Profíci na Kole pro život - je to normální?

732 nepřečtených
  • bagr

    Možná tomu nerozumím ale nechápu co si tihle „borci“ dokazujou na Kole pro život a jinejch amatérskejch závodech jako naposled v Mladý Boleslavi Kulhavý,Cink,Ška­nitzl atd.Jako ze porazi lidi co chodi do prace,trenujou po práci a všechno si platí sami tak to jim neprijde trapný tam přijet a závodit s nima?Závodnici světový kategorie který sou za to placený a nic jinýho nedělaj?Asi to něco značí o jejich lidský urovni.Já být na jejich místě tak i kdybych mel za to dostat cokoliv tak bych to proste nejel jelikož by mi to přišlo trapný a sprostý vůči těm lide.

    Tento prasopes amatersky a profi cyklistiky dohromady si myslim nikomu neprospívá a mělo by se to striktně oddělit.

    0 0
    • bagr  

      Díky za vaše názory at budou jakékoliv.

      0 0
      • erne100  

        Každý má holt jiný „práh bolesti“ a jinou citlivost, když se večer podívá do zrcadla. Někdo si třeba řekne „to jsem to těm jelitům, co stáli v koloně natřel, projel jsem benzinku a přes zebru jsem se nacpal až ke křižovatce“. A tihle profíci si zase řeknou " to jsem to těm chudákům, co si vydělávají prací a jezdějí na kole pro radost natřel, to jsem jim natrhnul pr…". Podle toho hodnotím Boudného, Hynka a spol. Podle mě by za KPŽ neměli brát ani halíř. Je to ostuda těch, co je platí.

        0 0
        • JakeF  

          Proč by neměli jet na závodě, kterej je vypsanej pro profíky? Tohle mi fakt hlava nebere… Navíc věř tomu, že takhle opravdu neuvažujou a je jim úplně jedno, jestli za nima po tý trati projede 10 lidí nebo 1000, závodí tam pár profíků mezi sebou ve svojí kategorii. Závist je hnusná vlastnost, ale ty z toho nejspíš ještě vyrosteš…

          0 0
          • pee.tr  

            Udivuje mě, jak se tu tahle diskuse rozjela. Mám za sebou 12 KPŽ plus už docela dost dalších jim podobných a to, že by mě měla trápit účast profíků, mě nenapadlo nikdy, ani by mě nenapadlo, že to může někomu vadit. Jedu si svý a na konci každýho závodu vím, jestli mi to šlapalo nebo ne, jestli jsem někde chyboval, přestřelil nebo naopak nedal do toho všechno atd. Ne, že by mě nezajímalo umístění, ale jestli dojedu někdy 80., jindy 130. nepřisuzuju ne/účasti profíků. Těch bývá ± stejně. Je mnoho neprofíků, kterým se nepřiblížím a taky s tím nic nenadělám. Soupeřím s lidmi a výsledky odpovídají kondici, talentu, někdy i štěstí. Víc mě netrápí.

            0 0
            • jIrI___  

              Pravě kvůli tomu umístění tě profící netrápí, stejně jako mě. Ale věřím, že kdybych dojížděl třeba v první desítce (střílím, nevím do kterého místa se profíci umisťují) a přede mnou byli právě jen profící, tak by mi to lehce vadilo :)

              0 0
              • JakeF  

                Profíci jedou jinou kategorii, takže jestli budeš na bedně nebo ne na tom vůbec nezáleží.

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak to pak teda vůbec nechápu, o co v tomhle vlákně jde :D

                  0 0
                  • JakeF  

                    Já taky ne ;). Na KPŽ je normálně vypsaná kategorie Elite, ve který zmiňovaný profíci jezdí a vedle toho jsou klasický hobby kategorie. Běžnej hobbík se s eliťákama prakticky nepotká ani na startu, protože když tam oni přijíždí (první 50ka přístup zepředu a řadí se až těsně před závodem), tak on už musí bejt dávno ve svým bloku.

                    0 0
                    • pee.tr  

                      Tak to neni. Klidně se ně můžeš podívat, když chceš. :-D V Brdech jsem se řadil na start 10 minut před začátkem a k blokům jsem přijížděl zpředu. Sice jsem si je neprohlížel, ale myslím, že tam už většina stála.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        tam stojí i hobíci s dobrým koeficientem. Respektive z té padesátky není Elity ani třetina. Na Brdech jsem měl číslo 23, takže jsem byl teoreticky 23 nejlepší na startovce podle koeficientu a přede mnou bylo ještě i dost hobíků, jen v mojí kategorii Hruška, Šustek, Kníže,Bachman a Novotný.

                        Kromě tohoto samozřejmě elita, která nejezdí kpž a nemá koef, dostaně divokou kartu a jde bud dopředu jako Kulhec na Bolce, nebo do koridoru pro divočáky 100–200. V průměru ale na žádným KPZ nejede víc jak 15 Elitních jezdců.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Ten koeficient stejně nechápu… Já měl na Orlíku 26 a to jsem předtím jel akorát Trans Brdy, kde jsem roztrh řetěz :D. Jinak souhlas, většina koridoru se naskládá, ale pak ty opravdu eliťáci přijíždí až těsně před startem, aby tam nevychladli.

                          0 0
                        • Spící kníže :-)  

                          Kurnik von ten Kníže se nacpe všude:-)

                          0 0
                  • Mig_all  

                    Na vetsine ostatních hobby zavodu zadna profi kategorie nebyva pokud vím, rozjelo se to tady obecněji nejenom kolopro…

                    0 0
                    • JakeF  

                      Já stejně nechápu, proč by někdo nemoh na závod jen protože trénuje víc, než ostatní… Je to o prioritách. A když na tom závodě profíci nebudou, tak to z ostatních lepší závodníky neudělá, akorát nedostanou tu ránu do ega, že vlastně vůbec závodníci nejsou.

                      0 0
                      • vasek80  

                        Navíc vždy vyhraje ten co má víc natréno a nebo je větší talent. Takže potom by férové závody podle někoho byly, pokud by na startu stál jen ten poslední.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          Kamoska kazdej rok najela 20 – 25 tis. Aby se letos stala elitě. Ta licence na funkci nemá vliv. :)

                          0 0
              • vasek80  

                Naopak pro kluka od nás co na něj ztratil lehce přez 10 minut je větší zážitek ztratit jen 10 minut na olympijského vítěze.

                0 0
                • Ondry  

                  přesně tak moje ztráta osmi minut na boudu na oderské je můj doživotně nejlepší výsledek :P

                  0 0
          • bagr  

            Jen mi teda vysvetlete jak to ze uplne ten samej serial jako je napr.Kolo pro zivot je i pro inline brusle a tam to maj rozdeleny.Zvlast jedou hobby jezdci zavod a po nich je zvlast zavod pro jezdce s licenci(cimz se oddelujou tou licenci od hobiku.Muze si tedy vybrat bud jezdi hobby nebo ma licenci a tomu musi jezdit odpovidajici zavody.Je to na nem.)

            Proste organizatori z Kola pro zivot si to tak nejak po cesku klasicky zprasili.Proste zijeme v Cesku,no.

            0 0
            • tom xtr  

              Společný starty elite + hobby + baby v maratonech není nic specificky „po česku“, maratony se takhle jezdí i za hranicema. Aspoň já si nepamatuju žádnej maraton ani půlmaraton, kde by to bylo někdy oddělený.

              Něco jinýho je třeba XC.

              0 0
              • mr.antik  

                A je to taky kvůli divákům. Na co by pak koukali, když by tam byli jen hobíci a děti?

                0 0
                • karliner  

                  Fakt je, že tratě českých bike maratonů lemují doslova davy diváků :-)))

                  0 0
            • MichaelSimek  

              nejezdi se inline zavody na „okruhu“ podobne jako treba XC

              proc by se mel maraton na kole rozdelovat na nekolik zavodu kdyz tu elitu od startu do cile neuvidis, jaky je tam ten prakticky duvod, krom tveho zraneneho ega

              0 0
              • MlokCZ  

                Ano, často se tak jezdí a k tomu je ten okruh dost často velmi krátký (na všechny závody se tak jezdí, jsou i závody neokruhové s delší tratí, ale zrovno Inline pro život jsou všechno krátké okruhy).

                Rozdíl výkonnosti je obrovský, kapacita okruhu je omezená. Poslat tam všechny kategorie najednou by byl jeden velký masakr, tak je snaha aspoň o mírné rozdělení.

                I tak jak je to vypsané má často vítěz cca poloviční čas než poslední a tedy i tak ti první několikrát předjíždí ty co dojíždí ke konci.

                A ještě k tomu je to jak píše jonti (tedy hlavní kategorie je open pro všechny).

                A přesně jak píšeš, u bikových marathonů není žádný důvod to rozdělovat.

                0 0
            • jonti  

              Nemáš pravdu. Hlavný 21km a 10km závod se pořád jezdí jako OPEN, jen se přidal navíc 10km HOBBY závod.

              To samé máš na kole, kde se jezdí HOBBY C trasa a tam žádný profík nejezdí.

              0 0
        • Biker jak Pes  
          1. Zrovna v případě Spořky (a možná i jiných) to funguje tak, že jim

          SPONOZOR určí, jaké závody pojedou. Takže si můžou říkat, co chtějí, ale jednou je platí, tak je musí poslouchat. Už tě vidím, jak říkáš šéfovi v práci, že na něj sereš a budeš dělat úplně něco jiného.

          1. Jednou jsou to profesionální cyklisté a ty bys jim chtěl zakázat jezdit

          na kole? Prober se…

          1. V každém jiném sportu by byli všichni rádi, že si můžou zahrát

          fotbal, hokej, golf a nevímcoještě s profíkem. Zeptej se jakéhokoliv fanouška fotbalu, co by dal za to, aby si mohl zakopat s Beckhamem, vsadím se, že cokoliv. Bohužel to asi nikdy nepůjde. Cyklistika je super v tom, že si můžeš vyzkoušet závod naplno vedle profesionála. A stejně se najdou debilové jak ty, kteří by je vyhnali.

          Chlapi proberte se, buď běžte trénovat, abyste mohli prohánět ostatní nebo se na to tady vykašlete a prodejte kola a založte si vlastní sport, kde si budete honit péra navzájem. Tyhle kecy jsou jako pláč 5 letého děcka, kterého někdo předběhnul v řadě na lízátka.

          0 0
          • blaf  

            mozna si budu chtit zakopat s Beckhamem, ale jen dokud se tak nestane, behem prvni minuty od nej dostanu 3× housle, za celej polocas si nekopnu do mice, do druhy pule ani nenastoupim jak budu na****ej

            na kolopro a podobne podle me elitaci patri, urcite to nejsou podniky delane jen pro hobby jak tu jedinci tvrdi, na hnojaky by podle me nemeli jezdit, ale kdyz to poradateli nevadi tak s tim clovek asi nic nenadela

            0 0
            • Biker jak Pes  

              K tomu prvnímu odstavci:

              To už záleží, jaké máš ego. :) Taky máme ve škole plno kopaček, s kterýma musím hrát fotbal. Samozřejmě ty housle dostanu během 10 minut asi 5× a k balónu se dostanu maximálně na začátku hry při rozehrávání. :D

              0 0
            • sjusko  

              Hodně jsem fotil kamarádům hokejbal a co si pamatuji tak byli všichni blahem bez sebe, když si s nimi přišel zahrát hokejista z extraligy.

              0 0
              • blaf  

                ono bude zalezet na tom jak bude hrat, jestli bude hrat naplno tak, ze si ostatni nezahrajou tak se mi nechce verit, ze je to bavi, jestli hraje jen tak lehce, aby si ostatni zahrali tak pak verim, ze je to super

                0 0
                • onik  

                  s nama po sezoně přislo na pronajem par extraligovych hokejistu a z 15 lidi bylo 15 absolutně štastnych,kluci hrali langsam a hlavně rozdavali puky okolo sebe než aby sami davali goly!o tom to je

                  0 0
                  • karliner  

                    To je trochu jiný příklad. To je jako kdyby přijel Kulhavý na vyjížďku. Asi by ses tvářil trochu jinak, kdybyste měli dovednostní soutěže (nebo zápas) o peníze a ligisti by všechny ceny vykousli a zase byste je rok neviděli.

                    0 0
                • sjusko  

                  Stejně tak jme byli všichni blahem bez sebe když si na Lipno přijela zazávodit Lenka Šmídová a nikomu nevadilo, že vyhrála, naopak všichni byli spokojení, že si zajeli závod s Lenkou a ještě se od ní něco naučily.

                  0 0
                  • Martin  

                    jenom holki nebo aj klucy?

                    0 0
                    • karliner  

                      Kluci byli rádi, že si zajeli závod a holky se pak něco naučily. Vždyť je to u toho textu jasný ne? Ty máš hádavou :-)))

                      0 0
                      • Martin  

                        jenom tak trochu, jsem jak komár, co si vzal půlku viagry

                        0 0
        • cvtracktor  

          +10 000

          0 0
      • 51katka15  

        Taky se mi to nelíbí a proto na tyhle závody de facto nechodím, je to pak o ničem… :-/

        0 0
    • Roman  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • gu-staff  

      Třeba to berou jako trening. Já bych byl rád, kdybych se mohl pomerit s elitou, a zjistit, že už mi na ne chybí jen 4 hodiny…:-)

      0 0
      • Delkim  

        myslíš na nějaké kratší trase? :)))))

        ono je stejně vidíš asi tak 3 vteřiny na startu, když dojíždíš do cíle tak jsou většinou už doma s rodinou :)))

        0 0
    • Delkim  

      pořadatelé to vidí rádi, dělají tomu propagaci a třeba se o tom pak více napíše v novinách…

      na druhou stranu znám spousty lidí, co právě kvůli tomu přestaly na závody jezdit, prostě se tam cítily trapně…

      každá mince má holt dvě strany

      0 0
      • M_ishak  

        Jako souuhlasím s tím, aby se účastnili. Ale proč závodí a kazí tím ty závody? Pokud tam mají být coby reklamní taháky, tak ok, ale jel bych pijánko bez závodění a neprojel bych cílem, abych nebyl klasifikován.

        Já být Michael Schumacher, propadl bych se hanbou sám před sebou, kdybych měl jet s profi zázemím nějakou srandaamatérskou rallye a dělat ramena nad 25ti letýma klukama, co si bastlí po víkendech starýho golfa a zajedou se ztrátou 50% mýho času.

        0 0
        • JakeF  

          Jenže oni s nějakýma hobbíkama vůbec nezávodí, ale závodí tam profi jezdci mezi sebou ve svojí kategorii. Že kdesi za nima bojujou hobbíci o 754. místo jim je přece úplně jedno :).

          0 0
        • Lada,s  

          No popravdě, vybral jsi trochu blbé srovnání. V motorsportu je to hlavně o financích a o tom jaký závodní vůz si můžeš pořídit, abys byl konkurenceschopný. Ale 10kg závodní kolo si dneska může koupit skoro každej, takže stačí pořádně makat a můžeš klidně eliťáky porazit :-)

          0 0
          • JakeF  

            Aha, tak proto je neporážím… Nemám 10kg kolo :(.

            0 0
            • blaf  

              asi ctes jen co se ti hodi co?

              takže stačí pořádně makat a můžeš klidně eliťáky porazit

              0 0
              • JakeF  

                Příště tam ty smajlíky napíšu tři, aby to došlo fakt všem :).

                0 0
                • blaf  

                  ok, tak to jsem nepochopil, moje chyba

                  0 0
                • jIrI___  

                  Líbí se mi, jakým stylem se vždycky snažíš uhrát aspoň remízu.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Přečti si to ještě jednou :). Tohle fakt bylo celkem jasný, že to není myšlený vážně. Zvlášť vzhledem k tomu, že můj bajk bude mít na závodních kolech cca 10,1kg a eliťáky jsem nedával ani loni, když jsem měl bajk lehce přes 9kg.

                    0 0
                  • McBlacky  

                    máš na víc než karlinerova sidekicka :)

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Uprav si nejdřív věk v profilu.

      Působíš dojmem starýho nadávajícího senilního 108smi letýho děduly. :)

      0 0
    • maajkee  

      Není čemu nerozumět, jsou to pro ně poměrně lehce vydělaný prachy i když zrovna Kulhavej už to zapotřebí teď asi nemá. Každopádně horská cyklistika je poměrně chudej sport tak je potřeba shánět každou korunu.

      0 0
      • jakub_kencl  

        Domnívám se, že to funguje hlavně jako reklama pro pořadatele, sponzora… těch cca 50 lidí z nej hobíků, kteří chtějí bojovat o bednu je sice možná naštvaných, ale dalších 500 (počet je spekulace) přijde jen proto aby jelo stejný závod s profíkem, možná se mohlo vyfotit, potkat ho, sáhnout si na něj, vyprávět o tom… Dále je důležitý zájem médií o závod s profíkem „hvězdou“, zvláště pak televize, která zařadí o 15 vteřin delší šot a rozhovor s profíkem bude probíhat před reklamní tabulí …

        0 0
        • karliner  

          Vážně si myslíš, že se najde někdo z hobíků, kdo se přihlásí na závod (třeba KPŽ) jen kvůli tomu, že tam startujou nějací profis a že se s nimi bude moci vyfotit nebo si na ně sáhnout???

          0 0
          • jakub_kencl  

            Ne z řad hobíků, ale z toho pole co dělá ocas ;-) z těch rekreačních jezdců, z lidí co tam přijedou z dětma… Lidi opravdu takhle přemýšlejí a chovají se tak. Věř mi, vím co píšu. A jak píše Saintjv, tak i diváky to natáhne. Prostě je šance, že se účastní více lidí, uvidí to více lidí …

            0 0
          • Smazaný účet  

            bych si radši sáhnul na profesionálku, teda. to bych se snad i přihlásil. :-)

            0 0
          • JSt  

            verim, ze nekdo si rad overi, kolik dostane nalozeno treba od olympijskyho viteze. ;-)

            0 0
            • karliner  

              To jo, ale zpětně. Že by někdo surfoval startovkou a hledal tam Kulhavýho a přihlásil se až v okamžiku, kdy se tam objeví (jinak ne), tomu nějak moc nevěřím :-)

              0 0
        • sjusko  

          Nazdárek Jakube, tebe bych tady nečekal :-)

          Stipek

          0 0
    • rock  

      Svoji roli možná bude hrát i to, že některé tam chce vidět sponzor. Třeba vidět lidi z České spořitelny na Kolo pro by mi přišlo docela přirozený.

