Zkušenost s léčbou alergií ve formě podkožního podání.

45 nepřečtených
  • hanness

    Zdravim pratelé,nebudu se salodlouze rozepisovat,tak jen strucne.Od 3 let trpim na alergie+astma,v det­svi 2 krat prelecen na roztoce s pozitivnim nastupem,domov Jeseniky.Od 29 na symbicortu,ted Duoresp,vse nejnizsi davky-udrzovaci.Pred rokem a pul markantni zhorseni stavu,kdy vlastne do ted,nepravidelne několikrát do mesice po celej rok nastriklej nosohltan,chripkove unavne stavy,bez sekrece s tlakem na průduškách.Po kompletním krevnim rozboru zjisteny alergie na roztoce a kocku,v mensi mire na vse mozne.Tak jak celej život,nic noveh,po domluve s alergologem nasazeny kapky na roztoce od Francouzske firmy,ktera hned po mem zacleneni do rad lecicich se pacientu-zkrachovala..... :-((,po par mesicich objednavka injekcni formy lecby a to u Belgicke firmy,objednavka podana na zacatku února a do ted leky neposlany....­..Zajimalo by me,jak to resi vrcholovej sportovec,jestli také pul roku ceka na léčbu.Mate také prosim podobnou zkušenost??A pop­řípadě,jestli jste jiz v procesu lecby,zda vam zabira??Pro me to ma za následek,ze venku uz ani nemuzu na kolo,sezona tim padem konci,co vyjedu,koncim se zanetem,protoze mam pernametne,diky alergicke reakci podrazdene sliznice a tim otevřenou cestu virum,bakteri­im.Dekuji za lucidni příspěvky.

    0 0
    • Petr L2  

      Já tedy nevím, ale mám v zásadě to samé a vždy když došlo k dramatickým zhoršením nebylo to samo sebou, žádná zázračná léčba nepomohla a vždy se nakonec ukázalo, že to byla reakce na to dělám, co jím, kolik toho naspím a jak moc v práci vyšiluji, takže zabralo něco z těch škodlivých faktorů vypustit, takže možná než po poradě s lékařem experimentovat a dojídat léky zkrachovalých firem, nasadil bych úplně obyčejný Xyzal na potlačení alergické reakce a pečlivě sledoval co mi škodí. Alespoň já k tomu v průběhu času došel a mám docela klid.

      0 0
      • hanness  

        Uzivam dasseltu,jim rozmanite,minimum lepku a kravského mleka,jen zakys,cerstve zeleninove stavy-doma vylisovane,sport-ten byl…dostatek spanku… :-)

        0 0
    • Yura  

      alergie = jatra nefunguji tak jak mají.

      0 0
      • Petr L2  

        Yuro, tělo je poněkud složitější, takže to není tak jednoznačné, věř mi, trochu o tom něco vím :-)

        0 0
        • Yura  

          Co o tom vis, napis me něco zajímavého.. Vzdycky tyhle procesy jdou přes jatra. Takze je opravdu ftipny proti tomu davat nejake chemicke sracky, které ty jatra zatizi ještě vic a všechno se dřív nebo později ještě zhorsi. Proste klasika. Resit podobne problémy, které se nedaji vyresit tim, ze se to vyreze jako nejakej nador s doktorama je fakt strata casu, penez, nervu a nakonec vlastne i toho zdravi ze..

          0 0
          • hanness  

            Napis,jak bys to resil ty??

            0 0
            • Yura  

              Zacal bych se zajímat o to jak moje telo funguje a nepotlacoval bych jen příznaky nejakeho problemu praskama od dr.idiot..

              0 0
              • hanness  

                Při mem problemu jsem zasel i na Bicom,dragedie…z me strany chytani se stébla…

                0 0
              • hanness  

                Me telo a muj zdravotni stav znam,mam 38 let a od 3 let mam problém…takze porad… !

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Takze delas 35 let neco blbe:)

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Problém je, že blbě děláme něco všichni od nepaměti a posledních 100 let čím dál víc, takže jenom tím, že se někdo rozhodne to změnit se problém alergií nevyléčí. Alergie je reakce imunitního systému organismu na vnější podmínky a ty dokážeme ovlivnit pouze zčásti a další problém je, že každý reaguje jinak a i spouštěčů je nepočítaně a mohou se objevit u kohokoliv a kdykoliv i když před tím nikdy alergiemi netrpěl, takže neexistují žádné a zázračné a jednoduché recepty a i když si leckdo může myslet opak, bohužel většina alergiků se bez medikamentů neobejde i kdyby chtěli sebevíc.

                    0 0
                    • Yura  

                      Pises to dobře, nicmene urcite se s tim da něco delat, ale rozhodne ne tak, ze pujdu k obvodni, aby me napsala nejake prasky.. Celej zdravotni systém v cele s farmaceutickyma spolecnostma je jen vychcana firma, která vydelava na lidech nechutny peníze o tom není pochyb, ale problém je i na strane drtive vetsiny lidi, protože jedine co jsou ochotni udelat pro zlepseni zdravotniho stavu je brat prasky a nebo jit na operaci. Coz jaksi ve vetsine pripadu nestaci ze..

                      0 0
          • jecnak  

            Prosimte potreboval bych poradit s operaci srdce. Je to pro tebe moc pod uroven a nebo poradis?

            0 0
      • hanness  

        Me jatro ma krevni výsledky,jako cerstve narozene zdrave miminko …

        0 0
      • FeriP  

        Hele hoď sem nějaký tipy, jak játrům ulevit?

        Já trpím alergií jen na jaře na břízu a teoreticky uznávám, že by to s játry i mohlo souviset. Alergie se u mě začala projevovat ve 22 letech, rok předtím nehoda na motorce, mimo jin é i natržená játra, takže mě tento tvůj púřípěvek zaujal…

        Stravuji se velmi rozumně (dost zeleniny atd), alkoholu málo, nekuřák…

        0 0
        • Yura  

          No tak jestli jsi mel natrzena jatra tak je jasny, ze tam bude hodne zjizvene tkane a tim padem ta kapacita jater filtrovat všechen bordel co tebou projde je znacne snizena, Takze jestliže ta funkce jater je sama o sobe uz tak snizena, tak pak takovou mirnou alergii muze vyvolávat proste jen to ze zijes v dnesnim svete.. :) To ze ty jatra nezatezujes vedome tim co delas nebo jis ještě neznamena, ze tvoje telo není vystavene kazdej den vlivum, které ty jatra a obecne telo zatezuji a tim padem pak reaguje neadekvatne třeba na ten pyl. Zadne ocisty apod.. krome dodrzovani te zivotospravy bych ti nedoporucil. Pak jestli to myslis fakt vazne, tak muze pomoct vlasova analyza, která ti presne ukaze jak jsou na tom minerály a ostatní prvky, tezke kovy.. Krevni testy jsou lepsi nez nic, ale stále je to jen ukázka toho co se deje na silnici, ale ty chces vedet jak to vypada v dome (bunce-tkani..)

          0 0
          • FeriP  

            OK, díky za info. Kouknu na to…

            0 0
          • Mig_all  

            Tak co na tu játru? Ostropestřec čaj jsem mel a nedokazal jsem to polknout natahovalo me z toho… Kupovat nejake kapsle? To jsme uz skoro u te chemie kterou nedoporucujes ne? Navic rikas ze detox obecne neni potreba, to jako patri zobani nejruznejsich kapsli z nejruznejsich zdroju ke standardni celoroční zivotosprave?

            0 0
            • Yura  

              Ususena, nadrcena rostlina a nasledne nakapslovana do zelatinove kapsle není chemie.. Je to doplněk stravy, zadnej detox. Tema ocistama jsem myslel ty vsemozne navody z casopisu apod.. Jak si vykladaji zenske u kadeřníka jakou ocistu zase na jare provádí.. Je to o tom ty jatra udržovat v dobrem stavu furt a ne mesic v roce nezrat smazene a omezit chlast.. Btw co se tyce te chemie. Tak je rozdil jestli to jsou latky vyrobene synteticky, ale jsou potrebne pro lidske fungovani tzn. napr. vitaminy, aminokyseliny apod.. a nebo to je chemie, která lidskemu telu není vlastní a ma jen za úkol potlačovat nebo zmirnovat nejake příznaky neceho…

              0 0
            • thomas666  

              Já kupuju od Dědka kořenáře kaši, není to levný, ale za mne spokojenost http://www.dedekkorenar.cz/…-kh-p34.html

              0 0
        • snas89  

          Na játra je dobrý Ostropestřec.

          čaj je takový mdlé chuti, ale na vnitřnosti celkově je výborný.

          0 0
          • Yura  

            Ale hlavne ne slabe caje apod.. Ale nakapslovanej nadrcenej prasek, kde je velka koncentrace. Aspon 500mg.. Jinak i obycejne pampelišky, hlavne jejich koreny jsou pro detox a tvorbu zluci perfektni.. Pak urcite NAC,TUDCA.. Btw prave ta tvorba a tok te zluci je většinou příčina problemu s jatrama a nasledne s organismem.. Nejvetsi for pak je, když pujdes s tim zlucnikem za doktorem, aby ti ho nejak rozhejbal, tak ti rekne no tak ho urezeme, stejne tam je na nic.. :))

            0 0
            • Mig_all  

              No a co když tam máš šutry? To pak ven musí, a co pak jako poradíš?

              0 0
              • Yura  

                Ja netvrdim, ze se clovek nemůže dostat do stadia, kdy se s tim neda nic delat. Ovšem to zdaleka není pripad všech lidi, kteří jdou se zlucnikem za doktorem..

                0 0
    • MirosPikos  

      Měl jsem alergii na prach a roztočet. Absolvoval jsem specifickou alergenovou imunoterapii (injekce do ramene). Celkem dlouhý proces. Ale stejně to nebylo ono, sem tam sem musel vzít prostě Xyzal. V podstatě od té doby, co jsme začal saunovat vůbec alergii neřeším. 1 x týdně sauna. 2 × 20 minut v cca 94 – 98 °C, pak ledová sprcha + ledová tříšť. A mám klid.

      0 0
      • Yura  

        Mnohem lepsi je infracervena sauna, ktera te vyhriva zevnitř, ale i klasicka sauna lepsi nez nic no. U tech terapii z vysokyma a nebo naopak nizkyma teplotama jsou ty ucinky prokazany, tam není o cem..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nevyhriva zevnitr. Principem je, ze neohriva telo proudenim horkeho vzduchu, ale zareni je absorbovano povrchem tela, ltery rovnomerne zahriva a teplo se pak siri dal. Vyhodou je, ze se neohrovaji „slabe“ absorbujici materialy (zdi, lavicky) a tak je sauna mene nakladna na stavbu. Urcite al enefunguje tak, ze zacne hrat u srdicka nebo jater:)

          0 0
        • MirosPikos  

          Nesnáším infra saunu. Já si jí prostě neužiju tak jako klasiku. Hezky natáhnout, hodit 20 a pod led.

          0 0
        • Mig_all  

          A jak se tvari na takove pravidelne saunovani treba reprodukční organy? Pro ne to nemuze byt nic pozitivního..

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jo…severske narody pro caste saunovani skoro vymrely…

            0 0
          • MirosPikos  

            Hele těžko říct, jeden kluk už na světě je, druhej je na cestě. Sauna jednou týdne určitě nebude mít vliv na reprodukci. Daleko větší vliv bude mít to, jestli někdo nosí volný trenky nebo nějaký uplý teplý spodní prádlo.

            0 0
    • MarJan  

      Ja som trpel alergiou od detstva, počas VŠ v Prahe som si nechal spraviť na alergológii testy a vyšli mi na peľ jarných stromov. O tom som aj vedel, lebo najhoršie som to mal na jar, vtedy som používal aj sprej do priedušiek (Berodual), ale lieky celý rok. Doktorka na alergológii na FNKV (na meno si už nespomeniem) mi ponúkla práve tieto vakcíny a 3 roky som chodil na injekciu Alutard každý mesiac. Bolo to asi pred 5 rokmi a vtedy sa za ňu doplácalo okolo 500Kč, teraz neviem, už v ČR nežijem. Tiež sa to objednávalo odniekiaľ zo zahraničia a trvalo to pár týždňov, kým to prišlo. Pomohlo mi to do tej miery, že momentálne žiadne lieky neužívam, okrem cca 1 týždňa na jar, keď si vezmem pá tabletiek antihistaminika. Inhalovať nemusím nič.

      Pri tejto liečbe sa jedná o aplikáciu zriedeného alergénu pod kožu a predpokladá sa, že telo následne proti nemu nevytvorí tak silnú obrannú reakciu (alergia). Rieši sa tým teda príčina ochorenia a nielen potláčanie príznakov liekmi. Myslím si, že pri správnom výbere vakcíny je to prospešné.

      Vrcholový športovec teda nie som:-)

      0 0
    • doubleingram  

      Taky jsem dost trpěl na sezónní alergii, pomohla akupunktura ale musí se tam chodit každý rok před sezónou na X sezení, je to levný.

      Na játra jedině vyčištění pomocí oleje a grepu, když se to udělá dobře, lezou ti z jater centimetrové „kameny“

      Návod na zdraví.az

      0 0
      • Yura  

        Jj pan Zajicek. Kdo ma v planu se dojebat, tak doporučuju jedine pod jeho vedenim lol..

        0 0
        • doubleingram  

          Vykrik do tmy nebo osobni zkusenost? Konkretne tu jaterni kuru jsem osobne 2× delal, takze vim, co ze me lezlo ven.

          0 0
          • Yura  

            Tohle jsou me „kameny“ a muzu te ujistit, ze to s cim lidi chodi na operace, ze jim to tema zlucovodama neproleze je uplne něco jiného. Zajicek je sama ocista, pusty, zvraceni, kystyry, rostlinky, ale jak funguje biologie člověka nemá ani tuseni. Proste jak jsem řekl. Lituju třeba vazne nemocne lidi, kteří za nim jdou pro radu a plati mu za ty nesmysly.

            0 0
            • doubleingram  

              Takze nepopiras, ze tohle je tvuj „bordel“ z jater? Zajicek je extremni ale uplne bych ho neodsuzoval, na druhou stranu, kdyz ti je fakt blbe a nevis uz kam, zkusis opravdu hodne veci, ver mi.

              0 0
              • Yura  

                Ja bych nerekl, ze to je bordel z jater, ale ze to je prave to co jsem poslední dny „ocisty“ pozrel, + samozrejme nejakej cholesterol apod.. Ale s kamenama to ma opravdu pramalo spolecneho. Staci i na foru Zajicka(nebo i na zahraničních forech) pohledat. Nekteri si to davali na rozbor a slozenim se to vyoperovanym kamenum opravdu nepriblizuje.. Jinak jestli patris mezi ty, které Zajickovy rady nedojebaly, tak bud rad. Plno lidi takove stesti nemelo. Hlavne ti, kteří prestali používat vlastní mozek a uplne se mu odevzdali..

                0 0
                • doubleingram  

                  No nevim, ale nikdy jindy jsem ze sebe nic podobneho jit nevidel. Kdyz jsem do toho dloubnul, tak to smrdelo opravdu zle, co by odpovidalo, ze to tam je dlouho a je to fujtajbl. Takze bych si dost tipnul, ze to z jater bude. Jestli odkazujes na bludny balvan, nebo kdo to zpochybnoval, tak tem tak neco verim.

                  0 0
    • scota  

      Doporučuji navštívit dobrého imunologa v Praze např. klinika Immunia na Křižíkovi v Ostravě bohužel nevim. O vyšetření jater toho moc nevím ale existují zobrazovací metody Sono, CT, NMR a funkční poruchy se stanovují např. odběry z krve na tzv. jaterní testy.

      http://www.wikiskripta.eu/…aterní_testy

      0 0
      • Yura  

        Je to hlavne o tom, ze když funguje vse jak ma, tak enzym diamine oxidase ten histamin z jidla, a ostatních okolnich vlivu redukuje. Jakmile je tenhle enzym nedostatkovej, tak se hladina histaminu zvysuje a alergicke reakce na všechno mozny taky zvysuje. No a aby fungoval ten enzym jak ma tak je potrebnych plno mineralu a vitaminu hlavne B6, zinek, měď, horcik apod.. Takze zase se okruhem vracíme k tem esencialnim prvkum tzn. vitaminy, minerály.. Proto nesnasim ty sarlatany a posrany bilinkare. Je pekny delat pusty, vyvolávat zvraceni, delat si urinove klystyry, nicmene je ti to všechno na hovno, když v sobe nemas esencialni mikroživiny…

        0 0
    • knihomol  

      Dovolím si reagovat. Firma Stallergenes (Francie) nezkrachovala, ale má pouze dlouhodobou odstávku výroby, protože cosi předělávali. Podle posledních zpráv by měli snad znovu začít vyrábět koncem dubna (ale slovy jejich zástupce s velkým SNAD). Druhou firmu bych tipoval na ALK-Abelo. Obecně přípravky specifické desensibilizační imunoterapie trvají poměrně dlouho, řádově měsíce. A navíc po výpadku Stalergenes se kapacity zbylých výrobců poněkud zahltily. Každopádně desensibilizace je jediná kauzální (příčinná) léčba. Ne vždy úplně zabere, ale alespoň sníží míru alergie. Do té doby máme antialergika – je jich celá řada, některé už zazněly. Pakliže nezabere jeden přípravek, tak možno vyzkoušet další. Z novějších třeba fexofenadin (léky Ewofex, Fexigra). Někdy pacienti užívají i 2 antialergika zároveň, aby maximálně potlačili alergické reakce. Dál by se dalo zvážit krátkodobé nasazení inhalačních či nosních kortikoidů na potlačení reakce na sliznicích. Samozřejmě vše záleží na rozhodnutí tvého ošetřujícího lékaře.

      Já mám taky alergii – respektive atopii (předstupeň alergie), taky roztoči a domácí prach, naštěstí během dospívání se imunitní systém doladil a kromě občasného ucpaného nosu bez potíží. Už asi víš, že je taky nutné eliminovat zdroje roztočů (koberce, častěji měnit matraci v posteli), mě třeba pomáhá domácí čistička vzduchu s HEPA filtrem (ale kvalitní, žádná čínská no-name). Nemusí běžet pořád, stačí občas pustit a vyčistit vzduch na noc v místnosti, kde spíš.

      Jenom s funkcí jater alergie zas tak moc nesouvisí. Snad jen , že i játra se účastní imunitního systému (ale játra se účastní vlastně ode všecho něčeho).

      0 0
      • Yura  

        Takze se ladovat kortikoidama a ostatnima srackama u kterých ti nikdo nerekne dopad na zdravi z dlouhodobějšího hlediska a eliminovat azdroje, takze zit v nejake laboratori a nejlepe nevycházet. Hm dobra rada. Nemas nahodou v rodine nejakeho doktora? :)))

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce