Je velká ostuda jezdit s nosičem?

110 nepřečtených
  • dancing dog

    Zdravím bajkery, chci se optat, jestli je skutečně taková ostuda( jak jsem se několikrát dozvěděl), jezdit na MTB s nosičem? Nedávno jsem prodal cross s nosičem, se kterým vyjížděl i na delší výpravy a na ty byl ten nosič velkým přínosem, nyní mam již na cesty a do terénu jen MTB. Patřím k těm nešťastníkům, co si nemohou zvyknout na ( těžší)batoh na zádech a nosič na sedlovku se mi moc neosvědčil( pobere míň + horší stabilita kola ). Uvažuji tedy o pořízení normálního nosiče, ikdyž tuším, že to není to „správný bajkerský“. Je to ale vážně taková ostuda, jak jsem zaslechl a se dočetl + je to s tou redukcí v pohodě u kola s kotoučema, není to nějaká technická případně servisní potíž?( zatím jsem měl nosič vždy jen na kolech s V-brake)

    0 0
    • Lada,s  

      Je to ještě vetší ostuda než rohy na vlajdách

      :)

      0 0
    • Ricci  

      Ser na ludi a jazdi

      0 0
    • Bish0p  

      Stydim se, ze s tebou sdilim jedno forum!

      0 0
    • Advid  

      Jestli máš HT, tak jsem viděl takový vak do rámového trojúhelníku a vypadalo to líp než nosič. Něco takového: http://www.frontageroads.com/…go-framebag/

      0 0
      • dancing dog  

        tak to už na mě asi moc hippie + bych si při svejch xkovkách nejspíš odřel kolena.. ale kolo zajímavý :-)

        0 0
      • Mig_all  

        Brasna sice super ale to pití vepředu pekně na ***** :-D

        0 0
        • AleZ80  

          Hlavně nevím, proč tam ty láhve má, když má v tý brašně camel.

          0 0
          • Advid  

            Asi proto, že jezdí někde, kde není kde doplnit vodu.

            0 0
    • Shadow.1  

      však ten nosič můžeš přidělat když pojedeš na delší túry, kde se hodí…

      0 0
      • dancing dog  

        no, jakmile ho tam budu mít, budu na něm co vízt minimálně 2× týdně, na to jsem moc línej nandavat a sundavat + na podzim a jaře í beru na večer trika a dlouhý kalhoty navíc atak, když je přes den tepleji a večer se ochladí, jako třeba bylo teďka, jsem měl batůžek narvanej k prasknutí…

        0 0
    • Mastr  

      I kdyby sis dal dopředu košík se psem tak to může být každýmu jedno :-). Nevěř všemu co se tady píše.

      0 0
    • Smazaný účet  

      ???

      myslím, že by nestíhal :-)

      0 0
    • Payia  

      Spis bych poresil co s sebou vlastne vozis, reseni je 90% zbytecnosti nechat doma a zbytek dat do kapes dresu ;).

      0 0
      • dancing dog  

        to je různý, někdy demižon, někdy cihly anebo kovadlinu :-) Ale právě že celkem často taky spacák s plachtou a karimatku..

        0 0
      • hribik A1  

        90% zbytočností nechať doma a potom žobrať u okoloidúcich o dušu? :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      záleží na tom, jak moc jsi velkej estét a nebo rebel :D

      nosič se mi na mtb samosebou nelíbí, ale třeba moje máti ho vozí a neřeším to. Pro ni je to lepší než batoh tak co.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hribik taky vozi nosic a nikdo mu do tho nekafra…klide si ho voz taky:)

      0 0
    • obda  

      Pokud ho užiješ (což se spacákem a plachtou jo) a nevadí ti zvýšení hmotnosti kola a změna těžiště, tak proč ne. Vždyť je to vlastně jenom takový přerostlý blatník :)

      0 0
    • Bat1  

      Proč ostuda? Přirovnal bych to k blatníkům. Vůbec si nedělej hlavu a jezdi!:)

      0 0
    • Necris  

      Zrovinka teď jsem řešil, že musím jezdit s větší taštičkou pod sedačku, protože mám nově ve výbavě zařazenou injekci s adrenalinem a do malého se prostě nikam nevejde sama o sobě. A taky mě to sralo. Po první vyjížďce jsem nakonec rád, že tu kapsu mám a že tam můžu dát ještě pár věciček navíc.

      Takže jednoznačně ***** na lidi a jezdit s čímkoliv. Mimochodem, batoh taky nemůžu.

      0 0
      • mpdu  

        S adrenalinem? A funguje to do kopců dobře? Jak často ho při vyjížďce využíváš?

