Profi silnice - La Vuelta a España 2023

1477 nepřečtených
  • kapsch

¡Hola amigos!

Včera ráno jsem si uvědomil, že je Vuelta je již na spadnutí, a i tady v profi vláknu už se objevily zmínky a dokonce některé sestavy týmů.. Zakládám proto samostatné vlákno, klasicky o příspěvek níže doplněné o tipovačku..

Dvě rovinaté časovky – první týmová, dvojice etap 13–14 (první jede přes Aubisque a končí na Tourmaletu; druhá má pro mě méně známá dvě HCčka; každá k tomu mají i jedničku a trojku) a 17–18 (dvě jedničky + Angliru; tři jedničky s finišem na Linares) s velmi zajímavou dvacátou etapou (více převýšení než etapa na Tourmalet)..

Sestavy zatím potvrdily Ineos a Jumbo, profily etap např. zde

Bude Vuelta napínavá až do samotného konce? Kdo uloví letošní poslední Grand Tour? Můžeme se těšit, vše zjistíme mezi 26. srpnem a 17. zářím :)

4 0
    • kapsch  

Tipovačka tak, jak to již znáte..

Giro ovládl Vita P., Tour vybojoval Martin_S1. V roli obhájce Maillot Rojo budu nastupovat já :))

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte ze se dostanou na bednu v některé etapě

Tým pro týmovou časovku !!

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí

Uzávěrka tipů v sobotu 26.8.2023 před startem první etapy – prvního týmu do TTT – upřesním později.

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Vuelty se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Vuelta skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit v červeném.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tým do TTT:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil, hodně štěstí všem účastníkům.

4 0
    • jmaselnik  

díky!

1 0
    • MP17  

Zajímalo by mě, jaká bude podpora pro Vacka u Treku, zda ho nechají, ať o ten dres pro mladého jezdce bojuje tak nějak sám, nebo zda mu budou pomáhat.

0 0
      • andy97  

Si nemyslím, že by jel na bílý dres. M. Vacek je spíš klasikář než jezdec na celkový pořadí.

0 0
        • polo  

Taky myslím, že bude spíš zkoušet uspět v nějaké etapě.

0 0
        • MP17  

to je fakt, to má větší logiku

0 0
          • Agent007  

O bílý dres mládežníků bude na vueltě velký zájem, Evenepoel, Almeida,Ayuso, Arensman, Valter…v té konkurenci asi Vacek nemá moc šancí.

0 0
    • sohaj  

Jede Hirťák Vueltu? Od Gira o něm není info. V druhé polivně července objel Polsko a na PCS nemá Vueltu v nadcházejícím programu, zatímco Black jo.

0 0
    • sohaj  

Na soupisce Caja Rujal (PCS, ne ofiko) se objevil Schlegel. Ještě by mě zajímalo, jestli po etapáku v Portugalsku vezmou na hromadné dojezdy Babora, který letos nic moc, ale zrovna na Portugalsku 3× na bedně (1× vyhraná etapa) a zelený dres k tomu.

1 0
      • Honzas  

Caja Rujal teď má na PCS kompletní startovku a Babor tam není.

0 0
        • andy97  

Schlegel jede, teď na instagramu představili soupisku na Vueltu.

0 0
          • Honzas  

jojo, ten už byl na soupisku doplněný ráno (jak psal sohaj), ale ještě tam pořád bylo pár volných míst. tak jsme mohli doufat, že by se dostal i Babor, když to podle výsledků vypadá, ze Portugalsko odjel solidně.

0 0
            • Agent007  

Jedou tři Češi, ale žádný Slovák, ani Polák. U sousedů momentálně nic moc silniční cyklistika. Už ani toho Petera nenominovali.

0 0
              • iron.hide  

to je prave skoda, sprinterska konkurencia je tu zatial oproti Tour odost mensia, mohol kludne vyhrat aspon jednu etapu :/ a potom po tyzdni hoci aj odstupit

0 0
                • iron.hide  

zatial nemam v tipe ani jedneho sprintera, pritom inokedy kludne aj styroch

0 0
                  • Agent007  

Moc pro sprintery to letos není, údajně jen 4 etapy z 21 budou rovinaté. Takže žádní top sprinteři tam nestartují

0 0
                • halfbikert  

Já myslim, že je rád, že to má za sebou. Bylo vidět, že ho to už fakt nebaví.

0 0
              • jmaselnik  

Já myslím, že Peter už mentálně skončil na Tour. Možná ještě někam z povinnosti pojede, ale závodit už na silnici nebude.

