• Jenca

    ahoj, mam takovy problem mozna nekdo ma zkusenosti a poradi mi.

    uz nejakou dobu mam rymu a nemuzu se ji zbavit. vysmrkat se nedari uz me z toho snad obcas i boli hlava, citim takove tlaceni na cele.

    nemuze nekdo doporucit nejake babske rady, pripadne nejaky osvedceny lek.

    dik za rady

    H.

    0 0
    • simon111  

      já myslím, že je osvědčené zajít za doktorem :) Ale mi sobně pomáhá sypaný čaj, jmenuje se „Hepčík“.. Je to balení, koupíš v každé lepší čajovně.

      0 0
      • Jenca  

        ja uz s doktorama resim takovych veci ze si mysleji snad ze si z nich delam srandu.

        tohle je dalsi problemek do me rakve tak ani uz nemam silu tam zase kvuli tomu bezet.

        zvlast kdyz predchozi problemy ne a ne najit pricinu

        0 0
        • Zbyněk  

          Jak dlouho to máš. Já měl podobné problémy asi tři roky zpátky – totálně ucpaný nos, bolesti hlavy, teplota kolem 37 a hlenem podrážděná sliznice hrtanu a průdušek, čehož důsledkem byl neustálý kašel. Celé to trvalo asi půl roku. Výsledek – mám podle doktora aktivní sliznici, jejímž důsledkem byl vznik zánětu a následné problémy. K tomu lehká alergie skoro na všechno. Na otázku zda můžu běhat a na běžky (bylo to v zimě) zněla odpověď jednoznačně ano – čerstvý vzduch a pohyb prý prospívá v těchto případech. Proto myslím, že u tebe nejde o rýmu,ale buď o a) zánět dutin, b) nějakou alergickou reakci, c) máš podobně jako já „aktivní sliznici“. Obvoďák ti nic nezjistí. Nech se objednat na ORL, kde tě vyšetří a udělají ti rentgen dutin. Jen poznámka: bolí tě jen dutiny na čele nebo i na líci ( v tom případě asi už nepůjde o normální rýmu). Pokud jde skutečně o zánět, tak bych tu horkou vodu, jak píše VLK příliš nedoporučoval. Já horku vanu používám na snížení horečky místo pocení v peřinách – je to rychlejší, hygieničtější a účinnější. Na ten ucpaný nos by jsi mohl zkusit třeba Vincentku ve spreji nebo ji užívat jako normální pití.

          0 0
        • martt  

          robili Ti vobec vyter a kultivaciu z krku? Som mal pred par rokmi podobny problem a bol to nejaky zlaty stafylokok ktory je rezistentny voci normalnym liekom.

          Inac najlepsi caj co aspon mne dobre zabera je „Species pectorales planta“. Kup si ho v lekarni.

          0 0
    • Pavlos  

      Hele zkus se predklonit jestli te bude bolet celo tak mas ucpane dutiny:D

      0 0
    • camron  

      Nevím, nakolik je to tvůj případ, ale léta mě trápil ucpaný nos (rýma) a to celoročně (včetně léta!). Od té doby, co jsem byl na septoplastice (plastika nosní přepážky), kterou mi parádně vyrovnali, tak nebyl jediný den, kdy by mě postihl ucpaný nos!A udýchám s tím naprosto všechno, je to super pocit!

      0 0
      • Krys  

        Mne to tiež pomohlo. Ale to už je fakt na návštevu ORLa.

        0 0
    • fairy  

      já už jí mám 14 dní :) hroznej vopruz… jestli jí máš v dutinách, tak zahřejvat. nahřát takový ty polštářky a večer pěkně přikládat, ona se pak spustí. taky se mi osvědčilo acc long, no a kapky do nosu :)

      0 0
    • vlk  

      Jednu babskou bych věděl. Ale nesmíš mít žádné problémy se srdcem nebo s krevním oběhem. Napustíš si do umyvadla horkou vodu.sedneš si k tomu a položíš ruce po lokty do té horké vody na 10–15 min.Šíleně se zpotíš.Potom rychle osprchovat a jít spát do peřin. Rozproudí o pořádně krev a zahřeje organismus.Mě to dost pomáhá. Někteří si zase napařují v horké vodě nohy. Toto je účinnější.Ale chce to aby byl ještě někdo doma.Jednou jsem neodhad tu délku a trochu to přehnal a když jsem od toho vstal.Tak jsem skoro omdlel.

