• tonda.bavorak1

    Zdravim, moc prosim o pomoc, sam se v tomhle smeru nerozhodnu. Nekdo si mozna vsimnul ze tady resim koupi novych zapletenych kol DT Swiss. Ale dneska jsem se bavil s jednim znamym co taky dost jezdi a rikal ze kdyz uz bych vrazel tolik penez do kol ze bych se na to mel vykaslat a rovnou ted prejit na 29". Jde o to ze merim 196 cm a na mem kole (i kdyz 21,5") vypadam ponekud velkej neboli to kolo vypada takove male :) Osazeni mam snad dobre (kliky Stylo, osazeni gripshift X.0, prehazka X.9, presmyk X.Gen, oro 18, riditka, predstavec wcs, sedlovka carbon wcs, vidlice Epicon)

    Jediny co jsem chtel vylepsit a posledni mely byt kola. Takhle bych musel sehnat ram (penize by se sehnali) a vidlici bych mel docasne pujcenou od toho znameho nejakou suntour (a setril bych na rebu ve 29")

    Jak by jste to udelali vy? Fakt moc prosim o radu..

    A pokud jo, kde by se dal sehnat 29" ram. Zkousil bych sehnat superiora, ale rad bych se rozhodoval z vice moznosti. Dalsi moznost je nechat si svarit u RB nebo duratecu, ale to by byla asi drsna cena.

    Predem dekuji za veskere rady a pomoc

    0 0
    • Pebe  

      RB by mělo být cca 10000 Duratec cca 16000 www.bike-forum.cz/…se_biky.html?… krásnej Kovařík 22000 www.bike-forum.cz/…3/forum.html#… Kona Kula 2–9 deluxe 15290 (scandium) www.mtbs.cz/katalog08.html?… Kona Unit 2–9 14690 (Cr-mo) www.mtbs.cz/katalog08.html?… ještě by u nás měl být sehnatelnej nějakej Marin, Jamis a Haro, víc nevim Jinak při tvojí výšce bych neváhal a šel do 29' kola.

      0 0
    • Vegan  

      Ja si myslim ze 29" pro tvoji vysku bude idealni, sam merim 193 a je to o hodne lepsi nez na 26". Co se tyce ramu me se hodne liby letosni tedy jako 2008 SUP ram oproti memu 2007 ma o dost lepe resenou zadni stavbu k lepsimu comfortu. Co se tyce vydlice take ted resim vymenu sve tory za rebu tam snad neprohloupis a snad ani ja :). Co se tyce jinych jizdnich vlastnosti u 29" myslim ze ty si resil, ze chces lehci zapletena kola kvuli lepsi akceleraci, ale tady bych vydel asi jedinou slabinu 29" preci jen kola jsou tezsi a trosku hure se roztaci a i trozku hure zastavuji, ale v terenu jedou super ;)

      0 0
      • multib  

        29" kola též lépe jedou, páč mají menší valivý odpor díky většímu průměru .. a to se vyplatí ..a při přechdu na silnici, anebo i nějakém jednorázovém závodu na silnici, vyjdou užší gumy mnohem levněji, než u 26" a jdou sehnat i užší, než nejužší 26 × 1 .. J.

        0 0
      • tonda.bavorak1  

        kdyz bude 29" na je me akcelerace jedno :) a s tim supem souhlasim :) myslim ze u nej stejne zkoncim jelikoz geometrie me presne sedne…

        0 0
    • miťo  

      U nás bidlounů, pokud pominu výhody 29" kol, hlasuju za velké obruče i vyloženě kvůli vzhledu. Jinak jsem v sezóně vozil zimáka 29" a závodku 26" a raději jsem jezdil na zimáku… Až na podzim jsem si pořídil i závodku 29tku, viz první odkaz nahože v první odpovědi. Duratec proti Apache je lepší, lehčí, lépe jede, prostě tam ty prachy jsou cítit… Jo a je to pořád problém sehnat u nás díly :(

      0 0
      • Martin  

        no, to je problém… hlavně 29" vidlic je jak šafránu. pokud pomineme crossové se zdvihem 63mm, tak nabídka začíná v postatě na Rebě 29 za cca 11k.

        já osobně pokukuju po RST M29 – myslím, že na to moje popojíždění bude optimální, ale pravých chrtích vidlí je málo

        0 0
        • nobody  

          tady je moje citace z jiného threadu

          takže RST jsem koupil, měl doma asi 10min a vrátil. Byla zamknutá (zadřená) páčka Lock-outu v poloze zamknuto a nešlo s ní hýbat, vidlice přitom byla odemknutá, normálně chodila.

          0 0
        • Patar  

          U crossových rámů velikosti 19– 23" montujeme při finální ceně kola nad 12,000,– ,vidlice o zdvihu 75mm – SR Suntour 7600 Rl. Tyto vidlice mají alespň vnitřní nohy 30mm. Při kombinaci s naším rámem využíváme pneu dle přání zákazníka do šíře 47mm Je to v podstatě hybrid mezi crossem a MTB 29.

          0 0
        • miťo  

          www.tuning-test.cz/…image021.jpg po tomhle pokukuju já, 30mm nohy, lock z řidítek, regulace odskoku dole na noze, kvalitní pouzdra. Od RST raději dále.

          0 0
        • tonda.bavorak1  

          jj vidlice bude problem, premyslim ze bych vzal nejakou krosovou z tuning testu… a pak setril na rebu ale jeste nevim no… ta RST by nemusela byt spatna jenze neni… :(

          0 0
          • miťo  

            Já to vyřešil tuning-testem, za ty prachy… vydal jsem se z peněz přechodem na 29", Reba s kotoučem by to vše ještě prodražila.

            0 0
    • die.catana  

      Takovej hloupej dotaz. Dají se 29" kola nasadit na normální rám? (na kolo co mám v profilu) Nebo se kvůli tomu musí všechno předělat? 29" se mi vzhledem k mé postavě zamlouvají, ale na nové kolo prachy nemám:(((

      0 0
    • šlapatko  

      Taky měřím 194 a u dalšího kola bych se nerozhodoval a šel do 29.Momentálně až na drobnosti mám kolo podle svého gusta a proto nechci měnit.Čas ukáže,zatím budu používat menší brášky 26:-D

      0 0
    • dancing dog  

      Vzhledem k výšce určitě 29, během šetření bych pořádně zapátral a zkusil najít i něco jinýho něž Rebu 29… několikrát sem něco zahlídl i u jinejch značek, ale ted konkrétně si nevzpomenu..myslím, ženěco u Manitoua…

      nebo zkus někde najít 75ooo a kup rovnou toho pěknýho 29 fulla od GF .-)

      0 0
      • tonda.bavorak1  

        no jo jenze 75 klacku se jen tak nevali na chodniku :) asi pujdu vyloupit nejakou banku :)

        jinak to vis ze jsem hledal ale nejak nenachazim, nasel jsem u milana na tuning testu nejakou crosovou tak ta by mozna stacila nez bude na rebu (ale kupovat vidli za 6k s tim ze ji casem vymenim za vidli za 12k to neni zrovna nej napad :)

        Jinak dalo by se treba na nejaky cas nacpat na 29 ram kola a vidlice z 26" kola? :) co by to udelalo? :)

        0 0
        • multib  

          Mám za to, že by to šlo v poho. technicky určo. J.

          0 0
        • kubad  

          kola nic, ale 26" vidle to podkopne geometrii pro srovnání výška korunky vidlice rozdíl je u Reby 37mm a to je opravdu dost, ale nevím jakou vidlici teď máš :-) Reba en 100 mm : 473 mm Reba 29" 100mm: 510mm

          0 0
          • tonda.bavorak1  

            hm to je blby, ja bych koupil u tuning testu treba tou suntoura NRX (myslim) za tech 6,5k ale moc se me do toho nechce kdyz bych mohl koupit rebu 29" za 10,5k

            Jinak jak je prosim rozdil mezi rebou race 29" a rebou sl 29"

            Nedalo by se to treba docasne nejak vypodlozkovat? :)

            Jinak mam ted epicona na 100mm

            Moc diky

            0 0
            • nobody  

              blbé je to, že za 6,5kkč už můžeš mít dobrou vidli na 26" nebo spíš ani ne (epicon 5kkč, tora asi taky tak), ale u 29" máš „jen“ krosovou vidli se zdvihem 63mm (i když asi bude chodit dobře)

              0 0
              • miťo  

                63mm na 29" vydá za 83mm na 26"biku.Proboha, proč se tak bojíte 30mm nohou? Vždyť to byl standart ještě včera a mnoho vidlic neměla ani to(Scareb, Sid).