        0 0
        • dancing dog  

          dej Bůh, aby ho nepotřeboval nikdy. Asi alergie na vosí bodnutí, předpoládám, tam je adrenalinová reakce zásadní pomůcka, tedy nic k výsměchu..

          0 0
          • mpdu  

            Na to je kalciovka ne? Bejvalá dostala dvě pigára od vosy a tři od sršně. Během asi hodiny. Už jsme jeli a cestou jsem volal rychlou. Alergická reakce jak prase, začlo jí brnět celé tělo, šlo to od konců rukou a nohou. Jen tak tak, že se mnou ještě komunikovala. Když jsme se potkali s rychlou na půl cesty do nemocnice, první co bylo, hrkli jí dithiaden a kalciovku – obé intravenózně. V nemocnici pak dostala další a týden chodila k praktické lékařce na kontroly. Alergoložka jí pak předepsala efedrinový prášky do foroty (myslím, je to pár let a přesně si to nepamatuji), aby si ho v případě bodnutí pro jistotu dala a vyhledala lékaře. O adrenalinu za celou dobu nepadlo ani slovo. Proto mě souvislost adrenalinu s bodnutím nenapadla. Ale jestli je to tak, že se na to používá adráč, tak to pak chápu, že to někdo vozí za tímto účelem, pokud je na to silně alergickej.

            Nicméně nějakou speciální lítost z toho, že je někdo alergickej, nemám. A není to žádnej výsměch. Toho jsem hodně dalek. Prostě jsem si udělal prdel, jestli to na adráč pěkně jede, bo je mi jasný, že za nějakým účelem to má a ta jízda do kopce to asi nebude, že? :-) Takovejch prdelek je tady milion za den a jestli pisatel není trubka, tak pochopí, že jsem si dělal obyčejnou prdel a nevysmíval se tomu, že si vozí adráč. A jestli to nepochopí a urazí se, tak je to trubka. As simple as that :-)

            0 0
            • Necris  

              Lítost fakt není třeba. Vůbec bych to neřešil. Píchá se to do svalu. Záleží jak kdo reaguje. Někdo oteče a brní ho celé tělo. Za dvě minuty už jsem v bezvědomí, protože mám krev všude možně, jen ne v cévách, tím pádem přicházím i o zrak apod. Když si bodneš adrenalin, máš krev v krevním oběhu a neupadneš do bezvědomí. Když jsi na šumavě v lesích, docela se to hodí.

              Jo a do kopců by to mohlo fungovat velmi dobře, to je pravda :D

              0 0
              • mpdu  

                Jsem rád, žes mě pochopil :-)

                Tak takovéhle rekace ti nezávidím a nepřeju v jednom. Jedna kámoška si taky po vosím bodnutí hned ustele. Já mám taky slabou reakci. Když mě v dětství něco píchlo třebas ruky v předloktí, udělala se mi kolem toho boule. Lehoulinké brnění po těle z toho jedu, ale jinak nic výrazného. Sklony k dušnosti ani omdlévání jsem nikdy nezaznamenal. Leta letoucí mě nic neštochlo, až teď o víkendu vosa do huby pod rtem. Nějak mi nešla pod vousy :-) jen to trochu zabrnělo, ani to moc neoteklo, dal jsem si jeden zyrtec a za chvíli to bylo pryč.

                Takže držím palec, ať ti ten adráč raději pomáhá jen do těch kopců a ne z průseru! :-)

                0 0
                • Necris  

                  Jo díky ;) No mě píchla vosa v jednom týdnu asi 4× a nic. Celý život nic. A pak najednou si tělo usmyslelo, že se mu to nebude líbit. :D

                  0 0
            • dancing dog  

              Jak se to tu že řešilo o ve vlákně o alergiích na vosy a včely- kalciovka je k ničemu, při skutečné celkové anafylaxi je třeba adrenalin jako nejrychleji a nejúčiněji působící lék.. ale to je jedno. Já dobře vim, že se se nevysmíváš, ale jemně popichuješ, uletěl jsem, sorry..

              0 0
      • Vilém  

        Adrenalin? K cemu je to dobry? To se picha rovnou do srdce, ne?

        0 0
    • daymaker  

      Alláh na Tebe sešle Džihád…

      0 0
    • Meluzina  

      jezdi jak ti vyhovuje… chodíš snad oblečen dle poslední módy, aby ostatní neřekli, že jsi out? máš vždy nový typ auta, abys byl IN? máš takovou přítelkyni, aby ti ji ostatní záviděli a nemáš ji přitom rád?