      Jinak když tě z toho bolí i čelo, změřil bych si teplotu a raději zašel za doktorkou, aby z toho nebyly dutiny. Také není špatné se nahřívat horským slunkem.

      0 0
      • vlk  

        PS: Ještě není na rýmu špatné pít ibiškový čaj.

        0 0
    • pos3k  

      infralampu :) (horske slunicko, solux)

      rymu mam uz nonstop hodne dlouho :( (uz od zakladky to pocitam, celorocne) jsou obdobi kdy je to lepsi, nekdy horsi (zadne alergie), pres den v pohode, jakmile lehnu tak se „dusim“ – dycham nosem i ve spanku) (zkusim tu plastiku :)

      0 0
      • BorisFR  

        Vím, že to asi nebude moc populární názor, ale nepapkáte moc jogurtíků, mlíčka a sýrů? :) Moc lidí to neví, ale tady ty věci dost zahleňujou organizmus. Například já jsem se po vysazení mlíka zbavil astmatu… Neříkám, že to musí být váš případ, jenom nadhazuju další pohled na problém. :)

        0 0
      • pos3k  

        jsem si vzpomnel, ze kdyz mi kdysi davno delali vyplach „mozku“ – evidentnepozeomyti :) tak na zprave z rtg bylo psano o nejake nesoumernosti „nozder“ . Jo po ty punkci jsem tyden nevedel co je ryma :)

        ps: dostupne klasicke kapky na rymu mi zabiraji (beru jen pri „opravdove“ akutni), nejake bylinkove, eukalyptove atd. mi nozdry spise ucpou, bioparox bez nejakeho zlepseni.v soucasne dobe do nozder pravidelne leju more nebo vincentku :)

        Hodne dobre mi delalo teplo, at uz suche (IR lampa), tak mokre (inhalace-voda+morska sul)

        0 0
    • Blackbiker  

      ahoj, vím že to je akorát na prd s ucpaným nosem,tak moje rada která opravdu zabrala-tedy vyzkoušeno na mně:-) Inhalace heřmánku-napařovat 3× denně a snažit se pak smrkat-dostat to z dutin-pokud smrkat nejde nemordovat to násilím-prostě jen inhalovat a nechat působit teplou heřmánkovou páru.Dalo by se to vylepšit přidáním nějaké soli. teď mi zabírají Wobenzymy-je to na záněty,takže rýmu nemá co to beru-prostě prevence. Tak ať to pomůže pokud zkusíš. Ps:tlaky na čele- známka zánětu dutin-mohou pak bolet i zuby-je třeba s tím fakt něco dělat.Držím palce.B.

      0 0
    • artur  

      Někde jsem četl o ohřátým pivu. Ohřátý pivo do 40°C Tím se aktivují látky v pivu obsažené noo a pak to musíš vypít,je to teda hnus,ale několikrát mě to pomohlo :-)

      0 0
      • Bulda  

        zajed si do Polska …Piwo grzote s medom …kdyz prinesli kourici pulitr s brckem, tak mi to prislo divny, ale po ochutnani sem musel uznat, ze to spatny neni, zvlast kdyz to bylo v zime na bezkach …dve mouchy jednou ranou – pivocaj :))) ohrat do 60 stupnu, abys nevyvaril lih, mnam

        0 0
        • dav33  

          jé to musí být super, jsem „úchylný“ a chutnají mi v polsku piva se sočkiem bylinym :-)

          0 0
        • Extremist  

          Pivo musi mit max. 50 stupnu, pri vyssi teplote se pak nici ucinne latky medu. Mel jsem z toho taky strach, ale nechutna to vubec spatne, navic to pomaha proti kasli.

          0 0
    • Extremist  

      Celkem solidne pomaha lokalni antibiotikum Bioparox. Pouzivam jej pri brutalnich rymach a funguje to.

      0 0
    • dav33  

      Určitě návštěva ORL, loni jsem měl podobný problém, nejdřív to začalo nahříváním, prášky na „zředění hlenu atd. nakonec píchání lícní dutiny – nechci opakovat. já mám "rýmu“ vždy když sednu na kolo pod 20°, takže mimo léta skoro neustále…

      0 0
    • marapara  

      Tlačení na čele … aj tak to bacha. To by mohl být docela vážný problém – zánět dutin nebo něco takovýho. Chodí se na lampu, kde se nahřívá čelo, aby to povolilo, v nejhorším případě se dutiny protahují normálně drátem, který se tam strká přes nos. Ale to je humus.

