co je servis po nákupu a co je reklamace?

36 nepřečtených
  • newby

    Co je servis a co je reklamace? Mám rok nové/staré kolo SUP XP29SE a celou tu dobu se drbu s jedním hlavním a několika občasnými problémy. Co mě nejvíc štve je vrzání jakoby od klik/středu. První vrzání a kolo šlo na servis – verdikt – povolený zadní náboj a že opraveno. Říkám si fain, jezdim dál a najednou to zase vrže, kolo jde k prodejci do servisu – verdikt – prý povolené patky na zadním kole. Opraveno na pár desítek kilometrů a zase vrzání – verdikt – povolené misky středu (mám Shimano SM-BB51 ). NO a teď mě čeká další servis, zase to začíná vrzat . Je tohle ještě servis? Nebo jak to řešit jako reklamaci? Už mě to fakt štve. Kdyby někdo stál o to, jak to vrže, rád to sem hodim, ať tu nejsou komenty typu „neřešit a jezdit“.

    0 0
    • Chlebovnik  

      Na co čekáš? Házej.

      0 0
    • couffy  

      A to tě ještě čeká vrzání sedlovky,zámku na sedle,vrzání u představce,na kufrech,atd

      0 0
    • Karma  

      tak ono jde o to kolik si s tim kolem zatim najel. jestli ho máš rok a nájezd máš 200 km tak je jasný, že si musí všechno sednout a případně dotáhnout. Zda-li pak si byl na záručnim servise po xx kilometrech jak výrobce doporučuje v manuálu?

      0 0
      • newby  

        na garančce jsem byl předčasně cca po 400, měl jsem jít v 500, dle požadavků servisu, 200 je prý málo…nájezd 200 opravdu nemám :) sice ani 6000 ročně, ale to se s růstem potomků zlepší…

        0 0
    • scota  

      Jestli to vrže při záběru, tak by to mobly být pedály. Takže povolit a namazat závit vazelínou. Bacha je tem pravý a levý závit.

      0 0
    • Barak  

      Já bych to u nového kola od začátku řešil jako reklamaci. Záleží, jak ses k tomu ale od začátku postavil ty.

      Jestli jsi to přinesl do krámu a máš písemně na nějakém servisním listu, že jde o reklamaci nebo jestli na to třeba vůbec žádný papír nemáš a všechno proběhlo ústně.

      0 0
      • scota  

        Akorát to má jeden problém a to ten, že pak můžeš mít kolo 1 měsíc v reklamaci.

        0 0
        • Barak  

          K tomu opravdu může dojít. Každý si musí rozmyslet, jestli reklamovat, mít o tom doklady a určitou páku na prodejce v případě, že se závada bude opakovat nebo to řešit jiným způsobem.

          0 0
          • newby  

            Barak má pravdu, nebral jsem to ze začátku jako reklamaci, přeci jsem jsem si říkal, že to jen někde utáhnou a bude klid, ale u třetí opravy už mi to přišlo divný, ale na druhou stranu poprvé uznali, že to byl střed. Zítra s tim jdu rovnou s tvrzením, že jdu reklamovat. Každý servis mám v knize, ale pokaždé, jak říkám, napsali jinou příčinu vrzání…až potřetí ten střed.

            0 0
    • vysmátej bajker  

      3× stejná závada-neopravená-odstoupení od smlouvy :).

      0 0
    • jonti  

      Je to blby, ale za poslednich 10 let mi vrzalo kazde kolo, a velmi casto se mi nedarilo zjistit cim to je a odstranit to.

      0 0
      • newby  

        když mě štve, že moje staré MTB za 7000,– je tiché, nevrže a je celkem spolehlivé, stačí si hlídat řetěz a běžnou údržbu. Tady to se prostě pořád něco kazí – vrzající střed, prý se mi vypařuje brzdovka (záhadně jen ze zadní brzdy, která pořád měkne) atd…

        0 0
    • oddie  

      Buď rád, že ti to vrže, někdo si ani nevrzne jak je rok dlouhej…

      0 0
      • Trollix  

        Pravda , už jen z toho důvodu že jsem zjistil že na cyklistiku moc holky balit nejdou :/ :D

        0 0
    • Tomik85  

      Máte někdo zkušenosti s reklamací kola koupeného přes eshop? Pořídil jsem nového SUPa XP 979 2016. Snažím se tu projít nějaká vlákna, ale nemůžu najít to co mě zajímá. Teď (po cca 200 km na asfaltu) se mi objevil vakl na klikách a přemýšlím o reklamaci. Na kole od té doby nejezdím. Na kole jsem si vyměnil sedlovku za jinou. Zajímalo by mě, zda musí být kolo osazené původními kompomenty, jako když jsem ho koupil, nebo zda v tomto případě stačí zaslat pouze rám na reklamaci? Nebo celé kolo (i když už některé komponenty nejsou původní)?