      Určitě ne, žiješ přece tak, jak tobě vyhovuje…:-)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Nosič je v pohodě, na plečce ho mám trvale :-)

      0 0
    • skvedo  

      Já mám nosič taky. Viz bike v profilu a myslím, že to ani nevypadá blbě (rozhodně líp než odrazky ve výpletu ;), jenom někdo se na to nedokáže tak podívat a mele si jenom jedno.

      Mám nosič Sport Arsenal 207 a ten má nohy připravené na montáž okolo kotoučové brzdy, takže není potřeba žádná redukce.

      http://www.saeshop.cz/…-art207.html

      Jenom ta cena není nejnižší a podle obrázku udělali jinak horní úchyty k rámu. Já tam mám jenom přetočené pásy plechu a vypadá to líp.

      Nosič mám protože jako student přes školní rok, pokud je počasí dojíždím na privát na kole a 68 km s až 20kg baťohem by se mi určitě nechtělo a s brašnama je to v pohodě. Na běžné vyjížďky potom mám menší brašnu SA 450, do které si můžu dát hromadu pití, bundu… a případně odvézt nějaké věci (třeba pracovní hadry když jsem s otcem jeli k příbuzným stavět lešení). Baťoh bych i snesl (dřív mi celkem vadil a ze začátku jsem ani vůbec nepoužíval kapsy na dresu), ale když tam ten nosič mám, tak proč ho nepoužít.

      S nosičem jsem jel i závod (Rohálovská 50) a nikdo se mi nesmál (taky jsem hromadu lidí předjížděl), ale příště bych ho už odmontoval.

      0 0
    • prvniodkonce  

      imho nosič víc v pohodě než kejml

      a teď mě ukamenujte :D

      0 0
      • Bish0p  

        jj. Presne tak. Kejml taky nesnasim. Ale jiny hydraky proc ne.

        0 0
      • Soreno  

        tu máš kamenem :-))

        jinak tuhle povídám kamarádovi jestli mě někdy uvidíš s nosičem a brašnami na mojim kole tak mi jednu ubal :-))

        0 0
    • drevik  

      Není,jezdím tak občas po dovolené když jsem líný ho sundat.To už větší out se mě zdá jeden převod na MTB,pevná vidle na MTB a batoh nad 5 kg

      0 0
      • vinca  

        Si mne asi někde potkal . To je přesně moje vybavení :-)

        0 0
      • mpdu  

        :-) Tomu rozumim :-) Ještě tu pevnou vidli bych pochopil, ale jeden převod mi připadá O.K. max na rovinkách do města jako je Amstr :-) Ale co už vůbec nechápu jsou furtky – a to nepochopím nikdy a nikde :-)

        0 0
        • jIrI___  

          Furtky jsou póza a imidž :). Ale s jedním převodem nemá člověk problém třeba ani v Ostravě, samozřejmě jen na jezdění po městě.

          0 0
          • mpdu  

            Jasně, s tím singlem v Ově v pohodě. Ale v Praze už mi to moc normál nepřijde pokud s tím někdo nejezdí jen okolo Staromáku :) Nicméně nějaké pochopení pro to mám.

            S tou furtkou souhlas. Jinej smysl v tom opravdu nespatřuji. Ale jde to nějak do módy a kdekdo tu hovadinu staví z různejch starejch srágor :-)

            0 0
          • mpdu  

            Hehe, teď koukám, že ty jí přesně takovou máš :-)

            0 0
            • jIrI___  

              Bacha na to! To není furtka, ale singl s torpédem ;-). Do města ideál, člověk to opře ke sloupu a může bez obav odejít, není na tom co ukrást :-D

              0 0
              • mpdu  

                Aha, vidíš, tak to mě nenapadlo. Btw na kole s torpédem jsem neseděl tak pětadvacet let nevím, zda bych na tom ještě dokázal zabrzdit :-)

                0 0
                • Soreno  

                  no je to nezvyk pujčili jsme si na lagu takový ty cruisry a zastavit s tím když hledáš páčku na ruce a ona tam není :-)))

                  0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Furtka se neda pochopit. Furtka se musi zkusit. To mas jako se sexem, kdybys na to jenom koukal, tak nepochopis co na tom ty lidi tak bavi :-)

          0 0
          • mpdu  

            No to zní jako logický vysvětlení. Ale … sex, i když jsem na něj jen koukal, mně přesto přitahoval … :-)))

            0 0
    • Martin  

      neřešit, jezdit :)

      0 0
    • hribik A1  

      pravdaže, to máš z ostudy kabát. máš jazdiť s prívesom, v ktorom sú dva metráky železa :-)

      0 0
    • maajkee  

      Je to asi tak vleká ostuda, jak si ty sám připustíš, to je vše.

