• pajan

    http://www.kasa.cz/…ost-19-2008/  

    Uvažuji o tomto biku. Váha je kolem 11,6kg a můžo ho mít za 25990,–!!! Myslíte že je to dobrý bike? Co rám? Komponenty za tu cenu si myslím že jsou supr!!! Popřípadě doporučily by jste mi jiné popř. jaké a hlaně do 25000,–!!!

    Měrím 180,vážím asi 57kg.

    19´ rám si myslím akorát!

    Díky všem za radu

    0 0
    • přišlapávač  

      snizil bych cenovou relaci rámu na 20 tisíc a za tech pet tisíc se poradne najez :-)

      0 0
    • jIrI___  

      Jestli ti nevadí 80mm vidle tak to osazení nevypadá zle. A rovnou dej nějakou tu tisícovku rodičům – ať ti dávají vydatnější jídlo a pořádné večeře :-))

      0 0
    • mosquito  

      kdyby se mi nepricilo barevne provedeni tak bych za nej byl ochotnej v dobe slev a vyprodeju dat max 23tis

      0 0
    • MlokCZ  

      Do 25tis. se vejdou kola ze zahraničí v ceně 1000euro (včetně poštovného se tam vejdou v pohodě), která budou výrazně lepší než to v odkazu.

      Já bych neváhal a vzal něco lepšího ze zahraničí. Inspiraci máš třeba tady, kde se to řešilo teď taky.

      0 0
    • Zerocool  

      zdá se mi to hodně peněz a málo muziky…

      0 0
    • Hejdik  

      Já bych řekl,že je to za ty prachy tak odpovídající výbava.Osobně jsem o tomhle kole taky přemýšlel když jsem kupoval nový kolo.zdá se mi ,že ve skutečnosti vypadá líp ,než na katalogové fotce.Pokud se ti zdá být OK tak do něj klidně jdi.

      0 0
    • pajan  

      Mno tak z vás nejsem moc moudrej! Někdo píše že jo a někdo že ne… A zase někdo že mám jíst :-D  Mno tak jídlo vylučuju už teď páč další ledničku do bytu kupuvat nechci! Líbí se design,osazení a tak celkově… Fakt nevím! Ale asi do něj pudu!

      Co myslíte udělám tak moc velkou chybu?

      0 0
      • cepicka  

        Taky to byl můj velký favorit, ale po shlédnutí svarů a výztuh kolem hlavové trubky jsem šel do Cube LTD Race 2008, za 25 700 kč v kamenném krámu

        0 0
        • cepicka  

          Snad se mi sem podaří dát ještě foto :-(

          0 0
          • TheIF  

            a na katalogové fotce.. Takže asi běžnej svár :-)

            0 0
          • jIrI___  

            Izolačkou ty spoje upevnit nemůžou a vybrousit je by bylo finančně náročné ;-)

            0 0
        • pajan  

          Já ho našel jen za 32k :-(

          0 0
          • cepicka  

            Myslím, že jakmile oslovíš konkrétního prodejce Cube, je cena jinde, než v katalogu..

            Moje zkušenost. :-))

            0 0
            • pajan  

              Mno já to nešel asi ve třech webivejch krámech a v trinnity na vyšehradský (praha) to samý

              0 0
    • kolda  

      chybu neudelas, ale 26 klacku bych za to nedal ani nahodou. jak pise Mlok, mrkl bych se v Nemecku, pri soucasnem kurzu €/kc…

      0 0
    • ulda  

      vůbec se mi nelíbí vzhledově, jinak OK

      0 0
    • lukasek1986  

      Jezdil jsem starší typ a po asi 3 letech mi slušně změknul rám. Jinak na takový to ježděníčko je to pohodička. Geometrie akorát (měřím 178cm), přetáčivost nedotáčivost tak uprostřed. Prostě závoďák no…Jo a velikost rámu na tebe akorát tak 19tka…

      0 0
      • lukasek1986  

        ale odkroutilo si svoje a na těch pár let to bohatě stačí a doporučuju (i když jsou lepší biky…) za ty prachy doporučuju. Není ničím výrazný ani v ničem extra nezaostává (jen ten rám po nějakým čase měkne…)

        0 0
      • Vilém  

        To o meknuti ramu jsi radsi nemel psat. Najde se tu spousta lidi, kteri se budou do krve hadat, ze nic takoveho neexistuje a je to jen marketingovy tah vyrobcu karbonovych a crmo ramu:) V rukou normalniho smrtelnika, pry nemuze Al ram zmeknout. Jeden takovy ,v podstate noname (amulet) korejsky ram, jsem videl a od te doby verim.

