• krokus

    Máte někdo pylovou (nebo jinou) alergii a jezdíte přitom na kole? Jak to zvládáte? Rok co rok tak měsíc trpím. Největším problémem je, že mě po dojezdu neskutečně pálí oči, příp. se přidá i odporná rýma. Během jízdy to kupodivu jde. Vždy jsem to řešil Zodacem/Zyrtecem, ale nemůžu říct, že by to na 100 procent pomáhalo. Zvlášť mi tedy vadí ty oči…

    0 0
    • kacacka  

      vozím min. 3 balíčky kapesníků, a do očí kapky…mám proti alergii, co se dají použít i na čočky kytičky já ráda, ale ne když prskám :)

      0 0
    • cabbage  

      Začal sem jezdit na kole a přestal sem brát Zodac/Zyrtec/Cla­ritin(až na akutní případy 1–2ročně) a nějak se to zlepšilo:-) dřív sem se nemoh k rozkvetlý louce ani přiblížit, jak mi slzely oči a tekla rýmy a teď mi to nevadí, ikdyž rýmu mam tak nějak 365,25dní v roce..

      0 0
      • krokus  

        Tak to je zajímavý, spíš bych řekl, že pomůže, když člověk přestane jezdit na kole a bere Zyrtec/Zodac:-)

        0 0
        • cabbage  

          prostě to tak je, ale alergie a spol. můžou odeznít se začátkem puberty a zrovna v tý době sem začel jezdit na kole;-)

          jinak razim heslo „alergenů se nelekejte a na prášky nehleďte“…

          0 0
      • navikin  

        Mám podobnou zkušenost. Od té doby co jezdím trochu více než dříve (to jsem nejezdil vůbec) tak se to podstatně zlepšilo – prášky jsem ale nepřestal užívat. Astmatické záchvaty jsem měl vlastně jen v té dřívější necyklistické éře – nikomu nepřeji!

        0 0
      • Tomcat_1  

        Souhlas.

        0 0
      • Fak  

        Mam tu samou zkusenost. Jako decko jsem tu alergii mel docela drsnou (kdyz jsem se vydal takovou rozkvetlou loukou, palily mne pak oci, teklo mi z nich, mega ryma, hur se dychalo a tak) a dostal jsem od doktorky nejake lahvicky co se skladovaly v lednici. Sem se na to vykaslal, nebral to a ted je to OK az na vyjimky, sem tam mne to potrapi ale Zyrtec to vets. spravi. Jeste jsem mel nejaky sprej do nosu (tusim Vibrocil), ktery zabiral na tu rymu…

        0 0
      • SoLaX  

        Jj, taky sem byl jako malej hodne alergickej na pyl – v lete kapesnik mokrej behem par minut, ale posledni roky to nejak samo ustoupilo. V lete sice kapesnik jeste porad obcas potrebuju, ale uz to zdaleka neni takovy jak driv..

        0 0
      • McBlacky  

        taky tak, dřív jsem nemohl skoro nic a ted už je to lepší, ze zobačky denně se stalo 10–15 prášků za rok

        0 0
      • bam  

        Taky, s kolem se to hrozne zlepsilo, kdyz jezdim, tak v podstate nemam problemy. Proti alergiim mi taky pomohlo jak zrusili povinnou vojenskou sluzbu, ale to bude spis nahoda :)

        0 0
        • SoLaX  

          Vidiis, to me nenapadlo.. tak ja si tu alergii drzel schvalne, v nadeji, ze bych kvuli ni nemusel na vojnu, a kdyz se rozhodlo, ze stejne nebude, tak se me asi pustila dobrovolne sama :-)

          0 0
          • bam  

            jj, je to mrcha, clovek pak vypada jak simulant :)

            0 0
    • vojta  

      Asi k 35-tinam mi matka priroda nadelila alergii na jarni pyly. Jezdeni nijak neomezuju, neb je tak malo casu, ze kazdou chvili je potreba vyuzit. Snazim se to prezit bez chemie, takze Zyrtec a pod. beru jen v pripade opravdu velke krizovky, spis to resim kapesnikem a Visinem do oci. To, ze poradna reakce prijde az po dojezdu, taky pozoruju …

      0 0
      • krokus  

        Taky se snažím Zyrtec apod. moc nebrat, ale dneska po dojezdu byla alergická reakce dost zlá – myslel jsem, že mi ty oči shoří:-) I mi pod očima vyskočil nějaký flek. Už je to ale snad dobrý. Visin mi tedy moc nepomáhá.

        0 0
        • kolombo  

          Asi víš houbeles o tom, co se na tohle ordinovalo dřív. A jací lidé z nás vyrostli …

          0 0
          • tuleník  

            Chlapci, ignorovať medikáciu je blbosť. Aby som vám to zjednodušil: ak sa riadne nasypete tým, čo máte, tak sa reakcia nedostaví, alebo sa dostaví len na časť alergénov, alebo slabšia. S Visinom a Vibrocilom neblbnite, to je konzumerina pre kravaťákov, čo ich ofúkol vietor medzi mrakodrapmi – radšej si dajte od alergológa napísať do očí a nosa nejaký Cromobene a pod., čo je selektívny stopper alergických reakcií.

            Princíp liečby alergií je ten, že ak na niečo nemáte cca. 6 rokov reakciu, tak biele krvinky, ktoré si ju pamätali, vymrú, a tým skončí aj vaša alergia na daný alergén.

            0 0
      • helmen  

        Jsem na tom podobne, do 27 jsem byl v pohode, ale loni mi zacala alergie na jarni pyly :-( Jezdim porad stejne, v akutnich pripadech beru Claritine a kapky do oci, ktery na kole vozim s sebou.

        0 0
      • helmen  

        Jsem na tom podobne, do 27 jsem byl v pohode, ale loni mi zacala alergie na jarni pyly :-( Jezdim porad stejne, v akutnich pripadech beru Claritine a kapky do oci, ktery na kole vozim s sebou.

        0 0
    • Krys  

      Ked mas alergiu, mal by si sa alergenom (pelu) vyhybat. Ten bajk ti asi neprospeje. Ak mas „len“ sezonnu alergiu, tak si na ten inkriminovany tyzden dva daj radsej pauzu. Mne pred 8 rokmi kvoli alerigii vyrovnali prepazku v nose. Vyrazne mi to pomohlo. Hlavne tym, ze alergicke prejavy mam len v case kvitnutia nejakej kvetiny alebo stromu, teda fakt len par dni. Pred tou operaciou som mal peklo od jari do jesene. Lieky do seba tlacim naozaj vynimocne. Odkedy jazdim intenzivnejsie na bajku, tak sa to este zlepsilo.

