• Dr.Drejg

    Zdravím,

    po letech pasivního pozorování dění na BF došlo i na mě a potřeboval bych poradit s koupí silničky jako doplněk k celopéru.

    Doposud jezdím na ocelovém drtiči zad Koga-Miyata. Nebráním se i bazaru, ale zatím mě nic neoslovilo a po pravdě se v tom zas tolik nevyznám.

    Parametry: 185 cm, 84 kg, cílová částka kolem 35.000.

    Padlo do oka:

    Ghost

    Wilier

    Zkušení žiletkáři, máte nějaký jiný typ, doporučení?

    Dík za vaše odpovědi

    David

    0 0
    • Krejca  

      Koukni na moje téma ,dost tě to možná navede,řešil jsem to cca týden.http://www­.bike-forum.cz/forum/sil­nicka-do-20000

      0 0
    • BlackMC  

      Nabídnu svůj bazar na 105 10s

      http://www.bike-forum.cz/…-carbon-56cm

      Asi by nebyl problém Tě nechat projet vzhledem k lokalitě. Mám na tom SPDčka.

      0 0
    • Vrci  

      během TdF má canyon akce na svá kola. Zkus sledovat jejich web.

      0 0
    • BlackMC  

      Jina z novejch je hodně dobrá nabídka v ceně kolem 35k Canyon Endurace CF 7. Bohužel s dostupností kdo ví kdy. Možná na podzim možná na jaře.

      https://www.canyon.com/…-cf-7-0.html

      0 0
      • Dr.Drejg  

        Na Canyony i tvůj inzerát jsem koukal. U Canyonu je právě blbá ta dostupnost a Kellys… já vím, že je to trapnej důvod, ale ta značka mi prostě nesedí.

        Co ty kola, které jsem uvedl, odpovídá cena osazení?

        0 0
        • blaf  

          ten Wilier, to je snad jen vtip za ty prachy, ten Ghost docela jde, ale u Canyonu dostanes vic za min penez, navic kolo komplet na 105, coz ani ten Ghost neni

          0 0
        • BlackMC  

          já to chápu, člověku to musí sedět s tím není žádný problém. taky mám pár takových značek.

          Z těch 2 ja bych bral Ghost. Je slušně osazený za ty peníze. 105 11s, vypadá pěkně. Rám je spíš klasický ale designově pěkný. Váha výborná vzhledem k osazení. Brzdy nic moc teda.

          Willier nevím. Je tam 10s 105 asi 5700, což je dobrá sada, ale nevím já ty italy moc nemusím, takže asi spíš ten Ghost nebo ještě http://www.bikeinvest.cz/…ed-2015-cube

          0 0
    • tromboonen  

      Willier dobra znacka, ale ta sada za ty prachy je uz dneska trochu out.. Ghost nic o nem nevim, nevypada spatne.. Canyon to je teda politika, cekat na kolo skoro rok, to jim jako doslo uhli, nebo co? Ja bych se kdyz uz odpichnul od toho, co chci = turistictejsi silnici = rika se tomu endurance, volnejsi posed, vyssi hlavovka, vetsinou konstruovane na tlumeni narazu, s ruznym uspechem… ale neni to zadna sragora, nebo jako zavodni, natazenej posed (jen pokud jsi fit a flexibilni), taky zalezi jake mas parametry = pomer mezi delkou nohou a trupu… na silnici hraje roli kazdej cm az dva, spocitej si bike fit calculator, eddie fit, pak si to co vyleze porovnej s kazdym kandidatem, nakresli si v meritku na jakej posed a drop se dostanes, sleduj hlavne delku horni trouby a predstavce a ten drop… viz co jsme napsali v ostatnich vlaknech.. to je ve finale dulezitejsi, nez nektere casti vybavy

      A nebal bych se ani bazaru, veci za 25–30k uz jsou kolikrat slusne rakety, silnicari se o to vetsinou staraj a neodchazi to tolik jako bike, da se poznat uz podle komunikace jak na tom kolo a majitel jsou.. plus existuje moznost koupit treba jen kolo bez zapletu a ty poridit podle sebe, na novych kolech jsou vetsinou nejslabsim clankem… akorat tam dvojnasobne peclive pocitat tu velikost..

      0 0
      • Dr.Drejg  

        Ghosta jsem vybral proto, že mám od nich horáka a dobrej servis, i když vím, že silničku si už musí každej servisovat sám :-) I na tělesný proporce jsem koukal, když jsem pročítal fóra. Ale tímhle směrem prostě jít nemůžu, to mám pocit, že bych si kolo nevybral nikdy. Když zvládnu švih 150 km na tý hrůze, co mám teď a relativně mě zas moc záda a nohy nebolí, tak si myslím, že novým kolem na tom budu muset být pokaždé líp a prostě se na to nějak poskládám. Bavíme se tady o nájezdu do 2.000 km/rok, pořád je mi bližší horák.

        Od novýho/bazarovýho kola čekám, že už do něj nějakou chvilku nebudu muset nic vrážet, takže Willier je očividně ze hry venku.

        Bazaru se vůbec nebojím, je mě prostě zatím nic neoslovilo, ale to je spíš chyba mých očekávání (design a značka).

        0 0
        • tromboonen  

          No ono je podle me lepsi zacit ujasnenim si, co chci, jakou kategorii, pak jake vlastnosti ma ram mit, ruzne ramy ruznych znacek i jednotlive modely se chovaj jinak, nekdy je to jen marketing, ale na (cizich) forech si vetsinou overis jestli funguje i v praxi.. to je pro me dulezity, hned po spravne geometrii i rozmeru, takze ja rovnou kupoval ram a zbytek postavil (taky jsem castecne chtel recyklovat, ale naklonec to koupil vetsinou, i kdyz vetsi cast eBay-bazar)..

          Kdyz si to takhle rozhodnes a pak za tim jdes, muzes najit i na bazarach, eBay atd., (pomuze kdyz mas jako jednu z voleb proflaklou popularni znacku).. chvili to trva, ale jak tady ctu ty dodaci lhuty novych kol, je to vlastne bleskovka… :)

          Sympatie ke znacce a atraktivnost vzhledu taky hrajou roli.. ta selekce zas tak slozita neni, jakmile se rozhodnes, co chces, je fakt, ze u „cistokrevnych silnic“ je vyber vetsi nez u tech novejsich kategorii, no tak to proste vyskrtas podle vzhledu a sympatii..

          Jestli mas rad Ghosty, s tim v odkazu chybu asi neudelas, o servis fakt nejde, neni co se ******, zavazne.. spis o veci jako je dozivotni zaruka na ram u karbonu, ale u ceskych prodejcu si nedelam iluze o tom, ze by fungovala jako nekde v USA nebo zapadni Evrope, cetl jsem ze lidi dostali fungl novy ram i kdyz priznali, ze jim to spadlo pri nakladani na auto.. holt nas zakaznik nas pan..

          0 0
          • Dr.Drejg  

            Díky za rady. S výhledem cen pro rok 2016 jsem se moc nerozmýšlel a nakonec koupil Giant TCR. Včera jsem mu jel po práci ukázat Halouny, pak i Stánek u nás na Zbraslavi, všude se mu líbilo, tak si ho asi nechám :-)

            Né, vážně, jede to krásně, nelituju.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.