                0 0
                • tonda.bavorak1  

                  ja nevim ja bych se toho asi nebal, koupil bych si klidne tu vidlu z tuning-testu a 30 mm vnitrni nohy jsou myslim v poho.. Ted mam epicona a nevim ze by to byl zase az takovy rozdil? Jen je pravda ze za 6,5k muzu mit mrte vidlu na 26" U 29" je prvni dobra reba za 10k…:( Jak ty jses spokojen s tou vidlou z tuning testu?

                  0 0
                  • miťo  

                    Já mám tu starší NRX 8200 s nohama 28mm, kroutila se, ale pomohla ji nába s plnou osou. Beru to jako prozatimní řešení, je přendaná ze zimáka do doby než si pořídím tu novou NRX. Vidle chodí OK, na ten zdvih je fakt citlivá. Jo a ta nová vidle NRX ná i jiný odlitek nohou a jinou korunku, i to se jeví jako pevnější než u té mojí.

                    0 0
    • nobody  

      29" maj 2 velké slabiny a to dostupnost (výběr) vidlí a pláštů, v podstatě jen reba za 12kkč a nebo krosové vidle Suntoury a u pláštů – nanoraptory 29×2,1 byly přivezeny do čr asi 4 kusy :) (měl jsem štěstí a mám je)

      0 0
      • Patar  

        Mám dostatek plášťů rozměru 54–622 ve 3 dezénech od firmy IRC, původně přichystané k montáži na naše kola SPRINTER. Do vidlic SR SUNTOUR jsou montovatelné s dostatečnou provozně-prostorovou rezervou, v zadní stavbě dosud bez úpravy tato rezerva není. Snad do jara.
        Neberto to ,prosím, jako reklamu (nepotřebuji – ji), ale jako seriozní nabídku.

        0 0
      • tonda.bavorak1  

        sakra a zrovny ty nanoraptory bych si na 29" chtel zrovna dat :( mrte je chvalej… hm ty dily na 29" jsou fakt blbe sehnatelny :( a hlavne nikdo nebude mit dusi kdyz bych potreboval atd, hm musim to jeste promyslet ale 29" bajk me hodne laka…

        0 0
        • m.k.2  

          Jak už jsem psal dole, není problém cokoliv objednat. Jo a duše můžeš používat stejné jako na 26" :-)

          0 0
          • multib  

            duše na 29" z 26"?? To snad né! Asi je tam narveš, ale to bych nedělal, to je blbost. J.

            0 0
            • m.k.2  

              dělám to bez problémů už několik let, zkus si nafouknout samotnou duši a uvidíš o kolik se zvětší

              0 0
              • multib  

                Neříkám, že to nejde, ale není to vhodné .. větší náchylnost k defektům vinou většího napnutí gumy .. J.

                0 0
                • m.k.2  

                  ten rozdíl není tak velký, aby to „zvětšilo náchylnost k defektům vinou většího napnutí gumy“ :-)

                  0 0
                  • multib  

                    Nebudu Tě o tom přesvědčovat, vyjádřil jsem svůj názor a hotovo. O tom že mám pravdu svědčí i to, že se k Tobě nikdo nepřidal a do mne se nikdo nepustil .. já jen upozornil, rozhodnout se musí každý sám .. J.

                    0 0
                    • m.k.2  

                      Nemusíš mě o tom přesvědčovat, z vlastní zkušenosti vím že to jde a na nárůst defektů to vliv nemá.

                      0 0
                • Lišák  

                  Pokud se duše víc napne, tak se vlastně ztenčí její stěna, ne? Z normál duše se stane „ultralight“. Asi bude v materiálu větší napětí, než u 29" duše, což by mohlo mít vliv na její vyšší náchylnost k poškození. Můj názor. Nemám vyzkoušeno v praxi.

                  0 0
                  • multib  

                    Pokud se Ti stane defekt ve spoji a budeš mít podezření na vadu gumy a v prodrjnš řekneš, že jsi vozil 26" gumu v 29" kole, pak Ti reklamaci zamítnou rovnou .. a mám prokázáno, že se správnou duší ve správném kole se dá jezdit i s drobným kazem na duši .. ve velkém kole malá duše nevydrží s kazem ..J.

                    0 0
            • miťo  

              Není to blbost, moje kolo je důkaz že to jde. (důkaz místo slibů, kde už jsem to slyšel?)

              0 0
              • multib  

                neřekl jsem, že to nejde, ale že je to blbost .. a na tom trvám .. J.

                0 0
                • miťo  

                  To je mi fuk, hlavně že ta blbost dobře jezdí a jsou jí plné krámy.

                  0 0
    • Ice-goofy  

      Dle tve vysky bych sel do 29´´ A co se tyce nahradnich dilu si myslim, ze uz takovy problem sehnat cokoliv neni , alespon ja s tim problem nemam…

      0 0
    • sportovni_biker  

      Ahoj, psal jsem ti mail okolo prodeje toho rámu, tak se když tak mrkni a domluvíme se ;-)

      0 0
    • vladaza  

      tak já se svými 175 cm jsem proti tobě docela prcek, ale pro 29-tky jsem jednoznačně rozhodnutý, rám ladím směrem k RB, kola budou na ráfcích DT TK 7.1, vpředu možná X 470, dozadu jednoznačně paprsky DT Supercomp, dopředu asi 1,8/1,6 /ekonomická varianta/, náboje aspoň XT, největší problém je vidlice, protože chci pevnou a nejlíp na véčka a to je kumšt objevit / nemyslím teď někde na netu v USA/ – velká kola mi připadnou pohodlná už z principu, proto se domnívám, že do nenáročného terénu by pevná vidle byla ideální

      0 0
      • Pavlos  

        radsi odpruz a prefouknout

        0 0
      • miťo  

        Já jsem taky ladil rám směrem k RB, ale chtěli za dvacetdevítku majlant na příplatku (asi 75 procent ceny rámu), tak jsem zůstal věrný Duratecu, na který jsem zvyklý a jehož délka mi vyhovuje.

        0 0
        • vladaza  

          já mám zprávu od RB, že by to bylo kolem 10 k. / rám mají vyrábět až po Njů roce, v lednu dám drát a zjistím jaká je situace/

          0 0
          • tonda.bavorak1  

            jj tak to by se me hodne hodilo… urcite dej vedet, kdyztak muj email je tonda.bavorak@seznam.cz

            diky

            0 0
          • miťo  

            Původně měli mít 29tku od podzima, do té doby je to výroba na zakázku, tak proto ta darda navíc. Jenže jsem zjistil, že jsou mi jejich rámy krátký a stavbě s geometrií na zakázku by se mi stejně nevyhnula, tak jsem šel raději do Durateca.

            0 0
    • petrun  

      Na tvojí výšku jednoznačně 29". Jezdím na 29" zimáku už 3.rok a vím na beton že moje další plnohodnotné letní MTB bude jedině 29". Je to jako když přesedneš z Oktávie do Mercedesu. Terén se najednou srovná a jízda je mnohem pohodlnější. Na šutrech to tolik neodskakuje a nebrzdí jako 26".

      0 0
      • Coudy  

        Presne moje slová. 26 ku uz dojizdam len ako zimak plecku. 29 rules…

        0 0
      • tonda.bavorak1  

        jj asi do ni pujdu jen je zajimave ne ze bych hral na hodnoceni ale kdyz bych mel takove kolo rad bych si ho dal tady do profilu ale kdyz jsem koula na nejaky 29" kola tak se tam hodne mnozej hodnoceni typu je fuju 29" jezis co to je za kolo… nerikam ze vsude nekde maj treba samy super ale nekde jo…

        0 0
        • Skater  

          Mrkni se ke mě do profilu:-) Jinak moje zkušenost: první pořádný bike Gary Fisher HKEK 2006 – už tenkrát jsem uvažoval o 29´´, ale cena mě odradila. Půl roku potom si taťka pořídil Paragona a už to bylo jasný – jak to dopadlo viz profil.

