• pavelxy

    Ahoj, poradí mi někdo přední světlo do 1000 Kč, ale s integrovanou nabíjecí baterkou. Díky.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ty v*le, lenost, lenost, lenost. Registrace dnes, ale že by sis přečetl Desatero! HISTORIE!!!! Je toho tam mraky..

      0 0
    • JendaH  

      Doporučuji vybrat si z podstatně větší nabídky světel bez integrované baterky (například na eBay, většina je jich hluboko pod tisíc) a následně pomocí vteřinového lepidla udělat z neintegrované baterky baterku integrovanou. Nějak mě ale nenapadá důvod, já jsem rád, že můžu v zařízení baterku vyměnit…

      0 0
    • Kolbaba71  

      Já používám Convoy S2+. https://www.fasttech.com/p/1826700 Nemá integrovaný akumulátor, ale cena/velikost/výkon je bezkonkurenční. Svítí to opravdu hodně, na plný výkon to s kvalitním aku (Panasonic 3400 mAh) vydrží svítit ke 3 hodinám. Ale každýmu normálnímu člověku stačí 30% a ti, co ještě používají žárovky, tak by mohlo stačit i těch 5%. S nejslabším módem se dá svítit nepřetržitě víc jak dva dny. Moje kamarády a známý tato svítilna též zaujala a tak jsem jim pomohl sehnat dalších 8 kousků. Svítilna vyjde na cca 400Kč, slušný aku 18650 Panasonic 3400mAh na 200Kč, nabíječka 130Kč a držák na kolo 30Kč. Takže bez potíží do 800Kč. Svítilna je malá, vejde se bez potíží do kapsy dresu.

      0 0
      • oddie  

        pro gramaře: S5 je o něco lehčí, za stejnou cenu :)

        0 0
      • Paja  

        Nemas nejakou fotku cesty osvetlene tim Convoy S2+? Ted jsme o tom svetle debatovali v nasem brnenskym vlakne. Podle diskuzi, na ktery daval odkaz obda a podle toho, co pise niz oddie, by to melo mit pomerne siroky kuzel…je to tak? Tj. bylo by to vhodne jako hlavni svetlo na rodla?

        0 0
        • nomecz  

          zkus napsat treba na youtube „Convoy S2+test“ a mas tam 6 pulek videi kde s tim sviti

          0 0
          • Paja  

            Dik, to me nejak nenapadlo, vypada to o.k.

            0 0
            • nomecz  

              jinak ji mam taky (jednu sem utopil ale uz sem obednal druhou)

              a je to univerzal mam k tomu drzak na riditka za par korun a popruh na hlavu misto celovky a nemusim nic ostatniho resit jak na kole tak nekde pod stanem

              0 0
              • Danekp  

                A muzes vlozit odkaz na nejaky ten drzak??… Jinak batrku nevidim nikde pod 600Kc…

                0 0
        • oddie  

          Já ho tak používám (S5 s T6 3B LED a pouze 2,4A driverem). Fotku ale nemám.

          0 0
      • Tecka  

        Vyplatí se investice do verze aku 18650 s ochrannou elektronikou (pro použití jen v LED světle) nebo je lepší koupit ty průmyslové bez ochrany a častěji je měnit za nové?

        0 0
        • oddie  

          Pro světlo s kvalitním driverem, co má svoji ochranu, je lepší aku bez ochrany, a do některých svítilen ani nejde ten s ochranou vložit, protože je delší.

          0 0
          • Tecka  

            Řeším to pro ten zmiňovaný Convoy S2+. Dívám se že ochrana tam je, max délka „jen“ 67mm takže rozhodnuto – průmyslové bez ochran. Díky ! :-)

            0 0
        • Vilém  

          Vetsina slusnejsich svetel se vypina pri podpeti sama. Takze tam rvu aku bez ochrany.

          0 0
      • psedma  

        dotaz: Convoy S2+ mi nějak změnil režimy blikání – dřív jsem měl normálně low – mid – max – rychlé blikání – SOS blikání, teď najednou z ničeho nic místo posledních dvou režimů mám low – max. Co mám udělat proto, abych měl zas blikací režim?

