• Karlos009

    Uvažuji o něm a tak hledám nějaké zkušenosti uživatelů. Něco jsem našel na zahraničních webech, ale není toho moc a někde ho vynášejí do nebe a někde zatracují. Tak to zkouším i zde, máte s ním někdo nějaké zkušenosti? Máte ho někdo na kole? Popřípadě pokud víte o nějakých recenzích i na zahr. webech. Díky.

    0 0
    • kesu  

      ja bych vzal radsi pruzinu..

      0 0
    • goofy  

      No BorisFR mel problem s 2step u Totema, a prej i hodne ostatnich uzivatelu s tim melo obdobny problem. Ja bych sel do pruziny.

      0 0
    • warzone  

      Jazdim Lyrik Solo Air,bez problemu,teda neviem co z tym mas umysle robit,ale na AM/EN jazdenie doporucujem ;)

      0 0
      • goofy  

        Soloair a 2step je krapet rozdil. U 2step prej se pomerne casto vyskytoval problem, ze vidla potom zustavala ve zdvihu.

        0 0
        • warzone  

          o tom som tiez cosi pocul…

          0 0
          • Tušnak  

            je pravda, že se to tady na foru už řešilo, ale osobní zkušenost nemám… Ale jestli je to opravdu pravidlo u 2step, tak si myslím, že je to celkem závažný problém!!! to bych raději šel do toho soloaira!

            0 0
    • Sarnafil  

      zdravím jezdím lyrika 2step asi od června (AM a EN) a zatím žádný problém, jediné co se objevilo tak když mně přišel nebyl na plném zdvihu chybělo asi cm do těch 160 mm, ale po vyfouknutí a opětovné nafouknuti se to upravilo, když jsem to konzultoval s technicky zdatnějšímy bikery tak mně bylo řečeno, že je to jen nízkou hladinou oleje v patroně.

      Co se týče projevu tak se mně na této vidlici líbí výborná tuhost při dobré váze. Před touto vidlicí jsem měl Foxe 36 van RC2 a můj názor je takový, že lyrik je tužší. Co se týče chodu tak je samozřejmě méně citlivá, ale oproti 36 Talasovi mně příjde citlivější. Patrona 2step mně fungovala naprosto bez problémů a musím říci, že jsem ji používal velmi často. Jen malým neduhem tohoto systému je,že při sníženém zdvihu se vidlice chová docela dost odlišně než v plném zdvihu.(stane se ještě méně citlivou) Ale i jak píšou v manuálu tak tento mód je určen hlavně pro výjezdy. U lyrika jsem taky poměrně dlouho nastavoval pomalou a rychlou kompres, ale regulace jsou na korunce a dobře dostupné oproti třeba foxu.

      Jinak jsem s touto vidlicí neměl žádný problém, ale tak neužívám ji tak dlouho. Kdybych ji měl srovnat s Foxem podobné kategorie asi bych volil zase Lyrika.

      0 0
      • Karlos009  

        Díky za info.

        0 0
      • tomfree  

        Lyrika jsem zkoušel jeden den a normálně jezdím Talase RC2,lyrik má výborně vyřešenou pevnou osu,rozdíl v tuhosti jsem nespozoroval,u ly­rika mi přijde nešťastný nekrytý ovladač odskoku na spodku nohy,nastavení hi-lo komprese má zbytečně velký,myslím normálně nevyužitelný rozsah a ať jsem nastavoval jak jsem chtěl tak mi přišlo že jde příliš do zdvihu při brždění a dopadu po skocích,při výjezdech kdy používám snížený zdvih je citlivost oproti talasovi horší,při plném zdvihu ji nehodnotím,jelikož jeden den je málo času,ještě snad při ježdění v prašném terénu se fox lépe maže a prach sedlý na olejový film setřením prachovky odpadá,u lyriku který byl suchý se dostává pod prachovku,po celodenním ježdění prosakoval olej přes regulátor hi-lo komprese.

        0 0
    • BorisFR  

      Jak píše Goofy, já jsem měl s 2Stepem problémy. Popsané je to tady: www.bike-forum.cz/…7/forum.html#… Jak píšeš sám, někde ho chválí, někde zatracujou. Já osobně nezatracuju, ale moje požadavky jsou jasné, jezdit a neřešit, proto pude Totem na pružinu. Však si to pročti v tom threadu výše.

      0 0
    • prcek2  

      Mě u Lyrika 2-step při upouštění vzduchu (přes vysokotlakou pumpu) vylítlo dost oleje – možná polévková lžíce. Byl jsem s tim v servise, kde mi ukázali svůj nákres (hladinek oleje atp.) a že je to normální. Mám to prej upouštět když je vidle vzhůru nohama.

      Otázky:

      1. Je to tak?
      2. Bude mi tam to množství oleje chybět? Neměl by se doplnit?

      Nedůležité otázky:

      3. Mám pumpu nějak vyčistit, aby např. olej nepůsobil agresivně ve vzduchových komorách u druhé vidle a tlumiče?

      4. Hypoteticky: Za kolik by se dal prodat? Má 12h. najeto, z toho 90% xc zátěž. Pokoukávám po Totemu :-)

      Dík za odpovědi!

      0 0
      • prcek2  

        aktualizuji dotaz

        0 0
        • Jenda  

          ano vzhuru nohama je to lepsi, kdyz uz ti z toho zadnej olej nepujde nejjednodussi je vysroubovat ventilek a nalit tam neco malo pres nej, pumpu podle me cistit netreba

          nicmene na zaklade mych zkusenosti se ti driv neco posere na 2-stepu nez vyjedes olej ze vzduchovy komory takze stejne te sborka rozborka ceka tak jako tak :-)

          0 0
          • prcek2  

            Aha. Zas jsem o něco chytřejší. Aspoň, že to neni závada. Po tom, co tu všude o Lyriku čtu, si taky říkám, že jsem čekatel. ..a olej v servisu doplnili.

            Dík!

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.