• elkar

    Zdravím zase po nějaké době. Bez nějakých řečí kolem ostatní výživy a tak, chtěl jsem se zeptat zdejších pomazaných hlav, jestli dávat protein před zátěží nebo po zátěži..?

    Většinou narážím na info pro kulturisty nebo dietáře, ale ne konkrétně na cyklistiku. Pokud jde teda o 2–3 hodinové aktivity.

    Narazil jsem na informaci, že je lepší před aktivitou, protože protein ochrání ten sval, zatímco tělo bere energii z cukrů a pak z tuků, ale svaly nechá být a tak člověk neztrácí na svalech.

    Jinde zase ale psali, že stačí to brát po aktivitě a efekt je úplně stejný.

    Selským rozumem se mi zdá logičtější brát to před, protože během tý aktivity už to v těle působí.

    Tak nevím. Co vy hlavy?

    0 0
    • Captainrosette  

      Když to doženu do podrobna co vím od výživovýho poradce a z marketingovejch řečí, tak je nejlepší vzít před tréninkem BCAA , což je směs aminokyselin která ochrání svaly. Po tréninku si vem protein, aby mělo tělo z čeho stavět námahou při tréninku popraskaný svaly. :)

      0 0
      • Captainrosette  

        Jo a selsky bych řekol až potom, protože tělo při zátěži svaly nestaví, nedoplňuje glykogen (pokud nejsi světová špička). Tak bych si dal jen pozor abych měl při tréninku optimální dávkování optimálních sacharidů.

        0 0
        • staff_  

          Presne tak, pokud nepodsypavas inkriminovanymi latkami jako svetova spicka, tak regenerujes ve spanku. Odpocinek je nejdulezitejsi regeneracni metoda pro opravu a rust svalstva. Napr borci z Mr. Olympia spi 3× denne 2× slofik + vecer.

          Cet sem, ze jay cutler to tak praktikuje. V podstate spi po kazdym treninku min hodinu.

          0 0
          • Yura  

            Vetsina chrápe normalne přes noc tech 8–10 hodin. To jen Cutler kterej bydlel ve Vegas tak moc nerozlisoval den a noc, takze chodil trénovat třeba v 1 rano apod. Coz fakt není bezne. :D

            0 0
      • pajan  

        +1

        0 0
    • Yura  

      Kamos rikal, ze proteiny jsou steroidy. Neber to, znici ti to jatra..

      0 0
      • Captainrosette  

        Totální kravina.

        Anabolický steroid – hormon, který upravuje metabolismus.

        Protein – aminokysleniny za sebou tvořící polymer (maso, syrovátka), prostě to co normálně jíme, akorát že ho kupujeme v koncentrova­nější formě.

        0 0
        • biker jura  

          myslím, že Yurovi to zrovna psát nemusíš :D:D

          0 0
          • mr.nikdo  

            Jura mu presne dokaze napsat, jakou kavu potrebuje, aby odpovidala slozeni, ktere chce.

            0 0
          • Captainrosette  

            No zas tak dlouho tady nejsem tak nevím o koho jde. :D Jestli to od něj bylo myšleno ironicky tak jsem to nepoznal. :)

            0 0
    • Anub1ss  

      Protein je bílkovina získávaná z vajec nejčastěji ze syrovátky tedy mléka, a nemá žádný negativní vliv na orgány jako játra či ledviny,. Jedna se o neštěpené bílkoviny z trávícím enzymem (nejlepší CFM forma) tedy člověk nezatěžuje organizmus pevnou stravou jako je tvaroh vejce či kuřecí maso ryba hovězí maso (nejlepší zdroje bílkovin),.

      Na kolo je lepší brát před BCAA což je sloučenina 3 nejdůležitějších aminokyselin chránící svalstvo, po je dobré vzít protein doplní spálenou bílkovinu a zregeneruje díky komplexnímu aminokyselinovému spektru, a však můžeš brát protein před i po dbej na to že příjem bílkovin je 2g na 1kg váhy to pokud dodržíš tak je vše v pořádku…

      0 0
      • elkar  

        Díky to jsem potřeboval vědět. 2g na kilo.

        0 0
        • vsn  

          ale komplet i s jídlem a asi to bude za 24h … co jsem našel, tak tělo si nedokáže schovat proteiny do zásoby.