        0 0
    • kolda  

      jinak za 999€ mas tohoto canyona http://www.canyon.com/…s/index.html?…

      za 26tis ho budes mit doma i s postovnym a rebou py.o:)

      0 0
      • pajan  

        Jo tohle…!!!!! To mi včera posílal meduza a taky je krásný! A už jen kvůli tomu rámu bych šel do Canyona! A nevíte jestli bude i v ´09?

        0 0
        • kolda  

          mrkni jeste sem http://www.bike-discount.de/…rdtails.html

          kolem 1000€ tam jsou slusny nabidky. nebo bych zkusil jit do kamenaku, kde te treba trochu znaji a natvrdo si rict o slevu. ze mas o kolo zajem,ale das max. urcitou castku. podle me mas sanci na uspech.

          ale  prodeje pres net bych se nebal, garancka by me nevadila. udelas si to sam,nebo urcite znas nejakyho mechanika.

          pravda je, z v pripade reklamace to muze byt trochu komplikace s posilanim do DE.

          0 0
      • Masi  

        To neklapne, protože už se údajně neprodává (vyjádření z Canyonu). Proč ho mají pořád na webu nevím. A koupit kolo v dobrém krámu (za solidní cenu) mi přijde rozhodně lepší, než přes inet. Servisují mi ho na počkání i když maj více zakázek, alespon jedna garančka zdarma a případné reklamace je rozhodně příjemnější vyřídit osobně, než posílat kolo přes poštu do Německa. I tohle lze vyčíslit v penězích, takže bych ke kolu ze zahraničí klidně připočítal 10–15% ceny navíc. A tím mimochodem netvrdím, že to pak přestává být výhodné, ale je nutné odhadnout i související náklady.

        A k tomu Ravu – být o 3 tisíce levnější, tak tady máš o dost lepší ohlasy. Za těch 26 se ani nespálíš, ale ani neuděláš terno. Zkrátka, pokud se ti líbí a ze zahraničí kupovat nechceš, tak je to určitě přijatelný kandidát.

        0 0
        • TheIF  

          Neprodavaji ho uz, protoze je vyprodane (i kdyz duvod muze byt i ten ze slo moc na odbyt a lidi nekupovali vyssi modeli) jako mnoho dalsich modelu (barev, velikosti) a Canyon nic moc skladem nedrzi tak to je unich kazdy rok, ze v lete uz si moc vybirat nemuzes.

          Heh hned pripocitavat naklady na reklamaci (kde naklady spojene s reklamaci hradi oni, maji (nebo meli, nevim nechce se mi to hledat) to ve FAQ. Ja tada jeste nic na kole nereklamoval, asi mam stesti… Podle me je stejne pravdepodobnejsi, ze to kolo sesrotujes pri padu/narazu… sam a na to se zaruka nevztahuje a pak u Canyonu je zaruka na ram 6 let na coz si moc znacek netroufne…

          0 0
          • pajan  

            Mno vono záruční opravy uplatnit moc nejde páč vždy řeknou, že to je opotřebením,ne­dostatečnou údržbou bo vlastním zaviněním. Tak že ne reklamace kašlu. Garančka je primitivní ůkon (něco dotáhnou,proma­zat,zkontrolo­vat) to dělám dost často nebo to dám někam do servisu na kontrolu. Ty 200 mě už nezabijou.

            0 0
          • MlokCZ  

            Taky nevím, co pořád mají všichni s těmi reklamacemi. V reálu to má blízko tomu co píše pajan.

            Jediné na čem mi u záruky fakt záleží je u fullu záruka na rám. A ta je u Canyonu perfektní, u Cubu taky.

            0 0
            • Masi  

              Nejde jen o reklamace, vyjmenovával jsem toho víc. Například kupoval jsem si silničku a řidítka se mi zdaly nízko, tak jsem se na to v krámu zeptal. Odpověd byla, že jde o sportovnější posed, Představec otočili, nechali mě to projet a bylo vymalováno. Při odchodu z krámu mě jěště ubezpečili, že se můžu kdykoliv stavit.

              Je jasný, že si tento servis platím. Na opačné straně straně je varianta objednání přes net, kdy dostanu krabici a starej se šmudlo. A abychom si rozuměli – neříkám, že nejsou lidi, kteří si kolo sami složej, servisujou a dodatečné náklady jsou pro ně v podstatě nula. Pouze říkám, že nákup kola přes net není všelék.