      0 0
    • pee.tr  

      Nechápu, co ti na tom vadí. Závodíš s těmi, na které máš a v kategorii s profíky taky nejsi, tak proč by nejeli? Myslím, že oni, jako osoby se o tom, zda pojedou či ne, zas až tolik nerozhodují. A organizátor to naopak bere obráceně, že přiláká lidi, aby si mohli říct „jel jsem závod s Jardou“ :-D Já s tím problém nemám. Nijak mě v jízdě neomezujou, tak na co jinýho se ohlížet? Pokud jezdí pravidelně, aspoň si můžu říct, jak moc blbě jsem zajel podle ztráty na vítěze. ;-)

      0 0
    • saintjv  

      Takhle ja nejsem zadnej zavodnik ani hltac kilometru, ale naprosto bezny radovy vikendak. KPZ jsem jel 1× tady ten okolo karlstejna. A muzu uprimne rict, ze me vubec nevadi ze tam jsou spickovy zavodnici. Prave naopak, rad se mrknu jak jim to jede co maji za techniku a videt olympijskeho viteze v akci a navic ve stejnym zavode jako jedu ja, je myslim pro 90% ucastniku toho zavodu je velky zazitek. Nehlede na to ze to pritahne i divaky rekneme k regionalnimu zavodu.

      Proto maji i kategorie prece ne? Pokud jsi hobik a trenujes po praci a platis si vse sam, prihlasis se do kategorie ELITE? Jestli ano tak prece musis vedet, ze se tam potkas s lidma co jsou za to placeny, kdyz jsou to zavody o prachy ne?

      A z hlediska jezdce samotneho, proc by proboha nejel? Za A mu rekne sponzor kde se ma ukazat a za B je to vzdycky prijemny trenink…To ze tam nema konkurenci neni tak jasny a treba i doufa ze nejaky mladas ho hecne a ze si treba i zazavodi…

      0 0
      • bagr  

        Ale je tam vedle i vylozene rekreacnich jezdcu spousta amateru pro ktery je ten zavod primarne delanej ktery tam jezdi aby soutezili se sobe rovnejma.

        Ty profici tam sice maj svoji kategorii ale startujou vsichni dohromady a tim padem ten zavod natahnou a nici vsem.Proste to funguje jak domino.

        A kdyz jsme u toho tak ja bych si taky jen tak chtel zajet olympiadu nebo MS a nepusti me tam.Proc?Ja si to proste chci zajet a zkusit stejne jako ten profik co jede Kolo pro zivot a nereste jak bych to zajel.Kdyz jeho tam pusti me tam ne tak neco smrdi,ne?

        0 0
        • JakeF  

          Slušnej magor :D. Co je ti po tom, kam kdo jezdí závodit? Že maj licenci z nich dělá nějaký nadlidi, co nemůžou startovat na nějakejch závodech? Nehledě na to, že na KPŽ jezdí profíci roky. A jak ten závod ničí, to by mě zajímalo, za profíkem by ses neudržel ani 5 vteřin po startu, takže jeho pobyt na trati tě nijak neomezuje. To je asi jako kdyby ti vadilo, že ti nad hlavou lítaj letadla :).

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak jsou závody, kde účast profíků není vítaná, páč kazej atmosféru. není nic trapnějšího, než když na závod, kde ceny pro první tři jsou panáky ferneta pěkně podle velikosti, přijede eliťák, kterej si pak při vyhlášení ani necucne a upaluje pryč na kompenzaci či něco podobnýho. ;-)

            0 0
            • JakeF  

              A kdo už teda je eliťák a kdo ne? Jsem eliťák já, když jsem měl před pár lety licenci? Jsou eliťáci kluci, co normálně chodí do školy, ale k tomu mraky trénujou a licenci maj proto, aby mohli závodit s profíkama, i když sami nejsou? Je eliťák ten, kdo licenci nemá, ale přitom má tu výkonnost? O tý kartičce od svazu to fakt není…

              0 0
              • Smazaný účet  

                když si nedáš po závodě pár piv a klobásku tak jsi (zas…ej) eliťák.

                0 0
              • Mig_all  

                Řekl bych že je to o soudnosti a ve sportu odjakživa platilo že člověk chce být lepší a lepší a porážet a soutěžit s lepšíma než je on sám. Když se výkonostní cyklista dobrovolně za učelem zisku a machrování ponižuje mezi vykonostně slabší hobbíky je to k zblití… Profíci mají profi zavody a tam by se mezi ně měli ***** ambiciozní hobbíci a ne že se profici ponižují mezi výletníky…

                0 0
                • Chaingang  

                  Tak by to asi mělo být…problémem je, že u nás není dostatek závodů „pro profíky“, tak pak musí závodit všude. Navíc v ČR většina sponzoru chce vidět svoje lidi na bedně, kdekoliv. To abys dostával přes hubu na kvalitních závodech ve světě a postupně výkonnostně rostl Ti u nás málokdo zaplatí.

                  0 0
                  • Mig_all  

                    Nj problem je v systému, ale dá se říct že když vyhraješ nejaké neznámé provinční kolopro tak můžeš defakto na olympiádu bojovat o zlato, protoze jsi porazil Kulhaveho a mas kurevskou vykonost :-D PARADOX :-D

                    0 0
                • JakeF  

                  Jak se prosímtě zrovna na tom KPŽ ponižuje mezi hobbíky, když jede jinou kategorii? Jinak máš ale zásadní problém v tom, kde chceš udělat tu hranici mezi hobbíkem a profesionálem. Jak jsem říkal, podle licence to nejde, tu má hromada lidí, kteří třeba ani v Elite nejezdí a pak hromada lidí, co tam jezdí, ale nejsou profíci a normálně pracujou nebo chodí do školy. Pak jsou lidi, co jezděj na kolech od týmu (respektive ve vlastnictví týmu) a plat nedostávaj, takže to taky v zásadě profesionálové nejsou. Kde bys teda udělal tu hranici, kde už profi je a kde není?

                  0 0
                  • Mig_all  

                    vzal bych to od spodu, profik není ten který nemůže na profi závody, ten kdo tam může nutně profík být musí…

                    0 0
                    • JakeF  

                      Ale tam může každej :D. Jen si místo startovnýho zaplatíš licenci…

                      0 0
                  • multi  

                    Profik je ten, pro ktereho je prace trening na kole.

                    0 0
                    • JakeF  

                      Aha, takže Boudnýmu se to zakáže, ale Kristián Hynek může v pohodě dál jezdit, jen bude mít to vyhrávání snazší :). Nicméně pořád to je tak, že KPŽ rozhodně je závod pro ně, když tam je přímo vypsaná kategorie elite.

                      0 0
              • blisterexist  

                mě třeba absolutně nevadí když jsou na závodech profíci, aspoň poměřím síly s nejlepšíma

                pro mě je daleko cenější dojet 25. v profíkách než 10 v amatérech

                taky mám licenci a normálně chodím do školy/práce

                0 0
            • twety  

              To bys právě koukal jak elitáci chlastaj :)

              0 0
          • bagr  

            Kdyz se me ptas co je mi po tom kam oni jezdi tak ti rikam ze ja chci jet na MS a at nikomu teda neni nic po tom proc a udelaj to volny jako obracene.Je to stejne dementni jako ta tvoje argumentace proc jsou profici na hobby zavodech.Amatersky zavod je pro amatery a profi je pro profiky z podstaty veci.Nevim co na tom nechapes.A roz­deleni je jednoduchy.Licence a pravidla jsou jasne dany.At si pak kazdej vybere Jenze tady je problem v tom cyklistickym prasopsu co se tady vytvoril a v tom ze tady v tyhle republice nic normalne nefunguje.Jestli te rajcuje ze s nima stojis na jednom startu tak si radsi kup nejakej jejich plakat nebo péčko vylesti si bambuli.

            0 0
            • JSt  

              tak ty si zas kup jejich plakat a treba do nej hazej sipky. nicmene rychlejsi tim nebudes. ;-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              však jo…já jsem takhle jel Mistovství Evropy v XTERRA triatlonu…bylo to open :-) ale jsem je tenkrát prohnal! :-D

              0 0
              • Martin  

                vyděsils je takovým stylem, že zdrhali taky rychle, že se vzdálenost mezi nimi a tebou rapidně zvětšovala? :D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  důležitý je je zničit před startem psychicky…když si pěkně veřejně vychutnáš chleba s tlačenkou a zapiješ dvanáctkou a pak se postavíš na start…to nemůžou unést :-D

                  0 0
            • JakeF  

              Vždyť ti nikdo nebrání na MS jet… Stačí mít dostatečnou výkonnost. To je jako stěžovat si, že máš traktor a chceš jezdit na dálnici jako všichni ostatní a ty sráči tam dali minimální rychlost 80, abys tam nemoh a přitom ve svých sporťákách si jezdí i po okreskách (a tam tě brzdí podle tvýho popisu :D), když přece můžou jezdit po dálnicích.

              0 0
              • multi  

                A co kamiony? Ktere misto aby jeli po dalnici, tak jedou po mistni komunikaci, aby usetrili penize za dalnicni znamku a mistni komunikace tim nici.

                0 0
                • JakeF  

                  Jo, kamiony jsou něco jako bagr :). Na okreskách machrujou, pak se dostanou na dálnici a všichni je předjíždí, tak by je zakázali :).

                  0 0
            • borda  

              Ty ses dobrej magor

              0 0
            • Ondry  

              0 0
            • kubad  

              když se ti to nelíbí tak tam nejezdi

              0 0
            • gu-staff  

              Ty: Amatersky zavod je pro amatery ---------- web Kpž: •Pro každého – bez omezení věku a tělesné kondice, od profesionálů po začátečníky

              Ty: ja chci jet na MS ----- já: A co ti brání? Výkonnost?

              Ty: kup nejakej jejich plakat nebo péčko vylesti si bambuli --------- já: S nadávkama daleko nedojdeš. Máš argumenty zakomplexovanýho smrada, co by potřeboval psychologa, aby ho trochu srovnal.

              0 0
            • kycis  

              Myslim, ze misto Petr Záviš by sis mel do profilu vyplnit Petr Závist…

              0 0
        • mastihuba  

          Podle čeho se primárně pozná PRO koho to pořadatel organizuje? U kolopra bych tam jako sponzor chtěl vidět co nejvíc svých oveček.

          0 0
          • JakeF  

            Tak nějak… Vzhledem k vypsaný kategorii Elite s prize money to evidentně je závod organizovanej pro profíky.

            0 0
            • mastihuba  

              Ja zas eliťákům třeba nezávidím, že s vyhlášením musí čekat na nás lemry až do vypršení limitu. :D

              0 0
        • kycis  

          Hele a kolikatej jsi dojel, ze te ty profici tak desne trapi? :-D

          0 0
      • siskin  

        +1

        0 0
    • marios  

      Ty profíci mi na KPž vadí nejmíň

      0 0
      • pee.tr  

        Asi tak. Jó kdyby se účastí profíků snižovalo startovný, tak to by byla jiná písnička. :-)

        0 0
    • metr-x  

      Mi je to docela šumák..kdybych jezdil špici v amatérech a na nějaký místní závod by přijel eliťák, tak by mě to asi naštvalo, ale bohužel jezdím, jak jezdím… :-D

      0 0
      • JakeF  

        Jak poznáš, kdo je eliťák a kdo ne? A hlavně co je ti po tom, z nich neudělala lepší jezdce elite licence, prostě víc trénovali a maj větší talent.

        0 0
    • Smazaný účet  

      i když tam nebudou, stejně nevyhraješ ;-)

      0 0
    • JSt  

      dyt tam mas kategorii elite. ;-)

      0 0
    • Cryzyy  

      Zadnej problem v tom nespatruji, jedou si svoji kategorii, kdyz na nejakem zavode neni kategorie elite, tak je mi to celkem jedno a aspon vim, kolik mi dokaze profik nalozit :)

      0 0
      • Vilém  

        Obzvlast nadseni jsou z jejich ucasti treba ucastnici mistnich XC hnojaku, kdyz je tak v tretim kole da o kolo.

        0 0
        • JSt  

          sak to je pro ne vysvobozeni! ja se na to vzdycky tesil. jen zdenal na mulde je nekompromisni, ze vsici musi dojet plny pocet. :-D

          0 0
          • skvedo  

            A ono je správné aby si lidé zaplatili startovné na hnojáku, že si zazávodí se sobě rovnými a potom je v půlce (v lepším případě ;) předjel profík a pořadatel mu ukázal stopku?

            A nikdo nemá povinnost dokončit, na Muldě mu v tom alespoň nebrání.

            Zrovna na Muldě, když jsem si ji jednou zajel, mě Jobánek při předjíždění málem srazil. Nejelo mi to a na louce zpět nahoru ke startu se mi najednou prohnal 5 cm od řídítek a přitom měl místa hromadu.

            Tohle je pro mě osobně důvod, proč jsem ani nezkoušel brněnské Pells Kritérium.

            0 0
            • JakeF  

              Jak jako závodili se sobě rovnými? Na většině menších XC závodů dostane velká část pole kolo, i když žádnej eliťák nepřijede. Je to jako ve všem, kdo víc trénuje a má víc talentu, tak bude rychlejší a jestli k tomu má od svazu kartičku nebo ne na tom přece vůbec nezáleží.

              0 0
              • Lada,s  

                Je to jako ve všem, kdo víc trénuje a má víc talentu, tak bude rychlejší a jestli k tomu má od svazu kartičku nebo ne na tom přece vůbec nezáleží

                Tesat do kamene. Holt ti co makají víc jsou lepší. Výkonnost se nedá „koupit“ v obchodě…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  tak do jistý míry se koupit dá…

                  0 0
                  • Elwing  

                    Souhlasím. Zrovna v cyklistice, která je dost drahý sport na vybavení a provozování.

                    0 0
                    • destr  

                      No ona se i ta výkonnost dá „koupit“ :-D

                      0 0
                    • JakeF  

                      Zrovna co se týče XC závodění, tak kdo má talent, tak se k dostatečnýmu materiálu dostane, ta podpora tady je celkem slušná už od mládežnickejch kategorií. Pokud někdo na ježdění na hobby úrovni potřebuje kolo za čtvrt milionu, tak samozřejmě, to pak je drahej sport :D.

                      0 0
                • bagr  

                  Akorat by me zajimalo jak by jezdili kdyz by museli chodit pravidelne do prace,vydelavat na zivot a material a trenovat az po praci jako ty hobici.A v tom je ten nejzasadnejsi rozdil.Samozrejmne maji talent aby mohli jezdit na svetovy urovni.

                  0 0
                  • Blade  

                    Nojo, kdyby chodili do práce, tak bys jim nejspíš natrh čapáky. Nedivím se, že tě to tak točí :)

                    0 0
                  • roman 3D  

                    vem to tak i kdyby tam ti eliťáci nebyli tak bys stejně vyhrál akorát tak velký kulový:-)

                    0 0
                    • bagr  

                      Me porazi i baba co jede z kravina akorat z vas a z tech profiku mi je smutno.Pak ty nasi profiborci vyjedou ven a tam jim nakopou prdel jako vzdy jelikoz maj velkou formu z toho jak jezdi Kolo pro zivot s hobikama.Tohle je treba taky jedna z dalsich veci ktery je treba videt.

                      0 0
                      • Blade  

                        Jasný, Kulhec dostává běžně ve světě na prdel rozdílem i několika tříd :)

                        0 0
                      • Chaingang  

                        jo, se svojí formou z KPŽ dostanou ve světě na prdel, proto loni ME v maratonu vyhrál Kristián před Boudou. Na MS pak byl Kristián 3. a Ňumi 5.

                        0 0
                        • JakeF  

                          Kdyby bagr nemusel pracovat, tak je vyškolil všechny :).

                          0 0
                          • McBlacky  

                            lol ty se běž radši učit nebo jezdit, nejlíp oboje :)

                            All day BF ti neprospívá :)

                            0 0
                            • JakeF  

                              Stíhám všechno :). Dneska test, zejtra silnice, pozejtří zkouška a silnice, pátek volně bajk, sobota Most, neděle silnice a ještě stihnu vytočit pár lidí na BF :).

                              0 0
                              • karliner  

                                Zatím to vypadá, že jedinej, kdo ztrácí nervy a jeví známky vytočenosti jsi ty sám :-)))

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Že to říkáš zrovna ty, kterej tady hledáš každej můj příspěvek, abys na něj moh zareagovat a udělat ze sebe chlapáka :).

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Kdepak, to se pleteš, na drtivou většinu těch volovin, co sem píšeš nereaguju, vybírám si jen ty největší perly. Ale máš pravdu v tom, že i těch je docela dost :-)

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Neraguješ na nic, kde bys musel dát argumenty, který žádný nemáš a jediný, k čemu tě užije, je ponižování. Ale tak proč bych ti bránil, nějaký popichování anonymní postavičky na netu mě fakt nerozhází a když ti to dělá dobře, tak budiž. :)

                                      0 0
                                  • mastihuba  

                                    To poslední slovo jsem automaticky cetl úplně jinak. :)

                                    0 0
                  • McBlacky  

                    zase teda abych trochu klidnil tvoje vášně, tak část z nich opravdu má i regulérní práci, dokonce čistých profíků u nás není ani třetina z licencovaných.

                    Navíc i někteří hobíci kteří mají regulérních 40hod týdně jsou našlapaný tak, že s nimi dokážou držet krok. Respektive těch 800–1000 hodin si na to za rok najdou a to už je solidní forma, když na to nejdeš jako debil.

                    0 0
                  • kubad  

                    co ti v tom brání dělat cyklistiku profesionálně?

                    0 0
              • skvedo  

                Že já něco říkal. Musíš na to brát s nadhledem.

                Nějak jsem si všiml, že už asi týden máš hádavou. To už máte zkouškové?

                Moje pointa byla, že když je závod prezentován jako sportovní událost pro širokou veřejnost ,v případě XC se jede striktně podle pravidel UCI a po pár kolech ti dají stopku protože tě předjel eliťák, tak mi to nepřipadá správně.

                Že mi dají kolo mi nevadí, ale chci si závod dojet a mít možnost si říci, byl jsem rychlejší než alespoň někdo, mít možnost se regulérně najít ve výsledkové listině.

                0 0
                • JakeF  

                  Jojo, máme a nechce se mi učit, tak hledám flamy na BF :D.

                  Jestli se jede XCčko se stahováním po kolech je jak kde… Jinak ono se podle UCI stahuje už tak, aby vůbec k předjíždění o kolo nedošlo, takže stahujou v okamžiku, kdy už předjetí v dalším kole hrozí. A to se na hobby závodech fakt neděje. Často se to dělá tak, že se závod končí s dojezdem vítěze a to mi přijde takovej nerozumnější kompromis. Ono jinak se celkem často stane, že někoho špička (a to nemusí být ani elita) dojede už během druhýho kola (tedy jeho prvního) a to by pak fakt asi bylo k vzteku :D.