      0 0
      • krokus  

        Trvá mi to asi měsíc, přestat na tu dobu jezdit se mi ale moc nechce. Většinou se tim holt nějak protrápim…

        0 0
      • ...  

        kvoli krivej nosnej prepazke som mal niekolkorocne problemy s dychanim (nasivin kazde 3 hodiny) tak som siel na operaciu v 2001, prepazku vyrovnali, polypy odstranili a odvtedy mam na jar alergiu. ostatni sa z jari tesia, ja az tak nie. momentalne to uz mam 2. tyzden plny nos, svrbenie oci a kychanie. braval som flonadin (nezaberal velmi), teraz dosiel a kedze nieje na volny predpis tak som kupil loratadin, ale zeby zaberal to neviem. a druhy rok ma popritom este chytila nadcha alebo co, proste na bajk ani pomysliet. co mi ale kamarat silny alergik a astmatik poradil – kazdy den cely rok kilo otstavenej mrkvy a lyzicu olivoveho oleja predtym. vyzera to ako sarlatanstvo, ale uz druhy rok nema s alergiou problem.

        0 0
        • ...  

          *flonidan nie flonadin

          0 0
        • Fak  

          Ja jsem zase uposlechl rady ze mam kazde rano jist med (bud rano lzicku, nebo treba na snidani na chleba). Kdyz jsem to tak delal, tak jsem fakt pozoroval ze je to s tou alergii lepsi nebo ze by sugesce? ale snad to melo fakt vliv ten med), tak zkus kazdy den ten med.

          0 0
          • cabbage  

            neni potřeba každý den, stačí 1–2 za týden…

            0 0
            • Fak  

              Nebo tak. Ja to jednu dobu jedl kazdy den… kazdopadne to nejspis funguje

              0 0
          • MC78  

            No medem si sladím čaj často… ale zdá se, že to na mě moc nefunguje.

            0 0
            • pepek  

              Do čaje ne, tím to zničíš. Med nesnáší vysokou teplotu

              0 0
              • MC78  

                Neboj vím o tom,já si dělám čaj tak akorát, řežu to studenou aby se dal pít.. ráno mám fofr :)

                0 0
          • tuleník  

            … a jedného pekného dňa bude ten med práve z toho tvojho alergénu a z ilúzií ťa odstane, AK ťa dostane, len rýchla zdravotnícka pomoc s intravenózkou methiadenu alebo adrenalínu

            0 0
    • Luka  

      nemam sice pylovou alergii, ale alergolozka me oznacila jako exemplarni priklad alergie na vsechno. chlupy, prach, roztoci, nejaka trava pry atd atd. Jelikoz mam alergii kozni (atopicky ekzem), je to trochu slozitejsi. Vzdycky mi kozni rikali: vyhybejte se sportu, zapotite se a zhorsi se vam to. A opak je pravdou. Veci co se ti pri sportu vyplavujou do krve, maji mimo jine vliv i na hormony ovlivnujici kuzi, takze kdyz na kole nejezdim, zhorsi se mi „alergie“, cim vic jezdim, tim vic to mizi. Zajimavy co? :))

      0 0
      • kudlanka32  

        mozna tim ze se nevystavujes mestskymu prostredi....­.suchej vzduch a prach obaleny toxickym svinstvem a psimi bobky ti rozhodne neprospeje:))

        i kdyz slunicko a pohyb by mel spis imunitni system vybudit coz je kontraproduktiv­ni…tak nevim…holt je to nejaky moc slozity…

        0 0
      • Krys  

        Odkedy jazdim, tak som na tom zdravotne lepsie. Aj co sa tyka alergie. Znizil som hmotnost. Lepsie znasam chladne pocasie. Prechladnutia sa mi vyhybaju. Ked jazdim vela, mam mensiu chut na cigaretu. Atd. atd. S tym potenim sa mi to nezda. Vzdy som si myslel, ze potenim sa pokozka cisti. Teda, ked to tam nenechas zaschnut a kvasit.

        0 0
        • Luka  

          ano, ale poskozena pokozka je rozezravana soli kterou vylucujes v potu… pocenim se ani tak necisti kuze, jako spis cele telo.

          0 0
        • tuleník  

          Potenie je v prvom rade chladenie.

          0 0
          • Krys  

            Úplne súhlasím. Navyše to nevylučuje to čo som napísal.

            0 0
    • Rimr  

      Mám alergii a astma. Včera mě zlikvidoval na vyjížďce grep, který jsem si dal hodinu před jízdou. Chytl mě astmatický záchvat a začaly mi otekat a svědit ruce. Inhalátor jsem neměl, takže to bylo o život jet krokem domů. No a doma jsem zjistil, že jsem se i osypal na břiše.Upozorňuji, nikdy jsem nebyl alergický na grep. Spíš to byl nějaký chemický postřik, který mi zůstal na rukou po oloupání.
      Hlavně alergii včas léčte, jinak přejde v astma.Nenechte se odbýt tabletkama a žádejte léčbu Desenzibilací(in­jekce).

      0 0
      • Krys  

        Tak s tym opatrne. Mozes byt rad, ze si mal zrejme len „slabsiu“ reakciu. Mna ked zacnu svrbet ruky, tak letim rovno na pohotovost. Uz som parkrat zazil anafylakticky sok. Uz viem sice co nemam jest aby som sa tomu vyhol, ale vyrobcovia jedal su vynaliezavi a prepasuju do jedla nenapadne kadeco.

        0 0
      • krokus  

        Můžu se zeptat, co je desenzibilace? Řadu let jsem chodil na alergologii a dostával i nějaké injekce, ale bylo to podle mě naprd. Poslední roky už mi ta doktorka jen předepisovala Zodak, tak jsem k ní přestal chodit. Připadá mi taky docela blbý, že vím je to, že jsem alergický na pyly, ale nevím už, na jaké.

        0 0
        • kolombo  

          To jsou ty injekce :-) Ale je několik způsobů, jak se to dá dělat. 1.Obecná vakcinace pro všechny stejná. 2.Prakticky zakázková vakcinace přesně na tvoji alergii. Připlácel jsem cca 500 Kč na půl roku, ale potíže prakticky zmizely. Jen nevím, kolik to stojí dneska, úhrady se dost měnily.

          0 0
          • screamercz  

            Nejmenovalo se to Polymex, nebo tak nějak? Platil jsem tušim kolem 1500 za 3 injekce a od té doby mam klid.

            0 0
            • kolombo  

              To ne, tohle se píchalo skoro 2 roky, každý týden jedna injekce …

              0 0
          • McBlacky  

            dá se to taky brát 1× za 4 dny lžička roztoku pod jazyk. Bral jsem dva roky něco na roztoče…

            nevýhoda je že to má výdrž jen cca 4 roky a pak to musíš opakovat. Je to velkej voser…

            0 0
    • lenunka  

      Dostala jsem jsem na alergii prý nový prášky, jmenuje se to AERIUS, mělo by to být účinnější než ty starý co bereš. Po kole je dobrý vymýt oči studenou vodou, i obličej, popř. vlasy – ty už teplou:o)

      0 0
      • Andrzej  

        potvrzuju, vloni jsem aerius bral zkusebne jedno baleni a je to bomba, k tomu sem este pouzival kapky do nosu Nasonex a citil sem i pri jizde do kopce mnohem vetsi pohodu, vic kysliku…

        0 0
      • kolombo  

        Hm, Aerius mám taky, ale podívej se, kolik na něm bude po novu doplatek :-( Já tedy jsem taky alergik na všechno, ale prostě si vemu prášek a jedu jezdit někam, kde nic nekvete a je to. To je výhody hor a lesů na dosah. Navíc, nejvíc mi vadí bříza a ta celoročně nekvete. Ale po dlouhodobém docházení na injekce jsem celkem v pohodě. Ona alergie odeznívá i s přibývajícími léty. Takže mne sice bolí kolena, ale už mi neteče z nosu :-)

        Jako dlouholetý odborník doporučuju: foukačku a kapky na vypláchnutí očí sebou; rozdejchávat se a rozjíždět pomalu; pokud to jde, tak se alergenu vyhnout.