        0 0
        • Paja  

          Prepni ho na low rezim, po cca 2 sekundach svetlo „mrkne“, hned po tom ho vypni/zapni (staci i jen namacknout) a mas zase 5 modu.

          0 0
          • Lenka.05  

            Tybrdo, a ja si myslela, ze je baterka vadna, kdyz na low rezimu „mrkne“ :))) Zajimave, ze mi to dela jen Convoy 2, ten S5 to nedela, aspon jsem si nevsimla teda.

            0 0
            • Paja  

              …a pritom si stacilo jen poradne precist popis na Fasttechu ;-)

              To switch mode group: switch to low mode and wait for 5 seconds. As soon as you notice a quick blink, half press the power switch and mode group is then toggled

              S5 to tak ma taky.

              0 0
          • psedma  

            díky moc, už zase funguje, jak má ;-)

            0 0
    • Miramar  

      Řeším to samé,číně v tomto směru už moc nevěřím…měl jsem nějaké z Aliexpress a asi po půl roce přestalo svítit a protože elektru vůbec nerozumím tak jsem ho mohl akorát tak vyhodit:-)

      Mám vyhlídnuté Moon Meteor 200 z/do práce po cyklostezce která není osvětlená takže bych potřeboval něco slušného,ale zase je to rovná cesta z hladkým asfaltem tak nepotřebuju žádný reflektor.

      0 0
      • Quido M  

        Mám ho taky, svítí parádně, ale už ho nahrazuju „baterkáčem“ – mne právě štve, že se nedají měnit baterky, když někde zakufruju a doje šťáva, jsem v p****, pořád musím myslet na to jestli je dobitá – takže jsem koupil Catey a jsem v pohodě, když jedu daleko, vezmu baterii navíc a je to (nejsem gramař)

        0 0
        • Miramar  

          Tak já ho budu používat čistě jen na dojíždění do práce,takže není problém ho strčit do USB dobít.Jinak jak jsem psal na cestu po neosvětlené cyklostezce stačí?Jak dlouho asi vydrží?Zvažoval jsem i to slabší Meteor 100 nechci zas šetřit za každou cenu:-)

          0 0
          • James.Sniper  

            Na tu slabší zapomeň, ta je použitelná max do města na osvětlenou cestu. Ani ta silnější (200lm) není bůh ví co, ale už se s tím dá jezdit. Já mám na kole XM-L (odhadem může dát něco přes 400lm) a na neosvětlenou cyklostezku při 30km/h (8.5m/s) je to tak akorát.

            0 0
            • Quido M  

              ta silnejsi je naprosoto v poho, kor kdyz jedes po ceste… akorat to chce si vecer vymenit slunecni bryle za cire ;-)

              0 0
              • Esi  

                a nebo pořídit něco co má 800lm a potom si ty sluneční brýle můžeš nechat :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  mě u těhle světel vadí, že svítí bodově, nebo max 2 metry před kolo. Když už bych v téhle ceně něco řešil, tak něco na způsob solar stormu, ale to nesplňuje zadání all in one.

                  0 0
                  • Esi  

                    taky budu právě proto pořizovat světlo které má baterie zvlášť připojené kabelem, ty podovky jsou k ničemu pokud nejedeš někde kde to dobře znáš za světla

                    0 0
                  • oddie  

                    Viz to výše postované Convoy S2 nebo S5, ten kužel je poměrně široký, žádná bodovka.

                    0 0
                  • Quido M  

                    tak ale pise, ze chce neco na cesty – je treba rozlisovat svetlo, abych byl videt a pripadne si prisvitil na ragulerni silnici, a svetlo, bodle ktereho chci jezdit v noci nekde v lese v terenu…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Když píše něco na neosvětlenou silnici, tak asi těžko chce něco, co nesvítí, nebo svítí bodově (což je většina světel tohoto typu). Oddie psal, že ten convoy širokej kužel má, tak proč ne..

                      0 0
                      • oddie  

                        Pokud někdo chce vidět naživo, tu S5 můžu v Praze předvést, ještě 501 tu mám, ostatní světla se mi nějak poztrácely.

