

                    0 0
                    • raceman  

                      ten chris musi stat strasne prachy :-)

                      0 0
                    • raceman  

                      váhově pod 1500g a cenově? :-)

                      0 0
                      • kubad  

                        co tě zajímá cena? když o tom uvažuje tak asi ví co ty náby stojí, jinak to vyjde podobně jak kvalitní fabrické sety takže nic mimo

                        0 0
                        • raceman  

                          no zajímá mě to právě z důvodu hodně kvaltni možné varianty třeba k zerům a pod… neříkám, že si je do týdne budu objednávat, ale výhledově proč ne :-) zera nebo mavicy ma každý.. ;-)

                          0 0
                          • treatt  

                            No nějak v intencích Neutron Ultra…

                            0 0
                          • kubad  

                            náby cca 500dolarů v USA pak už záleží na tobě za kolik je dostaneš sem a co na to celníci

                            0 0
                    • panaczek  

                      …levne prodam Ksyria SL Red (sundana z kola, s prislusenstvim), pokud bys mel zajem, dej vedet.

                      0 0
                      • treatt  

                        Díky za nabídku, ale tohle není volba pro mě..

                        0 0
                      • treatt  

                        Mno, otevřela se mi jedna možnost..ozvu se Ti na mail, snad jsem našel správný..

                        0 0
                    • jecnak  

                      Nechci teda zbytecne skarohlidit, ale pochybuju ze tyhle naby vydrzi nejak vyrazne vic jak treba DTcka a nebo Ksyria. Jediny plus podle me je exkluzivita a design – barvy. Nevyhody asi hlavne cena a dostupnost nahradnich dilu. Ale ja bych mel spis mlcet, protoze me vydrzi vsechno strasne dlouho.

                      0 0
                      • kubad  

                        Same user serviceability and same 5-year warranty.

                        myslím že pokud tohle výrobce nabízí a to včetně ložisek, tak to asi o něčem vypovídá.

                        0 0
                        • jecnak  

                          Pokud to neomezuje treba na najete km nebo neco jineho, tak je to super.

                          0 0
                      • treatt  

                        No já zase jako klasickej destruktor vítám prodloužené záruky a tak :)

                        Jen přemýšlím, že na DTčka nejde dát míň jak 28 drátů, pokud by se naplýtaly CX Ray, dal bych dopředu klidně 24..a to by potom bylo na Velocity A23, jenže zatím není moc k dispozici..

                        0 0
                        • jecnak  

                          Snad vis, kolik CX stoji. Abys totiz ve finale nemel zaplety na dural rafcich za 20.

                          0 0
                          • treatt  

                            Mno, koukám na to…ehm…

                            Hnoj by to stavěl DT 240s, vepředu 28× Sapim CX radiálně, ráfek DD RR415, vzadu R520 3× křížené

                            Váha blízko 1 600..

                            0 0
                            • kubad  

                              s DT finančně moc neušetříš, to už bych přitlačil na Kingy a vykašlal se na CX dráty, max bych je dal dopředu kde to je trochu poznat

                              0 0
                              • McBlacky  

                                aero bych dal jen na vysoký ráfky. Jinak je to stejně skoro jedno

                                0 0
                                • treatt  

                                  To úplně nevím čoveče, ráfek je jenom jeden z činitelů. Aerodynamický odpor hodně ovlivňuje i počet drátů, pro příklad, CX-Ray oválného rozměru 2,25×0,9mm za sebou při čelním náporu vzduchu nechává turbulenci v šíři 0,5mm. Profilovaný drát 3,00×1,00mm (hranatý) nechá 1mm turbulence, ale klasický kulatý drát o průměru 1,8mm udělá turbulenci 1,8mm.

                                  Jak to pak přesně vypadá v praxi je otázka..jasně, vždycky udělá víc, když se chytneš za rodla dole, ale tak..teorie no :)

                                  0 0
                                • Hroch obojzhivelnyj  

                                  Me vzdycky dostane kdyz si roztocim FR3 kolo s placatejma dratma a ono to vubec nefouka okolo jako kdyz si roztocim klasiku.

                                  Ale jakej je celkovej prinos to fakt netusim (teda tusim, v mem pripade, ale nechci to psat).

                                  0 0
                              • treatt  

                                Názor „protistrany“ : „jelikož jsem sám

                                majitelem Kingů, vím, že King je pouhé pozlátko za nesmyslný prachy…

                                Swiss ti udělá minimálně stejnou službu za 60% ceny. A k tomu má swiss

                                lepší zvuk volnoběhu :)“

                                Tak jak to teda sakra je chlapi? :-D

                                0 0
                                • Peslezedirou  

                                  Si myslím, že se v tomto případě musíš rozhodnout srdcem :-)

                                  0 0
                                • Hroch obojzhivelnyj  

                                  Si myslim ze to resis od spatny strany. Naba je bezproblemova cast jak u klasik CK, DT i u zapletu Campa, FR. Rozdil mezi klasikou a zapletem je imho hlavne J versus prime draty.

                                  Nebo jinak, co prinese klasicky zaplet navic (za cca 4kKc proti neutronum)? Lepsi servisovatelnos­t, ..?

                                  0 0
                                  • kubad  

                                    jj hlavně servisovatelnost,

                                    0 0
                                  • treatt  

                                    Mno, přivedl jsi mě na další otázku. Přímé versus J dráty – srovnání, vyhody, nevýhody..víte o tom někdo něco víc?

                                    0 0
                                    • Peslezedirou  

                                      Drát bez ohybu můžeš napnout víc, v místě ohybu často dojde k prasknutí.

                                      0 0
                                      • jecnak  

                                        Mas pravdu, ale je ptoreba to brat z vetsi sire. Problem je v tom, ze rovny drat nemusi byt nutne vzdy vic napnuty. Naboj totiz vetsinou zvlada vetsi napnuti dratu jak rafek. Vyhodou primych a letmo uchycenych dratu je vetsi tuhost, protoze drat nema tendenci pruzit v miste ohybu. Dalsi veci je moznost udelat naboj aerodynamictejsi – viz. naby zapletenych kol Dura Ace. Proste neni to tak jednoznacne, vse vzajemne souvisi a u tech lehcich ci ultralight kol nemusi vse zdaleka platit.

                                        0 0
                                • Zdenda CUBE  

                                  Odpovím ti otázkou? Na kterých renomovaných kolech si už narazil na náby od Kingů? Koukni na super kola za pálky a většinou používají DT Swiss. Proč neberou ty Kingy? V cenách kol kolem 50–110 litrů už by se ta jejich cena stratila ??

                                  0 0
                                  • jecnak  

                                    To je jasny. Kingy si kupujou samponi co lesti a nejezdi, takze jim vydrzi veky. Pro zavodniky ale musej byt poradny naby.

                                    Ne vazne. Rekl bych, ze problem je v tom, ze King zacal az letos delat naby s malo derama a peknou hmotnosti.

                                    Stejne si myslim, ze na to kolo by se nejlip hodily cerny Ksyria s karbon nabou. Kdyz uz si tam dal takovy divny zakrouceny oblouky, tak to klasickym vypletem nezachrani. A servisovatelnost? Sevisuje snad ted ty nakopnuty AC? Stacilo by vymenit rafek. Podle me na zaplety clovek nesahne dokad nedotahne poprve a nejspis i naposled vyplet a pak uz jen v pripade destrukce.

                                    0 0
                                    • jecnak  

                                      Navic u tech Ksyrii by melo jit do budoucna udelat bez vetsich problemu UST.

                                      0 0
                                      • treatt  

                                        Fulcrum 1 09 taky..

                                        0 0
                                      • treatt  

                                        btw tos myslels tyhle ksyria?

                                        0 0
                                        • jecnak  

                                          Tyhle

                                          Ofiko na UST nejsou, ale jelikoz maj Fore technologii, tak nemaj z vnitrni strany diry v do rafku a profilace tam taky je, tak je jen otazka UST plaste a ventilku z toho udelat UST kola. Takova je teorie.

                                          0 0
                                    • treatt  

                                      Oblouky jsou možná divný na pohled, ale skvělý do ruky, proto tam jsou :) Klasickým nápletem tak rozhodně nechci nic zachraňovat, prostě je to jedna z možností, která se mi zalíbila..

                                      Ty AC servisovat nechci kvůli dost vysoký ceně ráfků, i když jasně, šly by tam dát třeba DT Swiss, to je taky pravda, k tomu nový ložiska..

