• mosquito

    chodite po doktorech po „drobnejsich“ padech (kdyz mate pocit na nejake drobne zlomeniny, vyvrtnuty klouby, poskozeny vazivo) nebo se to jen nesnazite moc namahat a ridite se heslem ze „nelecena ryma trva tyden a lecena 7 dni“ ?

    cpete se pri tom necim specialne navic ? ruzne pripravky na klouby, kosti ?

    0 0
    • vlk  

      Ještě jsem nic tak extra neměl-jen jednu 30cm ztvrdlou podlitinu-ale na to jsem si koupil prášky a za pár dnů to bylo pryč, kdyby se to nezlepšovalo, tak bych šel. Zlomeninu a natržený sval vyvrknutý kloub snad poznáš(většinou pak nemůžeš chodit)-tak s tím pak za doktorem hned.

      0 0
    • Andrzej  

      jednou sem si na lyzich oddelal palec na ruce, mel sem ho 2× tak velky, opuchly tak sem sel k doktorovi, este sem mu rekl ze mne porad boli dalsi prst, co sem si na kole narazil par mesicu pred tim, tak mi to zrentgenoval, k palci rekl ze to neni zlomene a o tom druhem prstu mne skoro serval, ze to je stary uraz, ze jsem na pohotovosti a s takovyma vecma se pry nic nedela a tvaril se ze ho v sobotu odpoledne desne otravuju......

      0 0
      • enjoy  

        maj to tezky.. ja byl v cekarne na chirurgii(tusim:-)) cca 2× a co tam stihlo prijit za lidi,to bylo k nevire:-). ja mam oddelanej palec a prostrednicek(bow­ling.to bych neveril..) a tusim by mi na to rekl to samy.

        0 0
    • sun7dots  

      Me se nastesti zatim nic vaznejsiho nestalo. Akorat jednou jsem se drbnul do hlavy ale to celkem pobrala helma – k doktorovi jsem s tim nesel. Ale kdyby jsem si neco zlomil nebo nastipnul tak rozhodne vyrazim.

      0 0
    • skaut1  

      No mně se poslední dobou nic nestalo – musím rychle zaklepat. Ale jednu dobu jsem byl v nemocnici jako doma :(. Na kole jsem si zlomil stehenni kost,po castecnem uzdraveni jsem vyfasoval berle. Chodil jsem na rehabku, a tam jsem spadl z rotopedu. Noha natekla jak balon,tak jsem sel do nemocnice a tam rentgen a ze to je ok. Za dva dny prisel domu telegram a ze mne to daji do sadry,protoze to mam zlomeny. Rok pote jsem dal na kolo klipsny a pri spatnem dopadu po skoku jsem si strhal vazy . Nemohl jsem vubec jit, sanitku mne dat mrchy nechtely, tak me musel odvezt tatka. V nemocnici pak doktor serval lidi,jaktoze me nechteli dovezt a od ty doby na kole bez vaznejsich urazu. Radsi ale nemocnice nenavstevovat, u nas jsou sice profici, ale nekdy to jednani :(.

      0 0
    • Radek Broz  

      Po tom, co jsem se přes 3 tejdny pořád přesvědčoval, že ten zlomenej palec se zahojí sám, protože zlomenej určitě není, pak na to přišla na měsíc sádra a moc se to nezahojilo, tak podezření na zlomeniny radši preventivně rentgenuju (zatim ze 3 pokusů 1 pozitivní a to jsem si zrovna myslel, že to neni). Je to lepší než ztrácet další čas.

      0 0
      • Manas  

        Jj, z predlonsky Bystrice – zlomenina v koleni. Ale prisli sme na to az kdyz byla zahojena :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      já teď udělal pozitivní zkušenost. dyž mi třetí den malík furt nechtěl splasknout, a začal chytat modrou barvu, zavolal jsem si do chir. ordinace… vzali mě hned, poslali na rtg, kde v čekárně nikdo nebyl, se snímkama zpět, no a během snad půl hodiny od zavolání sem měl na ruce sádru… sem se právě bál že mi řeknou „to nic není, esli to nepřejde za tejden, tak přijďte…“ jak se někdy stává. ale takovejmdle dochtorum rád ze zdravotního pojištění přispěju. :o)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Když to bolí tak nějak přijatelně, čekám do druhýho dne, při zhoršení (koleno jak slon, nos paviána atd) naklušu do nemocnice. Když je na první pohled jasné, že mám něco zlomenýho, přichází na řadu sanitka. Naštěstí jen jednou. Problém by u mě nastal, kdybych si způsobila zranění, které by nebolelo nebo bolelo velmi málo. K doktorovi bych hned nenaklusala a mohlo by se přitom jednat o vážnou věc. Taková natrhlá slezina prý moc nebolí. Ke krvácení do mozku taky nemusí dojít hned, ale až po několika hodinách či dnech apod. Z tohodle mám obavy. Už se mně jednou něco na ten způsob stalo při pádu z koně, žádná bolest, jen přilba vzadu trochu špinavá od bláta, jinak ani modřina. Po více než měsíci od pádu jsem skončila v nemocnici.