      0 0
    • Pavel  

      Já si kvůli možnosti montáže nosiče pořídil dalšího bajka… :-)) Nosič na sedlovku se sice jakžtakž osvědčil, ale je poměrně hodně vysoko a docela mění těžiště… Ale přejezd Beskyd a Javorníků (ve stylu bahnem, vodou a bažinou) jsem s tím dal (plus teda 30L batoh na zádech, to mi neva, chodíme s mladým i na túry).

      Takže prď na ostatní a jezdi! ;-)

      0 0
    • petrun  

      Neřeš, jezdi a blbce ignoruj …

      0 0
    • notobi  

      rozhodně neni, je každýho jeho věc co na kolo nacpe. na svým druhým kole mam i plastový blatníky jezdim na něm denně do práce a nemam zapotřebí jen protože to neni IN přijet jako prase když prší a nosič jsem na něj dával když sem jel na Šumavu na víc dní. A upřimně nejvíc sem se v duchu smál když sem s tahle naloženým kolem a na sobě jen obyč triko a kraťasy předjel minimálně 8 rádoby Bikerů ve značkových dresech a kolech za min 40 000,– při stoupání k Plešnýmu jezeru. Jen jsem pak za sebou slyšel: Ty vole čum jak nás předlít a já sem rád, že jedu.

      Takže co si kdo myslí o tom co máš na kole na to z vysoka s..r ;-)

      0 0
      • iron.hide  

        obmedzeny trotl. a vobec ta nenapadlo ze ty "radoby bajkeri' mali mozno za sebou uz 100 kilakov ???!!! kdezto ty si len prave vysiel zo svojej zaprdenej vesnicky?

        0 0
        • skvedo  

          Omezený jsi ty. Pokud za sebou opravdu slyšel, co tvrdí, tak 100 km určitě neměli. Takový biker by něco takového neříkal. A věřím, že popisované osoby byly snadno zaškatulkovatelné podle jízdního stylu.

          0 0
        • notobi  

          chudáčku v tu dobu bylo v brašnách cca 14kg vybavení a v momentě kdy jsem je předjížděl sem měl ten den najeto přes 80km protože jsem jel z Českých Budějovic.

          Tak sklidni a zůstaň na Slovači

          0 0
          • DaSnail  

            hm, si dobrý. hotový terminátor.

            0 0
          • petrun  

            Pro ty co to tam neznaj, z Budějc je to dohromady cca. 40 km poměrně náročného stoupání :-)

            0 0
        • mpdu  

          Chápu. Poznal jsi to kolo. Předjel tebe. Uražená ješitnost je svině :-)

          0 0
        • Vilém  

          Je pekny, ze si se predstavil hned na zacatku, tak to ma byt:)

          0 0
        • petrun  

          Zažil jsem přesně to samé jako notobi. Výchozí bod byl: viz. foto. Změř si na mapách kolik km to je. Celkově měřila tato denní etapa 160 km. Myslíš že ti „bajkeři“ měli za sebou víc?

          0 0
          • dancing dog  

            Já jsem kdysi zažil něco podobnýho, akorát jsem neměl baťoh ale vanu přimontovanou na břiše.. Po brzce jarním rozejetí se s holkou jsem furt a furt jen jezdil na kole,měl jsem na sebe najeto strašně moc a byl jsem , přes kg a občasný cigáro, na sebe skvělou fyzičku.. a někdy koncem srpna jsem v jednom hnusným stoupání v Krušných horách ( vysoká pec- přebuz ) na crossu a v bavlněnym triku předjel dvě žiletky s oholenejma na canonndalech, to jsem si za sebou vyslech- „dělej, přece nás to prase nepředjede, blbeček na krosu“ apod., no nevim kolik měli najeto( já asi cca 50 km ), ale ty kecy si mohli odpustit…

            0 0
      • petrun  

        Přesně jak říkáš … :-)))))

        0 0
        • petrun  

          S nákladem na Plešné jezero a snobi odpadali jak hrušky … :-)))

          0 0
          • RomanH  

            Jenze s nosicem si proste teren nevychutnas.

            0 0
            • petrun  

              To máš pravdu ale 900 km za 6 dnů s těžkým batohem to by byla sebevražda pro záda i zadek :-)

              0 0
              • mpdu  

                900 km za 6 dnů by pro mě byla sebevražda i bez batohu, i bez nosiče :-)))

                0 0
              • RomanH  

                Jasne, ja mam s kabelama taky hodne odjezdeno. Ted uz jezdim max. na 2–3 dny, a na to mi staci lehkej batoh s tim nejnutnejsim + voda do flasek do ramu.