                                      Chjo, když už mám pocit, že se mi to začíná nějakým způsobem tříbit, tak se mi ten výběr zase komplet zamotá :-D

                                      0 0
                                      • jecnak  

                                        Vsak to ber s nadhledem, ja jen tak popichuju.

                                        Ja jsem mistr v presvedcovani o necernobilosti rozhodnuti. Kazdopadne preju stastnou ruku pri vyberu.

                                        0 0
                                        • treatt  

                                          A tak to já to beru :) Jen že místo toho, aby se to začalo tříbit k rozhodnutí, se mi to vždycky zase o to víc zamotá..

                                          0 0
                                          • Pebe  

                                            a o galuskách neuvažuješ?

                                            0 0
                                            • treatt  

                                              Mno, je to asi konzervatismus, ale prostě se jich bojím..víš jak, když defektus nezacelí mlíko, co budu dělat? Servisní auto Mavic za mnou většinou nejezdí a vozit galdu kolem krku jako za starejch bohatýrskejch časů se mi taky nechce :)

                                              Jo, pár lidí, co je vozí, si je nemůže vynachválit, já vím, jedou nesrovnatelně líp, defektí teoreticky míň, jak pláště, teoreticky se na nich dá dojet i když jsou prázdný..ale já nějak nevím..předsudky asi :)

                                              0 0
                                              • Pebe  

                                                naprosto ti rozumim, no mám takové menší zkušenosti, a ty dnešní tmely, konkrétně Tufo Extrem, zalepí i díru od skla. Netušim teda, jak je to výhodné časově na závodě, na tréninku tě to až tak nepálí. Ale zase mi přijde ta galuska vydrží víc než plášť.

                                                ale zatím teda taky odolávám a ten konzervatismus chápu. No kdybych nedejbože popravil Fuclrumy, tak už asi jenom galusky, můj názor…

                                                0 0
                                                • raceman  

                                                  nedostal se mi do ruky snad jediný tmel tufo extrem, který by nebyl z půlky ztuhlý, a to i přímo z fabriky :-(

                                                  0 0
                                                  • Pebe  

                                                    normálně jsme s tím zatřepali a fungovalo to výborně, tak nevím :-)

                                                    0 0
                                              • raceman  

                                                hlavně tam nelít tufo tmel.. nestojí za nic :-) do plášťovek a gald jedině notubes tmel :-) (možná i café latex, nemám odzkoušeno)

                                                0 0
                                              • McBlacky  

                                                já bych šel do gald, ale to jsem ti nepomoh co. Na silnici jsem za 4 roky nedefektil. Dva roky jsem i jezdil víc než teď :)

                                                0 0
                                                • treatt  

                                                  No já letos asi 6 defektů, z toho dva dvojitý :-D

                                                  Většina na zimáku večer za špatný viditelnosti, kdy jsem prostě trefil díru, která nebyla vidět. Na jednici to byla dvakrát trefená jáma na mamuta, jednou kámoš, který ji kousek projížděl, jednou má vlastní práce..

                                                  Jako v no tubes tmel mám fakt celkem důvěru, asi by to mělo vydržet výrazně víc, jak pláště, je fakt, že veškerý letošní defekty jsou snake bity, které by na galdě vůbec neměly vzniknout a kdyžtak to ucpe tmel..

                                                  Pravdou je, kolikrát člověk má takovou smůlu, jako jsem měl před lety, že mi auto odbočující přede mnou zvedlo přímo pod přední kolo plech, který mi rozsekl plášť ze strany na stranu :) A navíc z toho tak lezla náhradní duše ven, že dodnes nechápu, jak mohla domů vydržet

                                                  0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    snadná pomoc.

                                                    1. kup si řádný světlo
                                                    2. nechvosti a jezdi jen špic :)
                                                    0 0
                                                  • treatt  

                                                    Aurora na řidítkách a její menší sestra na helmě, i tak jsem přehlídl :) Ale bez diskuze, jsou to jezdecký chyby..

                                                    A ten double defekt jsem si pořídil, když jsem si zrychlil a poodjel si odskočit :-D

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    já že jsem jezdil i kusy jako od Paviána po zelený k altánu, z Černošic k pigimu podle vody a vždycky bez defektu :)

                                                    takže bych to neviděl tak černě, galusky s tmelem musí být bomb proof

                                                    0 0
                                                  • treatt  

                                                    No tak víš jak, já se cyklokrosu taky nebráním, občas je výlet lesem fajn..jenže podle toho jedeš a je to úplně něco jinýho, než když si frčíš po asfaltu, usazenej jako v křesílku, přehlídneš malou, ale hlubokou díru a prd ho, rána, až Tě zabolí v kříži..

                                                    0 0
                                                  • Hroch obojzhivelnyj  

                                                    Furtku na tebe, ta by Te naucila permanentne levitovat nad kresilkem. Teda ne ze bych byl nejak extra snakebit proof :(

                                                    Ale zas mimo vejlety s Tebou jsem necvak ani nepamatuju, jestli to neni nejaka tvoje spatna karma? Nenakopl jsi posledni dobou nejake stenatko nebo tak neco?

                                                    0 0
                                                  • Peslezedirou  

                                                    Docela legrace jak se často silničky mění v CX :-) Třeba cestu z Černošic směr Baraňdák raději jedu kolem řeky, než bych jel po silnici.

                                                    0 0
                                                  • raceman  

                                                    ehm někdy ta silnice úplně chybí :-)

                                                    0 0
                                              • raceman  

                                                já sem zase pro plášťovky… ;-) nechtělo by se mi jet domů 100km na prázdné galdě někde z tréninku :-)

                                                0 0
                                                • treatt  

                                                  A místo duše vozit náhradní plášťovku? A když prosekneš obě? :)

                                                  0 0
                                                  • raceman  

                                                    jako nahrady vozime bud v kapsicce poskladany plast a dusi nebo treba uz jednou pichlou a tmelem zalepenou plastovku, co se neda pouzit na zavod na vysoky tlak, ale na treninkovych 6–7 atm na dojeti staci :-)

                                                    0 0
                                            • jecnak  

                                              Treba takovy magneziovy ACcka na galdy – maj krasne modry naby :-D

                                              0 0
                                            • treatt  

                                              Myslím, že tohle mám definitivně vyřešené. Galdy prostě ne. Jenom když se podívám, kolik za jedinej závod zvedne profíků v balíku ruku kvůli defektu..a pochybuju, že tam nemaj nalitý mlíko..dokud za mnou nejezdí doprovodný auto, tak obětuju lepší jízdní vlastnosti na úkor pumpičky a duše :)

                                              0 0
                    • Hroch obojzhivelnyj  

                      Blba otazka, ale jak se protahujou placaty draty kulatou dirkou klasicky naby?

                      0 0
                      • jecnak  

                        Vezme se pilnicek a udela se dirka ovalna. Nektery placaty dray jsou ovsem tak gramhonicsky tenky, ze ani to neni treba.

                        0 0
                        • treatt  

                          DT Aerolite prý bez problémů projdou, CX Ray by tak měly teoreticky taky..

                          0 0
                          • Zerocool  

                            za ty aero se člověk prohne…

                            0 0
                            • McBlacky  

                              pokud nemáš zdroj tak za komerční ceny to nemá smysl…

                              0 0
                              • Zerocool  

                                já jsem je tehdy kupoval již zapletené (viz kola v profilu), jinak 80kč za drát…brrr

                                0 0
                          • Hroch obojzhivelnyj  

                            JJ uz to tam vidim, Spoke gauge 13–14–15; gauge 13 je 2.3 mm.

                            CX ray je 2.3× 0.9 mm, CX 2.8× 1.3mm

                            DT aerolite 2.3×0.9, aero speed 2.3×1.2

                            No to te teda omezuje na ty fakt gramchrticsky.

                            0 0
                            • treatt  

                              Jj, díra je 2,54mm. Sapim CX Ray má v nejširším bodě 2,3mm, Laser jen 2,00mm..

                              0 0
      • treatt  

        Pro zajímavost, jak na tom vypadají Fulcum 1 2009..

        0 0
        • jecnak  

          Pasujou k tomu lip ja AC. Proste k tomu ty moderni zaplety pasujou vic.

          0 0
          • R-A-D-I-U-S  

            ..ale ty vysoký ráfky (AC420) by tomu sedly + aero_dráty taky pěkně..

