Centrování- kdy má ještě smysl?

12 nepřečtených
  • Bezpřezdívky

    Ahoj,

    nedávno se mi povedlo poměrně nešikovně spadnout, a to tak, že se mi vzpříčilo přední kolo do pravého úhlu mezi kořeny a jednak jsem si rozbil h..u a jednak se udělala osma tak velká, že se kolo jen tak tak vešlo mezi nohy vidle…doma jsem to tak nějak centroval klasicky- povolit/utáhnout a nějak se to srovnalo…

    Problém je, že osma byla tak velká, že některé dráty jsou velmi vyšponované a jiné jsou téměř vyšroubované…a stejně by to chtělo ještě trochu vycentrovat.

    Dotaz tedy : co se může stát? vytrhne se nějaký drát nebo tak? má cenu to jezdit nebo je ráfek na odpis?

    • ráfek je Alex TD-24 Disc, dráty DT Swiss Champion a nába Scottdisc team

    Díky za pomoc.

    0 0
    • Bezpřezdívky  

      jinak pokud by bylo nutný koupit nový, je potřeba vyměnit dráty? např kdybych ho chtěl měnit za http://www.kupkolo.cz/…ly_5542.html ?

      0 0
    • Mamut  

      V momente, ked uz na jednej strane by si mohol draty kludne vynechat a nic by sa nezmenilo uz povazujem rafik za po smrti. vezmi to tak, ze pri dobrom rafiku prenasa sily 32 dratov a aj tak sem-tam niektory praskne. Teraz by si prenasal sily mensim poctom, v niektorych miestach polovicnym. Kolko asi preziju?

      Pri takomto namahani, by som vymenil aj draty. Vobec nie je vylucene, ze by to fachalo aj so starymi, ale je mozne, ze budu viac praskat. A chce sa ti vzdy potom po jednom drate menit? Nemusis davat DT. Z vlastnej skusenosti: Marek z Hvezdonic vyraba dost slusne draty za 2kc.

      0 0
      • Bezpřezdívky  

        jo, je pravda že ty dráty jsou na jedné straně dost povolené, jen mě napadlo, jestli se ten ráfek třeba časen „neohne“ trochu do puvodni polohy a zpěnym centrovanim se ta sila nevyrovna…

        0 0
        • Mamut  

          Existovali (a este asi existuju) vyrovnavace rafkov, ale nejak sa velmi nepouzivaju. Asi vysledok uz nestoji pri tej praci a dnesnej cene slusneho noveho rafku za namahu.

          http://www.kovys.cz/index.php…

          http://www.kovys.cz/index.php…

          0 0
        • pepek  

          Měl jsem uplně stejný případ. Dá se to srovnat na (hydr.) lisu. Podle pečlivosti práce je výsledek ucházející až dobrý. Mám ráfky už 8 let, oba rovnané – jeden je OK už 2 roky, druhý Jakeš takeš 1 rok (ale ten je navíc zavařený po vytrhlém drátě.)

          0 0
          • soc  

            Ale houby na lisu. Kdyz vis, kde se mas zaprit a jak to rovnat, jde to i v ruce :)

            0 0
            • pepek  

              Tak prvotní rovnání (aby to prošlo vidlou) jsem prováděl v noci v lese na pařezu, za zuřivého štěkotu psa. Na lisu je to ale přesnější a klidnější.

              0 0
              • soc  

                No ja jsem rovnal vetsinou doma, zaprel jsem rafek o nohy a tahal. Pak jsem na necem rovnem kontroloval, jak na tom je. Netvrim, ze to je ideal, ale doba byla takova :)

                Pod tim lisem to taky neni ono, potrebujes ten rafek trosku prhnout na druhou strau, to Ti lis neumozni. Ale stacit by to mohlo.

                0 0
                • pepek  

                  Umožní, musíš to podložit tak, abys měl dole místo.

                  0 0
                  • soc  

                    Tak to je potom jasne :)Jsem myslel, ze to jenom das pod lis a ono se to srovna :)

                    BTW mas nejake zkusenosti s zivotnosti rovnanych rafku? Treba ty stare Ritchey vydrzely strasne moc, potom jsem jezdil treba Grand Hammery (bo jak se to menuje) od Remerxe, to bylo pro zmenu blato, kter se muselo rovnat porad…

                    0 0
    • soc  

      Rozplest, rafek srovnat proti necemu rovnemu – u nekterych to jde lip, u nekterych hur (pamatuju stare Ritchey, nevim z ceho byly, ale rovnani byla fuska), potom znovu zaplest. Bude chvili slouzit dal.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.