                        0 0
                        • Kolbaba71  

                          Já tu S2+ můžu taky v Praze ukázat. navíc ji tahám všude sebou, i když nejsem na kole. Proto uvažuju o tom, že si pořídím ještě jednu, abych ji nemusel přehazovat. Pokud by byl zájem, tak bych neviděl ani jako velký problém uspořádat předváděčku nejrůznějších svítilen přes FMF fórum, z jehož srazu jsou ty foty ze Šárky.

                          0 0
            • Kolbaba71  

              Já radši ve městě svítím víc, než míň. Aby mě nepřehlídli.

              0 0
              • Quido M  

                spravne – a taky, kdyz mas moc ostre (cti silne) svetlo, oslnujes, protoze na sklon svetla na kole zadny predpis neni

                0 0
                • drood  

                  Ale je:)

                  "Jízdní kola pro jízdu za snížené viditelnosti musí být vybavena následujícími zařízeními pro světelnou signalizaci a osvětlení:

                  světlometem svítícím dopředu bílým světlem; světlomet musí být seřízen a upraven trvale tak, aby referenční osa světelného toku protínala rovinu vozovky ve vzdálenosti nejdále 20 m od světlometu a aby se toto seřízení nemohlo samovolně nebo neúmyslným zásahem řidiče měnit, je-li vozovka dostatečně a souvisle osvětlena, může být světlomet nahrazen svítilnou bílé barvy s přerušovaným světlem,"

                  0 0
                  • Quido M  

                    lol …tohle je právě pravidlo nanic, pokud neurčuje úhel – budu-li mít malé kolo, nebo světlo umístěno nízko, např. 60 cm od země, budu podle toho předpisu svítit protijedoucím pěkně do očí, oproti kolu, které bude mít světlo na řídítkách ve výšce 120 cm nebo výše… jinak z tohoto pravidla vyplývá pouze to, že bych neměl mít čelovku

                    jinak – pojem „dostatečně a souvisle osvětlena vozovka“ je taky náramně nejednoznačný ;-)

                    0 0
      • Twister  

        Tohle mám akorát s logem Force a jsem moc spokojen. Malé, odolné, na silnici mi stačí 100lm střední mód, do terénu kombinuju s čelovkou, 200lm jen do sjezdů. Pro mě zásadní je indikace stavu baterie. Udávané doby svícení sedí.

        0 0
      • marapara  

        Řeknu to tak, světlo na dojíždění do práce asi celkem v pohodě. Naprosto nevyhovující je to, že nevíš v jakém stavu máš akumulátor a nemůžeš jej nijak vyměnit za nabitý.

        Když chceš jet na delší vyjížďku, kde ti nebude délka svícení stačit, vyřešíš to jak? Koupíš si dvě nebo tři světla? To je asi blbost, ne? Prostě takové světla jsou na první pohled pěkné, ale prakticky nejsou moc vyhovující. Daleko lepší je koupit nějakou baterku s XM-L ledkou na 18650 lionku, koupit pár baterek a nabíječku a můžeš baterky měnit i v průběhu vyjížďky a nemusíš stále dobíjet, aby to světlo nedejbože někde nezhaslo vybitím a byls víš kde? Taky XM-L bude svítit tak jednou tolik.

        0 0
    • Kolbaba71  

      Mám fotku jen z porovnávačky v podzemí z cca 80m chodby. https://www.zonerama.com/…529/28470972 Porovnávali jsme tam i čelovku Lucifer s různě širokými kužely a různou teplotou světla.

      Pokud bys měl nějaký konkrétní požadavky tak bych se pokusil vyhovět.

      0 0
      • Paja  

        Predpokladam, ze je to na me…dik, stacila mi ta videa z YT, uz jsem ji objednal.

        Ta prvni svetla musi byt slusny vypalovaky oci, kdyz to porovnam s celovkou Spark (sam mam 460 NW).

        0 0
        • Kolbaba71  

          Fenix TK75 patří mezi nejsilnější „běžné“ svítilny. Má tři ledky XML. Acebeam používá novou led XHP50. Je to multičip – v postatě 4 ledky XML na jedný hromadě. Ale v malý svítilně by se neuchladila. navíc má viditelný mezery mezi čipy – v kuželu je vidět kříž. Lépe je na tom úplně nová ledka XHP35, jenž má čipy tak těsně vedle sebe, že kříž už vidět není. Je ale příliš nová a tak skoro nikde není, natož nějaký svítilny s ní. Svítilny s XHP mají díky většímu čipu širší kužel. Existuje ještě ledka XHP70, jenž je 4× silnější než Convoy se svojí XML.