            0 0
            • jecnak  

              To jo, ale sundej ten rudej cirkus na rafcich…

              0 0
            • treatt  

              AC 420 tam teď dočasně půjdou určitě, sehnal jsem si kazetu, takže Itálie bude na nich. Vypadat to bude hrozně, stříbrný ráfky budou hnus, ale je to dočasný. Tak bych chtěl vyzkoušet pár jiných setů, abych nekupoval zajíce v pytli..

              0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Cokoliv cernyho tam bude vypadat dobre.

          0 0
          • treatt  

            Chlape, tak Ty máš nakonec snad pravdu bo co. A přitom štěňátkům neubližuju, chodce pouštím, sanitkám uhýbám, daně platím, nekouřím…ale asi to bude fakt tou karmou…

            Jak jinak si vysvětlit, že si půjčím prakticky nový kola, vyjedu do kopečků a od 50.km mi to zoufale začne nejet..kontroluju zadní kolo, vše se točí, jak má..říkám si, asi mi to holt tak blbě jede, bude to v nohách, přece není možný, aby další kola, na který sednu, přidrhávaly..

            K domovu dojíždím prošitej, náběh na křeč v dexterním musculu gluteu a na benzínce 3km od baráku zjišťuji, že v zadním kole se rozjel vakl, takže si přisedávalo ráfkem na brzdu. Když jsem zastavil a „na sucho“ s tím točil, tak to nebylo znát..

            Jinak, když pominu tuhle radost, kola jsou supertuhý, ale přišly mi tak nějak lenivý, nedovedu odlišit, jestli i na začátku v tom měl prsty ten vakl. Každopádně Vittorky na skoro 10 atmosfér jsou nesmysl. Neměl jsem pocit, že by to extra líp odvalovalo, naopak stačil trochu zboulovaný asfalt v zatáčce a výrazně to zhoršilo vedení stopy, každá nerovnost dávala kopanec, ve spojení s tuhostí kol vražda. Na druhou stranu, když byl někde opravdu dobrý asfalt, musím říct, že jsem v životě neměl takovou jistotu v náklonu v serpentýnách..

            Zajímavé taky bylo, že jsem díky tuhosti kol teprve teď viděl, že střed rámu není dokonale tuhý, při lámání výjezdů na velkou to o pár milimetříků pod klikama ustupovalo do stran.

            Takže ze zkušenosti AC 350 výrazně pohodlnější set, mnohem živější, citelně snadněji se roztáčí. Fulcrumy dokonale tuhé, setrvačnost a odvalování poznamenáno přidrháváním, tak nemůžu po jedný jízdě hodnotit..

            P.S. Nemáte někdo Campy Neutrony? :)

            0 0
            • HKou  

              Mam normalni Neutrony. Kola se mi libej :) Vypadaji subtilne. Mam je kratce a nemam s cim je moc porovnat. V kopcich dobry. Asi bych radsi neco s lozisky. Zatim mi na nich nic nevadi.

              0 0
            • Chaingang  

              mám Neutrony,ale stříbrny a galuskovy…

              0 0
              • Chaingang  

                ještě foto

                0 0
              • treatt  

                No, tak galdy nejsou na srovnání moc dobrý..koukám na ty ráfky, ono to je opravdu dost hranatý, co? Tady to vypadá snad ještě víc, jak Ksyria..

                0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Jak ti koukam na kola v profilu, tak bys moh mit srovnani FR1 a Neutrony? Ciste ze zvedavosti.

                0 0
                • Chaingang  

                  Na těch Neutronech jsem zatím ani pořádně nejel, měl jsem je původně nachystany na cyklokrosku,ale příjde mi jich docela škoda…takže pokud se mi je podaří prodat,vezmu něco obyčejnějšího a odolnějšího.

                  0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Hmm, ja ty FR3 vzadu zezacatku dotahoval o chlup asi 3×, ted uz se zda drzej (ca 1700km). Ale jako fungl novy se mi zdaly pretazeny, tak jsem je trochu povolil. Lehkej vakl se poznal ze to zacalo skrtat o brzdu ze sedla.

              0 0
        • treatt  

          Hm, tak se naskytla ještě úplně nová varianta. Nabídka lehce jetých (400km od leštiče) DT kol – náby DT 280, dráty Aerolite, ráfky 1.1 (dnes RR465 double), zapleteno od Bottica. Váha bude slušná, cena parádní.

          Má to dva háčky – barva výpletu, ráfků i náby je bílá, niple červený, upínáky origo DT s tím červeně eloxnutým zakončením..fakt nemám tušení, jak to může vypadat zrovna na mým kole..

          Druhá otázka je, jestli ty AC 420 nejsou nakonec nejlepší volba. Finančně rozhodně, sice maj stříbrnej ráfek, což je hnusný, ale občas by se vyměnily ložiska a mohlo by to ještě nějaký čas v pohodě jezdit. V Dolomitech rozhodně nezklamaly, krom toho nesouměrného vypletení..

          0 0
          • treatt  

            Dnes bych měl obout a nasadit, tak udělám nějaký fotky..

            0 0
          • treatt  

            Špatné světlo, fotky jen z mobilu, ale něco tam vidět je..

            0 0
            • Lister  

              Špatně, špatně, špatně :-(

              PS: Rodla jsou Cinelli?? Jak jsi s nima spokojen?

              0 0
              • treatt  

                Mno, je to na tom kole hodně dominantní, není to úplná katastrofa, čekal jsem, že to bude horší..ale divočina to je, o tom žádná :)

                Jsou to Cinelli Neo Morphe, potažmo 3TTT Neo Morphe a spokojenost veliká. Je pravda, že bych uvítal o něco menší rozplácnutí na dlaně, možnosti úchopu a celková geometrie je ale dokonalá!

                0 0
            • Pebe  

              řidítka jsou ošklivý, páky máš povolený a ty červený samolepky na modrýho Authora nejdou :-(

              0 0
              • treatt  

                Že jsou ošklivý mě netrápí, protože se mi skvěle drží :-P Páky jsou povolený, protože jsem prohodil kola jen pro vyzkoušení, jak to vypadá. Bez kazety taky za normálních okolností nejezdím, překvapivě ;)

                Samolepky z kol by šly samo dolů, kdybych je vzal, ale zatím to je jen v situaci, kdy o nich uvažuju, tak je někomu cizímu nemůžu servat :D

                0 0
            • treatt  

              Tak jsem to zavrhl, designově bych se s bílou a červenou asi popasoval tím, že by tam šly bílý Nokony a v reálu to nevypadalo zas tak zle. Ale nízkej ráfek a daný výplet vůbec neoplýval tuhostí, zadní kolo hodně plave..prostě mě to nepřesvědčilo.

              V zásadě hledám asi něco, co jede jako AC 420 po rovině, jako AC 350 v kopci, je to cenově přijetelné a přitom to není křehké jako AC :)

              0 0
              • treatt  

                Nicméně mám nový typ, i když dodavatel je poněkud z ruky..

                Jinak vypadají velice dobře.. ROL D´Huez. Jsou na to velice pochvalné reference..

                0 0
                • Zdenda CUBE  

                  Pozor na váhový limit, mají jen kolem 80kg !!

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    to nevěstí nic dobrýho, náby asi taky nebudou žádná hitparáda…

                    0 0
                  • treatt  

                    Hm, to je asi tím, jak málo je tam drátů ve výpletu..no, zkusil jsem jim napsat, tak uvidíme :)

                    Ale ty náby jsou prostě velká neznámá..

                    0 0
              • Lister  

                No to bude těžký :-)

                Nová kola od Toma Ritcheyho by mohla splňovat pár parametrů, ale rozhodně nepojedou po rovině jako AC.

                Nevím, ale nejvíc by ti mohly sedět Zondy, ty se ti ale sakra nelíbí… :-(

                Zkoušel jsi poslední verzi Ksyríí elite?

                0 0
                • treatt  

                  Ne, Ksyria jsem nikdy zatím pod sebou neměl..možná je to chyba, že se jim furt tak bráním :)

                  0 0
                  • Lister  

                    Tak v tomhle ti rozumím :-)

                    Ale čistě nezaujatě Ksyria SL jsou úžasná kola, věřím že upravená verze Elite taky nebude špatná.

                    Ale když tak vidím tvé trápení, tak mi nakonec jako nejlepší varianta vychází tvoje AC ráfky na lehkých drátech a slušných nábojích.