                  Ale XCčko se holt tak jezdí a pravidla sportu jsou takový… To je jako stěžovat si, že bys chtěl hrát fotbal rukama a proč to nejde, když v házený se to může :). Když chceš, jdi hrát házenou, v cyklistice teda jezdit maratony.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Ale bylo by to zajímavé i na hobby závodech. Některé by bylo třeba stáhnout vlastně už na startu :-)

                    0 0
                  • bagr  

                    Tak to rekni rovnou ze mas kramy jak zenska a chces prudit jen tak abys prudil jak tvrdi p.Skvedo.Bych tema plkama vubec neztracel cas.

                    0 0
                    • JakeF  

                      Že hledám jiný věci kromě učení neznamená, že si nemyslím to, co tady píšu… A to jsem zrovna z lidí, co by měli v pořadí hodně velkej procentuální posun dopředu, kdyby se tam zakázalo jezdit eliťákům :). Akorát do toho narozdíl od tebe trochu vidím a vím, že zaprvý KPŽ je závod pro profíky a že zadruhý hranice mezi profi a ne-profi prakticky neexistuje.

                      0 0
                • fousac  

                  tenhle system by se mi hodil na Plesivecky Drzce, aspon bych uz to druhy kolo nemusel a nevypadal bych jak backora, kdyt to vzdam dobrovolne..

                  0 0
            • JSt  

              ten kritak bys mel bez lidi. by ses ani nekvalifikoval. :-)

              0 0
        • Cryzyy  

          Stat se to muze, ale rozdil ve vykonnosti u profika a amatera (zvlaste pri kratkem zavode), kterej taky jenom trenuje neni zase tak velkej, takze to asi nema cenu resit… at si kazdej startuje kde chce. Pokud se nekdo ma chut srovnat s profikama, tak ma moznost, pokud nekdo chce vzit detem bonbony, tak je to jeho vec.

          0 0
      • karliner  

        Mě tedy docela vadilo, když na různých hnojácích typu Galaxy startoval zlámalík, páč jinde nesměl, protože měl dvouletý flastr za doping.

        0 0
        • Cryzyy  

          Stopka za doping je jina kategorie, to bych je na start taky nepustil, ale to treba ani poradatel nemusi vedet.

          0 0
          • McBlacky  

            to věděl každej, zase tolik elity v ČR není, a distancovaných souběžně max 2. Přehled v tom až tak nemám

            0 0
            • Cryzyy  

              ja to myslel tak, ze kdyz nejakej strejda udela zavod kolem JZD, tak nemusi ani tusit, ze mu tam prijel najekej profik a uz vubec ze ma vystavenou stopku, ale tech pripadu zase tak moc neni, takze to asi taky nema cenu resit

              0 0
    • tom xtr  

      „Proč na KPZ jezdí profíci?“ Většinou je to dáno od sponzora, jednoduše úkol. Většina jich jezdí v ELIT, takže samostatná kategorie.

      „Svědčí to o jejich lidský úrovni“ … to asi nemyslíš úplně vážně? Pokud ano, tak takhle formulovaný dotaz svědčí o ledačems u tazatele.

      „Prasopes … nikomu to neprosívá“ – osobně mi to nevadí, spíš naopak. V každém případě KPŽ je i s těmi profíky velmi úspěšný cyklistický projekt, ať si o něm já, nebo kdokoliv jiný tady, můžeme (třeba i někdy oprávněně) myslet ledacos negativního. A takto úspěšný projekt prostě cyklistice prospívá.

      Trochu jiná věc je, když přijede profík na pouťák kolem komína. To se ale většinou eliminuje tím, že tam nejsou atraktivní ceny. IMHO se s tím ale moc dělat nedá a většina lidí se s tím jednoduše smíří.

      0 0
    • Rubi  

      na kpz a tech velkych zavodech mi to vubec nevadi, stejne maji jinou kategorii a je jich tam hodne, ale treba styl Boudy vymest kazdy hnojak kde je vetsi cena pro prvniho mi uz neprijde moc ok, zas na druhou stranu nejak si vydelavat musi zejo, ale ty male zavody, kde se nesejdou ani 2 elitaci by si mohli odpustit…

      0 0
      • JakeF  

        Když je nějaká větší cena, tak to asi nebude zrovna hnoják…

        0 0
        • Rubi  

          no treba tady u nas na vychode byl zavod, kde prvni cenou byl kamna kterou venovala firma romotop (je v te vesnici a majitel je trochu milionar) zavod se konal ve stredu, jelo tam tak do 50 lidi a mezi nima bouda :)

          tady se muzes sam podivat

          tento rok to bylo znova, hlavni cena podobna, ale uz se tam sjela podstatne vetsi konkurence tady sporka to vzala utokem :)

          0 0
          • JakeF  

            Nj, ale tak to je výjimka… Většinou, když se dává drahá cena, tak se hodí do tomboly, aby to přilákalo co nejvíc lidí všech kategorií.

            0 0
            • Rubi  

              jako jasne, jen mi to prijde takove prasacke na takovych malych zavodech, jak kdyby si sel Zdeno Chara ktery strili i 175km/h zastrilet na brankare na vesnicky hokej na rybniku :)

              0 0
              • pee.tr  

                A proč by nemoh? Tím, že něco dokázal už má na rybník vstup zakázán? Možná bys nevěřil, kolik takových amatérů v bráně by se proti němu rádo postavilo (když by zrovna nepálil 175km/h) už pro ten pocit, na zkoušku. :-)

                0 0
              • JakeF  

                Dobře, ale tam už mluvíš o nějakým ohrožení… Že jede eliťák závod kdesi v dálce před tebou tě nijak neohrožuje, pokud nejsi bagr a nechytíš vzteky infarkt :).

                0 0
                • borda  

                  :-D

                  0 0
                • Rubi  

                  nemyslel jsem to ohrozeni, ale to ze ti vsiti puk a ani si nevsimnes :) nevim jestli si nekdy hral treba fotbal s klukama co hrajou profesionalne (za predpokladu ze ty to moc neumis), tak s nima si proste nezahrajes… ale jak rikam mi je to sumak jestli jede jarda nebo ne, ja to mam rad ze tam sou, jen nemam rad kdyz prijede elitak vyzrat nakou cenu na hnojak…

                  0 0
                  • JakeF  

                    Tak jasně, ale zase jsme u toho, že to je kolektivní sport a i když teda nepůjde o riziko, že ti ustřelí hlavu, tak si nezahraješ. Na kole tě eliťák ničím neohrožuje a většinou ho uvidíš akorát na startu a pak chvíli, když tě bude předjíždět :).

                    Jinak schválně zkus definovat, kdo je eliťák. Většina lidí, co jezdí v Elite jsou studenti nebo pracující lidi, vyloženě profi jich bude pár.

                    0 0
          • Milwa  

            Tak teda zrovna tady to vypadá, že chce někdo rozjet lepší závod. Dá atraktivní ceny aby nalákal dobré jezdce. To se mu podaří, konkurence se na přes rok zvedne. Může tady vzniknout hezkej zajištěnej kvalitně obsazenej závod.

            A my si máme stěžovat, že nám někdo vyfouknul nějaký kamna? Tak když už jsem celej tejden v práci, tak si můžu kamna koupit. Tihle borci celej tejden lítaj na kole a doufaj, že budou o víkendu na bedně, aby našetřili na zimní přípravu a mohli si kariéru prodloužit o další rok. Zrovna Boudný bude dělat co až dojezdí? Prostě se zapojí jako všichni ostatní, nic jinýho mu nezbyde.

            0 0
          • multi  

            Optimalni, kdyz se ceny losuji ;-)

            0 0
    • vasek80  

      Kulhavý a spol není důvod proč na kpž nejezdím. Vadí mi ta masa lidí. Baví mě závody kde nejede víc jak 200 lidí. A úplně nejlepší atmosféra panuje na místních hnojákách, kde je na startu 70–100 lidí. A místní elita která si občas stoupá na bednu na kpž si je užije také.

      0 0
      • pee.tr  

        Těch hodně lidí občas vadit může, ale zase je aspoň pořád s kým jet. Buď se kus vézt nebo soupeřit. Na 50km trati málokdy vydrží pohromadě nějaká skupina velká natolik, aby to člověka nějak eliminovalo. Spíš naopak to člověka donutí přidat víc, než kdyby jel 30km sám. 10km to může být ucpaný, ale pak už se každý chytne svých. :-)

        0 0
    • BigKarel2  

      nevidim na tom nic tak strašnýho… :D

      0 0
    • McBlacky  

      když je kategorie elita nevadí mi to. I když samozřejmě přestupy riderů jako Giovan nebo Hans do mojí hobby kategorie nesu letos dost těžce :)

      Když nemají svoji kategorii, tak mě serou dost. Nebudu jmenovat největší vyhryzce, který si přijedou pro prize money nebo kolo do hobby hnojáku. Je jich dost.

      Teoreticky to podle UCI je zakázaný. Letos zatím napsali jen email viz příloha, pak to ale odložili, že to budou řešit až od 2014. Kdokoli s licencí nemůže startovat na závodě, který není registrovaný u UCI, takto se praví v regulích už nějaký pátek, ale skutek utek. Lze na to dát výjimku, ale spíše formou jednorázových benefičních akcí, ne že dostane výjimku třeba celá CMT nebo Galaxy. V ČR tedy legálně jen pohárové závody.

      0 0
      • JakeF  

        Tohle je celkově hodně diskutovaná vyhláška a u nás je zásadní problém, že proti jinejm zemím je registrovanejch závodů naprostý minimum (zvlášť v mládežnickejch kategoriích) a profíci by pak neměli kde závodit. Ze strany českýho svazu je to jenom snaha vytáhnout prachy od pořadatelů závodů, aby dostali výjimku.

        0 0
        • tonik666  

          Na Pinkbike a dalších serverech je to hodně diskutovaný – v Améru to má jiný efekt – nutí to pořadatele k registraco závodů, protože tam jsou pravidla, jiná – každý amatér který chce závodit si musí koupit jednodenní licenci/registraci na místě, a touhle regulí s esnaží vytlačit neregistrované závody. (zhruba, zas tak do hloubky jsem to nestudoval)

          Někteří závodníci už traky zahájili protest tím, že jezdí jen neregistrované závody.

          Jinak mi účast profíků na závodech nevadí, nejsou pro mě konkurence :)

          0 0
        • McBlacky  

          no jasný, ale definice tý výjimky, jak to třeba rozebíral inrng.com není v tom vybrat tradiční závody mimo seriály, ale dávat ji na akce, které jsou nahodilé a něčím prospěšné a účast elity je tam spíš formou ambasadora závodu atd. Klasicky charitativní akce, nebo výroční akce…

          0 0
          • JakeF  

            Jenže u nás se definice výjimky určovala tím, že zaplatíš svazu XXXX,– Kč.

            0 0
          • dancing dog  

            jednou nam jel KPZ kolem baraku, po lesni uzky asfaltce, hned chvilku po startu, takze peloton jeste vcelku. Byl to asi 2km dlouhej had, od kteryho sel vitr jako v metru, jak to vsichni jeste hnali. Neuveritelnej masomlejn.

            No, moje fysicka me ze zavodeni limituje, ale ikdybych na tom byl 1000× lepe, tak bych se mohl na naky zavodeni vyprdnout ,myslenka MTB je pro me preci jen hlavne pohodovy meditativni toulani prirodou nebo po pametihodnostech , nejlepe o samote nebo v malinke skupince…

            Ja to zavodeni na bajcich proste nechapu, kdo chce zavodit,at dela atletiku nebo gymnastiku :) Tim nerikam, ze mam pravdu a patent na rozum…

            0 0
    • Kubiczech  

      Souhlasím s tebou. Když jsem v cíli zjistil, že jsem kvůli nějakému frajerovi v holínkách skončil 356. a mohl jsem být 355., tak mě to vážně naštvalo. Gumy propíchat.

      0 0
    • marast  

      Závody tohoto typu se mi zdají naprosto férové.Trénuješ, vyhráváš.

      Kdo musel od mala makat místo flákání se s kámošema, taky se mu to nemuselo zdát fér.

      Že někdo bere prachy za to že je dobrej?Podle mě O.K.

      Že někomu rodiče nechtěli nebo nemohli v mládí koupit kolo, kopačky, kroužek …

      No jo, život neni spravedlivej…

      Krásný je to, že sportů, kde se můžeš porovnat přímo se světovou elitou moc není.

      V.Kličko :)

      0 0
    • Blade  

      Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty kápéžetka a závody zakázal.

      0 0
    • šimlos  

      Na loňský Qwert maraton do Meziboří profíky podle mne přilákaly peníze – za 1.místo na dlouhý bylo 30.000 Kč.

      0 0
    • mr.antik  

      Život není spravedlivej. To bys tam mohl zakázat vstup třeba tělocvikářům, vojákům, rentiérům nebo obecně lidem, který maj možnost v pracovní době trénovat..

      Mě to přijde divný jet někam na závod a počítat s nějakým umístěním ve stylu, „když nepřijede ten a ten tak budu nejhůř třetí“

      0 0
      • McBlacky  

        primárně ne, ale samozřejmě koukneš v pátek na startovku a tak nějak si uděláš plán jestli máš/nemáš šanci na bednu, s kým případně jet a s kým ne atd. Když se pak na místě přihlásí eliták, jak se často stává, tak věřím, že to nasere. Zvlášť když je na závodě sám, nebo max ve dvou proti zbytku hobíků.

        0 0
        • karliner  

          Vy tam vepředu jste moc féroví. Narval bych mu bidon do drátů a ať pak mudruje :-)))

          0 0
        • Jamin  

          tak musíš na startu hned bodnout do pláště, nebo předtim než ujede větev do špic a vono ho to přestane bavit.

          0 0
        • mr.antik  

          jako vybírat závody podle toho, jestli mám šanci na bednu nebo třeba jen na druhou desítku?

          0 0
          • McBlacky  

            závody si vybíráš 2 a víc měsíců předem, to je asi jasný, že víš prd kdo přijede ne? Nebo alespon takhle to dělá většina lidí co závodí 20+ závodů ročně. Někdo to naplánuje v březnu a hotovo na celý rok.

            0 0
        • JakeF  

          Hele, ono co si budem povídat… Ty kdyby ses rozhod jezdit pohár, tak se taky umisťuješ celkem slušně a pak by lidi byli stejně ********, když se objevíš na startu nějakýho hnojáku ty… Jedinej rozdíl je ten, že tu kartičku teď nemáš.

          0 0
        • JSt  

          jakoze te nasere, ze krom tebe prijel jeste nekdo dalsi zavod vyhrat? :-D

          0 0
          • mr.antik  

            a o to víc potěší, když někdo vpředu píchne nebo se ztratí :-)

            0 0
          • McBlacky  

            píšu něco jiného než ty čteš – na BF normálka.

            Pointa je v tom, že přijede někdo kdo si to objede tréninkově bez závodění. To mi nepřijde na hobby závodě v pořádku. To je jako kdyby ty jsi se přihlásil na přebor mateřský školky v benchpressu tře­ba.

            0 0
            • JSt  

              aha. takze je to vpodstate stejne, akorat naopak. :-D

              tebe odradi, ze na startovce figuruje nekdo, na koho nemas, a proto na zavod nejedes. ten sulin si to jen odsmrdlal, takze bys ho zarizl a ted tluces hlavou do zdi.

              napodruhe jsem si to uz vylozil spravne? :-)

              0 0
              • McBlacky  

                chceš prudit – ok, chápu, ne každej den se povede.

                Jak píšu o kousek výš – závody si vybereš aniž víš kdo jede. Takže nevím moc jak to myslíš s tou startovkou.

                Navíc moc nedává smysl věta se šulinem.

                a do třetice příspěvku, na který jsi původně reagoval, jsem navíc nic nepsal o sobě.

                takže za mě asi ani napodruhé nedávám body za pochopení textu :)

                0 0
                • JSt  

                  http://www.bike-forum.cz/…ormalni.html#…

                  tohle jako neni ze tve zkusenosti, ze ti nekdy napraskal prichozi elitak, se kterym jsi nepocital a prisels o jeden flek? ok. pak jsem si to spatne vylozil a zasluhuju nula bodov. ;-)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    je vidět, že nemáš moc přehled jak to chodí. Jinak bys to nemohl vztahovat ke mě.

                    Tohle je reálná situace drtivá většiny hobby závodů u nás. Elita se předem až na výjimky nehlásí, tedy ne do závodů, kde nemají kategorii.

                    takže? :)

                    0 0
                    • mr.antik  

                      tak můžeš jet za nějaký příchozí

                      0 0
                      • McBlacky  

                        jak za příchozí? Prostě jsou kategorie po letech a pokud jsou prachy tak ty jsou pro celkový pořadí a kolo se dává celkovýmu vítězi. Bordel v tom dělají trochu v CMT kde v kategorii ´profi´kam se může přihlásit kdokoli se jede o prachy a je jedno jestli te předjede někdo ve věkových kategoriích, což je pak celkem vtipný, hlavně u holek. Ale tam jde o drobný takže…

                        celkem vtipná storka z KPZ v Boleslavi, po vyhlášky Šárky to balíme a uprostřed prostranství jsme našli ležet obálky s prize money pro M i Ž, celkem ranec. Nestíhali se divit, když jsme to vrátili.

                        0 0
                    • JSt  

                      prehled nemam. jen si domyslim, jak to chodi, z toho co tu uvolnis. ;-)

                      0 0
              • jIrI___  

                Tebe by to nenasralo? Mrkneš do přihlášených, vidíš že není konkurence a můžeš si během pár hodit přivydělat nějakou tu tisícovku. A až jak dojedeš na místo, tak vidíš, že je tam i někdo lepší a výdělek fčudu.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Ne, protože v reálu se tohle snad nikdy nestane. Téměř všude, kde jsou nějaké prize money si můžeš být jistý, že nějaký profík nebo „polo-profík“ dojede. ;)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Já o jednom vím, kde ne… Ale neřeknu to, bůhví, kdo to tady čte :D.

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Prize money jsou snad i na každém druhém hnojáku, ne?

                    0 0
                  • McBlacky  

                    přesně, jakmile jsou i blbý 2–3tisíce hned se někdo záhadně vynoří. Když se dává kolo je to jistota úplně.

