člůnková kost - navikulárka fraktura

20 nepřečtených
  • štěpi

    Mám 4 dny zlomenou navikulárku. Šel jsem si lehce zahrát volejbal!! Skvěle rozjetá příprava na letošní sezonu a já si udělám tohle :-(

    Máte někdo zkušenosti s léčbou? Přemýšlím, že si to nechám sešroubovat. Díky za vaše postřehy či osobní zkušenosti.

    0 0
    • Atilla  

      Brácha si jí zlomil taky. Po měsíci dostal šroub a tak za 4měsice s tím začal posilovat. Rozhodně nepočítej s tím, že to bude za 2 měsíce ok:(

      0 0
      • štěpi  

        No tak děkuji za odpověď :-( Moc jsi mě tedy nepotěšil!! Ale ono to tak asi je. Co ale nadělám. NIC!! počkat až to sroste.

        0 0
        • Atilla  

          Nejhůře srůstající kost v těle- bohužel

          0 0
          • Dumbíček  

            Já si jí zlomil v 17 letech, takže mladý a ještě dobře kosti srůstaly. 9 týdnů sádra, pak rehabilitace. Myslím, že do léta budeš v pořádku a v pohodě to bude na kolo.

            0 0
    • Adar77  

      Jo tak to jsem měl, nejdřív mi ohnuli poslední dva prsty srovnali a zasádrovali. Po měsíci sundání sádry, kosti centimetr od sebe a pakloub…

      Následovala operace, sešroubování – po třech měsících na rentgenu srostlé, po roce další operace, vyndání šroubů a destičky. Po pěti letech je poznat, že ta ruka byl nabouraná, hejbe se mi to dobře, nikam malíček neujíždí, jen je na horní části trochu hrbol a zbyla po těch dvou řezech krásná, stále ještě červená jizva :-D

      Po mojí zkušenosti bych šel rovnou do šroubů, ta kost hodně pomalu srůstá.

      0 0
      • XarlieN  

        Co má společného malíček s navikulárkou ? Ta je přece u palce. Osobně jsme měl 2 měsíce sádru, dobře srostlo, pak 1,5 měsíce bez kola a moto. Postupně opatrně a nemám žádný problém.

        0 0
    • RedBullRacer  

      4 roky zpátky na Špičáku výlet z klopenky … zlomená člunková kost … 2 měsíce sádra, naštěstí to srostlo dobře pak 3 týdny rehabilitace a občas se to ještě ozve při větší a delší zátěži.

      0 0
    • vitan  

      nech si to sešroubovat. Samozřejmě záleží na doktorech a rentgenech. Já to měl zlomené v létě:/ dlaha měsíc, sádra další měsíc, pak ortéza a rehabky. Tu ortézu jsem ale nenosil – začal jsem protahovat co nejdřív. (foto v pádech)

      Teďka jsem schopný udělat kliky a jako bonus bohužel poznám rychlou změnu počasí:)

      0 0
      • Dumbíček  

        Tak bolest při změně počasí jsem cítil ještě tak 10 let. Ale nic tragického, jen nepříjemné.

        0 0
    • štěpi  

      Děkuji všem za odpovědi. Dříve jsem jezdil motokros a pak plochou dráhu profi. Takže mám už nějaký ten úraz za sebou a nejsem žádný uplakánek a něco snesu a vydržím.

      Ale hodně jsem si o tom přečetl a vím, že je to nejhůře srůstající kost v těle, protože je nejméně prokrvovaná.

      Proto jsem chtěl slyšet vaše názory a zkušenosti, kterých si moc vážím.

      Na letošní sezonu jsem se těšil jako nikdy před tím. Začal jsem už v prosinci poctivě trénovat a najíždět kilometry. Postupně zvyšoval dávky a cítil jak jde forma nahoru.

      No a pak si jdu zahrát z hecu volejbal a udělám si tohle!!! To bych se na to nejraději vys..l. Dámy prominou.

      V pátek jdu na kontrolu tak se poradím s doktorem co a jak dál. Ale stále přemýšlím o tom šroubu. Jako prevenci k rychlejšímu zahojení a pevnější fixaci.

      Pak prý je jakási „nárazová vlna“ která také podpoří rychlejší srůst. Nu uvidíme co doktor.

      0 0
    • logoman  

      Zlomil jsme si ji na podzim, lecba jako ostatni, sroub – sadra – rehabilitace. Porad to neni ok, klik neudelam. Ale zlepsuje se to (pomalu), na kole muzu jezdit docela v poho, ale na divoceni si netroufam, nerad bych na ni spadl, porad to jeste neni uplne ok.

      0 0
    • Meesha  

      Ja mel sadru na tri mesice. Srostlo to asi dobre, na rehabelitaci jsem se vysral, respektive jsem to furt odkladal a sam to rozhejbal na to, co potrebuju tzn. kolo a bezna funkce ok. Kliky ale uz v zivote asi delat nebudu :))

      Nabizeli mi i operaci jako rychlejsi reseni, ale to jsem zacal omdlivat, tak mi radsi dali tu sadru.

      0 0
    • snílek  

      Ahoj, zlomil sis kost pěkně na píču:) Moje srůstala dva měsíce v sádře, za tři měsíce jsem už jezdil na kole po silnici, za 4 měsíce jsem zase sjezdoval. Operativně to řešit nešlo, protože jsem si jí prakticky rozdrtil na víc kousků. Bez následků naštěstí, po dvou letech necítím nic i když na ruku hodně silně spadnu. Předtim občas zabolela při blbym pohybu. Chodil jsem na rehabilitace hned od sundání sádry, magnetoterapii, měl jsem pučenou tu mašinku domů a žral Wobenzym, jestli to pomohlo, kdo ví. Rehabilitační sestřička byla fakt kočka, na kolo ale se mnou nechtěla:)) Toť mé dojmy.

      0 0
    • štěpi  

      Čau. Díky za vaše odpovědi.

      Včera jsem byl na kontrole a řešil jsem s doktorem nejrůznější varianty léčby.

      Přesvědčl mě o tom, že tam dávat teď šroub je naprostá blbost, že se to potom ještě hůže hojí a srůstá, protože je to nejméně prokrvovaná kost v těle a ten šrou zabraňeje lepšímu prokrvení.

      Prý nejlepší je opravdu tech 6–8 týdnů klid a nechat to v sádře. Příští kontrolu mi přinese nějaký lék, kteří používají sportovci na lepší srůstání.

      Prý to mám nechat opavdu v klidu a pořádne doléčit, že hrozí to, že si pa už ne kole pořádně nezajezdím, když to blbě sroste. Asi ví o čem mluví, protože dělá i sortovce. Tak mu věřím.

      0 0
      • anthropoid  

        Mě po rentgenu zjistili, že se kost od sebe rozjíždí a hrozí mi pakloub a doporučili mi operaci. Ta se moc nepovedla a při sešroubování se kost přetočila. Mám menší hybnost ruky, ale zase až tak moc to nevadí. Při fyzické námaze ruka bolí, ale vydržet se to dá… Takže jsem ti asi moc nepomohl :)

        Snažil bych se po dobu srůstání se zápěstím nehýbat ani o milimetr. Přeju hodně štěstí!

        0 0
    • štěpi  

      Dnes je už srpen a s rukou můžu hýbat a jezdit na kole. Ale stále to není vůbec ono. Občas se mi to v zápěstí u navikulárky kousne a musím to přes bolest nahodit a odblokovat zpět. Ale když dělám klik tak to pořád bolí. Hlavně že se tím už dá trénovat.

      0 0
      • saintjv  

        Tak gratulace, ver mi ze jsi jeden ze statsnejsich…Mam tu kolegu co si to zlomil na motokrosu v unoru. A stale jeste ma sadru…furt ho to boli atd…Fakt je ze mu na to prisli az v dubnu…:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.