• Volovec

    Zdar, pomalu ve mně dozrávají roupy pořídit si na podzim (neboli až budou prachy) novou silničku. Využití by bylo na triatlonové závody – jak krátké hnojáky, tak i občas nějaká půlka. Celého už jsem jel (10:30) a (momentálně) nemán na repete čas (myslím na nějaký smysluplný trénink). Nechci kupovat kozu, kterou bych pak užil cca 3× ročně a na místní závody by mně s ní ani nepustili. Spíš uvažuju o nějakém aero rámu, normální výbava + hrazda a TT sedlo. Teď jezdím Torpado Krabon (karbonová zadní stavba) vel. 51, na ultegře. Na novém kole bych snesl i 105. Výška 172 cm, váha 60 kg.

    Co jsem se zatíím zběžně díval, narazil jsem na toto:

    Pells R7 Aero – http://www.pells.eu/…ro/rok-2015/

    Felt AR 5 – http://www.mojekolo.cz/felt-ar-5-2015

    Merida Reacto 4000 – http://www.mojekolo.cz/…replica-2015

    Rozpočtově se nechci dostat moc přes 50 tis. Pokud bych koupil s obyč kolama, dával bych na něj svoje bazarová 38mm galusková Tufa, při koupi Pellse bych asi rovnou koupil s jejich 50mm koly.

    Nebyl by nějaký jiný tip nebo přímo nevíte o nějakém slušném kole někdo na skladě s rozumnou cenovkou? Barvu nijak extra neřeším, samozřejmě se mi kolo musí aspoň trochu líbit :-), nemusím mít nejnovější model.

    Diky

    0 0
    • jecnak  

      Nechci ti uplne borit tve prestavy, ale procti tohle vlakno a mrkni se tam na odkazovane mereni efektivity ruznych komponentu s ohledem na pomer aerodynamika/cena. Pak si zkus pujcit nejake z tech tebou vybranych kol, at mas predstavu, jak moc tvrde a nepohodlne kola s aero sedlovkami jsou. Pak si jeste dobre rozmysli, zda neni moc velky drop mezi sedlem a riditky a zda tam das uvazovane nastavce (zda se k nim ohnes) – podle typu triatlonu jsou povolene ruzne typy nastavcu.

      0 0
      • tromboonen  

        Ale kusuj, Aero je prece in, dneska uz si nikdo nic jineho koupit nemuze :)

        Jsem nedavno videl dvojici na TT masinach, myslimn fakt kozy, nejake docela profi to vypadalo, na cyklostezce z Troje do Klecanek, mezi vsemi temi inlajnisty..

        0 0
        • jecnak  

          Uvazovat nad aerodynamikou smysl ma, ale nemyslim, ze na normalni jezdeni to v teto cenove relaci ma cenu u ramu resit. Kdyz uz, tak z techniky resit kola a nastavce.

          0 0
          • tromboonen  

            Ale jo, jasne, ja si jen delal srandu, jak tady obcas nekdo vyrazi s dotazem na aero helmu na normalni jezdeni, a jak pod dojmem profiku vsichni kupujou aero kola, i kdyz jsou obtloustli MAMILove co jezdi s jazykem na veste krokem (to nerikam, ze je tazatel)… jak rikas, uvazovat, resit spis dily nez cele kolo a hlavne jezdit..

            0 0
        • kokoska.rokoska  

          No, tam trénuje spousta kolegů a kolegyň z oddílu. A upřímně mi to divné npeřipadá, ráno tam bývám skoro sám a v zimě (to jen běhám :-) úplně sám.

          Zrovna zítra mám krátké kolo s intervalama a přechodem na běh a než bych se někam vláčel autem, sjedu na koze do Troje a chvilku budu kroužit. Počítám, že zase (skoro) sám…

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Skoro sám, jen se svým věrným Garminem :-)

            0 0
          • tromboonen  

            No tohle bylo na jare v podvecer, nedalo se tam hnout, vsude samej bruslar osluchatkovanej.. oni byli zalehli v hrazdach a projizdeli temi zatackami v kopecku podle me naslepo… ja bych tam jel na normalnim kole krokem.. proto sem se divil, nevim, nejezdim na tom, ale moc ovladatelne to nebude co tak koukam v TV na zavodech a doba nez se dostane z polohy za kulometem k brzde..

            0 0
      • Volovec  

        Ten clanek s merenim efektivity vybaveni znam – myslim ze ho ma na strankach v prekladu Ondra Vojtechovsky.

        0 0
    • Volovec  

      Tak, cast tajenky vyresena, Pells R7 Aero uz neni a hned tak nebude (pry az 2017), tak se vyber zuzuje na Felty – Felt AR5.

      Ted jakou velikost – Felti uvadi pri me vysce 172–173 cm velikost ramu 51 nebo 54.

      Moje miry z fit calculatoru:

      inseam 79 cm, trunk 58, forearm 31, arm 62, thigh 57, lower leg 53,5, sternal notch 141.

      Po vylezlych udajich z fitu i vzhledem k tomu, ze na kolo prijde hrazda tak to vidim spise na ram velikosti 51.

      Myslite ze uvazuju spravne?

      0 0
    • pelhrimov  

      Jsi z Jihlavy, tak na místní triatlony je třeba kolo a výplety spíše do kopců, tzn. lehké, co při výjezdu z Luk ztratíš, tak to už od Beranova z kopce dolů po 602 nedojedeš (snad se i po letech jezdí furt stejný okruh). Na odkazovaných Pellsech nevidím nic aero, ten Felt je alepoň jiný, má zadní brzdu u středu, v amatérské lize na silnici co jezdíme ho letos jedna holčina osedlala, ale ale, ..... je to stejně v nohách :) Na krátké trubce o průměru 27 mm těžko můžeš něco významně vylepšit co se týká aerodynamiky.

      0 0
      • Volovec  

        Na mistni zavody klidne obcas vezmu i stary kolo, obcas jedu treba Czechmana, v lednu se chystam na Isramana (tam to ale chce fakt kolo do hor), mozna si jeste nekdy v zivote znovu strelim celyho.

        0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Giant Propel?

      tady porovnavali kola z aero rady proti vrcharske rade od teze firmy, a da se tam vycist jake asi muzes cekat zlepseni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.