• Bikeman13

    Zdarec, chtěl bych se zeptat jestli se musí mazat ořech zevnitř.Četl jsem když se nemaže tak pak cvrček je hlasitější a o to mně jde.Díky

    0 0
    • Vilém  

      Namazanim bude tezko hlucnejsi cvrcek, spis naopak.

      Bylo by dobre uvest o jakych nabojich je vubec rec.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jak ktery. Cvakani orechu je dano konstrukci, takze nejake zazraky necekej. Pokud namazes blbe, muzes se dockat velice hlasiteho cvani – protoze se ti orech vysere a koupis si novy, hlucnejsi.

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Jednou za čas je to dobré máznout. Ano, pokud se nemaže, bude jednak hlasitější, a taky může začít dělat zvláštní a nepravidelné zvuky. Časem se taky může dokonce zadrhávat.

      Například ořechy na nábojích Novatech jsou v pohodě, snadno odmontuješ, namažeš cvrkací části, a zase dáš zpátky. U shimana je to horší, protože cvrkací části jsou vevnitř ořechu a rozebírat ten ořech je děsná pakárna na kterou nemám čas.

      Nikomu neříkej že to tak dělám, ale jednou za čas takový ořech prostě sundám z náboje, odstraním z něj prachovky a proleju hustým (zeleným) Finish Linem na řetěz.

      Postup: Ořech postavíš na ubrousek a začneš nalívat olej. Z ořechu začne na spodní straně vytékat špinavý olej. Až začne vytékat nešpinavý olej, je hotovo. Všechno expertně poskládáš zpátky, sedneš na kolo a jezdíš.

      Jestli někdo bude namítat, že se zelený Finish Line z toho ořechu vymyje, tak mu navrhni ať si s ním zkusí namazat řetěz a zkusí ho „vymít“ bez použití agresivní odmašťovače (spoiler: nejde to).

      Ačkoliv se určitě objeví lidé co ti řeknou, že takto ořech zničíš, najezdil jsem na takovém ořechu přes deset tisíc kilometrů a je naprosto v pohodě. Poučka toho je, že zelený Finish Line je na ořech lepší olej než žádný olej. Když se nad tím zamyslíš, mazivo v ořechu plní účel jenom v okamžiku kdy na něm není žádný tah (tj když cvrká). Když šlapeš, potřebuješ aby se tam nic nehýbalo, tj. olej by tam v ten okamžik ani nemusel být.

      No a teď když jsi to celé přečetl, tak ti ještě prozradím, že tímto postupem se hlučnost ořechu často sníží na v podstatě neslyšitelnou úroveň, takže pokud chceš co nejhlučnější ořech, tak to nikdy nedělej.

      1 0
      • novas752  

        Je to tak, rozebírat náboje aka shimano je hroznej vopruz.

        Oproti tomu jsou pak DT apod, kde to celý rozebereš rukou za 10s úplně jinej vesmír. :)

        1 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        A jsou náboje, které bys takto s jistotou a definitivně zničil, třeba Mavic FT-SL. Vymívání ani vymývání nepomůže, hustý lepivý olej je jejich smrt.

        1 0
    • Youda  

      Zdravím, bylo by možné požít tento ořech FH-RM66 místo tohoto FH-RM35 bez úprav? Případně jestli by šel ten původní (FH-RM35) nějak vyčistit/promazat bez rozebírání (vydává nějaký hrubý zvuk)?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.