1 0
              • kapsch  

Zatím jedou dva Češi a dva Poláci? A některé soupisky jsou stále otevřené..

0 0
    • milan.v  

Start na Vueltě mají potvrzený Hirt a Schlegel, třetím Čechem může být Mathias Vacek

Zdroj:

https://sport.ceskatelevize.cz/…c8c51f158d32

2 0
      • iron.hide  

tu boli napisani vsetci traja uz vcera

https://www.procyclingstats.com/…23/startlist

0 0
        • kapsch  

Jojo, taky to sleduji na PCS, ale Vacek stále není potvrzený.. Jako tam např. byl dříve napsaný Černý a za QS jede z našich jen Hirt..

0 0
          • oberleutnant Weiss  

Přesně – Pepa Černý tam byl tuším ještě o víkendu, když tam měl QS jen asi čtyři jména a třeba Hirťák mezi nimi nebyl…

0 0
        • Albert8  

Vacek je ale napsanej i na Deutschland Tour.

0 0
          • kapsch  

I ty kanadské závody v září, ty by taky s Vueltou nestíhal.. Uvidíme, kam ho pošlou :)

0 0
          • andy97  

Spíš očekávám, že pojede Deutschland než Vueltu.

0 0
        • milan.v  

A?

0 5
        • milan.v  

To je nějaký závod, kde se co napíše dříve?

Já doporučuji některým spíše více číst, studovat tu profi cyklistiku, aby se aspoň trochu znalostně posunuli… ;o)

0 12
          • Smazaný účet  

Ale tak – studovat profi cyklistiku musí komentátoři a novináři v oboru. My jsme jenom diváci a tohle je jen taková povětšině laická ukecaná hospoda, no. :)

5 0
      • yaourt  

Vacek taky out.

0 0
    • kapsch  

Tři dny do startu!

Jako připomenutí startu Vuelty a tipovačky (uzávěrka bude v sobotu v 19:05 – start prvního týmu v TTT) a trochu motivace jsem dopočítal sezónní skóre GT Tipovačky..

K výsledkům Gira jsem připočítal Tour, zachoval jsem stejný postup i bonusy, až na jednu malou změnu.. Rovnou tento moment berte jako vypíchnutí i částečných úspěchů v Tipovačce při Tour (druhý obrázek je finální pořadí Tipa pro připomenutí):

První tři závodníci dostali bonus 200, 100 a 50 bodů, na Tour to byli Martin_S1, Neťa a Jiiira.

Po deseti bodech získali:

Masasteel za dovezení lucerny do cíle;

Martin_S1 a Neťa za nejvíce (6) dnů v trikotu vedoucího jezdce;

Jiiira za nejlepší tip na GC – získal 60 bodů;

za nejlepší tip na etapy v hodnotě 48 bodů Agent, honzas, Vita P. a iron.hide;

a Robb za nejlepší tiebreaker – trefil jej přesně, za ním byli hned 4 závodníci s jedničkou..

Nejlepšího vrchaře, bodovačku i týmy trefilo víc než 20 % účastníků, v takovém počtu jsem se rozhodl bonus udělit pětibodový (za každý správný tip)

Toť vše :) jak je vidět, kdo chce uspět v rámci celé sezony, dobrým předpokladem je účast na všech GT.. Ještě se vám opět do startu připomenu..

4 0
    • robb  

Sam Gaze jede Vueltu

https://www.instagram.com/p/CwSvfgKr-4F/?…

4 0
      • iron.hide  

:O no pekne pekne. Dalsi multitalent

0 0
        • milan.v  

On už je v tom týmu nějaký ten pátek a výsledky na silnici už také nějaké má…

https://www.procyclingstats.com/…/samuel-gaze

0 1
          • jonys  

No zajímavý to je hlavně tím, že jede budovat formu na závod, kde teda určitě nemá jistý místo (Cooper není žádná nula) místo aby pomohl sbírat body a vyjet případný 2. flek.

Jinak ale to bude zajímavý a hlavně na začátku závodu může něco ukázat.

0 0
    • kapsch  

Necelých 30 hodin do startu!

Momentálně hlásím i s opičákem 10 účastníků, tohle bude nejspíš poslední připomenutí tipovačky z mé strany. Zítra ráno odjíždím na cyklo dovolenou, nicméně podle předpovědi počasí si myslím, že pokud stihnu vyplnit excel tipa, tak vyhodnocovat etapy stíhat budu :))

Kdybych tu tedy do startu Vuelty nebyl, tak všem jezdcům hodně štěstí a snad se všichni potkáme v Madridu :)

3 0
      • Agent007  

Asi stačí poslat zítra v 18, hodinu před startem, ne? Já jsem třeba chtěl dát na etapy Thijssena, a oni ho dneska stáhli z Vuelty :) Takže ještě pořád se soupisky můžou změnit.