              Přes net kupuju relativně dost, ale kolo jsem si hodně rozmýšlel. Např. pokud by GC 6.0 bylo z říše za 25 a v tady v krámu za 28, tak vemu v krámě. Výraznější rozdíl bych už zkousával o dost huře a volil nákup přes net.

              Předpokládám být rozdíl pětikilčo, vemeš taky z krámu. Akorát ty ses háklivější na cenu, protože to vyvažuješ technickou zdatnosti. Ale někdo to neumí, nebo se mu nechce.. nebo to neumí a ještě se mu nechce (já) :)

              0 0
              • MlokCZ  

                Tak samozřejmě chápu, že pokud si někdo na kole sám neudělá ani ty jednodušší věci, že je to jiné. Třeba otočení představce by mě fakt nenapadlo, že někdo bude řešit v krámu. To nemyslím samozřejmě nijak zle, ale když je to otázka na 2 minuty, tak mi nenapadlo, že se někomu může vyplatit ta cesta do krámu. A samozřejmě beru, že to někdo třeba nikdy nedělal, já bych ale v takovém případě kouknul nejprve na ivelo domácí dílnu jak je to složité a odvezl to tam jen kdyby se mi postup zdál pro mě moc obtížný nebo bych třeba zjistil, že je na to potřeba nějaký speciální nářadí, který nemám a kupovat třeba nechci.

                A pokud by byl rozdíl ceny fakt malý (při rozdílu 500 bych jistě vzal tady, já přičítám k zahraniční ceně 500–3000 dle typu a ceny kola pro srovnání cen), tak to také chápu, tam v některých případech bych koupil u nás i já.

                Já si také vše neodservisuju: vidlice, tlumič, brzdy – u brzd jen proto, že nemám odvzdušňovací sadu, ale už ji aspoň na jedny brzdy chystám, když už budou troje stejné doma, tak už to má cenu a pak Crossmaxi se mi také nechce moc centrovat a dotahovat), ale u většiny věcí je to úplně fuk. Tlumiče i vidlice už mám ale stejně upravené všechny (tlumiče v TF tuned, vidlice u Milana), takže záruku už na ně nemám dávno stejně.

                Ale hlavně ať si to na kole sám odservisuješ nebo ne, tak stejně většinu věcí v servise zaplatíš ať kolo koupíš kdekoliv. Samozřejmě když koupíš v jednom místím shopu třeba více kol, tak k tobě budou mít úplně jiný přístup a často i levnější a přednostní servis, ale to se při větším rozdílu ceny stejně nevrátí.

                Jenže problém je v tom, že ten rozdíl cen je téměř vždy mnohem větší než ty 3000 a to i u kol v kategorii 1000euro.

                Mě se třeba někdy doma něco servisovat nechce, protože mě to moc nebaví (řešit technické věci, zkoumat funčnost, vybírat kola, to vše mě baví, ale mechanicky se v tom vrtat ani ne) a šikovný taky moc nejsem, tak mi i jednodušší věci někdy trvají trošku déle (třeba to co v servise má šikovný mechanik za 5 minut já budu dělat 15–20). A servis mám díky koupení více kol levný a velmi vstřícný. Jenže když k tomu připočtu, že kolo musím dopravit tam (45 minut jízdy na kole, pokud nechci jet, třeba několik dní prší, tak problém úplně, auto svoje nemám, sice si ho můžu půjčit, ale to jsou další 2 hodiny času), tam ho nechat a pak zase další den vyzvednout a dopravit zpět, tak si ten servis rychle rozmyslím a raději udělám všechno, co zvládnu, i když mi to nebaví. A taky je fakt, že jak už spoustu věcí dělám na kole po desáté, po dvacáté, tak už i mě nešikovnému to jde lépe.

                0 0
                • siafu  

                  tak to mas dobry – dalsi den vyzvednout… V Brne mam zkusenost takovou, ze kdyz neco donesu do servisu treba ve stredu, tak je to hotove az v patek, i kdyz je to ukon treba na 20 minut a i kdyby to bylo jen serizeni prehazky, pro mechanika prace na 5 minut, tak to druhy den proste nebude:), natoz aby to bylo treba na pockani – to akorat v bikezone, ale k cene prace se pripocitava pekne velka prirazka…

                  navic, kdyz praskne rafek, tak dodaci lhuta stribrnych DT Revolution je ted cca 10 dnu… takze pak se clovek v pohode 2 tydny na kolo ani nedostane. Takova cekaci doba me ted u relativne standardnich dratu docela nemile prekvapila:((

                   
                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak ne vždy to je druhý den, to záleží co je to za problém. A problémy typu seřízení tam opravdu nevozím, proto to někdy může trvat (téměř vždy z důvodu, že je potřeba něco objednat, pak to samozřejmě druhý den nemůže být hotové).