          0 0
        • Lišák  

          Njn, 15" rám na 29" kolech vypadá stejně blbě, jako 23" rám na 26" kolech. Míťovo kolo vypadá např. super.

          0 0
    • silnicar  

      Chtěl bych se zeptat, zda na 29" kolech už jezdíte jenom kotoučovky nebo dostačují kvalitní véčka? Kamarád se rozhoduje, jestli nutně jít do hydraulik :-)

      0 0
      • petrun  

        Jezdím véčka, účinnost stejná jako u 26". Možná o malý fousek lepší.

        0 0
      • silnicar  

        nikdo další nenapíše co jezdí za brzdy na 29" kolech?

        0 0
        • miťo  

          Vozím véčka, momentálně hlavně z ekonomických důvodů. Ale v pohodě, brzí dobře. Jen velké kolo není tak tuhé jako malé, také je tam větší páka a v silové jízdě se třeba více kroutí zadek a dře ráfek o špalky, vpředu je zase znát krut vidlice při zamčené jedné noze. Jinak loňský Malevil mi ukázal, že véčka do šrotu nepatří, moji dva kámoši dokončili závod jeden bez zadní a druhý bez přední kotoučové brzdy, sjetý desky. Já zam nechal jen 1/3 BBB tříbarevných špalků.

          0 0
          • jecnak  

            Tak tak.

            0 0
          • vladaza  

            vidím to stejně, problém je, že většina lidí na véčkách nikdy neměla pořádný špalky / osobně považuji za top Kool Stopy/

            0 0
        • Twister  

          Avid BB7 mechanický kotouče. Nestěžuju si, výkon dostatečný, ostřejší dávkování vyhovuje, údržba žádná.

          0 0
      • Vegan  

        rek bych ze hodne zalezi kolik vazis u 29" je sice vetsi brzdna paka pro Vcka(neco jako vetsi kotouc u kotoucovek), ale i vetsi setrvacnost kola a to je – pro vsecky brzdy ja se svyma 96 kg jezdil Hyes HX9 tusim nebo tak nejak, ze se menovaly 160/160 a nebylo to nic moc spise nic jak moc oba kotouce spaleny o spotrebe desek ani nemluve ted budu myt XT 2008 180/180 a pokud to stale nebude ono hodim 200/180 udajne by se ty Xtcka nemeli zdaleka tolik prehrivat a kotouce by nemeli myt tak velkou tendenci k deformaci teplem, ale to poznam az v lete pri nejakem delsim sjezdu

        0 0
      • Smazaný účet  

        v pohode Vcka. jezdil jsem vecka, ted jezdim kotouce. Bohuzel ram nema navarky, jinac bych se vratil.

        0 0
    • DanMaxbike  

      Ahoj,být tebou tak jdu určitě do 29",už jen kvůli tvé výšky. Já měřím 212cm a 29 jsou pro mně vlastně jediná volba jak mít pořádné kolo.Je sice pravda že u některých komponentů je zatím menší výběr,ale pokud chceš jezdit tak se vybrat určitě dá.Já jsem si nechal DURATECA udělat na zakázku a už se těším až ho kompletně poskládám.Jak rám vypadá můžeš posoudit sám (viz. obrázek).

      0 0
      • vladaza  

        pěkně jsi to vyhmátnul, snad se i časem pochlubíš, jak fešáka osadíš

        0 0
      • tonda.bavorak1  

        moc hezky :) ja bych ho bral v modre… na kolik ten ram vysel? fakt se me zamlouva ale asi to bude palka…

        0 0
        • DanMaxbike  

          Rám vyšel i s úpravou geometrie na míru asi na 16 000 Kč,ale v ceně už jsou řidítka Ritchey Pro,představec a sedlovka taky Ritchey,samozřejmě včetně hlavového složení,patky přehazovačky a koncovek na bovdeny.

          0 0
          • tonda.bavorak1  

            no jasny to jsem tusil :) ty jo 16k za ram :) to je palka jako prase (teda na me na studenta) ale kdyz bych nechtel zadne doplnky? Mam vse ritchey WCS, treba by daly slevu… :)

            Jinak ram je to mrte nadhernej to jako jo a ve 29" bude super… Hm az mozna zacnu vydelavat tak si ho poridim :) ted bych se docela spokojil i se supem ve 29"..

            0 0
            • vladaza  

              v posledním velu / asi 11/07/ byl test 29 -tek, myslím, že stojí za přečtení

              0 0
              • tonda.bavorak1  

                je nemas ho nahodou v elektronicke podobe? Docela by se hodil, nebo to velo musim nekde sehnat…

                0 0
                • vladaza  

                  mám velo v práci – časopis, možná bych to mohl ofotit / skener nemám/, ale nebude to moc dobrý, nejsi náhodou z Olomouce?

                  0 0
                • miťo  

                  V tom Velu píšou, že se ve výjezdech zvedá na zadní-s tím nesouhlasím. Už můj 26"Career byl horolezec a 29"verze je ještě více šplhavá.

                  0 0
    • jecnak  

      Prosimte za cas zas budes resit, ze 29 je malo obratna. Kasli na to a jezdi!

      0 0
      • tonda.bavorak1  

        zas extra obratne kolo nepotrebuji, a muj sup ve 21,5" taky neni zrovna nejobratnejsi se svou natahlou geo..Jde spis o to ze na nem vypadam jak vosa na bonbone a u nas ve vychodoceskem kraji snad ani moc obratne kolo nepotrebuji :)

        0 0
        • multib  

          Budeš se ukazovat po výstavách, anebo chceš jezdit .. ?? Tvé problémy na mou hlavu .. J.

          0 0
          • tonda.bavorak1  

            omyl to neni na tvou hlavu, tohle je verejna diskuze a kdo chce tak si ji precte a kdo je tak hodnej tak dokonce i poradi… Takze pokud nechces necti a nezatezuj si hlavu…

            0 0
            • multib  

              milý toníku, tohle byla ode mne dobře míněná rada .. Proč bys měl vyhazovat Kč za to, abys nevypadal " ..jak vosa na bonbone ..", když máš kolo prioritně na ježdění .. To snad zní logicky, ne? Takze pokud nechces, necti a nezatezuj si hlavu..:-) J.

              0 0
              • Hnoj  

                Soudě dle fotografie ve tvém profilu máš milý OLKYČi máš kolo z tesca a výstavní prdelku, tak co kdybys sis radši nechal ty svý rady pro děti ve školce, protože tam ti je možná budou žrát… Já mám 197 a o přechodu na 29" jsem se nikdy neodvážil ani zamyslet, pokud se však někdo na 26" cítí jako vosa na bonboně (velmi poetické), je to jen jeho věc a zda kvůli tomuto pocitu vymění kolo za jiné je taky jeho věc. Proto se prosím drž pouze konstruktivních poznámek a rad. Většina tvých komentářů ve kterých víš všechno nejlépe mě den ode dne stále utvrzuje v tom, že jsi idiot. S přáním všeho nejlepšího do nového roku HNOJ.

                0 0
                • multib  

                  Jo?? A eště něco?? To jsou mi věci, hnoji ..:-) Já s Tebou souhlasím, tak vo co go?? Co se čílíš?? Je to jeho věc .. ano .. Jen mne udivuje, žes neměl dost odvahy se ozvat, když tohle říkal Ječňák ..!! Jsi ale pitomec, že se tak zjevně navážíš do mne, ačkoliv já jen potvrzuji myšlenku, která tu již padla ..:-) .. Tvůj post je konstruktivní?? Né, tak co prudíš, když sám kydáš a já hovořil k věci, na rozdíl od Tebe .. Jen dokazuješ svou omezenost a přízemnost, primitivnost a naprostou absenci IQ .. Nic proti takovým lidem .. ovšem nesmí otravovat ostatní a pyskovat na celý kraj .. chováš se jak nemluvně, co si nevydupalo hračku a teď leží na zemi a plácá ručkama a nožkama do země .. tak jsi směšná, .. a úplně souzníš se svým nickem, Hnoji .. nomen omen, milý Hnoji .. čus a pozdravuj doma, :-) .. koukám, že neuvádíš věk, jméno , ani město .. Ty se za sebe stydíš, ? Psal SYS ..,domluvte se spolu, kdo se víc stydí .. holt, puberťák se nezapře .. :-) J.