0 0
        • kapsch  

Ano, beru vše do zítřejších 19:05, kdy by měl vyjet první tým do TTT..

0 0
    • keymaker  

Uplne to nepatri do Vuelty…

RIP :-(

https://www.idnes.cz/…listika_ikuc

0 0
    • milan.v  

Dva lídři na Vueltě, jeden přelomový cíl. Jumbo-Visma sní o hattricku v Grand Tour

https://www.idnes.cz/…klistika_rou

0 2
    • PucalkovicAmina  

Nevíte někdo kde zdarma online sledovat přes PC? Půjde to přes https://www.rtve.es/…elta-espana/ ???

0 0
        • PucalkovicAmina  

Díky chlapci

0 0
          • Agent007  

Typičtí Češi, hlavně mít všechno pokud možno zadarmo…

0 1
            • milan.v  

A navíc se tu na to ptát pořád dokola…

Je to tu snad v každém vlákně k profi závodům několikrát, stejně se ptají lidé pořád dál…

1 1
              • iron.hide  

jj, tiz-cycling-live je znamy uz peknych rokov, stale funguje a je tam vzdy vsetko. By som hadal ze to pozna uz kazde male decko :)

0 0
                • gersa  

Já ne, mám Eurosport a když se někdo zeptá, kde to sledovat online, tak mu neporadím

Teď už můžu

0 0
            • PucalkovicAmina  

Hele tak můžu se koukat v televizi na Eurosport, ale v pokoji mám PC s velkým monitorem a na filmy a seriály koukám z postele přes PC.

0 0
            • larssen  

A oficiálně, nepirátsky? Dívám se, že ČT Sport Vueltu zřejmě nevysílá, takže jen Eurosport? Ten je na měsíc za 129 Kč, není co řešit.

0 0
              • Karaya  

GCN – to je to, co přebírá Eurosport, jen bez jakýchkoliv reklam.

0 0
                • orm  

To je nepresne. GCN a Eurosport maji spolecneho vlastnika – Discovery.

0 0
                  • cubista  

Každopádně GCN za něco přes 600 ročně bez reklam je bez konkurence. A je tam nejen cyklistika, ale i jiné sporty. A sleduji to v Německu i Česku.

0 0
                    • tomxxx  

A gcn je takovy vytuneny eurosport predevsim s cyklistikou, ne?

Platim eurosport, ale jestli by gcn nebylo lepší.

0 0
                      • McBlacky  

Zalezi na co koukas za sporty. Jansotva stihnu cyklistiku, takze gcn je jasna volba.

Rozhodne lepsi cena/vykon nez Netflix, kde travim tak 1 hod tydne????

0 0
                        • cubista  

GCN nejlepší na cyklistiku, golf a závody motorek a aut. Kolektivní sporty ne.

0 0
                          • orm  

Mam Eurosport. V cem je GCN lepsi? Ja na Eurosportu sleduji jen cyklistiku – mtb, klasiky, etapaky, ale rodina (tchan) sleduje i jine veci, napr. tenis.

0 0
                            • cubista  

Eurosport je proložený mraky reklam. A není možný širší výběr současně probíhajících sportů, jedou jen 2 tv programy.

0 0
                              • orm  

Nemyslim eurosport v TV, ale placeny eurosport v aplikaci (klidne i na TV). Tam zadne reklamy nemam, pokud zrovna nevyberu stream, ktery bezi v TV a sportu si mohu pustit kolik chci a kdy chci. Prinese mne GCN neco vice?

0 0
                  • Karaya  

Jasně, ale prezentéři GCN zůstali, jen to teď vysílá i Eurosport, tak to beru z tohohle pohledu.

0 0
    • cyklista86  

Remco trening pred Vueltou https://www.youtube.com/watch?…

2 0
    • andy97  

Ta časovka bude pěkně nebezpečná, jsem zvědav kolik dnes bude karambolů.

1 0
      • plzakj  

Docela jatka v tom pocasi :X

Jeste jedou skoro ve tme

0 0
        • brtníček  

To jsou snad neregulerni podmínky. Vždyť je tam tma.

0 0
          • andy97  

Kamery to trochu zkreslují ale viditelnost je čím dal horší no. Nechápu proč jedou tak pozdě.

2 0
        • Kaire  

U těch posledních týmu mi přijde že mají mnohem horší podmínku. Tma a ještě k tomu intenzivnější déšť.

0 0
          • oberleutnant Weiss  

Tak počasí dopředu nenaplánuješ, ale v kolik hodin se jim na konci srpna stmívá by vědět mohli…

1 0
            • andy97  

Neregulérní podmínky, Remco je pěkně naštvaný ale vůbec se nedivím. Movistar a Soudal to stálo dnes vítězství.

1 0
              • Agent007  

Tak Evenepoel fňuká a nadává a stěžuje si pořád, ten je čím dál víc nesympatický…

0 3
                • tomxxx  

No a nebo je to fair play hráč, protože anulováním by ztratil on asi nejvíc. Nebo je úplně blbej.

0 0
                • rafi  

Nadává, stěžuje si a ještě ke všemu má pravdu. To tě opravdu muselo vytočit :))

8 0
                  • Agent007  

Stejné podmínky jako Evenepoel měli i ostatní, tak nechápu proč brečí, mohli si stěžovat před startem když věděli že pojedou za tmy. Nevyhrál a tak je nasratý. Doufám že ten nesympatický idiot dopadne stejně jako na Giru

2 15
                    • iron.hide  

ja verim ze to vyhra a teba nech aj porazi od hnevu

0 0
                    • Vrci  

Mě taky není sympatický, ale má pravdu v tom, že dojezd za tmy je kravina. Zvlášť když za tmy dojížděla jen čtvrtina teamů. Nechápu proč jim nerozsvítili pouliční osvětlení.

2 0
                      • iron.hide  

no hlavne ze sa tam niekde nerozyebal :) tych dvoch jumbakov da uz teraz uplne v pohode

0 0
                    • jonys  

No to nemeli. Vyhral tym, co by jinak dostal pres minutu. Proste podminky to rozhodly. DSM vsazeno jakmile jsem vifel, ze zacina vic chcat.

9 0
                      • Janes  

Jenom seš neměl tak držet při zdi. Mohls mít pěkný vánoce :⁠-⁠)

1 0
                        • Agent007  

Nojo, vsadit 20 tisíc, tak už má pomalu na nový auto. Akorát že na to neměl koule. A asi se klepal strachy i o ty dvě stovky, když dojížděl do cíle movistar :-)))

0 1
                        • jonys  

Víc mě nevezmou.

0 0
                      • iron.hide  

No pekne, ty si pan stavkar :)

0 0
                    • oberleutnant Weiss  

Stejný podmínky… … …

16 0
                    • oberleutnant Weiss  

Prosím tě, jen ještě k té poslední větě – připomeň nám, jak že jsi dopadl na Giru?

2 0
            • rejdy  

Tak…, celkem provar, tady byla každá minuta později sakra znát.

0 0
          • robb  

Tak Movistar klobouk dolů a Remco už zase nadává :-D

0 1
          • rejdy  

Remco něco jako: ridiculous, I didn´t see any shit… :))

0 0
        • mart910  

Tam nemaji poulicni osvetleni nebo jsou „eco“ friendly? Nikde jsem nevidel svitit ani jednu lampu…

2 0
    • Kaire  

Borci jedna technická k Eurosportu. Máme ho teď na měsíc zdarma na IPTV a ty reklamy, to je šílený. Někde sem četl že při přímém předplatném na Eurosport.com reklamy lze přeskočit po 6s. Je to pravda?

0 0
      • tvargy  

Při předplatném na eurosport.com to jde i bez reklam. Mají tam kanál s logem GCN a tam reklamy/upoutáv­ky nejsou

4 0
        • Kaire  

Supr dík. Zítra si to předplatim. Protože na TV půlku závodu vůbec nevidím.

0 0
          • oberleutnant Weiss  

No kromě těch tragickejch reklam je teda dneska šílený to vzájemný překrývání českých komentátorů – to sedí každej jinde, nebo proč mluví co chvíli jeden přes druhýho úplně o něčem jiném???

0 0
        • tomxxx  

Bez reklam to ale není česky, nebo už jo? Ja už na český komentář moc nekoukám.

0 0
    • MP17  

Hm, jedna nepovedená úvodní TTT už tu kdysi byla, tuším, že ji snad i anulovali, zjevně se nepoučili.

0 0
    • cubista  

Jumbíci asi jeli zadrženě vědomi si rizika případného pádu v těchto takřka neregulérních podmínkách. Protože ač tipováni všemi predictory na Eurosportu na výhru, tak to dopadlo dost jinak.

0 0
      • Agent007  

Vingegard měl v průběhu časovky defekt, tak na něho čekali. A neregulérní podmínky? Jako že prší?

