• BikerM

    Ahoj bikeři.Venku je nádherný počasí, a já musím být doma kvůli tomu, že beru antibiotika..Před týdnem jsem měl zastydlou rýmu (přechozená chřipka, poté nasledovala rýma a tu jsem taky ze sebe nedostal..) a doktor mi předepsal antibiotika, nějaký kapky do nosu a ještě nějaký prášky a řekl, ať jsem doma v teple a ať v pátek příjdu..V pátek jsem k němu přišel, antibiotika jsem měl dobraný a říkám mu, že se už cítím dobře..(měl jsem už jen slabou rýmu a trochu kašel) a on mi předepsal zase antibiotika…Ať to prej doberu a budu v úplný pohodě…No jo jemu se to řekne…v pohodě.., teď je mi dobře, ale furt musim ,,zobat" a jen koukam z okna jak je hezky..Ve čtvrtek je doberu a chtěl bych už na kolo.. A tak se ptám, kdy můžu vyrazit?Chtěl bych vyrazit co nejdřív..

    No jo no..už jsem z toho zoufalej…V pátek jsem namontoval novou R7 Super a chci jí jet provětrat..

    0 0
    • Chuck  

      já se v tom hrabu už skoro 2 měsíce. 2× se mi chřipka vrátila, potřetí sem dostal antibiotika. týden doma, poslední dávka v pátek ve 22 00. sobota odpoledne krásný počasí, vyrazil sem na úplně lehkou vyjížkdu, rovinka, sotva 50km, pohodička, druhej den horečka a další tejden v hajzlu. takže i když je to těžký vydrž to, a buď ještě pár dní v klidu, vyplatí se to!!!

      0 0
      • cabbage  

        souhlas, rozhodně neurychlovat – vim bohužel i z vlastní zkušenost:-/

        0 0
      • McBlacky  

        takhle jsem na třikrát léčil cřipku na podzim :/ pruda, lepší to fakt vyležet

        0 0
    • hribik A1  

      az sa citis dobre tak v pohode chod, je slnko a teplo tak sa ti nic nestane. ja som bol vo februari tesne po chripke na biku dvakrat (mal som vtedy jarne prazdniny a nevydrzal som doma) v podstatne viac hardcore pocasi (prvykrat bolo 7 stupnov, druhykrat 10, obidvakrat fukal vietor a ten prvykrat som este aj zmokol) a nespravilo mi to absolutne nic (aj ked je pravdou ze ja aj ked som chory tak ziadne svinstva typu antibiotika nezerem)

      0 0
    • palkac  

      hlavně žádná velká námaha, když je bereš a pak zvolna.Tělo je dost oslabený a velká námaha by ho zničila a zase bys něco chytil… Takže pokud chceš pohyb, tak si dej pohodovou dlouhou procházku, vem si foťák a něco nafoť nebo ukliď nejbližší okolí :-D Prostě, když Ti dal doktor antibitotika tak mu věř, že ví co dělá a drž se jeho rad.. sezona těch pár dnů počká :-)

      0 0
      • Chuck  

        nelze než souhlasit, delší procházka s foťákem je ideální řešení.

        0 0
      • BikerM  

        To je dobrý nápad.Půjdu si do lesa zafotit a třeba narazíma na nějaké nové bikové trasy. :)

        0 0
    • Beeda  

      sakra hosi, budu asi prisnej, ale tusim, ze chces slyset jen, ze muzes rejdovat. Ale rikam rovnou, sed doma na zadku a nevylejzej!. Sam vidis kam to vede, prechozena chripka, pak zarazena ryma (a ryma je sama taky docela vazna infekce). Takze dober co ti doktor predepsal. A ze se „citis dobre“ a mas je „slabou rymu“ to si nedelej aliby a nakolo tak po tydnu a jen lehce do 2h, predtim se dej max pripravny chozeni po lese … Ale stejne si nedas ric, jako asi dasich 5 lidi co znam, co to letos x krat prechodilo a jeste ted porad chrchlaj. B.

      0 0
      • Ice-goofy  

        Naprostej souhlas.. neco podobneho jsem chtel napsat…

        0 0
    • Rychlej turista  

      Hlavně je třeba si uvědomit, že pokud jsi bral antibiotika, tak máš totálně v háji imunitu. A než se zase dá úplně do pořádku, tak to chvíli potrvá, řekněme půl roku. Během té doby budeš náchylný na záněty a pokud se nebudeš šetřit, tak se vždycky objeví na nejslabším místě v tělě. Pokud se už cítíš dobře a nemáš teplotu, opatrně a na chvíli by ses provětrat mohl. Ale na kole raději ne. V každém případě ale nikam nespěchat a minimálně měsíc se hooodně šetřit a na závody zapomenout. V opačném případě máš velkou šanci sezónu odpískat.

      0 0
      • Martinkaa  

        Pul roku? Rekla bych, ze tak mesic na to bude bohate stacit. Antibiotika se rychle vyplavujou z tela (proto se musi brat co sest hodin). Takze pul roku mi prijde hodne na zotaveni organismu. Pokud teda nemel tezky zapal plic, nebo nejakou hnisavou anginu, nebo mononukleozu jakoze asi ne. Kdyz dobere antibiotika, tak by si mel dat tyden uplne oddych, dalsi tyden zkusit neco lehce (20km) a treba na zacatku kvetna uz muze zkusit nejaky zavod.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Souhlasím, asi sotva dostal na rýmu nějaký extra silný antibiotika. Stejně to ale je svinstvo. Jednou jsem je brala preventivně asi tři, čtyři dny, dvě várky denně přímo do žíly. Dvě následující zimy jsem byla nemocná jako nikdy předtím, těžká nachlazení, bronchtitidy a jiný tidý. Ble. :-(

          0 0
          • hribik A1  

            ja co viem tak poslednou dobou sa antibiotika davaju na kazdu prkotinu (vdaka comu su aj na seriozne choroby uz malo ucinne, lebo bacily si zvykli), takze s tvojou prvou vetou nemozem celkom suhlasit. inac, dochtorom sa snazim vyhybat velkym oblukom, na kazde blbe nachladnutie nepotrebujem dochtora

            0 0
            • BikerM  

              Tak v mém případě byla návštěva doktora nevhnutelná.Bolela mě hlava snad pět dní v kuse nepřetržitě od rána do večera a k tomu kašel a rýma..

              0 0
              • Jirik123  

                jestli te bolela hlava, nemel si nahodou zanet dutin (sinusitida)? jestli jo, tak urcite vydrz pac to neni zadna prdel. rozhodne se to neda srovnavat s normalni rymou.

