pojištění odpovědnosti pro cyklisty

15 nepřečtených
  • Copernicus

    jaké kdo máte zkušenosti?

    0 0
    • michomin  

      Jaké máš ty?

      2 0
    • Esi  

      Na to ti stačí pojištění odpovědnosti v občanském životě nebo jak se to jmenuje a je to běžnou součástí pojištění domácnosti, jen to chce nějaký rozumný limit a nejezdit na kole nalitej

      1 5
      • Esi  

        můžu se zeptat pana mínusáře na co konkrétně to pojištění které je součástí pojištění domácnosti nestačí ?

        0 2
        • xtonda  

          Mě vadí třeba to, že to je doplněk k pojištění domácnosti a nelze to sjednat samostatně, minimálně u některých pojišťoven, nezkoumal sem všechny. Někdo pojištění domácnosti nemá nebo to chce mít každé jinde.

          0 0
          • Kurt  

            Pojištění odpovědnosti má v portfoliu snad každá pojišťovna, není potřeba kvůli tomu sjednávat pojištění domácnosti.

            0 0
            • xtonda  

              Má, ale jako doplněk k něčemu, třeba na webu Kooperativy když jdu na pojištění odpovědnosti a že chci sjednat, tak mě to navádí na pojištění majetku, nemusí to být byt, dům nebo domácnost, jde třeba i ke sportovní výbavě, ale úplně samostatně to na webu nemají. Možná kdybych tam zavolal nějak by to šlo, ale přímo samostatně pojištění odpovědnosti nenabízejí.

              0 0
    • gerrard  

      Překvapivě dobrou.

      1 0
    • Dan205  

      Současně s pojištěním bytu mám ve smlouvě pojištění odpovědnosti (týká se to všech členů v domácnosti) na částku 10 milionů. Zkušenosti z praxe nemám a doufám, že ani mít nebudu.

      0 0
    • Fofrník  

      Máš fuk, kde si tuhle tzv. „pojistku na blbost“ uzavřeš.

      Podmínka první – uzavřít ji přímo u pojišťovny a ne přes banku jako třeba součást nějaké jiné finanční služby. To proto, že když bys jednou potřeboval tu pojistku využít, rozhodnutí o plnění probíhá mezi bankou a pojišťovnou, a ty jsi z kola venku jen jako čekatel na rozhodnutí. A co si budeme povídat, banka, pokud se vyskytnou problémy, za tebe do posledního dechu kopat nebude.

      Podmínkou druhou je fakt, že i tahle jednoduchá pojistka v sobě ukrývá řadu výluk a omezení – čili nástrah pro pojištěnýho, takže je rozhodně dobrý, znát pár „fíglů“, čím sebe samotného při hlášení pojistné události nepoškodit. Nejsem ani pojišťovák, ani expert, ale mám rád informace a určitou úroveň znalostí. Vím, že pojišťovny hodně řeší popis událostí a použitá slova/slovní spojení.

      U pojistky na blbost platí, že pokud se pojistná událost stala ve stylu: „…nevěděl jsem, že se něco takového může stát…“, máš smolíka pacholíka, protože nevědomost neomlouvá. Odkážou se na nějaké interní podmínky pojištění a jsi v haj…, v řiti.

      Když ale ke stejné události použiješ popis: „…činnost před a během události lze považovat za rizikovou, byl jsem si toho vědom, ale před i během události jsem se choval tak, aby pojistná událost nevznikla…“, máš obrovskou šanci, že pojišťovna bez keců vyplatí poškozenému peníze.

      Někdy to bývá tak, že to pojišťovna vyplatí a pak to po tobě vymáhá, protože právě to slovíčkaření.

      Sousedova milenka nám nacouvala do pojezdové brány, kterou zničila. Soused, že prej to vezme přes pojišťovnu, že má skvělou pojistku na blbost. Dopadlo to tak, že my jsme za týden měli peníze na účtu a souseda za měsíc pojišťovna urgovala, aby jim to zaplatil.

      0 0
      • jenda95  

        podminka 1: vetsina (ne-li vsechna?) pojisteni, ktere jsou soucast jine financni sluzby je stejne prima smlouva s pojistovnou, tj plneni resis primo s pojistovnou. Banka jim jen vybira penize. Parkrat overeno .. ale pochopitelne neznam vsechny sluzby.

        0 0
        • Fofrník  

          Ne, ne. Pokud je nějaké pojištění součástí jiné bankovní služby, typicky cestovní pojištění u debetní karty, potom ano, jsi v roli pojistníka i pojištěného a pojistné události, které se vztahují na cestovní pojištění řešíš sám přímo s konkrétní pojišťovnou.

          Pokud jsi si sjednal pojištění v bance, například protože ti bankovní poradce řekl, že k hypotéce musíš mít žitovní pojištění a oni ti ho rádi uzavřou, nebo že jako klientovi banky ti nabízejí pojištění nemovitosti, domácnosti, pojistku na blbost, atd., tak v případě, že jde o samostatně uzavíranou službu, jejíž prostředníkem je banka, potom jsi pouze v roli pojištěného, ale pojistníkem je banka a pak za tebe s pojišťovnou jedná právě banka.

          Jakmile na těch dokumentech – na pojistné smlouvě stojí, že pojištění se uzavírá mezi Bankou XY, Pojišťovnou XY a tebou, jsi prostě v roli pojištěného a jako pouhý pojištěný máš téměř nulovou možnost vyjednávat s pojišťovnou, pokud ti banka neudělí plnou moc, že můžeš jednat jejím jménem – jménem pojistníka. A to se stává zřídka.

          Z toho plyne fakt, že pokud chceš mít vládu nad svým pojištěním, VŽDY uzavírej pojistku osobně na své jméno přímo u pojišťovny.

          0 0
          • jenda95  

            aha – ja samozrejme mluvil jen o tom prvnim, me nikdy ani nenapadlo se poustet do neceho jako je ten druhy priklad :)

            0 0
            • Vrci  

              To je i každé pojištění, které je součástí úvěru na auto.

              0 0
      • DDDD  

        Tak hned první věta odporuje zbytku co píšeš. Tím, zme je to komerční neregulovaný produkt (narozdíl od odpovědnosti za auto), tak ty výluky má každá pojišťovna jinak. Proto se celkem hodí si je přečíst a případně uzavřít u jiné pojišťovny, pokud nevyhovuje…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.