0 1
        • tomxxx  

Tak raději odstřelili i druhého lídra, chudák Roglič, pro něho je skoro půl minuta na Remca fakt hodně.

0 0
          • Agent007  

Tak po dnešku se můžou smát hlavně Bardet a Mas, oba podprůměrní časovkáři a dnes si najeli v časovce slušný náskok na ostatní lídry

0 0
            • tomxxx  

Přesně a Remco z toho vyváznul ještě dobře. Ten by fakt měl mlčet a šoupat nohama. Šance anulování je ale fakt velká, tak uvidíme.

Bych těm pořadatelům za trest dal úkol, ať na koze takovou trať na mokru a ve tmě zajedou.

1 4
              • JachymP  

Nemyslím si, anulovat to nebudou

0 0
              • andy97  

Je dobře, že nemlčel. Pořad se mluví o bezpečnosti a oni daji dojezd za tmy bez osvětlení ulic. To je ostuda!

3 0
                • andy97  

Po závodě. Jezdci jedoucí zpět do autobusu ve tmě mezi barcelonskou dopravou. Bez světel. Přehlídka profesionální cyklistiky

0 0
        • cubista  

Ten defekt mi unikl, viděl jsem až konec přenosu. A ne že prší, ale že není vidět.

0 0
          • jonys  

Ano, zajimave info. Vic lidru=holt vetsi riziko ze se tohle stane. Skoda pro Roglice.

0 0
            • ms82  

Roglic byl v cili vysmaty. Nevypadal, ze by ho to trapilo. Vingegard byl nasrany, ale mozna mu jen vadilo mokro v botach :-)

0 0
              • andy97  

„Když jsem stál na startovní rampě, připadal jsem si jako kdysi ve skocích. Když sněžilo, tak před námi odklízeli sníh, jako teď odhrabovali vodu,“ usmál se Slovinec.

6 0
    • Darkson  

Tak to je slušná ostuda organizace tenhle TTT. V tv vlastně nebylo nic vidět, letecké záběry na Barcelonu střídaly světla aut v dešti, z nichž se na pár vteřin vynořilo pár černých duchů, neskutečný šlendrián.

Hlavně že se nikdo z favoritů nerozbil a dnešní rozestupy snad nebudou mít vliv na konečné pořadí v GC.

1 0
      • brtníček  

Ķdyby tak hustě nepršelo a nebyly tak husté mraky, svítilo by slunce jak to tam většinou bývá, nikdo by málo světla neřešil. Bylo by ho dost. Počasí si s pořadateli pohrálo.

2 0
        • cubista  

Pořadatel musí počítat se všemi možnostmi počasí.

0 0
          • JachymP  

Na Eurosportu říkali, že jim tam několik měsíců vůbec nepršelo. Ani se nedivím, že s tím nepočítali. Chtěli záběry ze zlaté hodinky jako v Paříži

1 0
            • jonys  

Tím to bylo ještě horší – ve městě spousta prachu a když zaprší po dlouhý době, máš krásný blatíčko. Pamatujete na Tour 21 a start v Nice?

Jinak jasná blbost od organizátorů, už ta rampa byla ukázka, že déšť nikoho ani nenapadl :-)

3 0
        • Agent007  

Přesně tak, včera tam údajně slunce zapadalo v 20:35 a to už byla většina týmů v cíli, a i po západu slunce bývá ještě dobře vidět. Ta průtrž mračen byla čára přes rozpočet, ale to nikdo neovlivní. Kdyby startovali ve 14 a jeli ve 40° tepla, tak by zase někdo fňukal.

Žádné velké rozdíly a časové ztráty nikdo nemá, takže nejvíc včera ztratil Ineos, že přišli o jednoho závodníka

0 0
          • zirecek  

Proč nerozsvítili uliční osvětlení na trase, kde to bylo možné? Prostě maňána, :⁠-⁠D.

Ale tenhle závod je tím proslulý a typický, takže alespoň odlišný od preciznějších jiných etapáků.

0 0
          • McBlacky  

Po zapadu slunce je videt jen kdyz nejsou husty mraky ;)

Leda by se jelo jeden urcity rok v Prijati…

0 0
      • rejdy  

Přesně tak, ostuda. Počasí ovlivnit nelze, ale každej normální člověk ví, jaký je rozdíl ve viditelnosti, když je třeba 5 minut do západu slunce a jasná obloha v porovnání se zataženou, případně navíc deštěm.

Navíc ještě ty jejich „photo of the day“, „photo selection of the day“ na insta Vuelty – snad všechno za světla. Ty vole, to radši zalezu do rohu a neprovokuju ještě… No, dostávaj v komentech napříč médii celkem kartáč, chlapci španělští.