                0 0
                • dav33  

                  jj, právě dnes jsem byl jednu dutinu píchat.....super zážitek :-( no a další várka antibiotik k tomu.

                  0 0
                  • Jirik123  

                    jj je to fakt super vec, jako decko sem to zazil hodnekrat:-/

                    0 0
                    • dav33  

                      takže taková recidiva? jak se chráníš v zimě?

                      0 0
                      • Jirik123  

                        mel jsem to v 4,5,6 letech vzdy na vanoce.. a pak v 10, 11 letech v lete:-) ted uz s tim zadne problemy nemam, jezdim i v zime a oblicej si nijak nechranim.

                        0 0
                  • Lister  

                    teda nic proti tvému ORL (naštěstí k němu chodíš ty) ale dutiny se dnes již píchají jen velmi vyjímečně(nebo spíš vůbec), to je postup poměrně dost obsolentní…jinak soucítím s tebou, já je mám momentálně taky :o(((((

                    0 0
                    • dav33  

                      tak co se s dutinama teď dělá, když ani nahřívání ani prášky na rozpouštění hlenu nepomáhají?

                      0 0
                      • Lister  

                        do jejich přirozeného ústí se nacpe hadička a pomocí ní se při pravidelných kontrolách dutina vaplachuje aby se vyčistila.

                        Pro upřesnění – ta hadička tam zústává – sice nepohodlné, protože máš anténku na příjem mimozemského singálu :o) , ale pokud tohle potřebuješ tak stejně ležíš doma nebo v nemocnici takže je to jedno. Výhoda je že se dá průplach kdykoliv opakovat oproti píchání, které je „jednorázová akce“

                        A nebolí to!!!!

                        0 0
                        • dav33  

                          díky. jo trochu to bolelo :-) . hlavně mám strach, aby se to neopakovalo…

                          0 0
                        • Jirik123  

                          me tam vzdycky hadicku nacpali tou dirou po ty megajehle:-/ jinak prej se dutiny daj cistit i pomoci ultrazvuku, ale pred lety to delalo snad jen jedno pravoviste v praze a nedalo se tam snadno dostat..

                          0 0
                          • Lister  

                            no mě před lety dutiny píchali a je to opravdu nezapomenutelný zážitek :)

                            0 0
        • maaareee  

          To mi ani neříkej, anitibiotika doberu ve čt a v so už chci kolistit…??? :-(((

          0 0
    • Lister  

      podle mě ti ATB dávat neměl…takže pokud se cítíš dobře tak vyraž…ale jestli ne tak bych zůsatal doma.......

      0 0
    • Excel  

      Teda nechci se nikoho dotknout, ale po antibiotikách, dávat někomu rady, že když je mu fajn ať vyjede, tak buď neví o čem mluví, a nebo ho chce definitivně odrovnat.

      0 0
      • Lister  

        ono jde o to jestli ATB opradu potřeboval nebo ne ???

        Podle mě ne.....

        0 0
        • Martinkaa  

          No doktor na blizko to pozna asi lip nez ty po netu ;-). Ale je fakt, ze spousta doktoru to mnohdy zbytecne pise na kazdy prd.

          0 0
          • Lister  

            dost často doktor nablízku předepíše ATB, aby měl pacoše z krku a stal se doktorem pokud možno na co největší dálku :o)))))

            Obecně se dá říct že jen 15–25% předepsaných ATB je opravdu potřeba nasadit........

            0 0
            • náčelník  

              ATB = All Terrain Bike. Zřejmě slušnej doktor :)

              0 0
              • Lister  

                to by nebyl, v tomto případě by totiž bylo potřeba nasadit ATB ve 100% případů :o)

                0 0
        • Excel  

          Problém je ten, že antibiotika i když jsou nebo nejsou předepsaná správně tak to berou jako kobrecovej nálet padni komu padni, takže proto fyzická zátěž ne. Bo si pak můžeš lehnout někdy přímo do rakve.

          0 0
          • Lister  

            to máš samozřejmě pravdu, ale to se bude obnovovat týdny a to se určitě nikomu čekat nechce.......

            0 0
            • Excel  

              komu byse chtělo, že :-)

              0 0
              • Lister  

                mě rozhodně ne......

                0 0
                • Excel  

                  kór v tomhle počasí…no jo, ale mosi to byt.

                  0 0
            • hribik A1  

              lebo nez by si sa dockal tak to sa skor dostavi dalsia chripka, dalsie antibiotika atd. to by si sa skor dozil domova dochodcov nez toho bikovania…

              0 0
              • Lister  

                co má společné chřípka s antibiotiky???????

                Maximálně tak blbého lékaře a úporného pacienta…jinak nikdo normální nedá tyhle dvě věci do souvislosti.....

                0 0
                • hribik A1  

                  tak asi myslis presne takeho dochtora akeho ma BikerM, asi tolko.

                  Take nepoznas ze: teplota 38, kasel, sopel, boli hlava? penicilin! dalsiiiiiiiiiiiiii!

                  0 0
                  • Lister  

                    no právě že takových doktorů znám až moc :o(

                    0 0
                    • hribik A1  

                      no sak to. a prave taxom myslel ten moj prispevok vyssie, na ktory si reagoval ze co ma chripka spolocne s antibiotikami…

                      0 0
        • hribik A1  

          tuž takle sódruzi: mandelinky na našem zrestituovanym pozemku liqydujeme čím? no mandelinky na našem zrestituovanym pozemku liqydujeme zásadne KULOMETEM Kefaline. kdyžpak nám za hranicemi straší kapytalistyckej imperyjalisyckej nepšítel tož použijeme co? tož použijeme kulomet Kefalin! A pak mu mužem ten kulomet tak akurat votšískat vo hlavu páč nemame munici. Jeslipakvite Kefalín proč nemáme munici? Protože jsme ji vyflákali gde? Protože jsme ji vyflákali NA MANDELINKACH. Zveškerú úctú gdo? Zveškerú úctú poručík Hamáček.

          0 0
    • petebike  

      taky bych bejt tebou dal si par dnu po antiotikach oraz, jak dlouho si nemocny tak dlouho se budes davat dohromady, – mam s tim X zkusenosti, to ze ti je momentalne dobre znamena jen to ze se z th dostavas, ale par dnu na vic – i kdyz je tak hezky tomu jeste dej…

      na prechozeny veci se i umira :-(

      0 0
    • Standa  

      pravidelnej půst,co nejvíc živé stravy a nikdy v životě nebudeš muset řešit takovej problém. jinak,když už jsi v tom,tak jak píše rychlej turista imunita min.na půl roku v háji.Jinak v současné době můžeš místo antibiotik použít odvar z větviček thuja occidentalis (tůjka).

