• Jenda

    Tak jsem zase spadnul do kolotoce upgradovani:-)

    Na CRC maj ted Talas 36 RC2 rocnik 2009 za velmi peknou cenu. Uvazuju jestli ji nedat na Fritzka (viz profil) misto Lyrika. Lyrik ted prosel upravou v Tuning testu takze spicova citlivost, nastavenim a chodem mi vyhovuje, jedina vec co me prudi je neustale se serouci 2-step – nedrzi ve snizeny poloze – vzdy za 2–3 mesice je potreba doplnit olej do 2-step komory jinak je snizeni tak o 1–2 cm mensi (tedy ne 115 ale tak 130).

    Otazka je jestli si tim talasem pomuzu – jak je na tom tenhle rocnik s citlivosti (interni komprese atd?) Jaka je poruchovost talas systemu na 36? Hmotnost neresim, na tom lyriku neni zas o tolik vyssi.

    Podotazka – je ten lyrik nejak rozumne prodejnej? Najeto je na nem asi 2kkm enduro zpusobem, zdny velky skoky.

    Anketa: talas

    ano
    0x
    0%
    ne
    5x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • MlokCZ  

      Pomůžeš si hodně, odtrh bude tak 3–4× větší než máš teď :-)

      Talas 36 v originál stavu je co se týká citlivosti úplný peklo, mívá kolem 20kg odtrh.

      A moc nejde pořešit ani úpravou.

      Vidlice je jedna z věcí, co mi vždy odrazoval mít jedno kolo na 160mm. Nebyla žádná 160mm vidlice, která by měla rychlé snižování zdvihu + HS expanzi + chod, který by se mi líbil.

      Škoda, že už také není Lyrik s dual position air. A otázkou (která mi také zajímá) zůstává 2011 36 Talas 160mm ve FIT RLC verzi. To by mohla být (nevím to a zajímá mi to) konstrukčně stejná vidlice jako 32jkový Talas a to by mohlo být zajímavé, tam by už mohla být možnost po úpravě výborné citlivosti.

      0 0
    • Tomcat  

      To by sis moc nepomohl, pokud máš vidli od TT tak by to bylo skutečně horší a pak by se ti zvýšily náklady na údržbu. Fox vidlice se více opotřebovávají.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.