                    0 0
      • bagr  

        Ty ses taky dobrej demagog.Tak zrusme zakony,vyhlasky a celou republiku a budem tady zit stylem kdo si kdo co urve a koho zabije.

        0 0
        • mr.antik  

          no koment… máš svobodu, jezdi si jen na závody, kde vyhraješ, když tě štve, že je někdo lepší než ty.

          0 0
      • karliner  

        Vojákům jo. Ty mají ve svém volnu odpočívat a né se někdo honit na kole po kopcích a v bahně.

        0 0
    • prvniodkonce  

      Já už to tady někdy psal. Na kpž jedou závodníci, pak je dlouhá mezera, kdy nejede nikdo, a pak jedou turisti. Pro oboje tyhle závody jsou, pro sportovní cyklisty, řekněme amatéry, ne. Naštěstí jsou pro ně ale mraky dalších závodů.

      0 0
    • tom xtr  

      Podobný úvahy mi vždycky přijdou, jako že někdo průměrnej se snaží taky trochu zviditelnit v hejnu, a místo aby v rámci možností trochu víc mákl a těšil se ze zlepšení, tak hledá kličky, jak to těm lepším zakázat nebo aspoň omezit. Tohle mi připadá jako úchylný myšlení nejen ve sportu. Naštěstí v tomhle sportu se dá aspoň objektivně změřit kdo je lepší a kdo horší.

      0 0
      • mr.antik  

        Přesně tak a ještě prvním závidí, že vyhráli nějakou flašku a prachy.

        0 0
      • bagr  

        Jenze nejdriv musis srovnavat srovnatelny a jelikoz je jeden amater a druhej profik tak to proste nelze srovnavat.Chapes nebo ne.Jeste to muzu prelozit do znakovy reci jestli to bude lepsi ale myslim ze by uz snad pochopil i nejakej mentalne retardovany jedinec.

        0 0
        • kubad  

          místo blbých keců víc trénuj, retarde

          0 0
        • JakeF  

          Představuješ si to jak Hurvínek válku :). Třeba Kristián Hynek, kterej letos vyhrál Trans Brdy, tak je dovozcem pro ENVE, Carbon-Ti a další pro ČR, takže k cyklistice má normální práci . A včíl mudruj :).

          0 0
          • bagr  

            Tak ja teda mudruju.Akorat ze toho hodne proda.To je pro nej spis takovej konicek nez prace co vim.Takovejch „dovozcu“ je tady vic.

            0 0
            • JakeF  

              Myslím, že nemáš pravdu a český prodejci berou ty díly přes něj. Každopádně už jsi akorát tak k smíchu, když je podle tebe prodej jedněch z nejluxusnějších značek vůbec akorát koníček :D.

              0 0
              • bagr  

                Myslel jsem mnozstvi zbozi.Ale uz jdu radsi pryc jelikoz tady clovek zacne s nejakym tematem a pak stado primitivu mu zacne nadavat kdyz ma jinej nazor.Staci se podivat zpatky kdo zacal,ze JakeF?

                Ale tak to je pro tyhle fora typicky.

                0 0
                • JakeF  

                  Tebe ty eliťáci připravujou o nějaký umístění? U mě by to třeba místo 35 znamenalo 10, ale přesto s tím nemám problém, protože narozdíl od tebe vím, jak to chodí…

                  A kolik se prodá věcí ENVE apod? Divil by ses, ale relativně dost.

                  0 0
          • Biker jak Pes  

            Přesně tak. Úřadující mistr republiky na silnici Kadlec má taky normální práci.

            0 0
            • karliner  

              „Sportovní instruktor“ v AČR nebo nějakou opravdovou práci?

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Nevím, v nějakém časopisu nebo nejspíš na roadcyclingu o něm psali, že „pracující vyškolil profíky“.

                Ale ruku na srdce, regulérní práce to nebude. :)

                0 0
              • Lišák  

                Někde psali, že dělá na soustruhu na tři směny.

                0 0
        • gu-staff  

          Myslím, že jsi právě kápnul na svojí kategorii. MRJ. Zkus se zepta v KPŽ, jestli by ji nezavedli…

          0 0
        • mr.antik  

          Jeden třeba maká na směny, živí pět dětí a druhej je studen rekreologie. To je srovnatelný?

          0 0
        • Vilém  

          Pekne prosim, rad bych to ve znakove reci.

          0 0
        • tom xtr  

          Tak přeložit to můžeš dle libosti, ale obsah zůstane: z průměrnosti se nedá vykecat, ale cestu na špici je třeba si odpracovat, alespoň pro kolo toto naštěstí platí. Neplatí to třeba v politice …

          Asi by se dala hledat pravidla a nějaká dělící linie, jak z tzv. „amatérského“ závodění někoho vyloučit, ale IMHO už jen hledání téhle hranice je jen cesta do průměru.

          0 0
    • neros  

      Jel jsem v Boleslavy a pojedu i jinde. Profici mi nijak nevadi. Prave naopak. Rad zjistim jak blbe na tom jsem..:)

      0 0
    • Jamin  

      já se letos chtěl přihlásit na závod, ale pak sem zjistil že startovný je strašná pálka.

      0 0
      • jIrI___  

        Tak z něčeho pořadatelé vyžít musí.

        0 0
        • Jamin  

          To je mi jasný, myslel sem že je to za míň. Ale závodit s váma nebudu. (Radši budu psát tady jak krutopřísně jezdim a jak bych vám to všem nandal s prstem v nose na 30 let starym kole)

          0 0
        • Smazaný účet  

          nene, z toho platí ty eliťáky.

          0 0
          • camlost  

            jo, to je bohužel pravda. a někteří z nich se nestydí říct si za hodinku kroužení mezi saláty jako jsem já (přesněji před nimi) klidně 50 tis. Kč. a vybrat prize money a prémie v jednotlivých okruzích.

            na druhou stranu, řešení je prosté: nemusíme se na ty závody hlásit. ale to je pro změnu naše volba.

            0 0
            • Ondry  

              Kdo všechno bere 50k na hodinu za kroužení mezi saláty?

              0 0
              • camlost  

                zeptej se organizátora (velosport.cz) sám, abys mě tu pak nechytal za slovo, že jsem si popletl částky. to info mám od nich.

                0 0
                • Ondry  

                  Ok a kdo všechno bere 50k na hodinu za kroužení mezi saláty?

                  0 0
    • Biker jak Pes  

      Vůbec nechápu, o co v téhle diskuzi jde. Napadá mě snad jediné, závist.

      Teďka v sobotu jsem jel silničního Mamuta. Objevil se tam Buchajda a Jirka Ježek. Pochybuji, že někoho sralo, že tam jsou, když už na startu bylo jasné, že se bude nejspíš rozhodovat mezi nimi.

      Osobně jsem byl rád, že jsem se s nimi mohl svézt ve skupině (zvlášť s Ježkem).

      Pokud ti to vadí, tak na ty závody nelez, o jednoho závistivce méně. ;)

      0 0
      • JakeF  

        Tak :). Taky se mi líbilo zajet si závod se Šimůnkem a Bínou. Akorát nechtěli střídat, parchanti :D.

        0 0
        • McBlacky  

          si jel takovou, že byli rádi že visej co :)

          0 0
          • JakeF  

            Prostě se flákali… A každej věděl, že nemá cenu se snažit ujet, protože by ho hned měli :D. Ale bylo to fajn, jinak bych si z toho závodu pamatoval akorát, že to byla příšerná placka…

            0 0
        • camlost  

          není lepší s nimi pořádně zapařit? ;-)

          0 0
      • xshreck  

        nejezdí ho ježek pravidelně?

        0 0
    • Cavendish  

      To máš asi jako já v roce 2008. Jel jsem maraton Generali Malou Hanou a na startu se objevilo asi 5 borců z PSK Whirpoll v čele s L.Konigem. Samozřejmě jsem byl ********, že to není závod hobíku a serou se sem profíci. V cíli jsem nato ale zapoměl, protože v kategorii juniorů sem vyhrál :D

      0 0
      • Wave159  

        Problem je, že všude kategorie pro mladý nejsou, takže když jedeš v kategorii 15–39 v 18 letech, tak je to těžký samo o sobě:D

        0 0
    • Tomahomo  

      Tohle je zase komediální vlákno! :o) A to ještě minimálně 50% příspěvků nevidím, protože mám blokovaného Brouka Pytlíka BF :o)))

      0 0
    • kucka7  

      Profíci mi nevaděj,spíš mě to i motivuje.Jen snad na závodech kde nemaj kategorii,ale určitě to kvůli tomu nevynechám.

      Spíš mi je letos trochu nepříjemný ,že Hruška přestal jezdit ELITE ,ale výkonostně je stále mezi nima a hobíci maj dost odstup.Dojedeš 4. a kdyby byl v eliťákách tak jsi 3.to bych byl fakt nasranej :)

      0 0
    • xshreck  

      Tak jim to řekni osobně. Aspoň mám koho dohánět ( i když jsou už 20 minut v cíli :D )

      Na závod si jedu zazávodit, porovnat síly. A pořád vidím, že mám hodně co dělat.

      Mě spíš sere, že tihle profíci pak dojedou na opravdovou hnojárnu kde startuje do 100 lidí z blízkého okolí jen pro prachy za první místo.

      0 0
    • Splinter  

      mam i odpoledni, nechcu jezdit na zavody s tema co maj jen ranni!

      0 0
    • Lubin97  

      u nás se každej rok jezdí pro domácí takovej sprint asi na 12km a před ním se ještě jezdí hodinovka na sjezdovce, každý rok se zúčastní Boudný, jebánek a další, kteří soutěží ve stejné kategorii s ostatními a sklidí vše…letos prej to bude bez nich, ale kdo zaručí že nepřijedou, ale je to jen chyba pořadatelů, že jim nevypíší spec.skupinu a nepřizpůsobí tomu i ceny, pak by je to přestalo bavit…mě je to fuk, já jezdím pro zábavu, na bednu nemám vůbec pomyšlení :D

      0 0
    • multi  

      Vsechna cest tomu borci co dal cenu do tomboly.

      0 0
    • Nikovlas  

      Takže myslíš, že oni jsou dobří, protože nechoděj do práce a někdo je platí za to, aby trénovali a závodili, ještě jim k tomu dá kolo za 100k+? A nenapadlo tě náhodou, že je to právě naopak? Že jsou tak dobří, že jsou jim týmy ochotné platit za to, aby za ně jezdily, a vytvořit jim ideální podmínky k tréninku a závodění? Jsi přete taky mohl bejt profík, nechat si za to platit, každý den jenom jezdit na kole, ne? Tak nevím, co si tu stěžuješ.

      0 0
      • camlost  

        ne každý má tu možnost, až takhle kategoricky bych to nestavěl.

        ale profíci mi v zásadě nevadí, byť motivaci třeba takového Hrušky tedy vůbec nerozumím. ale to koneckonců není má věc.

        0 0
        • Nikovlas  

          Samozřejmě, že ve skutečnosti je to někde mezi, ale tvrdit, že oni jsou dobří, protože je někdo platí – to je dost jednoduchá pohled.

          0 0
    • onik  

      zajímalo by mne teda o koho jde at se mužem podívat kolik profiku je před ním když ho tak serou :)

      0 0
    • popik  

      Jak píšeš: Kulhavý,Cink,Ška­nitzl si zazávodili proti sobě. Já bych byl rád, že jedu závod, který je tak dobře obsazený, i když dojedu s hodinovou ztrátou.

      Znám spoustu amatérů, co mají nájezd profíků – zkrátka nemají dvě děcka, ženu a nepracují 9 hodin denně – a na závodech mi tu hodinu nadělí taky.

      0 0
      • blaf  

        a pak taky jsou amateri, kteri maji dve decka, delaji 10hodin denne, maji najezd o neco mensi nez profici a taky mi nadeli hodinu :) je to o prioritach

        0 0
    • Smazaný účet  

      nechce se mi to cist, ale uz titulek vlakna mi prijde jako babske fnukani:)

      0 0
    • Smazaný účet  

      A co teprve Ti „chudáci“ co po celém světě jezdí a platí Ironmany, Xterry, běhají maratony a půlky. Tam si taky profíci „mastěj ega“.

      0 0
    • kralovek  

      Hodnota umisteni v jakymkoliv zavode je primo umerna kvalite zavodniku kteri se ho ucastni.

      Radsi dojedu 274 v zavode kteryho se ucastni mimo jine i par nejlepsich borcu na svete nez dojet na bedne v zavode proti beznohym chovancum jedlickova ustavu.

      Jejich ucast maximalne vitam … cim vic jich tam je tim lip. Proc nemit realne srovnani s temi nejlepsimi?

      V lete jsem jel zavod „proti Jardovi“ :o)

      Dojel jsem v 16,5% (274/1655) celkoveho poradi … muj 2 nejlepsi vysledcek „kariery“ (Jarda vyhral) … yessss

      A muj cas byl 154% jeho casu … z tohodle hlediska muj 2 nejhorsi vysledek „kariery“ … shitttt :o)

      Tak aspon vim jak na tom jsem :o)))

      0 0
      • MlokCZ  

        A kolik jsi kdy jel celkem závodů? 3? :-)

        0 0
        • JSt  

          2 :-D

          0 0
          • Tomahomo  

            „Kapela nebyla z nejpočetnějších… oba muzikanti, harmonikář a dirigent…“ :o)(Návštěva cirkusu – Š+G)

            0 0
        • kralovek  

          To by vychazelo celkem logicky co? :o)))

          Loni jich bylo 13 a celkove bych rek kolem 30

          Ty cisla jsem dal proto aby bylo videt jak je jakykoliv zpusob hodnoceni relativni. V tom celkovym umisteni je to pro me skvely vysledek … ale to % z casu viteze mi prijde objektivnesi … a to mi ten Jarda pekne zkurvil … ale jsem za to rad :o)))

          Stejne je to sileny … za kazdych 10m co ujedu jich on da 15 a pul :o)

          0 0
          • jonti  

            Jediné co sedí, je porovnání oproti lidem co jezdí podobně jako ty. U těžších profilů a terénů máš vždy vyšší relativní ztrátu na eliťáky.

            0 0
      • Tomahomo  

        A co jsi pro Jardu(ten asi hnojáky neobjíždí, dal jsem ho jen jako příklad) ty? Chovanec Jedličkova ústavu! :o) Jinak si jezděte, či nejezděte, co chcete, jen se tady bavím :o)))

        0 0
        • kralovek  

          ja jsem pro nej ten, kvuli kterymu ho spesl na ten zavod poslal, aby me presvedcil abych si jednou koupil stejny kolo jako ma on ;o)

          0 0
    • vasek80  

      Přesně!

      Víc by mě sralo, že na pražskej půlmaraton zvou černý tlamy a lidi je ještě z nemalého startovného musí zaplatit.

      EDIT: mělo to být reakce výše na olto

      0 0
      • Tomahomo  

        Víš co jsi ty? Bílá tlama. Navíc ještě duševní mrzák!

        0 0
        • vasek80  

          Nevím, ale od tebe mi to vyznívá jako lichotka.

          0 0
        • Frostty  

          Hele, mám už delší dobou o tobě podezření že patříš k jedné nejmenované menšině (a teď nemyslím homoklády), tak se tě zeptám narovinu :D. Si cigoš, nebo co s nimi máš :D?

          0 0
          • JakeF  

            Tak ty už máš printscreen na cestě :D.

            0 0
          • vasek80  

            Konečně mě dnes něco rozesmálo.

            0 0
          • Tomahomo  

            Další duševní mrzák na obzoru… Rojíte se hezky.

            0 0
          • vasek80  

            Zase na druhou stranu viděl jsi někdy cikána na kole?

            Situace, kdy ho veze se sklepa do nejbližší zástavárny se nepočítají.

            0 0
            • Frostty  

              U nás mají za kolem připojený dvoukolák a tahají na něm železo :D.

              0 0
              • vasek80  

                To u nás musí ručně tlačit kárku. Jedno kolo kdysi měli, ale asi jej prodali do šrotu také. Já už jsem kvůli nim v mínusu 2 kola, vrátka ze zahrady a spousty železa.

                0 0
            • Pavel  

              Já ano, pravidelně a skoro každý den. Táhne za sebou káru se šrotem… A dost často je na šrot i on… :)

              0 0
      • mr.antik  

        nikdo tě tam nenutí

        0 0
        • vasek80  

          Však já neběhám.

          0 0
          • Vilém  

            Ajo, takze si jen nacek.

            0 0
            • vasek80  

              To také ne, černoši mi vůbec nevadí. Nemusím jen cikány a muslimy, ale to také většina národa.

              0 0
              • Vilém  

                A co ti ti zli muslimove udelali?

                0 0
                • Mig_all  

                  Tak třeba unesli ty dvě češky třeba ne? Nebo po vzoru svého naboženství vybombardovali Boston, co si ted tak namatkou z poslednich tydnu pamatuju to je malo? Nebo to musí ty bomby nastražit v praze abych je mohl začít nemít rád a bát se?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    podříznutej bubeník – Londýn

                    pobodanej Frantík

                    hořící Stockholm…

                    0 0
                  • Nikovlas  

                    Nejhorší totiž je, že cikáni a muslimové jsou živočišný druh s jiným způsobem myšlení – mají totiž sdílené vědomí – jedna mysl společná pro všechny jedince – žádné individuální rozhodování – takže každý muslim je zodpovědný za cokoliv, co kdy nějaký muslim udělal – a podobně i cikán je zodpovědný za cokoliv, co kdy nějaký cikán udělal. Na základě této skutečnosti můžeme s naprostou jistotou říci, že je potřeba tomu učinit konec! (ironie, kdyby to někomu nedošlo)

                    0 0
                    • MichaelSimek  

                      jenze ono to do urcity miry tak funguje…nejenom u nich ale u nas a u kazdy „skupiny“…pokud bude slusna cast te skupiny vystupovat tak jak vystupuje a ty se k ty skupine budes hlasit, tak musis pocitat stim ze si to o tobe budou lidi myslet…kdyby tak lidi nefungovali, tak jsme davno vychcipali protoze bychom se snazili kamaradit s vecma s kterejma se neda kamaradit

                      0 0
                    • mrozu  

                      Napůl máš pravdu, existují i slušní cikáni, sice jich není tolik, ale tady je opravdu kolektivní vina špatně.

                      Zato muslimáci mají opravdu dvojí myšlení, jedno svoje vlastní, které má ovšem velmi omezené použití, a druhé, hlavní, které je řízeno pamfletem zvaným Korán a jeho výklady dalšími zblblými ručníkáři. To je samozřejmě velké riziko, protože do takového člověka nevidíš, takže je zcela logické soudit všechny tyto lidi podle jejich náboženství.