      0 0
    • Brzdič  

      Nebudu moralizovat, ale přečti si následující článek

      nemoci.abecedaz­dravi.cz/chrip­ka-muze-poskodit-srdce

      0 0
      • blue  

        super web, maj tam dobrý rady :-)

        Co ještě můžete udělat s alkoholismem?

        • Zapojte se do kolektivu lidí se stejným problémem.
        0 0
    • Martinkaa  

      Kamaradka taky vzdycky vleti na sporty, hned jak se ji ulevi, ale vetsinou to skonci tak, ze ma tak troje antibiotika po sobe a vlece se ji to aspon pres mesic. Mel by sis dat jeste aspon tyden pauzu, at se oraganismus dostane nejen z nemoci, ale taky at se vzpamatuje z antibiotik. Neco jineho je nachlazeni a neco jineho je prechozena chripka. Jestli ti za to stoji zapal plic nebo to, aby se ti to vrazilo nekam do srdce… Vydrz, Prtka, vydrz :-)

      0 0
    • Puamik  

      v žádném případě nechci dělat reklamu, ale celou zimu beru actimel a jsem v pohodě. Předtím jsem byl pořád nachlazený.

      0 0
    • Sobi  

      Zůstaň doma a kup si Rebu! :-))) Ne to byla sranda! :-) Hold to přetrp a vyleč se až do konce, pak se ti to totiž může hnusně vrátit. Mám s tím své zkušenosti… nejdřív obyčejná chřipka a rýma, nedoléčil jsem to vyrazil ven a zkončilo to zánětem průdušnice a málem nemocnice! Hold je to blbý, ale je to tak! :-) Vydrž prťka vydrž! :-)))

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Určitě si dej ještě pár dnů oraz, i když se budeš cítit úplně v pohodě a nebudeš mít ani rýmu. Minimálně tolik dnů, kolik si bral antibiotika, i když se budeš cítit perfektně. Uvědom si, že antibiotika jsou, řečeno slovy akčních filmů, zbraň určená k hromadnýmu ničení. Svinstvo, i když jsou použity v případech, které jsou nutné. Je to takové vymetání těla od velkých hajzlíků (bakterie) menšími hajzlíky. Nemluvě o tom, kdy jsou nasazena zbytečně na virové infekce – což teoreticky může být i v Tvým případě, rýma může být jak bakteriální tak virová. Pokud Ti Mudrc neudělal testy, ale rovnou nasadil antibiotika, tak mu můžeš poděkovat za prodloužení doby bez kola.

      0 0
      • Luka  

        hodne je to o tom taky jak kdo ATB snasi. Taky jsem si pred rokem prodelala tyden pod velmi silnymi ATB jen z preventivnich protizanetlivych duvodu a nemuzu rict, ze by to uskodilo. ani ne. Kupodivu, mi i zmizel atop. ekzem :) To bylo potesujici.

        Jednou me prakticka doktorka lecila paralenem, ze mam chripku, pak sem dostala horecky pres 40. druhej den cuza neordinovala, tak jsem sla naproti do ordinace ORL. Tam na me koukli, zdesili se ze mam tezkej zanet nosohltanu, nasadili ATB a po trech dnech to opadlo, pak se to tvarilo dobre, do tydne jsem je doprala a pak velmi opatrne a pomalu prechazela na kolo. To telo bylo strasne zhuntovany po tech horeckach a te infekci.

        Chripku normalne prechazim (ja vim ze to neni dobry) sezenim v praci a brzkymi vecernicky. Nemuzu si dovolit valet se s kazdym nachlazenim doma tyden.

        Ryma je stabilni bezna zalezitost diky precitliveni nosni sliznice, takze se jen periodicky zhorsuje ci zlepsuje :)

        0 0
    • maaareee  

      Soucítím s Tebou, jsem na tom úplně stejně, koloabsťák jako blázen a cpu se každých 8 hod antibiotiky, už jsem si i pohrávala s myšlenkou, že bych aspoň regeneračně vyjela… Jsou to děsná muka!!!!!

      0 0
      • BikerM  

        Přesně tak..Je to hrozný..Když bylo hnusně, tak jsem na kolo mohl, ale teď nemůžu..Asi je přestanu brát už zítra a v pátek vyrazím.

        0 0
        • jonti  

          Nedobrat je fakt blbost maximalna. Vacsina modernych antibiotik (Summamed a podobne) ti uz tak velmi neskodi, tie fakt silne ti vacsinou znicia aj crevnu mikrofloru, zhorsi sa travenie a tym padom aj schopnost sportovat, trenovat, regenerovat. Ale tak za ±2 tyzdne je to znovu ok. A ak ich nedoberies, tak tie bacily mozno nezabijes, ale len vytrenujes, a nabuduce uz budu u teba proti tym ATB imunne.

          0 0
        • maaareee  

          Já je určitě doberu, přešla jsem ten hnus 2× a teď marodim po třetí a už nechci, aby se mi to vrátilo…MUDr. mi kladl na srdce, hlavně dobrat! Ale to sluníčko........

          0 0
      • mosquito  

        uz je do sebe cpu co 6 hodin .. citim je na jazyku, lezou mi z usi, zda se mi o nich, ale na kole jen kousek do prace vic radeji ani prd :(

        0 0
        • maaareee  

          Ty chodíš při antibiotikách do práce a ještě k tomu popojíždíš do práce na kole??? To už je dobré sado maso :-)

          0 0
          • hribik A1  

            na slovensku to tak robi kdekdo. tu su tak nizke nemocenske davky ze ked nesces skapat hladom kvoli prechladnutiu tak to proste v robote nejak prezijes (v lepsom pripade 1–2 dni dovolenky, ktorej ma kazdy hafo, ze…)

            0 0
          • mosquito  

            to je bohuzel realita :( ale od zitrka s tim koncim, tlaci me prace a dalsi soukromy zarizovani, takze se nemuzu uplne natahnout do postele, a navic s neschopenkou nic nevyridim (budu muset brat dovolenou)

            0 0
    • kesu  

      bejt tebou tak pokud si ty antibiotika bral tejden v kuse tak je v klidu vysad a pak si dej dva dny v klidu aby se organismus vzpamatoval a pak vklidu a rekreacne vyjet ono se to zase nesmi prehanet.Dost podstatny je taky si precist pribalovej letak bejva tam napsany po jakejch seriich se to ma brat ale pokud si ok a bral si je tyden tak bych to vysadil.teda pokud nejsi ok prvnich dvacet minut ale rekneme dva dny..

