Použití Garmin Connect senzor pro zpřesnění ujeté vzdálenosti

15 nepřečtených
  • Wencanator

    Cyklisti ahoj,

    nezkusil někdo použít od Garmin senzor Connect společně s aplikací od Garmin tak, že mi aplikace upřesnění velikost obvodu kol a získám tak přesnější výpočet ujeté vzdálenosti.

    Předem díky za užitečné komenty.

    0 0
    • atty  

      Moc ten dotaz nechápu, ale hodinky nebo cyklopočítače od Garminu to dělají automaticky, že po první jízdě vypočítají z GPS a dalších veličin obvod kola a uloží jej k čidlu do počítače nebo hodinek. A tuhle kalibraci si při každé jízdě upravují (pokud si nenastavìš vlastní hodnoty „natvrdo“).

      0 0
      • ememem1  

        ani ne ze po prvej jazde ale po par desiatkach resp. stovkach metrov. mne sa to dokonca prekalibrovalo ked som zmenil plaste.

        0 0
      • Wencanator  

        Zkusím to vysvětlit.

        Zajímá mně možnost zpřesnění ujeté vzdálenosti pomocí senzoru Garmin connect, to je ten senzor ve namontovaný na kole společně s aplikací Garmin, kde bych předpokládal použití GNSS z mobilu a tím i zpřesnění a výpočet obvodu kola.

        V případě, že někdo nepochopí dotaz, můžu to napsat v english :-D

        0 0
        • milan.v  

          A kde je ten senzor umístěný? Senzor Connect je hodně zvláštní název, Garmin Connect je ovšem hlavní web, webové rozhraní, na kterém se zobrazují všechny jízdy + další a další informace, dají se tam plánovat jízdy, atd…

          Já jen, abys ze sebe zbytečně nedělal hlupáka…

          0 0
          • Wencanator  

            máš pravdu, ten senzor se jmenuje Garmin Bike Speed Sensor 2

            0 0
            • atty  

              A máš k němu i počítač nebo hodinky? Pokud ano, tak ti to obvod kola automaticky počítá i průběžně přepočítává – nemusíš nic řešit.

              0 0
            • milan.v  

              Aha, takže senzor rychlosti na náboji, potom ti na to už odpověděl ememem tady, Garmin to zpřesňuje sám.

              Co by mělo být důvodem toho umělého zpřesnění, nesedí ti údaje vůči čemu?

              0 0
              • Wencanator  

                nikde jsem nenašel, upřímně ani jsem moc nehledal, jestli se to zpřesnění pomocí GNSS počítá i v mobilní aplikaci, měním často tlaky a chci mít přesný výpočet.

                0 0
            • robb  

              jj, používám ho. Načtu si ho přes hodinky a pak v nich ručně nastavím obvod kola. Tak jako se to dělá v běžném cyklokomputeru. Rozdíl v ujeté vzdálenosti, oproti GPS měření přes hodinky, byl asi 4–5 km na 150 km.

              0 0
              • atty  

                Teď trochu nechápu já – ty si vypočteš/opíšeš z tabulek? obvod kola a místo Garminem vypočítaného obvodu dle GPS tam přepíšeš „svoje“ údaje?

                Jseš si pak jistej, že ten údaj nájezd/rychlost je přesnější, než z obvodu, který je průběžně kalibrován a vypočítáván asi i několikrát v průběhu jedné jízdy?

                Jako jde o houby, ale celkem bych věřil víc tomu opakovanému měření a výpočtu dle Garmin počítače/hodinek :)

                0 0
                • robb  

                  Mám pro každé kolo změřený obvod kola a to tam ručně doplním. Když to porovnám z trasami, které mám odjeté ještě když jsem používal běžné cyklokomputery, tak se to s tím shoduje. Bylo to odjeté jak na silničce, tak na biku. Kdy na každém kole jsem používal jiný cyklokomputer a ty ujeté vzdálenosti byly stejné ± pár stovek metrů. Když jsem to nechal na hodinkách, tak se mi i maximální a průměrná rychlost moc nezdála. Hlavně u těch dlouhých tras na 6–8 hodin, tam byl rozdíl oproti dřívějším jízdám ve vzdálenosti. Ono o nic nejde, ale když už to mám, tak ať to měří pořádně.

                  0 0
        • distance  

          Please write it in english. The sentence part „zpřesnění ujeté vzdálenosti pomocí senzoru Garmin connect“ is a nonsense in Czech. Sorry I did not know that you are not native speaker, but english (or any other language including Klingon) is surely not problem for bikeforum :-)

          0 0
    • distance  

      Rozumí někdo co Wencanator chce? :-D (sorry za neužitečnej koment)

      0 0
      • atty  

        Tuším, že tazatel nevládne češtinou, protože nepochází z naší země, proto jsem odpověděl.

        Teda pokud je čech (moravák, slezan, slovák…), tak pak je to teda hustý, co vyplodil… :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.