Polamana prehazka ? RB CRX patka, nova XT klasika x Shadow

29 nepřečtených
  • RomanH

    Pred vanoci se mi z niceho nic pri jizde do kopce zlomila hlinikova patka na RB CRX. Svagr mi hned v Hobby sportu v Brne koupil novou, ale ta se kapanek lisila od te puvodni – bylo potreba propilovat ze sikma diru pro sroub. V Hobby sportu se tomu divili, pry by nemel byt problem, ze to tam davaji normalne. Na webu RB ale maji obe patky a kazda vypada malinko jinak. Nicmene se ji povedlo pridelat a vse fungovalo OK. Jen mi prehazka nechodila moc presne (na horni kladce chybeli dva zuby), tak jsem koupil kladky BBB. Vse fungovalo OK, ale te d jsem vymenil retez, kazetu i prostredni prevodnik. Prehazka ale v tahu preskakovala, tak jsem vymenil i bovdeny a lanka. Krasny jemny chod, pri prvni vyjizdce jsem dostelovalal. Jenze ouha, kdyz mi chodi krasne na nejvetsi a prostredni placce, posledni 3 prevody u male mi preskakuji. Na prvni pohled se mi zdalo, ze je raminko prehazky ohle, ale po mereni olovnici zadnej viditelnej ohyb.

    Tak premyslim, jestli se predsi jen pri tom urvani patky nemohla prehazka trosku ohnout (ram je urcite OK, o zadnem padu ani nevim).

    Napadaji me 4 reseni (SRAM prosim vynechte, nebudu menit i razeni)

    1. Koupit jinou patku a jeste to zkusit (zdlouhava cesta, musim koupit v Praze) Prodali mi www.racebike.cz/…plnky/03.jpg a mel jsem www.racebike.cz/…plnky/02.jpg

    2. Kladky BBB stoji za… Jenze kupovat dalsi kladky LX/XT vzhledem k cene nechci

    3. Koupit novou prehazku (stara ma najeto jen 10000km)

    Shadow www.koloshop.cz/…-model-2008/

    Klasika www.koloshop.cz/…rd-m-760-sgs

    4. Dat to servisu

    Pokud novou prehazku, tak jakou ? Klasiku nebo Shadow ? Thready o Shadow jsem pre procital, ale porad chybela delsi zkusenost. Cenovy rozdil neresim. Diky moc.

    0 0
    • kubad  

      dát do servisu kde ti patku proměří – to že je nová neznamená že je rovná. navíc těch poškození a chyb může být víc. takže doporučuju nějakého šikovného mechanika s patřičnýma zkušenostma. Až pak bych řešil novou přehazku, ale je možné že ta stará je taky ohlá nebo má velký vakl.

      0 0
    • pepek  

      Zkus tam napřed vrátit tu horní kladku Shimano, má totiž axiální vůli, která je užitečná.(taky jsem ju vrátil). Pak se podívej, jestli ti ten starý malý převodník necuká s řetězem-když cuká, tak ho stačí otočit, nemusíš pilovat. A pak taky zkontroluj polohu vodítka při poloze malá pila-malý pastorek-mně to nejlíp chodí, když to vodítko není kolmé na osu, ale rovnoběžné s řetězem v této (šikmé) poloze.

      0 0
      • RomanH  

        Tak to nepujde. Mela dva vylomene zuby, tak sla do popelnice :(

        Obecne tady ale BBB kladky vsichni chvalili, ze i bez vule chodi dobre, jen hlucneji.

        0 0
        • pepek  

          No já jsem měl podobný problém a kromě jiného jsem tam Shimano vrátil. Předpokládám, že máš bowdeny zabroušený a že to chodí medově ? Třeba si to trochu sedlo a chce to doladit? Taky mrkni na to vodítko zhora, jestli je rovnoběžný s řetezem.

          0 0
          • RomanH  

            Jasne, mam je zabrousene. Seda si to uz cca 100 km v terenu (So+Ne). A chodi to tak, ze jsem skoro porad prehazoval i o dva pastorky (2 roky (7kkm) jsem nemenil lanka, az ted,tak jsem si na tak jemne razeni musel zase zvykat :)) Uvidime, zkusim to jeste projet a pokud to nesedne, objednam novou i s patkou (az bude sluzebka do Praglu). A Hobby sportu tam udelam patricnou reklamu… Ze si muselo RB vybrat tu nejhorsi podejnu v Brne :(

            0 0
            • pepek  

              Hobby sport Ti to nemontoval, tak na ně nemůžeš nadávat. Radši to všechno zkontroluj eště jednou.

