• drhor

    Rád bych se podělil se svoji zkušeností se závodu Maštale 2008. Moje první účast zde, musím říci opravdu krásná trať . Jel jsem maraton 100 km, vedle mě na startu Jan Hruška, cítil jsem, že to na bednu nebude :-) Dojel jsem 2 hodiny za vítězem, čas asi 5 hodin, 30 minut. Cestou jsem se dozvěděl, že meření se provádí jen do 5 hodinového limitu . Myslím, že na věk 40 let to není zase tak špatné, tento rok první takový maraton. na trať 50 km 450 lidí, na maraton 31 lidí !!! To si nezaslouží ani ten poslední závodník, aby mu byl čas změřen v přijatelném limitu ?? nebo je to jenom masovka a minorita závodníků pořadatele nezajímá??? potom mi to bylo vcelku jedno, jel jsem kvůli sobě a to co jsem dokázal mi nkdo nevezme. je normální, že na takovém maratonu je limit pro měření 5 hodin !!!!

    Anketa: Zajímá pořadatele minorita závodníků na dlouhé tratě ?

    3x
    75%
    0 0
    • Bafoon  

      tedy to mi přijde jako solidní špina :-( to sem rád že jsem je nejel :-) ne vážně nevim jak pořadatelé či jak je to technicky ošetřeno – jestli si vymáčknutí stopek nepředstavuju moc jednoduše ale takovéhle akce „pro lidi“ hmmm to je smutné, přeci jen ať už hobík nebo závodník když ti nakonec odmáčknou ten čas tak je to taky takové jiné-lepšejšejší :-) jel jsem krále, jel jsem ho deset hodin a když mi to v cíli píplo sem se skoro rozbečel :-))) prostě mi to přijde že na 100km trat dát limit 5h jako solidní surovost, na to jaké chtějí startovné hmmm mno nic

      a mohl bys sím rozepsat víc o trati? je trošku chladněji ale jelo se super ne? co po trati nějací fandící? povídéééj… :-) já je chtěl jet i s přítelkyní (50km trat) ale odradilo mě startovné, odradilo mě že se prý jede dost po písku(nefnáším) a nakonec mě odradila reklamace reby tak sedim doma

      0 0
      • drhor  

        Musím říci, že trať pro mě jako hobíka byla výborná a vyrovnaná, minimum asfaltu, krásné sjezdy lesem a skoky přes kameny, prostě nádhera a jenom jedno tlačení do kopce/ pro mě/. Krajina je nádherná, prostě paráda , písku bylo minimálně, polní cesty a hlavně krásné lesem, zas tak náročné to nebylo. pokud by příští rok byly stejné podmínky, tak jenom kratší trasa a stačilo by, ale zase jsem ve druhem kole věděl co mě čeká a užíval si to :-)

        0 0
        • Pedro RB  

          a tlacil jsi to misto v prvnim nebo v druhym kole? :-)

          0 0
          • drhor  

            ve druhým :-)

            0 0
            • marekmaue  

              a určitě jsi tlačil tam z Dolan do toho krpálu kde byla na zemi opuka .. zejo?

               
              0 0
              • Pedro RB  

                zrovna jsem to chtěl napsat! takovej listnatej úvoz.. Sice jsem na závodě nebyl (jsem celý víkend v práci), ale projížděl jsem to tam s přítelkyní a ona mi pak po úspěšném dojetí závodu říkala, že to bylo i její jediné místo kde tlačila

                0 0
              • drhor  

                jo, přesně tam…

                0 0
        • Bafoon  

          hem tak ted jsi mě solidně nalomil pro příští rok :-))) ti ď

          0 0
    • kámen úrazu1  

      Ve http://www.championchip.cz/cze/index.php?… jsou i ti, co dojeli po více než pěti hodinách.

      V Maštalích startuje na stovkové trati roku od roku méně bikerů. Podle mě z několika důvodů. Tím asi nejméně důležitým bude to, že se stovka jede na dva okruhy. Více lidí asi odradí další důvody – start těsně před padesátkaři (nebudu rychlíkům překážet?), možná ten limit (pokud je, slyším to prvně), a jestli můžu zobecňovat podle sebe, tak paradoxně právě malý počet startujících. Deptalo by mě, kdybych byla brzy dojeta (jako že jo) padesátkaři a pořád se jen propadala. Nebavilo by mě to. Radši si stoupnu spíše dozadu a předjíždím. I když riskuju zácpu trasy, musím ze začátku sesedat na jetelných úsecích, zanadávám si a ztratím oproti startu v přednějších řadách pár minut, baví mě to víc než se jen propadat. Což při startu jen o deset minut dříve před další trasou dost dobře nejde. Myslím, že tak přemýšlí řada bikerů pohodářů – a ti tvoří tu masu závodníků, ne eliťáci, výborní amatéři ani chrti amatéři, ale lidi, kteří jedou překonat sami sebe nebo jen svýho kamaráda a celkový umístění je může sice potěšit nebo zklamat, ale není to „jejich život“.

      Ad počet startujících na padesátce – hlásili, že se odprezentovalo 416 (nebo 419) bikerů, ve výsledcích jich je o více než stovku míň. Takže možná výsledky ještě pozmění, doplní a pak je teprve dají na webovku Cyklomaštalí a Ty tam třeba budeš.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        A koukám, že loni startovala na dlouhé dvakrát tak lidí. Pokud organizátři nezmění ke stovce přístup a nepřitáhnou na ni pohodáře, pojede ji za dva roky jen hrstka eliťáků a nejchrtějších amatérů.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Abych dokončila myšlenku. :-)

          Pak dají limit klidně 4,5, 4 hodiny. Ale v propozicích nic o limitu není. A jak sjem psala, ve výsledíchc jsou i lidi, kteří dojeli po pěti hodinách. V loňských i ti, kteří to dlai za necelých šest hodin.

          0 0
      • kámen úrazu1  

        A koukám, že loni startovala na dlouhé dvakrát tak lidí. Pokud organizátři nezmění ke stovce přístup a nepřitáhnou na ni pohodáře, pojede ji za dva roky jen hrstka eliťáků a nejchrtějších amatérů.

        0 0
    • marekmaue  

      já jsem se teda připravoval na 25ku, kdy jsem si pak šel na prezentaci pro čílo tak jsem zjistil ze jedu pade… no odjel jsem to asi s nejlepsim vysledkem za tuhle sezonu…

      0 0
    • klingon  

      Kdyz sem videl v propozicich limit pro zarazeni do vysledkovky do 15:00, tak mi to taky prislo docela drsny. Jako mnohem lepsi by mi pripadalo nechat dlouhou odstartovat klidne o hodinu driv, kdyz chce poradatel mit vsechny v cili brzo. Bylo mi divny, ze sme letos predjizdeli nejak malo tech, co jeli dlouhou..... 31lidi  na startu je fakt bida :-(

      0 0
    • Lukekop  

      Jel jsem taky dlouhou-2 kola, a když jsem viděl 15 minut před startem v koridoru jen 2 lidi, říkal jsem si, že je to nějaký divný. Čekal jsem, kdy se přiřítí ten dav dalších závodníků, no nakonec jen 35 nebo kolik…Fakt bída. Ten limit mi taky přišel šibeniční, ale nakonec jsem to zvládl za 4 h 20 min, takže jsem byl spokojený..Trať byla super, značení taky. Jenom mě trochu deptalo, že jsem jel od 30 km na 16 místě a tak také dojel do cíle, žádná změna.. Celé druhé kolo jsem jel úplně sám. Ale stálo to zato, za rok pojedu zas.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.