                      0 0
                    • Mig_all  

                      Mluvím o muslimech ne o cikánech o tech se mluví v příspěvcích níže… A ano, muslimové mají stejné společné myšlení → jejich náboženství…

                      0 0
                      • Nikovlas  

                        Takže když řeknu, že Aláh je můj jediný bůh a Mohamed je jeho prorokem, tak se přiznávám k atentátu v Bostonu?

                        0 0
                        • mr.antik  

                          To ne. Ale mít tě za souseda, tak mám celkem oprávněný strach.

                          0 0
                        • MichaelSimek  

                          tak se priznavas k nabozenstvi, jehoz hlavni „kniha“ nabada vsechny co v to veri k nenavisti a nasili na tech co neveri, a hromadu dalsich peknych veci, nebo ne?

                          0 0
                          • Nikovlas  

                            V Bibli také bůh řekl, že mají několikrát obejít hradby Jerricha (jak se to píše?) a až spadnou, tak obyvatele povraždit, ne? Nebo si s nimi popovídali u beránka? To jsem zapomněl na to, že vlastně sám bůh pár let předtím usmrtil všechny novorozené nevěřících v Egyptě… Je mi jasný, že tato část Bible patří židům, ale tak nějak je to v jednom svazku, takže si skoro myslím, že i křesťané se s tím ztotožňují…

                            A pak jsem také zaslechl, že samotná interpretace té knihy je mnohdy dost divoká, třeba, když křesťané dobývali Palestinu, aby „osvobodili“ Jeruzalém.

                            Já prostě asi naivně věřím tomu, že velká část muslimů si z tě jejich knihy vzali jen ty lepší věci a že svůj osud nespatřují v tom, že zplodí co nejvíc dětí a při svém skonání mezi pásama trhaviny s sebou vezmou co nejvíc nevěřících.

                            0 0
                            • MichaelSimek  

                              Co si budeme povidat, ja si o krestanech taky budu myslet sve. V bibli jsem si neco malo cetl kdyz jsem byl jeste kluk, a sice je tam spoustu historickyho povidani ktery je samozrejme plny nasili, tak vylozene k nasili se tam nenabada zdaleka tolik jako u rucnikaru co je mi znamo. Ale rucnikarsky pohadky jsem necetl takze nemam dost informaci abych argumentoval.

                              Kazdpoadne kolik toho udelali extra spatneho panbickari za poslednich x desitek let a kolik rucnikari. Ten strach z rucnikaru je statisticky opraveny.

                              0 0
                              • Nikovlas  

                                Jak teď bydlím v Mnichově, tak je tady těch muslimů mnohonásobně víc, než v Praze, ale ještě nikdy mi žádnej neřekl křivého slova, ani mě neohrožoval – možná jsem měl jenom štěstí, protože jak tak poslouchám, tak ti, co chtějí moji krev, by měli být na každém kroku. Asi vyčkávají… No – budu mít oči na stopkách!

                                0 0
                                • karliner  

                                  Pokud ti ještě žádnej muslim neřekl křivého slova, hádám, že nerozumíš jazyku, kterým na tebe mluví.

                                  0 0
                                  • Nikovlas  

                                    Jojo – ta bavorština je někdy překvapivě odlišná od hochdeutsch.

                                    0 0
                                  • Mig_all  

                                    :-D +1, spíš to jsou takoví asi rádoby muslimové, protože zatím uplně nekonají podle toho čemu veří a co vyznávají… Nekteří ale konají dokonale… v tom je ten problem…

                                    0 0
                              • mrozu  

                                Pánbíčkáři na tom byli ze začátku docela podobně, ale během těch 2000 let se přecejenom zcivilizovali a přizpůsobili víru realitě. Ručníkáři jsou teprve na úrovni středověku.

                                0 0
                            • Pavel  

                              Víš, že Bible má, narozdíl od Koránu, i část zvanou „Nový zákon“, kde ústředním heslem je „Miluj bližního svého“?

                              0 0
                          • blaf  

                            takze chces rict, ze vsechny ty bily babicky co chodi v nedeli do kostela automaticky souhlasi s tim co se delo ve jmenu viry na krizovejch vypravach? stejne jako u bible neexistuje jen jeden vyklad tak stejne to bude i u koranu, je nesmysl hazet vsechny do jednoho pytle

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              tak s křížovejma výpravama souhlasím taky a věřící nejsem…

                              ostatně…možná je na čase to zopakovat

                              0 0
                            • Mig_all  

                              Vpodstatě ano, každé naboženství způsob vymívání mozků a i tyto babky bohužel dokonale podlehly, krestane jsou samozrejme taky dobrá pakáž ale kdy naposledy nekdo nekomu uřízl hlavu ve jménu Ježíše? Nepamatuju tudiž nemam strach a rikam zij a nechej krestany žít ale muslimové mi strach nahaneji dnes a denně…

                              0 0
                        • Smazaný účet  

                          souhlasíš s ním…a to je podobné, jako schvalovat holocaust…

                          0 0
                        • Mig_all  

                          Ano, ti atentátníci tam to dělali pro tebe a za tebe…

                          0 0
                          • Nikovlas  

                            A Hitler to dělal taky pro tebe a za tebe, pokud seš bílej blonďák s modrejma očima.

                            0 0
                            • Mig_all  

                              Já se k němu a k jeho činům nehlásím, ty se k islámu hlásíš…

                              0 0
                              • Nikovlas  

                                Hypoteticky (teď v teoretické rovině) se hlásím v Islámu, nikoli k tomu, co udělali nějací další lidé, kteří se také hlásí k Islámu. Takže je to asi podobný. Hitler se hlásil k bílé rase a západní kultuře – ty ne?

                                0 0
                                • Mig_all  

                                  Takhle plantáš politiku, rasovou nesnášenlivost a nabozenstvi dohromady ale to je fuk podstatné je že ti teroristi neprovedli útok jen tak z nudy nebo z nejakych svých důvodů a jenom náhodou to byli muslimové, oni to provedli PROTOZE to jsou muslimové, nařídilo jim to jejich náboženství, jejich pochopení koránu, jejich víra a jejich učení, vraždili příslušníky jiného náboženství pro prospěch svého náboženství tvoje přirovnání s Hitlerem je uplně mimo mísu… Jaké se narodíš rasy si nevybereš, jakou víru budeš uctívat ano. Hitler se mohl hlásit třeba ke klaunům to je irelevantní… Islám je zlo, a i kdyby tisíckrát někdo vyvrátil že ve skutečnosti zlem není, tak JE už jenom z principu jak je chápán a vykonáván jeho uctívači a na těch je vlastně jakékoliv náboženství postavené…

                                  0 0
                                  • Peslezedirou  

                                    Islám nemůžeš házet do jednoho pytle, je několik forem, některé z nich jako sufismus, jsou nenásilné, slouží k rozvoji jednotlivce, (velice podobná cesta, překrývající, nebo křižující křesťanskou mystiku, jogu atd.) To je něco podobného, jako kdyby jsi říkal, že křesťané můžou za inkvizici (díky katolické církvi by jsme do jednoho pytle hodili, pravoslavnou církev atd.

                                    Ono se říká, že zevní forma náboženství je špatná, nikoliv vnitří. Zevní forma naráží na ego jednotlivce a rodí se utrpení (to píšu velmi zjednodušeně). Mistra Jan Hus říkal, hledejte pravdu pravda vás osvítí, člověk žijící v pravdě nemůže dělat věci o kterých píšeš ty výše. Proto třeba většinový islám neuznává sufismu a bere ho jako herezi, ale to potkalo i některé křesťanské církve.

                                    0 0
                                    • Mig_all  

                                      Proč se teda představitelé islámu dostatečně nedistancují od těchto násilných činů a brutálních vražd? Proč to před světem nikdo z muslimů neodsuzuje? Chapu ze nemaji takovou strukturu jako křesťanské církve, nemají papeže ale i tak. Já být třeba nějáký evropský muslim, tak chodím před majoritou jiného vyznání po každé takové zprávě kanálama, nebo řvu na všechny strany a do všech medií že to s mým vyznáním nemá nic společného a at tomu zmrdovi teroristovi daji ihned trest smrti a potom ho ani nepohřbí na hřbitově! Tělo hodit jako krmení prasatům třeba…

                                      0 0
                                      • Peslezedirou  

                                        Tohle je fakt těžký, ta naše struktura je jiná, víš kdo je hlava které církve a znáš tem informační zdroj. Islámské stránky komunit už moc neprolézám, ale tohle je fakt chyba, že se od toho důsledně nedistancují, souhlas.

                                        0 0
                                        • Tomahomo  

                                          Netuším jak se distancují muslimové od atentátů, ale o to tady rozhodně nejde, to max. používají jako argument když už neví co napsat.

                                          Problém je v nenávisti a strachu dotyčných, hledání viníka za vlastní neúspěchy, hledání cíle pro své mindráky. Vasek80 napřed začal, že mu vadí „černé tlamy“ za které musí platit startovné na maratonu, pak přešel na to, že mu vlastně vadí cikáni a muslimové.

                                          Nejhorší na tom všem je, že proti rasismu, neonacizmu, xenofobii etc. se tu prakticky nikdo neozve.

                                          0 0
                                          • Peslezedirou  

                                            Nějak se v tom ztrácím, nečetl jsem to od začátku. Ale chápu jak to myslíš…

                                            0 0
                                          • Mig_all  

                                            Ty radši drž hubu, celkem rozumna a věcná diskuze (v rámci této větvě) a ty se tady takhle vybliješ… už radši nic nepiš!

                                            0 0
                                            • Tomahomo  

                                              Tak dle tvého způsobu vyjadřování bych si o tom kdo tady blije dovolil s úspěchem pochybovat.

                                              Ale kanály chodit můžeš, budeš ve svém prostředí.

                                              0 0
                                  • Nikovlas  

                                    Mám spoustu kamarádů, kteří cestovali v islámskejch zemích – u nás se ti nestane, že když přijdeš večer do vesnice, nabídnou ti pohoštění i nocleh – tam se nestane, že by odmítli. Všichni, co znám, si odváželi jen dobré zkušenosti. Asi narazili jen na „černé ovce islámu“ – výjimky, které se neřídí „zlou knihou“. Dál se s tebou nebavím, protože v tom máš evidentně „jasno“ – tedy černobílo.

                                    0 0
                                    • Peslezedirou  

                                      Korán je prosycen tím co by ještě dále na východě nazvali karma jogou. Bohužel všechno padá oddělením člověk od jeho božské podstaty :-/

                                      Škoda že pod vlivem několika vypatlanců z řad zamindrákovaných a sociálně vyčleněných radikálů, padne vina i na ty ostatní muslimy, kterých je 99%, (to samé se dělo židů, natal *******, může za to logicky žid, který je jiný než my). Pokud by tomu tak nebylo, tak by tady probíhal neustálý otevřený boj.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        Hm, prej pod vlivem několika vypatlanců z řad zamindrákovaných a sociálně vyčleněných radikálů

                                        Oldo Hlaváček by ti dal sto bodou a sošku Oskára-vtipkára navrch.

                                        0 0
                                        • Peslezedirou  

                                          Děkuji za tvůj názor Marku.

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Podívej Vojto, narážel jsem na to, že odhadovaný počet členů Al-Kajdy byl v tisících a Talibanu x-násobně vyšší. Jestli jen toto považuješ za několik vypatlanců, tak nevím. Nemluvě o radikálních muslimských organizacích v Anglii, Švédsku, Francii, Německu, USA, Egyptě, Filipínách……

                                            0 0
                                            • Peslezedirou  

                                              Ne, myslel jsem ty dva z Londýna a tu verbež se Švédska. K další části, Al Kajda nepředstavuje ani to 1% procento. Nevím proč se stále dokola bavíme o tom samé a ani jeden z nás mi přijde nechce poslouchat toho druhého. Mně jde jen o to, že nebudu házet většinu slušných muslimů, do jednoho pytle se skupina viz výše, na základě téhle myšlenky už bylo takového utrpení v mimuosti. Samo, že chápu strach a frustraci lidí, kteří mají hrachy, když vidí, že jim ani náš stát nedokáže poskytnout ochranu před cikány, viz ten případ, kdy dostal bez příčiny na budu jeden pár.

                                              0 0
                                    • mr.antik  

                                      A chovali se ti turisti u toho zápaďácky? Mohla tam holka v bikinách? Líbání se na veřejnosti a podobný věci, který jsou u nás celkem běžný?

                                      Problém je, že oni jsou tu hosti a přitom tady trvají na svých zvycích a nutí nás je tolerovat. Přišli za prací a jsou tu na dávkách. Místo aby odtáhli domů tak se bouřej, je to normální? Vím že to není náboženstvím, ale mentalitou, ale tak nějak to jde ruku v ruce…

                                      0 0
                                      • JSt  

                                        tak ono i u nas nekde na dedine, kdyz babicka klape v nedelu na msu a potka devcicu v minisukni, tak si pred ni odpluje…

                                        0 0
                                        • KubaBajk  

                                          Protože je to starý, senilní pokrytec. Když ona bývala mladá, beztak toho při sečení trávy a hrabání sena s šohajama odsouložila třikrát víc, než to dívče v minisukni.

                                          0 0
              • Tomahomo  

                Ne, ty jsi prostě xenofobní rasistické hovado, kterých je BF plné, nebo minimálně je většina k jejich názorům tolerantní, zavírá oči a mlčí.

                P.S. A značná část to schovává za „vtipnost“.

                0 0
                • vasek80  

                  A víš že je mi to úplně ukradené. Je fakt že k pravici mam blíže jak k levici.

                  0 0
                  • JakeF  

                    Vydrž, za chvilku si tě zablokuje a budeš mít taky klid :). Jen ti teda pak bude v každým vlákně dokazovat, jak ho vlastně vůbec nezajímáš :D.

                    0 0
                    • vasek80  

                      JJ, já už delší dobu pozoruji, že na něj působím jak červenej hadr na býka.

                      0 0
                    • karliner  

                      Pravda, vasek80 je dalším adeptem na printscreen od tomohoma, aby ostatním ukázal, jak ho má v paži :-)))

                      0 0
                  • Martin  

                    multikultovi to nevysvětlíš, panáček je klasickým dílem sociálního inženýrství :)

                    0 0
                    • Tomahomo  

                      A ty vybrakované nacistické hovado. Legrační je, že ta závěrečná poznámka byla právě o tobě!

                      0 0
                      • Martin  

                        to víš že jo :D

                        jak může být pravičák náckem, to je mi záhadou ;)

                        já nejsem rasista, jenom se mi příčí pozitivní diskriminace a nerovný přístup

                        0 0
                • mr.antik  

                  do černočské čtvrti s tebou

                  0 0
                • Nikovlas  

                  +1

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  když projde sám cikán o půlnoci „bílou“ čtvrtí stane se mu něco? A co když projde sám bílej o půlnoci Chánovem? Zkus si představit výsledek a bude ti jasný, kdo je tu rasista…

                  0 0
                  • vasek80  

                    Nebo ať zkusí dvě muslimky projet stopem Evropou a nic se jim nestane, ale zajímalo by mě, jakej otec by klidně pustil dvě holky stopem přez Afgánistán, Pákistán, Indii a podobné země, kde místo lidí žijou jen zvířata.

                    Ale vždycky se najde někdo, kdo se zeptá co mi ti Muslimové udělali.

                    0 0
                    • karliner  

                      Očekávám brzkou reakci psa, který leze dírou :-)))

                      0 0
                    • Tomahomo  

                      Nechcete si tady založit neonacistickou buňku? Admin to jistě přivítá.

                      0 0
                      • vasek80  

                        A sranda je, že to vzniklo kvůli nějakým Keňanům, kteří mi osobně vůbec nevadí, ale černý jsou a krasavci zrovna moc ne, takže jsem je pojmenoval jak jsem je pojmenoval.

                        Zase na druhou stranu když si domyslím co se děje v Africe, kde černí muslimové znásilňují, rabují, sekají ruce, popravují, řežou hlavy mačetama, žerou lidská srdce (pravda to byla teď zrovna Sýrie) tak o nich nikdy pozitivně mluvit nebudu. Je to zvěř, co víc horší jak zvěř.

                        0 0
                        • mr.antik  

                          jojo, to je přesně ta multikulturní tolerance, kterou tady ten pán chce natlačit… demence

                          0 0
                        • JakeF  

                          Což na druhou stranu nemá nic společnýho s barvou kůže, ale tím, kde a jak byli vychovaný… Pokud by v těch podmínkách byl vychovanej běloch, tak se bude chovat stejně.

                          0 0
                          • vasek80  

                            Je fakt, že když napereš 10ti letého kluka koksem a dáš mu do ruky AK47, nebo ho necháš znásilnit nějakou nebohou vesničanku, tak se mu to jistě zalíbí.

                            0 0
                        • Tomahomo  

                          Ne, vzniklo to kvůli nějakému duševnímu mrzákovi s xenofobními názory, bílá tlamo.

                          0 0
                          • vasek80  

                            Hele ale mě pojmenování bílá tlama ani trochu neuráží.

                            Jsi si jistej, že Černochy jo? To je jako Cikáni si mezi sebou klidně cigán říkat můžou a negři se oslovovat negrem, ale když to řeknu já, jsem duševní mrzák a rasista.

                            A vzhledem k tomu, že mě urážíš pro mé přesvědšení jsi také xenofobní hovado!!!

                            0 0
                        • Bjerndi  

                          a ty seš snad krasavec ? Sorry Vašku ale tady si ujel jak svina. Zkusil si někdy žít v cizině ?

                          Já bydlel vedle muslimů a byli to naprosto v pohodě lidi a opravdu můžu říct, že se člověk za chvíli styděl za ty předsudky jen protože nosí přes sebe hadr.

                          Odsoudit všechny na základě víry, u Tebe i vzhledu je fakt trapný…já myslím, že by se Tobě naopak Kenani smáli, ja je možný, že někdo klesl tak hluboko, že tady zakládá sto vláken aby se zvládl aspoň obstojně hejbat a když si hrál na sport tak do sebe cpal steroidy a ničil si tělo a pak si myslel jak super vypadá…

                          Základem života by měla být tolerance a evidetněn toho nejsi schopen, strach je sviňa, co ? Nicméně, to že něco neznám, nebo se toho bojím, nebo to nechápu, což ty evidentně nechápeš, neznamená, že to je špatné. Svět opravdu nemusí být jen konzum…A teroristy a ubožáci jsou prostě všude.