          Olight Triton M30 jsem vozil před Convoyem. Výhoda je, že má dva aku a taj vydrží déle, ale je delší. Na fotkách je i moje čelovka. Na to, že má mít o 2/3 víc lumenů než Convoy (což nemá ani omylem), tak svítí dost slabě. Většina svítilen co se tam testuje se na kolo nehodí – jsou pčíliš velký a těžký. Neviděl bych problém v uspořádání předváděčky různých svítilen v Praze.. Už jsem byl svědkem předváděčky např. pro policajty či speeology.

          Sám se doma snažím vyrobit supersvítilnu, jenž by měla všechny testovaný svítilny strčit svým světelným výkonem do kapsy. Ale potrvá to ještě hooodně dlouhou dobu, než ji dokončím. Ale nebude levná a bude těžká. Na kolo ani omylem a na dlouhý pěší tůry taky ne.

          0 0
          • drood  

            Kolbabo, nějak jsi to zmotal. XHP-50 jsou v podstatě 4 čipy XP-G2. XHP-70 jsou 4 čipy XM-L2. XHP-35 je vlastně XP-L, ovšem dvouvrstvá, takže čip 3,5×3,5 mm a stejně jako XP-L se dělají i ve verzi Hi Intensity. Výkon má asi o třetinu vyšší než XP-L.

            0 0
            • drood  

              Máš pravdu, Kolbabo, XHP35 je 4čip. Ale je to fakt maličké, jako 4 XPE2 v sérii. Proto taky to napájení 12V.

              0 0
        • obda  

          Co jsi nakonec vybral za driver – 2100 mA nabo 2800 mA?

          0 0
      • Smazaný účet  

        super porovnání!

        0 0
    • pavelxy  

      Díky za vše, nakonec jsem to přehodnotil a objednal SolarStorm X5.

      0 0
      • Quido M  

        aha – tak to je tvoje kolo !! :-D

        0 0
        •  

          pěknej cirkus:-)

          0 0
          • Esi  

            Tam už jen není vidět ten nosič na kterém je baterie z náklaďáku aby to svítilo alespoň hodinu :-) a když se chceš držet za ty rohy tak musíš mít svářečské rukavice aby jsi si nepopálil zápěstí :-)

            0 0
        • Smazaný účet  

          A ve výsledku to je úplně nap*ču :D :D :D

          0 0
      • Quido M  

        tak jsem na to koukal podrobne, neni za stejny peniz lepsi ta RX02 ?

        mirne lehci, pritom vyssi vykon…

        0 0
      • marwin  

        Taky o te SS X5 premyslim. Jake mas zkusenosti? Chodi kazde svetlo zvlast, tak jak pise expert? Jak velky rozdil je mezi obema reflektory? A jaky jsi bral aku-pack? Co vydrz? Vozis jen na kole nebo i na prilbe? Podle parametru to vypada dobre.

        0 0
    • Quido M  

      nevidel nekdo svitit, nebo dokonce nema tuhle sigmu..?

      0 0
      • Vilém  

        0,5W, to bude pekna bludicka.

        0 0
        • Quido M  

          možná jo, možná ne – „Wýkon“ dnes u nových technologií tolik neříká…

          chtěl jsem spíše vědět, jestli ji někdo nemá, nebo neviděl v akci, nějaké dohady jsou nanic

          0 0
          • Vilém  

            On to neni vykon, ale prikon. I kdyby to melo ucinnost jako nejlepsi soucasne LED, tak proste 0,5W je malo.

            0 0
        • JendaH  

          Nepíše kde to plánuje používat. Já mám světlo s příkonem 0.3 W a po silnici s tím jde jet tak 25, což mi stačí (nejezdím v úplné tmě moc často). A nestálo 629, ale $5 na ebay.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Od Sigmy mam tuhle http://cyklosvitilny.heureka.cz/sigma-illux/. Jako svítí ale moc velká paráda to není http://cyklosvitilny.heureka.cz/sigma-illux/.