        0 0
      • krokus  

        Je ten Aerius lepší než třeba Zodac/Zyrtec? A nevíte, kolik asi tak stojí?

        0 0
    • coffield  

      Dokud jedu, tak je to dobré. Ale jsou některá kola, na která jsem přímo alergický a na ta nemůžu ani sednout, když ta alergie přijde ;-)

      0 0
    • mosquito  

      sportem jsem si docela spravil astma, ale alergie zustala – ridim se zakladni lecbou – jak zacne „sezona“ lehnu si nekam na nejvic rozkvetlou louku s brizkama atd, vecer a v noci se muzu udusit, ale telo dostane takovy sok, ze uz se mi to pak zda lepsi .. jinak hlavne potrebuju kapky do oci – kdyz si muzu vyskrabat oci je to k nicemu

      0 0
      • ares  

        JJ touto metodou se ( dnes asi lépe pod lékařským dohledem ) léčila alergie za našich babiček. Prostě je předávkovali a čekalo se…

        0 0
    • Puamik  

      jediné co mně pomáhá je Rhinocort (sprej), ale je to svinstvo v němž jsou kortikoidy. Letošní zimu jsem bral vakcínu, tak uvidíme jestli to pomůže

      0 0
    • smith22  

      Chlapi já sice alergii nemám ale obdivuji vás jak s tím jezdíte na kole a bojujete s tím.Držím palce ať vám to dlouho vydrží.

      0 0
      • krokus  

        Víš, ono moc nemáme jinou možnost:-) Buď se na kolo docela dlouho vykašleme, nebo holt budeme trochu trpět. Něco jiného je ale astma, tam už jde vážně o zdraví.

        0 0
        • kolombo  

          Tam je problém v tom, že když necháš průdušky moc dlouho zahálet, je to nakonec horší, než když je pravidelně pořádně proháníš.

          0 0
      • dav33  

        Jsem taky nikdy žádnou neměl, ale od jisté doby je to rok od roku horší.Začalo to někdy před třicátinama :)

        0 0
        • smith22  

          Ty woe tak to je zajimavý.Sem myslel že to májí lidi už od malička.Tak to se muže v člověku probudit kdykoliv?Tak doufám že mě to nepotká,už tak se dost motám po doktorech.

          0 0
          • Krys  

            Mozes ju ziskat a stratit kedykolvek. Aj ked budes mat 60.

            0 0
    • Pablo  

      Mám alergii skoro na všechno (pilovou, prach, některý zvířata, třeba kočky) a k tomu atopickej ekzém. Dříve jsem se všemu na radu doktorů úzkostlivě vyhejbal, ale pak stačilo omylem jít ven v blbou dobu a byl jsem 3 dny mimo provoz. Pak jsem začal vzdorovat a kašlat na doporučení, přestal brát postupně zyrtec a místo injekcí si alergeny dávkuju jednoduše záměrně v přírodě. Rok od roku to je lepší a teď pokud nevjedu na zralý pole v době sklizně kdy to práší jako blázen docela dokážu přežít všechno. Problém je akorát ten ekzém, když na to působí dlouho slanej pot v létě, jde to až do krve a když nenajdu včas nějakej potok a nesmeju to, je to fakt šílený peklo. Ale radši to než bejt zavřenej doma na prdeli jak by si to doktoři představovali..

      0 0
      • Luka  

        :) soucitim s tebou! jestli muzu poradit co me dost zabira na uplne rozdrbanou kuzi od ekzemu, tak oplachnout vodou a maznout tenkou vyrstvou borove masti. desinfikuje, zaceluje rany a masti. Hlavni je se nedrbat. tam je proste 90% uspechu (pokud zrovna nemas obdobi „vysypani“, ktery aspon u me je cca 7let, to mi nepomahalo nic nez zodac (kterej zpusobil otupeni vuci svedeni, tedy nasledne nedrbani a neniceni toho co se muze jakztakz zahojit). Vytecna vec je taky virgin olivovy olej (nepapat! mazat!) .. je tak desne zdravej, ze to i ekzem na chvili vzda :)

        0 0
        • Pablo  

          Díky za podporu, četl jsem, že jsi na tom dost podobně, takže držím taky pěsti! S tím mazáním a nedrbáním máš uplnou pravdu, kůže nesmí zůstat suchá, přecijenom to mám od dětství, takže nějaký zkušenosti už jsou. Vybírám i mýdla co nevysušují atd, chce to tomu trochu pomáhat na všech frontách, jinak by se to nedalo. Na to, že se to při sportu zlepšuje mám tak trochu vlastní teorii: pot atd to samozřejmě trochu zhorší, ale psychická pohoda plynoucí z pobytu někde v přírodě to zkrátka přebije. Já jsem vypozoroval, že psychický stav má často větší vliv než mastičky. Možná se při sportu vyplavují i nějaké „uzdravující“ hormony, ale imo ta psychická pohoda na to má větší vliv. Rozhodně rada doktorů „nesportovat, březen-říjen nevycházet, kortikoidy, injekce a prášky“ je uplně naprd, to pak není život a ještě ti tím svinstvem poškodí zdraví někde jinde. Tak hodně štěstí v boji s tím prevítem! :)

          0 0
          • Luka  

            ano ano. jednou jsem se strasne sesypala psychicky, da se rict i zvysila prijem alkoholickych podpurnych prostredku a to je to nejhorsi co se dalo. 2roky jsem se z toho dostavala. Nejhorsi stav za celej zivot.

            Kazdopadne funguje mi byt v pohode, to je nesporny.

            Vsiml sis ze se to dalo lip snaset kdyz byl clovek dite? To toho mnohem vic vydrzel. Jednou me chytil takovy zachvat celopokozkovyho svrbeni, ze jsem po dvou dnech byla zrala opravdu na bohnice. a jako dite jsem byla osypana porad a nic mi nevadilo…

            ps: kortikoidy nebrat. vazne ne, je spousta alternativ, kortikoidy jsou to posledni do ceho bych sla. radsi budu mit maly „lozisko“ porad, nez si vzit kortik.mast. vsechno se to usazuje v tele. lepsi upravit trochu jidelnicek, omezit alkohol a hlavne se nenervovat. Stejnak atopickej ekzem je hlavne z nervu a z nedostatecnosti nadledvinek a ledvin. Takze nezatezovat a byt v pohode. to mi fakt pomaha… tuk tuk tuk. A more, slunicko, pocit uklidneni. jojo. JO a ostrihat nehty uplne :)

            0 0
            • kofolka  

              No přidávám se do klubu s atopickým ekzémem ;o) Když jsem byla u doktora, tak mi vyloučil vlastně skoro všechno. Podle něho nemám jíst čokoládu, kořeněný jídla, smažený věci, vejce, nesmím asi 3 druhy masa atd atd. Nějak ani nevím, co bych vlastně jedla. Co jsem vypozorovala, tak se mi to vždycky zhorší po nějakém sladkém pití. Kofola, kola, jakákoliv limonáda = druhý den svědící ruce. Jinak samozřejmě psychická pohoda je hodně důležitá. A když už je to hodně zlý, potom (alespoň mě) pomáhá, když si ten ekzém potřu roztokem soli ve vodě. Hodně to štípe a pálí ale vždycky se mi to potom zlepšilo. Je to taková náhrada moře, který mi taky zatim vždy pomohlo.

              0 0
              • Luka  

                zkus sul z mrtveho more. nejakej cas (v nejhorsich obdobich) mi to pomahalo…

                a je taky vyborna kombinace olivovy olej a zirtec/zodac – dokaze to odbourat svedeni, cimz se neskrabes a tim se to mnohem rychleji hoji :)

                hodne stesti v boji :)

                0 0
    • Tomcat  

      Alergi mam nejvic na roztoce a jinej hmyz. Spory a pil mi takovy problemy ne delaj, potraviny zaplat pambuh mic. Klasika tryctvrte roku ryma. Pichnuti vosou = dost vaznej problem. Reseni Zircek a spol.

      0 0
      • kubas  

        Asi mě sežerete,ale váš největší problém je,že svým problémům věnujete příliš pozornosti a tím si je pěkně „přihnojujete“.

        0 0
        • kolombo  

          Ahoj odborníku :-) Když určitý typ potíží jde jen těžko přehlédnout …

          0 0
          • kubas  

            Nejsem odborník a už tu můj názor nehodlám dál rozpitvávat,protože vím,jek to tady dopadá.Ale jedno si neodpustím-sám jsem do sebe nacpal víc prášků,namazal víc mastí a nainhaloval víc tzv.léků než kdokoliv z vás,takže vím o čem je tu řeč.

            0 0
            • Tomcat  

              No možná že bys to měl rozpitvat páč tvoje argumentace je taková nijaká ..mam svou pravdu a nikdo mi ji nebude vyvracet , protože mam pravdu…

              Jinak sto trohu nepochopil. Prašky do sebe tady cpu až jako posledni řešeni.

              Jinak z neléčené zanedbané alergie si člověk může vypěstovat astma.

              0 0
        • Tomcat  

          Ne sežeru, tvuj prispevek nechapu.

          Myslíš že to je jen vymyšlený? Alergoložka mi řekla že každý člověk je na něco alergický jen otázka jestli se stím ve svém životě setká, bohužel to může být poprvé a naposled.

          Pokud mam přehnanou alergickou reakci na včelý,vosí, sršní bodnutí vím co říkám a mé okolí taky, který mě vidělo jak sem potom vypadal, masivní otok si jen tak nevsugeruješ.

          0 0
    • MC78  

      Tak to já vloni zjistil, že mám alergii na vosí bodnutí.Svině mi vletěla po šortky, naštěstí se nedostala přes vložku a jebla mi dvě štědrý žihadla do zadní strany stehna.No do 10minut jsem otekl v obličeji a do půl hodiny jsem to stihnul domů a hned do nemocnice na kapačku, jen jsem si cestou hlídal dýchání naštěstí se mi hrdlo moc nezůžilo ale obličej otekl jak svině.Celou dobu jsem si říkal to musel být sršeň…takže beru nějaký kapky abych se toho zbavil.Plus na kole sebou vozím nějaký tři prášky který v případě potřeby musím sníst plus takovou tu jednorázovou buchnu kdybych se dusil. :) vypadá to hrozivě, člověk se musí rozpřáhnout asi půl metru a vrazit si to do stehna a deset vteřin držet, bleee ale prej to zachrání život :) no tehdá trefit vosí hnízdo tak bych asi rovnou volal sanitu…

      0 0
      • ares  

        Tak bacha na slovenský vosy. Kdysi dávno jsem se toulal po Nízko-Tatranských hvozdech a omylem jsem se přiblížil na pět metrů k vosímu hnízdu. Jakmile mě zblikly, okamžitě jsem schytal osm žihadel… Usoudil jsem, že ústup bude moudřejší a zmizel jsem od hnízda… Jsou okrový a děsně naštvaný. Sice jsem neotekl, ale pálilo to tři dny! Český mě nevaděj, s nima klidně lížu zmrzlinu… :-)

        0 0
    • Palba  

      Pouzival jsem hodne Zyrtec, ale neni to zrovna idealni pro sportovce, protoze otupuje celej organizmus a clovek je celej takovej ospalej. Doporucuji Aerius – samozrejme se o tom pobavte se svym alergologem/zkou. A kdo je z Prerova, dycky pro tyhle veci chodte do lekarny na zerotinovo namesti, tam se za tohle nedoplaci, protoze ten dedula co tam je, tak to vali ve velkym… respektive jeho dcera je nejaka dealerka.

      0 0
      • Palba  

        jo a zapomer sem pripsat… pokud vim, ze je ten pro me nejhorsi mesic, tak si klidne vemu na kolo bombicku aldecinu.

        0 0
    • kubas  

      přesně tak- "vypěstovat"a za radostné asistence farmaceutických firem a rádoby odborníků.

      0 0
      • kubas  

        pardón,špatně jsem zařadil,správně to tomcat

        0 0
      • Tomcat  

        Hle ty seš zdravej na psyhologa nebo psychiatra. Pokud sež z minulosti (zkušenosti) na něco zatrpklej nešvanej tak to trochu osvětli jo.

        0 0
        • kubas  

          No když na Tobě od malička pořád něco zkoušej a zpětně se dozvídáš,že ty zázraky byly karcinogení a dnes už jsou zakázaný,tak se to snad dá pochopit.A když tvoje problémy nakonec vyřeší jedno sezení s šarlatánem,tak Tě ty voddělaný játra a kdovíco všechno docela zamrzí.Co z toho vyplívá-alergologové apod. jsou šarlatání nonplusultra a dělají z nás závisláky na antihistaminech apod. a vůbec neřeší příčiny ,jen se přiživují a hlavně vydělávají na důsledcích.

          0 0
          • vitarockhound  

            Chápu tě!

            1. je mi osmatřicet – po tetracyklinu mě vypadaly skoro všechny zuby (mám jich v hubě jenom pár) – tolik jenom k tomu jak jsi psal, že máš po léčbě špatný játra a že do tebe cpali špatný léky – holt tenkrát lepší nebyly !
            2. od malička jsem byl léčenej množstvím nejrůznějších prášků – jestli dobrý nebo špatný nedovedu posoudit protože jsem měl astma někdy horší někdy mírnější ale v podstatě bylo furt.
            3. kdyby někdo někde vynalezl lék na dokonalý vyléčení alergie tak si zrovna může jet pro Nobelovu cenu – viz. tvoje sezení se „šarlatánem“!
            4. rozhodně neschvaluju cpát se tunou léků ale vřele a všem doporučuju aby si zjistili alespoň elemetární věci jak postupovat, když je najednou chytne "brutus"astma, těžká alergie, žihadlo atd.

            Prevence je určitě zvláštní téma – to že si vezme někdo lék na zmírnění alergie před jízdou neřeší pořádnej záchvat během cesty někdy v lese nebo na pol'načce – takže z mýho laickýho pohledu je lepší bejt na to připravenej a nechytnout to než naopak!

            0 0
    • Haddock  

      Vice mene vse, co bylo napsano nahore, jsem zazil/zazivam kazdorocne a samozrejme ted na jare nejvice. Beru zyrtec apod preventivne uz zhruba 2 tydny, ale vcera jsem se cejtil jako podarenej vindaloo (oci, nos, krk atd) po navratu (navic jen po par hod s detma). Jediny, co asi pomuze, je starnuti, vekem to byva lepsi, ikdyz vcera vecer jsem musel vypit lahev cerveneho abych ty neprijemnosti trochu utlumil :-) Kdyz je nejhur celkem pomaha zapalit si a pustit dym nosem. Kortikoidy pouzivam taky dyl nez bych chtel…

      0 0
      • Žulda  

        Trpím na sennou rýmu a alergický zánět spojivek cca od 3 let. Vyhnul jsem se díky tomu i vojně ;) Cca od 20 let se to zlepšuje a teď (33) už jen na jaře asi tak 14 dní beru Zyrtec. Jinou léčbu jsem nikdy neměl, jen kdysi kapky a mastičky do očí. A pomáhá pravidelný pobyt u moře, to pak další rok jsem docela v klidu. S tím cigárkem je to pravda, nejlíp mi pomáhal pobyt ve 4. cenové :D Ale přes rok a půl nekouřím, tak radši beru ten Zyrtec

        0 0
        • Haddock  

          Taky uz nehulim par let :) a tak spoliham na zyrtec a kapesnicky. Jak rikas, to nejhorsi trva tech par tydnu, koncem dubna to byva uz lepsi.

          0 0
      • Scipio  

        Můžete někdo napsat jaké jsou vedlejší účinky kortikoidů? Do cca 20 let jsem trpěl na astma a pak mě to jako zázrakem dalo až do lonského podzimu(32)pokoj, ale od té doby mám zánět průdušek prakticky neustále a pomohli mi právě až kortikosteroidy, co mi předepsali na plicním. Bez toho bych snad na kolo ani nevlez jak mi bylo blbě.

        0 0
        • cegyna  

          systemove maji spoustu neprijemnych vedlejsich ucinku pri dlouhodobem podavani, ale myslim, ze inhalacni pusobi sytemove jen minimalne – spise jen lokalne protizanetlive v pruduskach…

          0 0
    • lempl  

      ahoj! rikaji mi lempl(e) je mi 19 tezko se mi to rika:-/ mam … nojak to jen… mam alergii na skolu… v boji s touto nemoci mi vyrazne pomaha aktivni terapie (kolo, kolo, kolo, kolalokova limonada, kolo, kolo) obcas „po delsim svihu“ nani i nakratko zapomenu :o) … az budu velky chci byt kolem

      0 0
      • Misiak  

        kolem? kolem v plotu? :)

        0 0
        • cabbage  

          napiš to klidně maďarsky, tenhle ti stejně nikdo nebude rozumět…:-P

          0 0
          • Krys  

            :))))

            Ja som mu rozumel. Bolo mi hned jasne, ze je to Slovak. V apříli půjdem přímo do Přahy.

            0 0
            • hribik A1  

              kedy vidim to „do přahy“ tak sa valam od smiechu po zemi… :D :D taketo veci tu radsej nepis lebo potom sa tu od smiechu prevratim z tej stolicky a vrazim hlavou do tej skrine co mam za sebou…asi aby som zacal nosit pre istotu prilbu aj doma

              0 0
          • Misiak  

            chvilu som rozmyslal ci mi to budu Cesi rozumiet :)) no co, tak aspon Slovac :o)

            0 0
            • lempl  

              prosimte co znamena tvuj nick v prekladu?

              0 0
              • Misiak  

                tusim tomu hovorite „Myšák“ (samec mysi-take male s chvostikom) :)

                0 0
    • cegyna  

      taky mam alergii – prave dneska zacala, mazec, dlabu ted klaritin, predtim zyrtec, zadny rozdil – ale vysimli ste si , ze to je dost o psychice? na maratonu pri plne zatezi ani nesmrknu, ale kdyz v televizi uvidim rozkvetlou louku, tak saham po kapesniku :-)

      0 0
      • lempl  

        hele nepletes si klaritin a creatin? …

        0 0
        • cabbage  

          píše se to claritin;-P

          0 0
          • lempl  

            ja to nepotrebuju ja na tu u skolu beru kyselinu mlecnou, thc, lsd, lcd, a pvc obcas potkam nakou kyselinku v mhd:-/

            0 0
    • kacacka  

      tak já od včerejška sotva dejchám…opruz ty pyly :) dneska sem ani nevyjela :(

      0 0
      • skricx  

        Něco jsem k tomu napsal www.cyklistikakrnov.com/…-alergie.htm

        0 0
      • vojta  

        Letos je ta sezona najaka silna :-(( – na rozdil od lonske, kterou jsem temer nazaregistroval. Posledni dny mam novy hit, ktery vcelku nechapu. Pres den to zvladam pouze s kapesnikem a obcas kapkami do oci, ale v polovine noci se probudim a kdybych si nevzal patak (=prasek), tak asi do rana vykaslu plice.

        0 0
        • Žulda  

          MUDr. mi říkala, že letos se příroda s pylama zbláznila, co je nových případů. Mě se do toho ještě přidala od mladýho viróza, co chytil ve školce, takže děs. Ale už to odchází.

          0 0
    • Krys  

      Tak minulý týždeň bol pre mňa fakt nevšedným zážitkom. Okrem štandardného „plného nosa“ mi to sadlo na priedušky a hlasivky. Zložilo ma to ako chrípka. Suchý dráždivý kašeľ, bolesti hlavy, hnačka. Tri dni som bol doma zavretý (dva z toho som prakticky prespal), trochu mi to pomohlo. Údajne to bol všeobecne pre alergikov kritický týždeň.

      Podľa peľového kalendára je máj celkom slušná nálož pre alergika. Tu som sa dočítal, že by alergik nemal piť bilinkové čaje. A ja blbec sa už týždeň nadájam rôznymi čajmi v nádeji, že mi to pomôže. :/

      Ako ste na tom vy? Máte svoje osvedčené metódy, ako prežiť kritické obdobie?

      0 0
    • kwaker  

      :-) ahoj, Zyrtec, Zodac a Zaditen – nic jinyho ti doktoři snat neznaj. Loni sem měl docela velky problémy, ale letos mě pomohlo obyčejny Céčko v dávce 1,5gramů denně (aspon si to myslim – placebo?) a za zkoušku nic nedáš

      0 0
      • kwaker  

        :-) jo a na gramatiku mě už nic nepomuže, tak se omlouvám jestli to někoho uráží

        0 0
      • Krys  

        Ja používam Aerius. To isté dostal aj syn v nejakej detskej verzii. Mal podobné problémy ako ja.

        0 0
    • saldi  

      Zodac alebo Claritine, plus kopec vreckoviek, no uz som sa naucila i plut (a neoplut sa), no tesim sa na testy u imunoalergo­logicky a (snad) spravne lieky..  

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Taky jsem alergik snad na všechno – různý pyly, roztoče, plísně, prach. Když jsem byl malej, tak to bylo dost peklo. Párkrát jsem byl v létě na pohotovosti. Teď je to lepší, ale stejně mi pořád teče z očí, nosu a kejchám jak blázen :-) Zodac trochu pomáhá, nic jinýho jsem v podstatě nezkoušel. Taky se snažím to překonat nějak „přírodně“. Blbý ale je, že tento stav u mě trvá přes celý léto :-( Jo a asi rok mám alergii na zimu – když je relativně zima, tak mi na nohách naskáčou červený fleky a pupínky, který děsně svěděj. Když pak přejdu do tepla, tak to do hodiny zmizí. Nikdy předtím jsem to neměl…Neznáte to někdo?

      0 0
      • kolombo  

        No, jestli s tím chceš opravdu něco dělat, tak se nech poslat k ALERGOLOGOVI !!!

        Bez toho je všechno ostatní k prdu …

        0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Já myslím, že u alergologa nic nezjistěj.  Chodil jsem tam asi 15 let a úplně k ničemu! Nanejvýš by mi předepsali nějaký kortikoidy. Radši bych si nechal poradit od lidí, kteří s tím mají zkušenosti.

          0 0
      • dali_1  

        Ty fleky a pupínky mám v zimě taky, ale u mě je to teda alergie na teplo. Prostě v zimě si organismus odvykne od teplotních šoků a většího tepla vůbec a potom, zejména při sportu, na zahřátí sama sebe reaguje těmi svědivými pupínky. Odborně se to jmenuje dermografie, moje doktorka tomu řiká urtica (kopřivka) na teplo. Dá se to trochu zmírnit silnými prášky proti alergii, v poslední zimě mi pomohlo vystavování se teplotním šokům jako je horká sprcha delší dobu, překvapivě mi taky pomohlo každej den ráno před snídaní si jít zaběhat.

        0 0
    • hribik A1  

      100

      v podstate nemam alergie okrem jednej specifickej – alergia na niektorych nasich politikov. prejavuje sa to tak, ze ked zacne predvolebna kampan, a popri cestach vyrastu billboardy s tymi ich xichtami, zacnem nekontrolovatelne nadavat ako pohonic so 40rocnou praxou, rozhadzovat kolom-dokola rukami s natiahnutym jednym prstom, prskat vsade naokolo a byt cerveny od zlosti. obcas sa to prejavi aj pri enormne nablblych reklamach

      0 0
      • Krys  

        Už som z tej češtiny zblbnutý. Pokúšal som sa predstaviť si, ako rozhadzuješ bicyklom dokola. ;)

        0 0
        • hribik A1  

          to by bolo ucinnejsie posilovanie nez akakolvek posilovna vratane typicky slovenskej – dvihania tazkych kriglov v krcme :-)

          0 0
    • t29  

      Alergické období mám podle počasí zhruba v poslední třetině května a první třetině června. Projevy začínají svrběním/svěděním očí a nutkáním kýchnout, pak se přidá ucpaný nos a soustavné kýchání, naštěstí krom téhle senné rýmy nepozoruju nic jiného.Řeší to Zyrtec nebo Claritin plus omezení pobytu a pohybu venku – do práce na kole dojedu, výlety si radši odpustím – jednou jsem zkusil výlet a moc se nešetřit, během jízdy v pohodě, ale jak jsem po čtyřech hodinách přijel domů, tak mě během chvilky začaly neskutečně pálit oči a nos, nikomu ten pocit nepřeju.

      0 0
      • Krys  

        To je presne ono, po ukončení fyzickej námahy sa prah bolesti (a všeobecnej citlivosti) pomaly vráti do normálu a vtedy to príde.

        0 0
      • t29  

        Letos malá změna v lécích, nechal jsem si předepsat Volnostin. Tabletka ráno v pět před snídaní, v šest na bus, v půl sedmé v práci, do půl osmé smrkám, pálení očí se nedostavuje. pak celý den relativně v pohodě, když se hlídám a moc se nenamáhám :) a venku jsem jenom nezbytně dlouho.

        Letos je to horší o ty deště, kytky si pyl schovaly na pozděj a teď je toho ve vzduchu moc najednou. Místo kola přemýšlím o rotopedu :/

        0 0
    • krokus  

      Koupil jsem si před nedávnem hodně užitečnou věc – brýle s těsněním (mám ale možná trochu jiný model, s těsněním z molitanu). Vždycky mě po návratu z vyjížďky v tento pylový čas strašně pálily oči. S těmihle brýlemi mě ale oči vůbec – nebo skoro vůbec – nepálí! Kdybych na to byl přišel dřív, mohl jsem si ušetřit dost trápení.

      Nevýhodou je, že tak po dvou hodinách mě začne trochu bolet hlava – mám brýle utažené dost natěsno (pomocí pásky), aby opravdu těsnily. Zkoušel jsem je vozit i bez pásky, jen s nožičkami, ale to nefungovalo.

      0 0
      • Seadat  

        je to peklo, dnes sem se zpamatovaval z jedny louky asi pul hodiny u reky :-( ty brejle s tesnenim  - dobrej napad, dnes sem nemel zadny a taky sem dopad :-(

        0 0
        • krokus  

          Za týden či dva to největší svinstvo odkvete a bude líp. Zodac + ty brýle = docela to teď zvládám. Nejhorší pro mě byly vždycky ty oči, na to prášky myslím tolik nepomáhají.

          0 0
    • blackjohn  

      alergii nevyléčíš,sám jezdim furt s kapesníkem,pořád mi něco teče po kcichtě..ale o bajk se kvůli tomu nepřipravim

      0 0
    • Tomas85  

      Vždy jsem měl sennou rýmu. Co pamatuju bylo to dřív dost strašný, byl jsem naprosto nefunkční. Pak jsem začal kouřit a ejhle, začlo se to zlepšovat. Jeden čas jsem bral Claritine/Zyrtec, což mělo docela dobrý efekt. V současnosti (zrovna teď je u mě alergie asi na vrcholu) si párkrát za sebou zakašlam utřu nos a valí se dál. Řeším to tedy brýlema, hadrovým(!) kapesníkem a krabkou cigaret vzádu v dresu ;)

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Dneska jsem byl venku asi jen na hodinku (pěšmo, kopat nějakou hlínu v přírodě :-) a bylo to utrpení. I když jsem si ráno vzal Zyrtec, tak mi zrudly oči, tekly, rýma se objevila a v krku mi cosi zbobtnalo. Byl to děs, v kombinaci s psychickou stránkou (která se odvíjela od fyzické) jsem byl vyřízenej. Doufám, že takové stavy nebudou trvat dlouho…Asi zkusím ten aerius

      0 0
      • krokus  

        Chtěl jsem si Aerius koupit v lékárně, ale je bohužel nej na předpis.

        0 0
        • krokus  

          místo nej mělo být jen

          0 0
          • drhor  

            Dnes už jsou nové generace tzv. antihistaminik, druhá, dvaapůltá atd., např. Aerius nebo Xyzal. Ale chce to určitě vyzkoušet, někomu sedne něco jiného, ale vždy určitě po poradě s lékařem, nejlépe alergologem. ty léky jsou všechny na předpis.

            0 0
            • vitarockhound  

              Je to zvláštní ale mám docela zajímavej zážitek s alergií ! Od dětství jsem fakt těžkej alergik – jak je popsáno výše – pyl, srst zvířat, prach! Už jsem na tom byl tak, že jsem měl něco jako podmíněnej reflex ´viděl jsem senoseč v televizi nebo žně a začal jsem kejchat. Měl jsem tuny různejch prášků a injekcí. Před rokem a půl jsem měl náhlej kolaps plic(ještě teď mně padá hlína z noh jak mě doktoři tahali z hrobu) a dva dny za mě dejchala mašina(nafukovali mě jako mičudu). Vrátil jsem ze špitálu(únor) a rehabilitaci jsem měl až do začátku dubna. Protože se blížila pylová sezóna začal jsem bejt poměrně vyděšenej co bude až se k tomu všemu přidá alergie! Nepřidala ! Od tý doby aniž by pro to bylo nějaký rozumný vysvětlení – nekejchám, neslzí mně oči – dejchání v pohodě. Občas ale skutečně jen velmi vyjímečně když vjedu na louku se senem tak třeba jednou kejchnu ale tím to končí. Pro sichr samozřejmě sebou nadále vozím „foukačku“(Be­rodual) kdyby mě to někde chytlo. To co je popsaný tady v příspěvkách výš – tak z toho jde mráz po zádech! Kdo nezažil sám astmatickej záchvat nemůže mít představu o tom co to je – přirovnal bych to k jízdě s igelitovým pytlíkem na hlavě! Proto bych v žádným případě – NIKDY – nevyjížděl bez léků, který by v daným kritickým okamžiku alespoň částečně pomohli! Jak postupovat a co dělat když vás něco takovýho chytne „mimo civilizaci“ je potřeba zjistit u svýho doktora, kterej vám doporučí i nějaký ty základní léky a řekne a vysvětlí co dělat. V každým případě doporučuju mít léky na alergii standartně přidělaný někde na kole(aby se na ně nezapomělo) třeba pod sedlovkou a snažit se nezapomenout mobil!  Je docela „sranda“, že kde kdo sebou vozí sterilní obvaz ale téměř nikdo sebou určitě nevozí nějakej lék na zmírnění otoku po vose nebo včele! Ten kdo je na žihadla alergickej tak ten ví co a jak a asi je podle toho na cestu vybavenej ale ten kdo s tím nemá zkušenost a po žihadle neotéká může žít v mylný představě že u něj je to v pohodě – OMYL – stačí jedno „prďáro“ za jízdy pěkně do prostoru mezi bradou a lícní kostí a když dotyčnej bude mimo dosah civilizace e nebude mít alespoň elementární znalost co dělat a alespoň nějakej lék potlačující otok tak se taky může stát že to bude „prďáro“ finální UTRUM a HOTOVO! Každej doktor nebo alergolog vám určitě poradí a předepíše nebo doporučí lék a postup co dělat! Aby si někdo nemyslel, že tady dělám reklamu doktorům tak prohlašuju, že doktorem vskutku nejsem ale mám v tomhle směru bohaté zkušenosti ať už s pylovou alergií, astamatickejma záchvatama(trpí tím obě moje děti) nebo i s vosím bodnutím! Dyž budete vědět co a jak tak budete taky klidnější nebo můžete pomoct i druhejm. Neexistuje univerzální lék protože každýmu pomáhá něco jinýho ale od toho je doktor aby poradil.

              @

              0 0
              • Krys  

                Sranda, mne ešte v detstve o dosť ustúpila alergia a náchylnosť na chrípky po prekonaní ľahšieho zápalu pľúc. Pripisujem to tomu, že ten zápal pľúc nakopol obranyschopnosť tela, a to si už začalo dávať pozor.

                V kejmli mám vždy zopár kusov prothazinu.

                0 0
                • vitarockhound  

                  Jojo – existuje spousta různejch prášků, čípků, kapek apod. který dokážou alespoň částečně zmírnit následky (alespoň abyste se dostali někde k civilizaci nabo než dojede sanita). Je třeba bejt připravenej protože i kdyby jela sanita jen deset minut je to při astmatickým záchvatu nebo po žihadle s následným otokem krku je to strašlivě dlouhá doba a je potřeba vědět jak a co udělat aby ty následky byly co nejmenší. Taky se vám může stát, že pojedete a u cesty bude s vypoulenejma očima sedět biker, kterýho ťafla včela do krku nebo do pusy a otejká a dusí se  - je potřeba tyhle věci znát a bejt na ně připravenej než k nim skutečně dojde.

                  0 0
    • kihsleek  

      Předem se omlouvám za oživení zombiethreadu, ale prostě mi to nedá. Do 18ti jsem měl docela velký problémy s alergiema, pak to nějak přestalo, takže jsem to neřešil. Letos jsem se vrátil k biku a před dvěma měsícema po deseti letech přestal kouřit. Podařilo se mi nahnat docela solidní kondici atd… prostě se mi na biku hezky jezdí, no a předevčírem na Malevilu se mi vrátila pylová alergie (pro rejpaly: neutavil jsem se, to je jinej pocit, a příznaky přetrvávají). První hodinku se mi jelo normálně, a pak zkolaboval imunitní systém a vůbec celý tělo jelo tak na 20%. Nemoh jsem jíst, pít, dejchat… prostě úžasnej zážitek. Nicméně jsem tu dlouhou trasu za cca. 7 hodin odkroutil (dokud se hejbu, tak to přeci nevzdám :P ) a v cíli se pak nějak uvedl do provozuschopné­ho stavu.

      Dotaz zní: nevíte někdo, jestli jsou na trhu nějaký nový přípravky (prášky nebo cokoliv), pomáhající při těch největších potížích, který nejsou zmíněný v tomhle threadu (zodac, zyrtec, claritin, zaditen, aerius)?

      0 0
      • Martyss  

        Mám alergii na pyl břízy. Nevím, jaký máš přístup, ale osobně jsem zjistil, že je dobré si vzít medikament preventivně ráno a ne až začnou problémy. V posledních dvou letech se mi alergie trošku zhoršila, tak jsem si pro jistotu nechal napsat inhalátor. Jediná věc, co se dá s alergíí dělat je léčba pomocí vakcín. Samozřejmě nejlepší řešení je nepřijít do styku s alergenem, ale což je u některý alergenů nemožné a není to léčba.

        0 0
        • kihsleek  

          Ok… už vážně začínám pochybovat o svých vyjadřovacích schopnostech. Chtěl jsem vědět, jestli někdo z vás neví o něčem novém, v tomto threadu (stáří cca rok)  ještě nezmíněném. Ptám se proto, že většinu těch věcí mám ozkoušenou. Krátkodobě funguje jen claritine po ránu, ale na něj si tělo po zhruba týdnu zvykne a pak to přestane zabírat. Jelikož to, co mi vadí, se ve vzduchu vyskytuje většinou 14 dní, potřebuju to s něčím zkombinovat. Předem díky.

          0 0
          • Martyss  

            Předně, na dotaz ohledně nových léků bys se měl ptát svého alergologa, případně v lékárně. Jinak, co může pomoci ohledně zmírnění akutních příznaků je inhalátor, pokud máš potíže s dýcháním. Jinak dlouhodobá léčba spočívá v aplikaci vakcín. Nic dalšího není…

            0 0
      • vrabcak  

        Jak píše Martyss, zajdi si k alergologovi. Ale jinak zodac, zyrtec, claritin, alerid… jsou volně prodejné, bohužel pouze v malém balení, takže Ti to vyjde dost draze.

        0 0
        • kihsleek  

          Lidi opravdu si myslíte, že alergik po 28mi letech života neví, že si má zajít k alergologovi? Jen jsem chtěl vědět, jestli za rok od posledního příspěvku v této diskuzi nemá někdo z vás ZKUŠENOST s něčím novým, protože jsem se naučil brát v potaz více názorů, než jen ten alergologův. Vakcín, inhalátorů a pilulí jsem už zkoušel více než bych chtěl, ale ne všechny. Omlouvám se, pokud jsou moje požadavky přehnané.

          0 0
          • krokus  

            K Alergologovi jsem chodil 25 let (teď je mi 28) a musím říct, že to bylo úplně na nic. Jako dítě jsem dostával nějaké vakcíny, ale podle mě to nemělo žádný efekt. Poslední roky už mi doktorka jen předepisovala  Zodac, tak jsem k ní přestal chodit. Zodac si můžu opatřit sám v lékárně.

            0 0
    • z0diaC  

      Mám alergii na pyl,roztoče,prach a peří, navíc k tomu chronickou bronchytydu – začínající astma … jezdím pořád – ten pyl mě až tak nevadí ale jak jedu za někým v prachu ze stezky tak je to peklo – proto si radeji přišlápnu a předjedu .-)

      Alergické reakce (občasné a zřídkakdy) řeším zodacem/zirtecem … mj. teďka docela často jezdím kolem rezkvetlého pole řepky (což je podle alergoložky ten nejhorší pyl) a je to v pohodě – bez problému.

      0 0
      • krokus  

        Řepka je opravdu numus, spíš ale jen nesnáším ten smrad – je to horší než jet okolo hnoje. Alergii z ní ale moc nemám. Vadí mi trávy. Tak do 14 dnů to všechno začne kvést, ach jo.

        0 0
      • jojina20  

        Jsem na tom úplně stejně…

        0 0
        • beavis  

          Po prve sem sel k alergologovi v roce 1993. Zjistil mi alegii na prach, pyl, srst domacich a hospodarskych zvirat,..... a ja nevim na co jeste:-) Proste leto bylo maso. Rano probuzeni a celej den s kapesnikem a vecer a totalne odrenym nosem. Chodil sem driv na vakciny, obcas sem si vzal Zyrtec, Zodac, Dithiaden a ja nevim co jeste. Pred 5ti lety sme zacal dost jezdit na MTBcku a od te doby je klid. Citim se co se tyce alergie skvele, nevadi mi kvetouci rostliny, proste pohoda:-) Urcite to je prave diky sportu. Tak jen aby to vydrzelo:-)

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Mám alergii na pyl, roztoče, prach, nějakou tu trávu a snad i kočky. Na základce jsem bral Zyrtec a dýchal nějaké kortikosteroidy (zhruby, netuším přesně, co to bylo). Časem jsem nějak všechno odložil a žádné příznaky nikdy neměl. Dokonce ani astma (doktorka mě označovala za silného astmatika po otci), které mám dodnes se neprojevuje… ťuk ťuk… :)

      0 0
      • friblos  

        Od té doby co nechodím na injekce a neberu zodak si to vždycky měsíc přetrpím a pak už je to v pohodě. Jinak kapky do očí používám celé léto. Hlavně jsem zjistil že mi pomáhají sluneční brýle tak z 80%.

        0 0
        • Hans999  

          jo, přesně. Brýle jako „mechanická zábrana“ proti pylu pomáhají fakt hodně moc, bez nich bych na kolo nemohl vyjet. Kdyžtak si ještě předem kapnu kapky, ale letos jsem zatím nepotřeboval.

          Jinak mám alergii na pyl trav, za barákem máme lužní lesy a louky (Poodří), tam jezdím a v pohodě, akorát jsem si musel přetrpět dva týdny v dubnu. Beru Zyrtec a do nosu Flyxonase, dřív jsem bral ještě nějaké kapky pod jazyk.

          0 0
          • krokus  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
    • krokus  

      Tak a je to zase tady. Měsíc pršelo a teď je teplo, takže všechno krásně pokvete.

      Oči už jsem si docela vyřešil díky brýlím s molitanovým těsněním. Zbývají ještě dýchací cesty. Napadlo mě, jestli by se nedalo jezdit s rouškou proti prachu Nebo by se v tom člověk udusil?

      0 0
    • BigKarel2  

      áááá…ani mi nemluv…Brejle­..někdy šátek přez nos a pusu…

      0 0
      • krokus  

        Docela na mě platí pivo. Nebo spíš víc piv. Ale člověk nemůže být pořád v lihu…

        0 0
    • krokus  

      Chci se zeptat, ve kterou denní dobu si berete Zodac a jestli si případně během dne dopřejete i víc než jednu tabletu. Dneska jsem si vzal Zodac ráno a během dne jsem venku pěkně trpěl.

      0 0
    • KRAKY  

      VYLÉČENÍ PRO TY CO POCHOPÍ LOGIKU JEDNODUCHOSTI A CHCOU NAVŽDY ZAPOMENOUT, ŽE JE VŮBEC V MEDICÍNĚ ALERGOLOG DOKTOREM

      Zdravím, jsem vyléčený z těžké alergie na pyl, trávu, atd… už ve dvou letech tak silná, že při návštěve sena mi v očích zůstaly jen bělma a prý mě ma tatínek na fotce jako mimozemšťana. Vyléčil jsem se sám po malé snaze pochopit přírodu, že má imunitu a antivakcínu na ty splodiny co dopadají na povrch. Hlavně ti obrnění andělé co podávají nápomocnou ruku mezi prvními a zůstavají silní až do konce. Kopřiva. Jen ty malé zhruba 20 na 1,5l vody. Já vypil to jen asi 3× a dokonce po 2 letech už ji vlastně ani na jaře nebo létě pít nemusím. Proto věřte na sílu a kouzlo osobní víry a vlastního sběru čerstvé voňavé ne sušené bylinky, která Vám zaručeně pomůže pochopit, že to není pyl ani seno, ale splodiny od lidí, které se víří vzduchem a jsou pak i v tom pylu nebo trávě, ale ta má na rozdíl i tu antivakcínu proti těm splodinám, ale tu mají jen ti co přijdou za přírodou pro jehličku od kopřivy a ne od doktorky-a, kteří by nikdy nepochopili důvod alergie natož ho chtít opravdu vyléčit, ale jen prodávat z tabulek co se naučili jako dealeři, co už dál nic nestudují a nehledají ani vyléčení ani konec zrodu nemoci.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.