                          0 0
                          • vasek80  

                            Jak jsem psal tady já jejich kuturu, architekturu, tradice, minulost mám rád. Mě se Arabskej svět líbí a až na jednu vyjímku jsem na dovolených narazil jen na dobré lidi. Obzvláště v turecku to bylo vřelé.

                            No a oni ti kluci z Keni také nejsou žádní svatoušci. Co jsem slyšel jsou to pořádně namyšlené primadony a proto se divím, když se někdo rozčiluje nad eliťákama na kole pro život. To naše běžce ty Keňani musí štvát víc.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              jj, přitom naši eliťáci jsou hodně v klidu…teda aspoň co jsem měl možnost poznat Dana Orálka, nebo triatlonisty…snad až na Stranga, ale ten už nezávodí :-)

                              0 0
                              • Bjerndi  

                                já myslím, že většina závodáků bude naprosto v klidu. Akorát prostě jejich " režim " ( po závodech se nezačnou hned vybavovat, ale jdou vyklusat, protáhnout se … pivo taky nedaj ) na někoho může působit trochu namyšleně

                                0 0
                              • Biker jak Pes  

                                Hehe, jsem si vzpomněl, jak jsem loni Vabrouškovi na Mamutovi měnil defekt, protože byl tak zmrzlý, že nedokázal ani odšroubovat ventilek. :D

                                Nicméně, když jsem s ním jel chvíli ve skupině, tak jsem ho chtěl shodit z kola za to, jak jel…

                                0 0
                            • Bjerndi  

                              tak prostě nepaušalizuj a bude to v poho :)

                              0 0
                              • vasek80  

                                Tak musíš chápat, že lecos je nadsazené kvůli pár jedincům, kterým z toho praskají žilky ;-)

                                0 0
                                • reza.traktor  

                                  Ale hovajs Vasku. Spis te sere, ze ti vynadali i takovi, cos mel rad, tak brousis hrany. Ustrel jak prase.

                                  0 0
                                • Tomahomo  

                                  Ale houno je nadsazené, nikdo tě psát „černé tlamy“, a ty další kydy o startovném, nenutil. Prostě je to tvoje povaha. Někdo se narodí s tělesným postižením, jiný s duševním. Ty máš holt defektní mozek, resp. charakter.

                                  0 0
                          • MichaelSimek  

                            Ja osduzuju vsechny lidi podle viry, protoze vira je spatna! Stejne tak je ale spatnych spoustu dalsich veci :)

                            Jinak kdyz se to tak veme, tak rasismus atd je jenom jeden ze zpusobu jak zachovat svoje (subjektivne nejsilnejsi) geny, takze dle prirody naprosto v poradku :)

                            0 0
                            • Martin  

                              no bacha, víra jako taková NENÍ špatná, špatné je její zneužívání jakoukoliv formou, ať už bigotními katolíky nebo radikálními muslimy

                              0 0
                              • MichaelSimek  

                                tak jasne, to se da rict prakticky o vsem ze to neni spatne pokud se to nezneuzije, ale proste ja mam takovy subjektivni pocit ze je to vymejvani mozku, ze proste misto premysleni proc/jak/nac/­skym/scim si lidi reknu Ha, Buch! a vsechno je jasny a vsechno je danny, co maj delat jak to maj delat a skym to maj delat

                                0 0
                                • Martin  

                                  pokud je člověk idiot a ten mozek si nechá vymýt tak, že se z něj ten bigotní katolík, jehovista nebo muslim s náloží pod vestou stane, potom je to samozřejmě z obecného pohledu chyba. ale nelze z toho vinit víru.

                                  0 0
                                  • MichaelSimek  

                                    to sice ne, ale trochu k tomu nabada…ale jako jo, ja znam par vericich a jsou to vsechno rozumni hodni lide, ale obecne ji nemam rad…ale proste tohle plati o vsem zlim, vsechno spatny je jenom dobra vec zneuzita lidma kdyz to trosku zjednodusim :)

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      víra je integrální součástí KAŽDÉHO člověka ;)

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        a nektere vede az k deitegraci popripade vysokemmu stupni fragmentace:)

                                        0 0
                                      • MichaelSimek  

                                        neni vira jako vira…asi bych tu viru kterou myslim mel spis nazyvat nabozenstvi, ale ono se to netyka jenom toho no…ale myslim ze oba vime o cem mluvim…ale jak rikam, souhlasim ze vira samotna je neskodna, stejne jako C4 nebo Novičok

                                        0 0
                            • Pavel  

                              Tak to odsuzuješ i mne. Já věřím, že Drtiče ujedu… :)

                              0 0
                              • Martin  

                                věř a tvá víra tě uzdraví woe :D

                                0 0
                                • Pavel  

                                  Uzdraví mne pak následně manželka – ostatně, jako každý rok, kdy v neděli reinkarnuje mrtvolu zdrcenou Drtičem… Já to hlavně musím přežít! Takže věřím, že mne má víra (nechcípneš, dáš to!) nějak dostane do cíle… :-))

                                  0 0
                      • Smazaný účet  

                        jako myslíš Národní Socialisty? To je zbytečný, ta strana už tu v ČR existuje :-)

                        0 0
                    • mr.antik  

                      To víš, když sedíš zhulenej v parku v civilizovaný čtvrti „západního“ města, tak s tebe tolerance jen září.

                      Btw rasista nejsem…

                      0 0
                      • vasek80  

                        V parcích nevysedávám a ohledně hulení zastávám silně netolerantní postoj.

                        0 0
                    • Smazaný účet  

                      :-) svět končí chorvatskem, že? no možná ani tam bych radši nejezdil.

                      btw muslim není národnost.

                      0 0
                      • vasek80  

                        Vím, však nekritizuju národnost, ale oblasti, kde se muslimové vyskytují. Ono máš s Chorvatskem, nebo spíše s Jugoslávií, pravdu. Tam také muslimové řádily.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          v Chorvatsku to bylo katolíci vs pravoslavní, muslimové nic

                          a v BiH byli muslimové na straně těch „hodných“

                          Kosovo je diskutabilní, ovšem vzhledem k mému postoji, že „cokoliv proti Srbům je OK“ je asi můj názor jasný :-)

                          0 0
                          • mr.antik  

                            každopádně, dokud se perou tam, kde jsou doma, je to v pohodě. Ovšem ty jejich názory, že se chtěj přemnožit do evropy, z toho by se jeden měl obávat…

                            0 0
                          • vasek80  

                            Ať je to katolík, muslim, žid, pravoslavnej a co já vím ještě, jakmile chce svoji víru šířit krví, je to šmejd bez ohledu na víru. To jen aby to nevyznělo, že jsem zaslepen záští vůči muslimům.

                            0 0
                            • Vilém  

                              Tak proc nehulakas, co to tu mame za smejdy, proc si nejdes stoupnout pred kostel a nevykladas jim tam ty svoje moudra? Rekl bych, ze katoliku je tu pomerne dost.

                              Skoda, ze si spousta lidi nevidi ani na spicku nosu:(

                              0 0
                              • vasek80  

                                Panebže a ty babičky v tom kostele chtějí svoji víru šírit proléváním krve?

                                0 0
                                • JakeF  

                                  A myslíš, že muslimové všichni touží po tom, odpálit se na náměstí? Magoři jsou rozmístěný celkem rovnoměrně…

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    a kolik teda v posledních řekněme deseti letech bylo křesťanských teroristických ú­toků?

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Křesťanský magoři teď radši znásilňujou malý chlapečky, to je v něčem lepší?

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Aspoň že žádnej z apoštolů nebyl pedofil…narozdíl od Mohameda ;-)

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        btw s těma znásilněníma to bude u muslimů stejný, nebo spíš horší, takže bych prosil odpověď na svoji otázku ohledně těch křesťanských teroristických útoků, ano…

                                        ta otázka byla reakcí na tvé vyjádření, že „A myslíš, že muslimové všichni touží po tom, odpálit se na náměstí? Magoři jsou rozmístěný celkem rovnoměrně…“

                                        chápu, že když ti dojdou argumenty, snažíš se změnit téma :-)

                                        0 0
                                        • JakeF  

                                          Já napsal, že jsou rovnoměrně rozmístěný magoři bez ohledu na náboženství a rasu. Nenapsal jsem nic o tom, jak se to magorství projevuje a už vůbec jsem nenapsal nic o tom, že by se katolíci na náměstích odpalovali, tak se nauč chápat psanej text a nepřipisuj mi něco, co jsem neřek.

                                          0 0
                                        • karliner  

                                          IRA a ETA si dali dočasný time-out, tak jich asi moc není no. I když ti Baskové na náboženství docela pekli..

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            jo, IRA jo…ale ETA, tam to bylo spíš na úrovni kmenových válek o území, než náboženství…

                                            0 0
                                • Pavel  

                                  Ty jsi v kostele asi nikdy nebyl, že? Krev se tam prolévá pokaždé!

                                  0 0
                          • pepek  

                            Nevím, no. Srby myslím v tomto podporovali i tamní češi. A vyřešení problému Kosova byl Mnichov, jak vyšitý.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              v čem jako? V okupaci části Chorvatska? Místní Češi tam žijí v okolí Daruvaru a co vím, tak ti, co bojovali, bojovali na straně Chorvatů. Ostatně masakr v Ivanově Selu. (to je prakticky výhradně česká vesnice) ti nic neříká?

                              0 0
                      • vasek80  

                        Jo a ještě pozor. V Egyptě, Tunisu, Turecku se mi moc líbilo. Já na dovolenou rád jezdím do arabských zemí. Mají zajímavou kulturu a tradice, zajímavé stavby a celkově se mi tam líbí dovolené více jak v Evropě.

                        0 0
                    • Nikovlas  

                      Afgánistán, Pákistán i Indii projíždí ročně poměrně hodně turistek – statisticky je bezpečnější to projíždět tam, než naše silnice. Ale to se nesmí říkat, protože by to mohlo narušit představu o „Islámistickém Mordoru“.

                      0 0
                      • MichaelSimek  

                        mas nekde overene statistiky?

                        0 0
                        • Nikovlas  

                          Nemám, ale můžeš si najít třeba na naší ambasádě, kolik tam za posledních 10 let jelo Čechů. Stačí jeden mail. Já nepotřebuju žádné statisticky na to, abych NEvyvozoval žádné plošné závěry.

                          0 0
                          • MichaelSimek  

                            pokud rikas ze je neco statisticky bezpecnejsi, tak bys mel mit cisla…ja nerikam ani jedno, proto se po tech statistikach ptam abych mohl rikat to co ty

                            0 0
                            • Nikovlas  

                              Asi jsi žurnalisticky korektnější, než já…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                aha…takže napíšes, že „statisticky je bezpečnější“ a jakmile se ukáže, že žádná taková statistika není a ty jsi lhář, tak to obracíš na žurnalistickou korektnost? no, to dost vypovídá o tvé pokrytecké morálce…

                                0 0
                                • Nikovlas  

                                  Ty mi něco povídej o morálce :-D A pak o Budulínkovi.

                                  Ale předtím mi ještě dokaž tvé tvrzení, že počet „zločinných“ cikánů je větší, než počet „slušných“.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    jak jsem již psal – kdyby to bylo jak tvrdíš ty, mělo by percentuelně odpovídat množství cikánů v base jejich percentuelnímu zastoupení v populaci. Zajdi si do kterýkoliv basy a udělej si názor ;-)

                                    0 0
                                    • Nikovlas  

                                      Podle procentuálního zastoupení cikánů ve vznicích dokážeš vypočítat procentuální zastoupen „špatných“ cikánů ve společnosti? Do toho!

                                      Prosil bych i to zastoupení ve věznicích – věřím, že to jde do hledat, ale přeci jen – ty tu obhajuješ svoje tvrzení, abys nebyl lhář…

                                      0 0
                                  • MichaelSimek  

                                    tam nejde az tolik o to jestli je vetsi, ale o to ze je to cislo prilis velike, resp dostatecne velike aby sel „strach“ i z toho zbytku…3s google, nevim jak moc je to vycucane z prstu, ale az tka nerealne me to neprijde http://www.zvedavec.org/…o-romech.htm na tom malomeste kde jsem bydlel ty % by byli jeste horsi, tezko to pak okecas lidem

                                    0 0
                                    • Nikovlas  

                                      Tak jestli jsem měl k tomu Pákistánu předložit „důkaz“, jako je tento, tak jsem to asi mohl udělat :-D

                                      0 0
                                      • MichaelSimek  

                                        tu odpoved jsem cekal, kazdpoadne me nestoji za to venovat cas hledani dalsich cisel, zaprve o nich reknes to same a zadruhe je me to vzasade fuk, pokud se ve spolecnosti cikanu cejtis bezpecne a dobre, good for you, ja jsem opatrnejsi clovek

                                        0 0
                                        • Nikovlas  

                                          Někde se cítím bezpečně, jinde ne – závisí to na různých faktorech – mezi nimi moje podvědomí samozřejmě hodnotí i etnickou příslušnost. Jsem opatrnej, ale nevidím důvod, proč by na to měli doplácet ostatní lidé, byť je někteří považují za špatné kvůli barvě jejich kůže a tomu.

                                          0 0
                                          • MichaelSimek  

                                            sam si priznal ze hodnotis i etnickou prislusnost (ono to opravdu ani jinak nejde), takze zadnej rozdil, jenom tvuj pocit „nebezepeci“ neni tak silny jako treba věčiny tak ti jejich zobecnovani prijde moc…tim ze beres v potaz etnikum uz znamena ze na to doplaceji i ti nevini z danneho etnika a nic stim nenadelas

                                            0 0
                                            • Nikovlas  

                                              „Nic s tím nenaděláš.“ Tak to je ta největší lež – právě, že s tím každý může něco dělat. Ačkoliv mám zakořeněné určité stereotypy z toho, jak jsem se jako malý pral s cikány a jak si na mě volali tatínky, vždycky se k nim snažím chovat jako k ostatním (teď nemyslím ty konkrétní osoby), bez předsudků – tvrdit, že ty předsudky tak nějak už mám, takže nemá cenu se snažit na tom něco měnit – to je dost ubohý alibismus.

                                              0 0
                                              • MichaelSimek  

                                                to neni alibismus, to je fakt, tak lidsky mozek funguje, pokud si myslis ze ne, tak bohuzel vira hory neprenasi…cela lidska spolecnost a jeji fungovani je castecne zalozeny na predsudcich…muzes se na venek tvarit jako ze si multikulti a ze predsudky nemas, muzes si to myslet, muzes v to doufat, ale nakonec i tvoje rozhodnuti jsou jeden velky predsudek

                                                sam rikas ze se k nim snazis chovat jako k ostatnim, to uz primo znamena ze se k nim nechovas jako k ostatnim, ze se musis snazit o to, to samo o sobe uz neni fair, neni to stejne chovani k oboum skupinam

                                                0 0
                                                • Nikovlas  

                                                  Já se k nim chovám jako k ostatním.

                                                  A to, že tu na ně lidi hází špínu – to je jen tím, že nedokáží překonat předsudky, protože to prostě není možné? To, že o nich prezentují lži, to, že novináři vypouštějí kachny o ukradené pokladně nově založené romské politické strany, o zmláceném klukovi, který si to určitě sám nezpůsobil pádem z balkónu a podobně? Chceš říct, že je to všechno jen tím, že proti našim předsudkům NELZE bojovat? Jasně. Ještě tu o Budulínkovi, prosím.

                                                  0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    podle toho co si predstavujes pod bojovanim proti predsudkum, predsudky jsou proste lidska sebeobrana, je to stejne primitivni vec jako uceni se, je na tom nas mozek zalozenej…a stejne jako ostatni veci se to da preucit, ale predsudky jsou v poradku, jenom to chce mit nejaky rozumny limity a otevrenou mysl k preucovani

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Jo – o tom mluvím. A to, že někdo dokáže říct například „Výborně – ta ženská porodila dalších 5 potenciálních zlodějů a noviny z toho maj senzaci.“ (tady to ještě nebylo, ale na internetu tyhle názory lítaj celkem frekventovaně) moc nesvědčí o otevřené mysli. To už není v pořádku.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    stim souhlasim ze to je i na me moc asi, ale to napriklad nemeni nic na mojich predsudcich k hromade spolecneskych skupin, etnik, nabozenstvi, atd

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Ono je strašně jednoduché přistupovat k jedincům na základě etnických předsudků – ano – je to vlastně bezpečné, statisticky ověřené… ale zároveň to vůči těm jedincům není fér, protože je to staví do dost nevýhodné pozice, ze které se jen velmi těžko dostanou ven. Je to tvoje volba, jestli se budeš snažit chovat „bezpečně“ nebo „spravedlivě“ – i kdyby jen snažit.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    ja se urcite budu nejdriv chovat bezpecne pak teprve spravedlive, na sebeobetovani neverim

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Takových je asi většina. Máš štěstí, že ses narodil bílej.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    to neni jenom o barve kuzi, uzil jsem si i predsudky z druhy strany a chapu to

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Dali přednost své osobní bezpečnosti. Já jsem asi trochu hazardér, no.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    to bych mohl krasne otocit proti tobe :)

                                                    takze verit cikanum je podle tebe hazard jo :)

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    To byla nadsázka k tomu, co jsi řekl ty – a ty to víš :-)

                                                    0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          tady jsou pěkná čísla :-)

                                          http://euportal.parlamentnilisty.cz/…-tvrde-.aspx

                                          0 0
                                          • Nikovlas  

                                            Zběžně jsem to prolítnul – nikde jsem tam nenašel čísla ohledně počtu věžněných romů, počtu romů v ČR, počtu souzených romů… tys tu přece tvrdil, že většina romů jsou zločinci, a teď mi tu dáváš výsledky nějakých dotazníků – co to je?

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              Podle sčítání lidu 2011 je v Česku 13.150 osob romské národnosti, ne všichni na tu otázku odpověděli (neodpovědělo 2,74 mil. lidí), z těch co odpověděli to činí 0,2%. Obecně se odhaduje jejich počet na 3%. Fundované odhady (přesné statistiky se vést NESMÍ) hovoří o tom, že 60% osob vězněných v ČR jsou romové. Tak teď asi vytáhneš multi-kulti kolovrátek o nestejné startovní pozici atd…

                                              0 0
                                              • Nikovlas  

                                                Teď vytáhnu kolovrátek o tom, kde vzniklo tvrzení, že většina romů jsou „špatní“.

                                                0 0
                                                • karliner  

                                                  Řekl bych, že v okamžiku, kdy se v rámci „politické korektnosti“ zakázalo pořizovat a zveřejňovat zmiňované statistiky. Třeba by se potom prokázalo, že špatných je méně než 50%, tedy menšina.