                  0 0
                  • Hnoj  

                    Je zvláštní, že zrovna ty s vyplněností svého profilu se navážíš do mého? Jak, že je to přísloví o zametání vlastního prahu? Snad bych měl udělat tři tečky, aby byl tento příspěvek pro tebe dost srozumitelný. (WYPATLEJ :-*)

                    Do ječňáka se nenavážím, už jsem se do něj navážel dost dříve :-)

                    Ano Ano jsem pitomec a žádnej reproš by si se mnou nepotřás rukou, protože by jí pak měl zasranou,áááh… Dostal jsi mě, asi se teď pudu s pubertálními přáteli opít a litovat toho, že jsem s takovým velikánem naší cyklistiky, vůbec kdy dal do sporu :-D

                    A nezkoušej na mě latisnký citáty, odpovím ti stejnou zbraní : Quo usque tandem abutere, OLKYC, patientia nostra?

                    Až to rozlouskneš, můžeš zas napsat nějakou novoroční perlu, ale pamatuj: jak na nový rok, tak po celý rok. Nebyla by škoda být na nový rok za blbce? :-)

                    0 0
                    • Opice  

                      Klíííd ne, je Silvestr ! Někdo má tady o kolečko víc.

                      www.youtube.com/watch?…

                      0 0
                    • multib  

                      tebe budu znepokojovat až za hrob .. Jj, LUPUS EST HOMO HOMINI, Opičko .. :-)
                      hNOJI, NEJDE MI O tVŮJ PROFIL, ALE tVÝM SOUKMENOVCŮM ANO .. TAK PROTO ..
                      J,

                      0 0
                    • multib  

                      Děti klídek .. musím své děti odvést do bezpečí, tak se budete muset chvilku obejít beze mne .. :-* J.

                      0 0
                    • miťo  

                      Kašli na něj, B-F je bohužel i o tomhle, anonymita dělá ramena, já to tu už neřeším, dávám sem jen fotky a občas něco písnu, třeba tady na téma 29". Hezkýho Slvestra a Nový rok přeju.

                      0 0
                      • petebike  

                        kulovy anonimita, mi vime o koho jde :-) Jirik z Ostravy (vic jenom pres mail) ale uz vime kdo je to p. Olkyc :-DDD

                        muheehee

                        Hezkej Silvestr !

                        0 0
                      • multib  

                        ano, máš pravdu, B-F je bohužel i o tomhle, anonymita dělá ramena, stačí se podívat na petebike, žádné jméno, nic, jen nějaké všeobecné údaje, .. ale zato on ví, kdo jsem já, prostě je to taková veš, kterému anonymita dělá ramena .. ale sám je podělaný z toho, aby tu uvedl svou adresu s plným jménem .. jinak by to už dávno udělal .. že ano, Pete, .. Takže tak je to s vámi, jste silní z anonymity, vykřikujete své požadavky, ale sami nedokážete nic splnit .. prostě tak se chovají jen hajzlíci .. :-) J.

                        0 0
                        • Kubiczech  

                          Vetsina uzivatelu tohoto fora se snazi na tve prispevky nereagovat, pokus se o neco podobneho. Snazis se zde vystupovat inteligentne (soude ciste podle tveho zpusobu vyjadreni, o obsahu se muzeme prit), proto by bylo zahodno, aby kazdy zdejsi thread z posledni doby nekoncil valkou Olkyc vs. pan X. jen proto, ze s tebou nekdo nesouhlasi. J.

                          0 0
                          • multib  

                            asi špatně čteš, anebo záměrná demagogie ..?? Jednoznačně Vetsina uzivatelu tohoto fora se snazi na me prispevky nevhodně reagovat,..
                            Jedno přísloví hovoří o „štěkání na nesprávný strom“ .. Takže Ti radím, onrať sae na mou opozici, tam jsou správní adresáti Tvých slov .. :-) Mé reakce jsou vždy k tématu, odborného charakteru, pokud jsem nebyl invektován .. Pokud některý thread končí válkou, nejsem nikdy původcem této války já .. Jinak cituj, ukaž jediný!! J.

                            0 0
                        • petebike  

                          :-DDD dobre ty, dobrej utok, tak asi

                          tak jmeno PEtr – mam v profilu, příjmění Novotný, moji www adresu najdeš taky v profilu, moji adresu sem psát nebudu a to z mnoho duvodu…

                          tak a ted ty ! ukaz se, odhal se, ja vim kdo jsi ale cekam ze si charakter napises kdo si ?!

                          0 0
                          • multib  

                            Útok?? Útočíš především Ty, já jsem stále v defenzívě .. Ty máš mnoho důvodů, nedávat sem adresu a já je nemám mít?? Jsi divný, s tímhletím .. jsi demagog, žádat někoho o zveřejnění identity a sám jsi v teploučku za větrem s povrchní výmluvou na „důvody“!! Já s tím nezačal, to Ty jsi mne napadl a najednou máš „důvody“ .. Tohle jsi si měl uvědomit na samém začátku Tvého pruzení a ne se teď vymlouvat na „důvody“ .. Jsi prostě směšný, jak chceš po jiných vše a sám tu dáš jen obecné údaje .. Tak, jako já jsem pan Novák, tak Ty jsi Petr. možná Tvůj brácha je Petr, možná sis vytvořil imaginární duální identitu, abys ji mohl používat k jistým účelům .. Prostě tu uveď plnou adresu i s číslem, adresou školy, já to ověřím a můžeme se bavit dál ..
                            Řeknu Ti jen tolik, že je tu spousta rozumných dospělých (myšlením) lidí, kteří kroutí hlavou nad tím, že se zabývám takovými dětinami, jako Ty .. ale já se bavím, mi se líbí, jak si všichni odporujete a svá tvrzení a požadavky vzápětí negujete .. jste fakt směšní a ještě o tom ani nevíte ..
                            Fakt dobrý .. Já mám dát své údaje v plen a Ty máš !své důvody" .. tleskám .. :-) J.

                            0 0
                            • Pavlos  

                              :D

                              0 0
                            • petebike  

                              ach jo, zivot jde dal,

                              do skoly uz nechodim, jinak na zakladku sem chodil do Klimentsky a pak do Truhlarsky :-D ale to uz je radu let zpatky :-)))

                              Novak nejsi, to vim jiste :-)))

                              0 0
                              • multib  

                                To je fuk jedno, zda chodíš do školy .. Tak sem dej adresu zaměstnání .. J.

                                0 0
                                • petebike  

                                  PRAHA – 1,2,3,cast 4,cast 5, cast 6,cela 7,cast 8,cast 10

                                  devitku nejezdim :-)

                                  co dal ?

                                  0 0
                                  • multib  

                                    Při Tvém věku, vzdělání a intelektu naprosto bezchybná odpověď .. tleskám .. J.

                                    0 0
                                  • multib  

                                    Tohle máš uvedeno i v prc. smlouvě, ev. ŽL? hh .. :-) J.

                                    0 0
                                    • petebike  

                                      na ŽL je uvedeno

                                      „Služby veřejných nosičů a poslů“ :-)

                                      0 0
                                      • multib  

                                        při Tvém vzdělání, věku a intelektu bych čekal, že víš, co je adresa .. :-) J.

                                        0 0
                                        • petebike  

                                          to vis ze vim :-) ale psat ti moji adresu domu nebudu ! to uz jsem sem nekam napsal… :-)

                                          0 0
                                          • multib  

                                            Jsi demagog, jak Brno .. Po mne to chceš a sám máš plné kalhoty s přiznáním identity, čímž je úplná adresa .. Čím myslíš? Máš čím? No, hlavně že jsi spokojený, jak jsi mi to nandal .. Buď v pohodě a ne**r se do věcí, do kterých Ti nic není a nerozumíš jim .. Čusík, /Peťane .. :-) J.

                                            0 0
                                            • petebike  

                                              Cusik Jiriku :-DDDDDDD

                                              0 0
                                              • multib  

                                                Neřekl jsem Ti, že jsem Jiří .. :-) J.

                                                0 0
                                                • petebike  

                                                  to ani nemusis, ja to vim :-)

                                                  0 0
                                                  • multib  

                                                    Jasně že to (a mnoho dalších detailů o mne ..) víš .. šmírování Ti jde fakt dobře .. :-) jako kdysi STB .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • multib  

                                                    (Neříkals už před 2 postama, že to je Tvůj poslední.. ??:-) .. Aha, chápu .. bylo to velmi důležité a nezbytné, abys mi sdělil,že znáš mé jméno .. jasně že bylo .. :-) J.

                                                    0 0
                                                  • petebike  

                                                    neříkal, a ani to nenapsal :-)

                                                    0 0
                                      • multib  

                                        A co děláš mne nezajímá, ani jsem se na to neptal .. ovšem i to o něčem svědčí .. práce, nevyžadující příliš myšlení, jen trocha orientace a při dlouhodobém bydlení v dané lokalitě ani to ne .. :-) J.

                                        0 0
                            • multib  

                              Proč bych měl chodit na Tvé www? Mne to nezajímá .. J.

                              0 0
                              • Pavlos  

                                tobe uz vazne hrabe

                                0 0
                                • multib  

                                  Velice inteligentní, úpodnětný, konstruktivní púost a velice k tématu .. gratulace k úspěchu .. :-) J.

                                  0 0
                                  • Lišák  

                                    Pavlos asi reagoval na to, že reaguješ na vlastní příspěvek :-)

                                    0 0
                                    • multib  

                                      je to pravděpodobné .. ale nebylo lepší říct to přímo ..?? :-) J.

                                      0 0
                              • petebike  

                                me by zajimalo kolik ti, sice si muzes napsat co chces, me bude v unoru 27 :-) ha

                                0 0
                                • multib  

                                  To píšeš v profilu, dublovat to nemusíš .. :-) .. A ta maska je perfektní portrét .. supr, v té bych Tě poznal vždy i mezi tisíci lidmi na pláži .. :-D J.

                                  0 0
                          • multib  

                            Proč bych měl chodit na Tvé www? Mne to nezajímá .. J.

                            0 0
                          • multib  

                            Ty že máš 27?? A že nevíš, že vyjevení identity mezi anonymy nemá s charakterem coi dělat? Naopak péče o identitu jiných svědčí o pokřiveném charakteru Tvém .. Ovšem to Tobě nic neříká .. když Ti chybí .. :-) J.

                            0 0
                            • Pebe  

                              Možná by stálo za zamyšlení, dokud máš pořád svojí anonymitu, zda má smysle sem vůbec přispívat. Sice tu bude možná trochu větší nuda, zase se tu nebude jeden anonym navážet do ostatních, napadat, překrucovat a vkládat slova. Za celý ten rok a čtvrt, co sem píšeš, bylo od tebe asi jediný smysluplný vlákno a sice ta kolize bovdenů přehazky a přední brzdy. Jinak to asi nestálo řeč. Toto je moje jediná a poslední reakce na tebe, žij blaze ;-) P.

                              0 0
                              • multib  

                                Zase špatně .. Poslední Tvou reakcí měla být ta první .. :-) .. Zatím překrucujete vy svá vlastní slova vy, co mne napadáte .. cokoli ode mne budeš citovat, tak vžda před tím bude invektiva někoho z vás .. :-) J.

                                0 0
                                • Hnoj  

                                  Já ti nevím, pořád si nepřipadáš dost trapně? Ale je vidět, jak kličkuješ z místa na místo a nevíš co by. Je to nuda. Myslím, že je čas, abys buď držel hubu a nebo se přestal chovat jak dítě ze školky.

                                  0 0
                                  • multib  

                                    Tak já kličkuji, když vám všem odpovídám?? No to je gól .. :-D .. Jsi dost velký na to, aby sis nechal držet hubu ode mne .. anebo řekni doma, ti budou vědět lépe, jak Ti podržet tipec .. :-) .. Já se chovám, jak dítě ze školky, páč jen reaguji na vaše dětinské provokace .. přesně ve stylu threadu Co jste vyvedli ve škole ..:-D .. jak typické pro vás, křiklouny .. když on to je pro vás vlastně největší životní zážitek, tto, co jste prováděli za lotroviny ve škole .. též jste povětšinou školáci .. :-) J.

                                    0 0
                                    • Hnoj  

                                      Toto je poslední reakce na kterýkoliv z tvých nesmyslů nulové hodnoty. Je na čase abych z téhle srážky z blbcem vycouval a dále se tím nezabýval. A užij si tu přehazovačku na trojpřevodník :-)

                                      0 0
                                      • multib  

                                        ironie není na místě .. i malé dítě ví, že 2tácový šaltr nelze použít na troj .. :-) J.

                                        0 0
                                        • multib  

                                          Jasně, ale ještě spočítej, kolik mých bylo k tématu a kolik jich bylo odpovědí na něčí výpad .. až teprve to by bylo objektivnější .. Ale v každém příp. jde o simultánku, takže takovéhle porovnávání nemá význam .. To, že vám dochází argumenty, tedy síly a pošlete za sebe náhradníka, to jen dokazuje, že nikdo z vás není sto obhájit svůj názor .. ukaž jediný příklad, kde svá tvrzení máte podložena .. Ve většině vašich postů jde stejně o invektivy a demagogické, sofistické, nepodložené pindy .. :-) J.

                                          0 0
                                      • jecnak  

                                        Nebud na nej zlej urcite mu nejakej repros dal kosem, chudackovi opustenymu.

                                        0 0
                                      • multib  

                                        Tvůj post ma zápornou hodnotu, nejenže je k ničemu, ale je invektivní, čili směřující k FW, což je vždy mínus .. :-) A nejsmutnější na tom je, že mám, jako vždy, pravdu .. :-) J.

                                        0 0
                                        • Medunka  

                                          nemas prechodne bydliste v Kromerizi?

                                          0 0
                                        • multib  

                                          Oprava, vysvětlení .. neuvědomil jsem si, že zkratky někdy mohou mít víc významů, jako teď .. proto upřesňuji, že FW = FlameWar .. J.

                                          0 0
                                        • Hnoj  

                                          To, ale nic nemění na faktu, že jsem se rozhodl tě ignorovat a ty se mě nadále snažíš vtáhnout zpět do tohoto mrzkého hovoru. Milý olkyči, seru na tebe, laskavě si to uvědom. A rád bych kdybys i ty se vyvaroval reakcí na mé příspěvky, svýmy hlody pouze tím zasíráš forum.

                                          0 0
                              • miťo  

                                Ahoj Pebe, člověk až žasne, jak se tu rozjela debata o 29tkách co? :( Nevíš kde lidi berou čas trávit takovou věčnost na netu? To je mi záhada…

                                0 0
                              • multib  

                                Ano,měl by ses zamyslet .. Slůvko asi v " .. bylo od tebe asi jediný smysluplný vlákno .." je zcela na místě, páč kdybys byl pozorný, věděl bys, že ZCELA JISTĚ NE ..:-) .. Všechny měly smysl, jen Ty a někteří další, ho nedokázali najít .. takže hledej chybu u sebe .. :-) J.

                                0 0
                                • Beeda  

                                  jiste pane ministre:-D

                                  0 0
                                  • multib  

                                    No tak to už je vrchol, urážka .. nejsem žádný ministr, ale prezident zeměkoule .. :-) .

                                    0 0
                        • Lišák  

                          Faktická poznámka:

                          V profilu na B-F není kolonka „adresa bydliště“.

                          P.S. Petebikea zná osobně dost lidí z pražské odnože B-F, tudíž se nejedná o žádnou anonymní osobu.

                          0 0
                          • multib  

                            obecně vzato je anonymem každý, kdo neuvede přesnou identitu .. potvrzení 3. osoby může přijít v ůvahu jen tehdy, pokud ona 3. osoba zná důvěrně obě .. jinak jde jen o neověřené tvrzení .. je to stejné, jako by Karel tvrdil, že Pete je Pete policajtovi .. zceli jistě by to nestačilo ..
                            Ale je zde jiný aspekt .. vůbec nejde o totožnost Peteho, ale o to, že on a další zde uvádějí totožnost někoho proti jeho vůli, čili to je základní problém tohoto BF a jeho protagonistů ..!! To, že tito lidé jsou sami anonymní, to jen dovršuje jejich udavačské, podlé jednání .. A nejsem sám, kdo toto tvrdí .. kdo to sledujete, víte, že podobnou špinavost tu už kdysi provedl chodec ..a dotyčnému se to ani trochu nelíbilo .. včera to byl + z vás, dnes jsem já další a zítra to budete vy o kom se bude hovořit, co dělal v práci, škole, že byl u doktora se syfilidou a nebo kapavku a nebo že jeho rodina v nouzi musel prodat dům a odstěhovat se k babičce do 1 + 1 .. věřte, že takto nenápadně to začíná .. a pak to nepůjde zastavit, až budete ovládáni klanem lidí s mocí a vašimi osobními údaji v hrsti .. toto jsem za komunistů zažil a bylo to dost podobné ..J.