                    0 0
    • Zerocool  

      Včera jsem projel poprvé nové ksyrium elite a nevím, jestli je to placebo, ale jedou úžasně:)

      0 0
      • zarkow  

        Ahoj chtěl bych poradit s výběrem zapletených kol pro „fitnesku“ Mám Pells Demon lite a stávající Mavic A119+Sh Deore bych chtěl nahradit něčím do 5tis Kč. Jako kandidáti se mě líbí buď Mavic Aksium nebo Fulcrum Racing 5. Vážím cca 88kg a pláště mám 700×28. Které z těchto dvou byste mi doporučili? Jde mi hlavně o tuhost a aby to „jelo“ :-)Popřípadě je nějaká jiná alternativa do 5tis max?

        Díky

        0 0
      • quassar  

        Máš 2010? Váha vypadá jak?

        0 0
    • jecnak  

      Stalo by za zvazeni pockat az prijdou novy Ksyria s keramickou brzdnou plochou. Sam o nich na pristi rok pouvazuju, pokud mi nevyjdou gramarsky plany. Libi se mi to jak myslenkou rafku co se neobrousi, tak designem celocernych/se­divych kol, bez stribrne brzdne plochy.

      http://www.rouesartisanales.com/…3394415.html

      0 0
      • treatt  

        Ty vypadají hodně přísně..ta brzdná plocha by mohla být hezky účinná oproti klasice a je fakt, že absence stříbrnýho pruhu je velký designový skok..

        0 0
      • treatt  

        Tak co se týká gramaření, AC chystá velkou pecku! Nová generace jejich nízkých magnézií bude mít výšku 22mm, šířku také 22mm! (tedy hodně podobný rozměr jako HED Ardennes), jsou tubeless a hlavně váha ráfku 295gramů..

        Horší zpráva je, že ráfky by měly být k dispozici asi za rok, jinak váha celých kol 1 108gramů

        Jako takhle – kdybych sehnal ráfek AC420, abych mohl zachránit kola, na kterých se mi jezdí super, tak to by byla ultimátní kombinace – na rovinky 420ky, do kopců tenhle váhovej úlet..

        Jsem docela zvědavej, jestli AC přijde za čas s takovýmhle lehoučkým UST ráfkem s větší šířkou, akorát víc AERO profil jako 420ky (a ideálně ne véčko, ale zaoblený tvar) – to bych asi našel svůj ideál :)

        0 0
        • treatt  

          Hm, tak AC bude krom toho Magensia nabízet určitě levnější variantu „tubeless“, která má ráfek z hlíny o váze 310g, komplet kola 1 179g, zapleteno 24 dráty radiálně vepředu, vzadu 24 trojitý křížení – bohužel ale chybí informace o šířce ráfku

          U těch magnézií moc nechápu, že na jejich stránkách maj v popisu Spokes uvedeno 24h radial, 24h 3-cross, ale v popisu Nipples je 28h radial a 32h 3-cross..a na obrázku je výplet s 24ma drátama – tak nevím :)

          0 0
          • jecnak  

            Obavam se ale, ze si tu srandu nechaj zapalatit. Ono keramicka loziska v zakladu na tech Mg kolech a to, ze v nabidce ponechali 350ky a pridali UST kola bude jasna cenova segmentace. Troufam si tvrdit, ze MG budou tak za 17 a UST kolem 15. Za tu cenu se daji udelat na 30mm rafcich nejaky podobne tezky karbonovy galuskace. Dalsi vec je, ze moc neverim tuhosti tech kol. Viz moje zkusenost s Alpha 340.

            0 0
          • Hnoj  

            Chystat můžou, ale AC není schopno sériově dodávat kola s MG ráfky už několik sezon, takže z toho vznikne tak leda frajeřinka na veletrhy.

            0 0
    • MI.KU  

      Ahoj chci se zeptat na výběr kol. Moje váha 90–95kg jezdím spíše po horších silnicích (náš českej tankodrom) a tak mám trošku obavy aby tovární záplety nedělali potíže – bylo mi řečeno, že budou dělat potíže a pokud chci co nejpevnější kola bez problémů tak vyplést klasiku na 32 drátů.

      Takže pokud zapletený kola tak sem uvažoval nad – Mavic Ksyria Elite 2012

      Skládanej set na 32 drátů by byl – DT Swiss – náboje 350 – ráfky RR 465 – a k tomu nějaký festovní dráty taky DT.

      Otázka zní bude skládanej set od DT Swiss vážně tužší a pevnější než tovární Mavic a u čeho by se dalal čekat lepší životnost. Váhovej rozdíl tam je cca 200–300g na setu dle toho jaký budou dráty, ale není to na závodění a já nejsem drobeček takže tohle neřeším – jde mi jen o tuhost, pevnost, životnost…

      Předem moc děkuji za cenné rady ;)

      0 0
      • MI.KU  

        Tak ještě poupravím a doplním přesnou váhu.

        Teď sem koukal na kalkulátor od DT a ten skládanej set DT Swiss by vážil 1670–1780g dle toho jaký bych nakonec vybral dráty.

        Mavic sou údajně na Ksyria Elite 1550g

        Cosmic Elite 1770g – nad těma sem taky uvažoval.

        0 0
        • MI.KU  

          Nikdo neví – nikdo neporadí?

          0 0
          • MI.KU  

            :(

            0 0
            • MI.KU  

              Vážně nikdo neodpoví…?

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Já nevím, taky řeším nová silniční kola. Co se týká Mavicu – určitě jsou to dobrá kola, ale byla mi doporučena raději než kola od Mavicu kola Fulcrum. O těch neuvažuješ?

                Jiank DT mám na biku a jsou to hodně tuhá a rychlá kola, nicméně to je asi tady úplně vedlejší. Aktuálnce mám na silnici Mavic Ksyrium Equipe, jsou to, jak bych to řekl – prostě základní kola. Menší tuhost, setrvačnost taky nic moc… Ale to zase Ksyrium Elite by měla mýt někde jinde, teda snad…

                0 0
        • jecnak  

          Po zkusenostech s bezdusakama bych prave na horsi silnice zauvazoval prave o Ksyriich a nebo FuRa3 2Way Fit. Obe spolehlive unesou 90–95Kg. 3ky jezdi treba Internaut, zcela bez problemu.

          0 0
          • MI.KU  

            Tedy chlapi – já o těch Ksyriich Elite dost uvažoval – chtěl sem je, ale zas už mi víc lidí řeklo, že mě jako unesou ale s mojí váhou už nebudou tak tuhé a jestli jezdím mizerný rozbytý silnice tak to bude zlobit – chci něco fakt tuhého k rámu RB a je to kolo na krátké vyjíždky. Tak si právě říkám DT bude – nebo mělo by být tužší a rozhodně snadnější na servis – budu dělat sám. Origo náby Mavic sem nerozdělával a prej je potřeba spešl vercajk. Ty bezdušáky – to nevím to už bych snad radši galuzku a tu v širším… pláště chci 25–28

            0 0
            • MI.KU  

              Člověk a jeho svět – o F 3 sem uvažoval ale moc se mi nelíbí vzhledově… a asi to bude si myslim stejny jak ty Ksyria/Cosmic/Zon­dy… Taky mi jde třeba o to když rupnou dráty/drát aby se na tom dalo dojet.

              0 0
              • biker007  

                jeden ruply drat na zadnim kole na starsich ksyriich elite (2005?) nebyl problem…jeste asi 200km sem s tim najezdil nez sem se dostal do servisu. jen to lehce tukalo do brzdy pri pribrzdovani.

                0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Takže spíš Ksyria – a spíš kvůli vzhledu? Taky to řeším, takže sbírám informace :). V podstatě mám ve výběru troje kola – Fulcrum Racing 1, Zero nebo Mavic Ksyrium SL.

                0 0
                • Gorr GrimWolf  

                  Ja resim neco podobnyho. Prakticky sem zuzil kandidaty na Fulcrumy Racingy 3, Mavic Ksyrium Elite a AC 420 Aero 3. Kdybych mel seradit preference, tak:

                  1. Vaha
                  2. Aero
                  3. Vzhled
                  4. Cena
                  5. Tuhost

                  Snazil sem se toho precist, co nejvic, tady i jinde na webu. Ale moc informaci o kolech z tohohle roku nejsou. Treba AC nejsou az tak chvaleny, ale prevazne jde o nazor na ty starsi verze. Vzhledove vedou, jsou hodne lehky a vypadaji nejvic aero. Strach mam o tuhost, sice mam asi 72–73 kg, ale stejne.

                  Pak je to pro me plus minus na stejno – hadal bych ze Ksyria a Fulcrumy jsou na tom podobne, ale cena je hodne ve prospech tech Mavicu. Navic se mi libi mnohem vic. Takze, co by jste vzali vy? AC 420 Aero 3 nebo Mavicy Ksyria Elite, s tim, ze za usetreny dva tisice si muzu udelat radost necim jinym?