                                                  0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Zatajování rasové příslušnosti u pachatelů mi připadá taky jako nesmysl. Nicméně Serža nějakou tu statistiku jistě má – říkal mi, že jsem lhář, tak předpokládám, že on sám je někde jinde…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    statistiku číselnou nemám, ale občas se na kursech na střelnici vídám s lidmi z vězeňské služby, vyprávěli, jak to u nich vypadá…

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Ale ty jsi tvrdil, že většina všech romů jsou špatní, a že počty ve věznicích to jen potvrzují – co vědí ve vězeňské službě o romské populaci v ČR?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    ty jsi tak blbej, až to bolí…

                                                    cikánů je v populaci podle posledního sčítání lidu cca 0,2%

                                                    pokud by tedy procento parchantů bylo mezi cikány stejné, jako mezi bílými, muselo by být v base jen 0,2% cikánů – je to tak?

                                                    NENÍ!

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Procento pachatelů je mezi cikány samozřejmě větší, než mezi bílými – to nepopírám.

                                                    Ty jsi ale napsal:

                                                    „manipulativní přirovnání (to tvoje)

                                                    totiž

                                                    u bílého etnika je většina OK a agresivní malá skupina

                                                    u cikánů je tomu zcela naopak“

                                                    Z toho jasně vyplývá, že většina cikánů není „OK“ – a to jsi pořád ničím nepodložil.

                                                    Jestli tady něco bolí, tak moje blbost evidentně nebude ta hlavní příčina.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    nepodložil

                                                    a navrhl jsem ti, jak je možné provést důkaz – zde

                                                    zdravý rozum (máš-li jaký) ti jistě napoví, jak by takový průzkum dopadl…

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    A já jsem ti snad jasně vysvětlil, že cikáni z Chánova nejsou ani zdaleka reprezentativní vzorek. Ostatní to pochopili, ty asi ne. Zdravý rozum mi napovídá, že tu ztrácím čas.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    a kteří cikáni jsou ti správní? Janov? Předlice? Žižkov? Cejl? :-D

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Na to už jsem ti odpověděl hned v reakci na tvůj příspěvek. Prostě už se to snažíš motat pořád dokola – nemáš žádný důkaz o tom, že většina cikánů je špatná – protože takový důkaz neexistuje, protože to prostě není pravda – a to ty nedokážeš přiznat. Napsal jsi určité tvrzení – dokaž ho – ty – žádné „pojďme udělat pokus“ – prostě to dokaž. Dobrou.

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    dobry kamose mas ;-)

                                                    0 0
                                  • Pavel  

                                    Víš, jaké je statisticky nejbezpečnější povolání v ČR, potažmo bylo v Československu? Kosmonaut. Žádný se nikdy nezranil a ani při výkonu povolání nezemřel…

                                    No a tak je to s tou tvojí statistikou bezpečnosti.

                                    0 0
                            • Nikovlas  

                              Tak tady je ten důkaz

                              Asi podobně ověřené informace jako někdo psal o těch cikánech – možná snad lépe dohledatelnější.

                              Abyste si taky mohli přečíst názor někoho, kdo tam už párkrát byl.

                              0 0
                              • MichaelSimek  

                                vidis to, to uz jsou aspon nejaka cisla…me teda az moc nezajima bezpecnost pakistancu v pakistanu, ale cizincu

                                0 0
                                • Nikovlas  

                                  Tady uvádí autorka toho delšího komentáře nějaká čísla.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    a protože nějaký čísla napíše nějaká Božena na webu, tak je to pravda? takže když já si vymyslím jiný čísla, dám je na svůj blog a budu na ně odkazovat, tak je to stejná pravda?

                                    0 0
                                    • Nikovlas  

                                      Já netvrdím, že je to pravda, ale věřím tomu, protože si nemyslím, že má Božena důvod si ta čísla vymýšlet. Tobě bych samozřejmě nevěřil, protože jsi xenofobní prase a lžeš tady naprosto bez zaváhání (viz. že většina cikánů je špatná) – cokoliv jen proto, abys mohl obhájit svoji nenávist ke všemu, co není jako ty.

                                      0 0
                                      • MichaelSimek  

                                        Takze neveris nekomu jenom protoze ma jiny nazor, to nezni moc multikulti…ty si tu podal taky hromadu ne podlozenych informaci ktere s velkou pravdepodobnosti nejsou presne nebo pravdive, kdybych byl drsnak jako ty tak te taky nazvu lharem

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        takže když odjedeme do Chánova, vybereme namátkou 100 cikánů, projdeme jejich záznamy, tak víc jak 50% jich bude čístých jak lilie, to chceš říct?

                                        pokud ne a víc jak 50% jich bude mít záznam, tak ty jsi lhář a já mám pravdu

                                        co myslíš, jak by to dopadlo? ;-)

                                        BTW pro srovnání můžeš stejný pokus udělat třeba mezi bílými obyvateli někde na sídlišti…

                                        0 0
                                        • Nikovlas  

                                          Ze všech obyvatel budeš naprosto náhodně vybírat lidi a pro vzorek nechávat jen ty s romskou příslušností – a jsem si 100% jistý, že „špatných“ jich bude jen výrazná menšina.

                                          Vybrat si jednu z nejproblema­tičtejších romských komunit a snažit se na nich demonstrovat „špatnost“ rasy – to je přístup hodný akorát tak tebe.

                                          0 0
                                          • Tomahomo  

                                            Obdivuju tě, že se zdejšími hovady máš sílu diskutovat… Heil Hitler! Cikáni do plynu! – to jsou podle nich správná hesla, i když to budou schovávat za rádoby chytré kecy.

                                            Stačí se podívat na diskuze pod nejrůznějšími články.

                                            Za celou dobu se tu od toho distancovalo lidí co bys na prstech jedné ruky spočítal. Zato rasistických hovad se tu vyrojilo požehnaně.

                                            0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            bavíme se o provedení důkazu, že „že většina cikánů je špatná“, tedy je jako zdrojovou skupinu pochopitelně nutné vybrat jenom cikány, to dá rozum ;-)

                                            0 0
                                            • Nikovlas  

                                              To také ze mnou uvedeného postupu vyplývá – to dá rozum. Je úplně jedno, jestli náhodně vybereš ze všech občanů a ze vzorku vyškrtneš „necikány“, nebo rovnou ze všech cikánů vybereš náhodný vzorek. Každopádně je nesmysl vybírat vzorek z jedné problematické komunity, i když chápu, že by se ti to dost hodilo do krámu.

                                              0 0
                                              • mr.antik  

                                                Těch nepřizpůsobivých cikánů je relativně málo, ale jsou hrozně moc vidět a slyšet a na můj vkus je příliš moc množíme. Aby jich bylo víc a ty všechny pseudo agentůry měly víc práce.

                                                0 0
                                                • Nikovlas  

                                                  To já říkám od začátku, že těch „špatných“ je mnohem míň, než těch „normálních“, ale jsou víc vidět, protože místo práce postávaj venku, dělaj bordel, v krajních případech přepadávaj lidi… málokdo napíše reportáž o tom, že cikán ráno vstal, šel do práce, cestou domů si nakoupil, doma uvařil večeři, šel vyvenčit psa a pak šel spát – i kdyby to byl ten nejběžnější scénář. Mnohem úspěšnější bude reportáž o skupině cikánů, kteří brutálně zbili pár na ulici. To je logické – a v podstatě v pořádku, že se píše o výjimečných věcech. Ale není v pořádku, když na tom někdo chce stavět statistiku. Konkrétně i k tomuhle případu lidé z lokality sami tvrdili, že je tam jedna problémová rodina a všichni ostatní jsou slušní.

                                                  Věřím tomu, že některé tyhle agentury se částečně úspěšně snaží ten problém řešit, některé se to snaží řešit neúspěšně, některé se to řešit nesnaží a zneužívají ho jen k vysávání peněz ze systému. Opět to ale nejde házet všechno do jednoho pytle.

                                                  Serža některé příspěvky opětovně přehlíží, aby nemusel přiznat, že je minimálně stejný lhář jako já.

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    citát: „Bohužel v této zemi funguje rasismus naruby a hlavně ctíme práva lumpů. To je velká chyba, která nesnášenlivost naopak vyvolává. Trpělivost slušných však není bezmezná. Já se divit nebudu. Stále se hledá příčina. I ti slušní Romové ji znají a často otevřeně přiznávají. Je to ta nepřizpůsobivá většina sama,“

                                                    konec citátu

                                                    čteš tam to slovní spojení "nepřizpůsobivá většina“, jo?

                                                    zdroj

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    To je jako ono? :-D

                                                    Takže to, co si napsala Božena, to ti připadá nedůvěryhodné, ale to, co tvrdí poslanec ČSSD Jiří Koskuba, je svaté? :-D Hm, tak to pak jo…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    měl bys jet do Ústí, asi ti budou lynchovat kamarády ;-)

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    V ústí žádné kamarády nemám. Předpokládám, že někteří zase shledají za nejlepší řešení zapálit dům nějaké romské rodiny, až v něm budou spát.

                                                    Jasný signál pachatelům, že na každou svini se vaří voda – a než se do ní ta svině dostane, uvaří se v ní všechno možné, co přijde pod ruku.

                                                    0 0
                                                  • Mig_all  

                                                    Nikovlas: Věcná, ten dům nebyl romské rodiny…

                                                    0 0
                                                  • Tomahomo  

                                                    A co tví kamarádi ?

                                                    Btw. proč nelynčovat tohohle

                                                    Samozřejmě, že je to reakce na Stg Peppera

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Ty máš tři druhy příspěvků. Buď reaguješ jako pitomec nebo jako úplnej pitomec, případně jako ukřivděnej pitomec.

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Naštěstí jsi tu ty a všechno dokážeš uvést na pravou míru… svými věcnými komentáři.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    a tvuj komentar byl stejne vecny jako jeho, takze si stezovat opravdu nemuzes

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    No každý příspěvek tu nesl nějakou věcnou informaci (podle někoho správnou, podle někoho špatnou, pravdivou, nepravdivou – to je fuk) – a pak tu Karliner napíše příspěvek o tom, že je někdo pitomce, případně ukřivděnej pitomec. Takže si můžu stěžovat. To, že stížnost pochopitelně také neobsahuje informaci k tématu je naprosto logické a nechápu, že se nad tím pozastavuješ.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    No, asi jsi to nepoznal, ale i můj příspěvek nese věcnou informaci. Vyfiltruj si jeho příspěvky (a nemusí to být jen ty z tohoto threadu) a uvidíš. Ale ty se chceš po ránu pohádat, to já poznám :-)

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Jasně, že to poznáš – v naprosté většině vláken je to jediný tvůj motiv ke vkládání komentářů.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Asi tak…

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    jenze pak si stezovat proste nemuzes, pokud nedokazes prispevek ignorovat a musis na nej reagovat za kazdou cenu, tak neco neni v poradku…bud chces diskutovat nebo chces za kazdou cenu „vyhrat“ diskuzi

                                                    to je na Nikovlase, asi spatne zarazeno

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Když mě vytáčí tahle forma diskuze, tak reaguju.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    Tim ji jenom podporujes, to si zrejme v internetovych diskuzich uplny novacek. Tak jako tak si nemuze sstezovat na neco co hned taky delas.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Nevím, kdo tu vše uvádí na pravou míru…

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Ty asi ne, když nemluvíš k tématu.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    A ty taky nemluvis k tematu!

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Kde třeba?

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    Treba ted!

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Je to mimo téma v nadpisu, ale ne mimo téma příspěvku, na který reaguju.

                                                    Tady to prostě chodí tak, že Karliner tu někoho jen tak uráží, protože je línej hledat nějaký argumenty nebo něco k věci – prostě jen řekne, že je pitomec. A když mu to někdo vyčte, tak se na něj slítnou, že taky mluví mimo téma. Takže prostě jen držet hubu a nechat si ***** na hlavu od primitivů.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    tak to nebyl ani karliner, tomohomo prispevky jsou kokotiny a kraliner mluvil o nich, takze stejne tema

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Akorát, že tomohomo příspěvek přinášel nějakou informaci, na rozdíl od karlinerovy reakce, která přinášela jen prostou urážku.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    poslednich tvych 10 prispevku nenese zadne informace

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Protože dost dobře ani nemůžou. Jen tady musím jednu svoji reakci obhajovat před tvým nesmyslným napadáním.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    ja te nenapadam, ja te informuju ze si stezujes na neco co sam delas, coz je vetsinou znamka pokrytectvi…pokud neumis nereagovat na neco co pro tebe nenese zadnou informaci a nema cenu tim padem na to reagovat je tvoje slabost, nemusis nam ji tady vsem sdelovat

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Zastat se druhého není nikdy slabost.

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    ta tvoje prvni reakce na karlinera ale vubec nebyla „zastani se“ blizniho tveho, to byl proste jenom counter troll flame, a pokud se tomu nedokazes vyvarovat tak je to slabost, pokud to neni umysl a pak to nemuzes vycitat ostanim

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Mám sem lípnout nějaký mail, který mi od tomahomy přišel?

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Mně je to fuk – proč jsi mu neodpověděl na ten mail? Pak se nemůžeš divit reakcím tady, když neznáme vaši soukromou korespondenci.

                                                    0 0
                                      • karliner  

                                        Mno, zatím mi přijde, že jediný, kdo tu lže jsi ty… Tvrdíš o sobě, že nejsi rasista a nededělíš lidi podle barvy kůže ale podle toho, jak se chovají (nebo tak nějak), přitom jsi sám napsal, že k romům se (cituji tě) SNAŽÍŠ chovat jako k ostatním, což je jasná známka xenofobního a rasistického smýšlení. Nebo ne?

                                        0 0
                  • Tomahomo  

                    Ještě tu chybí jeden nejmenovaný sparťan, a už tu budete všichni.

                    0 0
                  • Pavel  

                    Do Chanova by se o půlnoci nevydal ani terminátor. Poslední, co by jeho senzory zaznamenaly, by bylo „héj, more, čum toho želéza!“…

                    0 0
                  • Nikovlas  

                    Zkus se jako černej projít kotlem Sparťanů. Pak si povíme, kdo je rasista.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      když S prohraje tak zrubou i bílýho, prostě toho kdo se jim připlete v blbou dobu do cesty.

                      To je stejný jako bych ti řekl at zkusíš jít hrát automaty to vyloženě romského podniku.

                      bad place alone funguje všude a pro každýho

                      0 0
                      • Nikovlas  

                        Já narážím na to, že mezi oběma etniky (myslím i většinovou společnost) jsou skupiny, které jsou agresivní a rasistické a skupiny, které jsou úplně normální. Ale jedno etnikum posuzujete podle té špatné skupiny naprosto plošně.

                        A myslím, že ve Sparťanskym kotli by cikána zmlátili, i kdyby vyhráli. Asi silné emoce z fotbalu, nebo co… nebo nervozita…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          manipulativní přirovnání (to tvoje)

                          totiž

                          u bílého etnika je většina OK a agresivní malá skupina

                          u cikánů je tomu zcela naopak

                          0 0
                          • Nikovlas  

                            Nejen, že tvoje reakce je manipulativní, ale hlavně lživá – pokud si to fakt myslíš, tak seš prostě jen – slušně řečeno – velmi špatně informován.

                            0 0
                            • Frostty  

                              Lžeš ty, nebo si cigán.

                              0 0
                            • MichaelSimek  

                              jelikoz multikulti spolecnost vlastne nadrzuje tem agresivnim cikanum, tak se nediv ze to je tak jak to je…na to kolik jich je je tech problemu snima vcelku dost, zil jsem v malomeste kde meli celkem slusnou skupinku, a slusnych z nich bylo minimalne…jak to chces pak tem lidem vysvetlit, ze to je jenom nahoda?

                              0 0
                        • Smazaný účet  

                          btw kdyby to tak bylo, tak se mnou jistě budeš souhlasit, že v base by mělo být zastoupení ras odpovídající jejich zastoupení v populaci ČR

                          ale není to tak, viď? :-D

                          0 0
                          • Nikovlas  

                            OMG Tak teď už se trochu ztrácím v tom, co mi chtěl xenofobní fanatik říct.

                            0 0
                    • karliner  

                      Statisticky jsi doložil, že Afghánistán nebo Pákistán jsou pro stopující Evropanky bezpečnější než Evropa. Dokážeš doložit i počet zbitých černochů fanoušky Sparty? Je mi jasné, že to pro tebe bude hračka, protože fans Sparty jsou silně mediálně sledovaní a médiím by určitě žádné rasově motivované napadení neuniklo.

                      0 0
                      • Nikovlas  

                        Pokud vím, tak 0. Tedy pokud myslíme pouze právě fandící fanouška Sparty. Jistě mi teď vysvětlíš důležitost této hodnoty. Ale zaslechl jsem něco o úmyslném zapálení baráku, ve kterém v tu chvíli byla romská rodina s dětmi. Asi to nebyli fanoušci Sparty, ale na fotkách vypadali dost bíle. Někdo to s tou sebeobranou a opatrností trochu přehání, myslím.

                        0 0
                        • karliner  

                          OK, čili jsi sám přiznal, že tvoje „

                          tvrzení byla úmyslná lež. To asi stačí.

                          0 0
                          • Nikovlas  

                            „Tvrzení“? Máš na mysli:

                            „Zkus se jako černej projít kotlem Sparťanů. Pak si povíme, kdo je rasista.“

                            ?

                            To je tvrzení jak Brno :-D Jelikož tam neuvádím žádnou informaci, nedokážu si ani technicky představit, že by bylo možné, aby to byla lež :-D

                            Jo, naznačoval jsem, že by ti dali přes držku, nebo by mu alespo¡b začali bez důvodu nadávat, o tom jsem přesvědčenej, takže to není lež. Ty asi věříš, že by ho slušně pozdravili, nebo alespoň nechali normálně projít…

                            0 0
                • McBlacky  

                  nerozlišuju podle barvy pleti, ale vzhledem ke statistiskám majetkových trestných činů, mám pocit, že ty desetitisíce za pojištění všeho možného proti krádeži platím ročně abych se zajistil proti skupině, kterou by z velké části šlo barvou pleti v ČR vymezit.

                  To je fakt o kterém se můžeme bavit, ale nemůžeme dělat, že neexistuje.

