Profi silnice - La Vuelta a España 2026

15 nepřečtených
  • kapsch

¡Hola amigos!

Vuelta mě vždy překvapí svým startem, letos jsem na to po Tour myslel, a stejně bylo třeba připomenutí ve vlákně vedle :))

Již v sobotu, tedy 22. srpna, startujeme v Monaku!

Závod navštíví letos dokonce 4 státy, mimo Španělsko a zmíněné Monako i Francii (2. & 3. etapa) také Andorru (4. etapa).

Čekají nás 2 individuální časovky, dojezdy horských etap na kopci rozdělené do všech tří týdnů (poslední týden láká mimo 19. a 20. etapu i sprintery a závěrečné okruhy v Granadě).

Profily etap např. zde PCS stages profiles

Jede Pogačar, Roglič, Kuss, Carapaz, van Aert, nejede Vingegaard, atd. Z Čechů by mohl jet zatím nepotvrzený Hirt.

Tipovačku vypíšu následující dny, letos se mi povedlo mít opět kolem startu GT program mimo domov, a tak první víkendové etapy zpracuji určitě až v příštím týdnu, a snad to stihnu do úterka, protože pak jsem od středy do neděle na bajkové dovolené, ale noťas vezmu, a snad bude prostor alespoň vyhlašovat tipo :)

Tak zatím užívejte ochlazení, pomalu připravujte týmy, a v sobotu startujeme! :)

Anketa: (text přímo v poli pro anketu uřízl celé zadání, a anketu již nemůžu editovat, tak snad to tu nebude příliš nepřehledné, pardon)

Při Tour jsme nakousli pořadí pomocných faktorů pro pořadí v tipovačce. Nyní platí „Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.“ Zkusme malou anketu, a uvidíme, co přinese (nejspíš se to neprojeví do letošní Vuelty, ale třeba můžeme výsledky aplikovat příští sezonu).

Otázka: Jaké pořadí pomocných kritérií pro pořadí v tipovačce vám dává největší smysl?

Nabízím jednu diskutovanou změnu, plus případné přidání času/pořadí zaslání tipa. To bych asi nerad přidával, používám jej jen jako pomocné pro průběžné pořadí, ale hlas lidu je hlas lidu :))

Anketa: Při Tour jsme nakousli pořadí pomocných faktorů pro pořadí v tipovačce. Nyní platí "Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC." Zkusme m

6 0
    • MilesWheeler  

Hola amigos

1 0
    • larssen  

Kde se dá Vuelta nejlépe sledovat online? Ideálně česky, aby se člověk nemusel tak soustředit. HBO-Eurosport?

0 0
    • brtníček  

Koho dát na celkove pořadí od 2.mista to bude oříšek. Velké plány má Carapaz a kdo dál…asi Gal, Skjelmose, Rogličovi moc nevěřím…Ineos má na soupisce zatím jen 3 lidi, tak počkám do zítřka.

0 0
      • Agent007  

No, dneska je předstartovní prezentace, tak že by tam šli jen 3 z ineosu? Takže dnes oznámí nominaci. Onley by mohl být v první pětce. Podle mě jim trvá, že se rozhodují co s Augustem. Má životní formu, určitě by v nějaké etapě něco zajel, ale nechce se jim ho brát sebou, když od nich odchází do jiného týmu

0 0
        • jonys  

Pred Tour cekali jestli se Tarling uzdravi, ted cekali, jestli to da psychicky. Nakonec jede. Snad ucti brachu nejakou vyhrou.

3 0
          • brtníček  

August nejede. Převážilo, že odchazi.

0 0
            • Agent007  

No, mezi námi, Vuelta je jiný level než CzechTour. Sice by bylo zajímavé jak by se s tím popasoval, ale díru do světa by asi neudělal.

0 0
              • brtníček  

Loňský vítěz Czechtour skončil pak na Vueltě celkově 11. To je slušné. Nejlepší z Ineosu byl Bernal 17.

0 0
                • jonys  

10min od bedny v zavode, kde se vic neutralizovalo nez zavodili. A nebyla to jeho prvni GT.

Je to jiny level zavodu, Ineos potrebuje nejakou vyhru, etapu.

0 0
              • Melvin  

Jsi dobře obrátil, když už víš, že jde z Ineosu pryč :-)

1 0
    • hovado_cz  

tak zadání na tipo je snad stejný jako obvykle? Jediný co by se mohlo lišit přítomnost/ab­sence TTT

0 0
    • kapsch  

Je to tak, zadání tipa je klasické, vše funguje tak, jak to již znáte:

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu, nejlepšího mladého jezdce, a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte že se dostanou na bednu v některé etapě

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí (startuje jich opět 184)

Uzávěrka tipů v sobotu 22.8.2026 v 16:17 (tj. start první etapy).

Profily etap jsem odkazoval v zakládajícím příspěvku.

Soupisky jsou např. zde PCS Vuelta Startlist, minimálně tady se to tváří, že již všechny týmy potvrdily startovku..

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže, 6 za správný tip na nejlepšího mladého jezdce, a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Vuelty se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Vuelta skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit v červeném.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší mladý jezdec:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil (2 už mi dorazila), hodně štěstí všem účastníkům.

3 0
      • kapsch  

Motivačně přidávám pořadí letošní sezonní soutěže, ať si všichni usilující o pěkné umístění pohlídají účast i na Vueltě :))

3 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.