                    To že by to nebylo druhý den mi nevadí, kol mám více, protože jsou stejně servisní věci, které jsou na déle a s jedním kole by to nešlo (třeba posílání tlumiče do Anglie, to je opravdu na déle). Mě vadí ten strávený čas tím, že to tam musím odvést a vyzvednout, což mi dělá časové problémy (bývám v práci buď dlouho, takže už nestihnu ani ten servis nebo naopak někdy jdu dříve, abych se dostal na kolo; takhle musím obětovat dva dni, kdybych mohl jít na kolo, což je opruz).

                    0 0
                    • siafu  

                      nj ja mam kolo jedno, vic jich ani neplanuju:) a do budoucna vidim, ze bude nutne mit doma min. na zadni kolo rezervni rafek a k nemu pripraveny vyplet… pak by se problemy se zadnim rafkem rozhodne neprotahly na 3 vikendy bez kola:((( …a to nechcu videt, kdyby mel clovek nejaky Crossmaxy…

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Na Crossmaxy je vše dostupné v pohodě, to by naopak bylo tak maximálně do týdne vyřešené.

                        0 0
              • coffield  

                No, oni to v tom servisu často moc neumí. Není to spása…

                Kdysi jsem si myslel, že si koupím kolo „u domu“ právě kvůli tomu osobnímu přístupu (prodejce = servisman). Jenže stejně se pak specifické problémy musí řešit s někým, kdo to umí a nemusíš to tam vozit třikrát. Je to jako s lékaři. Nejlepší diagnózu ti neudělá tvůj lokální doktor, ale někdo, kdo je opravdu dobrej… a pak se vyplatí cestovat.

                Když ti na kole začne něco cvakat a nikdo neví, co to je, je nejlepší, když uděláš sám vše, co udělat můžeš, a pokud to nepřestane, to teprve pošleš nějakému šamanovi, co kola opravdu zná a u nějž jsi si o tom jist (šamani navíc většinou pracují na počkání a za zlomkové ceny oproti servisům). Vozit to pětkrát do krámku „vedle“ se finančně nakonec nevyplatí, pokud tam tu diagnózu neumí… a otevřít byznys s kolama umí dnes plno lidí, protože kolo je „in“, ale zkušených servismanů je málo.

                0 0
    • Lucke  

      nez si koupis to kolo:) zkus kre-alkalyn a bcaa, nejaky ten proteinak sacharidak, gainer..nebo jak se to pise:) a budes uzdraven

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Hele, nezáviď jeho váhy a míry! ;-D Myslím, že jsou ideální (sám vlastním hodně podobný ;) Naopak nám to do kopce šlape o to líp!

        0 0
    • biker23  

      a co tohle? :-) http://www.bradsky.cz/…-p-1638.html

      0 0
      • pajan  

        Mno to vypadá pěkně. NANO jsem sice slyšel asi jen 2× v životě ale podle tý výbavy si myslím že je to slušnej kousek! :-D

        Táži se Vád na chytrém Bé eFku je to slušný bo je do další krám do baráku :-DDDDDDDDDDDDD­DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD­DDDDDDDDDDDDDDDDDD

        0 0
        • pajan  

          Už jsem se koukal i do historie a předem podotýkám že je pro mě značka na jednom z posledních míst… Komponenty jsou stejný jako všude jinde, rám je v číně tak je to jedno. Co by sme si počali bez číny potažmo bez Shimana? no nwm.

          0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Tak, tak. Komponentově je na tom ten Nano pěkně. Ta vidle bude myslím celkem solidní (na tom Ravu mi 80mm přijde celkem málo, jestli ale hodláš hodně chrtit, tak proč ne :-) -slyšel jsem, že na lehký lidi je Sliverka pěkně citlivá). Ale kdyby ses nebál toho Německa, tak Grand Canyon 6.0 by byl asi ideální volbou. Pokud u nás, tak Nano to jistí (aspoň bys byl pokusnej králík pro ostatní ;-)

            0 0
    • T-Bag  

      tak....... myslim, ze jsi trefil na toho pravyho. Ja ho totiz pred necelym rokem koupil a muzu doporucit…absolutne zadny problempred tim jsem jezdil authora vision 99 takze muzu porovnat.

      0 0
      • pajan  

        Co rám? CO jeho tuhost? Slyšel jsem něco o praskání… a tak…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.