Problem pri nasazovani prehazovacky

8 nepřečtených
  • micu

    Zlomil jsem patku(prehazovacka skoncila namotana v kole). Prehazovacka je Shimano Deore XT. Na zavitu kterym se prehazovacka  prisroubuje k patce je kolecko, na tom kolecku byl hacek  smerem k prehazovacce(ted uz tam neni, protoze se zkroutil a pri pokusu ho srovnat se ulomil, nevim ani jakou to tam mel presne funkci). Na kolecku je take vystupek smerem k patce na kterem je sroubek(B-screw), kterym se reguluje uhel prehazovacky. Problem je v tom, ze to kolecko  nejsem schopen otocit tak, aby po nasroubovani na novou patku se konec sroubku dotykal te spravne plosky na patce. Skoncilo to naopak tak, ze se hlavicka sroubku opirala o patku. Kolecko jsem schopen s pouzitim velke sily otocit(je tam zrejme nejaka pruzina) ani nevim jestli dostatecne, protoze drzet kolecko otocene a zaroven nasroubovat prehazovacku nejsem schopen. Existuje nejaky figl jak to nasroubovat anebo musim koupit novou prehazovacku ?

    0 0
    • kubad  

      Je na prehazce ulomeny doraz bohuzel, jako ND ten dil existuje Ale asi nesezenes a cena by we skoro rovnala nove prehazce. Bez tohoto dorazu prehazka nebude fungovat jak ma, takze smula Kup novou :-)

      0 0
    • miki  

      Tady To máš zkopírováno z Pdf

      0 0
    • Vilém  

      Jedine reseni je sehnat tento dil z nejake sesrotovane prehazky. Bohuzel tam vsak nepasuje z nizsich rad. Resil jsem to kamosovi asi pred tydnem a pasuje tam jen z XT.

      0 0
    • Katcha  

      Odkud si? Nedávno jsem se vyválela, odnesla to taky patka a pak se mi zdálo, že přehazka už není co bejvala, tak jsem ji měnila, tu starou jsem pravděpodobně nevyhodila (ale nejsem teď doma, budu až zítra, takže bych se po ní podívala) a v případě že najdu, mám daný díl k dispozici. Jen mám inverzní přehazku, ale to by snad nemělo vadit ne? Ten doraz by měl být stejný, nebo se pletu?

      0 0
      • micu  

        Diky vsem za odpovedi. Novou prehazku koupim urcite(rad bych v sobotu na Sudety), ale tu rozbitou bych zkusil opravit. Jsem z Litomeric a dojizdim do Prahy za praci. Pokud jsi odjinud a ani na ty Sudety se nechystas, tak se zkusim pozeptat v servisech. Navic ani nevim, jak je to s tou inverzni prehazovackou.

        0 0
    • kycis  

      Koupit se sice neda, ale me tam dali v servisu jiny z nejake stare znicene prehazky, vcetne narovnani ohnuteho voditka jsem platil 150, to docela jde :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.