                  0 0
                  • MI.KU  

                    S tvojí váhou bych šel do Ksyria Elite – vzhledově sou nejhezčí a patří mezi nejtužší – prý do 80kg netřeba řešit, ale drát prý občas prdne na všech zapletencích – co mě ale dostalo sem se teď dočetl jaká je blbá dostupnost náhradních dílů a že origo servis má dodací lhůtu třeba 2 týdny, takže zákazníkům nabízí provizorní řešení jako, že tam prdnou obyčejnej drát a td. Tem člověk na tom ujel 50km a pak to odepsal celé.

                    Zapletence sou pěkný no, ale za ty potíže to nestojí.

                    Člověk a jeho svět – ano ty Ksyria se mi líbili nejvíc a sou na tom cca jak Fulcrum – ale jak píši u mě u zapletenců začají převládat negativa se servisem s tuhostí spolehlivostí nad tím pěkným vzhledem, takže současně sem rozhodlej pro kombinaci od DT Swiss – vidím to na 350 náby a ty RR 465 ráfky ve předu buď 28 přímej výplet nebo 32 klasika a vzadu samo 32 klasika – dráty buď DT Revolution pro levnější výplet nebo se plácnu přes kapsu a nějaké Aero. Váhově to bude kol 1650–1700g a myslím vzhledově to taky nebude špatný, ale hlavně si vše udělám sám doma vezmu pár drátů do zásoby a budou pevnější ty kola.

                    0 0
                    • biker007  

                      Traba na mavic ma kastar skladem celkem dost veci..ja mel novej rafek na Ksyrium SL doma (resp. v servisu) za 3 dny..a veci jako draty udrzuji lepsi servisy skladem.

                      0 0
                    • Gorr GrimWolf  

                      S tím tak trochu počítám, není to 32 drátů a nemají 2,3 kila jako moje současný kola. Může to prostě prasknout, ale chtěl sem vybrat něco, co by mohlo vydržet delší dobu, než třeba Alcyony :) Sice se mi AC 420 líbí víc, jenže hádám – tam bude těžší ráfek a tam je ta váha mi přijde z fyzikálního hlediska důležitější než třeba na těch drátech, nebo nábojích. Takže jdu do Mavicu, večer je asi vezmu z kupkola. Docela se těším, bude to skoro kilo dolů :)

                      0 0
                  • jecnak  

                    Mame doma starsi 420ky, najeto 50t a rafky/niple akorat konci. Naby prepletem na NT Alpha 340 a frcime dal. Celkove za tech 50t 3× predni loziska a dvakrat zadni. Dvakrat jsem dotahoval vyplet a dvakrat docentrovaval. Jezdeno mnou 74–78kg a ke konci slecnou o 10kg min a ted na srot zas mnou. Teren ryze stredocesky, sem tam lesik, sem tam zkratka pres pole, nejaky pave a mury to taky zazilo, jednu zimu slouzili i jako najizdeci. Sel bych do nich znova, kdyby se delaly v decentnich barvach a ne v te kolotocarine.

                    0 0
                  • R-A-D-I-U-S  

                    S Tvojí váhou bych šel do AC420 (pokud sedne design).

                    0 0
                    • treatt  

                      A s tuhostí podle mě taky problém mít nebudeš, pokud nemáš stehna jako Greipel..

                      0 0
                      • nooski  

                        Nevím, jaká stehna má Greipel, ale AC 420 jsou pro silové ježdění dost slabá kola. Při opravdu silovém spurtu jsem škrtal i předním kolem a to mám kolem 70, 72Kg, ale rád do toho šlapu natěžko. Holt zadní náboj má příruby moc blízko u sebe. Moje z roku 2008 už mají přední náboj v háji a už mi stačil prasknout i jeden drát vzadu.

                        0 0
                        • jecnak  

                          Stejne jako spousta vysokych karbonu. Paradoxne jsou naopak tuzsi nez spousta z nich. Ja spis vidim problem v uzke brzdne plose a uzkem rafku, ale s obojim se da zit.

                          Co se ti stalo s predni nabou? Loziska jsou zalezitos par minut – dva inbusy a palicka.

                          0 0
                          • nooski  

                            Tokeny jsou o dost pevnější, ikdyž zadní taky sem tam škrtne. Úzký ráfek mi nijak nevadil – vozil jsem stejně jen 23mm pláště, ale s brzdnou plochou souhlasím. Špalky jsem někdy musel řezat. Taky opracování mého kusu nebylo nejlepší a teprve nedávno jsem objevil špalky, se kterými Americany skutečně dobře brzdí (nějaké modré, které přišly s brzdami Planet-X). No a u předního náboje se mi strhly závity „krytky“ ložiska, kterou se seřizuje vůle. Nevybavuju si, že bych je někdy dorvával. Na budoucí stavbu lehkých a nízkých karbonových kol už mám ale nachystanou poslední verzi náboje Micro 58 a vypadá o něco bytelněji. Dozadu půjde RD 205 právě z Americanů, se kterým problémy nikdy nebyly a který se točí přímo nádherně.

                            0 0
                            • jecnak  

                              U predni naby se vule nijak nenastavuje. Inbusy slouzi pouze k sestaveni/ro­zebrani naby a neni je treba nijak zvlast dotahovat. Pokud se vepredu vyskytne vule, je nutne vymenit loziska.

                              Co se tyce spalku, tak ze zacatku jsem to taky resil ale ted uz na to pecu a brzdim i o bok rafku kde neni brzdna plocha. Stejnak je doufam za mesic prepletu na Alpha 340ky rafky. Teda preplete je Hnoj, protoz bez tenzometru je unreal tak lehke rafky slusne zaplest.

                              0 0
                              • nooski  

                                Právě, že na jedné straně ta matka bylo povolená moc a když jsem se to pokusil s citem utáhnout, tak se protáčela. Stejný systém mám třeba na Accura nábojích, kde je všechno o dost bytelnější. Mimochodem nemáš náhodou zvážené ráfky? 420g nevěřím ani omylem, spíše tipuju kolem 480g.

                                0 0
                                • jecnak  

                                  Ta matka, respektive spis sroub ma byt utazeny, jak je povoleny, tak vsechna vaha a razy jdou pres zavit a ten jak je duralovy, tak proste nevydrzi. Dobry je zavit zalepit lepidlem na zavity. I u te nove nez ji budes zapletat.

                                  0 0
                  • jezdec01  

                    jezdím AC 420 aero 3 2012, vážím cca 70kg

                    najeto na nich cca 2.000km a naprostá spokojenost, tuhost kol, vzhledem k mé váze naprosto dostatečná, ani při hrubém sprintu(klidně z 20 na 50km/h) se „nekroutí“

                    0 0
                    • nooski  

                      Dáváš tomu málo :-)

                      0 0
                      • jezdec01  

                        málokdo tyhle kola má

                        AC420 aero 3 nejsou jako stará(dobrá:) AC 420

                        nic proti, ale osobní zkušenost z toho jaká jsou AERO3 nejdou vyčíst na diskuzních forech

                        0 0
            • bluma  

              Patřím do podobné váhové kategorie jako ty a Ksyria Elite 6000km bez problému, vůbec bych se toho nebál.

              0 0
              • MI.KU  

                A je to tuhé s těmi 90kg a více…? 6 tisíc bez problému – no to je půl sezóny – já ty kola plánuji tak minimálně na 5 a více let. U těch DT nevidím problém – když náhodou opravím si to sám – cenově to vyjde cca nastejno no asi ty DT budou trošku dražší, ale to už je jedno. Mavic sem vždy jezdil na MTB, ale pouze ráfky na 32–36 děr.

                biker007 – hm tak ono je to asi co člověk to názor – Kastar asi snad jo – ale já to mám do Prahy dost daleko to je tam a naspátek 350km – poštou/ppl bych to nerad posílal. Taky tuším trvají na servisu u nich jinak na to nesáhnou a servis mají tedy dost drahý + ta cesta takový kola se mi nechutně prodraží a místní cykloprodejny náhradní díly nevedou a když tak takovéhle hrozné lhůty na objednávku.

                Věřím ze Ksyria budou pěkný a dobrý kola, ale vzhledem k servisu a td pro mě budou DT jednoznačně lepší myslím. A těm nábojům bych asi taky věřil víc než u mavicu co se životnosti týče.

