• BB

    Pokud je tu nějaký doktor, tak bych prosil vysvětlit, zda můžu jezdit, když beru antibiotika kvůli zánětu po vytržení osmičky. Zubařka mě varovala, že nesmím sportovat. Je to pouze takové doktorské jištění se, nebo to nějak neguje účinnost antibiotik, nebo to dokonce v kombinaci s léky může poškodit játra ? Dík.

    0 0
    • lidumil  

      Antibiotika ani tak celkem nevadí, ale vadí ten zánět. Aby se s ním organismus popral, měl by ses vyvarovat tělesné námahy. Kdysi jsem bral ATB a chodil do práce (angína) a bylo mi blbě 2× tak dlouho, než když jsem byl před tím v klidu doma.

      0 0
    • mm  

      kdysi davno jsem bral taky antibiotika, myslel jsem ze pomaly jezdeni zvladnu. no a podepsalo se to na me tak, ze ze me byla skoro 2 mesice matoha

      0 0
    • Martinkaa  

      Antibiotika nezabiji jenom spatne bakterie v tele, ale i ty dobre, takze je pri jejich brani organismus celkove rozhozeny. No a kdyz budes sportovat, tak te to rozhodi jeste vic. Nevim, co beres, takze s jatrama nechci strasit. Kazde antibiotikum je jine. Spise jde o to, ze do zubu se dostane infekce strasne lehce (z jidla…) a mohla by se ti krvi zanyst nekam jinam. A v oslabenem organismu neni problem, aby se vrazila kdekoliv jinde. Kdyz ti to rikala zenska, ktera studovala 6 let medicinu, tak bych ji asi verila :-) To je ale jeden z tech horsich pripadu, ktery by mohl nastat. Pravdepodobne by se ti nic nestalo, kdybys jezdil na kole, ale proc riskovat zdravi. Clovek si to uvedomi, az kdyz se opravdu neco stane. Chvilku to vydrzis, ne? Navic je tam tedka stejne skarede ;-)

      0 0
      • blue  

        jo jo, skarede… 7 stupnu, sviti slunicko, mistama je modra obloha, ptaci zpivaji :-)

        0 0
        • Martinkaa  

          No jo, vy v Praze mate vzdycky neco extra :-)). U nas je vsude skoro pul metru snehu, cesty plne kaluzi, pripadne jeste s ledem. Zatim trenuju pouze na skladacce :-)

          0 0
      • BB  

        no ja myslel, ze bych dal jen tak lehce trenazer, ale asi si dam vazne klid, pred sezonou se rozhodit na delsi dobu by nebylo dobry. Dik za nazor

        0 0
    • Páník  

      spis jde o to,ze se muze zacit krvacet a hur se to hoji,antibiotika se v tomto pripade davaji spis preventivne.taky nechapu,ze se ti chce po extrakci 8-icek neco sportovat.pockej par dnu nez se rana zatahne a pak lehce zacni

      0 0
      • BB  

        clovece to bych se bez kola zblasnil, me tu osmu vytahli 14. unora a porad se to nezahojilo a ted se tam udelal zanet.

        0 0
        • Páník  

          no tim spis bych si dal voraz…to musi bolet jak svina (aspon me to bolelo:()

          0 0
        • lubos  

          Jetli ti nezustal v rane kousek zuba ! Mne se tohle stalo.

          0 0
        • orca  

          Jo a jen tak na okraj , ty antibiotika ti nedali ani tolik na ten zub jako prevenci , protože zkus se kouknout do zrcadla a uvidíš jak blízko máš mozek od zubu , a v tom je ten hlavní problém . Takovej zánět mozkovejch blan není to pravé ořechové pro začátek cyklo sezony.

          takže jakékoliv antibiotika = klid !!!! a žádná fyzická námaha (přeci jenom tebe to kolo neživí )

          0 0
          • BB  

            jako bys moji zubarku slysel, furt mluvila o preverci a to me prislo pitome. Ja chtel antibiotika, aby mi ten zanet zlikvidovala, ale ona rikala, ze to asi nepujde, ze je moc rozjety. Tak jsem si dal vetsi davku (ta co je na pribalovem letaku), nez tu zo mi doporucila zubarka a svete div se, zanet se za tri dni vyrazne zmensil, huba uz neni natekla.

            0 0
            • orca  

              No mezi námi experimentovat s antibiotikama a jejich dávkama je pro opravdové kamikadze – zahráváš si s ohněm …

              0 0
    • McBlacky  

      rovinka do 130tf by měla bejt v pohodě… víc bych ale nedával, je to zátěž a přeci jen tělo je oslabený

      0 0
    • lubos  

      Myslim, ze pokud bys jezdil s namahou srovnatelnou s rychlejsi chuzi, tak by to melo byt ok. Taky me neco obdobnyho ceka .. pristi tyden. Mirna namaha stimuluje imunitni system. Ale mirna znamena skutecne mirna. Ne ze v prvnim kopci se zapomenes … !

      0 0
      • lidumil  

        No, pokud je nutný dát ATB, tak každá námaha krom pomalý chůze z postele do lednice pro pivo je velká :-D

        0 0
        • lubos  

          Neeeee, ja jsem taky tyden bral antibiotika kvuli zanetu (pri vythnuti osmicky). Nic mi nebylo .. fyzicky. Nakonec se stejne ukazalo, ze zustal kousek korene uvnitr.

          0 0
    • J.A.V.  

      Z vlastních trpkých zkušeností říkám – zůstat doma, dobrat antibiotika a až pak si zase užívat kola. Člověk má pocit že když 2× vynechá trénink tak je sezona v hajzlu ale praxe je bohužel přesně opačná. Případné chronické problémy, či zánět ze zubu putující tělem nestojí za to.

      0 0
      • BB  

        dik, taky k tomu samovolne dospivam. Po dvou dnech antibiotik otok zacal splaskavat a optimismus se naopak zvetsuje. Navic, tento vikend se na kolo nedalo, ani bych byl fit.

        0 0
    • orca  

      kdyžtak se zkus juknout na www.kpo.cz tam se to celkem podrobně rozebíralo s pozice doktora „proč“ a hlavně co dělá tvé tělo v době když polykáš antibiotika . Fakt poučné .. tělo není stroj… je děsně háklivé…

      0 0
    • Luwa  

      Ahoj nechci zakládat další téma. Po trhání horní osmi mi musely rozříznout a pak za šít dáseň. Zub mi trhaly v pondělí 25.7. Dostal jsem na týden preventivně antibiotika žádný problémy nepozoruji ani to nebolí , myslíte že se mužů jet projet na kolo ? Do práce chodit mužů to nic ne říkaly že nesmím , a na kolo jsem se úplně zapomněl zeptat a na kontrolu jdu až ve středu. Antibiotika jsou amoksiklav

      Díky

      0 0
      • Roxteedy  

        Poslouchej svoje telo. Kdyz se nebudes citit, netlac na pilu a dej si voraz. Urcite se ale vyhni vetsimu zatizeni. Co mam zkusenost, trochu okyslicit telo pomaha. Ale nesmis ho pretizit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.