              0 0
              • RomanH  

                To ne, ale kdyz jsem chtel patku na CRX (rikal jsem to po telefonu svagrovi, kterej tam stal), dali mu tu na freeride. A kdyz jsem jim ji prinesl osobne ukazat, tak se strasne divili. Prvne jsem podezrival RB, ze to v prubehu let zmenili, ale pak jsem se jim koukl na web a videl jsem, ze maji dvoje. Ta freeridova ma diru na sroub rovne (a navic tam ma nejaky prolis), u te XC je vedena ze sikma.

                Myslim si ale, ze patkou to neni, po uprave mi to mesic fungovalo. Na Hobby sportu mi jen vadi ten pristup. Nejde jen o to – na podzim jsem tam stal a chtel si koupit tretry – zkousel jsem vystavene Spesly, chtel jsem o cislo mensi, ale prodavaci si zakazniku vubec nevsimali a bavili se mezi sebou. Nejsem ten, co by si chtel na netu anonymne stezovat, ale u toho Hobby sportu se toho proste nakupilo vice.

                0 0
                • pepek  

                  Přes to, že HS mám pohých 300 metrů „daleko“ tak tam zásadně nechodím :-(

                  0 0
                • Jaroslávek  

                  Párkrát jsem tam byl, prošel, pro všechny asi jen závan větru nebo co. Myslel jsem, že je to tím, že ode mě jako postaršího tatíka nic nemůžou čekat, že nevypadám dost „hard bikersky“. Ale asi to tím nebylo. Doporučuji nechodit.-((

                  0 0
            • RomanH  

              Tak ted jsem dostal e-mail od RB (aniz bych jim neco psal), klobouk dolu…

              // Dobry den,

              Zaregistroval jsem Vas problem s patkou a prehazovackou u ramu CRX, probirany na bike-forum.cz.

              Bohuzel jak jste spravne zjistil, diky profesionalite firmy Hobby sport Vam byla dodana spatna patka – FR misto XC.

              Protoze chovani dotycne firmy me osobne vadi, rad bych Vam vysel vstric a poslal spravnou patku, at nemusite cekat do doby navstevy Prahy.

              Dejte mi prosim vedet adresu pro zaslani, spravnou patku zaslu zdarma, aby jste mohl vyloucit chybu v na tomto komponentu.

              S pozdravem Petr Heinik RB //

              0 0
              • xentar  

                Tak tohle je paráda, blahopřeju tobě k nové patce a RB k perfektní péči o zákazníka. Já si můžu jen dál říkat, že s novým kolem musím zase minimálně rok počkat :)

                0 0
              • JSt  

                pekne py*o, pekne ;-).

                0 0
              • Kubiczech  

                Tohle je ta nejlepsi reklama a pri vyberu noveho ramu pisu k RB dalsi plus.

                0 0
              • roud  

                Klobouk dolu super přístup k zákazníkovy :O)

                0 0
              • Excel  

                Tak to je fantazie, smekám a RB jde u mě nahoru.

                0 0
              • ota  

                další argument pro RB.neskutečný přístup, smekám

                0 0
        • JSt  

          se ti doma podivam. mozna najdu horni lx. jinak s tema bbb jsem nemel problem. akorat jednou jsem jim musel vycistit loziska. jinak ok.

          0 0
        • navikin  

          Ještě se mrkni na snýtování řetězu – jestli máš dobře ohebné články a nýt nemá na jedné straně větší přesah.

          0 0
        • kubad  

          kladky BBB vozím už dlouho a nepozoruju žádné zhoršení proti Shimano takže tam bych chybu nehledel

          0 0
    • KAPLIS  

      Ta patka co ti prodali určitě není na crx! Proto ta uprava pilníkem. Jestli to fungovalo , tak to tou patkou ale nebude. Jestli máš starý xt šaltr a dostal ránu, tak bych to typl na něho. Měl jsem s ním taky dost starostí a péče o lanka a bovdeny byla denním chlebem. I přes to byla funkce nejistá. Došlo to až ke Sramu…

      0 0
    • Daf  

      Kladky BBB funguji spolehlive i na shimano prehazkach. Jen zkontroluj jestli mas horni kladku opravdu nahore. Je totiz uzsi a tak plni funkci te volne horni kladky orig. shimano. Zkus jeste zkontrolovat jestli nemas raminko zkroucene do vrtule. Myslim si i kdyz ti poslali jinou patku, ze tou to nebude.

      0 0
    • RomanH  

      Tak patka vcera dorazila (jeste jednou dekuji RB a Petrovi Heinikovi za peci o zakaznika). Vecer jsem ji namontoval, doladil prehazku a ve stojanu to chodi jak vino. Uvidime v terenu.

      0 0
    • race bike  

      Ono jsi udelal chybu hned na zacatku, koupil jsi jinou patku … kup tu spravnou a je po problemech … ;-)

      0 0
      • race bike  

        jeeee, ted koukam na odpoved od Petra Heinika :-)

        tak sorry za ukvapenost a zdravim vsechny majitele RB – ja to rikam furt, nad RB proste neni :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.