                0 0
                • bluma  

                  Jestli najezdíš 12 000km ročně, tak se divím že máš 95kg. Jinak z mého pohledu jsou tuhá dost, ale vyšší modely budou díky alu drátům určitě tužší.

                  0 0
                  • MI.KU  

                    Ne teď mám 90 ale 95 někdy mám – no to snad neznamená, že sem bečka sádla ne – prostě sem vysokej a zajdu rád do fitka – mím cílem není vypadat jak ,,slečinka,, :)

                    0 0
          • jecnak  

            Mimochodem, FuRa3 jsem ted videl i na silnicnim tandemu a krome povrzavani v zaberu to kola statecne zvladala pod dvema silovymi jezdci.

            0 0
            • treatt  

              Tož to je slušná zátěžová reference..

              0 0
            • McBlacky  

              je otázka kolik toho vydrží. Dlouhodobě tandem nedají žádné tovární záplety k tomu neurčené.

              0 0
              • jecnak  

                Tady spis slo o tuhost. Jelikoz jsem tandem nevlastnil, tak se do uvah o zivotnosti poustet nebudu.

                0 0
    • baobab  

      Zdravim, vzhledem k tomu, že mi došla trpělivost se zapletenými koly Mavic Aksium 2012 – v posledních 14 dnech mi praskl 2× drát v předním kole (sezonu jeté cca 11 000 km), jsem se rozhodl ke koupi nových zapletených kol. A s tím se obracím na vás a vaše tipy.

      Rád bych se vešel do cenové relace 10 – 15 000,–. Vzhledem k tomu, že vážím necelých 80 kg a rád jezdim ze sedla a silově upřednostním tuhá kola, ale rád bych si oproti předchozím zápletům polepšil také váhově a s aerodynamikou. Jsem z královehradecka, takže musim jezdit dost po rovinách, ale velmi často se podívám někam do hor. Proto bych v tomto ohledu volil určitý kompromis ;).

      Předem děkuji za jakékoliv rady a návrhy.

      0 0
      • nooski  

        Campagnolo Eurus http://www.kupkolo.cz/…black_z4510/

        0 0
      • jecnak  

        Procti tohle vlakno a pak tohle a http://www.bike-forum.cz/…iky-atd.html#… muzes si udelat vlastni nazor.

        0 0
      • baobab  

        Díky za odpovědi, Campa kola vypadaj pěkně, ale mám kolo osazené Shimanem, tak to nechci „prasit“ ;). Jinak doporučovaná vlákna jsem si pročetl a výběr jsem zúžil mezi Fulcrum Racing 1 a 3 a Mavic Ksyrium Elite. Ještě by se mi líbily Ksyria SL a Fulcrum Racing Zero, jenže tyhle kola jsou už nad limit, tak bych musel počkat na nějaké výprodeje ;-). Ještě jsem od známého dostal nabídku na karbonová kola Miche, plášťovou (viz http://www.cyklostore.cz/…carbon-5674/) nebo galuskovou verzi (viz http://www.cyklostore.cz/…carbon-5650/). Zajímal by mě váš názor, jestli se mám zamýšlet nad těmi karbonovými koly, zajímalo by mě jak jsou na tom s tuhostí, a nebo zůstat u těch Fulcrum resp. Mavic kol. Díky

        0 0
        • destr  

          Zera 2012 prodává někdo novy na cyklobazaru.

          0 0
        • jerryx  

          Ja bych zustal u Mavicu nebo Fulcrumu. Jinak na Zera bych kaslal, jelikoz ty keramicky loziska si rikaj o problemy… nehlede na to, ze jsou absolutne k nicemu.

          0 0
        • treatt  

          Pár suchých čísel:

          Energie zrychlení 0–30km/h v Joulech: Fulcrum 3 – 119, Ksyrium Elite 119

          Tuhost předek/zadek v N/mm: FuRa3 – 51/48, Ksyria – 53/50

          Váha předek/zadek/cel­kem: FuRa3 – 659/900/1559, Ksyria – 695/885/1580

          Spotřeba wattů při 30/40/50 km/h: FuRa3 – 6,8/16,1/31,4 K­syria – 7,7/18,2/35,6

          Zrychlení mají tedy velice podobné, tuhost taky, váha skoro stejná, ale Fulcrumy aerodynamičtější..

          Dál si to už zhodnoť podle svého..

          Co se týká karbonů, tak je nesmysl plášťové. Jsou omezené tlakem, váhově jsou na tom skoro jak hliníky, zato jako bonus příšerné brždění

          Takže když, tak galdy a to si zvaž, jestli na nich chceš jezdit. Přeci jen, každý za sebou nemá doprovodné auto, co by mu hned dalo náhradní kolo :) zas to prý neskutečně frčí..

          Já osobně do „levných“ karbonů nepůjdu, pokud to nebude na kotoučovkách. Když jsem viděl, co dělají karbec ráfky na maratonu v Soldenu, kde ani nebylo extra mokro, jen trochu rosy po ránu v balíku, tak to v životě na kole nechci. Lidi kolem nebyli schopní brzdit, beď to jen pískalo, pálily se špalky (ukrutný pach), nebo se jim to kousalo, takže to bylo dost nebezpečné. Věřím, že třeba Lightweight a podobné highendy to mají s adekvátními špalky vychytané o něco lépe, ale i tak občas člověk vidí i mezi profíkama, jak se jim to v krizovce kousne nebo evidentně nebrzdí. Já bych do toho tedy fakt nešel, ale je to o osobní volbě. Pokud bys jezdil po pěknejch silnicích v pěkným počasí, mimo hory, tak by to mohlo být příjemný svezení za typického hukotu, který karbony dělají

          0 0
        • pralin  

          Zdar. S tvým nájezdem je investice do kol asi nej.

          Jak píše treatt.

          Jinak já mám FR racing 1 2012.

          Srovnání ze Shamal, Zero, Ksyrium SL, jsou to kola co mají rády zvlněný profil a kopečky.

          Počkej si na nejakou akci(já sem chytil akci na Koloshopu:-))

          Kola radši nová než bazar.

          Tož tak.

          0 0
    • Ron_Burgundy  

      Zdravím, přiživím se na tématu.

      Scháním nová kola na silničku. Vážím 80Kg. Utratit bych chtěl řekněme 5000,– a jelikož bych chtěl kola stříbrná, marně hledám v e-shopech. Řešil někdo?

      0 0
      • Pedro RB  

        Stříbrná a do 5 tisíc. To jsou jediná kritéria? Co váha, tuhost, preference: konusy x průmysly..?

        Navrhuju Mavic Aksia nebo něco zaplést teba od Hnoje..

        0 0
        • Ron_Burgundy  

          Protože nabídka je hodně omezená, pokud si budu trvat na stříbrné barvě, tak jsem se v kritériích moc nerozepisoval. Teď jezdím levná shimana, neměl jsem s nima problém, za 3roky jedno centrování a jedna výměna drátu. Preferoval bych průmyslová ložiska, tuhost. Váha spíš míň než víc… Nechat zaplést – tomu se nikterak nebráním, ale trochu jsem doufal v nějaké zkušenosti, nějakou „osvědčenou variantu“.

          0 0
          • jecnak  

            Osvedcene bezudrzbove drzaky jsou prave ty Aksia. Letos delaj i model WTS, kde jsou rovnou i nahozene plaste od Mavicu, ale jestli pujdou sehnat ve stribrne nevim.

            0 0
      • jecnak  

        Stribrnou verzi Mavic Aksium. Treba /…la/aksium-08 a nebo pripadne novejsi verzi.

        0 0
        • Ron_Burgundy  

          Snad nebudu vypadat jako nevděčník, ale dvoukilová kola mám teď. Představoval jsem si trošku upgrade.

          0 0
          • jecnak  

            Tak to si musis trochu priplatit a nebo zkusit nejaky zapletence Novatec naby + Alcyon rafky, ale asi nebudou tak spolehlive.

            0 0
          • kubad  

            za 5? muhehehe

            0 0
    • treatt  

      Tak Treatt přestal vymýšlet a řešit, namísto toho brousil Am Class 420, sice nehodící se designově, ale co už. Sloužily dlouho a dobře, ale jejich čas se definitivně chýlí. Ani nový ložiska už neumí vyřešit vakl, ráfky už mají za sebou hodně a už se nedají sehnat.

      Jak idiot jsem si nechal proklouznout mezi prsty DT Tricony za neskutečné peníze, takže si teď říkám, co dál.