1 0
        • tomxxx  

Počasí ovlivnit nejde, ale jde treba říct, ok, je fakt hnusně, nepojede se s hrazdou na koze, ale na normálním kole. I to by pomohlo, plus tma.

Nechápu, proč se furt uci bojí těch časovek na normálních kolech. Na mokru by to mohli zavést.

0 0
          • jonys  

Ten pocit, když tam za strašný rachy vezeš 20 TTT speciálů a pak ti na časovky zaprší…:-)

0 0
          • rejdy  

Jo, v tom souhlas, normální kolo by pomohlo a nejlepší by byl pořád nejlepší…

0 0
          • Fazzy  

Zrušil bych speciály šmahem a je po problémech. Ale to už sme tu řešili. Obecenstvo by si to prej nepřálo :)

0 0
    • cyklista86  

Remco po etape

1 0
      • zirecek  

Kopačka se nezapře, :⁠-⁠).

0 11
      • zirecek  

Tady trochu střízlivější popis včetně souvislostí a včetně Remcova „nejsme cirkusové opice“.

Ale také včetně popisu, kdy začal déšť, že mělo svítit, chtěli krásný úvod se zapadajícím sluncem s krásnými záběry. Prostě po 2 měsících zapršelo před startem. Nedopadlo to nejlépe. To za chvíli opravdu bude jen závodění na trenažérech.

https://www.idnes.cz/…listika_mkou

Každý kritizuje, ale nikdo neřekne, co měl pořadatel udělat. Anulovat etapu, zrušit ji v půlce, nechat to odjet jen pro PR?

Těžko řešitelná situace.

Drsné to měli týmoví řidič aut – snažili se jet blízko za svými jezdci, aby jim svítili, ale zase ne tak blízko, aby někoho přejeli, kdyby lehli.

1 0
        • JachymP  

Posunout start o hodinu dřív. Ale je jasné, že organizačně už to v den startu nešlo. Jedině že by dopředu měli 2 alternativy, ale to je asi taky scifi.

0 0
        • tomxxx  

Stačilo nejet za tmy. Prostě nechápu, jak je nemohlo napadnout, že večer bývá tma. Déšť se sice řeší, ale to je součást cyklistiky.

Navíc na týmovou časovku, to byla celkem technická trať, tohle by se taky mělo trochu promýšlet a né kecat ve smyslu – „ježdění na kole, jako ježdění na kole“ nebo „to už můžeme jezdit jen na trenažérech“

Docela bych chtěl vidět lidi co tohle plácají, jak jedou na koze.

I třeba F1 se prostě nejede, když jsou fakt nevhodné podmínky a nikdo nemele kraviny jako, „to už můžeme závodit jen na playstationu“.

Bohužel, teď je jakékoliv řešení nefér vůči někomu.

0 0
          • andy97  

Nepočítali, že bude pršet a tedy rychleji spadne tma. Kdyby svítilo slunko tak jim vyjde.

0 0
            • oberleutnant Weiss  

Kdyby… Kdyby měla babička koule, byl by to dědeček (i když – v dnešní pomatené době…)

1 1
            • tomxxx  

Ale s tím počítat máš jako organizátor, to je základní věc. Posunout závod do tmy jen kvůli hezkým fotkám je fakt debilismus.

0 0
              • zirecek  

Takže podvečerní dojezdy TdF v Paříži jsou taky debilina nebo se ti vizuálně líbí záběry pelotonu ve zlaté hodince se sluncem na hraně historických staveb?

Stejný cíl byl v Barceloně. Bohužel hrklo fest, zatáhlo se jak sviňa a k tomu salám banán Španělé bez osvětlení. Prostě to nevyšlo.

0 2
                • tomxxx  

Nesleduju cyklistiku kvůli kýčovitým zaberům. Drobný rozdíl je v tom, že tohle je první etapa a v Paříži je to posledni oslavná etapa, kde třeba GC už nezávodí. Plus tohle byla týmová časovka. Kdo jim brání tohle naplánovat na 21 etapu i na Vueltě?

5 0
                • Albert8  

A kdy se při Tour dojíždělo takhle pozdě? Jeden takový ročník tuším byl, ale jinak se dojíždí normálně za světla. Nechce se mi teď dohledávat v kolik to přesně je, ale i hodinu po dojezdu při vyhlášení je pořád úplný světlo.