                  To, že mého bratra ve 13 letech pořezali na hlavě při sporu o lavičku v parku pod žižkovskou věží -což je relativně slušná lokalita na pomezí Vinohrad a Žižkova (pouze trojnásobná přesila) už jsem kousnul – dětská hra asi. Dneska už si z toho děláme prdel, že byli tak opálení a tak je neviděli přicházet. Když jsem ho vezl na pohotovost na šití a asistoval u výslechu, zas taková prdel to nebyla.

                  většinou je moje zkušenost taková, že open a multi kulti jsi do té doby, než odevzdáš s kudlou na krku první šrajtofli…

                  0 0
                  • Pavel  

                    Jsou horší věci, než kudla. Třebas když tě začnou zdravit…

                    0 0
                  • reza.traktor  

                    Blacky, open a multikulti je dobry bejt proto, aby slusnak, o kterym ty mas podle barvy po prvni odevzdany srajtofli dopredu jasno, co je zac, mohl zustat slusnej a nenes si celej zivot zbytecne stigma parchanta.

                    Kolem me maji pristehovalci ze severni Afriky taky dost spatnou statistiku trestne cinnosti, ale mimoto mi denne vesele prodavaj rohliky a vozi me busem. Asi to nebudou ti stejni, ze. Tak proc by se tak meli cejtit kvuli tomu, jak vypadaji.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      tak když sem přijede takovej muslim, jako že tu chce makat a že si tu nebude otvírat mešitu a plozením 20 dětí kolonizovat evropu, nutit ženskou do zahalení, nikomu to asi nevadí

                      0 0
                      • Martin  

                        +1

                        0 0
                      • reza.traktor  

                        nak nemluvime o tom samym.

                        0 0
                      • vasek80  

                        +1

                        A jdu raději na kolo.

                        0 0
                      • Nikovlas  

                        A jak takovýho muslima rozeznáš od těch, co sem přišli makat? Tak pro jistotu budeš nenávidět všechny, ať nikdo neujde tvému spravedlivému zhodnocení.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          no, vlastně jo…určitě je to historicky (tisíciletími) prověřený způsob, jak zajistit přežití vlastní komunity…

                          0 0
                          • Nikovlas  

                            Když se někde rozšíří epidemie, tak je ověřený způsob to zavřít a vypálit. Přesto se v dnešní době dává přednost jiným způsobům řešení problému, přestože nejsou tak ověřené – někdy se ukáže, že taky fungují.

                            0 0
                            • MichaelSimek  

                              az tolik ne, evropani vymiraj a ti druzi jedou jak kralici

                              0 0
                              • Nikovlas  

                                Zrovna tohle je mi celkem fuk.

                                0 0
                                • MichaelSimek  

                                  to bohuzel vsem multikulti, proto tvoje geny vyhynou :)

                                  0 0
                                  • Nikovlas  

                                    Do toho, co se stane s mejma genama, je ti prd – o to se postarám sám. A i kdyby ne – zastávám názor, že lidskost není v tom, co člověk dostane před narozením, ale v tom, co dostane a dál přenáší ve svém životě.

                                    0 0
                                    • MichaelSimek  

                                      me po tvych genech je prd, vsak opak nikde nepisu

                                      lidskost je jenom dalsi ze zpusobu jak zajistit preziti tvojich genu, i zvirata maji „lidskost“

                                      0 0
                                      • Nikovlas  

                                        Já psal, že geny nepovažuji za nositele lidskosti a ty mi tu dáváš za pravdu s tím, že lidskost zajistí přežití mých genů? :-D

                                        0 0
                                        • MichaelSimek  

                                          kde myslis ze ta tvoje lidskost se bere, to jsou geny, resp to plus vliv spolecnost ktera je jenom zase geny + vliv spolecnosti … a zcina to na genech…takze nemas pravdu, geny jsou nositelem lidskosti

                                          0 0
                                          • Nikovlas  

                                            To je nějaká „oficiální definice lidskosti“? Já totiž na nějaký geny seru. To, jetli z dítěte bude „dobrý člověk“ podle mě vůbec nezávisí na tom, kdo jsou jeho biologičtí rodiče. Věřím, že geny ovlivňují charakterové rysy – výbušnost/klidnost a podobně, ale například čestnost poctivost nebo ochota pomoci s nimi podle mě vůbec nesouvisí – a to jsou vlastnosti, které pro mě vystihují „lidskost“.

                                            0 0
                                            • MichaelSimek  

                                              a kde se ty vlastnosti berou, od pana bucha? je to genetika a vliv okolni spolecnosti, ktera je zase jenom genetika a vliv jejich okoli coz je zase jenom genetika a vliv okoli atd

                                              0 0
                                              • Nikovlas  

                                                Vliv okolí není genetika, jelikož není závislý na genech jedince. To, že okolí je tvořeno lidmi, kteří mají vlastní geny, je naprosto irelevantní – mluvil jsi tu o genech, které předám svému dítěti, tak nevím, co tu plácáš o vlivu okolí, jako o genetice.

                                                0 0
                                                • MichaelSimek  

                                                  vsak primo rikam ze je to genetika a vliv spolecnosti…a cim je tvorena spolecnost? lidma a co ovlivnuje lidi genetika a spolecnost…a kdyz si ten retezec radne dodelas tak si uvedomis jaky vliv geny maji…pokud to nechapes tak asi nema cenu pokracovat

                                                  0 0
                          • Peslezedirou  

                            Definuj vlastní komunitu, prosím.

                            0 0
                        • karliner  

                          Poměrně jednoduše.

                          0 0
                    • McBlacky  

                      nj ale určitě nepopřeš, že existují skupiny lidí (permanentní, nebo dočasné) před kterými automaticky ´preventivně´ upravuješ svoje chování. Na základě čeho si je vymezíš to je tvoje věc.

                      0 0
                      • reza.traktor  

                        popru. v tuhy ctvrti sam vecer budu ostrazitej, ale to i kvuli naprosto bilejm vysmazencum. a kebab od chlapa ze skupiny, jak rikas, si proste koupim dycky stejne, tam se zadna uprava nekona.

                        ale jo, ja vim, jak to myslis. ale propad bych se hanbou, kdyby mi to melo byt videt na xichte, dokud mi k te uprave nedava konkretni clovek duvod.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          „ale propad bych se hanbou“ – aha, takže póza…

                          0 0
                          • reza.traktor  

                            nebo normální slušnost k lidem, co ti nic nedělaj?

                            ale ty jsi filozof všedního dne s bouchačkou připravenou proklatě nízko na každýho, kdo se křivě podívá, tak si asi neporozumíme.

                            0 0
                            • mr.antik  

                              ale jo, my to chápeme, prostě když je skupina pořvávajících indů na chodníku, projdeš s úsměvem mezi nima. Ale nenápadně si hlídáš peněženku, aby se necítili nějak dysgriminovaný.

                              0 0
                              • reza.traktor  

                                hele, spolu asi diskutovat nebudem.

                                0 0
                              • Pavel  

                                No já raději přejdu na druhou stranu ulice, pokud to je jen trošku možné…

                                0 0
                              • Nikovlas  

                                Tak bych se asi choval jako kdyby tam byla podobná skupinka podobně pořvávajících bílejch.

                                0 0
                        • McBlacky  

                          já ale definoval jako skupiny lidí, bez barvy – vymezení jsme nechal na konci na osobní úsudek každého. Přece si po smradlavým bezdákovi taky nesedneš v tramvaji (když o tom víš), nebo v parku na Muzeu mezi skupinou fetek aplikujích nitrožilně v pravé poledne uděláš děláš velký oblouk…

                          obecný princip opatrnosti, fungující na základě zkušeností, tady už se barva dá subjektivně uplatnit¨.

                          0 0
                          • reza.traktor  

                            nak se mi uz druhej prispevek zda, ze nejsme ve sporu. po zcela konkretnim spinavym bezdakovi si nesednu, po komkoli jinym jo, kdyz me nicim konkretnim neobtezuje, at ma jakoukoli barvu nebo jiny znaky (abych teda byl dostatecne abstraktni z hlediska vymezovani skupin).

                            0 0
                    • Smazaný účet  

                      no, ale dobře to dělají , negři…jinak se ta vlna násilného odporu proti přistěhovalcům nezačne ;-)

                      0 0
                • Ondry  

                  .

                  0 0
                • jIrI___  

                  +1

                  0 0
    • Biker jak Pes  

      Jinak, pokud by si chtěl někdo ještě více zaflamovat, přidávám odkazy na stará témata. Opravdu to je pořád dokola…

      http://www.bike-forum.cz/…avodech.html

      http://www.bike-forum.cz/…avodech.html

      http://www.bike-forum.cz/…/272650.html

      0 0
    • notobi  

      Čech se holt v Tobě nezapře,úspěchy se v tomhle státě neodpouští co?

      0 0
    • Biker jak Pes  

      BF nikdy nezklame. 86 nových příspěvků a 85 z nich je o cigánech a muslimech. Ten jeden je Doomův vykřičník. :D

      0 0
      • Ondry  

        Taky jsem si říkal, co ,,profíci na KPŽ" v překladu znamená…

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Asi vlákno o těch kolech, která se ztrácejí z nosičů aut na parkovišti během tomboly.

          0 0
    • smeghead  

      Většinou jsou snad ti profíci pozváni pořadatelem, aby ti profíci přitáhli diváky, který se asi nepůjdou podívat na mně, jako někoho, kdo jede první závod v životě a nikdy nic nevyhrál. Nevim jak to funguje za startovný, ale rozhodně si nemyslím, že by si Cink s Kulhavým poplácali po zádech se slovy: Ty voe, to jsme to těm lůzrům zase nandali.

      0 0
    • Tomas94  

      nečetl jsem si zde zatím jiné příspěvky ale myslim si že závodit můžou, ale ve své kategorii. Závod to je pro všechny ale nevím jak se může rovnat 5 leté dítě s 15ti letým nebo 30ti letým. Nečetl jsem si pravidla ale myslím si že to je rozdělené na kategorie takže každý má rovnocené soupeře. Pokud ne tak je to závod pod úroveň.

      Pokud to není závod ale jen něco na zúůsob drtiče tak to pak je jiná.

      0 0
    • chose-cb  

      „závody“ KPŽ vznikli jen proto protože profici kteří se tím živili jezdilinzavody v deseti lidech!!! A co je lepší jezdit v deseti nebo to otevřít veřejnsti:) Já myslím že pulce zavodniho pole v Boleslavi Kulhec a spol nevadil ponevac kdyz sli lidi do fabriky makat jak pises mohli si rict ze stali na startu s olympijskym vitezem a mistrem sveta!!! je to na kazdem jak to vidi a ty to vidis moc cerne a spis me prijde ze si myslis ze kdyby tam nebyli tak bys asi vyhral:)

      0 0
      • bagr  

        Stat na startu z Járou tak to bych si ho z toho asi taky vyndal,tejden z toho nespal a nesral a jel bych to jeste rict mame.Ty vole, jste jak maly parchanti ze zakladky ze se vyndate z nejakejch vocasu.

        Jen tak mimochodem nechapu jak je mozny ze uplne to samy jako je Kolo pro zivot je udelany i pro zavody in-line brusli a tam to neni mozny tohle.Je zvlast zavod pro hobiky a pote je zavod pro licencovany jezdce.

        Proste typickej ceskej bordel a chaos kdy si kazdej dela co chce kdy chce.

        0 0
    • Necris  

      A není to jedno ? Kolo pro život jsem jezdil a fakt, že oni vystartovali nalepení na startovní pásce a celý závod jsem je neviděl, mě vůbec netrápil. Jel jsem si zazávodit hlavně sám se sebou. Zjistit jak na tom jsem. Popravdě bych s nimi jejich práci za svojí v žádném případě neměnil. Jízda na kole je fajn, i hodně často. Člověk má stále velmi, velmi, velmi nadprůměrnou fyzičku.

      Opravdu jim závidíte že jezdí od rána do večera léta letoucí až do zblbnutí ? Pokud to budete dělat také, třeba budete jezdit s nimi. Pokud jste hobby cyklista, na přední místa rovněž nemyslíte. A že jedou na stejné trati vás vůbec neomezuje. Naopak si nádherně porovnáte svůj čas a jejich čas na stejné trati, ve stejný den. Zjistíte, kolik chybí k dokonalosti ;)

      Spíš jsou horší ti vzadu. Když se neúčastním každého závodu, ale jen dvou nebo tří, zpravidla startuji úplně vzadu, i přes 500. Na Šumavském v tom ucpaném kopci to je problém, člověk čeká než se pár stovek pomalejších před ním rozptýlí, předjíždět lze velmi obtížně, vaše výkonnostní skupina vám mezitím ujíždí a sjet je něco stojí.

      Profíci nejsou problém, spíše zpestření, jedou si vlastní skupinu. Přitáhnou diváky a popularitu. Na ty naše „tlustý zadky“ se moc lidí nechodí koukat.

      0 0
    • karliner  

      Panejo…

      0 0
      • Smazaný účet  

        takže nejenom profíci…ale navíc nasypaní profíci :-)

        0 0
        • Payia  

          Pokud maj elitaci vlastni kategorii pri vyhlasovani a poctive se do ni hlasej, tak s tim asi nikdo nema problem.

          Smutny je, kdyz do kategorie hobby startuje treba Hruska, kterej trenuje porad to samy, jak kdyz zavodil na grand tours, do toho sype horem dolem, protoze ho uz nikdo nekontroluje a prijde si to rozdat ‚na ferovku‘ s lidma, co horko tezko resi cas na 2h trenink po praci.

          Asi by neskodilo, kdyby si v tom poradatele aspon trochu delali poradek.

          0 0
          • bosmilan  

            A proč by Hruška nemohl závodit v kateg. hobby? Licenci už nemá,neživí se tím,ale má nějakou „práci“ a i podle času už nejezdí asi tolik jako ještě nedávno.To jako má jako bývalý profík závodit v „elite“ napořád a nebo rovnou s cyklistikou skončit úplně,jenom proto,že někdo trénuje míň než on a tak dostává na prdel?

            0 0
            • Mig_all  

              Tobě by dal taky na prdel tak mu za to zatleskej ne?! A neco si tež zobni at mas dobry pocit…

              0 0
              • JakeF  

                Přes tu mlhu před očima sis koukám ani nevšim, že se mluví o dvou různejch lidech :D.

                Mimochodem třeba na Trilogy se Hruška vzdal pořadí v kategorii na základě toho, že jeho výkonnost je ještě „dozvukem“ profi kariéry. Myslím z jeho strany velmi pěkný gesto, i když si taky myslím, že to udělat nemusel. Jednou holt každej s kariérou skončit musí a to přece není důvod, aby končil s cyklistikou­ úplně.

                0 0
                • karliner  

                  Byly tam prize money nebo se jelo o pumpičku a bidon?

                  0 0
                  • JakeF  

                    Prize money se dávala na základě celkovýho pořadí, takže kvůli tomu to dělat nemusel. Když už jsme u toho Trilogy, tak tam byl spíš zajímavej jinej případ jednoho „hobby jezdce“ právě taky od Authoru…

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Můžeš to nějak dále rozvést? Klidně na mail, pokud to nechceš psát tady veřejně.

                      0 0
                      • JakeF  

                        Když se podíváš na výsledky, tak ti bude jasný, koho myslím… Ale tak taktika byla jasná, proč by konkuroval týmovýmu kolegovi v Elite, když může o hodinu vyhrát hobby a prize money dostat i tak, protože je podle celkovýho pořadí :).

                        0 0
                  • Ondry  

                    Finanční odměny v open kategoriích hlavního závodu (Klasik), ostatní kategorie věcné ceny. Takže ten jel asi o pumpičku a bidon :) Ale tipnu si, že pořadatelé trilogy si dovolí lepší ceny.

                    0 0
                • Mig_all  

                  A ty koukam nevíš že Hruška je stejná fetka jako Dlask…

                  0 0
                  • JakeF  

                    Říkáš, že je taky v průběhu trestu za doping?

                    0 0
                    • Mig_all  

                      Ted uz ho nechytnou žejo… ale na chleba si z vašeho startovného přívydělává solidně :-D

                      0 0
                      • JakeF  

                        Takže máš nějaký podložený informace, že něco sype nebo tady prostě jen plácáš?

                        0 0
                        • Mig_all  

                          Kdo jednou řádně sypal sype dál o tom žádná, zvlášt kdyz mu to vynáší a je to bez rizika…

                          0 0
                          • JakeF  

                            Fakt si myslíš, že mu to nějak vynáší? Nepamatuju si, kolik bylo zrovna na Trilogy za 4. místo přesně, ale zaplatilo mu to tak možná startovný.

                            0 0
                          • McBlacky  

                            těžko říct, je pravděpodobný, že v době kdy na grand tour vyhrál etapu v pelotonu plným sypačů – jak ted vychází najevo- v něčem jel, ale dneska spíš ne.

                            0 0
                          • Ondry  

                            Osobní zkušenost nebo jak si k tomu přišel? Víš aspoň jak vypadají ti co urážíš? Nebo jsi jen cosi zaslechl v hospodě? Nějak mi ještě nedošlo proč je Hruška tak nenáviděnej, jestli jste zhrzení fanoušci plácali jste se po zádech v hospodě, že jste s ním kdysi jednou jeli na trenink a pak se ukázalo, že sype. Nebo vás sere, že přešel ze silnice na bike a dařilo se mu. Nebo vás předjel v kadetech což se dá logicky vysvětlit jen tak, že sypal a vy ne??? Pokud nejsi jeho soused a nedíváš se na něj z okna jak si střílí steroidy do bělma tak jsou to jen fantazie nebo ty kecy, že trenuje jak když jezdil v profíkách to vypadá, že jste všichni jeho blízcí známí, možná u něj bydlíte v baráku.

                            0 0
              • bosmilan  

                Já s tím nemám problém,že by mě zmastil bez problému.

                0 0
          • Ondry  

            Chlapi v hospodě o tobě taky říkali pěkně hnusný věci, takže to bude určitě pravda, tak by jsi ty o nikom nic říkat neměl :)

            0 0
      • jIrI___  

        Na facku.

        0 0
      • JakeF  

        Author koukám vydal nějakou směrnici sponzorovanejm týmům :D.

        0 0
        • Mig_all  

          Author jako značka už je davno passé…

          0 0
        • McBlacky  

          znát někoho osobně v authoru kdo má na starost marketing, i bych mu napsal.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Tak mě napadlo, když se dívám na ty výsledky, tak na druhém fleku je uvedený Hejduk. Ale na fotce ve vedlejším vlákně je Hejduk na bedně na prvním fleku? Že by se Dlask opravdu vzdal svého umístění?

          0 0
          • JakeF  

            Koukáš na fotku vyhlášení kategorie Elite, on byl přihlášenej v hobby.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.