                            0 0
                            • Medunka  

                              Kdo tu kdy udal ci adresu? Identitu. Jedine, co si tady pamatuji za posledni dobu, bylo nejake udani na nejakeho Skarpu nebo jak. Porad mi neni jasne, proc se tady takhle rozcilujes a navazis do lidi.

                              0 0
                              • multib  

                                nechápeš ..? Záměrně? OK, vezmu to s Tebou jako v mateřince .. :-) .. Když někdo řekne, že já jsem cykloněkdo, to není dostatečná detailní identifikace ..? Jako kdybych napsal, že Ty jsi cykloŠvejda .. Tobě by to bylo jedno ..?
                                Za A) kdybys byla CykloŠvejda, vadilo by Ti, že tu někdo prozradil tvou identitu a to z toho důvodu, že kdybys ji chtěla vyjevit, udělala bys to už dávno ..
                                Za B) kdybys nebyla CykloŠvejda, vadilo by Ti, že Tě někdo spojuje s někým cizím .. a tomu Švejdovi by vadilo, že jeho firmu někdo spojuje s někým, jako Ty .. ale co vám všem hlavně chybí, je cítění a uvědomění si soukromí, nejen svého, na to jste ned§ůtkliví, ale zejména těch druhých .. tzn., že hrabat se v soukromí p.Švejdy je neetické a je to mj. šmírování, přesněji to, co tu někteří udělali, že začli pátrat a objevili, co jistý ***** dělal u doktora, s kým byl na rande, co prodal, jakého výzkumu o lidech se účastnil .. ano, tyto informace nejsou tajné, ale nepatří sem a nikdo z vás, ani Ty, medunko, nebudete nadšeni, to garantuji, až o vás bude někdo mluvit, že jste byli v zastavárně, anebo u kožního (málokdo dnes ke kožnímu nechodí (jsem jedním z těch, co lékaře nepotřebují)), anebo u psychiatra (a kolik lidí dnes chodí k psychiatrovi ..), anebo prostě vás vedli policajti v poutech (a vysvětlujte pak široké veřejnosti, že si vás spletli s vrahen .. na BF by to šlo těžko ..) .. Už chápeš, medunko, že jakékoli označení je identifikačním znalem, indicijí, vedoucí ke snadnému zjištění totožnosti?? navíc pak hrozí nebezpečí násilí od úchylů typu die.catana, který vyhrožoval mým dětem násilím .. To se Ti jeví OK, jako ženě?? promysli to dobře .. J.

                                0 0
                            • Lišák  

                              V rámci B-F není Petebike anonymní osoba a uživatelé B-F to vědí a respektují. Většina z nich netrpí stihomamem. Je to nějaký problém, když je něco vyvěšeno na veřejné vývěsce na tuto vývěsku ostatní upozornit? Žádné údaje zveřejněné na B-F nebyly (dle mého mínění) ukradeny z osobních/tajných složek kterékoliv osoby.

                              0 0
                              • pegas  

                                vis co nechapu…olkyc se tady rozciluje jak anonymni to tady je a dalsi nesmyslny kecy co mu vypadnou z h..y,ale on sam ma v profilu kulovy…pokud mluvim za sebe tak mam v profilu veskere info ktere slouzi k 100% identifikaci me osoby…+ me tady zna nekolik desitek lidi..ale mu to nestaci:-D…

                                0 0
                                • Lišák  

                                  Vidíš a já osobně Tě neznám, neviděl jsem tvůj OP, tak můžu předpokládat, že jsi Josef Novák, Šeříková 25, Ostrava. A popři to! :-))

                                  0 0
                                  • multib  

                                    lišáku, nepochopils nic .. nejde primárně o mou identitu a imi je identita jiných šumá, ale pokud někdo chce někoho lustrovat, sám by měl zveřejnit svou totožnost .. ale ani to ještě nestačí a není důvodem k tomu, aby mluvil o identitě někoho, kdo si to nepřeje .. podívej, Lišáku, navážu na Tvůj dřívější, mnou nezodpovězený dptaz .. O tom, co je špatného na tom, když někdo upozorní na to, co je veřejně dostupné .. sleduj ..
                                    Tvůj otec je na opeře, kam byl pozvám svým budoucím šéfem, dobře se baví a teď přijde nějaký úchyl a řekne nahlas přede všemi v sále: Byla u vás exekuce a odnesla nábytek ..!! Věc veřejná, páč exekutoři odnesli nábytek ve dne před zraky celé ulice s nálepkami Zabaveno .. (či co tam mají ..) Máš teď za to, že je to OK, přestože je to věc veřejná?? Anebo řekne : Všeho syna odvezla polisie v poutech ..!! Anebo: Váš syn ukradl auto ..!! Už trošku chápeš souvisloat?? Polopatičtěji to už snad nejde ..
                                    ještě 1 příklad, nejvhodnější .. Přepadnou 2 holomci chlapa, perou se a on jim uteče, lupiči odcházejí a najednou vidí dorostence, jak sedí opodál na zemi a jdou k němu a ptají se, chlapče, nevíš, kdo byl ten pán, co teď odešel, A on říká: To byl pan josef novák, co má v Šeříkové klenoty ..!! Věc veřejná??
                                    Jsou prostě situace, kdy je toto nevhodné .. J.

                                    0 0
                                  • pegas  

                                    to je prave to co olkyc dovedl do extremu..a ja to ted taky hodim do extremu-i kdyz ti ukazu OP tak muzu bejt stejne uplne nekdo jinej:-) nebo treba sem opravdu dotycny Frantisek Prochazka a nebo jsem Jiri Sustik a Olkyc je me druhe nick a treba tady kecam sam se sebou:-D..vyvrat to nebo to potvrd:-)..to na co sem narazel a co jsi treba mylne pochopil je to ze kdyz se tedka nekde potkame v Kurime tak dle fotky, kola nebo respektive kdyz zaslechnes nekde moje jmeno treba na infokanale tak budes vedet o koho jde…a spojis si me s profilem tady na foru..nemusis znat adresu s popisnym cislem,pocet znamenek na prdeli abys uveril ze dotycny existuje…viz olkyc- dal sem sem sice presnou adresu v ostrave a jakysi jmeno novak nebo co, ale stejne je to smyslene a vime vsici o koho se jedna…ja sem adresu nedal ale dle pravdive fotky v profile me poznas:-D

                                    0 0
                                    • Lišák  

                                      Však jo. Nepotřebuji vidět Tvůj OP, ani adresu. Pokud se v Kuřasu někde potkáme, můžeme klidně zajít na škopek. Protože se chováš normálně, tak je oprávněné se domnívat, že jsi naprosto normální člověk a nebudeme mít žádný problém. To se ovšem nedá říci o všech účastnících zdejší debaty. Naštěstí si může člověk vybrat, s kým na pivo půjde a s kým ne ;-)

                                      0 0
                              • multib  

                                odpoivěď je nad Tvým postem .. :-) J.

                                0 0
                            • Bafoon  

                              to že jsi paranoik ještě neznamená že po tobě nejdou…

                              tak nějak se mi zdá že to vystihuje celý Tvůj pohled na „věc“

                              :-D

                              0 0
    • Bafoon  

      Ted reší ten samý problém co ty. Začal jsem stavět kolo 21,5" byla málo tak mám 23" rám na 26" kolech, no jezdí to uplně v pohodě ale ta možnost 29" (jež mi byla utajena) je sakra sakra lákavá. Patrně svrbí prsty jen nás, český lid nad 190cm :-) Každopádně já 29" zatím jen očuchávám (chtělo by to někde bouchnout jackpot) a hlavně si ji chci nejdřív někde projet v terénu jestli za ty prachy vůbec stojí. Mno ale poptal jsem se v superioru kolik by chtěli za rám a zda-li by šla i vidla z 929 (rock shock tora soloair) a bylo mi řečeno že rámy budou někdy v březnu a za 3490,– a vidla by taky neměl být problém ale zatím nejsou naskladněný. Čiže 3500 za rám je myslím cena pro „smrtelníky“ a ta vidle se snad podaří sehnat za rozumější cenu než Reba za cca 12000 to se uvidí. Jinak by snad nebylo marný si domluvit testovačku na supa v jejich testovacích centrech maj je na stránkách. Pak hádám že bys za své kolo dostal slušný peníz a možná by jsi mohl i zvážit koupi celé 929 po nějaké šikovné slevě, to by snad vyšlo uplně nejlíp. mno o 29" se mi zvrhnul můj thread „moje nové kolo aneb chci podrbat“ nebo tak nějak tak ho zkus pročíst

      Držim pěsti pak napiš, docela mě to zajímá :-D

      0 0
      • Vevoda  

        Cest píšeš, že cena rámu bude 3500,– máš to od důvěryhodného zdroje? Za ty prachy by to slo. Na rebu se vykašli, RST 29"(vzduch-olej) za cca 5000,– by mohla taky fungovat.