        0 0
        • Quido M  

          mám právě starší Cateye, taky na 3× AAA, svícení taky žádná hitparáda, ale je malá, lehká, skladná, mám ji jako nouzovku na dojetí, pořád v brašničce pod sedlem, když někde zakufruju… je už stará a hledám něco na obnovu,

          tak jsem se domníval, že ty dobíjecí Li-Ion budou lépe svítit, než ty na tužkové baterie, i když ta výměna baterií, kdy potřebuju, má taky něco do sebe…

          0 0
          • oddie  

            Nouzovka na dojetí, malá, lehká a skladná se dělá na jednu tužkovku (AA), alternativně na jednu lionku 14500. Má 3W ledku, naplno necelou hodinu, na slabo přes 3. Vypadá to zhruba takto: https://www.fasttech.com/…00-lumen-led-

            Určitě se dá sehnat novější, tohle mám už snad 5 let…

            0 0
            • Quido M  

              to, co uvadis je hodne nouzova – musi mit jeste nejaky uchyt (tady to se musi nejak poresit), neni o nic lehci nez ta Sigma, vydrz velmi slaba, takze nevidim zadny posun… Sigma ma indikator baterky, uchyt zda se mi taky univerzalni…

              tak moje stara cateye – predchudce "teto ":http://www.cyklozone.cz/…ye-hl-el450/ – je i s uni-uchytem (muzu dat na jakekoli kaolo kamkoli) stejne velka, jen o 10g tezsi, je na 3 AAA, coz ji zaruci vydrz daleko vetsi a precejen trochu sviti, jenze je uz trosku vyviklany spinac a nekdy se mi sama rozne…

              0 0
              • oddie  

                Hm, 4× taková cena a výkon radši neuvádí, i když z uváděných 30h naplno si jej lze snadno odvodit – proti té Auroře v podstatě žádný. Aurora 3W, tohle dle výpočtu 0,1W, možná 0,2W. Holt je to o tom, co kdo preferuje.

                0 0
                • Quido M  

                  ty watty jsou dnes nic nerikajici – diody moc nezerou a sviti slusne, ale ta cateye je pravdu staricke svetlo, v te dobe moc podobnych alternativ nebylo… cena neni en o vykonu, ale taky o provedeni, o tech perovych svetlech si myslim sve…

                  Moje priority:

                  • slune svetlo, ale ne zase zbytecne nejaky reflektor typu solarstorm (ten beru jen, kdyz vim, ze pojedu v terenu ve tme)
                  • mala hmotnost (40–50g)
                  • uni uchyt, ktery nemusim predelavat z kola na kolo
                  • vydrz minimalne aspon tech 5 hod (ne ze pojedu v kuse 5 hod, ale at nemusim furt menit ci nabijet baterky – at to aspon tyden vydrzi)
                  0 0
                  • oddie  

                    A ten blábol, že jsou watty nicneříkající sis vycucal zhruba kde? Vzhledem k tomu, že v účinnosti moderních ledek nejsou rozdíly v řádech, výkon o tom, jak to bude svítit, vypovídá více než výmluvně. Zvláště při rozdílu 0,2W a 3W.

                    0 0
                    • Quido M  

                      ale no tak, jasneze, pokud je uveden skutecny vykon, tak plati, co rikas, ale budme realisti – dobre vis, ze to tak vzdy neni, teorie a parametry psane v dokladech jsou casto na hony vzdalene od skutecnosti, napr. mam doma dve starsi celovky, na jedne pisou 0,75W led a na druhe 2W, a pritom ta slabsi sviti daleko lepe…

                      a kdybych to srovnaval v ramci jedne znacky, budiz, ale takhle…

                      …a jak jsem psal, pro mne jsou podstatne kompromisni parametry – vydrz, slusne sviceni a kompaktni provedeni…

                      jestli neco sviti hodinu ostrym kuzelem na vzdaleniost 200m mne az tak nebere…

                      skoda ze neuvadeji ten svetelny vykony (tok)- to je uzitecnejsi, i kdyz mnohdy taky ruzne namereny paramter – mam zkusenost, ze taklovych 200lm mi vetsinou staci…

                      0 0
                      • oddie  

                        To ti věřím, že ti 200lm většinou stačí, jenže tomu se tahle bludička neblíží ani ve snu, ani svítilna s XML napájená 18650 nedá reálných 200lm po dobu 5 hodin na jeden aku. Jen abychom uvedli údaje do reálného rámce.