      0 0
    • Misiak  

      uz to tu odznelo x-krat, ale urcite ostan doma a ked s nimi skoncis nechaj par dni na zotavenie. s tymito vecami nie su srandy, moze to skocit na srdce a si v haji.

      0 0
    • BB  

      Určitě buď opatrný. Na názory antibiotika jsou svinstvo, neber to, se vykašli. Ten doktor asi věděl, proč ti je dává a po antibiotikách bys měl být 2 až 3 týdny v klidu kvůli tomu, aby se upravila sedimentace. Uspěchaný návrat na kolo může potom znamenat půl roku bez kola. Přechozené virózy jsou strašně nebezpečné a pokud to byl zánět dutin, tak to je tuplem nebezpečné. Vem to jako perfektní 2 týdenní opočinek po kterém si potom budeš moci parádně naložit.

      0 0
    • McBlacky  

      kup si v lékárně lactobacilus acidofilus nebo jak se to jmenuje, v civilizovaných zemích to lekař po ATB předepisuje :/ pomůže to obnovit střevní mikrofloru mnohem rychleji než by se obnovila sama. Sice to neurychlí den kdy bys měl vyrazit na bika, ale rozhodně to pomůže organismu rychleji se dostat do normálu. Bohužel dneska se předepisují ATB často podle mě zbytečně :/

      0 0
      • Lister  

        předepsat ti to může, ale stejně si to celý zaplatíš, protože to není lék ale doplněk strava :o(

        0 0
      • Martinkaa  

        Staci kefir nebo bily jogurt ;-). Kdyz si prectes slozeni, tak tam lactobacila acidofila ve vetsine pripadu najdes :-)

        0 0
    • Lukin  

      Lidi, neblaznete. Prave kvuli prechazeni chorob, nedobrani antibiotik apod. usnadnujeme virum adaptaci a ty se nam pomerne rychlou zmenou geneticke informace vysmivaji.

      0 0
      • pavelm  

        Vse uz bylo receno – telo si zada klid tak mu ho doprej, vyplati se ti to, pokud beres ATB ma to svuj duvod a neni radno to uspechat. Ja jen dodam: veskery nedoleceny, prechozeny nemoci se Ti jednou mohou vratit (problemy s imunitou, vracejici se anginy, srdecni arytmie,..). Ver mi, ted pro tebe jeden nebo dva tydny znamena hodne, ale je to nic v porovnani s tim jaky problemy si muzes prechozenim nemoci zpusobit. Mam za sebou 10let zavodniho bezeckeho treninku a s odstupem muzu rici ze jsme delali pekny blbosti. Ono jina vec kdyz si jdes s chripkou sendout do kanclu a nebo kdyz jdes trenovat… Takze nic neuspechej, zdravi mas jen jedno! P.

        0 0
      • Excel  

        Já bych tu nemystifikoval, antibiotika jsou na bakterie, jinak souhlas.

        0 0
        • Lukin  

          Omlouvam se, jsou to bakterie. S viry toho moc nesvedeme :( Nechtel jsem mystifikovat. Reagoval jsem temer v afektu, kdy me nektere prispevky o banalizovani rekonvalescence vytocily.

          0 0
    • Chaingang  

      Základ je nenechávat si dát antibiotika a podobně…Ale když už,tak po dobrání by měla být 14 dní pauza,jinak v lepším případě třeba půl sezony v háji(vlastní zkušenost,nero­zumnost v juniorech),v hor­ším případě zkaženy zdraví na celej život(může to udělat něco se srdcem).Takže vydrž…sezona teprve začíná a byla by škoda si ji zničit.

      0 0
      • Lister  

        první věta je doslova perla :o)

        souhlasím a podepisuji 10×

        osobně se jim vyhýbám jako čert kříži :)

        0 0
        • maaareee  

          Mě je MUDr. teď předepsat na 39 horečky a mám antib. asi po … no ani nevim, po kolika letech, někdy v náctiletech naposledy, takže je určitě nemám často. Ale jsou to fakt muka, že člověk se díky nim brzo začne cítit dobře a má cuky vyjet, protože (u mě) necítím, že by mi najednou něco bylo a to počasí volá a kolo je nedočkavé dalších km…

          0 0
          • Lister  

            ATB se na horečky nepředepisují :o)

            Mě je chtěli dát minulý týden, ale odmítl jsem.

            Ono je to dalá hlavně školou. U nás se obecně dávají moc. Třeba zánět dutin = automaticky ATB, přitom třeba UK nebo USA: zánět dutin = 10 dní symtomatické léčby – kapky do nosu, antihistaminika, klid, smrkat…a pokud nezabere nebo se bude výrazně komplikova tak ATB, stějně tak třeba zánět středního ucha.

            O angínách ani nemluvím, protože dobrá 1/3 ja virová a tam ti ATB nepomůžou spíš uškodí.

            0 0
            • maaareee  

              To jo, to máš pravdu, že obecně se dávají moc, ale řekla bych, že mám celkem rozumného MUDra; oni tam u mě nebyly jen ty horečky, 3 dny jsem pomalu nejedla, protože jsem přes krk nedostala nic jen dužnatou nebo vodovou stravu, polykání mě hrozně bolelo, hlava mě třeštila, že bych s ní mlátila o zeď a měla jsem děsnou zimnici…

              Ale jinak na ty rýmy mi i MUDr. kdysi poradil věc, která mi pomohla před zánětem dutin, náhřívat se pod infrákem nebo horským sluníčkem, aby se to uvolnilo. Pomohlo to.

              0 0
              • pavelm  

                To Lister: doktor Ti chtel dat ATB a ty jsi je odmitl? nevim, ale mel jsi spise trvat na provedeni vyteru aby se zjistilo zda je tam bakterialni zanet ktery by se mel lecit ATB.