      0 0
    • Luka  

      brutalni, ovsem zarucenej postup na rymu:
      rozmackas strouzek cesneky, das do kapesniku, udelas z nej takovej „cumel“.. bambulku s tim cesnekem… vlozis do nosni dirky a nechas tak dlouho, jak to vydrzis. idealni je to tesne po napareni nad hrncem s horkou vodou a soli. ale upozornuju, ze to je fakt sileny paleni. budes brecet jak malej Jarda, ale pomuze to. Pro neotrle povahy je jeste „nasenspray“… vybornej sprej na rymu. a osvedcenej postup: vysmrkat co to jde, „prostrelit nosem do mozku“, lehnout, zaklonit hlavu. Po chvilce prosmrknout, prostrelit, stoupnout, hlavu mezi kolena, vydrzet. toto 3–4× denne a mas po ryme. Jsou to kapky od ORL, ktery se ale uz daji koupit v lekarne. nedrazdi sliznici (narozdil od ostatnich klasickych kapek do nosu co mi poleptavaj sliznici)…

      jinak: nosoushokrkodoktor. vetsinou jsou to pohodari co nadavaj na prakticky doktory, takze se neboj a vyraz. hodne stesti.

      0 0
      • Luka  

        oprava: cesneku.. (cesnek ti vytahne zanet.. treba i z ucha, kdyz ho das do ucha…)

        0 0
        • JancA  

          mankote jen to ne:)…kdysi sem tuhle babskou radu doporucila priteli,v Ita­lii,vedro jak na prasivky a on chytil nakej zanet do ucha.Tak sem mu tam nacpala cesnek.Pak nesel vyndat a museli sme na italskou pohotovost.Pan doktor nevladnul svetovymi jazyky a my sme mu v italsko ceskym slovniku ukazovali,ze tam ma cesnek.Dokud ho nevytah,neveril:))))))a pak asi taky ne:)))).Jinak jsem vyraznej zastance klasicky mediciny, alternativni az kdyz selzou ostatni…

          0 0
        • JancA  

          mankote jen to ne:)…kdysi sem tuhle babskou radu doporucila priteli,v Ita­lii,vedro jak na prasivky a on chytil nakej zanet do ucha.Tak sem mu tam nacpala cesnek.Pak nesel vyndat a museli sme na italskou pohotovost.Pan doktor nevladnul svetovymi jazyky a my sme mu v italsko ceskym slovniku ukazovali,ze tam ma cesnek.Dokud ho nevytah,neveril:))))))a pak asi taky ne:)))).Jinak jsem vyraznej zastance klasicky mediciny, alternativni az kdyz selzou ostatni…

          0 0
          • Volf  

            No jo. to taky musíš dát ten kousek česneku do vatičky.

            0 0
    • Martin  

      další bylinkářská rada – černý čínský čaj pu-erh. chuťově je pro neznalého šílenej, ale je to výborný lék schopný aktivovat imunitní systém. stancek ho na mou radu používá a nestěžuje si

      0 0
    • jecnak  

      Vis co, seber se a jed do Pelhrimova. Ne do krematoria (ktery mimochodem v Pelhrimove nemaj), ale za cistym vzduchem – ja se zbavim rymy za par dni nekde na venkove v cistym vzduchu a nemusim pritom nic, jen zhluboka dychat vzduch bez svinstva co je v Praze.

      0 0
      • jecnak  

        No a jinac to co tu radi ostatni – cesnek, caje, inhalace hermanku – to jsou ale jen docasne reseni. Dulezite je co dychas.