          0 0
      • pepino  

        Protein je bílkovina získávaná z vajec nejčastěji ze syrovátky tedy mléka

        zajímavá věta:)

        0 0
      • obda  

        Protein je bilkovina … a tam jsi mohl skončit ;)

        0 0
    • vsn  

      no a když už jste se shodli, že proteiny jsou potřebné (v jedno-jaké formě) tak jak to kombinovat?

      Gainer, BCAA, Glutamin, CFM protein, Kaisen … víc mě nenepadá :)

      0 0
    • MirosPikos  

      Za mě, pokud to hrotit… tak před i po BCAA + po tréninku Gainer (něco kvalitního, třeba Royal Mass nebo od Reflexu One Stop Extreme). Až tak po 30 – 60 minutách po tréninku bych bouchnul protein. A samozřejmě před spaním, abys přežil noc.

      Jinými slovy, bílkovina před téninkem mi přišla jako ptákovina, kterou ti doporučí výrobce doplňků nebo špatnej nutriční trenér.

      Ale možná je to celý úplně jinak. Píšu jen jak jsem to dávkoval a co mi dělalo dobře. A mohu říct, že nakonec jsem kašlal na BCAA nebo proteiny a nejlíp mi udělala kvalitní strava postavená na hovězím mase a kvalitní gainer po tréninku (on v sobě beztak má bcaa/proteiny + arginin a další kouzelné látky). Stejně je to 1/3 trénink, 1/3 výživa a 1/3 odpočinek a to celý bych zabalil právě do kvalitní stravy.

      0 0
      • nox159  

        Jinými slovy, bílkovina před téninkem mi přišla jako ptákovina, kterou ti doporučí výrobce doplňků nebo špatnej nutriční trenér.

        Proč nevzit rychle stravitelny/hy­drolyzovany protejn pred treninkem? cca 60–30min

        mít nejake amina už v krvi pri treninku nemusi byt na škodu…

        0 0
        • Captainrosette  

          Ono ze všech tří vstupních surovin (proteiny, tuky, sacharidy) se protein nejhůře tráví. Bylo by ti těžko.

          0 0
          • nox159  

            pisu rychly protejn… tzn kdyz jdes cvičit/trenovat už mas straveno :)

            nepisu ze mas pred treninkem sežrat 300g hoveziho :D

            0 0
          • Yura  

            Na to si prisel kde Franto? Dej si lzicku ovarenych vaječných bilku a počkej za jak dlouho budes met vytravene, pak to same vyzkousej se lzickou sadla. :))) A jak pise nox není bílkovina jako bílkovina. Hydrolyzat 90tka vůbec nepotrebuje zadne traveni, defakto okamzite jde do krve. Kdezto třeba to hovezi maso nebo tvaroh ti muze trcet v zaludku klidne 4 hodiny…

            0 0
          • File12  

            když dáš hydrolyzát tak je to pohoda. Já dávám 1,5h před trenálem vločky s proteinem a před tréninkem ještě 15g BCAA a je to znát. síly mám dost. Když to vynechám, tak to není ono.

            0 0
      • pepino  

        Tak hlavně ty proteiny neboli bílkoviny se z těch BCAA skládají, plus další aminokyseliny.

        0 0
      • elkar  

        Gainer nemůžu. Chtěl jsem dobrat starej gainer, že je ho škoda a za měsíc jsem dal skoro 4 kg nahoru. A při 110 kilo se už blbě jezdí na kole.

        Když jsem ho vysadil a začal s proteinem místo toho tak jsem za další měsíc na 103.

        0 0
        • Teofilix  

          Gainer je jen pro chcípáky, co nemohou přibrat a mají hyper spalování. Jak tu bylo řečeno, tak BCAA před tréninkem i po. BCAA jsou vlastně aminokyseliny tudíž i bílkovina. Protein ideálně po tréninku jsou li peníze, tak se dá koupit pak dražší protein speciální na noc, co má pomalejší uvolňování. Osobně po deseti letech žraní proteinu jsem ho omezil na minimu. Základ je přes den tak půl kila masa a nějaký ten tvaroh plus ty BCAA a bohatě to stačí. Případně za mě je ještě super glutamin.

          0 0
        • File12  

          Gainer je nahouby protože je to jen předraženej cukr. Levněji vyjde protein s banánem nebo maltodextrinem nebo pokud není přímo po dlouhodobé zátěži tak s palatinosou. Už jsem psal, nahradil jsem gainer za rozmixovaný vločky+ protein a splním tím přísun sacharidů a nenabírám na tuku tolik.