      Dostaly se mi do drápů jetý náby DT 240 na 32 děr, tak z nich byl projekt bombproof kol na zimáka, jenže H+Son ráfek se zcela neosvědčil jako UST, zadní jsem popravil, takže místo něj šel DT 440, který je UST ready. Tak si najednou říkám, že to na zimáka začíná být poněkud luxus, přední ráfek je už taky načatý, tak dát i dopředu ráfek DT a mohly by to být docela nesmrtelný kola..akorát si kladu jednu otázku. Vzadu už jsou kulatý, to teď řešit nebudu, ale má smysl dopředu dávat plochý dráty, když už jich tam je 32? Jo, bude to sice dosti málo aero, žádný peříčko, ale tuhý až až, konečně to bude oproti Am Class aspoň trochu brzdit (dokud nebudu mít konečně kotouče) a mělo by to něco vydržet. A černá je černá :)

      Tak už jen ty dráty dopředu vymyslet :)

      0 0
      • jecnak  

        Jeden cerny AC420 rafek se mi vali doma. Je uz taky hodne jetej, ale pouzit se da. Kdybys ty naby vyhazoval, tak dej vedet, rad bych si je vzal na dily. AC nab mame doma 4 pary…

        Ja mam ted na CX objednany Alpha 400 bez brzdnych ploch, ale jestli se jich vubec dockam, to fakt nevim, protoze vyrobce ma mezitim na webu, ze je v tehle verzi prestal vyrabet. Kazdopadne ty 400ky mi prijdou jako dobry kompromis a nemely by trpet povolovanim vypletu pri max tlaku jako 350ky. Na UST podle me nejlepsi volba. Plochy draty bych resil spis kvuli eliminaci protaceni a povolovani a v neposledni rade vaze. Hnoj ted taky experimentoval s laminovanim dratu k sobe, poptej se.

        Hlavne si uvedom svou spotrebu rafku a podle toho vypletej ;-)

        0 0
        • treatt  

          Mno, to je pravda s těma ráfkama :)

          To zadní už zaplejtal právě Hnoj, ale s tím, že to mělo být na zimáka, jsme laminování vůbec ani nenadhodili..tak jasně no, plochý + laminace ideál, ale zadní už je vypletený, tak nevím no..

          0 0
    • juricmir  

      Ahoj, mám takovou otázečku a nechci zakládat nové vlákno. Chci si zaplést „nízkorozpočtové“ silniční galuskové karbony. Moje představa je cena kolem 10 tisíc. Složeno z 38mm ráfky karbon z číny, náby Novatec, dráty Sapim Laser, niple DT Swiss Pro Lock, podložky pod niple. Přední kolo chci 20 drátů, zadní 24, co si o této kombinaci myslíte ? Váhu odhaduji kolem 1500g, je reálná ? Roční nájezd kolem 7–8 tisíc kilometrů. Moje váha je 72 kilo v sézoně, kolem 70. Chci dopředu radiální výplet a dozadu 3× křízený. Budou kola dostatečně tuhá? Děkuji za každou připomínku, či radu :)

      Ráfky: http://www.aliexpress.com/…1686788.html?…

      Nába přední: http://www.koloshop.cz/…r-cerny.html

      Nába zadní: http://www.koloshop.cz/…r-cerna.html

      Dráty: http://www.koloshop.cz/…t-cerny.html#…

      Niple: http://www.koloshop.cz/…m-cerny.html

      Podložky: http://www.koloshop.cz/…ipl-1ks.html

      0 0
    • bodlak2  

      Zdravím CML a oživuji mrtvolu.

      Hledám silniční záplety. Vážím něco přes 100kg, najezdím cca 4–5tkm/r, nezávodím, můj průměr je tak 25km/h, roviny i kopce. Doteď jsem střídal dvoje záplety Mavic Aksie, (20/20 drátů). Nedávno mi u zadního praskl ráfek u niplu. Nevím, asi jsem včas nenechal zkontrolovat výplet.

      Uvažuji buď o:

      PANCHOWHEELS SPIRIT 35, (24/28 drátů)

      nebo

      DT Swiss PR 1600 SPLINE 32 (20/24 drátů)

      Obojí udávají do 130kg, což bych měl rezervu :-)

      PW se mi líbí protož mají víc drátů, ale nevím jestli šíře ráfku 20 nebude moc na pláště 25mm co vozím.

      DT swis mají šířku 18mm, ale zase méně drátů.

      Stojí ± stejně, skoro polovinu toho co mě stála silnička, ale co se dá dělat.

      Co byste radili?

      0 0
      • Cavendish  

        Já bych vůbec nelpěl na nábojích DT a vzal klidně ty ,,horší" Pancho https://www.bikepart.cz/…rit-35-1560g

        Na tvoji váhu je 20/24 drátů málo i když jsou SP.

        0 0
      • Marekstrni  

        Kola Panchowheels Spirit 35 jsem nedávno pořídil a vozím na nich bez problémů momentálně pláště Specialized Turbo Pro 700×26. Dříve jsem na nich měl Continental grand prix 4000sii 25mm a taky v pohodě. Jinak jsem s koly spokojený, trochu jsem si musel zvyknout při těch vyšších rafcich na boční vitr, ale já vážím 64kg,tak to haže se mnou trochu víc :)

        0 0
      • Hnoj  

        Dovolím si říct, že na jezdce 100kg by bylo ideál 28+32 drátů.

        Tohle DTčko bych vyhodil z výberu úplně, to vůbec nedává smysl…

        0 0
        • bodlak2  

          No já hledal jen mezi hotovými koly a tam jsem na 32 drátů nenarazil. Jedině asi nechat někde zaplést.

          0 0
          • jecnak  

            100kg plus vydrzela v klidu i Aksia s 20 draty vpredu a vzadu. Staci poradne zaplest a pouzit odpovidajici draty a niple.

            0 0
            • Smazaný účet  

              +/- 100kg, Aksia a 15tis na nich najeto. Zatím žádný problém. Fakt že poměr cena/výkon bezkonkurenční

              0 0
            • Hnoj  

              Ted mam na gravelu 28 a 28 sp drátů competition a pri brzdění je znát, ze tuhost není zrovna perfektní… asi mam trošku jiné nároky na výplety nez zbytek BF…

              0 0
      • jecnak  

        Oboji ok. U Pancho bych se pri tve vaze drzel DT nab a zkonzultoval s Radkem vhodne draty.

        0 0
        • jecnak  

          Jeste moznost nova Aksia Elite UST – maj vyrazne sirsi rafek jak starsi model a jsou tuzsi a prijemnejsi pro 25mm a vic plaste. A samozrejme po ujeti cca 1000km nechat kterakoli nova kola zkontrolovat tenzometrem a pripadne dotahnout. Pak totez rok co rok.

          0 0
          • bodlak2  

            Jsem vůl, psal jsem o dvou Aksiích, ale ty druhé co teď vozím jsou ty co píšeš, Aksia Elite UST. Akorát vozím duše. Bezduše jsem zkoušel, ale neoslovilo mě to. Nicméně, stále jen 20/20 drátů.

            0 0
      • vt  

        Nebo Zondy, vahovy limit byl 109, tak jeste muzes v klidu par kilo pribrat.

        0 0
        • miche  

          a není to náhodou myšleno jako váha komplet – tzn. jezdec + kolo jako takové …

          0 0
          • vt  

            Ano, teda presne receno je to 120kg, coz zahrnuje vse co kola vezou. 109 beru jako co zbyva na maso :-)

            0 0
        • bodlak2  

          To je málo. I ty Aksie co mám mají limit 120kg (jezdec vč. kola) a chtěl bych něco bytelnějšího.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Ty DT Spline, to je při váze budoucího uživatele zcela lichý. Pravděpodobnost prasklého drátu je nemalá a při tom počtu drátů a případném širším obutí se pak kolo nemusí vejít do vidlice…

        U těch Pancowheels je zajímavý poměr mezi profilem ráfku tj. objektivně velkým množstvím materiálu a jeho nízkou hmotností (dle hmotnosti celého setu). Stěny ráfku budou papírové a nikde tam nevidím nýtování, ikdyž možná je z vnitřní strany pod niplem aspoň podložka, třeba zrovna DT ji k některým ráfkům přidává. Pokud tam nic není, tak si troufám tvrdit, že ráfek při hmotnosti uživatele popraská kolem niplů.