0 0
                • Kysky  

Srovnáváš jablka a hrušky, hromadná etapa a týmová časovka je něco úplně jinýho, když jeden jede ve dne a druhej v noci

5 0
                • jonys  

To je půlka července a tomu slunku trvá „půl dne“ než se odporoučí úplně. Tam je to v klidu, s rezervou. Tady seš o měsíc dál a večer už to jde ráz naráz. Prostě organizátoři to nedomysleli, to je celý. Nejde to omlouvat, není to skautskej tábor co chystají nadšenci zadarmo ve volným čase. Je to top sportovní akce a tomu by měla organizace odpovídat.

Včera další ******* když se prý vyptávali diváků, jestli nenatočili průjezd jezdců na metě, kam dali cíl. jako to fakt nemohli dát na tu prémii, kde byla čára, kamera…???

4 0
                  • zirecek  

Diletantské je vyjádření, že nešlo manuálně zapnout dříve pouliční osvětlení. Nechápu, jak tohle může vůbec někdo pustit ven. Španělé, pohoda… Vuelta je prostě jiná.

0 0
        • Vrci  

Co měli udělat: riziko deště bylo v předpovědí od středy, možná dříve. Jistota v pátek. Scénář s posunem startu o hodinu nebo dvě mohl být připraven. V sobotu v deset to mohli jen oznámit.

1 0
          • Agent007  

Posunuli start o 10 minut, původní čas byl 19.05, nakonec byl 18.55. Asi o tu hodinu dřív mohli ,no

0 0
          • Vrci  

A když už startovali, kdy startovali a viděli k jakýmu průseru to směřuje, mohli v sedm zvednout telefon, zavolat na radnici a domluvit rozsvícení pouličních lamp.

2 0
            • Agent007  

No jasně, v sobotu v 7 večer je na španělských radnicích normální provoz…v sobotu v 7 večer je na všech radnicích na světě maximálně chrápající vrátný

0 2
              • Vrci  

Když ve městě probíhá něco takovýho, jako je start Vuelty, tak existuje něco jako organizační team, kde jsou i zástupci města (policie, záchranky a možná i hasičů). Určitě je kontakt na starostu. A určitě má někdo kontakt na člověka v technických službách, který sedí na dispečinku a může zapnou vypínač.

1 0
              • gersa  

On totiž světla v Barceloně zapíná sám starosta a nikdo jiný nemá ke spínači klíč. Ten je navíc uložen v kufříku s několika zámky a každý na radnici zná jen jeden kód

1 0
            • zirecek  

To měli udělat jednoznačně a určitě se časem dozvíme, kdo to posral, že lampy nesvítily. Možná by odlesky byly ještě horší… časem informace vyplavou na povrch.

0 0
          • milan.v  

Přesně tak, riziko postupně rostlo, takže v době, kdy to ještě šlo, to měli rozlousknout…

0 1
    • milan.v  

DSM-Firmenich vyhrál nedůstojnou úvodní týmovou časovku Vuelty

https://www.roadcycling.cz/…sovku-vuelty

1 0
    • andy97  

Dneska budou potřebovat asi kajak :D

https://x.com/…178986574124?…

1 0
      • MavasH  

Jeden z komentářů: Tak je nechte to jet znovu v noci a neuvidí to… :D

5 0
      • Agent007  

Furt brečeli že na vueltě bývá šílené vedro, teď fňukají že prší, těm rozmazleným primadonám se nikdy nezavděčí. Počítám že jezdci vyšlou delegaci za ředitelem závodu a budou chtít zkrátit nebo zrušit etapu. Už aby se to jezdilo na trenažéru

1 11
        • zirecek  

Už vidím reklamní fotky, jak Vingy jede v dešti po tmě a vedle Vingy doma na trenažéru. Nebo Remco s bublinou „copak jsme cirkusové opice?“ a vedle závody Zwift. Předpokládám, že už to někdo domlouvá a tiskne, :⁠-⁠D.

0 0
        • Agent007  

Jak jsem předpokládal, v dnešní etapě se časy pro GC odečtou na posledním kopci. A v cíli se pojede už jen o vítězství

Due to the weather circumstances, the race organisation has decided to take the times for the GC at the top of the Alto del Castell de Montjuïc. The stage winner will still be decided at the original finish.

0 0
        • Smazaný účet  

Agent: Kdybys někdy v životě jel, Liborku na kole (a ne snad jen – a to ještě kdoví – na maminčiném na roh pro rohlíky) takto blbě bys kecat nemoh.

Ono totiž dokonce i jako úporná snaha o pouhé trollení a provokaci je to tak strašně pitomoučké. :)

2 6
      • andy97  

Dnes bude se počítat čas na vrcholu Alto del Castillo de Monjuic 3.6 km od cíle.

