• pee.tr

    Ahoj, chtěl bych od zkušenějších běžkařů poradit, jestli má dnes smysl kupovat boty typu http://www.lyze-snowboardy.com/…a-nn-75-pro/?…

    Mám takové už nějakých 20 let (běžky dlouho stály, poslední sezony najedu tak max. 100–150km za rok) a včera se mi podařilo při pádu vytrhnout boty z podrážek tak, že jsem sotva dojel k autu. Nejsem žádnej běžkař, pouze hodně rekreační. Boty vypadaly na první pohled v cajku, ale už se jim dělal lehce žralok a včera jsem to nějak dodělal. Myslím, že nové typy vázání, tuto poruchu vylučují. Chtěl bych vědět, zda novější typy vázání zásadně zlepší ovladatelnost lyží a komfort jízdy. U těch mým už byl docela problém zatočit, bota se kroutila aniž by hla lyží a zároveň při občasném pokusu o bruslení jsem jen těžko zdvihal špičky lyží. V budoucích botech chci jezdit především klasiku, což doufám, že úplně nevylučuje občasné bruslení. Děkuji předem za rady.

    0 0
    • JIRKAZDA  

      Ahoj, já mám stejný typ bot na běžky jako ty a jsem spokojen. Osobní zkušenosti s tím druhým typem vázání sice nemám, ale nějak po něm netoužím. Jednak je to o trochu jiných penězích a konkrétně pro mě, obdobného běžkaře jako ty, nedůležité. :)

      0 0
    • prvniodkonce  

      Na té 75 se dá nějak šoupat, rozhodně se však nedá mluvit o běhu na lyžích. Jako dítě jsem to měl, tak vím, o čem mluvím – jezdil jsem s tím po Šumavě a záviděl německým důchodcům normální vázání – vidím to jako dnes, ale to bylo před 15ti lety.

      Na chůzi na běžkách je to dostatečné – jinak ovladatelnost lyže se s novým vázáním zlepší značně, to je fakt, ať už je to sns nebo nnn, to je jedno.

      0 0
    • Nikovlas  

      Jednoduše – tohle je asi nejlevnější řešení (pokud nepočítám bazar. Jinak bys musel kupovat nové vázání. Ale ty nové systémy NNN a SNS (Rottefella a Salomon) jsou nesrovnatelné.

      0 0
      • pee.tr  

        S případnou koupí nového vázání samozřejmě počítám a zároveň doufám, že by se mi ho podařilo našroubovat na ideální místo po odejmutí vázání stávajího.

        0 0
    • tomxxx  

      Lepší to je, ale vše je o penězích. Vázání cca 700, boty tak min 1500.

      0 0
    • kolombo  

      Je to sakra rozdíl.

      Kup nové boty i nové vázání.

      0 0
    • zdenek  

      Máte někdo zkušenosti s botami, které mají provázek a plastové zdrhovadlo místo tkaniček?

      Zkoušel jsem to na prodejně a přišlo mi, že provázek se hůře drží a zařezává se do prstů, protože je tenčí než tkaničky. A pokud by odešel ten plastový bazmek, co ho drží utažený, tak jsou nejspíš na odpis celé boty…

      0 0
      • lukasmcl  

        Mám, je potřeba to postelovat aby to netlačilo na noze, ale mam boty jen střední třídy, drží to výborně, navíc bývá i plastova preska…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.