                        0 0
                        • Quido M  

                          chtel jsem napsat „staci az nad hlavu“ ;-)

                          0 0
                        • Quido M  

                          tak sna jsi mne pochopil, o co mi jde… jasne, ale i bezne led maji dost rozptyl od ralnych 75lm/W az po 100lm/W, ty specialni pak prekracuji hodnoty 100lm/W, ale myslim, ze za cenu zivotnosti… takze na 200lm potrebuji shruba 2W,

                          ale pak hodne zalezi na parabole, optice atp. tady preferuju tvar kuzelu, rozptyl a stabilni svetlo v kuzelu…

                          a na nocni jezdeni v terenu, je to pak neco jineho

                          0 0
                          • oddie  

                            To, co dostaneš ve světlech má tak 80lm/W – v laboratoři. V reálné malé svítilně s mizerných chlazením klidně 20% dolů. Takže na 200lm na čipu jsi na 3W. Ztráty na té nic moc parabole a krycím skle, k tomu ztráta na měniči, když budu hodný, máš to celkem za 5W, abys dostal opravdových 200lm na výstupu za sklem té lampičky. Nejlepší baterky 18650 mají nějakých 12Wh. Takže asi tak…

                            0 0
                            • Quido M  

                              souhlas…

                              0 0
                              • oddie  

                                Vcelku rozumný kompromis je C5 (co vozím já), UF2100 apod. trubičky na jednu 18650. Je to ještě poměrně malé a lehké (i když baterka, aku, držák je dohromady nějakých 150g, další náhradní aku + 45g), má to poměrně široký kužel, a módy jdou navolit tak, že to solidně svítí v případě potřeby, a docela dlouho vydrží na střední mód. Já v tom mám driver na 2,4A, střední bere 0,8A, s aku 3,4Ah to s přepínáním módů vydrží ty 3 hodinky. Aby to vydrželo 5, musel by se dát slabší driver, na nějakých 1,8A na High, s 30% na Mid by byl na nějakých 600mA, to už by mohlo dát 5h.

                                0 0
                                • Quido M  

                                  C5…?

                                  jde o to, že to co řeším – náhradu za starou cateye – je lehká a slušně svítící záležitost, jako záloha, co je cca 80% jízdní doby v brašničce pod sedlem, a když se stane, že zakufruju v práci nebo někde, tak dojíždím za tmy, zvláště teď na podzim je to aktuální, a tak jedu cca hodinu domů, po cyklostezce nebo silnici – žádné skopičiny po lese (na to mám pak na zimáka tu solarstorm cíleně napevno přiedělanou), čili stačí slušné světlo s pravidelným rozptylem v celém kuželu a spíše se širším kuželem… a aby to chvíli vydrželo chci proto, ať nemusím pořád, při každém popužití myslet na baterky a nabíjení…

                                  prostě takové to pohodlíčko, že mám světlo, kdyby něco a nemusím nic moc řešit¨

                                  s tou cateye jsem byl zvyklý, že sem tam si ji vyndám a poměřím baterky, jinak jsem ještě vozil 3 záložní nové k tomu (t.j. 30g navrch), takže v klidu… u nového světla předpokládám, že pokud bude interní baterie, že se musí občas pamatovat na dobití (ta Sigma má aspoň 2stupňový indikátor stavu baterie pro kontrolu), ale zase nemusím tahat áhradní baterky… to je celý můj záměr

                                  0 0
                • Quido M  

                  porad jsi nenapsal, jak tu auroru uchytit… zase nejake gumicky, co ve tme potratim ? ;-)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Normální držák na řidítka . Ale pozor, i ten se dá potratit! :D

                    0 0
                    • Quido M  

                      to prave nechci – bacuju 3 kola…takto si prepnu jen brasnicku a mam vystarano ;-)

                      0 0
                      • Vilém  

                        Tak ono koupit tri drzaky po 20,– Kc/ks, to je darda:)

                        Ale ono evidentne o takovato svetla nestojis. Takze si okoukni tu Sigmu a at slouzi.