          0 0
      • File12  

        Gainer má těch látek jako bcaa,glutamin aarginin úplný minimum. To tam je spíš pro marketing.Ale po tréninku je to dobrá volba. Záleží taky po jakym. po posilování dávám první protein a pak až třeba hodku na to rýži a maso. Po kole a delším výletu tak samozřejmě sacharidy hned. Ale souhlas s tou pevnou stravou. Dost lidí má protein nebo gainer místo jídla a to je špatně. Proto jsou to jen doplňky stravy.

        A BCAA mi začlo fungovat a zabírat až když ho dávam dávky jak se má, takže až 15–20g. Pak vychází draho a masy by ho nekupovali.

        0 0
        • Lenka.05  

          Doporucil bys mi konkretni BCAA, nejlepe i z kvalitniho obchodu?

          0 0
            • Yura  

              Kdo nakupuje jinde, ma butto prachu na rozdavani nebo ho nejakej eshop sponzoruje a nebo je to debil..

              0 0
              • File12  

                No ale rozpustnost je hnus a mam problém to vypít jak to hrudkuje. Kupuju od Prom-in BCAA Synergy, kde jsou navíc Arginin a Glutamin.

                Pokud ale chce někdo levný a odproštěn od všech sraček jako dochucovadla, tak 4fitness.

                0 0
                • kali222  

                  tak dochucovadla tam maj samostatne. :D jak muze asi tak chutnant protein s citronovou prichuti? hm. bych to mozna zkusil. zajima me, co semnou udela 120g++++ bilkovin v nejaky rozumejsi forme, protoze vice dni pri teto hodnote z masa = u me zazivaci potize.

                  0 0
                • Yura  

                  Jiste jestli chces ty BCAA popijet během sportu nebo proste v prubehu dne, tak jak to dela plno lidi, tak tohle nebude asi nic prijemnyho. Ale jestli davas klasicky před/po cviceni apod. tak bych chut ani nic podobnyho fakt neresil, proste kopnu do huby 1 lzicku zapiju vodou a není co resit. Jakypak srani. :) U BCAA je stejne nejdulezitejsi dávkovat množství který ma smysl( a to tyhle umoznuji narozdil od tech nakapslovanych a nesmyslne predrazenych..). Jestli si někdo mysli, ze mu pomuze 1g před a 1 g po cviceni, tak je to hrozne naivni clovek. :))

                  0 0
                  • File12  

                    jo zapíjet je asi nejlepší forma. Během dne piju samotnou vodu ale před tréninkem dám těch 10g (na to mám neochucenej prášek a při posilování uchlemtávam tyhle rozpustný a pak je dopiju hned po cvičení a jdu na kardio.

                    0 0
              • nox159  

                zatižený na 4fitness jak to tady tak ctu :)

                Proto bych se rád zeptal jak bys to videl ty, respektive jak to slozit z jejich vyrobku…

                CMF whey 80ku jsem tam už nenašel ta vychazela pekne cenove i kdyz bez prichute celkem kekel to pit :D

                whey 80 – 270,–

                CFM Protein Isolat 90 – 600,–

                Hydro 80 DH32 – 480,–

                resim tohle: CMF je dost rychly nebo aspon na me tak pusobil ale porad se musi travit, hydro bude jeste rychleji temeř bez traveni uz se jen vstreba…

                pokud resim jen neco pred treninkem cca 60–30min a po treninku cca 30–60min ( gainer hned po treninku), tak kdyz nad tim uvazuju nevidim vyznam brat CFM 90ku je drazsi a pomalejsi nez hydro ( neresim to do diety tam by to mozna nejaky vyznam mit mohlo…) vidim to dobře nebo mi neco unika ? :)

                diky

                0 0
                • Yura  

                  Proc by tam nebyla CFM 80tka..

                  http://4fitness.cz/…pc-80-p-105/

                  Jo tohle je zlatej stred. Ja teda nevidim důvod brat proteinak před treningem nebo zavodem? Jestli ho davam proste jako zdroj bilkovin ok, urcite lepsi protein nez parky, ale z duvodu, ze bych musel dat před zatezi protein? Neznam zadnej důvod. Po zatezi samozrejme idealne hydro, rychle cukry idealne v podobe třeba pomerancove dzusu + sul. A na regeneraci je dulezitej glycin a ostatní aminokyseliny kterých je krome kolagenu všude nedostatek. Predpokadam, ze kolena zase tak často clovek neji..