        0 0
        • Vilém  

          Ale jak uz psal nekdo vyse, pokud do CR dovezli 3ks techto vidlic,jedna uz je reklamovana jako zmetek a zbyvaji 2ks, tak by sis mel pospisit,aby se na tebe dostalo:)

          0 0
        • miťo  

          RST nebude fungovat…

          0 0
      • Bafoon  

        Na kolik důvěryhodný? mno je to přímo z kontaktu na oficiálních stránkách supa :-D přece sem nedám nějakou špínu

        Dobrý den,

        tyto rámy budou k dispozici přibližně začátkem března, cena je 3 590,–. Vidlice k těmto rámům budeme mít také skladem, cenu zatím nevím. Začátkem března se tedy můžete informovat u nejbližšího prodejce kol Superior.

        S pozdravem / With best regards Milan Milian obchodní oddělení / sales department Bike Fun International s­.r.o.

        Tel.: +420 591 003 6­31 Fax: +420 556 493 189 E-mail: milan.milian@bikefunint.com Website: www.bikefunint.comwww.superior.cz

        0 0
        • Vevoda  

          To se ti omlouvám, takže přímo od tiskového mluvčího Supa. S tou vidlicí bych nespěchal zatím a s tím rámem taky nevím. Holt to chce vyzkoušet na vostro jak se na tom jezdí a jak se to chová jako celek.

          0 0
          • Bafoon  

            „důvěřuj ale prověřuj“ v poho, hele a projet se 929 od supa dá v praze5 a 6, Klatovech, a kdesi u Plzně, nevim jak ty ale já mám nejblíž prahu a to cca 130km což je z testovacího hlediska opruz, ovšem nic není nemožné a doufám tudíž jsem :-D

            0 0
            • Vevoda  

              „a ty prověřené si…“ tak nějak, Prágl mám asi cca 230km což neklapne, ale zkusím jiný okolní obchody, problém bude s velikostí rámu, co sem viděl tak měli jenom 19" a to je malý. Zvažuju 23", ta by mi měla sedět, respektivě na ní ležet :-) /650mm efekt top tube/

              0 0
    • tonda.bavorak1  

      Taky se pridam s tim co jsem zjistil. Takze psal jsem snad na vsechny pobocky co ma superior na strankach a vratila se me vzdy cena 3490,– Nekde me dokonce napsali ze se bude delat jen jeden ram do volneho prodeje (asi pdle toho kterych bude vic 829/929) Pry by se mela dat sehnat i ta samotna OM vidla.

      Dale jsem psal do RB, ted je 29" ram stale jen na zakazku, ale pry na prelomu brezna/dubna by uz mel byt v normalni nabidce a cena by nemela presahnout 10k.

      Snad se to nekomu bude hodit.

      0 0
      • Mirman  

        ..myslím,že rám u obou Supů je stejný ,akorát se liší barvou,ptal jsem se na dostupnost těchto kol a budou prej někdy z jara,asi pošetřím…

        0 0
        • Vevoda  

          ramy jsou stejný, lišej se nálepkama, materialově podprůměr. Cena uměrná kvalitě.

          0 0
      • vladaza  

        mě teda říkali v lednu, tak nevím, aby to člověk dal do příští zimy do kupy

        0 0
    • Martin  

      zneužiju tohle vlákno na malý dotázek. chci vylepšit mou modrou potvoru, mám možnost koupit lehce jetou vidlu RS Tora 318 sundanou ze 29" Supa. k ní chci koupit mechaniku Avid BB5. co vy na to? schválite mi to nebo zdrbete? měli byste případně nějaké tipy, čeho se při upgradu vyvarovat a jaké jsou oblíbené chyby? :-) Sup na Toru 29" kotoučovku montuje, takže z problémů s kotoučovkou a případnou tuhostí strach nemám :-)

      0 0
      • Pebe  

        bych se to vůbec nebál, akorát bych si asi připlatil na BB7 kvůli jednodušší manipulaci a seřizování.

        0 0
      • Vevoda  

        problem muže nastat u delky krku vidlice, sup má krátký krky. Jinak by se to dalo řešit redukcí, prodlouží tí krk vidle o cca 5–8cm.

        0 0
      • Bafoon  

        Klidně bych se na tu vidlu chvilku jen díval než bych našetřil na BB7. Podle ohlasů tady a s rozdílem 7–8 stovek to neuspěchej :-) a jaký budeš dávat náby? (jen tak ze zajímavosti)

        0 0
        • Martin  

          to zatím netuším… co mi sežene kamarád, to tam dám.

          0 0
      • tonda.bavorak1  

        sakra taky bych chtel mit moznost koupit tu toru. Snad ten prodejce nekacela a pujde sehnat na jare. Nebo si dam jeste jednu sezonu na 26" a 29" kolo budu stavet pristi zimu…

        Jinak vozim na 26" BB5 a kamos ma BB7 a je fakt ze ty BB7 se lip serizuji ale zase jak casto serizujes, ja je seridim jednou a to vydrzi na dlouho. Mimochodem kdybys ty moje BB5 chtel tak se muzem domluvit prechazim na hydrauliky dam je levne, i s kotoucema avid a brzovejma pakama avid kdyztak napis na mail tonda.bavorak@seznam.cz

        0 0
        • Bafoon  

          na jaké hydrauliky přecházíš sim tě? Takovej rozumnej kluk to mě zajímá (bo jsou taky v merku) navíc kdyby jsi dal srovnání až je zajedeš budu moc rád :-) dííík

          0 0
          • tonda.bavorak1  

            psal jsem email :)

            Jinak ty brzdy rozhoduji se mezi avidama juicy 7 a nebo oro 18. Ale jelikoz nepotrebuju max vykon (ktery by mely mit vetsi avidy) ale potrebuji lepsi davkovatelnost tak to spis vyhrajou ora 18. Hlavne kdyz tam budu mit kotouce 160/160 to by asi s avidama nebylo dobre. Xt brzdy nechci :) (na kole potlacuji shimano :) )

            0 0
            • Martin  

              taky jsem ti poslal mejla :-)

              0 0
    • dancing dog  

      Já jen ještě, nevím jestli to někdo výše už nezmiňoval, zahlédl v nějakém článku, že je vidlice RS Tora na 29, myslim, že to bylo o Kona Kula 29 nebo tak nějak…

      0 0
      • mitch  

        A manitou minute 29 nebo něco takovýho…

        0 0
      • Bafoon  

        mohla by to být Tora 318 solo air? tedy dle stránek www.superior.cz na modelu 929 je právě Tora :-D

        0 0
        • Martin  

          tyhle vidle se děsně blbě shání, podle toho, co vím, je RS dělá pouze jako OEM komponenty pro superiora a možná další výrobce

          0 0
          • Bafoon  

            snad by se dala objednat přes supa samotná, tak nějak mi to sami tvrdili když jsem se po ni ptal :-) prý začátkem března, kdo ví…

            0 0
            • mitch  

              no vidle je na chainreaction­cycles.com asi za bůra nebo tak nějak…

              0 0
              • Bafoon  

                pocem ty kluku já ti dám hubana!! :-) moooc šikovnej odkaz pro bafoonka

                0 0
                • mitch  

                  hmmm :D

                  0 0
                  • Martin  

                    ale no tak, chlapci :-)

                    kurnik, tora i s čepama na véčka :-)

