• Enduro.petr

    Ahoj Ahoj. Mám na všechny co se rozhodli si tento příspěvek rozkliknout prosbu. Koupil jsem si v únoru kolo za pro mě nemalý peníz – 60 tis. Už v březnu bylo na reklamaci protože se kotouč odchlipoval od náboje (centerlock) a kvůli patce přehazky co tlačila prehazku do kola. Dal jsem na reklamaci vyměnili náboj a patku. Chvíli poté se mi rozlomil šroub co držel tlumič na vahadle. Neochotně mi jej poslali ale příběh pokračoval. Par týdnu zpět jsem narazil na problém v podobě toho, že ráfky mají v sobě díru. Jedna vznikla při cestě z rozhledny s to jsem měl ještě 3 bary. Rozhodl jsem se na druhy den do koutu upustit snad s naději ze nebude další díra. Omyl na 2,3 barech díry pribily dvě, kola se rozhodili a mě nezbylo než dotáhnout špice.. Řekl jsem si, že koupím nový kola, tím vyřešim ošemetný náby a kola. Dnes jsem se vydal s kolem na smrk u nás v Beskydech. Od začátku terénu jsem se držel na 30×46 zubu a převod jsem neměnil. A teď při šlapaní… xtcko se mi chytne o špici, zarazi se to tam. Nevím jak vše bylo dotažene když ti v pondělí byli v servise když jsem byl vybrat nové kola (ještě je nemám). Prehazka ohla. Špice taky a ještě vytáhlá. Nezbyla jiná možnost než teda dat jiný převod a rozjet se dolu. Dal jsem 3. Největší a bez slapani jsem jel. Dolu je to celkem kamenitý a hodně jsem brzdil takže bylo občas potřeba i prislapnout. Když v tom prehazovacka mi opět vjede do kola a pošle tam cely řetěz(za kazetu). Zadní kolo se zablokovalo, ztratilo grip a já tak i se svým kolem, na který při studiu střední školy do noci dělám v mekaci, letim dolu. Kdybych neměl batoh s paterakem chodilo by se mi o poznání lip. Možná bych se bez nej i vypnul. Kolo v nepojizdnym stavu. Nezbývá než volat odvoz a rozmýšlet co s tím. Okolní kolemjdoucí však byli přívětiví a čekání mi zprijmenili třeba i nějakou tou radou. Já se teda rozhodl, že dnešek pro mě je dost. Moje trpělivost přetekla, být na kole je pro mě totiž svátek a chci si to hlavně užit a ne řešit nedokonalosti které vznikly při výrobě. Rozhodl jsem se teda, že nová kola kupovat nebudu. Stejně ani nenechám prehazku servíisovat kolo prepletat. Půjde na reklamaci a to už po druhé. Reklamovat budu vše od blatenych rafku, po náboj který praská při držení špice až na celou dnešní událost která mě zmrzačila. Vím že na to je 30 dni. Vím že do 6ti měsíců od zakoupení je při uznání nárok na výměnu za nový kus. Zítra jdu za prodejcem a zajímá mě teda jak reklamovat kolo celé. Já nereklamuju, aby vyměnili náboj, rafek, patku a prehazku, chci reklamovat produkt co jsem koupil tj. Cele kolo s chci nový kus protože absolutně nemám k tomu co mám doma důvěru. Nenacházím slov pro to, jak je možně aby někdo takové kolo produkoval a doufám, že jde jen o výrobní vadu. Prosím vás tedy. Jak reklamovat aby vyměnili cele kolo. Jak probíhají reklamace kol a hlavně jak se bránit tomu, že mi případně něco neuznají. Předem díky za všechny rady.

    0 0
    • Vilém  

      Tak hodne stesti. Nezavidim tomu prodejci.

      0 0
    • PENE  

      Blbost!

      0 0
    • kubad  

      myslím že na reklamaci nemáš nárok, ale klidně to zkus

      0 0
    • embi  

      Nehodnotim, zda-li je bude tvuj pokus o reklamaci opravneny nebo ne, ale chci ti rici, ze je bez sance to vyreklamovat.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jak „ráfky mají v sobě díru“? I když připustím, že Ti neprodali tip-ťop seřízené kolo, ten sled událostí, jak ho popisuješ, je přinejmenším velmi divný a prodejci tuto situaci tedy rovněž nezávidím. Především, když něčemu (evidentně) nerozumím, tak se v tom nehrabu.

      0 0
    • Bruca  

      Viděl bych to na vadný díl mezi sedátkem a gripy. Reklamovat jde do dvou let od výroby u rodičů, ale nevím, jestli už nejsi po záruce :-D

      0 0
    • tsunami  

      Jakou máš techniku jízdy? Já jen že rozbít se dá všechno, když se chce nebo když to člověk neumí. Každopádně sem napiš jak jsi dopadl s reklamací, opravdu by mě zajímalo co ti na to prodejce řekne.

      0 0
    • Barak  

      V první řadě, abys uspěl, je nutné trvat u prodejce na tom, aby tvůj popis událostí, tak jak jsi ho uvedl zde, kompletne prepsal do reklamacniho protokolu.:)

      0 0
      • Enduro.petr  

        Díky. Dobra rada. Trvat na tom teda určitě budu.

        0 0
        • scota  

          Moc jsem to nepochopil, ale ty jsi na poškozeném ráfku jel enduro a divíš se že to nevydržel a dal jsi si na hubu?

          0 0
    • zdenek  

      Uznávám, že jsem to nedočetl do konce, ale docela by mne zajímalo, co je to za kolo.

      0 0
    • Johny.Merida  

      To není možný todlecto…kolo za 60 papouchů a takový problémy? To musel být Spešl. :-))

      0 0
      • Goob  

        Tipuju Kellys

        0 0
      • Enduro.petr  

        No nebyl. Není to žádná raketa ale jak říkám za tu. Cenu bych si představoval aspoň nějakou spolehlivost a to rozhodne co jízda to problém, není.

        0 0
    • scalar  

      Jedná se o běžné sériové kolo, které slouží ke spokojenosti tisícům jiných uživatzelů?

      0 0
    • Cavendish  

      Na reklamaci nemáš nárok.

      0 0
    • Rowdy  

      Hele budeš to asi mít těžké. Protože jak chceš obhájit, žes to kolo používal, i když jsi věděl, že má rozhozená kola? Ta hazka ti vletěla do drátů pravděpodobně proto, že to zadní kolo bylo rozhozený. Říká se tomu předcházení škody. Když jsi věděl, že to není v pořádku, neměls pokračovat v jízdě. Tedy už když jsi přišel na to, že kola mají v sobě díru. Pak, žes jel dolu s hnutou hazkou a zkusil to dojet, to už je fakt hazard. Tyhle dvě věci reálně znamenají, žes to kolo poškodil vědomě víc, než bylo nutné. I kdyby ti uznali ty díry v ráfku … o čemž dost pochybuju, to se nestane samo od sebe … jako myši doma v komoře to nežerou. Tak to, žes to v tom stavu dál používal, tě zbavuje šancí na úspěch. Sice chápu, že to je pro tebe hodně peněz a všechno, ale budiž to pro tebe škola života, že to tě zodpovědnosti nezbavuje.

      0 0
    • Espen  

      Při reklamaci nijak nic nevysvětluj, akorát tě na něčem nachytají.

      Prostě jsem jel normálně s kopce a něco se stalo a kvůli tomu ses vysekal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.