                  http://4fitness.cz/…289kc-p-113/

                  0 0
                  • nox159  

                    tak jsem nejspis spatne hledal :)

                    k tomu protejnu pred treninkem, prijde mi to rozumnemit v krvi nejake aminokyseliny uz pri treninku, bcaa se vlastne taky berou pred treninkem ( na ochranu svalove hmoty ) a proc brat jen 3 aminokyseliny když muzu mit cele spektrum, mela by byl lepsi a rychlejsi regenerace…

                    na jednu stranu to smysl dáva na druhou se to da i vyvrátit, u techto veci je vzdy otazkou kde hledat pravdu nebo i tech pravd muze byt vice… v podání školitele na tuto problematiku mi to smysl dávalo ( nebyl to nejaky vyzivový poradce… ) rad si poslechnu i tvuj nazor :)

                    metodik je strasne moc…

                    k tomu dzusu a soli to je zajimave ale nechybí ti potom i slozitejši sacharidy, jako hned po treninku super dodas rychle ale po chvilce co pak… ( + kolik dávaš toho dzusu a kolik soli? )

                    k tomu kolagenu jak bys to videl s davkovanim + kdy ho zaradit nejlepe ?

                    0 0
                    • Yura  

                      co to je slozitejsi sacharidy? Myslis, ze tvoje telo takovej pojem zna? Energie je glukoza. Tu taky ulozi do svalu a jater jako glykogen. Zadne nazvy typu pomale, komplexni, slozite nebo co si kdo vymyslel tvoje telo nezna. Jakou ma vyhodu ten tvůj slozity sacharid, třeba z testovin oproti tomu dzusu? Jedina vyhoda je, ze ti to zaspuntuje traveni, takze ses plnej „najezenej“ ale to je tka všechno. Srovnej si třeba obsah mineralu u 1L dzusu a stejného množství na sacharidy u testovin. Testoviny jsou az komicky prazdne kalorie. Ale jo beru to, piti kazdyho neuspokoji. Ja taky nic o jidle nepsal ze? Ja psal co dat po zatezi tzn. rychle ziviny tzn. tekutiny. Pak si naper zaludek bramborama, rejzi, kurecim, hovezim.. cim chces.. Jinak do dzusu davam proste od oka morske soli tak 2–3g na 300ml.

                      Jinak ten protein před tak jak to vysvetlujes to je proste kravina. Během zateze telo jede prostena cukry. Nejaky ampule tekutych BCAA nebo trochu hydra tam dat muzes při dlouhym treningu, ale jestli das hodinu a pul před maso a nebo pul hodiny před protein to je uplne jedno.. Spis je fakt dulezity to okno po treningu…

                      0 0
                      • Yura  

                        Jinak sacharóza z toho dzusu ma mnohem nižší GI nez ty tvoje slozitejsi sacharidy třeba z rejze, testovin apod.. A taky musíš brat v potaz, ze dzus je narvanej draslíkem, kterej ma vliv na vylucovani inzulinu a na to jak moc to bude hejbat s tou hladinou cukru. Takze co je vlastne ten „komplexni“ cukr testoviny(glukoza defakto bez mikrozivin) která ti vystreli inzulin do nebes a nebo dzus, kterej ma plno mikrozivin a nižší GI? K tomu bych pridal jako bonus to, ze nebudes mit zadne zazivaci problémy jako ma plno lidi, když se prezere „slozitejsima“ cukrama. :))

                        0 0
                        • nox159  

                          vyjadrím se k tomu tak nejak komplexne :)

                          ale jestli das hodinu a pul před maso a nebo pul hodiny před protein to je uplne jedno.. – o tomhle mi šlo, proto ten protejn 30min pred treninkem. Jak pises je to jedno jestli maso 90min predem nebo protejn 30min…

                          jde mi o to ze ne vzdy se dostanu k tomu masu v nejaké rozumne dobe před treninkem, proto mi prijde „rozumne“ dát ten rychlejsi protejn pred tim treninkem…

                          K tem sacharidum:

                          šlo mi o to, te po treninku by podle me bylo fajn dodávat energii postupne tzn ne halda energije v jednom okamziku a pak nic…

                          Bylo to myšleno tak, že prijmu jak „rychle“ tedy jednoduché sacharidy ( glukoza fruktoza) tak disacharidy, oligosacharidy a dalsi slozitejsi, ktere se budou rozkladat delsi dobu a tudiz budu mit prijem energie po delši dobu…