                    0 0
                    • Vegan  

                      ne ze bych ti chtel kazit radost, ale na obrazku je Tora 318 26" ( podle zdvihu todle neni 80mm vypadato na vic ale 29" umi jen 80mm ) a oni prodavaji 29" a v popisu jsem nenasel nic o Vckovych brzdach tim nerikam, ze je nemuzou mit ono vydlice ktere se delaji jako OEM jsou spise zakazkovy na miru, takze jestli nejaky vyrobce chtel Vcka asi je tam bude myt, i kdyz se o tom clovek nikde nedocte, ale je fakt ze cena vychazi cca na 5k coz je hezka cena, pokud tedy plati ta tucne napsana, i kdyz je potreba pripocist postovne vychazi lipe jak z Ebay za 6200 na nase, ale ty Vbreak bych radsi overil :)

                      0 0
                      • mitch  

                        No tak je to 80 mm na disc no a co…ale 4900(cca,poslani do CR je free:)) je dobra cena a za 5700 pres DHL furt dobry :)

                        0 0
                        • Vegan  

                          ja reagoal na nadseni DoomHammera ktery se tesil, ze nebude muset menit brzdy :), ale jinak mas uplnou pravdu je to vyborna cenovka

                          0 0
                          • Martin  

                            já už „svou“ toru slíbenou mám a s výměnou brzd jsem smířen – spíš se na ty kotouče těším :-)

                            0 0
                            • Vegan  

                              ja te nenutim ji brat klidne kdykoli muzes zmenit nazor ja na tvem myste bych to udelal a nejsem natolik zaslepen abych to druhemu upiral :o) takze pokud zmenis nazor staci se ozvat nikomu za zle to myt nebudu …

                              0 0
                              • Martin  

                                ne ne, penízky na vidli mám připravené a hned jakmile bude tora volná, ji beru! žena je s investicí smířena. hurá na koutouče!

                                0 0
    • sorak  

      cau, dost mozna uz mas vybrano, stejne ale pridam nazor – doporucil bych 29" – sam na nem jezdim a jsem max spokojeny

      k zvazovani ramu jeste doplnim Mrazka – pokud teda nemas nic proti jeho designu, s cenou se vlezes do 10tis a jeste ti to udela na miru / upravy na prani

      nechal jsem si u nej delat ram – viz profil

      0 0
      • vladaza  

        taky ladím rám, tento týden jsem mluvil s panem Heinikem z RB a nepotěšil mě ani trochu, protože rámy na 29" nejsou a nebudou / snad příští rok/, vkládal jsem do RB docela naděje, tak jsem mírně zklamaný, soraku – chlape nevyfotil bys mi to svoje kolo, z toho profilu toho moc nevidím / nebo se blbě dívám/, vím jak Mrázek vypadá v 26 " / brácha má jedno kolo doma/, ale 29 je trochu jiná píseň

        0 0
        • Vilém  

          Ma ho v profilu:)

          0 0
          • vladaza  

            má, pro oči nevidím

            0 0
            • delfyn  

              chtěl bych na 29 kde mám zatím pevnou vidlici, odpruženou, ale mám Včka, ty bych chtěl zachovat. Z možností vím starou Marzocchi MXR Air 29, RST 29,suntour nrx rld, NRX9100)

              Zajímalo by mě jestli mají Ty nové NRX dost místa pro pláště 2,1 hlavně na výšku, nemáte s ní někdo zkušenosti?

              http://www.koloshop.cz/…-model-2009/

              U starších NRX 8100-a další to mám vyzkoušený tam je místa dost.

              Nejradši bych ale bral Marzocchi MXR Air 29, kdyby se doma někomu válela:)

              0 0
              • Martin  

                letošní RST M-29 už nemají čepy na véčka. leda bys sehnal lonskou.

                0 0
                • delfyn  

                  jo to vím je to škoda ta nová vypadá o dost líp, ale asi jen graficky:)

                  0 0
                  • Martin  

                    jo, je to škoda, M29 na véčka jsem chtěl hodit kamarádce na kolo místo krosové suntourky s tím, že by časem přešla i na kotouče, ale mezitím by si nechala véčka a hlavně měla pořádnou vidlu.

                    0 0
              • scalar  

                S novou NRX nebude problém, šel bych ale do vzduchové verze, dělá se i se zdvihem 75 mm, hliníkové vnitřní nohy i krk, nastavení odskoku – v podstatě vychází s Axonu, může být i se zamykáním na baterky…

                http://srsuntour-cycling.com/…ed/index.php?…

                0 0
                • delfyn  

                  tu jsi prodával nebo koupil?jak široký je tam na fotce plášť?

                  0 0
                  • scalar  

                    Vidlici jsem prodal (vyhrála to pevná :-) )

                    Plášť tam je Schwalbe FF široký 40 mm, ale měl jsem tam v pohodě i Geax Barro 2,0".

                    0 0
                    • delfyn  

                      já mám Nanoraptora a ten je vysoký 52mm+rezerva na bahno se taky hodí, ten Barro je beztak užší jak 2,0 ne? kolik tam bylo cca místa?

                      0 0
                • delfyn  

                  tu jsi prodával nebo koupil?jak široký je tam na fotce plášť?

                  0 0
                  • delfyn  

                    vypadá to jak krosový plášť, tak max 40mm, jak je na výšku? mě naměřili z obchodu že tam je 370mm k můstku což je s odřenýma ušima:)

                    0 0
                    • Martin  

                      kamarádka má na kole suntourku NEX 4050. dal jsem jí tam plášť crossmark 2,1 a vešel se skoro v pohodě – k můstku má místa dost, v podstatě stejnou mezeru jako mám já u Reby. akorát při nasazování a vyndávání kola plášť drhne o špalíky brzd. ale s tím se dá žít.

                      0 0
                      • delfyn  

                        no a to bych skoro řekl že ty Nex maj užší a nižší tvar noh.

                        0 0
                        • Martin  

                          takže se v podstatě nemáš čeho bát :-)

                          škoda jenom, že ty krosový vidle maj tak tenký vnitřní nohy. zdvih bych klidně oželel, ale tuhost mě děsí

                          0 0
                          • delfyn  

                            já bych přemýšlel o novějších NRX a ty maj nohy 30mm proti starým NRX s číselným označením 8100, 9100 atd. ty maj 28mm

                            0 0
              • Al Stra  

                a co se ti nelibi na tve ocelove?

                doporucuji rebu nebo foxe

                vecka jsou uz jenom za trest

                0 0
                • delfyn  

                  no chtěl bych trošku víc pohodlí, nevím proč bych měl dávat něco jiného jak Včka (nic proti kotoučům, klidně bych je na kolo taky dal), zatím mi Včka stačí, na maratonech dávám z kopce lidi na celoodpružených kolech s kotoučema sice v zadních řadách ale jo, nijak výrazně mě prostě Včka nelimitují.

                  Mám rád jednoduchost kol a možnost co nejvíc si udělat na kole sám

                  0 0
                  • maajkee  

                    Mám rád jednoduchost kol a možnost co nejvíc si udělat na kole sám

                    Právě když si dáš kotoučovky, tak s nima nebudeš muset dělat nic :) a nebo si dej mechaniky BB a můžeš si pořád všechno dělat sám a ani nemusíš měnit páky.

                    0 0
                    • delfyn  

                      :) JO DLOUHÁN TAKY V CYKLOSERVISU ŘÍKAL ŽE JEDINÝ CO SE MU NESTALO, TAK ŽE BY SE UTRHLA HADIČKA OD KOTOUČ. BRZDY

                      0 0
                      • Al Stra  

                        komu není rady, tomu není pomoci…

                        0 0
                        • delfyn  

                          Včka mě limitují jen u výběru vidlice, to je pravda, nikoho o tom nepřesvědčuju mě prostě stačí:)

                          0 0
                          • maajkee  

                            jasný, člověku stačí spousta věcí, může klidně volat 10 let starým mobilem, koukat na ČB televizi, jezdit škodou 120, všechno přece uplně stačí ;)

                            0 0
              • delfyn  

                nevíte jaký jsou rozdíly mezi vidlema NRX 2009 a 2010?

                0 0
    • Al Stra  

      a co se ti nelibi na tve ocelove?

      doporucuji rebu nebo foxe

      0 0
    • Hynas  

      29 NEBRAT!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.