        0 0
        • Luka  

          takze at si Jenca zaspuntuje nos cesnekem, nasadi plynovou masku a brckem nasava hermankovej caj :D…

          nebo jeste to, co se rika u nas… boli te hlava? Tak ja te kopnu do bricha, to pomuze…

          0 0
          • Krys  

            Alebo, ako hovorieva jeden môj kamarát. „Mňa keď bolí zub, dám si ho vytrhnúť.“ :)

            0 0
      • pelhrimov  

        Vzduch a priroda je na Vysocine s mimimalnim znecistenim, ale pokud ma dotycny take nejakou alergii, tak mu vesnicke chalupy neudelaji dobře, pokud v nich bude prespavat. Dalsi malinke minus je, ze na podzim a v zime nesmi sousedi zacit palit v kotli vse co jim prijde pod ruku :)

        0 0
      • Krys  

        Napadlo ma ešte, skočiť si na dva týždne k moru. A ešte lapáčo. Možno je to placebo, ale u mňa to funguje (keď sa mi chce maturovať s prípravou).

        0 0
    • Vevoda  

      Jediný co mi vždy dokonale vyčistilo nos – kapky Sanorin, je to ale strašný maso. Nos to protáhne pěkně, ale nevyřeší ti to problémy proč a z čeho se ti dutiny ucpávají. Zkoušel jsem taky vlažnou vodu s trochou mořské soli násat přes nos až do krku, ale chce to trenink a trošičku soli. Od rýmy mam celý rok pokoj, krom měsíce srpna, nevím čím to je a proč, ale nos je komplet zabetonovanej. Jak se trochu ochladí a vzduch navlhne, po dešti tak je to OK. Ale asi by bylo nejlepší na ten měsíc vypadnout k moři, nebo jít dělat na ropnou plošinu do ledového oceánu.

      0 0
      • Krys  

        Tipol by som palinu(pelyněk). alergie.cz/pylovy-kalendar

        Podľa slovenskej verzie by tom mohol byť aj chmeľ. www.zdravcentra.sk/…47_7620.html

        0 0
        • Luka  

          ale no tak, kterej cech ma alergii na chmel…!!!?????? ]:-))))

          0 0
          • Krys  

            Mal tam byť smajl, ale cestou sa stratil. :) Peľ sa ale do piva nedáva. Ja mám napr. tiež alergiu na palinu, ale estragón(sušená palina) pri varení používam.

            0 0
            • Luka  

              ale estragon neni pelyněk čenobyl.. ehm, černobýl… anobrž peklyněk kozalec… tak mozna je to tak nepribuzny s tim nasim pelynkem, ze na to alergii nemas… co? :)

              0 0
              • Krys  

                Možné to je. Myslel som že tá alergia je na všetky druhy. Aj tak by tá alergia mala byť na peľ, nie na ostatné časti rastliny. Ak sa nemýlim, do piva sa nedáva kvet, ale „plod“.

                Raz keď som mal asi 19 (to by už človek čakal trochu rozumu), som experimentálne skúsil zjesť kvet púpavy, ktorej peľ tiež patrí do mojej zbierky. No dobre mi nebolo. Overil som si, že ten peľ škodí aj v žalúdku, nielen v nose.

                0 0
    • Bulda  

      IRS 19, takovej sprej, ale uz se nedela, nebo to prestali dovazet, tak kdybys nekde sehnal stary zasoby, nebo jestli se neco zmenilo a uz to zas je, tak doporucuju, ale myslim, ze je to na recept

      0 0
    • Tomcat  
      • co takhle za doktorem?
      • nemusi tobejt klasicka ryma ale alergie
      • muze to be chripajzna

      Kdosi prohlasil že pokud někdo najde 100% funkčni lék na rýmu nebo škytavku bude to na Nobelovku za lekařsvi. Bohuže nikdo zatim nic na tech 100% prostě někdy , nejak , nekomu to pomohlo

      0 0
      • Elwing  

        já mám na škytavku 100% lék :)

        0 0
        • Krys  

          Ja mám len 80%-ný. Keď štikútam od alkoholu, tak nezaberá. Ale to sa mi stáva málokedy. :))

          0 0
          • Elwing  

            mě to zabírá vždycky, u škytání po alkoholu je problém v aplikaci, ta spočívá v tom, že dám ruce nahoru a někdo druhý mi dá napít, pomalu… no a když jsme nalitý, tak jako to asi dopadá :) celá politá škytám dál :)

            0 0
            • Krys  

              To bude niečo podobné ako tá moja. Ide o to aby človek pil v polohe, v ktorej to prakticky nejde. Takže moja varianta je nabrať večšie množstvo vody do úst, maximálne zakloniť hlavu (existujú varianty s maximálnym predklonením) a prehltnúť všetko naraz. Malo by to trochu bolieť. Problém je, že keď som nachmelený, tak to skúšam s pivom a potom je mi ešte horšie. :)

              0 0
        • Luka  

          ja taky :))) takovou super joga-pozici :)))

          0 0
          • Luka  

            no, i kdyby to joga nebyla, ale neco jinyho (coz je dost dobre mozny), tak to ale kazdopadne fungiruje.

            0 0
        • Vevoda  

          Jo na škytavku z chlastu – polknout vzduch(pozor může následovat nekontrolovatelný říhanec alias grk), nebo si bohatýrsky odplivnout.

          0 0
    • Vsara  

      Bolesti hlavy mohou být způsobeny podtlakem vznikajícím z oteklé sliznice v dutinách. (asi alergie). Mohou být tyto dutiny také nachlazené.

      vytrvalá rýma s velkou pravděpodobností bude alergického půvoud – alergický zánět sliznice či dutin. A dalším případem je problém s fyziognomií přepážky.

      Různé babské rady ovšemže mohou bát účinné .. ale také si můžeš ublížit a důsledky problémy podstatně prodloužit.

      Vyprav se za doktorem a nenech se odbýt kapičkami do nosu bez objasnění příčiny. Trvej na pečlivém vyšetření příčiny.

      Jinak pro zaprasené dutiny důsledkem nějakého zánětu … už to tu někdo psal .. ideální je napařit si předloktí v horké vodě co sneseš, napaření dutin vdechováním páry (odmáčíš tím povlak) … ee nejprve se pořádně nadýchej páry – ovšmže nosem a pak ty lokty) ..... zabalit hlavu včtně krku a šup pod peřinu. A vydržet to horko. (dostatečně se před tím napij).

      0 0
    • Archer  

      Zni to divne, ale me pomaha „Spišska Borovička“. Dat si panaka, max. dva pred spankem.

      Nahrazeni jinym chlastem nefunguje. Musi to byt presne „Spišska Borovička“, ze Slovenska.

      Jsem sam, nebo jeste nekdo ma podobny „zazrak“?

      0 0
    • Standa  

      Rýma je jenom tvůj problém,který sis způsobil Ty sám,takže je to tak trošku ostuda otravovat s tím doktora jak ti někteří radí.Nejrychleji a trvale se ji zbavíš delším půstem a následnou změnou stravy.Nic jinýho v tom nehledej

      0 0
      • Fana.A  

        Máš zvláštní názor na to , že je "Rýma jenom tvůj problém, který sis zppůsobil Ty sám ".Co když je chronická třeba už od dětství.Jako by jsi napsal, že alergik si může za alergii.

        0 0
        • Krys  

          Daj si vyhľadať všetky Standové príspevky. On má svojím spôsobom pravdu, ale podľa môjho skromného názoru väčšinou strieľa mierne vedľa. Nejesť mäso a chlemtať vlastný ranný moč nie je panacea.

          0 0
    • martasek  

      Myslím, že určitě je potřeba udělat RTG dutin, jak už bylo výše psáno, když bude nález tak !řádně! doléčit, sinusitidy mají tendenci k recidivě. Pokud bude negativní, zkus dlouhodobě antihistaminika (Claritin, Zyrtec, Aerius, Xyzal) event. při nezlepšení nějakého slušného alergologa a nenech se odbýt. To Luka: sorry, ale rčesnek v nose jsem ještě neviděl, česnek v uchu jo (dříve jsem to vídal ve službách v nemocnici častěji, ted už naštěstí dlouho ne) – je to pěkná prasárna – udělá lokální nekrozu zvukovodu, určitě nepomůže zánětu středouší, v nose to dopadne stejně – takže to si k srdci neberte.

      0 0
    • JancA  

      ahoj,bez k doktorovi, da ti antibiotika,kdyz uz to mas takhle dlouho a za tri dny budes fit. Chce to ale samozrejme po dobrani neplasit a nesportovat tak tejden, i kdyz se budes citit dobre. A i pak dalsi tyden jen volne, zvlast kdyz uz je studenej vzduch…

      0 0
    • pos3k  

      clovek tady radi az chytne vosklivou rymu :-/ nejhorsi je ted sebe slyset mluvit

      0 0
    • PjSky  

      chodit do sauny a pravidelne.. zvlast ti co jezdi celou zimu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.