                          to co zde pises mi dáva smysl, klidne me oprav v tom co jsem napsal a co neni pravda, rad se nad tim zamyslim :)

                          0 0
                          • Yura  

                            Tak jasny, když nemas navarene maso, tak protein. Od toho to je.. K tomu dodavani energie postupne, no když budes mit třeba 1L nejakeho toho mixu, tak kdo rikal, ze to musíš exnout? Muzes pomalu usrkávat 10–20minut… Se podivej co davaji zavodaci po etapách. Jasny, podle toho jak byla tezka etapa, závod apod. ale 1L do sebe kopnou urcite. V podobe proteinu a nejakeho mixu cukru, mineralu apod.. Po tezkym svihu proste litr pomerančového dzusu, pripadne bych pridal ještě nejakou sacharózu nebo samotnou glukozu, kdyby tech 70–80g z dzusu nestacilo, par gramu morske soli a nejaky aminokyseliny. idealne v podobe syrovatkoveho hydrolyzatu aspoň 80tku a někdo preferuje ještě pridat třeba glutamin nebo bcaa nebo glycin. Ale s tim pridavanim jednotlivých aminokyselin bych to uz neprehanel, protože takovej glycin zvysuje osmolalitu jak prase a to pak kdybys ten litr do sebe kopl rychle, tak budes met co delat, aby jsi to rozdejchal. :))

                            0 0
                            • nox159  

                              Osobne se tady už moc nebavim o kole ale beru obecne sport nebo spis fitko…

                              Moje verze byla trochu protejnu rychleho pred, pak trenink potom jsem resil gainer a cca 3Omin po tom nejaky rychly protejn idealne hydro. – přislo mi to ok ale mel jsi k tomu nejake vyhrady :)

                              tvoje verze mi prijde ale zajimavejši a pokud jsem to dobre pochopil:

                              hodim protejn pred (kdyz neni maso) pak zacvičim po skončeni zacnu popijet dzus, dam nejake vetsi mnozstni najednou cca 300–400ml s cca 3–4g soli a potom jeste chvili pocucavam pomalu nez dojdu domu… cca 30min po treninku prdnu hydro 80ku mixlou asi napul s kolagenem a muzu zacit chystat jidlo :)

                              chápu tvoji metodiku dobře? :)

                              0 0
                              • Yura  

                                Heh tak je tu rec o posilovne kdy cvicis třeba hodinu a nebo o svihu na kole, kde se potis x hodin? To je trochu rozdil.. :)) Co se tyce posilovny, tak jsem mel vždycky nejlepší výsledky, když sem pouzival minimum doplnku stravy a všechno tahl na jidle(maso, vejce..). Proste rano klasicky snidane vejce s vlockama nebo necim a během dne 4–6 jidel maso, příloha. Jestli ti jde o to nabrat svaly, tak co před, co po treningu to není ani zdaleka tak dulezity jako byt konzistentni s tou stravou a kazde 2–3 hodiny tam posilat ziviny.. Ale obecne po cviceni proste protein a podle toho jestli ses ekto nebo endomorf pridat cukry. Ja jsem nekde mezi mezo a endomorfem, takze jakmile jsem si prestal hlidat cukry a sypal jsem to tam podle chuti, tak jsem hned sel do tuku. Takze me vždycky stacil jen protein v posilovne a doma normalni jidlo. Pak jsou ale ektomorfove, kteří to tam perou horem dolem a stejne priberou nula nula nic. :) To uz si musí kazdej sam vyzkoušet co mu vyhovuje a staci..

                                0 0
                            • Tina  

                              Keď už spomínaš syrovátku tak sa spýtam. Je vhodné po tréningu (myslím tým kolo) piť syrovátku? Máme ve vesnici mliekareň. Predávajú tu aj prírodnú syrovátku, ktorá vzniká pri produkcii tvarohu.

                              0 0
                              • Yura  

                                Jestli te to nenadyma nebo jinak traveni neprotestuje tak proc ne. Idealne ale po treningu hydrolyzat a tu syrovatku třeba na svacinu, ale ono je to nakonec jedno. Rychlou vstrebatelnost resi hlavne lidi, kteří mají několik treningu denne a musí do sebe dostat hodne zivin s minimálním zatizenim traveni..