                0 0
                • Lister  

                  no já nevím já si radši udělám CRP a krevní obraz, protože něž mi přijde výtěr tak jsem zdravý i bez ATB :)

                  0 0
            • hribik A1  

              hovori jeden dochtor druhemu: „Ty, toho pacosa zo sestky musime rychlo operovat, inac by sa mohlo stat ze vyzdravie aj bez nasej pomoci“

              0 0
        • hribik A1  

          ja sa ako cert krizu vyhybam fsetkym dochtorom (naposledy som dochtora videl pred 4 rokmi a nebolo to kvoli chorobe) a vdaka tomu som zdravy ako rybicka…

          0 0
          • Martinkaa  

            Ty jsi jak ja :-). U detskeho lekare jsem byla naposledy v 18. Pak me automaticky preregistrovali o patro vys k dospelacke pani doktorce, z kama mi babicka prinesla domu registracni listek na podpis. Novou pani doktorku jsem jeste nevidela :-)

            0 0
            • hribik A1  

              asi tak, naposledy s nachladnutim/chrip­kou u dochtora ked som mal 10, potom uz len par ockovani, t. j. celkove naposledy u dochtora v 2003

              jako je mi dobre bez MUDrov…

              0 0
    • hribik A1  

      takze teraz ti to uz pocasie vyriesilo, pekne bude najskor v nedelu…

      0 0
    • trpaslik72  

      Pokusím se oživit, tohle nepříjemný téma, nebudu zbytečně zakládat nové.

      Konečně se udělalo hezky, závodní trénink v plném proudu a mě na začátku týdne sundaly horečky, bolest v krku a když už sem myslel, že se můj stav zlepšil a podařilo se mi bacilu zbavit pomocí paralenu, brufenu, coldrexu, čaje s medem apod. přípravků, tak sem byl nucen nakonec dojít na NosníUšníKrční.

      Angína to neni, zahlásala doktorka při pohledu do krku. Bohužel když mi strčila kameru do nosu, první co řekla, že je tam zánět a dostanu antibiotika. Vyfasoval sem třídenní dávku (Azibiot), klasika, nic novýho a nějakej lektvar do nosánku.

      S tím, že je venku hezky, nemůžu točit nohama a postupně vypadávám z tréninku jsem se vyrovnal. Mě ale dlouhou dobu trápí jedna otázka:

      Jak se chránit proti takovým rýmičkám, který jsou pro cáklistu často v uvozovkách smrtelnou záležitostí (protože obyčejnou rýmou, to skoro vždy začíná)? Zrovna tento rok jsem si liboval, že mi ani neteče z nosu, takže člověk nějak nepozná, že má vysadit a najednou je tam zánět. Používáte tedy nějaký preventivní prostředky od ovoce, zeleniny, správné stravy, až po nějakou ochranu dutin nějakým mazáním, atp.?

      Suma sumárum – Jak se chránit před rýmičkou? =)

      Díky všem.

      0 0
      • prvniodkonce  

        Letos jsou ty rýmičky pěkně tvrdé. Já měl nejdřív týden brutální bolest v krku, pak rýmu, kašel, pak dobrý a najednou zánět eustachovy truby, zase rýma, pak 3 dny dobrý a nakonec jako bonus ještě klasická týdenní rýma s kašlem jak trám. Celá tahle anabáze trvala měsíc od půlky dubna do půlky května. Prý virového původu, takže léčba akorát kapky do nosu. Příčina u mě byla imho to, že jsem na konci března přestal nárazově úplně sportovat, takže imunita vypnula. Ubránit se tomu úplně asi opravdu nejde.

        0 0
      • Haruky  

        neubráníš se,rýma je virového původu,nevybírá si…většina lidiček,co u nás skončila na oddělení,mělo počátek problému v respiračních virozách,tak bacha a byli mezi nima i sportovci a od nás z oddělení se dostat je běh na dlouhou trať…takže raději pauzu a vypadnou z koloběhu tréninků,než vypadnout úplně…ještě jedna poznámka,jaro je vždy kritické(duben,kvě­ten),takže více vitamínů a celoroční otužování

        0 0
      • tom xtr  

        Moje recepty, která mi už nějakou dobu celkem zabírají

        často kupa zeleniny /na oběd nebo večeři/

        v kritickou dobu (hlavně najížděcí jaro) preventivně denně

        česneková tinktura

        často (v kritickou dobu denně) zázvorový čaj s medem a citronem

        0 0
        • trpaslik72  

          Dobře, díky za příspěvek, česnek můžu, ovoce a zeleninu mám rád, ale né vždy je po ruce (takže to musím zlepšit) a čaj s medem zkusim preventivně.

          0 0
        • ZuzicK  

          No je pravda, že kupa zelenina a zázvorový čaj jsou taky moji bojovníčci, česnekovou tinkturu asi budu muset vyzkoušet :-) Musím, říct, že zelenina, ovoce mi nemocnost zlepšily, ale nevymýtily :-( Jsem náchylná na nachlazení rýma – průdušky, i když už pár let bez teplot, tak to člověka stejně vyřadí.

          Má někdo zkušenost s rakytníkovým olejem? Pozdvihne to imunitu?

          0 0
          • trpaslik72  

            Ono se té rýmičce asi úplně vyhnout nedá. Já mám nejspíš něco poděděné od rodičů a prarodičů, co se problémů s dutinama týče. Bohužel často mě to chytí i s horečkama na pár dní a to mě zabíjí. Návrat na bika je pak nutný uskutečnit pozvolna (což mi teda často dělá problémy, když je venku krásně) =).

            Ten olej to je něco na řetěz? :)))

            0 0
      • Lance  

        tak po roce došlo i na mě, ve středu klid a ve čtvrtek večer horečka 39 st. u doktora sem samo nebyl, prostě paralen a ležet – nebo něco na ten způsob, v pátek jsem ale musel do práce, dneska sedím doma ať se dám přes víkend nějak do kupy, může mi někdo říct z čeho to chytne člověk teď v tom pěkném počasí? neuvědomuju si, že bych byl s někým nemocným, do práce na kole nebo autem, tak proč teď když je tak pěkně? když teda neberu ATB kdy můžu decentně vyjet?

        0 0
        • Tomáš  

          Nejsi sám, také si neuvědomuju, že bych byl vedle někoho nemocného a mám antibiotika ( kašel ), ale jenom třídenní a už je mi docela fajn. Každopádně uspěchat to teď za to nestojí, léto je před námi ;-), takže já si dám ještě týden od kola pauzu, stejně nemám tyhle horka rád.

          0 0
          • Lance  

            právě, že na tyhle horka čekám rok a když se jich dočkám, tak sem nachcípaný, to je nejlepší počasí na kolo

            0 0
            • Tomáš  

              To je blbý no, ale mívám to taky tak, že když na něco čekám rok, tak jsem nakonec nachcípanej. Minulý rok těsně před místním hobby XC závodem na který jsem makal celé jaro jsem chytil chřipku, jel jsem nedoléčenej a dojel jsem 2. z tuším čtyř, býval bych zajel i toho prvního, ale byl jsem strašně zahleněný a to prostě nešlo.