                        0 0
                        • Quido M  

                          tak nejde o to koupit – nesnasim na kole same jakesi adaptery a uchyty a kdovico, jeste tak snesu, drzak na bidon, computer a brasnicku pod sedlem, to je na mne tak akorat na hrane…

                          ;-)

                          je to tak – okouknu

                          0 0
                      • obda  

                        Tak si kup něco na malého na 18650/cr123/14500 a připínej si to na helmu gumičkou :)

                        0 0
                        • Quido M  

                          na helmu NE!

                          :-D

                          0 0
                          • obda  

                            S tvými požadavky si nic jiného než tu bludičkovou Sigmu nezasloužíš ;)

                            0 0
                            • Quido M  

                              asi ne ;-)

                              pokud sviti aspon jako stara cateye (ale verim ze lepe), budu spokojen – jinak bohuzel, budu muset spekulovat dal…

                              0 0
          • Smazaný účet  

            Já přešel na čínskej solarstorm za 20 dolarů bomba svítilna. Mam dvě a tři batery packy. V hodně velké tmě stačí 1–2 stupeň, někde v terénu bych už svítil na 3. Výdrž něco kolem 10hodin na 1 stupeň.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jinak mám doma a v práci tuhle http://www.aliexpress.com/…6537689.html. Svítí fakt dost, o malinko méně než Solarstorm na 1 stupeň. Má i regulaci na šířku kužele a za necelých 5USD je to bomba cena.

              0 0
              • marapara  

                tvl 2000 lumen ledka Cree Q5, LOL :D

                0 0
              • LM  

                Tak jsem si ji zkusmo objednal a celkem zklamání. V kleci na baterky chybí na jedné straně 2 kontakty (jeden plíšek s pružinkou tam není) takže to budu muset dobastlit :-(

                ps: omluvte kvalitu foto, foceno mobilem z roku 2010 který nemá ani autofocus :-)

                0 0
                • Jakobo  

                  Docasne kousek alobalu nebo z kancelarske sponky, z docasneho se stane trvale.

                  0 0
                  • LM  

                    Už tu mam nachystanou stíněnou ethernet koncovku ze které vybrakuju plech a pružinku z propisky :-) Pak to ještě spájím dohromady aby to pořádně drželo a bylo použitelné i na kole.

                    0 0
                    • Jakobo  

                      Tu pruzinu z propisky nezaletujes a pokud se ti to podari po dobrem ocisteni HCl a pilnikem, tak to zas povoli. To uz je lepsi zalisovat. Uplne nejjednodussi je cast te pruziny rozmotat, prihnout k dalsimu poli a na konci smotat do mikulaske hole pro + pol. Pujde to blbe, ale pujde to.

                      0 0
                      • LM  

                        Tak jsem to nakonec „vymodeloval“ z kancelářské sponky. Na jednom konci malá pružinka (+), na druhém velká (-) a prostředek jsem vytvaroval tak, aby to zapadlo přesně do drážek na ten plíšek co tam soudruzi nedali. Světlo svítí. Hurá.

                        Když jsem to montoval na kolo tak to v tom drzáku úplně nedrželo. Světlo mělo tendenci vyjíždět dopředu i když jsem to utáhnul co to šlo, takže jsem tam mezi to musel dát kousek vystřižený ze staré duše. Teď už to drží jak přilepený.

                        Uff. To byl zase kup :-D

                        0 0
            • Quido M  

              to zni lip – ukaz ;-)

              0 0
      • Quido M  

        zjistil jsem, ze ji maji v prodejne v Havirove – tak se pujdu na ni kouknout… a poreferuju

        ;-)