                                0 0
                                • Tina  

                                  Nemám problém s trávením mliečnych produktov. A tá syrovátka mi navyše aj chutí :)

                                  Mám skôr problém s regeneráciou. V mojom veku sa mi zdá, že už neregenerujem tak rýchlo ako kedysi. Čo odporúčaš?

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Vic regenerovat? :) Krome stravy doplnku apod. ja si nedovedu představit, ze bych se neprotahoval a nemasiroval se na tvrdem balonu, rolleru.. Zezacatku clovek není schopnej se valet ani s odlehcovanim tela jaka je to bolest, ale jak se clovek masiruje a protahuje kazdej den tak jsem schopnej vahou celého tela fakt efektivne rozmasirovavat zada a hlavne IT band, zadek, hamstringy… Staci rano, vecer a po kazde jizde par minut a je to fakt znat…

                                    0 0
                                    • Tina  

                                      Strečink a protahování robím pravidelne. Buď hneď po tréningu, alebo pokiaľ som moc rozbitá tak až po nejakom čase alebo večer.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        No protahovani a strecink je jedna věc, ale toho rozmasirovavani není fakt nikdy dost.

                                        https://www.youtube.com/watch?…

                                        http://www.youtube.com/watch?…

                                        0 0
                                        • blaf  

                                          foam roller je hrozny mucidlo, ale ma vysledky

                                          0 0
                                        • Tina  

                                          To vypadá dobre. Dík za tip. Idem gúgliť kde kúpiť vhodný „Foam Roller“ :)

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Hlavne kup něco jako ma na videu ten Dan martin. Ne ty moc mekke penove, ty jsou naprd. Cim tvrdsi tim lepsi a takz bejzbolovej micek a tim si masirovat zada, za krkem trapez, mezi lopatkama, vzprimovace. S prekrizenyma nohama na nem sedet a masirovat zadek, ten prechod ze zadku na hamstringy apod. Vsechno zatuhnute se krasne uvolni a je to neskutecnej rozdil..

                                            0 0
                    • Yura  

                      Ja uz davam jako doplněk bilkovin jen kolagen. Proc bych mel kupovat klasickej proteinak, když tehle aminokyselin mam dostatek ze stravy(vejce, mliko apod.) ale co ty neesencialni aminokyseliny pro regeneraci a tvorbu kolagenu/elastinu? To ze jsou to neesencialni aminokyseliny ještě neznamena, ze je telo nepotrebuje ve velkym. Protože syntetizovat si je proste nestaci obzvlast u sportovce.. Takze jestli si clovek nedava domaci vyvary z kuze, chrupavek, kosti apod. nebo si nedava denne praseci nozicky, kolena, tak by mel urcite zaradit hydrolyzovanej kolagen. V jakym pomeru to uz zalezi kolik ostatních aminokyselin prijima ze stravy. Jestli ani z normalni stravy neprijmes dostatek komplexního spektra aminokyselin, tak bych to daval pul na pul syrovatkovej a kolagen.. Jestli mas ve strave dostatek vajec, mléčných vyrobku, masa apod. Tak jako doplněk bych urcite bral kolagen, protože ten glycin hydroxiprolin apod. v te strave proste není..

                      0 0
                  • kali222  

                    kdyby nekdo chtel 975g te CFM 80 v origo baleni (nacate dnes rano, dodano v patek), tak prenecham za 2kila + neco na postu a zdarma prihodim ochucovaci tablety. tohle fakt nedavam. :)

                    0 0
                    • Yura  

                      Ty vole ty ses sragora. :)) To ja si teda cistej protein bez chemie dam rad. Chut není nejak uchvatna, ale exnout 30g ve 2dcl vody zabere asi sekundu a ctvrt, takze resit chut je fakt ulet..

                      0 0
                      • kali222  

                        od mala nejim/nepiju, co mi nechutna. zatim to nehodlam menit a sragora jsem. :) bylo to moje prvni setkani se suplementem. :D

                        ale kdyz ses ozval, tak na tebe zacilim dotaz. chapu spravne, ze lide si ten proteinovy prasek cpou i do jidla? pochopil jsem to dobre, ze si to vysypou na neco? :D samozrejme, nemuzes vedet, jestli si to nesypou i na hlavu… spis me zajima, jestli se to fakt dela.