0 0
    • BikerM  

To je zas chytrych reci. :D Ze to vcera nebylo uplne zvladnute na 100% vime vsichni. Taky jsem si tukal na celo, ale i ne-uplne regulerni podminky pro cele startovni pole k zavodum patri, obzvlast casovkam. Nestastne rozhodnuti to bylo, tedy cas startu. Evenepoel si rad stezuje casto, ale tentokrat to bylo myslim celkem opravnene. Jak zasadni vliv na celkove poradi tymova casovka bude mit, to zjistime az po 21. etape. :) Ale rozhodne jeden palec nahoru u me poradatele maji a to za to, ze do zavodu tymovou casovku daly. :) Rovinate casovky jednotlivcu me moc neberou, ale tymova casovka je jina kava. :)

1 0
    • Agent007  

Evenepoel teď ztrácí za pelotonem, už za ním stáhli celý tým, že by pád? A nebo ta špatná forma ze silničního závodu v Glasgow přetrvává?

0 1
    • Agent007  

Mokro, padají jak hrušky, na zemi i Roglič, klasika. Ale konečně jsou na vueltě zajímavé etapy.

0 0
    • cubista  

První dva dny lze zhodnotit jednoduše – zmatek nad zmatek. Druhá polovina časovky za tmy, dnešní dojezd ve smyslu aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Včerejší kritika od jezdců je pochopitelná. Proč se dnes nejela celá etapa, toť otázka? Pršelo, to je v cyklistice běžné. Za deště bývá silnice kluzká, nic převratného pod sluncem. Je třeba přizpůsobit styl jízdy povětrnosti a stavu vozovky. Snad nebudou jednou rušit i Roubaix kvůli dešti a kluzkým kostkám?

0 0
      • zirecek  

To už se budou dříve tyto závody jezdit na trenažérech.

Pořadatel byl po včerejšku vystrašený, takže dnes „na jistotu“.

0 0
      • Albert8  

Ráno to totiž v Barceloně vypadalo podstatně hůř a ani předpověd nevypadala dobře. Naštěstí se počasí zklidnilo. Teď je zas samozřejmě snadný to kritizovat.

0 0
        • cubista  

Pořadatelé nejdřív bezstarostní, přece svítí furt slunce, pak zase předposraní, bude hrozně lejt. Dnešní etapa, kdy byl fiktivní cíl 9 km před cílem a dál už jelo jen pár zájemců, přičemž ti druzí jim ukazovali, aby nezávodili, to byla parodie na cyklistiku.

0 0
      • andy97  

Tak toto video vypovídá o všem.

https://x.com/…032136261855?…

Zmatek při znalosti pořadí průchodu v bonusovém bodě. Závodní komisař se ptá fanoušků, zda zaznamenali příjezd cyklistů.

4 0
        • milan.v  

No, doslovně se tam píše, že měl zmatek v pořadí jezdců na bonifikaci a tak se ptal na záznam průjezdu té prémie u fanoušků…

0 0
    • robb  

Na dnešních posledních 50 km etapy hlásí předpověď počasí poryvy větru o rychlosti až 50÷60km/h…

https://twitter.com/…101002301847

0 0
    • milan.v  

Pády, připínáčky na silnici i prosba o video. O Vueltě plné podivností

https://www.idnes.cz/…listika_mkou

0 0
      • andy97  

Někdo si dal práci.

0 0
      • zirecek  

Remco zbytečné komentáře „další den v ráji“.

Cyklistika je nebezpečná, dojezd ve městě na mokru bývá včetně nepříjemných povrchů. Nahrává to však riskujícím jezdcům, to je také cyklistika. To zrušíme Paris-Roubaix, které by se za deště vlastně vůbec nesmělo pořádat?

0 1
        • gersa  

Rubaix se totiž běžně dojíždí v centru města ve 100 hlavém balíku

0 0
          • zirecek  

A Roubaix v půlce, dvou třetinách závodu je také o slušném čelním balíku, který se musí vyrovnat s prudkými zatáčkami, změnami povrchu, mokru a výraznými změnami šířek komunikací. To je mela, řežba, také se tam nějak poskládají a nikdo nekvíčí ironicky něco o ráji. Nevím, proč by se u prvních etap GT mělo jednat o dokonalé cesty, jak si přejí lídři.

Na TdF byly také horší místa, které mají týmy předem načteny, takže ve finále je před rizikovým místem totální mela na čele a člověk si říká, že se tam všichni vymelou.

Starší ročníky GT byly je