        Jestli jezdí uživatel „na pohodu“ tak by mohl vystačit s Remerx Stormy a něčím klidně i zeslabovaným od DT nebo Sapim a 32 drátu vzadu je minimum, vpředu stačí i 24

        0 0
        • Cavendish  

          K těm Pancho kolům. To není tak jednoduchý. Náboje Bitex mají cca 270g. Alu niple 20g, dráty cca 250g. Na jeden ráfek ti tak zůstává cca 510g.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Právě, 490–530gr (osobní zkušenost) mají třeba Rapidy od Remerxu při výšce ráfku 28mm a vniřní šířce 15mm. Pancho má 35mm výšku a šířku 20mm. Profil je výrazně větší, tudíš při stejné hmotnosti musí být tenčí stěna. Otázka je dimenzování hřbetu…kolik je tam materiálu. Může tam být použita pevnější slitina hliníku, ale ani pevnost materiálu při příliš tenké stěně nemusí v delším časovém horizontu stačit. Já bych si je na svých 85 kg nekoupil, leda byly pod niplem podložky. Hodně záleží na hmotnosti jezdce a taky jak šlape, jestli točí nebo spíš tahá…

            Záruka je dva roky, otázka je, kolik člověk najede, aby se to projevilo včas…, nicméně časem praskne všechno.

            0 0
            • Cavendish  

              Jo to máš pravdu. Já mu navrhnul ráfky RR511 od DT (32mm výška, 18mm vnitřkem a váží 530g) a k tomu dráty Sapim Race 28/32

              0 0
        • raf007  

          Já tomu tedy tolik nerozumím, školy nemám. Tvrdit o něčem co jsem nikdy neviděl a neměl v ruce, že to praskne bych se neodvážil. Ale naživo prasklých výrobků Remerx jsem už viděl spousty.....

          Přeji hezké svátky všem

          0 0
          • Honzis  

            třeba speciálně prasklej Stormy nebo něco „bytelného“ bych rád viděl. Pod 70kg mi kolem niplu napraskly i bájný Mavicy Open Pro, ale po 50.000km to beru :-)

            0 0
            • kubad  

              Hehe ze praskne stane se. Že tě remerx pošle s reklamaci do haje už je problém. Už sem se dost spálil a tuhle značku nepoužívám.

              0 0
            • kubad  

              Hehe ze praskne stane se. Že tě remerx pošle s reklamaci do haje už je problém. Už sem se dost spálil a tuhle značku nepoužívám.

              0 0
              • Honzis  

                já se spálil na Rapidech s nábama Novatec a dráty CX Ray – bylo to měkký, praskaly dráty, ožranej ořech, šly do pryč, ale „blbuvzdorné“ ráfky mají z mé zkušenosti kvalitní, takových 36drátů do Remerx Dragon je nezničitelný, bohužel váží předek kilo :-( ale na crossa dobrý :-) Ekonomicky pokud bych měl co 10 –20.000km měnit ráfek za ráfek to neberu jako zásadní problém při ceně 500Kč než nechat přeplíst třeba Ksyrium za 4ku …

                0 0
          • Smazaný účet  

            Fyzika je holt sviňa, tu neoch.iješ. Máš to vysvětlený o pár postů výš…Popraskaných vysokých ráfků kolem niplů jsem tu pár měl…princip je stejný: tenká stěna hřbetu kvůli hmotnosti + velké namáhání nízkým počtem drátů kvůli tuhosti. Jedna z několika příčin, proč se kupují nová kola. Dřív to bývalo probrždění ráfku, toho se dnes moc ráfků nedožije…snad kromě těch na zimáku

            0 0
            • raf007  

              Jak jsem už psal, jsem lopata co jen zaplétá kola. Na teoretizovaní mě moc neužije. Jdu cestou praktických zkušeností a těch mám s Pancho ráfky spousty. Kolem niplu rozhodně nepraskaji. Hezký den

              0 0
            • Cavendish  

              S rafem bych se o zapletených kolech moc nehádal. Jestli je někdo etalon zkušenosti s nimi, tak on…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já se hádat nehodlám, jestli Pancha kolem niplu nepraskají, tak je to jen dobře. Já mám zkušenost zase takovou, že lehké ráfky bez nýtování či lépe vložkování jsou více náchylné na poškození kolem niplu. Samožřejmě záleží i hodně na tom, kdo na kole jede…

                0 0
                • kubad  

                  nemyslím si

                  už kopec let zaplétám většinou ráfky bez nýtování, a až na Cresty Mk3 v pohodě :D

                  není to je no těch nýtech nebo kalíšcích

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Kura hoši to zní skoro jako výzva. Že bych si koupil jedny ty Pancha a dal je treninkové kolo, jestli vydrží ty dva roky, co by měly vydržet… to by chtělo sázku :-)

                    0 0
                    • Honzis  

                      doufám že myslíš 2roky po 20.000km, což bych bral jako měřítko, jestli máš do 85kg. Znám lidi v Polabí co maj na Ksyriích kilo , tím myslím 100.000km :-)

                      0 0
                    • Tomalda  

                      Kup, já s nima mám jen nejlepší zkušenost.

                      0 0
      • bodlak2  

        Dobře jste mi to rozcupovali :-) Vypadá to, že budu muset jít cestou nechat si kola zaplést s větším počtem drátů.

        0 0
        • Singlespeed  

          Přední kolo je poměrně málo zatížené, tam menší počet drátů (20,24) nevadí ani při hmotnosti nad 100 kg. Dozadu bych dal určitě 32 špic + mosazné niple. Kdysi jsem nechal zaplést zadní kolo ráfkem Remerx Rapid, 32 drátů 2 mm pro 130 kg člověka, který na tom navíc seděl jako pytel brambor a vymetl kdejakou díru bez toho, aby se trošku zvedl ze sedla. Zadní kolo drží už několik let naprosto bez problémů.

          0 0
        • Smazaný účet  

          V tvém případě je už hmotnost jezdce faktor, který má na výběr kol podstatný vliv. Sety s 16,20,24 dráty můžeš použít když je „svátek“ nebo si zkusíš nějaký závod (asi časovku). Ale není to na běžné ježdění z důvodu velmi pravděpodobné vyšší poruchovosti. Mám to podobně a to vážím těch ± 85kg. Tovární sety používám už jenom na ty závodní kilometry.

          Párkrát mi rupl drát při švihu, když jsem ještě jezdil tovární sety. Namátkou na předku 30mm ráfek na 16 drátech od Alexrims, bez křížení, to se pak kolo nevešlo do vidle :-). Vzadu mi praskl Rapid od Remerxu na 24 dírách, dráty Sapim Laser. V obou případech měly kola najeto určitě přes 10tis. Nešetřil jsem je, hlavně častou silovou jízdou v kopcích s malou kadencí na rozvoj síly, to materiál dostává při té váze hodně na prdel.

          Teď beru na běžný trénink vzadu Open Pro na 36 3× křížřených drátech DT Revolution 2–1.5–2, k tomu klasickou nábu od Shimana, v podstatě cokoli od Sora/Deore je docela dobře použitelné a hlavně trvanlivé. V předu mám Remerx Bow s 20 drátama 2–1.7–2, 2× křížení. Docela výhoda je, když si umíš kola zaplést sám, protože je to často levnější, než kupovat nějaký set a hlavně si napleteš, co chceš a servis si pořešíš sám…

          Na zimáku mám Stormy od Remerxu na 32 drátech 2–1.7–2, to je téměř nezničitelná kombinace…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Chyba, ty Alexy měly na těch 16 drátů myslím jedno křížení, ale to je fuk

            0 0
          • Honzis  

            U 32 drátú bývá problém spíš estetika a váha. Ne každý to chce na moderní silničku … Kámoš s 90+ kg vozí 10 let i na Uacy Ksyria SSC, jednou měnil ráfek na zadku, ale ty mají sotva 1400g tipuju.

            Já bych snad udělal low cost 32 na těch Stormy s 32 nerezy 2mm nebo 2–1,8–2 na Deore nábě, vzadu jen vyhodit podložku aby byla 130 nebo třeba na Sh 105 což je 1600kc, dráty obyč s niply 400kc, ráfky 900kc váha bude bohužel ve stylu 900 + 1100g .

            No a pak koupit za 10 fajnovky, že prostě někdy třeba drát rupne, no … Jestli na Aksiich najel 15000km tak bych to bral jako naprosto v pohodě

            0 0
      • bodlak2  

        Jen abych to uzavřel, nakonec jsem šel cestou vypletení na zakázku. Tímto děkuji Cavendishe a Hnoj, co mě nabídli zapletení. Využil jsem místní koloshop, ráfky DT RR511, náby DT350, 32/32 drátů.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.