                        0 0
                        • Yura  

                          Butto neresis chut a koupis si protein za ucelem doplneni rychle vstrebatelne bilkoviny- většinou po treningu, nebo po probuzeni před snidani apod. Proste to do sebe kopnes a neresis chut. Třeba takovej hydrolyzat chutna fakt odporne, ale kopnes ho do sebe a defakto okamzite se vstrebava. Tahle 80tka CFMko potřebuje tak 10/15 min.. No a nebo si kupuješ ochucene proteiny s tim, ze si tim ochucujes třeba ruzne kase, delas si koktejly s ovocem apod.. V takovem pripade se neochucenej moc nehodi. Ja vždycky ujizdel na coko příchutích ruznych znacek, třeba scitec, VPX apod. Třeba jsem si udelal palačinky( vajíčka, rozmixovane ovesne vločky na mouku) a pak ten protein muzes pridat butto primo do toho testa, ale ja jsem si nejčastěji delal takovou „nugetu“ ze si uskvrdlas s proteinu a trochy vody takovou polevu a tim si ty palačinky potres. To jsem snidal x let kazdej den a pokazde jsem se na to tesil. :D Ted se uz snazim umela sladidla nezrat..

                          0 0
                        • Yura  

                          Jestli si chces pochutnat, tak třeba syntha od BSN je fakt dobrej protein, vstrebavani je pomalejsi, takze je to idealni protein spis místo jidla na svacinku třeba, nez po treningu..

                          http://www.fitness.cz/…0g-s55796710

                          Klasickej jednoslozkovej bych bral asi Scitec. Chutove taky super ta cokolada.

                          http://www.fitness.cz/…t-s541663381

                          Ale je dobry vedet, ze u tech 80% proteinu je to ta sama surovina jen jsou tam proste pridana barviva, ochucovadla apod. a cena skoro jednou takova..

                          0 0
                    • kali222  

                      tak sem si koupil nekolik testeru proteinu a je to zatim vsechno stejne mnamozni. :D to sou fakt smakulady, jak poleno. jeste par prichuti v zaloze mam.

                      0 0
                • biker jura  

                  zatíženej??? ty vole kdo zjistí o 4fitness už nekupuje jinde nebo je to debil, protože ten shop je nekde jinde…

                  0 0
              • Lenka.05  

                Diky moc, objednam, vyzkousim. Nemam problem si dat do pusy lzici psylia a zapit, tak tohle asi taky nebude problem :)

                0 0
          • waltari  

            4fitness

            0 0
      • michal96  

        a doporučení na nějakej chutnej kvalití protein osobně používám Nutrend Whey core 100 a Enduro BCAA s téma BCAA jsem spokojenej,ale ten proteinák mě už přestává chutnat

        0 0
        • File12  

          Co ti na něm nechutná? Mě teda nutrend whey core sem měl malinu a opravdu nechutnal. Spokojenej jsem s amixem a s prom-in essential 80.

          0 0
          • Yura  

            Nutrend je nejhorsi znacka vůbec. Ti do tech proteinu perou snad všechny dostupny a povoleny Ecka, stabilizátory, plnidla, zahušťovadla to ani není mozny co všechno jsou schopni tam ******. Naperou tam sracky aby to nepenilo, neprasilo a stejne to peni jako prase chut odporne chemicka…

            0 0
            • File12  

              Jo pěnil jak prase. A ten jejich zázračnej gainer od tý odnože co udělali jako „TOP“, to bylo hnusný stejně. Od prom-inu (dříve promil) braly všichni ostatní syrovátku a přijde mi to značka v pohodě co si na nic nehraje

              Kdysijsem měl mělod Scitec nutrion nějej protein, příchut kokos a ty kousky tam byly. Lepší jsem nikdy nepil. Ted jsem si koupil znovu a to je tak hnusná chemická chut, že bych zvracel.

              0 0
            • michal96  

              co doporučuješ ty? díky.

              0 0
          • michal96  

            měl jsem čokoládu pistácii a vanilku ty celkem ušly,ale chlastám tak 2 šejkry denně a chtělo by to změnu takže to bylo spíš šoatně napsané chtěl jsem nějakej typ na dobrej kvalitní protein díky

            0 0
    • iron.hide  

      .

      0 0
    • Rychlej turista  

      Hlava na to, že při kratší, 2 – 3 hodinové zátěži může být prioritou podat maximální výkon a v tom případě bude výhodné se proteinům před touto zátěží vyhnout.

      0 0
    • HarryTP  

      A co karnitin?

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.