        0 0
        • Quido M  

          Takže jsem ji zakoupil – Sigma Siggi – a musím říct, že nezklamala, je přesně to, co jsem potřeboval… malá kompaktní, pohodlně se vejde k nářadí a věcem do zadní mini-brašničky pod sedlo, svítí dle předpokladu, na standard výkon úplně dostačující pro nouzové dojetí na částečně osvětlených cestách a na silnici, na plný výkon se dá jet i v lehkém terénu, případně v terénu, kde to znáte, a přitom má i slušný rozptyl světla – ne jen úzký paprsek, ale i na krajích cesty je slušně vidět – navíc proti předešlé svítilně má poněkud teplejší světlo, čili barvy jsou o poznání reálnější… nemá cenu to srovnávat se SolarStornma podobnýma ohňostrojema s CREE/XML, s tím jsem víceméně počítal, ale je silnější a i lehčí a menší, než předchozí ledková Cateye na baterie AAA, takže je to ono…

          První zkušenost při zkoušení výdrže:

          Při stálém svícení po nabití asi 50 min plným světlem se rožně zelená kontrolka, což znamená 70% stavu baterie, to vydrží při plném světle asi 3,5 hodiny, pak se rozsvítí červená kontrolka, což znamená 30% stavu nabití baterie a pak začne pomalu světlo poněkud skomírat. S červenou kontrolkou svítí ještě tak asi 1,5 hodiny, ale to už začíná být nepoužitelné. Shrnuto, na plný výkon je světlo stabilní s výdrží cca 4–5 hodin, poté bych už na světlo moc nespoléhal.

          0 0
    • Miramar  

      Jen pro info… minulý týden jsem měl možnost otestovat světlo Moon Meteor 100 Váhal jsem mezi tímto a silnější Meteor 200 a musím říct pro mé účely(cesta po částečně neosvětlené cyklostezce do/z práce) bohatě stačí to slabší,svítí dostatečně a dobíjet ho bude stačit jednou týdně.Takže tento týden si pro něj jdu:-)

      0 0
    • jah  

      omlouvám se za zmatečné příspěvky, něco jsem napsal a nějak se uklik

      0 0
      • Kouba_2005  

        Vrať se na základku do 1.třídy a hledej v učebnici matematiky tabulku, kde děláš mezi čísla znaménka větší/menší. Zakladatel chce světlo do 1000,–, tak schválně, jak s tvojí variantou v porovnávacím testu pochodíš.

        0 0
    • jah  

      myslím, že jsem se už omluvil, ne?

      0 0
    • marianhom  

      A nějaké doporučení na prodejce z číny na solarstorm x2 co prodává originál,na alienexpresu jich je mraky ale jak mám vědět že to není padělek už se v tom ztrácím,dík za typ

      0 0
      • pavelxy  

        Pochybuju, že nějákej prodejce z Číny bude mít originál.

        0 0
        • zimic  

          Verim tomu, ze hodne prodejcu z Ciny ma original, jen my tomu neverime.

          0 0
          • gloom  

            To by mě právě zajímalo, jestli mezi těmi všemi levnými solar storm x2 z ebaye je nějaký originál. Mám akupack, nabíječku a díval jsem se, že na ebay lze koupit jen samotnou svítilnu do 500,–, což je super cena. Navíc třeba v červené barvě by mi ladila ke kolu. :-D

            0 0
            • jIrI___  

              N aliexpressu jsem teď objednával samotnou X2 lampu za 7 USD. Jsem zvědavý, jak moc velký rozdíl to bude v porovnání několikanásobně dražší origo lampou :)

              0 0
              • Jakobo  

                Levný Solar soudružky bez prověrky noční směna, dražší Solar kádrovaní soudruzi denní směna.

                0 0
              • Albek  

                Mohu potom poprosit o info ?

                0 0
            • Tencovozikmin  

              Mam novou cervenou vymenil ji za novou cernou X2.

              0 0
            • aymara70  

              To by mě zajímalo taky. Jak oddělit „plevy od zrna“ ?? Přečetl jsem hromady recenzí u jednotlivých svítilen,ale nic mi to nedalo. Jeden chválí,druhý haní..

              0 0
              • Johnnyxjr  

                Je to jednoduchý jestli se máš rád koupíš něco pořádnýho

                0 0
                • Quido M  

                  presne – do 1000 kacek koupis nejsk kompromis, na dojeti, kdyz te zastihne tma, ci nouzove osvetleni uplne staci, ale na plnohodnotny trail po tme urcite ne… a je IMHO neseriozni argumentovat cenou 500 Kc za solarstorm, kdyz je to cena za „zarovku“ bez baterek a dalsich propriet

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.