      0 0
      • norman  

        Natržená slezina bolí sice míň než utržená ruka, ale taky
        :-)
        Krvácení do mozku po dnech je nesmysl ( tak vzniká tzv. subdurální hygrom). Ale latence klinických projevů nitrolebních poranění může být v řádu hodin, někdy po tzv. „lucidním intervalu“ – po bezvědomí těsně po úrazu se dotyčný probere a pak po nějaké době upadá opět do poruchy vědomí. Co se týče prodlení a obtížné diagnostiky tak skutečně největší rizika jsou u tupých poranění břicha a natržením sleziny, jater etc…

        0 0
        • kámen úrazu1  

          To s krvácením do mozku se stalo známé. Skončila s mnočetným zraněním v nemocnici. Byla dost pobitá, zlomrný žebra, oba klíčky, otřes mozku (kvůli němu byla i na RTG, jeslti na CT nevím). První dva dny byla sice malátnější (ale kdo by při nebyl), ale normálně komunikovala, chtěla dokonce donést banány. Třetí den u ní nastalo rozsáhlé mozkové krvácení. Podle slov doktorů to nebyl zrovna častý případ, ale prý se může stát. Taky jsem měla těžký úraz hlavy, hned den vzniku si prošla kolotočem RTG, operace, CT. A za další tři dny další CT, prý právě kvůli možnosti krvácení. A určitě jsem o krvácení do mozku nastálém až po několika dnech četla i v učebnici patologické fyziologie. Až budu u rodičů, zkusím to najít. Nevím, jestli jseš chirurg, internista či neurolog… Pokud jo, zkuísm změnit názor. :-) Pokud ne… no, zjistila jsem, že i někteří vysoce kvlaifikovaní a výborní doktoři svého oboru mají v některých jiných oborech medicíny nedostatky. A aby ne…

          0 0
    • wroum  

      v okamziku kdy uz i ja musim uznat ze navsteva lekare je nevyhnutelna, tak uz vetsinou nejsem schopen tam ani sam dojit :-)

      0 0
      • RUMcajs  

        Moje rec!

        0 0
      • Krys  

        No tak ja som bol u lekara naposledy v roku 2005. Som mal taku anginu, ze som musel tri dni pockat, kym som bol schopny sa dopravit k lekarovi.

        0 0
        • wroum  

          Dobry den pán doktor, prisel som vam povedat, ze uz som v poriadku :-D

          0 0
          • Krys  

            :))) No v poriadku som nebol. Taky by mal byt standardny postup v pripade chripky alebo anginy. Pockat par dni, a az potom ist k lekarovi. Nie je ziadna vyhra behat po vonku s vysokou teplotou a rozsievat okolo seba nakazu. Telo sa s tou chorobou vysporiada samo, prave pomocou tej vysokej teploty. Lekar ti uz len pomoze spamatat sa z toho.

            0 0
            • wroum  

              lekar ti da antibiotika, coz je IMHO nejvetsi svinstvo a melo by to byt uzivano v mnohem zavaznejsich situacich nez je angina a spol. ja mel antibiotika naposled pred vice nez 12 lety. nemocnej sem nebyl (pokud nepocitam rymu) minimalne 5 let :-)

              0 0
              • Krys  

                Sak ten lekar mi ani antibiotika nedal. Vsetky detske lekarky, u ktorych som bol zo synom, davaju antibiotika, len vo vynimocnych pripadoch. A zakazdym nejake ine. Kazda jedna odporuca to iste: Ked ma dieta teplotu pod 38, nie je nutne to riesit. Len je nutne tu teplotu udrzat pod 38. V miestnosti max. 20 stupnov dieta lahko oblecene. Ziadne lezanie pod paplonom, ziadne horuce caje. Po niekolkych dnoch teplota klesne do rozumnych medzi a az potom s nim ideme k lekarke.

                0 0
    • faster  

      mam štěsti že pracuji v nemocnici…

      0 0
    • Lister  

      nikdy, doktory nemám rád a bojím se jich :o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.