              0 0
    • iron.hide  

      cau, ja mam asi uz 5 dni sopel z nosa, krk ma boli, musim kloktat slanu vodu; ani neviem kde som to nachytal.

      antibiotika su svinstvo najhrubsieho zrna, preto nejdem k doktorovi (lebo viem ze hned by mi ich vypisal)

      po 5 dnoch som celkom v pohode, smrkam uz len trochu. na bajku som bol predvcerom, light po rovine cca 40 km. a aj dnes tiez light asi 50 km. zajtra sa chystam s kamosmi na pesiu turu do kopcov, asi 20 km.

      beriem iba modafen, 3 krat denne. plus velke davky vitaminu C.

      opakujem – antibio su svinstvo. PN som si nebral, som v pohode.

      0 0
      • Smazaný účet  

        A co jako?

        jinak to co delas vypada jako klasicke prechazeni…„na­dopuju se a ono to nejak pujde“…koukni se co modafen dela a dojde ti, ze jaksi neleci, ale tlumi projevy nemoci…zpravidla dost na to, abys mohl vklidu odpocivat a nechat imunitni system pracovat…

        0 0
        • trpaslik72  

          konečně to někdo napsal, já byl línej :D

          0 0
      • Haruky  

        počkej až budeš starší,tak „lážo plážo“ to nepůjde…věřím,že ted to je rychle ok…antibiotika nejsou svinstvo,ale musí se používat s rozumem,což se ted moc nedělá,lidi přestali odpočívat a raději polykají pilule

        0 0
        • Smazaný účet  

          +1

          0 0
        • hovanec  

          Přesně tak… Nehledě na to, že viróza/prochlazení už tak zatěžuje organismus. Trénink v nemoci je asi to nejhorší, co se pro srdce dá udělat, pokud nepočítám ostatní nedostatky v životosprávě. :)

          Vyléčit a nejdříve po 3–4 dnech po odeznění příznaků začít plný trénink. Za ty rizika to vážně nestojí.

          0 0
    • pajasimi  

      Antibiotika na tohle? WOW! Co se pak dlabe, když je opravdu průšvih?

      0 0
    • ratel  

      Mate někdo zkušenost s léčbou zánětu dutin (sinusitida)? 2× ATB, za měsíc je to zpět. Nějaké šamanské praktiky?

      0 0
      • rdx  

        kazdy podzim jak se rano ochladi :). Jedu Sinupret Forte a bud RymaStop (Dr. Weis) nebo Dubove kapky. Oboje nic moc prijemnyho ale pomuze :)

        0 0
      • Libores  

        Nosní sprchu jsi zkoušel? Informací na webu najdeš spoustu.

        0 0
        • kandik psi zub  

          vyplach rypáku přesličkou. Je to teda maso, ale ve vysledku funguje velmi dobre.

          0 0
          • ratel  

            zkoušel jsem slanou vodu. To se dá přežít, ale nezafungovalo to. Zitra jdu do lesa k potoku :-)

            0 0
      •  

        Různé výplachy nosu můžu jen doporučit. Zas takové maso to neni, člověk si zvykne celkem rychle :)

        Vyplachuji preventivně a pravidelně už celkem dlouho.

        Zkus se zeptat doktora (doktorky) na Broncho Vaxom. Ten není na výplachy, je to prášek. Tříměsíční kůra. 10 dní 1–0–0, dvacet dní pauza. Je na recept.

        Edit: https://www.google.com/…dultis%3famp

        0 0
    • Romancero  

      mně v mládí úspěšně zlikvidovali antibiotikama přirozenou imunitu!

      Měl jsme angíny tak 2× do roka a vždy mně „odborník“ lékař předepsal tyhle srágory. teď už 20 let antibiotika neužívám-ale cpu se česnekem a raději to pořádně vyležím-vypotím. Maximálně ještě céčko,

      Takže nepodceňovat, vyležet a být v pohodě-nestresovat se , že „musím“ do práce – ideál je vypadnout někam na samotu (na chatu, když to jde).

      PS: Po dobrání antibiotik doporučuji jíst neslazené jogurty a probiotika

      0 0
      • -b-n-x-  

        Jako jasne, ze ATB jsou celkem svinstvo. Ale treba letos jsem je musel zrat, a manzelka dokonce dvakrat – nejaky posrany zanet na plicich.

        No a s tim cesnekem – urcite super rostlina. Akorat zrovna s nim mam ted cerstvou zkusenost, kdy jsem jej zral dvakrat vecer a treti den jsem mel zaludek pekne na vode. A pritom mi nijak proti nachlazeni nepomohl. Tim me tedy ponekud zklamal. Jo a je to tzv. prirodni ATB. Tak si nejsem jisty, jestli taky nemuze v tele neco ******.

        0 0
        • ratel  

          Muze ti pekne pocuchat zaludek. Opatrne. Navic se stanes asocialem diky aromatu :-)

          0 0
          • -b-n-x-  

            Praveze jsem to zral jen vecer :-)

            Jo, o tom zaludku vim. Prvni vecer to byly malee platky cesneku na chlebu s maslem – pohoda. Druhy vecer jsem myslel, ze pohoda bude vetsi – teple mleko, cesnek , med – a druhy den jak jsem uz psal. Ale je mozne, ze to byla jen nejaka chripka, a treba ten zaludek na vode nemel zadne spojeni s cesnekem.

            0 0
            • Goob  

              Na to je trik. Vytáhni ze stroužku klíček… ovšem teda nevím, jestli v tom klíčku nejsou ty nejsilnější léky (namátkou třeba atb).

              0 0
          • Romancero  

            bohužel máš pravdu-když si ho dám večer..bývá i druhý den ze mě cítit! ..

            0 0
        • Romancero  

          tak k večeři dobrý není a žlučník ho také nemá rád …

          Ale každý jsme prostě jinak nastavený-pokud znáš svoje tělo dobře-víš , co potřebuješ a nespoléháš na „babské rady“ :-)

          0 0
      • volyn  

        Ja zacal z nejakeho zahadneho duvodu trpet na nemoci ala angina ted pred ctyricitkou. Predtim naposledy snad na prvnim stupni zakladky. A k praktickemu bych uz nikdy nesel, pokud se snazi nasadit atb jen pohledem do krku. Nemoci co maji podobny prubeh, tedy cepy na mandlich je spousta. Streptokok, spala, angina, virova angina. Ne na vse jdou ATB, naopak nezabit ATB streptokoka muze mit docela hnusne nasledky.

        Jsem objevil prima ORL, kde me udelaj vyter, vemou krev a za tri dny teprve navrhnou lecbu. Hlavne vysvetluji, co se v tele deje a co jsou rizika.