      Díky

      0 0
      • kubad  

        otázka je jestli ten vakl není jen něco povolené,

        0 0
      • Vilém  

        A pak si mozna nekteri uvedomi „vyhody“ nakupu kol v eshopech.

        0 0
      • okam_z_brna  

        hádám, že to nebude klikama, ale středovým složením, že se prostě vymačkal ten zasranej pressfit. Řešil jsem to taky, ale já u čištění střed vytáhl kliku i s ložiskem, tak to bylo jasný, čím to je a na reklamaci jsem dal jen rám

        0 0
        • mr.ricardo  

          vymackanej pressfit po 200km, to vyrabi z perniku?

          0 0
          • okam_z_brna  

            Tak pokud majitel není absolutně levej, tak vakl klik by kromě vaklu ve středovým složení mohly být povolený kliky a to si snad utáhne, takže střed.

            Nevím, otec na tom najel cca 3 tisíce a pak až se to vymačkalo.

            No oni to stejně budou posílat do fabriky a tam pošlou jen rám, takže jsem si to obvolal a poslal jim jen rám. Ale já to měl trošku jinak, než z eshopu, nicméně princip stejnej

            0 0
        • Tomik85  

          A to jsi se s nimi domluvil, že jim stačí poslat jen rám?

          0 0
    • šlapatko  

      Přečetl jsem celé vlákno a nejspíš jde jen o běžnou údržbu. Kolo není mikrovlnka nebo nějaký jiný krám co bez údržby jede roky.

      Garančka po 500km. To je dobrá blbost. Ideálně mezi 100–200km. O středech u Supu je na foru napsáno dost.

      Přečtěte si co máte v záručáku a popřípadě dále řešte. Odstraňování různých zvuků na kole je noční můra servisů.

      0 0
    • Tomik85  

      Jasný, psal jsem vakl na klikách, ale spíš ve středu. Pročetl jsem plno vláken ohledně středů u SUPu. :( Zajímá mě hlavně to, zda kolo na reklamaci musí být v původním stavu (s původní sedlovkou, kterou jsem vyměnil)?

      0 0
      • novas752  

        Jestli ji mas tak jibtam dej, ale pokud se nejedna o primo souvisejici dil zcela jinejch parametru (napr ulomena hlava a delsi vidle), tak je to jedno.

        Po 200km by to meli bezproblemu uzbat jako vyrobni vadu. Pressfit nebrat.

        0 0
        • Tomik85  

          Taky si myslím, že když to s tím úplně nesouvisí, tak by to nemuselo vadit, že je sedlovka jiná…Zítra se na to ještě podívám, jestli není někde něco k dotáhnutí. Vakl jsem zjistil dnes…

          0 0
    • Tomik85  

      Omlouvám se, že to zklouzlo trošku na jiné téma. Tak jsem se na to trochu mrknul a nakonec střed v pořádku. Po podrobnějším zkoumání jsem zjistil, že vůle cca 2 mm má původ u kazety. kromě posledních 3 největších pastorků měly všechny vůli (po směru otáčení). Tak jediné, co mě napadlo, tak jsem vzal ořech a dotáhl je a hle, je po problému. Teda doufám, ještě ho dneska projedu, abych si byl jistý. Ale trošku mě zaráží, jak se může takhle povolit kazeta? Nebo jestli jí málo utáhly v sevisu? To jsem rád, že z toho byla nakonec taková kravina. I když je zima a moc jezdit nebudu, přeci jen reklamace není nic příjemného, obvzlášť, když je to na druhé straně republiky.

      0 0
      • Vilém  

        Holky proste nemaji tu silu.

        0 0
        • Tomik85  

          hehe :D No, bylo to docela povolený. Ale cca 100 km nic. Až teď.

          0 0
          • Esi  

            Mě se „povolila“ kazeta po 1500km, prostě se to omačká a trochu si to sedne, tak že šla asi o čtvrt otáčky dotáhnout a vakl je pryč, zasenemá smysl to zarvat na krev, jinak budeš zakládat vlákno nemůžu povolit kazetu :)

            0 0
            • Tomik85  

              jo, jasný. Tak snad jsem to nepřehnal, abych nemusel zakládat vlákno. :D

              0 0
              • MatS  

                Tak bohužel to je častý nešvar u kazet Shimano HG50–10. Asi tolerance výroby. Já měl u jednoho kola ještě větší vůli a ani větší utažení moc nepomohlo. Stejně to měla již spočítané, tak jí nahradila SLX kazeta a ta je jinak poskládaná a v pohodě bez vůle. Taky mi přijde, že řadí lépe a má lepší povrchovou úpravu. O nižší váze ani nemluvě :-)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.