                0 0
      • Lenka.05  

        A sakra…tak to abych se styděla já, když mám kolo za 40 a na sobě funkční triko…a do kopce jezdím docela pomalu. Na Plešným jsme byli minulý víkend a předjel mně teda jen jeden borec bez brašen, tak to se mi vcelku ulevilo. Jinak mám z ostudy kabát :)

        0 0
        • DaSnail  

          ale zas by si urobila radost nejakému borcovi, ktorý by sa mohol pochválit na fóre že horekopcom trhol snobku v značkových handrách.

          0 0
          • Martin  

            takovou radost ted dělám já :D

            0 0
        • notobi  

          nepřekrucovat prosim to jak to bylo myšleno ono jde poměrně dost dobře rozeznat kdo jezdí a rád na dobrým kole a kdo ho má spíš jen ze snobských důvodů aby měl něco lepší než soused (ono je to dost dobře poznat už jen v tom jak se lidi mezi sebou baví)

          0 0
    • Joseph de Sax  

      já bych k hydrám jedině nosič volil i na přední kolo a dudy na záda a byl bych super…

      0 0
    • Edy  

      Ostuda je, když tě předjede někdo s nosičem a na něm těžkej batoh.

      0 0
    • dancing dog  

      diky všem za reakce, žel jsem to úplně z legrace nemyslel, už jsem si fakt pár keců vyslechl. Upřímně- kašlu na ně, ale chtěl jsem znát názory pléna..

      P.S. taky se mi asi brzy rozpadne plečka, na kt.jezdím po městě a do práce a když do ní jedu na celej víkend, něco si tam taky vezu( trencle, fusky, knížku, něco k jídlu apod..)

      0 0
      • Deathwing  

        ostuda by byla leda tak jet s nosicem nekam na zavody (pokud beres zavod vazne), a ze ma nekdo blby kecy z toho bych si nic nedelal, na prevazeni veci je stejne nosic nejlepsi

        0 0
    • mpdu  

      Kdyby ti bylo o 15 méně, musíš řešit kolik má kolo gramů a jak je vyladěné designově. Blatníky, odrazky a nosiče jsou tabu.

      V tomhle věku jde už na řadu funkčnost. Když s tím jezdíš na dlouhé trasy s přespáváním, tak spacák, stan a jiné věci musíš někam dát, to dá rozum. V tu chvíli bike není zábavní a sportovní prostředek, ale je to přepravní a trochu i pracovní nástroj. Tuningář se na využití svého vozítka asi taky dívá jinak, než koňák s balíkem slámy na pick-upu :-))

      0 0
    • RomanH  

      Urcite ano :-)

      0 0
    • Roman  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Necris  

      Nejezdíte někdo s takovýmhle typem brašničky pod sedlovkou ? Mám to krátce, zatím to vypadá stabilně. Ztratili jste to někdy ? Mám na mysli TOHLE

      0 0
      • Shooter1  

        myslím, že přesně tuhle mám, vejde se toho do ní dost, dá se i zvětšit

        není tak stabilní, jako brašnička s nějakým plastovým úchytem (kýve se do stran), ale ničemu to nevadí

        že bych ji ztratil se nebojím, ale začíná se odtrhávat (včetně látky z té brašničky) ten sucháč, co ji fixuje k sedlovce (vozím ji tak asi 2 tkm) …

        0 0
      • šimlos  

        Mám podobnou a vejde se do ní náhradní duše,montpáky,ná­řadí a ještě i nýtovač. Takže spokojenost a doporučuju. Kdysi jsem vozil takový ten trojúhelník do rámu ale bylo to moc velký a nemotorný. Tahle brašnička pod sedlo úplně stačí.

        0 0
    • bikerGT  

      Zase super tema. Jak trapne se asi citi pubescent ve „vytunenem“ GTi Golfu s kouli a vozejkem za autem. Hruuuza:))

      0 0
    • Smazaný účet  

      100:)

      0 0
    • Lenicka1313  

      Zdravíčko, pokud stále hledáš nějaký zdroj, kde najít nějaký ten školní batoh pro děti, určitě se podívej na http://batohybrasny.cz/…ntske-batohy Před týdnem jsme tam koupili tašku našemu synovi a musím říct, že díky výběru v tom obchodě jsme si mohli vybrat opravdu jednoduše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.