Rock Shox Lyric 2-step air 160 mm

7 nepřečtených
  • báleš

    Zdravím potřeboval bych radu. Koupil jsem jetou tuto vidlu a když jde vidle z tlumení (vrací se) tak v ní cvakne. Četl jsem že soloair to taky dělá tak bych potřeboval vědět jestli máte zkušenosti i u této nebo co s tím. Dostal sem doklad že byla po sezoně na pravidelný servis. díky

    0 0
    • Jenda  

      je to soloair takže to dělá, časem může víc, to když praskne pérovka přitlačující soloair pístek, ale to se ti občas náhodně vidle propadne do zvdihu a zvuk bude to poslední co budeš řešit :-)

      0 0
      • báleš  

        a co to cvakání způsobuje ? takže s tím nic neudělám ? .. aha aha no to je pěkné =D

        0 0
        • Jenda  

          způsobuje to pohyb soloair pístku kterej se vždy při návratu ze zdvihu na chvilku při tom cvaknutí otevře a tím dochází k vyrovnávání tlaku mezi pozitivkou a negativkou, Je to vlastnost nikoli závada. Záleží taky na ročníku, u novějších byla pérovka která cvaká víc a praská nahražena (pokud se nepletu) klasickou pružinkou. Nicméně stejně ti přestane záhy fungovat 2-step, takže spíš začni přemýšlet nad tím, jestli to překopeš na soloair nebo na pružinu :-)

          0 0
          • báleš  

            díky za vysvětlení =) ročník je to asi 2012 .. zeptám se uplně blbě protože se v tom nevyznám co má za funkci ten 2-step ? .. na co by si doporučoval to překopat ?

            0 0
            • Jenda  

              si zkus tu páčku co tam máš :-D 2-step je systém snižování zdvihu. Teoreticky pokud funguje jak má tak je to podle mě super věc, bohužel u RS zatím ani 2-step ani dual position air nefunguje dostatečně spolehlivě. Časem 2-step buď přestane snižovat nebo naopak vyjíždět do plného zdvihu, podle toho který těsnění se po… dřív. Navíc je 2-step fakt moc lineární.

              0 0
              • báleš  

                jo tak to je to snižování =) díky =D .. no popravdě to snižování moc nepoužívám spíš vůbec takže kdyby to snižování přestalo fungovat tak mě to nebude tak trápit jako to že se nebude vracet do plného zdvihu =/

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.