        A k tomu lezet ci ne. Ja se minule po 7 dnexh z 10 co jsem mel brat ATB citil skvele a sel na lehke kolo. Pak navrat cepu, zkolilo me to a na kole jsem nwbyl celkem 25 dni. Takze ******, uzdravit a pak jezdit. Idealni pomdobrani ATB tyden jeste nejezdit nebo velmi

        Lehce

        0 0
        • Booker  

          Jenom pro úplnost, resp. upřesnění bych doplnil, že spála a angina jsou nemoci způsobené streptokokem, tedy se léčí ATB… Na virovou anginu skutečně ATB nefunguje… Pokud ale přijde pacient opravdu s horečkami, bolestmi v krku, s čepy na mandlích, ev. vysokým CRP (co měří už spoustu PL v ambulancích), tak takový pacient v naprosté většině případů opravdu nechce slyšet: počkejte si 3 dny… Naopak v takovém akutním stadiu je namístě ATB podat… To Ti napíše ORL lékař z fleku (pohledu do krku) také… (Něco jiného je prolongovaný nebo opakující se zánět nereagující na ATB 1. volby…)

          Režimová opatření k jakékoli léčbě čehokoli patří… To není buď léky (medicína), nebo bylinky, režim aj… To je ideálně vše dohromady… Jenomže se tomu všichni strašně diví, nebo objevují ameriku… (opravdu při ATB nemůžu sportovat? opravdu při CHOPN nemůžu kouřit, když beru ty léky?, opravdu při diabetu, když už mám léky, nemohu jíst 10× denně v McDonaldu?, opravdu s vysokým tlakem nemohu pít 10 černých káv denně? atd…

          Jinak mimochodem před érou ATB lidé taky přežili anginu, pneumonii atd. (zejména pokud to byl mladý člověk)… Někdo ji ale zase nepřežil… Množství chronických komplikací a zánětů, které přešly do chronicity, bylo také zcela jiné. O tom, kolika let se lidé v průměru dožívali, asi nemusím ani psát…

          0 0
          • -b-n-x-  

            „opravdu při ATB nemůžu sportovat?“ – v tomhle jsou dobre ty mechanicke zraneni typu zlomena noha. Tam se zpravidla zraneny nepta, muze-li behat.

            No, i kdyz ted jsem si vzpomnel na mistra Onuceho, a ten do toho letos pekne hodil vidle.

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Můj kamarád se dva měsíce snažil rozběhat unavovou zlomeninu holenní kosti, kolegyně z oddilu po pádu na začátku kola dokončila 1/2 IM na bedně se zlomenou rukou.

              Takže ani mechanická poškození nejsou sázkou na jistotu.

              0 0
              • Booker  

                Nejsou no…:-) To není, že to nejde… Většina se nakonec normálně uzdraví, i když jezdí na kole s anginou atd… Ale může se to spíše komplikovat…

                0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Samozřejmě!

                  Já to nepsal jako návod, spíš jako odstrašující případ. A byť oba případy relativně dobře dopadly, rozhodně nejsou následováníhodné.

                  0 0
              • -b-n-x-  

                No a rozbehal to nakonec?

                Jo, mas pravdu, ze to taky neni jistota. Ja vlastne taky jezdil na kole s rukou v sadre. Mel jsem cas a nicemu to moc nevadilo. Akorat jsem daval bacha abych pri sjezdu ve snehu nepreletel pres riditka. Jinak ok.

                0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Samozřejmě, že ne. Nezbylo mu než na mnoho týdnů vysadit běh.

                  0 0
      • Lance  

        Letos mam za sebou od dubna 4 ATB. Uz mi z toho mrdalo

        0 0
        • plzakj  

          Problem muze byt v nejakem lozisku – zub, mamdle atp.

          0 0
          • Delkim  

            Souhlas. Kamarádovi se přestala vracet angína po vytrhnutí osmiček!

            0 0
            • plzakj  

              Me zmizel chronickej zanet kycle po vytrzeni mandli…

              Zanet muze byt i v zubu s vyplnenymi kanaly.

              0 0
      • Booker  

        Hmmm…:-) No jo, to víš – ty odborníci ti nacpou cokoli – ty jsi teď 20 let v pohodě bez ATB, a přitom kdyby ti ti „odborníci“ tu přirozenou imunitu nezlikvidovali, tak jsi třeba mohl mít místo toho revmatickou horečku, myokarditidu, mohl už jsi být třeba po endoprotéze atd…:-)

        Doufám, že nemáš narušenou přirozenou imunitu třeba očkováním – to je teprv svinstvo – tak se vyhneš černému kašli, záškrtu, tetanu a dalším… Jenomže zase někdy po tom máš třeba týden stav podobný viroze… Je to hrozné…

        Jinak ale s tebou souhlasím, že ten nemedikamentózní přístup je velmi důležitý a může předejít mnoha věcem… A to, že to teď tak děláš, je možná důvodem, proč ty ATB t.č. nepotřebuješ…

        0 0
    • Gwaihir  

      Kdo má často rýmečky, tak může pomoct wobenzym

      Dáváme to děckám, když na ně něco leze. Jinak kdo nemá rád chemii, tak pak doporučuju mladý ječmen a/nebo chlorellu. Já ječmen nepolknu. S chlorellou to chce začít opatrně, pokud člověk není zvyklý, může mu to způsobit střevní problémy. Já si dal z totální nuly 5 tabletek chlorelly, došel jsem do práce, udělalo se mi zle a šel jsem domů :) Ale spousta lidí si to pochvaluje a pokud to beru i já po 1–2 tabletkách, tak sem úplně v klidu.

      Jinak krční mandle, jak se píše výše, může být původce opakujících se angín a jiných onemocnění.

      0 0
      • Goob  

        Já měl z krčních mandlí minimálně 10 let záněty v kolenou. A pak to vleze na srdce… a ledviny… pěkný sajrajt. Měl jsem bacila zalezlého a schovaného uvnitř mrtvé tkáně, takže CRP mlčelo, až do momentu, kdy jsem si vyčíhal a šel na krev v momentě, kdy mě koleno fakt bolelo.

        0 0
        • plzakj  

          Jak pisu vyse – ja mel neco podobnyho s kycli. Kdyz uz doktori nevedeli, co se mnou, tak jsme zkusili ORL. Tam rejpli do mandli spachtli a rekli “mandle ven”.

          Ale ten zakrok je o drzku. Jako dospelej bych na to asi nesel. U deti to probiha lip, ale jak jsme videli v patdubickej nemocnici, taky ne vzdy…

          0 0
          • Goob  

            Jo, byl o držku – málem jsem zmrzačil operujícího. Stál mě flašku skotské doktorovi (byl to známý). Analgosedace byla super… akorát mi pak operatér vyprávěl, že jsem se s nim na křesle chtěl prát. Dva mě drželi a stejně byl doktor celý od krve (mé), takže se komplet prý převlékal. Slyšel jsem o tom strašlivé historky, nicméně v pohodě… je to trošku o hlavě. Nejhorší byla asi šestá-sedmá noc po zákroku, to už jsem byl doma a předepsaná analgetika mi nějak nezabrala.

            0 0
            • -b-n-x-  

              Ja mam porad z toho odebirani, nejen mandli, takovy nedobry pocit. Chapu, ze to spouste lidi ve vysledku pomuze. Ale nejak z principu to prece musi byt spatne, ne?

              Jak jinak resit ty zanety (treba na mandlich)? Muzee pomoci lepsi strava, atd..?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Já postavímna začátku zimy z černýho holundru zeď, kterou celou zimu udržuju a nachlazení a ostatní stačky nemají šanci :-D

                0 0
              • Goob  

                No, z diskuse s primářem našeho ORL jsem pochopil, že když se ty mandle dostanou do stádia chronického zánětu, kdy je bacil uvnitř mandlí, nepomůže už nic než ex. Antibiotika se tam nedostanou. A je prý pěkně o držku s tím nic nedělat, protože imunitní systém, když se snaží s tím bojovat, může zlikvidovat ledviny a srdce, protože ty tkáně jsou podobné (tady možná nejsem úplně přesný, třeba mě někdo opraví, googlit to nebudu, protože už jsem dlouho neměl ataku hypochondrie :D).

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Ok, ale tak to uz je vicemene podobny stav, jako nekroza v koncetine, kdy se v ramci zachovani celku, provede amputace. To chapu.

                  Ale mel jsem na mysli takove to odebirani mandli preventivne.

                  0 0
                • plzakj  

                  Systemovy lupus

                  0 0
              • plzakj  

                Tak oni fungujou jako filtr. Muj deda doktor na to ale nadaval fur. Ze je to proste debilita nasi evoluce :-D. Musim zaklepat, ze ani bez nich netrpim nejakejma zanetama prudusek nebo plyc.

                0 0
                • -b-n-x-  

                  „Debilita nasi evoluce“ – super, kdyz stvoreni, ktere prozatim nerozumi ani jak funguje, kritizuje „tvurce“ (evoluci) za neco, jehoz funkci proste nepochopilo. Me osobne lekar, kteremu chybi urcita pokora, dosti desi.

                  0 0
                  • plzakj  

                    Tak snad to nejak prezijes :-)

                    0 0
                  • Goob  

                    Prosím o obhajobu slepého střeva (o tom jsem teda něco četl) a osmiček.

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      Díky osmičkám mohu posledních 30 let smysluplně jíst. Protože mi odešly sedmičky dole. Teď tam jsou mustky 6–8. A pak mi chybí dalších osm zubů. Takže osobně – každý zub se počítá.

                      Na to slepé střevo se kouknu. Ale co si tak vybavuji, tak posledních pár desítek let už taky víme že nějakou funkci má.

                      To je podobné jako třeba s junk-dna. Přes 90% dna se považovalo za jenom takovou omáčku. No, dnes se pomalu přichází na to, že taky má svou funkci.

                      0 0
                      • kandik psi zub  

                        co jsem tak zaslech slepy strevo ma zasadni vliv na kvalitu mikrobiomu ve strevech......R. Honzák to zminoval v rozhovorech mam pocit nekolikrat.

                        0 0
                      • ratel  

                        Jj, naše poznání je řekneme par tisíc let staré. Ale vývoj trval mnohem déle. To ze někdo řekne nevím k čemu to je ale nezajima mne to je první signál o jeho omezenosti. Bohužel u bílých plastu častý. Mimochodem potkali jste se někdy s doktorem který otevřené přiznal ze neví? A ze si to potřebuje nastudovat, ověřit atd?

                        0 0
                        • kandik psi zub  

                          ja jo. A pokud to nepriznaj, dost casto bych to chapal, protoze co chce pacoš ? oprav me, a rychle. Lidi si myslim poslani doktoru zhusta nechapou, a hlavne nepobiraj ze to je jejich telo a maj se predevsim oni starat.

                          0 0
                          • ratel  

                            No možná ze bych ho chápal z pohledu rychlého opravare. Ale asi bych se mu vyhnul. Fakt je ale ten, ze většina chce rychlou opravu, bez bolesti a vlastní iniciativy. A tady nastupují suverénní drvostepove.

                            0 0
                        • -b-n-x-  

                          Ja se asi potkal. I kdyz doktorum se snazim vyhybat.

                          Docela ale zase chapu, ze nechteji rikat, ze necemu nerozumi. To zni jako by rekl: „nevim co s tim, nejak si to vyreste sam“. Osobne si myslim, ze velka vetsina z nich dobre vi, ze spouste vecem nerozumi. Ale zase znaji problematiku tela a zdravi o mnoho radu vice, nez my bezni lide. Myslim, ze moudry clovek zna nejaky takovy princip: „cim vice toho vim, tim vidim, ze se objevilo mnohem vice veci, ktere zatim nevim“. Pak je tedy otazka jak se ale prezentovat.

                          0 0
                          • ratel  

                            No já si žive vzpomínám na toho suverenniho diota, co řekl ženě ze ma na lytku cucflek a pak se léčila rok s boreliozou :-(. To bylo v době kdy se ještě o borelioze v novinách moc nepsalo…

                            0 0
                    • ratel  

                      A co teprve devítky…

                      0 0
                      • kandik psi zub  

                        4×8 a 1×9 ven, najednou, v r. 99. Ctrnact dni naprd a pak naveky klid. Osmicky bych moc neobhajoval :)

                        0 0
                • Gwaihir  

                  Fur místo furt je jasnej překlep, ale fakt máš plyce? Plyce jak cyp?

                  0 0
    • CzechJoker  

      Myslím, že zánět srdečního svalu jako důsledek přechozené chřipky je celkem jasná cesta do Pelhřimova. Kolegyně tím prošla, taky si nedala říct a 2× jí museli nahodit, protože se jí zastavil budík.

      Chápu, že nemoc v kombinaci s hezkým počasím nasere, ale pokud nechceš čuchat ke kytkám od spodu, v klidu to vylež a nespěchej do zátěže.

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Romancero  

      proč antibiotika přestávají působit?

      https://www.lidovky.cz/…n-zdravi_jzl

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce