• michomin

    Ořech (XT 785) mi začal hlučet a zatím jsem nepřišel na to jak ho namazat. Rozebírat ho nechci, nejspíš by to nedopadlo dobře. Nemáte někdo zkušenost jak to nedestruktivně provést?

    0 0
    • novas752  

      Rozebrat. Jinak to neuděláš.

      Koukni se na si.shimano.com na „rozkres sestavení“ a na netu najdeš spoustu návodů – třeba na ivelo.cz + nějaký videa na YT.

      Jde o to, že ze strany od šroubu kazety dostanešo lej leda na ložisko celýho náboje (kde má být stejně vazelína), na straně u kotouče to samé a mezera mezi ořechem a nábojem pustí olej leda na ložisko ořechu (tam má být zase vazelína) a na ozubení „doteče“ patlanina oleje a vazelíny a bordelu = budou zatuhávat praporky.

      Nic na tom neni, sundáš kotouč, kazetu, odšroubuješ kontra a konus u kazety, nad hadrem (aby neutekly kuličky) vysuneš osu. Větší miska pravýho konusu je zároveň menší miskou konusu v ořechu a zároveň maticí. Jsou tam takový drážky, který buď nástrojem nebo tupym vhodnym předmětem povolíš/vyklepeš a vyšroubuješ zase nad hadrem. Pak sundáš ořech zase nad hadrem a vytáhneš pojistný drátek a praporky. Všechno pořádně vyčistíš, praporky a ozubení lehce mázneš řídkým olejem, do drah ložisek ořechu dáš trochu vazelíny (nemá se vytlačit na ozubení) a do ní nasázíš kuličky. Sestavíš, utáhneš matici a do ložisek náboje natlačíš vazelíny co to jde, nandáš kuličky, strčíš osu, našroubuješ konus tak aby v ložiscích byla minimální vůle, dotáhneš kontra na krev, s čistejma rukama nasadíš kotouč, kazetu a jedeš. :) Popisuju to podle nižších nábojů, ale zásadně se to lišit nebude – proto ten rozkres.

      Rozebrání asi 10min max, vyčištění tak 15min max + nech přes noc kuličky v cyklostaru, sestavení tak 20–25.

      0 0
    • Vilém  

      Skoda casu straveneho rozebiranim, stejne za chvili praskne:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.