• Smazaný účet

    zdravím,

    kamoš mě teď pořád přemlouvá aby jsme si koupili napůlky nějaké ty proteiny. nešlo by mi ani tak o zvýšení výkonnosti, jako spíše o to abych nabral svalovou hmotu, protože jsem spíše kost a kůže. štíhlé a tenké postavy. šli by jste do toho nebo jsou to vyhozené peníze? podle mne to nemá dlouhodobej účinnek ale nevím, nemám s tím skušenosti http://www.bsbfit.cz/…g-zdarma___/

    poradte co udělat aby člověk nabral nějakou svalovou hmotu. dík

    0 0
    • DAWE25  

      Hehe tak to se hlásim do fronty. Taky by se mi hodilo přibrat pár kilo a nějakou hmotu. Ale jak na to. Tak a teď rady :-)

      0 0
    • Lister  

      Na co ti ta svalová hmota bude??? Se s tím chceš tahat?? jsem v mladých letech dost bušil a nahodil tak 15 kg váhy nahoru, ale nestálo to za to, člověk se pak třeba na kole úplně zbytečně trápí :-(

      0 0
      • Smazaný účet  

        je ot fakt, max pro pocit, ale clovek prece nemuze vypadat tak ze ho zlomi i vitr :)))

        0 0
        • Lister  

          No tak jestli chceš nabrat, tak jen proteinama to nepůjde, to by chtělo i něco zvedat – pravidělně. Co jsem vyzkoušel, tak ne efekt minimálně 2–3× týdně ( já jsem chodil 4× a do toho ještě plavání). Ono ale i kdybys nechtěl nabrat, tak ta posilka se hodí vždycky, zváště pokud máš třeba problémy se zády – posílit zádové a hlavně břišní svalstvo, které má na kole tendenci ochabovat. A zařadit i nějaký ten strečink – ideálně 15 minut rozhýbat, pak 10 minut protahovat odcvičit, lehce protáhnout a konec. Tak jsem to aspoň prováděl.

          Na kole ti to bue hmotu spíše užírat, tam toho moc nenabereš.

          0 0
          • Davy  

            Zaujaly mě ty břišní svaly. Nějakej tip bez posilovny by si neměl? V posilovně jsem byl asi dvakrát a fakt mě to nebaví. Takže mám na mysli nějaký domácí cvičení, jako třeba sedy-lehy. Co, kolik a jak často, aby to bylo aspoň trochu efektivní. Dík.

            0 0
            • Lister  

              .....domácí cvičení, jako třeba sedy-lehy.....

              nic jiného ani není potřeba :-) To je prostě základní cvičení, nejlépe bez zapřených nohou (já nejraději cvičím tak že si lýtka volně položím na nějakou stoličku (lavičku). Pokud tohle v pohodě zvládneš, tak je dobré postoupit výše a zapojit i boční šikmé svaly -  pokrčit kolena, spustit na stranu na podložku – ale je to fakt fuška, na tohle je lepší se zpařít, protože to člověk už jen tak neudělá.

              Jinak není dobré dělat takové ty klasické sedy lehy – z úplného lehu švihem až loktama na kolena. Mnohem lepší je se jen lehce nadzvednout a pak pomalu přitáhnout, ale ne až úplně ke kolenům a pak POMALU!!! s držením zatnutých svalů pouštět dolů a NEPOKLÁDAT zpátky na podložku – tak ty svaly pracují celou dobu a je to mnohem výživnější.

              No a jak často – prostě jak si vzpomeneš, cokoliv je lepší než nic, pravidelnost je samozřejmě lepší – cca 2× týdně a pohoda.

              0 0
              • Biker jak Pes  

                A hlavně neškubat. Břišní svaly se posilují zásadně tahem. Když děláš ty sedy-lehy, tak je lepší si dát ruce křížem na hrudník. Když si je dáš za hlavu, tak je tendence, že to budeš tahat rukama. To je taky na pytel … :P

                0 0
              • BiSon  

                A jeste bych dodal neprehanet to s brichem, respektive cvicit i zadovy svaly. Masivnim cvicenim (par set opakovani denne) brisnich svalu a vynechanim zadovych se da dopracovat k velmi kvalitni bolesti zad. Nebyl by jsi prvni ;-)

                Jinak do posilovny jsem kdysi taky chodil, moc jsem teda nenarostl a celkovej efekt nic moc – svaly si spis zavazi. A sice mas silu, ale prave na tech 6–8 opakovani a vytrvalost jde hodne do haje. Nehlede k tomu, ze se tradicne cvici jenom nekolik malo velkych svalovych skupin, o celkovem rozvoji podle me nemuze byt rec.

                0 0
                • Lister  

                  Všek jsem na začátku psal že je potřeba posílit zády i břicho, ale je pravda, že jsem to nezdůraznil…máš samozřejmě pravdu.

                  Jinak komplexně se dá cvičit taky, ale chce to neflákat. já jsem nikdy necvičil jen nějakou partii, ale bral jsem raději vždy zatížení více skupin, které spolu spolupracují naráz – tedy třeba hrudník, rameny, triceps…další jednotky biceps záda břicho…a poslední nohy spodní záda a břicho a tak jsem to točil pořád dokola. K tomu ještě plavání a kolo. Ae to jsem měl dost času a kromě školy nic jiného na práci. nejlepší to bylo o prázdninách, kdy jsem si třeba ráno dal kolo, odpoledne posilku a pak jsem si kolem 8 skočil ještě do bazénu na celkové uvolnění…ale na to už bohužel není čas a taky podle toho momentálně vypadám :-D

                  0 0
                  • BiSon  

                    S tim komplexnim cvicenim jsem to myslel trosicku jinak. Jasne ze se cvici „vsechno“ ve smyslu „vsechny velke svalove skupiny“. Ale kdyz porovnam, jak jsem se citil kdyz jsem chodil do posilovny a ted kdyz si jdu zaboxovat, tak ted jsem spokojenejsi. A to je cviceni mnohem min „komplexni“ a mnoho svalu se cvici jednoduse tim, ze je pouzivam. Ale to uz je kazdyho vec, najit co mu vyhovuje.

                    0 0
                    • Lister  

                      já jsem tě pochopil, prostěš si chtěl říct že při posilování cvičíš jednu partii izolovaně a neprocvičuješ je všechny naráz a necvičíš tak třeba jejich souhru apod…asi máš pravdu.

                      Proto jsem to bral vždy jako doplněk a kombinoval to s těmi sporty co jsem napsal – tedy kolo plavání, z mého pohledu ideální kombinace.....

                      0 0
                      • BiSon  

                        Vicemene :-)

                        Ja zase jednu dobu chodil jenom do posilovny a ostatni sporty sly stranou, takze kombinace vyzkouseny nemam. Treba je to celkove lepsi.

                        0 0
                    • kycis  

                      Kdyz se vyhnes cviceni na strojich a budes cvicit hlavne s volnou vahou, budes posilovat celkem komplexne.

                      0 0
            • kolda  

              toz takove to domaci cviceni, vsak vime :)

              do posilky uz chodim minimalne, co potrebuju, odcvicim doma.

              vrsek – kliky, shyby.pres zimu drepy. a samozrejme sklapovacky,sedy-lehy, cviky na spodni brisni svaly. je toho spousta.

              cvicim tak 2× tydne, ted pres sezonu klidne jen 1×. kolik, to zalezi na tve zdatnosti. .)

              0 0
              • Davy  

                Tak Ď všem. Asi mám k „míšovi“ genetický sklony, jinde ten problém nemám.:-) Při 183/70 to sice není až tak hrozný, ale přeci jenom se vždycky, když obleču elasťáky trochu zastydím (ale jenom než přes ně přetáhnu dres). Zatím zkouším cca 150 sed-leh 3× týdně, ale asi je to málo. Musim víc zabrat. Jaký počet opakování je nejlepší a v jakých sériích?

                0 0
                • kolda  

                  tezko rict, musis sam vedet, jak jsi na tom. pokud zacinas, tak bych to nehrotil,spis min,at si telo zvykne.

                  ja cvicim tuto serii –

                  kolem 8–10 shybu – horni uchop, 50–70 kliku, 50–60 sklapovacek. v zime pridam 100 drepu.

                  to si dam ve 3 seriich a je to.

                   
                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    50–70 kliků ? O.o

                    A to jezdíš na kole nebo děláš kulturistiku ? :D

                    0 0
                    • kolda  

                      nerekl bych, ze to je nejak extra moc. a vubec to neni na kulturistiku  – spis takova udrzovacka:)

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Já se snažím nějak pravidelně cvičit každý den. Kromě dny, kdy mám závody a dny před závodem. Takže tak 4×-5× týdně. Ráno vždycky půl hodiny. 3×15 kliků. Tohle mi bohatě stačí … :D

                        0 0
                    • RedAce  

                      je to o zvyku

                      0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Hmm, teď, když zpětně čtu tohle vlákno, tak jeden náš učitel (bývalý běžkař, nyní cyklista) dává 500 kliků denně… :-P

                      0 0
                    • vrazdit  

                      to je docela v pohode, na kulturistiku to neni vubec, pac je to docela hodne opakovani, takze vic na vytrvalost…

                      ja delam tak 2 az 3× tydne po 30 az 40 klikach v nekolika seriich, vetsinou mi to vyjde tak mezi 150 az 250 klikama… to je docela v pohode jeste, myslim…

                      0 0
                      • black.horse  

                        Na kulturistiku to není hlavně z toho důvodu, že zvedáš váhu svého těla, což bude dříve či později slabé zatížení:-( Sranda je, že pro většinu smrtelníků je taková dávka kliků skoro až smrtelná:-D

                        0 0
                        • vrazdit  

                          jasne, me pride cokoli co mi zbytecne zvedne objem jako zlo… :) teda do urcite miry samozrejme… z meho pohledu je dulezita (pro me) co nejvetsi univerzalnost a rozmanitost… nejsem nejak zaryty cvicitel ani netouzim byt nafouknuty… musi me to bavit (jako sport vseobecne) a vadi mi kdyz bych mel kvuli jednomu sportu nejak brutalne omezovat zase nejaky jiny…

                          mam to asi trosku divne ze ? :)

                          0 0
                          • black.horse  

                            Ani ne, každýmu dle jeho chuti. Taky radši preferuji univerzálnost, resp. cvičením a běháním se snažím kompenzovat cyklistickou disbalanci a sedavé zaměstnání.

                            0 0
                            • vrazdit  

                              jo, presne…

                              ja to mam jeste trosku z lezeni, tam je kazdy zbytecne veliky sval dost na obtiz, pritom funcne zase musi byt docela OK :)

                              0 0
                              • Biker jak Pes  

                                Tohle bych potřeboval, říkáš teda stěna přes zimu ideál, jo? :-)

                                0 0
                                • vrazdit  

                                  pres zimu stena, lezeni v ledu, zimni hory a pres leto skaly a hory…

                                  pro me je to ideal… k tomu kolo, obcas nejake jine dobrodruzstvi a je to super…

                                  akorat je porad malo casu a to lezeni mi docela dost unika posledni dobou :)

                                  0 0
                  • Davy  

                    Tak jo. Jdu radši na kolo a zkusim to potom. Dík

                    0 0
            • marad  

              Zajdi do fitka a zeptej se trenéra , od toho tam je , at ti to ukáže ,blbě se to naučíš hned .

              0 0
    • roHAN  

      urcite je tu spousta povolanejsich expertu pres vyzivu, ale ja bych rek, ze proteinak bez tezkyho silovyho treninku je jenom velmi draha instantni polivka, navic studena a hnusna. jestli chces na­brat, tak bych za­cal predevsim po­radne jist a po­silovat. sam to de­lam neco pres dva r­oky a cejtim se cel­kove fit, na k­ole mi to zatim ne­vadi, ale nemam se­bemensi zavod­ni ambice

      0 0
    • Kubiczech  

      Jak pise Lister. Pokud nebudes chodit nekam bouchat, tak nema smysl do toho investovat.

      K tem doplnkum – pokud chces nabrat, tak po treninku v posilce gainer a teprve  hodinku po cviceni protein (50–70% proteinu maximalne). Plus protein jeste dvakrat v prubehu dne. Tech plusu by jeste mohlo byt…

      0 0
    • viszla  

      …a krom toho posilování taky moc záleží na tvém metabolismu. Pokud jsi tzv. vysrávací typ jako já, nepomůžou ani „instantní proteiny“ s posilovnou! Z vlastní zkušenosti! Je pravda – svaly se jak říkají ti co tahají činky (kulturisti se jim myslím říká) vyrýsuješ 8-) Souhlasím s roHAN(em) a též přikládám vlastní zkušenost. Podle mě je nejlepší ten pocit cítit se fit. Pokud ke svalům nemáš předpoklady, nikdy z tebe extra svalouš nebude. Doporučuji pořádně jíst, resp. jíst to co je třeba, pujč si nějakou knížku v knihovně třeba, je toho o sportovní výživě napsáno až až, raději utrácej za kvalitní jídlo-maso (přírodní proteiny a bílkoviny), o sacharidech, které jsou pro výkon tak důležité ani nepíšu a v neposlední řadě – ovoce+zelenina!!! Ale je to pouze můj názor a názor několika „spisovatelů a spisovatelek“ právě těch chytrých knížek o sportovní stravě ;o)

      0 0
      • Lister  

        moc záleží na tvém metabolismu. Pokud jsi tzv. vysrávací typ jako já, nepomůžou ani „instantní proteiny“ s posilovnou!

        Teda člověk mu chce dát aspoň trochu naději a ty to takhle zhatíš :-D

        Ale máš samozřejmě pravdu, v tohmel já mám třeba přesně opačný problém, jendak dost hormadím tuky a navic mám ještě to „štěstí“ že mi i celkem narůstání svalová hmota (když se snažím). Bohužel ale moje svaly nejsou vhodné k vytrvalostní aktivitě, což je pro cyklistu asi to nejhorší :-( Navíc ani ta maximální síla nic moc, prostě jenom zbytečný maso bez nějakého užitku :-)

        0 0
    • jJonatan  

      Sdilim nazor s ostatnima. Jestli chces neco nabrat tak ti to bez posilovny nepujde. A misto umelejch proteinu z pyxly bych jedl vic kvalitniho masa, zeleniny a treba tvarohu. A taky si myslim, ze mit na bajku svaly ti moc nepomuze.:-) A baby na to podle me taky moc neletej :-(

      0 0
      • pepino  

        Souhlas. Jen drobnost, ty umělý proteiny z pixly jsou stejný, jako třeba ve vaječných špagetách a podobně, prostě sušená vaječný bílek,  ne DDT.

        0 0
      • Gorgov  

        podle me jo

        0 0
      • Miramar  

        S tím,že na to baby neletěj nesouhalsím…!!:)Prá­vě bych řekl že jo a dost. :-D

        0 0
      • ZuzicK  

        Mno, taková postava ala Armstrong nic moc teda :-)

        0 0
        • ZuzicK  

          Jaj tak to jsem se sekla, jak koukám na jeho fotky. Naopak postavu má krásnou :-) Nějak mám v hlavě fotku těsně po tom co zdolal rakovinu..

          0 0
    • jonti  

      Podla mojich skusenosti ovela viac mi posluzi gainer, jednak na zvysenie prijmu energie, rychlejsiu regeneraciu, aj zvysenie hmotnosti.

      0 0
      • Lucke  

        s timto tvrzenim souhlas:) pokud chces pribrat sup do gainera:)

        0 0
      • m4jK  

        Lepsie je podla mna miesat protein s glukozou alebo maltodextrinom :) Vyjde to narovnako a pomer mozes menit podla potreby.

        0 0
        • Lister  

          nejlepší je v každém případě pořádná klobása a dobře chlazená dvanáctka – v jakémkoliv poměru !!! ;-)

          0 0
        • jonti  

          Nemyslim si,problem je ze ak by som si to miesal doma, tak to casto chuti hnusne a hned po dojazde sa mi to moc nehcce.

          0 0
          • m4jK  

            No neviem, ze by to chutilo nejak hnusne sa mi nezda. Zalezi hlavne od znacky toho proteinu.

            A taktiez v miesani nevidim ziadny rozdiel, vsetko aj tak nahadzes do mixeru a trva to rovnako dlho :)

            0 0
    • viszla  

      ještě jedna celkem podstatná drobnost. Pokud tedy chceš přibrat, jak jsem psal, prď na doplňky stravy a drž se jednoduché rovnice? nerovnice? :o) no zkrátka musíš přijmout denně víc než spálíš :o) např. u mě je to zásadní problém, jako jo – šlo by to, ale vydělával bych asi fakt jen na žrádlo – viz můj nick ;o)

      0 0
      • Lister  

        tak tvoje problémy bych chtěl mít :-)

        0 0
      • sibe  

        Mě pomáhá cvičit a doslova žrát, potom třeba i nějaký kilo přiberu.  Na posilovnu kašlu, stačí domádo kliky(třeba mezi židlema) a pak se navybodnout na záda a břicho, dost pomáhá plavání.

        Pak taky záleží na poměru svalových vláken(rychlostní x vytrvalostní), právě díky tomu ze mě svalovec nikdy nebude…

        Hodně štěstí a hodně pevnou vůli

        0 0
    • lizar  

      Nevím podle mě člověk zmužní a nabere ale asi tam kde by nechtěl až po svadbě,kdy mu manželka vaří (v lepším případě) a nám chutná a starostí je víc a víc a pohybu méně a méňě. Ale žena je velmi zajímavá investice. Kam se na ně hrabou proteiny :).

      0 0
    • ferda  

      Ahoj, v první řade bych doporučil prečíst si nějakou chytrou knihu, třeba Sportovní výživu od Nancy Clarkove.

      Pro sportovní výživu jsou důležité hlavně sacharidy 60–70% stravy, 10% bílkovin a 20% tuku. Sacharidy maji výhodu, že se jen z malé části ukládají do tělesného tuku, asi jen 17% z nevyužité zásoby. Jejich hlavní vlastností je, že dodávají energii do svalu – svalový kolagen ( myslim ) a tím Ti dovolují intenzivněji cvičit - podpořit růst svalů. Bílkoviny jsou nutné ke stavbě ale nefunguje u nich efekt, čím více, tím lépe. Příjem rekreačního sportovce by měl být okolo 0,8–1g bílkovin na 1kg hmotnosti, u vrcholového sportovce budujícího svalovou hmotu je to max 1.8g, víc už se usazuje na brise :)  U sacharidů je dávka pro ultra sportovce 6–10g na 1kg. Také je potřeba hlídat GMI potravin, vhodné jsou s nízkým GMI před výkonem a s vysokým GMI po výkonu. Pokud budeš dělat chybu jako já a jíst sacharidové jídlo s vysokým GMI pořád, energie nebude problém, ale budeš mít obrovský hlad každou chvilku :)

      takže jestli chceš přibrat svaly, nezbývá Ti nic jiného, než jíst kopce rýže, těstovin, vloček, pečiva, bez másla, sýrů, salámů a moc cvičit.

      0 0
      • Lister  

        U těch těstovin, vloček atd dost záleží na typu a výrobci, ale většina má poměrně vysoký glykemický index – bohužel, chce to dost vybírat :-(

        0 0
        • MlokCZ  

          To je podle mě úplně zbytečný. Já se zcela ztotožňuju s tím článkem, co je odkaz výše. Prostě žrát/nežrat dle toho jeslti potřebuju přibrat/zhubnout a k tomu příšlušný pohyb a snažit se o aspoň trošku zdravou stravu (která mi ale bude chutnat). Když se příliš řeší co se jí a přesně kolik se toho jí, tak to většinou nevede k ničemu, protože to skoro každého znechutí co může a nemůže a výsledek žádný.

          Ono i kdybych jedl jídlo jen s nízkým glykemickým indexem, ale bude ho hodně, tak budu přibírat stejně a glykemický index mi nijak nezachrání. A naopak, když budu jíst dost jídel s vyšším glykemickým indexem, ale bude to třeba v malých porcích, častěji a celkově toho nebude moc, tak to bude naprosto v pohodě.

          0 0
          • Lister  

            Já jsem vůbec nahodnotil, jestli to má smysl, jen jsem chtěl poukázat na to, že spousta jídel, která se běžně doporučují jako ty s nízkým glykemickým indexem na tom jsou ve skutečnosti úplně jinak :-)

            Ale úplně nesmyslné to není, já když si dám na snídani něco co obsahuje převážně rychlé cukry, tak mám kolem 10 hodiny už ukrutný hlad a do oběda prakticky nevydržím, ale stačí když si dám něco energeticky stejného ale s pomalejšímy cukry tak pohoda......

            0 0
            • MlokCZ  

              S tím hladem máš pravdu, jenže stejně bys měl mezi snídaní a obědem něco malého správně sníst, ať si dáš k snídani cokoliv. Největší problém skoro u všech je ten, že jí málokrát denně (a to ať chtějí hubnou, přibrat nebo jen držet váhu a jíst aspoň trošku zdravě). 5 jídel, která mohou být pak menší by mělo být standardní.

              Ale sám se přiznám, že 5 jídel se mi také nedaří, ale 4 jídla držím trvale pořád a to už se dá.

              0 0
              • Lister  

                Ano mezi snídaní obědem bych měl něco sníst, ale k tomu se většinou nějak nedostanu :-)

                0 0
              • o.1  

                Ja to riesim tak, ze si dam radsej viac vacsich jedal. A medzitym ovocie, jogurty a podobne drobnosti v akomkolvek mnozstve. Dolezite je zacat hned zrana a s chutou:-)

                0 0
    • mt.bike1  

      Proteiny … prý jich nejvíce získáme z masa. Ze zeleniny nevstřebáme všechny. Tak nevím … nejím maso už pár řádků let. Začalo to vynecháním hovězího, pak vepřového, kuřecího,pak rybího. Prostě mi to přestalo chutnat. Naopak narůstal příjem musli, jogurtu, vajec, luštěnin. Jdu se po nich „užrat“. Od té doby mi mi svaly narůstají, tuky ubývají. Je mi 48, 161/46, jsem žena a chlapi na kole mi nestačí … Nejezdím denně, ale pokud jedu, tak na horském kole a 40 km je jen rozcvičkou. Teď by mě zajímal názor lékařů nebo biologů: Je možné, že hold některý organismus dokáže využít víc proteinů z rostlin než ostatní? (Co takoví býložravci? Kde tato zvířata berou dostatek proteinů na budování svalové hmoty?)

      0 0
      • pepino  

        Sýr, tvaroh, vejce. Nebo metabolismus jako gorila:)

        http://123-bodybuilding.blogspot.com/…-images.html

        0 0
      • krteček  

        no ..ono tam jde spíš o to, že v tom masu jsou zastoupeny víceméně všechny potřebné proteiny ( a tím pádem esenciálné aminokyseliny) ve formě , která je pro organismus dobře využitelná… Ale samozřejmě že je možné získat všechny potřebné aminokyseliny i z rostlinné potravy..akorát člověk pak musí jídelníček trošku rozumně tvořit…pokud bude jíst dostatečné množství rostlinné potravy, mléko,jogurty, rozumně nakombinované tak aby do těla dostal všechny esenciální aminokyseliny není důvod proč by nemohl mít svaly…Je to prostě o tom dokázat sestavit jídelníček a pak maso není problém..Jako jasně že se nebavíme o kulturistice a tak…Prostě jde o to, že pokud chceš získat stejné množství nezbytných aminokyselin, tak zjednodušeně řečeno- u masožravca si vystačíš s kouskem masa…nemasožravec musí trošku koumat a konzumovat dostatečné množství vyvážené stravy …ale oba dostanou do těla v konečném důsledku to samé..akorát u toho masožravce ti bude trochu snadější, ten vegetarián musí skonzumovat bílkoviny z více zdroju a v dostaečném množství aby měl dostatek všech potřebných aminokyselin…proto se třeba principálně nedoporučuje pro malé děti vegetariánska strava- dětský organismus roste a má vysokou spotřebu bílkovin..a aby byla pokrytá tato potřeba muselo by se do něj nacpat objemově víc krmiva, což se ne u všech děti daří.. a ještě ve správnem složení..což ne každý rodič zvláda-sestavit ten jídelníček tak aby byl mě stejnou hodnotu jako jídlo s masem…takže problém není v tom nejíst maso, ale spíš v tom adekvátně pak to maso umět nahradit-což není nijak nemožné.. nejíst maso neznamená že se člověk o něco připraví…jen pak musí trošku víc sledovat co do sebe láduje :-)

        0 0
      • PjSky  

        yo, samozrejme.

        a to by ses i divila jak moc:

        podle vyzkumu kosti z jednoho gladiatorskeho hrbitova se gladiatori prevazne zivili fazolema :)

        Ale hovezi je hovezi…

        http://video.google.com/videoplay…

        po 30–37 minute plus komentar

        http://science.discovery.com/…adiator.html

        bohuzel puvodni film (Gladiator: True Story) uplne z netu

        zmizel.

        http://www.archaeology.org/…adiator.html

        http://hnn.us/…es/3909.html

        takze rada nad zlato: barley and beans :)

        0 0
    • Talaj  

      Pokud ten den nejedu na kole, jím jen jedno jídlo denně – oběd. Nic mi nechybí, ani svalová hmota. Na kole jezdím bohužel jen o víkendu, ale dost intenzivně. Každý to má asi trochu jinak.

      0 0
      • nox159  

        Pokud ten den nejedu na kole, jím jen jedno jídlo denně – oběd. – to nedelas dobre…

        Na kole jezdím bohužel jen o víkendu, ale dost intenzivně. – to nedelas dobre…

        0 0
    • marad  

      svalová hmota roste na základě podnětu ( objemový trénink v posilovně ) , výživy a odpočinku . Záleží i na předpokladech .K čemu ti ta hmota má sloužit ?

      0 0
    • Luongo  

      Proteinove doplnky jsou zbytecne vyhozene penize.Jez co ti chutna(telo si rekne samo),cvic pravidelne s postupnym zvysovanim zateze a pokud chces pribrat dej svalum vzdy jeden den na regeneraci nebo denne ber jen urcitou skupinu svalu.Jak se tady uz psalo,poctive nabrana hmota se neda sklepat a uz se ji nezbavis,vlastne prekazi.

      0 0
      • newbie  
        1. proteiny nejsou zbytečně vyhozené peníze (teda někdy samozřejmě

        být můžou)

        1. tělo si opravdu neřekne samo (teda ve většině případů), tělo má

        v genetický paměti přežírání/hladovění

        1. poctivě nabraná hmota ve většině případů bez cvičení a

        odpovídající stravy mizí, záleží na somatotypu

        0 0
      • pepino  

        Pokud přestane cvičit, tak se objemy sníží, ale nezmění se na tuk nebo to nebude viset, jak se traduje.

        0 0
    • madcat  

      Na proteiny se vyprdni, na tvoji potřebu je lepší gainer, posilovna, a hlavně ŽER – furt a všechno. Uvidíš, že to pude.

      0 0
    • quaero  

      kup si radši gainer

      0 0
    • KRAJIC  

      Žer maso, tvarůžky, vajíčka a 3× týdně cvič – ale žádné kladky a podobné gay píčoviny – poctivé železo – bench.press, rovnou tyč i na biceps, co ti dá velice hodně tak cviky s vlastní váhou – shyby na hrazdě nebo bradla na tricepsy – kliky apod. – nezapomínat na břicho a samozřejmě musíš cvičit i nohy – leg press. Pokud chceš nabrat tak těžší váhy s míň opakováním – samozřejmě se nesmíš zranit nepřiměřenou zátěží – důležitá je regenerace tzn. necvičit jak ****** každý den, žrát a neojebávat spánek.

      0 0
      • funkatron  

        to najdolezitejsie si zabudol – drepy

        0 0
        • KRAJIC  

          Dřepy jsou geniální, ale znám milion lidí co si na tom špatnou technikou zranilo záda – včetně mne.

          0 0
      • Tomahomo  

        Ty budeš dobře vygumovanej.

        0 0
        • KRAJIC  

          Tos trošku ujel ne?! Co tě přimělo k mému osočení, ty nelítostný zabijáku?

          0 0
          • Tomahomo  

            Jediný kdo tady ujel jsi ty – „žer“, „gay píčoviny“, „******“, „žrát“, „neojebávat“. Pokud ti tohle přijde jako normální slovník tak jsi u mě vygumovanec. Btw. jako tvrďák z posilky se tady prezentuješ ty. Ale možná na to letí osmnáctky…

            0 0
            • KRAJIC  

              Tak si říkám, kdo z nás tady bude ten jednodušší, že?

              0 0
              • Tomahomo  

                Co myslíš, dle způsobu vyjadřování?

                0 0
                • KRAJIC  

                  Forma není vše. Téměř všichni mí kamarádi se takto vyjadřují a jsou to rovní kluci a dobří profesionálové ve svých oborech.

                  Pokud jsi na to až tak citlivý mohu ti slíbit pouze to, že jinak psát nebudu – tuším, že existuje možnost jak si můžeš můj nick zablokovat, aby se ti nezobrazoval. Tímto bych tuto záležitost ukončil, abychom se vyvarovali přechodu do nějaké osobnější roviny. Prosím.

                  0 0
                  • funkatron  

                    uplne suhlasim

                    (aj ked druha vec je, ze na forach sa treba trochu krotit, lebo niektori menej inteligentni ludia to nemusia pochopit a rozbehnu sa aj oni s nadavkami)

                    0 0
                  • vrazdit  

                    mas recht, nekteri lide jsou prilis jemnocitni…

                    clovek muze byt pekna pica i kdyz mluvi jako slabikar pro prvni tridu… :)

                    0 0
        • Frostty  

          Náhodou má výbornej styl :o)).

          0 0
        • pepino  

          Toníku, nepi tu kořalku..

          0 0
        • madcat  

          KRAJIC má pravdu, smiř se s tím.

          0 0
          • Tomahomo  

            Pravdu v čem? Nevšiml jsem si, že bych s ním polemizoval o nějakých faktech. Předpokládám, že Senoy kousek níž má taky pravdu, a zkus si porovnat jak to kdo napsal… Jeden jako normální člověk, druhý jako hovado které tím jak mluví si hraje na strašného machra. Vím, že škatulkování není správné, ale jeho vyjadřování přesně zapadá do obrazu vygumovance pro kterého je vrchol snažení stát před zrcadlem a pózovat, nejlíp právě před mladýma pipinama kterým to velmi imponuje. K ideálu pak ještě chybí šusťákovka a zlaté řetězy.

            0 0
            • vrazdit  

              budes mit zrejme opravdu rozhled, koukam…

              0 0
            • vikicek  

              jedinej kdo je tu výmaz seš ty :D

              0 0
            • madcat  

              Nerozlišuju moc jakou formou kdo co napíše, obvláště nejde-li o diplomku nebo nějakou práci, kde na tom setsakra záleží. Důležitý je pro mě obsah. A to je přesně tento případ. Samozřejmě chápu, že ne každýmu pojednání o dietě a suplementaci a vhodném tréninku plné pičí a kurev (když to trochu přeženu) jde pod fousy. Nicméně v KRAJICovo případě to vidím jako celkem vhodně použité vulgarismy ke zdůraznění nutnosti opravdu dbát uvedených rad, jinak to nikam nevede.

              0 0
              • vrazdit  

                ted jsi to pekne slusne shrnul :) ta posledni veta je trefna, zejmena formulece „vhodne zvolene vulgarismy“ se mi velmi zamlouva :)

                0 0
    • frederick  

      Podle mě, je to dobrá vec. Po proteinech proste svaly rostou, a kdyz delas vsechno jak más, tak je to telu prošne. Každopádně se bež ale poradit s nějakým odborníkem, třeba sem:

      http://www.firmy-brno.cz/…odybuilding/

      Super ceny, poradi, zbytecne ti necpe veci co nepotrebujes;) a to, co bylo v tom odkazu co jsi posilal, tak to NEKUPOVAT! TO je pekna sracka!

      0 0
      • Mastr  

        :-) kdybych prodával protejny tak ti taky poradím jaký si koupit :-)

        0 0
    • Joseph de Sax  

      začneš přibírat až za pár let z anabolik, to až se ti za ušima začnou dělat rakovinové boule..tak to žerte co nejvíce a všichni, mohou to i malé děti, když to má tu správnou příchuť, dealeři potřebují obrat za každou cenu.

      0 0
    • Mastr  

      Pokud chceš nabrat svalovou hmotu musíš upravit jídelníček tak abys dostal do těla bílkoviny (kolik to si najdi na webu) a cukry z normálního jídla ! Teprve pokud se to nedaří ( ale pokud nevážíš zrovna 110 kg, tak to tam z jídla dostaneš) se používají suplementy. No a pak taky CVIČIT !!! :-)

      0 0
    • Senoy  

      Kdybych to zjednodušil, a to hodně, proteiny v prášku jako další suplement, jsou pro budování kvalitní svalové hmoty nezbytné. Hlavní je však základní stravovací režim. Abych to trochu přiblížil, je třeba se napřed vypočítat kalorickou potřebu pro bazální metabolismus (energie, potřebná pro chod organismu). Návod bude na netu.

      Jak získáš počet kilokalorií (dále je kcal), je třeba rozpočítat, za jakých zdrojů je budeš dodávat. Jsou to bílkoviny (proteiny) (4kcal na 1g), sacharidy (4kcal na 1g) a tuky (lipidy) (9kcal na 1g).

      To je kolik a teď čeho. Poměr se může lišit podle aktivit, co vykonáváš, dále roli hraje věk, krevní skupina, zdravotní stav apod. Obecně se pro cvičícího doporučuje poměr bílkoviny 25%, tuky 20%, sacharidy 55%.

      Podstatný je i zdroj těchto živin. Bílkoviny je vhodné míchat v určitém poměru z rostlinných a živočišných zdrojů, tuky by měly být hlavně s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin, označované často jako „zdravé tuky“ (olivový olej, rybí olej apod.), živočišný tuk je již ve zdrojích živočišných bílkovin, a konečně sacharidy, kdy je důležité vybírat ty pomalu stravitelné, s nízkým glykemickým indexem (rychlost stravitelnosti, kdy 100 je glukóza). Již se nezmiňuji o vitamínech, minerálech a stopových prvcích.

      Tohle je základ a dostáváme se k práškovým proteinům. Je obtížné přijmout denně cca 2g bílkovin na 1kg hmostnosti, hlavně kvůli zatížení trávicího traktu, proto se dodávají lehce stravitelné bílkoviny jako dodatek, kterým se doplní množství bílkovin, potřebné pro nabrání svalové hmoty.

      Další roli hraje jejich zdroj, existuje více zdrojů bílkovin s různými výhodami či nevýhodami. Obecně nejvýhodnější variantou je syrovátková bílkovina, která se dodává ve 4 formách rychlosti stravování. Nejpomalejší je kasein, pak je to koncentrát (WPC), izolát a nejrychleji stravitelný hydrolyzát. Další varianty v podobě aminokyselinových řetězců již nezmiňuji, pro základní nabrání hmoty bohatě stačí nejlevnější koncentrát.

      Důležitou roli hraje i % podíl bílkovin, kdy nižší (50–70%) se používá pro nabrání hmoty a vysokoproteinové (kolem 90%) pro tvarování a při dietě. Pak se dá pokračovat dobou, kdy je třeba co konzumovat. Zrychleně sacharidy hlavně dopoledne, bílkoviny odpoledne. Větší dávka bílkovin ke snídani a před spaním.

      To je hodně zjednodušeně strava. Ideální je investice do nějaké knížky o stravování, info ve fitku.

      A donutit tělo nabrat svaly je třeba ve fitku. Tohle je na hodně řádků a bez tréninku svaly nebudou. Pokud ti tedy jde o ně a ne o mix hmoty. (být větší, ale i tlustější).

      0 0
      • Mastr  

        Souhlas jenom těch bílkovin by mělo být raději o něco méně, tedy 1,7g na 1 kg hmotnosti jinak už dostávají na prdel játra, lediny atd. Ideální je když to tam dostane ze stravy.

        Dneska si každej mladej koupí kýbl proteinu a myslí si, že do měsíce bude mít ruce jako Arnold. OBROVSKÁ CHYBA :-)

        0 0
        • Senoy  

          Je již prokázáno, že příjem 2g na kg hmotnosti není při dodržování pitného režimu nebezpečný pro játra, ani ledviny. Pro nabrání hmoty se v praxi používají i vyšší dávky (kolem 3–3,5g). Je však důležité si uvědomit, že to platí to fázi nabírání hmoty, kdy se, řekněme 2–3 měsíce, dodržuje zvýšený příjem, pak se přechází na zkvalitnění hmoty a urychlení regenerace a příjem se snižuje. Nebezpečný by byl příjem takového množství pro necvičícího a zároveň při dlouhodobém příjmu (třeba rok a více). Vyšší dávky proteinu (2g) dostatečně zvyšují tvorbu růstového hormonu, tudíž bych se tohoto množství neobával.

          Pokud jde autorovi o nabrání třeba 5kg kvalitní hmoty, pravděpodobně po dosažení této hranice sníží možství přijímaných bílkovin na hranici pro udržení hmoty.

          0 0
          • Mastr  

            Já to spíš beru podle dotazu autora, ten podle toho jak se ptá nemá o spravném vyživovacím programu ani páru, tudíž bych mu proteiny ani nedoporučil – vyhozené peníze.

            0 0
            • Mastr  

              Myšleno proteiny v podobě suplementů.

              0 0
              • Senoy  

                Samozřejmě by si měl autor uvědomit, že je to boj na dlouhou trať a protože nemá s cvičením zkušenosti, bude minimálně 3 měsíce absolvovat trénink pro zlepšení vnitrosvalové koordinace, učení pohybových drah a získání správné techniky. Pokud tedy nechce později skončit s vážným zraněním ramene, zad apod., v lepším případě s nerovnoměrným svalovým rozvojem. V této fázi se obvykle hmotnost nezvyšuje, pouze se svalstvo adaptuje a zvyšuje se jeho efektivita (síla, výdrž).

                Také je třeba přihlédnout k výkonnostní úrovně cyklistiky. Více svalů chce více kyslíku a vyšší hmotnost chce více síly. Proto většina vrcholových cyklistů má nadměrně vyvinutou spodní část těla a nahoře je to nejnutnější. Spíše si myslím, že autor do toho nepůjde, jak již psal, ve fitku byl 2krát a nebavilo ho to. Tudíž se nedá předpokládat, že oplývá disciplínou a pevnou vůlí, nutnou pro správné stravování a trénink.

                Co se týče odpovědí výše typu: já jsem jedl všechno a cvičil a nepřibral jsem, problém bude právě v dodržování stravovacího a tréninkového plánu na míru. Dodržování pravidel nese ovoce a funguje na každého. Genetika hraje svou roli hlavně v tom, jak rychle a až kam se jedinec dostane.

                Myslím, že tento thread nevyhnutelně spěje k dalším konfliktům mezi zastánci železa a jejími odpůrci, případně odpadlíky, chcete- li škarohlídy, kdy se řídí pravidlem: „Nejde to. Není to moje chyba, protože to nefunguje. A ti, kteří jsou "nabouchaní“, určitě berou zakázané doplňky, po kterých to roste samo (viz senzacechtivá média). Proto bych rád požádal ty, co uvažují o posilovacím tréninku, aby četli vlákno s nadhledem a informace raději čerpali od povolaných. (trenéři s třídovými osvědčeními, certifikovaní výživoví poradci), z knih bych doporučil PaeDr Petra Tlapáka co se týče cvičení a o výživě něco ze Světa kulturistiky, případně sledovat měsíční Muscle and Fitness. Neberte toto jako reklamu, jen doporučení, vycházející z vlastních zkušeností. Ideální zdroj informací, kde na jednou místě najdu odpovědi na většinu otázek. Pak se nepřestanete divit, co všechno ruzní lidé doporučují a vyhnete se omylům a zklamání z toho, že to neroste, protože …

                0 0
                • pepino  

                  Výživu ano, při zalíbení ve steroidech rady Grega Zulaga (jestli už neumřel, už to 9 let nekupuju) taky, ale na fotky steroidových žemlí v těchto časopisech ať se nedívají:)

                  0 0
                  • pepino  

                    Myslím tedy Muscle and Fitness a Svět kulturistiky, kde přirozené doplňky (gainery, proteiny atd.) propagují steroidová hovada a pak si veřejnost myslí, že spolkne lžíci sušenýho mlíka a bude vypadat jak Coleman:) A že sušený bílek je anabolický steroid:)

                    0 0
                    • funkatron  

                      a zeny si myslia, ze ked sa dotknu cinky, tak budu hned vyzerat :)

                      0 0
                      • Mastr  

                        podle nehtů patně žena :-)

                        0 0
                      • pepino  

                        No pamatuju Zdenu Razýmovou v Plzni ve fitku v letech 90–92 jako štíhlou gymnastku, po 10 letech jsem ji potkal, brada jak Schwarzenegger, hlas jak já po 2 dnech kalby a doutníků.

                        0 0
                        • pepino  

                          Ale teda nic proti nim, je to jejich volba sportu.

                          0 0
                        • Joseph de Sax  

                          pokud by jako proteiny baštila nachytané komáry z kterých si za studena udělá párek v rohlíku, tak by nedopadla, jak dopadla..

                          0 0
                      • Senoy  

                        Není to Iris Kyle? Mnohonásobná šampionka Ms Olympia? Většině (včetně mě) se to nelíbí, ovšem je to životní styl. My se smějeme, ale nasazení, které za tím vším stojí, je nepředstavitelné. Aby žena vypracovala takto kvalitní objemy, musí makat minimálně 2krát urputněji než většina mužů. Nezbývá než smeknout i přes nepřirozený vzhled.

                        0 0
                        • funkatron  

                          Professional bodybuilder Dayana Cadeau of Canada poses during a press conference for the 2007 Ms. Olympia in Las Vegas, Nevada September 27, 2007.

                          0 0
                • vrazdit  

                  ja si zase spis myslim, ze je pro vetsinu lidi (zejmena zde na foru) rozdil mezi nabranim svalu, potazmo kulturistikou a nejakou formou sportu, kde je nutno neco delat a nejak rozumne se hybat.

                  ja chapu posilovnu jako takovou laborator na svaly, ktere sice mohou byt v nekterych ohledech i funkcni, ale dle meho kdyz to srovnas s jakymkoli aktivnim sportovcem co dela normalni sport se svym telem, tak si myslim ze ve vysledku na tom bude vzdy lepe, nez hora svalu zvykla jen na stereotypni cviceni, s at uz jak chce sofistikovane vyvazenym zradlem

                  0 0
                  • camlost  

                    problem velkeho objemu svalu je v tom, ze pro provoz vyzaduji enormni mnozstvi energie a kysliku.

                    pri behu na 100 m to nicemu nevadi, klidne to sportovec dodycha v cili. Salzku (kdyz uz o ni piseme ve vedlejsim vlakne) na kyslikovy dluh nejspis nikdo neujede.

                    0 0
                    • vrazdit  

                      jasne ze je to tak… a navic to vetsinou pro bezny zivot ani neni funkcni, ty boule :))

                      0 0
                  • Senoy  

                    Tenhle názor neodpovídá realitě. Sportovci na vyšší úrovni včetně cyklistů také provádí posilovací trénink. Posilování je velmi široký pojem. Je to od vytrvalostního tréninku na trenažéru, přes objemový trénink, silový trénink až ke specializovaným tréninkům pro určitá sportovní odvětví.

                    Dále narážka na nefunkčnost svalů. Většína přívrženců železa je velmi funkční. Ať si autor zkusí, kolikrát se na větvi přitáhne, kolikanásobek vlastní váhy dokáže zvednout ze země, jak vysoko a daleko dokáže vyskočit atd. Tohle je funčnost a efektivita. Řekněme 80kg dospělý, netrénovaný muž dokáže vytlačit vleže zhruba 60kg. Trénovaný i 140kg. Které svalstvo tedy bude funkčnější? Ani se nezmiňuji o důležitosti tréninku pro zachování správné délky, pružnosti a funkčnosti svalstva jako kosterní opory.

                    Ke stereotypnímu cvičení. Autor asi nikdy necvičil, protože i mírně pokročilý cvičenec ví, že lidské tělo je velice přizpůsobivé, a proto se používá spoustu nástrojů (typ cvičení, volba intenzity, skladba tréninku, výše závaží apod.) pro dodržení rozmanitosti. Tudíž stereotyp jen pro ty, kteří chodí do fitka hlavně za konverzací a provedením těch svých „třikrát to, pětkrát to a jede se domů“.

                    Závěrem bych chtěl dodat, že hora svalů nenaroste jen tak. Je to otázka mnohaletého úsilí a s tím roste i sebedůvěra, disciplína a cit pro vlastní tělo, což se v životě a vyšším věku počítá!

                    0 0
                    • funkatron  

                      pekne napisane

                      0 0
                    • nox159  

                      mozna jsem neznal ty spravne lidi…

                      ale spoluzak, zvedal zelezo celkem dost na benchi daval hodne daval si napohodu kliky ze stejne tezkym človekem co mu sedel na zadech… ale…

                      kdyz se delaly zhyby nedal ani jeden, kdyz se šplhalo tak ani nevylez, kdyz se behalo dobihal mezi poslednima… ( takovych lidi znam vice…)

                      nevim netroufnu si rict jestli borec hrouda svalu neco zabehne, zajede na kole, zaplave, zahraje si fotbalek, twistr:D – to jen k te pouzitelnosti…

                      pisu to jen z laidskeho hlediska vic do toho nevidim… ale myslim ze cviceni z vlastni vahou uplně stačí…

                      ono je to taky o uhlu pohledu kolik svalu je jeste k uzitku a kolik uz ne… :)

                      0 0
                      • funkatron  

                        jj poznas nespravnych ludi

                        0 0
                      • (nick)1  

                        Tak a tady je vidět,že tomu nerozumíte skoro nikdo-ja už cvičím a necvičím nejakych 14let,muj bench 128kg při vaze 83kg,s cvičením jsem začal kvuli atletice,abych se zlepšil atd.tenkrat jsem byl ve svem věku nejrychlejší na 100metru 11,39 ve 14letech.a baví mě to stale jelikož mě nebolí zada jako spoustu necvičencu.Doplnky při cvičení jsou nezbytnost nebo snad někdo dokažete postavit barak bez cementu…..strava je taky nezbytna.Z doplnku jsou nezbytností aminokyseliny BCAA to je holy zaklad,pak creatin s proteinem,gainer bych vynechal,jelikož kvalitní sacharidy dam i z normalní stravy např vločky tj.pomale sacharidy nebo opak je banan,ktery je zase rychly.Ted už na to tolik času nemam,ale před par roky-5krt tydně činkarna,5krat tydně thaibox,do toho plavání a běhaní.

                        0 0
                        • nox159  

                          kdyz jsi u tech doplnku kolik g creatinu na 75kg cloveka/den? ( berme cyklistickeho zameření…) dik

                          0 0
                        • (nick)1  

                          creatinu jsou ruzne druhy od zakladního monohydratu po nejvyspělejší vícesložkové s transportním systemem,když vezmeme základ,bez plnící faze tak 5g rano,5g během dne a 5g po vykonu,klasicky monohydrat je dobre brat společně s vitamínem c a hroznovym cukrem,je to pro lepší využití samotného creatinu,jelikož bez těch dvou prvku je využitelnost daleko menší.ja osobně když beru creatin,tak jedině v kapslích,je to pohodlnější

                          0 0
                          • nox159  

                            mluvim o kapslich… konkretne tyhle

                            ale tady to vychazi podle max davkovani pak na nejake 3g na den… slysel jsem ze by to melo byt aspon 5g…

                            0 0
                            • (nick)1  

                              nutrend to je jak hnojivo na kytky,koukni na creatin od Biotech-creatin phx je levnější a zabíra a je ho víc .Nutrend je zbytečně předraženej.creatin s přidanym esterem je vstřebatelnější tudíž ho stačí poloviční množství ěkps rano po obede 2 a po vykonu 2

                              0 0
                              • nox159  

                                diku vubec jsem nevěděl… zase jsem o neco chytrejsi…

                                0 0
                                • PjSky  

                                  jezis kreatin nezer. nesportujes tolik abys mel deficit a nedel nic, nez ze ti do svalu nafouka vodu… to je blbost.

                                  0 0
                                  • nox159  

                                    na to nemas mentalne ;-)

                                    0 0
                                  • (nick)1  

                                    další mytus-kreatin zavodnuje,ano zavodnuje kreatin monohydrat a to dost,proto je dobry tak na posyp schodu v zime.Kreatiny s přidanym esterem take zavodnují,ale uplně normalním a bežnym zpusobem,jelikož sval,aby rostl potřebuje vodu,potřebuje byt hydratovany…

                                    0 0
                      • black.horse  

                        Když to čtu, napadá mě jeden speciální druh posilujících lidí: cvičí ramena, biceps a prsa, tedy to co vidíš hnedka, ale zanedbávají jiné partie, protože třeba shyby (a tím pádem i šplh) patří u kulturistiky k základům (tvaruje to záda). jinak máš pravdu v tom, že jedna věc je kolik svaloviny je pro jaký druh pohybu a sportu ještě přínosný. Stejně jako je i různé, jak posilující lidé pečují o tělo, protahují a udržují pružnost a pohyblivost. Jsou případy hromotluků co se sotva hejbou a pak jsou tací, kteří jsou pružný jak baletky i přes svůj vzhled… tohle je prostě kus od kusu, záleží na lidech.

                        0 0
                        • nox159  

                          jak rikam posilovani neni muj obor nezajimam se o to a to jsem i psal ( pro pripad ze bych napsal kravinu :D )

                          to jak ti lidi cvici jsem nejak neresil… a proste kdyz vidim borce co jde jako by mel pod kazdou paži ježka :D tak mi moc pohyblivý nepřijde…

                          opak muze byt pravdou ale na 80% bych rekl ze me takovy človek nedobehne… ( respektive mozna jinak 80% lidi co posilujou a vypadaji takhle by mě nedobehlo…)

                          0 0
                          • (nick)1  

                            mrkni na sprintery,ti tam mají víc než ježky a nechali by tě na stovce min.o 30metru za sebou,ale maš pravdu 110kilovy a víc kilovy hovada,to je hnus a tam už to smrdí anabolikama

                            0 0
                            • nox159  

                              myslim spis ty co maji ruku jak na stehno…

                              je rozdil kdyz je nekdo namakany proste ma fakt svaly sprinteři, treba desetibojaři… ( nevim kdo dal a nebudu ani psat bo bych si vymyslel…) ale myslim ty co maji fakt treba pri 170–180cm vic nez 100kg…

                              0 0
                              • (nick)1  

                                spravně,ja mam kolem ruky 43cm anepřipada mi nijak velika,ještě bych tak dva cm bral.ještě pro laiky k tomu břichu-je to sval,ktery se nejrychleji okysličuje tedy ještě spolu se svalem lytkovym to znamena,že jeho cvičení je nejlepe provadět skoro denně a to minimalně čtvrt hodky 1,5min až 2min.max.30vteřin pauza a znovu.Po takovém cvičení vam bude sice na blití ale tak po 2–3měsicích budete koukat,co mate místo břicha

                                0 0
                    • vrazdit  

                      cau,

                      autor se pritahne docela dostkrat, mozna by ses i divil…

                      spise mi slo o takovou nejakou normalnost a pouzitelnost tela a to dle meho nazoru kulturistika popira. trenovany sval je vzdy lepsi nez netrenovany, ale objemny sval neni vzdy trenovanejsi nez mene objemny… a to nehovorim o schopnosti ten sval uzivit v prakrickem (sportovnim, pohybovem?)zivote. vetsina privrzencu zeleza je funkcni pri zvedani zeleza…

                      ukaz mi kulturistu ktery bude alespon prumerne schopen fungovat v nejakem trosku dynamictejsim pohybu… vzdy bude lepsi rozumne vyvazeny spise slachovity typek s trenovanymi svaly i obehovym aparatem…

                      jestli si pod rozmanitosti predstavujes ruzne stroje v posilovne, tak to je opravdu docela uchylarna, ale nekdo to ma tak a nekdo tak…

                      0 0
                      • black.horse  

                        Nj, ta hranice se někdy těžko hledá, na jedné straně máš vytrvalost a na straně druhé sílu. V určitých mezích lze obojí kombinovat, ale na obou extrémech vždy s rostoucím jedním parametrem klesá druhý. Samozřejmě pro většinu lidí se jeví ideálem být v té prostřední kombinaci, ale vysvětluj to kulturistům nebo cyklistickým vrchařům:-) každej si prostě vybere co se mu líbí…

                        0 0
                    • siskin  

                      Ahoj, pridam se s dotazem. Po zlomenine prave nohy(pred x lety) a nasledne zanedbanem cviceni, mam na prave noze znatelne mensi lytkovy sval(cca 2–3 cm, chybi hlavne vnejsi lytko). Presto ze se to jiz nekolik let snazim dorovnat(cvicim cca 2× tydne, dle moznosti).

                      Na lytka tech cviku moc neznam, delam hlavne vypony na jedne noze, cvicil jsem obe , ted pouze tu slabsi. Ale vysledky jsou dost minimalni :-

                      Co delam spatne, je lepsi zatezovat obe nohy rovnomerne, nebo hlavne tu slabsi? Nejaky dalsi cviky na lytka?

                      Diky M.

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Nejsem žádný doktor, ale zatěžovat jednu nohu je podlě mě nesmysl, pokud jsi bez omezení. Pokračoval bych dál v normální pohybové aktivitě a časem se to srovná.

                        K těm cvikům, nemusíš dělat jen výpony, i obyčejné dřepy s výskokem a všelijaké poskoky posilují lýtka. Jinak bych asi doporučil švihadlo, pokud umíš, to se pak lýtka tvarují jedna básenň. :)

                        0 0
                        • Ondry  

                          Jó ahá, takže tak to děláš ty, ty musíš mít naskákanej randál jak sviňa :)

                          0 0
                        • camillio  

                          +1 k jednostranné zátěži. To je cesta do pekla, většinou to skončí nějakým ošklivým úrazem nebo malformací. Typický příklad – bolavé koleno začne člověk šetřit, přetěžuje druhé a oddělá ho taky. Tady by sice původ byl jiný než bolest a související šetření, ale výsledek by byl skoro jistě stejný.

                          Já bych doporučil navštívit nějakého fyzioterapeuta. Ti moc dobře vědí co a jak a určitě ti poradí a ukážou jak na to a neoddělat se.

                          0 0
                        • siskin  

                          prave ze uz to je cca 10let od urazu a nesrovnalo se to, je fakt ze driv jsem to neresil, nijak me to neomezuje. Cvicim to pravidelne cca posledni 2roky. Asi mas pravdu ze je urcite lepsi zatezovat obe nohy stejne..

                          A svihadlo je dobrej tip, skoda ze s tim neumim , naposled asi nekdy na zakladce pred 20lety :-)

                          0 0
                          • Ondry  

                            Švihadlo je supr věc, za 30,– z tesca nebo pogumovaná prádelní šňůra a po týdnu blbnutí budeš skákat líp jak Rocky Balboa :)

                            0 0
                            • siskin  

                              jo, tak to budu muset zainvestovat :-)

                              0 0
                            • Biker jak Pes  

                              Přesně tak, za odpoledne se na tom naučíš, je to docela prdel. 10 min denně stačí, víc nemá cenu. Hlavně bych doporučil skákat, když jsi odpočatý, tedy nejlépe ráno po krátkém rozcvičení. Pokud budeš skákat po nějakém tréninku, tak už to nemá takový efekt, protože nohy budou unavené a nebude tam dynamika.

                              0 0
                            • nox159  

                              no ale doma s tim skakat nemuzu a pred barakem ve snehu to taky ok neni… aspon teda moje zkusenost…

                              0 0
                              • Biker jak Pes  

                                No, tohle bývá často problém. Naštěstí doma můžu skákat v garáži nebo za barákem, kde sníh není. Ale když jsem přes týden v Olomouci, kde bydlím na privátě, tak toho místa taky není moc.

                                0 0
                                • nox159  

                                  ve vsech mistnostech v baraku dosahnu rukou na strop i v garazi… ja tedka stejne nic nenaskacu jen me zajimalo jak to resite… :)

                                  0 0
                                  • camillio  

                                    Švihadlo jsem zrovna neřešil, ale problém s místem na nějaké cvičení ano. A řešením bylo vzít to s sebou na běhání, člověk se před tím rozhýbe a pak už jen na nějaké louce nebo někde na cestě v parku zacvičí. Neřeší to ale problém sněhu. Pokud ho není moc, měl by jít kousek odhrnout botou, což by mohlo pro švihadlo stačit.

                                    0 0
                              • Ondry  

                                Můžu skákat jen na chodbě na koleji, doma jedině venku, ale po tomhle se prej strašně hubne tak to nehodlám provozovat.

                                0 0
          • Excel  

            2g/kg? víš kolik bych musel denně sežrat pohanky? ;-)

            0 0
            • Mastr  

              Tak dej místo pohanky hovězí a kuřecí prsa, to už by šlo ne? :-)

              0 0
        • Excel  

          Já si ten kýbl pořídil a musím odporovat, do měsíce jsem měl ruce opravdu jako Arnold… Rimmer.

          0 0
          • pepino  

            Jj, jak někde bylo „kombinace Einsteina a Schwarzeneggera, akorát nevim, co z koho“:)

            0 0
    • siafu  

      protein beru jen na „chuť“ – večer třeba kolem 23. h, 20g s mlíkem – taková náhražka kakaa xD jako endomorf gainer moc nevyužiju (kulturistiku nedělám) a po pár km na kole přes víkend ani není důvod něco brát, navíc potřebuji hmotnost redukovat a redukovat, takže pár gramů graineru z menšího balení mi doma zatím leží bez využití, dál už budu pořizovat max. protein – jako náhradu menšího jídla – spíše na večerní hodiny

      0 0
      • madcat  

        Pharma Blend mi docela chutnal, ale výsledky jsem s ním moc nepozoroval. V tomto se mi víc osvědčil Whey Protein Professional od Scitec Nutrition. Pravda – každé je to malinko jinak namíchané.

        0 0
      • Mastr  

        Asi máš dost peněz :-) Kakao by vyšlo levněji a výsledky budou stejný .

        0 0
      • Pebe  

        ve 23hod už spim jak poleno, a jak známo kdo spí ten jí, tak tohle není třeba, stačí si zvyknout chodit dřív spát a ušetříš spoustu peněz ;-)

        0 0
      • PjSky  

        nedavno sem cetl jakysi pamlflet o vstrebavani mlecnych proteinu ve strevech a tzv. cernem rosolu ktery se objevuje u kulturistu. Celkem sem se pak zamyslel a vyskrtl tyhle doplnky z programu.

        Trosku sem premyslel nad http://www.iswari.cz/…IN-BIO-250-g

        coz je celkem pecka, ale i to mi prislo zbytecny. Nakonec sem jen pridal v jidelnicku vecer vic kruty a kurete a par lzyc konopneho seminka: http://www.konopa.cz/index.php… (v lidlu maji takove uzene kruti maso v bloku, platkuju si to vecer s krenem, jen tak bez chleba).

        Ty prasky co tu inzeruejete jsou zpusob jak si ochutit sklenici mlika na spani, nic moc ucinek to nema. Podle nekterych studii vic jak 50% tech proteinu telo odmitne a nevstrebaji se. Nasledne pak ve streve slouzi jako prima vyziva bakteriim, coz neni dobry.

        Masu a lusteninam zdar, magori.

        0 0
      • camillio  

        A hele, sáček instantního PhD :D

        Mňo, jestli se tu vyskytuje Člověk a jeho svět: v jiném vlákně jsme se dostali k fotkám kyblíků, tož tady ve vlákně vylejzalo něco podobnýho, koukám. I s podobně „racionálními“ motivy :D

        0 0
        • siafu  

          no a pořád mi leží doma :D – teď si tak na večer raději dám šálek dobrého kakaa, protože teprve chuť a vůně kakaa vytváří opravdový prožitek, který se nahradit nedá :))

          0 0
          • camillio  

            dobře ty! :D

            Kakao je kakao, taky jsem ho začal pít o106. Když je k tomu vynikající mléko (třeba z automatu), tak lahůůůůůdka. Nechápu železozvedače jaký humusy jsou schopní vydávat za mňamky (tuňák s ovsem nebo třeba mléko se sypáním, vajíčkem, ovsem, pudingovým práškem [wtf] a podobný lahůdky, blééééé :D).

            0 0
            • jIrI___  

              Zkoušel jsi někdy třeba toho tuňáka s ovsem? Ono to překvapivě nechutná vůbec špatně :)

              0 0
              • camillio  

                Člověče nezkoušel. Tuňáků sežeru hromadu, zvl. teď co mají v Kauflandu Sun&Sea, ty jsou luxusní za luxusní cenu (zrovna jednoho dlabu :D). Ale ten oves si k tomu prostě nějak představit nedokážu :-)) Třeba se jednou donutím to prubnout…

                0 0
                • Ondry  

                  To je správný, držkovat na něco co jsem nikdy nezkusil!

                  0 0
                  • camillio  

                    Máš pravdu, fandím ti. Až ti někdo nabídne uzený pavouky s cukrem, nech si chutnat ;-)

                    0 0
                    • Ondry  

                      Já jsem rád když jídlo aji nějak vypadá, takže nějaká tarantule by mě fakt nelákala. Jinak i když nenávidím hřibky tak to aspoň ochutnám a pak držkuju jakej je to kekel.

                      0 0
                      • camillio  

                        No, mně stačí apriorní odhad, že mi to chutnat nebude + beru to jako subjektivní hodnocení. Na tohle se často zapomíná, že výrok „je to hnus“ není axiom pro celou společnost. Pak se lidi zbytečně rozčilujou, že jim někdo cpe názor, když jim ho ale přitom necpe.

                        Jinak jídelníček lidí co budujou svalstvo většinou není něco, oč by běžný člověk stál. Půlka z toho je super, kvalitní maso, tvaroh atd., přesně to co třeba já vyznávám skoro ortodoxně. Druhá půlka je ale na opačném žebříčku, smíchá se něco, co je sice optimální kombinací sacharidů + bílkovin + aminokyselin atd., ale je z toho vidět, že účel světí prostředky a „čokl by to dobrovolně nežral“. A tomu říkám hnus :-)

                        0 0
                        • Ondry  

                          Chlape, už mě moc neba, tak zkráceně… vím o tom hovno, tak posledních pár dní brouzdám po kulturisticko-posilovno-železožroutských fórech a řek bych, že o tom víš ještě větší hovno než já.

                          a když jseš na ty spešl výrazy (na některý jsou pěkný český synonyma) tak teda HOWGH

                          0 0
            • Ondry  

              Nebo třeba tvaroh s troškou mlíka, cukrem, grankem no to je hnus… za 15,– se můžou jít všechny pribiňáčky, tvaroháčky klouzat.

              No tak jo, pribiňáček je lepší, ale ta cena je pro lidí z nejvyšších vrstev :)

              0 0
              • camillio  

                Dobrá demagogie :-)

                Mlíko + vajíčko + puding. prášek + sypání = hnus.

                Mlíko + kakao + cukr + tvaroh != hnus.

                Vtip je v tom, co je normální kombinace a co je kombinace možná účelná pro růst svalů, ale rozhodně ne normální z hlediska normálního člověka. To druhé je jak dát si panáka vodky a zapít ho pivem. Ožereš se a bude ti fajn. To první je jak dát si decku mlíka a zapít to pivem. Nepochutnáš si, posereš se a tvýmu okolí to přijde jako hnus :-))

                0 0
                • Ondry  

                  Mlíko + kakao + cukr + tvaroh != hnus ty vole žrals to někdy? L A B Ů Ž O !

                  Vždyť je to stejný jak všechny ty tvarohový masakry co jsou v obchodech akorát je toho za stejnou cenu čtyry krát tolik…

                  No a to tvoje přirovnání, nevím, nevím, ale řek bych, že máš slabej žaludek :)

                  Né v poho seru na to, když tak per to do mě ať je po mě a já si dám boloňský, neva?? :)

                  0 0
                  • camillio  

                    != je „nerovná se“, používá se to např. v programování. Zrovna tvaroh s cukrem, mlíkem a něčím vyznávám taky. Zbytečně se rozčiluješ.

                    K poznámce k synonymům výše – to je deformace povoláním. Axiom, apriorno apod. jsou běžné výrazy v matice, nikoliv něco čím člověk dává na odiv intelektuálnost (ke které se nehlásím, jsu prase :-). Ad hovno – máš pravdu, vím o tom hovno :-) Ale mám 86kg a

                    0 0
    • o.1  

      Ked chces svaly, musis cvicit. Potom budes aj hladny a zjes co treba. Specialne pripravky aj tak vecsinu z toho vycuras iba co ti zatazia vnutorne organy. Aj tak tam neni nic ine ako meso, mlieko a vajcia v podradnej forme a par syntetickych vitaminov a umelych placebo latok, ktore sice zdrave telo znesie, ale naco?

      0 0
    • chaler  

      Kamoš taky bere proteiny a fakt to zabírá a svaly po tom rostou rychleji, ale to neznamená že porostou samy. Nejlepší asi je první posilovat nebo natrénovat svaly bez toho a až po nějaké době začít s proteinama. Protože bez pravidelného cvičení ti to nějak nepomůže…

      0 0
    • Poil  

      Já jsem bral proteiny a kreatiny 13 měsíců. Pomůže ti to nabrat svaly a sílu, ale za cenu tvého zdraví ! Po nějaké době ( 1–5 let) začneš mít problémy s játry a ledvinami ! Já jsem se to naštěstí dozvěděl včas a okamžitě jsem se na ně vysral. Je to jen byznys. Vedlejší účinky: silná nespavost, bolesti břicha, zvracení, průjem, bolest hlavy, závratě. Ze začátku nic a po roce jsem třeba týden v kuse nespal. Je lepší se spolehnout na své tělo a normální stravu, než na nějaké prášky .

      0 0
      • jIrI___  

        „…po roce jsem třeba týden v kuse nespal.“

        To bych rád viděl…

        0 0
        • Smazaný účet  

          asi tak..

          0 0
        • Frostty  

          Ale tak hoši, týden se dá vydržet, ono je to většinou přejde ;).

          0 0
          • jIrI___  

            Četl jsem jakousi vědeckou studii, že krajní limit pro běžného člověka je 3 dny bez spánku. Pak nastupují halucinace a nenávratné psychické poruchy. I když jak čtu ten odstaveček Poila, tak je dost možné, že fakt týden nespal :))

            0 0
            • Ondry  

              pamatuju si teda hovno, ale někde jsem četl že osm dní je nasmrt a člověk většinou po těch pár dnech usne i kdyby ho mučili

              jinak dobrá reakce :D

              0 0
      • VzB  

        tak to je asi nejvíc mimo příspěvek z celého topicu :D:D:D

        0 0
        • AsiJura  

          // Já jsem se to naštěstí dozvěděl včas a okamžitě jsem se na ně vysral.//

          Počkejte až zjistí co se může stát lidem jedoucím v autě:)

          0 0
      • madcat  

        To je zajímavý, já žral proteiny (pouze proteiny, kreatiny ne) víceméně v kuse asi tři roky, a nic z tebou popisovaných příznaků jsem na sobě nepozoroval. Žádný bolesti břicha, žádná sračka, žádná nespavost – naopak, po pořádným tréninku, ale i jinak normálně spím jak zabitý mimino do vody hozený. Teď mám teda suplementační pauzu, když bych to měl říct učeně, protože jsem koncem léta asi dva měsíce pořádně necvičil, tak proč bych do sebe cpal zbytečně proteiny, to by bylo poněkud drahý hovno :).

        0 0
    • R4YNE8  

      Pokud jsi ektomorf, tak jediná možnost jak nabrat na váze je správně jíst, jíst, jíst a pokusit se co nejvíce omezit aerobní pohybové aktivity.

      Pěkný článek máš třeba tady.

      Za mě vzít spíše nějaký gainer (sacharidový přípravek). Bývá levnější než proteinový a bude pro tebe vhodnější. Používám osobně tenhle a i po chuťové stránce je dobrý.

      0 0
      • R4YNE8  

        Sice jsem reagoval na starší příspěvek, ale platí to samozřejmě i pro ostatní, které trápí tento problém.

        0 0
      • MirosPikos  

        Já bych doporučil tento , nedávno stál 1200,– peněz a je to špička.

        0 0
    • dolnma  

      Ahoj. Taky bych potřeboval poradit, jestli užívat proteiny na kole nebo ne. Od kámoše jsem dostal doporučení, že celkem dobrý shop je http://fit-pro.cz. Máte někdo s tímto shopem zkušenost? Díky Marek

      0 0
    • Blazer  

      Stačí si „trochu“ zacvičit a pak se pořádně najíst, svalová hmota se buduje z jídla, cvičení je jenom stimul pro svaly:) Cvičení má být rozumné, ať se tělo nevyčerpává a má energii na růst a regeneraci. Ale proč si zatěžovat tělo, klouby a trávící trakt? Pro iluzi, že ostatní nás takto budou více respektovat, nebo uznávat, že se budeme více líbit? Všeho s mírou, ideálně cvičit s vlastní váhou. http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Biker jak Pes  

        A co ty nohy, sakra! :D

        0 0
      • Ondry  

        :D nemůžeš napsat, že stačí cvičit jen vlastní vahou a pak sem dát tohle video…

        To je jak ten čeksej típek z ostravy co tohle cvičí (seberevolta) dva roky a vypadá jak prase, každe si myslí, že bude vypadat za ty dva roky stejně, jenže ten kluk čtyry roky před tím znal jen posilovnu. A to je u všech úplně normální…

        No a jak říka BjP ty nohy, ty nohy…

        0 0
        • Blazer  

          Video je pouze jako motivační:) Rozhodující je genetika.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            A hlavně nemůžeš sem dávat černocha, který má na tohle předpoklady, které nemá snad žádný běloch. :D

            0 0
            • dolnma  

              Chtěl bych se Vás zeptat, jestli je dobré využívat proteiny na kolo nebo ne. CHodím už asi 2 měsíce do posilovny a vůbec celkově pro mě jsou proteiny velkou neznámou. Můžete mi doporučit nějaké kvalitní, třeba odsud? http://www.fit-pro.cz/proteiny. Já, že mi kamarád říkal, že prý na kole ty proteiny zrovna moc důležité nejsou brát. Díky za názory

              0 0
              • Smazaný účet  

                protejny a jine doplnky stravy ma smysl resit az kdyz mas nejak nastavenou stravu a vis co a kdy chces zvysit…

                Nez se na tebe vrhnou znalejsi, tak napis jaky mas jidelnice a jake mas cile…

                0 0
              • Yura  

                Me udivuje jak ještě někdo v dnesni době nemá vůbec poneti o tom co to jsou proteiny(bilko­viny), sacharidy atd… Urcite proteiny jis každý den – vajíčka, maso, mlecne výrobky(to jsou ty plnohodnotne, zivocisne bilkoviny) a pak mas rostlinne bilkoviny, které uz nemaji tak kompletni spektrum aminokyselin. Ty tvoje proteiny jsou proste zivocisne bilkoviny vyrabene ruznyma technologiema v podobe prasku a slouží k tomu, ze když mas v jidelnicku malo tech zivocisnych bilkovin, tak je muzes doplnit prave proteinem a nebo se pouziva po zatezi, kdy je potřeba dostat ty aminokyseliny co nejrychleji do svalu aby mohl zacit regenerovat. Jako sportovec bys mel prijmout urcite aspoň 1g bilkovin na 1kg vahy. Teda tech bilkovin, které tvoje telo dokaze vyuzit jako vyzivu pro svaly. Rohliky a tatranky se do toho urcite nezapocitavaji, ikdyz na obale nejake bilkoviny najdes… :)

                Jinak divam se na ten eshop co jsi sem dal a je to predrazenej shit. www.fitness.cz ma nejlevnejsi proteiny. Pak ještě www.dymatizeonline.cz

                0 0
              • Mastr  

                Pokud se chceš něco dovědět o protejnech, tak koukni na http://www.kulturistika.com, tam mají opravdu kvalitní a ne ty z Polska. Především bych se ale snažil dostat do těla proteiny z normální stravy (jídelníček) a pak teprve sáhnul po suplementech. Oni jsou taky jiný proteiny na objem jiný do diety atd :-)

                0 0
                • drood  

                  Jaký je prosím rozdíl mezi proteinem na objem a na dietu? Obávám se, že tu došlo ke zmatení pojmů. Mnoho lidí říká všem pixlám v posilovně „proteiny“. Pak se ptají „a v čem jsou bílkoviny?“ Prostě protein=bílkovina, přes to nejede vlak.

                  0 0
                  • Ondry  

                    Hledáš na tom mouchy, típek měl pravdu, že pokud to bereš vážně a máš vymakanej jídelníček tak můžeš řešit jakej ,,proteiňák" na dietu a na objem. Ty máš recht, že se to oficiálně protein nejmenuje, ale tak má to na naší urovni smysl řešit? Odkaz o tomhle jsem dával dole.

                    0 0
              • jarda84  

                jak uz bylo receno. Nejdriv je dulezity mit vyresenou zakladni stravu. Protein v pixle je proste doplnek. Neni to nic zazracneho.

                Velmi zjednodusene receno, tak vyssi prijem bilkovin ma smysl kdyz:

                1. chces uchranit stavajici svalovou hmotu pred katabolismem (jednoduse receno

                odbouranim), resp. chces-li dobre regenerovat

                1. chces budovat novou svalovou hmotu

                Na kole nedas svalu tak silny impulz, aby rostl. Mozna ze zacatku nez si sval zvykne. To docilis pouze tvrdym cilenym treninkem (posilovna).

                Takze jako hlani duvod proc brat protein je jasny – pokud nemas dost bilkovin z bezneho jidla, tak ho navysis prave timto doplnkem na takovou uroven, aby si docilil ochrany svalove hmoty pred odbouranim a abys po vykonu lepe regeneroval.

                Pricemz dulezita je doba uziti a mnoho dalsich veci. Neni to jen o tom do sebe x-krat naklopit kokteil a je vyhrano.

                0 0
                • drood  

                  Konečně rozumný názor. Překvapuje mě, jak mnoho cyklistů řeší komponenty na kole, ale o fungování vlastního organismu netuší vůbec nic. Snad všichni vytrvalostní sportovci, včetně jejich trenérů, si myslí, že protein je něco fuj pro ještě větší fúúúj kulturisty. Jenže právě kulturistika ukázala význam stravy (i posilování) všem sportovcům. Ale to není důležité. Proteiny jsou pro vytrvalostní sportovce ještě důležitější, než pro kulturisty. Cyklista na dlouhé štrece spaluje hlavně svalovou hmotu, ze které potřebuje jako zdroj energie BCAA (izoleucin,le­ucin,valin). ATP, glykogen, to je tak na první půlhodiny, postupně nastupují tuky, pak se cca za 45–75 minut přestává tvořit testosteron a začíná svalový katabolismus. Zabránit tomu nelze, tak to prostě je (já vím, profi cyklisti mají často nohy jak profi kulturisti, ale to je o jiných prostředcích).Pro kvalitní regeneraci záleží na přesném načasování příjmu živin. Musím přesně vědět, v jakém odstupu po výkonu tělo regeneruje glykogenové zásoby a v jakém svalovou hmotu.

                  0 0
    • PetrVorel6  

      Ahoj, nemáte někdo zkušenosti přímo s tímto proteinem? Jsou za ním vidět nějaké výsledky?

      http://www.srovname.cz/…en/k.1669878

      Díky moc za odpovědi

      0 0
      • arny71  

        Normální protein, jakých jsou všude mraky. Jaký výsledky máš na mysli?

        0 0
      • Busdriver  

        Konkrétně ne, ale určitě bych preferoval jinou značku. Weidry bejvaj pěkně hnusný. Určitě kvalitnější, ať už složením nebo chutí, bude něco od cellucoru nebo muscle pharmu. Hlavně ten cellucor má fakt dobrý příchutě. Osobně bych weider nedal :/ .. Radši ale koukni třeba na „aktin“, tam sou nějaký uživatelský recenze.

        0 0
      • Ondry  

        pro zajímavost, já mám nutrend http://www.youtube.com/watch…

        0 0
      • Delkim  

        složením slušný syrovátkový protein, nic víc a nic míň

        je to jen doplněk stravy, když bys do sebe ty proteiny mohl dostat normální stravou tak uděláš lépe

        0 0
        • Ondry  

          snídaně vločky 100g 11g

          • mléko 100ml 4g

          svačina rýže 100g 6g

          oběd čočka 150g 35g

          • kuřecí prsa 200g 30g

          svačina rýže 100g 6g

          večeře rýže 100g 6g

          • kuřecí prsa 200g 30g

          11+4+6+35+30+­6+6+30=128g na den

          Říká se maximálně 2g na kilo, takže ti chybí ještě 22g na 75kg hubeňoura jako jsem já a předpokládám, že takhle stejně nikdo nejí. Takže to je do oběda z trocha šunky, oběd zase nějakej chleba ze sýrem, pak večeře a jdeš spát s poloviční dávkou než by jsi měl mít. I při nižší hodnotě než 2g.

          0 0
    • Scale  

      Docela divné táma na bikeforum.. Na kolech řešíte grami a chcete přibrat?? Já mám 62 kg na 169cm.. Protein jsou k hovnu.. Kup si radši nějaký Gainer vypi to po každém tréninku na kole uděláš pro tělo lépe.. Cyklisti nejsou kulturisti. :D

      0 0
    • Ondry  

      Zeptám se jestli by mi někdo nevysvětlil tuhle hádanku. Je tady protein kde je spektrum aminokyselin na 100g proteinu v mg a vychází to že ve 100g proteinu je 109,68g aminokyselin.

      Jinak koukal jsem na hydrolizat od další české firmy od smartlabs a vypadá to že to jejich je úplně stejnej prášek, takže jim to taky vychází 109,68g. Extrifit uvádí amiokyselinový spektrum ve 100g celýho produktu. Je to tuším 73% protein tak tam na 100g vychází 73g aminokyselin, ale když se to zase přeopčte na 100g bílkovin tak to vychází na nějakejch 120g aminokyselin na 100g, i když třeba jsem to blbě spočítal, ale to nemění nic na tom 109g od 4fitness/smartlabs. Jestli by mi někdo vysvětlil co mi uniká, díky :)

      0 0
      • Senoy  

        Stručně: aminokyselinové spektrum je rozborem konkrétní bílkoviny a udává množství esenciálních, semiesenciálních a neesenciálních aminokyselin. Většinou se udává v mg ve 100g množství.

        Dále, řekněme 73% protein znamená, že v prášku, který je obsahem balení, je 73g proteinu. Zbytek jsou další složky. Nebudu rozvádět. Přepočítávat pak množství bílkovin na 100g nelze. Navýšením 73g bílkovin na 100g bílkovin musí zvýšit i množství prášku na cca 137g. Nakonec pak skutečnost, že součet aminokyselinového spektra je vyšší, než celek, ze kterého se vypočítává, značí chybu. Mnoho eshopů toto spektrum jen nakopíruje z podkladů bez další kontroly.

        U aminokyseli­nového, resp. bílkovinného rozboru se ale někdy uvádí jeho biologická hodnota, tudíž poměr využitelnosti organismem (viz Wolfův zákon nadbytečné aminokyseliny a Rubnerův zákon limitní aminokyseliny). Vytvořením ideálního mixu esenciálních aminokyselin tak může zvýšit využitelnost třeba na 1,2 (využitelnost organismem pak bude oproti běžné bílkovině konkrétního zdroje, třeba sojové bílkoviny, o 20% vyšší).

        Chtěl jsem stručně, ale to ani nejde. Je to jednoduché, ale pro zmínění všech souvislostí zároveň složité. Existují ještě další faktory využití bílkovin v těle a mnohé z nich už byly uvedeny. Chce to jen hledat v historii :-)

        0 0
        • Ondry  

          Palec nahotu za snahu a informace, ale asi bych to potřeboval trochu víc polopatě.

          Prostě je to v tom, že ti borci co dají do 100g produktu 110g aminokyslin tam mají botu?

          S tou využitelností u sóji jsem slyšel něco v tom smyslu, že sama o sobě se dá využít jen asi polovina sójovýho proteinu, ale když se k tomu něco přidá tak se využitelnost zvýší, to jsi tím myslel?

          Dík a nemáš dlouhý v pohodě :)

          0 0
          • Senoy  

            Využitelnost sojové bílkoviny (liší se podle přípravy) je vyšší, než polovina. Celkově je to kvalitní a komplexní zdroj aminokyselin. Oproti oblíbené syrovátkové bílkovině má více než dvojnásobný obsah glutaminu. Při dodatečné suplementaci methioninem (a tím přiblížení se k aminokyselinovému spektru svalové bílkoviny) se její využití (dusíkový zisk) zvyšuje.

            0 0
            • Ondry  

              Když zajdu na stránku hipíků tak se tam uvádí jak je sója supr skvělá, jak ženský v asii kvůli ní netrpí náladovostí při menopauze i když ono tím spíš trpí okolí :P ale jde o to že dodává do těla estrogen.

              Na jinejch fórech se dočteš, že je to jedna z mála kytek co obsahuje komplexní aminokyselinový spektrum, ale dodává do těla estrogen, čemuž by ses jako chlap měl vyhnout. Stejně tak že by ženský neměly tlačit kotvičník nebo něco takovýho.

              0 0
              • Senoy  

                S tím estrogenem bych to neviděl nijak dramaticky. Původní studie (myslím, že Švédsko) měla chybný vzorek, jeden z účastníků byl po vysazení steroidové kúry a zkreslilo to výsledky. Později byla provedena nová studie, kdy suplementovali sojovou bílkovinou, bohatou na estrogenní látky a u mužů nedošlo k žádnému poklesu testosteronu. Sóji není třeba se bát, je to velmi kvalitní zdroj bílkovin.

                0 0
                • Ondry  

                  Je to hnusný pokud to sní člověk neumí. A to si radši udělám radost s hovězím který stači posolit.

                  0 0
                  • Delkim  

                    když už jsme u sóji, prodává se konečně v nějaké „žratelné“ podobě? naposledy jsem to zkoušel na škole, to byly sójové kostky nebo plátky, vždycky namočit do horké vody, vymačkat a pak se to dělalo jako maso

                    dělal jsem plátky, zkoušel „čínu“, ale do masa to mělo vždycky straaašně daleko

                    tenkrát to bylo ale levnější než jakékoliv jiné maso :)

                    je to už dneska v těch výrobcích lepší?

                    0 0
                    • Ondry  

                      Pokud jsi masožravec tak je to hnusný. Pokud hipík tak ti ego lže jaká je to dobrota :)

                      0 0
                      • jIrI___  

                        Maso jím a sója mi chutná, někde dělám chybu :D

                        0 0
                        • Ondry  

                          Tak kamarádka maso nejí, ale sója ji hnusná přijde, takže jí jen tofu. Takže vesmír je vyrovnán :)

                          0 0
                      • Delkim  

                        aha, dík, takže se to nezměnilo :))))))

                        0 0
                    • nitraq  

                      Občas vařím tenhle guláš z hlívy a do toho přidávám sójový kostky a chutná mi to:) Hipík ani vegetarián nejsem.

                      0 0
                    • Baba-Ji  

                      tajemstvi je v tom, ze do te vody, ve ktere tu soju varis, musis jeste prihodit kostku bujonu, pripadne dalsi ochucovadla ;). Chut masa necekej(logicky, kdyz to maso neni), ale uz to nejak zajimaveji aspon chutna.

                      0 0
                      • plevka  

                        já po uvaření vymačkám vodu/bujón a potom naložím do libovolné směsi koření a oleje, vzniknou takové domácí ďobáčky..

                        0 0
      • JakeF  

        Sypaaač :D

        0 0
        • Ondry  

          Mám toho fakt kopec, ale musím udržovat svět v rovnováze hipící žerou šutry aby nezabíjeli kytky a podobně no a já to musím vyrovnávat :) jinak, na „svaly“ mám jen protein.

          0 0
          • JakeF  

            A funguje?

            0 0
            • Ondry  

              Vitamíny nevím, nemocnej jsem nikdy nebýval a to se zdaleka nevystavuju tomu čemu dřív.

              To nahlavu bych řek že funguje ať placebo nebo doopravdy.

              A ten protein tvoří tak malý procento stravy že těžko říct, ale tričko od jIrIho mi zaačíná být malý a všechny termotrička mě režou v podpaží :/ ale víc mě sere to jIrIho tričko…

              0 0
              • JakeF  

                No a myslíš, že to je tím, že sypeš proteiny nebo že prostě víc makáš? Mě by to fakt zajímalo, jestli to je nějak dokumentovaný, jakej to má přínos…

                0 0
                • skorpion  

                  mne pride, ze cakas od proteinov bohvie co. Protein je kvapka v mori, zvysok tvori drina. Okrem toho na kazdeho posobi inak. Nikto nedokaze doveryhodne zmerat, alebo povedat, kolko nabral svalovej hmoty z cvicenia a ako moc mu pomohli proteiny. Bud tomu veris, alebo nie. Svalnaci boli uz predtym nez sa „vymysleli“ proteiny.

                  0 0
                • Ondry  

                  „sypu“ a ještě do toho víc makám ;)

                  A odpověděl jsem už před tím je to jen třešnička na dortu. Na té to nestojí. Žeru ± 170g proteinu denně 20g z toho je „sypání“ a to jen v dny treninku, kdy si dám po treninku odměrku plus stogramů rozemletejch vloček s vodou.

                  Prostě jedu jen na to co mám načtený, jak jinak.

                  0 0
                  • destr  

                    20 gramů za „odměnu“, co? :-D

                    0 0
                  • JakeF  

                    Jasný, já to beru podobně, akorát jako milkshake :D… Ale fakt by mě zajímalo, jestli to má nějakej reálně prokázanej efekt.

                    0 0
                    • Ondry  

                      Jestli v tom nějakej ten protein je a nežereme jen ochucenou omítku tak proč by ne. Mě třeba přišlo vtipný, že jsem v popisu produktu našel tohle Je vhodný pro kulturisty – závodníky a pro sportovce na steroidových programech

                      0 0
                      • Delkim  

                        to je marketing Ondro :) pamatuji před lety jak byla kolem proteinů Aminostar kauza, že se v nich mělo objevit nějaké anabolikum…

                        pravda to nebyla, ale v té době ty proteiny nebyly nikde k sehnání, okamžitě se vyprodaly, naprosto brilantní marketingový tah :)

                        0 0
                        • Ondry  

                          Sice nevím jak to souvisí s tím co píšu, ale tak cajk :)

                          No a anabolika jsou snad ve všech těhle produktech. Jestli je správná definice anabolika látka podporující růst svalů ;)

                          0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Lidi, serte na tu chemii…

      0 0
      • nox159  

        a co chces dneska jist? :D

        0 0
        • nitraq  

          Přece bio, eko a fair trade, co jinýho?:D

          0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Právě proto, že se jí člověk nevyhne, považuji za celkem blbý ji do sebe tlačit ještě dobrovolně, navíc v té nejhorší podobě, což jsou třeba průmyslově vyráběné proteiňáky nebo gainery. Viděl někdo výrobu těchto zázraků? Doporučuji velmi a na zdraví ;)

          0 0
          • JakeF  

            Viděl jsi někdy výrobu párků? A jaký sračky se stříkaj na jablka, aby se nekazily a nelezl na ně hmyz?

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Ano, ano, ano.

              Každý svého štěstí strůjce, nenutím, chápu. On se v doplňcích výživy točí takový ranec, že je jasné, že kdo nepoužívá, tak neexistuje, natož aby sportoval. Viz třeba pojem katabolizace, který se zejména v kulturistických časácích etabloval hodně slušně, ale z fyziologického hlediska to funguje trochu jinak.

              0 0
              • biker jura  

                a jak to funguje, rád se dozvím něco víc, když budeš mít chvilku. Taky mi to připadá trochu nesmyl, jak někteří plaší s tím že když se každý 2,5hod nenajíš tak se spalují svaly :D dík

                0 0
                • Georrge  

                  kazdej jsme jinej a nekdo takhle plasit musi, pokud chce mit svaly :) nekomu to naskakuje slusne i bez nejakych doplnku. Ale na blekotani lidi co o tom nic nevi uz jsem si zvykl, stejne jako na kecy „ja nikdy nepriberu“ :) vsechno jde kdyz se chce.

                  0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    Já jsem nezpochybňoval pravidelnou stravu a základní principy růstů – úbytku. Psal jsem o pojmu katabolizace, kterým nás straší všude možně. Až budu mít více času, mohu sem k tomu hodit víc informací.

                    0 0
      • Ondry  

        Dám ti radu co mi dal známej na obdobný problémy. Tak se zabij!

        0 0
      • Ondry  

        Moje zkušenosti se „zdravou“ stravou. Není to k tobě páč nevím jakou víru zastáváš.

        Nejvtipnější jsou určitě videa „dokumetny“ s veganama, jak hromada bílejch kulturistů z Dachau s kruhama pod očima vyzdvihává jednoho člověka, kterýho ho to nezabíjí. A klepou si na čelo jak můžou lidi jíst tolik chemie.

        Znamej mě nalákal na nějakou konzultaci, kde si mě přeměří na chytré váze a řeknou mi co mám jíst a tak. Pak mi tam nějaká poďobaná pětadvacítka, plakátu jak jejich strava zlepšuje pokožku byla na všechn zdech, vypadala o patnáct let starší, tvrdila jak bych se měl všemu vyhýbat, jak je to plný chemie, ona jí maso jednou týdnně 100g nějaké rybi, jinak až 6× denně proteinovou tyčinku a plno zdravejch čajů. Pak se ukázalo že je to herbalife, takže to asi všechno vysvětluje.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Já nepropaguji v podstatě žádnou zdravou stravu, ale snažím se zdravým rozumem (a ve výše uvedeném příspěvku k takzvané katabolizaci i na základě základních principů fyziologie) poměřovat předkládané informace.

          0 0
          • Ondry  

            Tak jestli to máš i na papíře tak to stojí za to zveřejnit, jestli na tom nemáš v plánu něco vyrejžovat. Říct, že něco není tak jak nám to všichni tvrdí, ale neuvíst to na právou míru je úplně zbytečný.

            No a pokud nemáš skleník a farmu na sibiři tak se chemii nikdo nevyhne.

            Mě to stejně přijde divný, hučet do lidí že „sypou“ proteiny jak je to strašně špatný, stoupni si před mekáč tam to má větší smysl.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Tady se ze mě stal omylem nějaký aktivista, s čímž tedy zásadně nesouhlasím :))) Eko a bio fašisti jsou mi naopak k smíchu.

              Je to na delší debatu, vrátím se k tomu později. Nyní jen ve stručnosti.

              V podstatě jde o to, že pojem katabolizace byl převzat z fyziologie a jeho význam byl přenesen do oblasti fitness (když zadáš toto slovo do vyhledávače, vyjedou ti v 99 % odkazy na posilovací fora, weby, časopisy s tematikou muscle a fitness). Je to velký kšeft. Po cvičení raději doplněk výživy, umělý protein, piksličku, než poctivé jídlo s vyváženým poměrem všech základních živin.

              Je přitom známo, že ke katabolizaci bílkovin dochází o dost později, než je uváděno právě ve výše uvedených médiích. Obrat jako kouzelné okýnko po tréninku (30 až 60 minut) je dost úsměvné (co nejrychleji dodej bílkoviny a cukry, tedy kup protein nebo gainer, hoď tam pár BCAA atd.). Je to všechno jeden velký obchod. Normální sportující člověk je schopný výdej adekvátně pokrýt správně sestaveným jídelníčkem.

              0 0
              • JakeF  

                To asi je, ale zase kdo by do sebe ten správnej jídelníček denně cpal…

                0 0
              • Ondry  

                No matika mi moc nejde ale je to sedum z devíti můj odhad je že to 99% nebude.

                Když najedeš do jakýhokoliv fóra M&F a napíšeš tam chci koupit protein tak se tě zeptaj a jakej máš jídelníček pak řeš doplňky.

                Okno se uvádí dvě hodiny.

                Gainer se nedoporučuje, protože jich je 3/4 na trhu obsahuje hromadu rychlích cukrů u nutrendu je to tuším 30% a to je u posilování zbytečný.

                Když už chceš něco kritizovat tak si aspoň zjisti co se píše ;)

                Vypadáš spíš jako úplně klasickej aktivista.

                0 0
                • Ondry  

                  Ještě bych mohl dodat, koupil jsem protein v akci 2,2kg za 1000,– to máš sedumdesát dávek, přitom jedna dávka je hodnotama jak 100g kuřecího. 100g kuřecího máš 11,– a ta jedna dávka proteinu vyjde na 16,– hovězí pečeně z kýty stojí v globusu 19,– za 100g. Ale to už jsou takový špekulace, takže jsem třeba taky ten tvůj aktivista :)

                  0 0
                  • Delkim  

                    hele, Ondro, mohu potvrdit, že „Člověk a jeho svět“ rozhodně není nějaký aktivista a na první pohled už z dálky tak 50 metrů vypadá, že o posilování rozhodně bude něco vědět :)))

                    já dělal xx let kulturistiku i na závodní úrovni a mohu jeho slova jen potvrdit

                    proti proteinům rozhodně nic nemám, sám mám teď jeden koupený a beru ho z čistě pragmatického důvodu, nedostatek bílkovin prostě jde proti tréninku a proti růstu výkonnosti a i když si sám vařím a mám na to čas, tak mi prostě taky pořád nebaví žrát kuřecí, tuňáka, vajíčka, tvaroh atd… pořád dokola dnes a denně, zejména když jinak energeticky se snažím být v dietě, mít celkově nižší příjem než výdej

                    ten protein co mám má vysoké spektrum BCAA, to bylo u mne vždycky hlavní hledisko v jeho výběru

                    btw to „okno“ po tréninku já chápal vždycky jako okno pro CUKRY, ne pro bílkoviny

                    0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    V pohodě, hlavně v klidu, každému co jeho jest :)

                    0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Jen aby nedošlo k mýlce – je mi jasné, jak je strava důležitá (jak se říká, 60 % úspěchu).

                  Jen si myslím, že se to občas trochu přehání, jelikož jsou doplňky skvělý kšeft. Já osobně se snažím kyblíkům spíše vyhýbat, to je celé :).

                  0 0
              • biker jura  

                No ale s tou dobou po tréninku na doplnění zejmena sacharidů dle mě něco bude. osobně dost poznám rozdíl další den nebo další fázi. Když se najím hned (nějaký ovoce, bílej jogurt,..) je to lepší než když za 1,5hod sním to samí.

                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Nezpochybňuji regeneraci apod.

                  Jen ve svém okolí čím dál tím vidím, jak lidi jedou v posilovně dle tepovky, splity točí co dva týdny (a často splity protichůdné – třeba z klasické silové rutiny do dvanácti a více opakování), doplňků mají víc než šampioni a největší metla je pro ně práve strašák katabolizace – jako že když se rychle nenají nebo dají po silovém tréninku kardio, tak jim katabolizace sežere půlku bicáku :).

                  Ale do toho sportují dvakrát týdně. Čili narážel jsem spíš na jakousi formu hlouposti, ne na doplňky jako takové. :)

                  0 0
                  • biker jura  

                    jj tak to pak souhlas. Já tyhle lidi v posilovně beru jako odreagování v pauze mezi seriemi, protože co tam občas vidím, je pecka :D

                    0 0
                    • Ondry  

                      Na druhou stranu, každej nějak začínal ne? To je podobný jak smát se někomu kdo zvedne prd. Tak snad někomu pomůžeš když blbě dělá mrtvolu :) I když zase těžko říct kde ty informace tahaj, točit trenink co dva týdny jsem snad nikde nevyčetl ani jako srandu natož vážnej názor. Sám mám v tom co cvičit mezery. Na tohle jsou skupiny lidí a ty nepřesvědčíš. Já teď jedu GVT (10×10) libí se mi na tom že nemusím mít sparing partnera. Ale i když jsou logy jak to na někoho funguje. Tak jsou zase názory, že cvičit jednu svalovou skupinu jednou týdně nemá smysl. A GVT berou jako deload. Na Korte a Bear nemám parťáka a myslím si že ještě nejsem dost pokročilej na obdobný treninky. Jinak sem můžu hodit co jsem si zase vymyslel za jídelníček, třeba se to od minule pohlo k lepšímu :)

                      0 0
                      • biker jura  

                        no já nemyslel ani tak cvičení, jako třeba to že do sebe45kg važící žena v pokročilém věku při rozehřátí (chuze na běhátku) cpe asi 100gr protein tyčinku, nebo jak borci chlemtají protein rovnou při cvičení a strašně se diví že jsou u toho nějací unavení, a to bych mohl pokračovat dál :D

                        0 0
                        • Ondry  

                          jo tak když nejsou schopni zapnout ani net tak je to pak blbý, hlavně divný utěch kluků

                          0 0
                        • Ondry  

                          Jen pro dny kdy nemám školu ani brigádu, dneska jsem měl noční od deseti do šesti, přestávka je v šest tak je to nakočku. Snědl jsem co tam mám na úterý napsaný. Před práci ještě dva žitná chlebíky šunka sýr zelí, o půlnoci 150g rýže 100g tuňáka a dotoho nějaký zelí. V sedm jsem doma. Natlačím do sebe 150g vloček a jdu spát do dvanácti.

                          0 0
                          • Delkim  

                            Ondro, nemáš někdy bolesti břicha? nadýmání? naprosto vážně, nedělám si legraci, máš opravdu hodně vlákniny, ona je sice potřebná, ale ve vyšším množství zlobí!

                            kamarád si koupil vlákninu v lékárně, nějaké Psylium nebo jak se to píše, jenže na to nebyl zvyklý a po jedné polévkové lžíci denně měl celý týden takové křeče ve střevech, že to přestal užívat, bylo to na něj prostě moc vlákniny najednou

                            0 0
                            • Ondry  

                              Nějak nechápu to oslovování jestli čekáš nějakej větší zájem k tomu co píšeš, osobně to prej funguje, ale mě to tak možná sere ;)

                              No a kolik mám teda vlákniny když jí mám strašně moc?

                              0 0
                          • Delkim  

                            btw mrkni Ondro na fitness.cz, mají teď vánoční akci pro stálé zákazníky, je to kolem 15–20% podle typu výrobku

                            mrkni se co by tě zajímalo, podívám se ti jaká by na to byla cena a když tak ti s tím pomůžu to objednat s tou slevou

                            např. tyčinka Nutrend Excelent Protein bar 85g vychází na 26 Kč nebo Nutrend COMPRESS CFM 34 / 80g na 40 Kč, teď na to koukám a dělám si objednávku

                            0 0
                            • Ondry  

                              adblock na tebe princezno

                              0 0
                              • Delkim  

                                v pohodě, jen jsem ti chtěl pomoct, když vidím jak se v tom plácáš, tvůj problém

                                0 0
                                • Ondry  

                                  Určitě tím že nakoupím v nějakým shopu pár tyčinek je vše v čem se plácám vyřešeno ;)

                                  0 0
                                  • Delkim  

                                    to byl jen příklad, ty tyčinky si beru já sám, proto jsem to psal, měl jsem to zrovna otevřený v okně

                                    psal jsi, že máš Nutrend protein, někde nahoře, tak např. ten jejich dle mne nejlepší Whey Core 100 2250g jsem ti mohl nechat poslat za 721 korun včetně poštovnýho

                                    0 0
                                    • Ondry  

                                      Ten mám, složení žádnej zázrak. Prej nutrend je shit, ale to nepoznám.

                                      A je možný, že se v něčem plácám, ale jestli je to v doplňcích stravy tak to není zase tak hrozný.

                                      0 0
                          • Biker jak Pes  

                            To jsi opravdu místo blbnutí na kole začal blbnout v posilovně? :-O

                            0 0
                            • Ondry  

                              Cyklistika mi vůbec nešla tak jsem přešel na posilování, to mi sice taky vůbec nejde, ale aspoň to nestojí tolik času a nervů :)

                              0 0
                              • nox159  

                                a jako bonus budes mit vetsi ohlas u bab a tez se clovek pak nemusi v noci venku tolik bát :D

                                0 0
                                • Ondry  

                                  To ne, já jsem takovej repelent na ženský. Za ten rok a kousek jsem už něco nabral, ale spotřeba rohypnolu je furt stejná :P

                                  0 0
                              • JakeF  

                                Na to jsi nemusel s cyklistikou hned seknout ;). Stačí změnit disciplínu…

                                0 0
                                • nox159  

                                  monster a bramburky?

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    A se sedlem dole po městě v integrále… Přesně tak :).

                                    0 0
                                • Ondry  

                                  Akorát u mě nějak nebylo kam. Silnice mě baví jen do kopce z kopce bych sám sebe na biku předjel, spíš bavila protože v nohách něco málo bylo. Na enduro nemám koule. Na trial nemám koule a jsem lempl a ani nevím kde bych co „trenoval“. Tak teda možná někdy zkusím monstr a bramburky, místo integrálky si koupím pořádně rovnej kšilt, to stojí stejně jak integrálka neli víc, ale můžu si tam vyřízout díru a vozit pití z mekáče.

                                  0 0
                                  • Biker jak Pes  

                                    Tak potrénuj sjezdy na silnici (vypni mozek) a pojď jezdit silnici. Mnohdy to je větší sranda než furt jenom „drncat se“ na biku. :D

                                    0 0
                            • Biker jak Pes  

                              Ten jeden trénink, co jsme jeli spolu ti to nejelo zas tak špatně. :)

                              0 0
                              • Ondry  

                                Díky :) ale já bych potřeboval kýbl štěstí a trenéra, ale na závody už nemám mentálně. No a co je nejdůležitější na 26" se na kolo o život nemůžu ukázat :D

                                0 0
                                • Biker jak Pes  

                                  Štěstí je třeba v každém sportu, snad jen v tom činkaření to je jedno. Trenér zas taková nutnost není, stačí si všechno vyčíst, ale zase hodně udělají zkušenosti tvé a rady od zkušenějších.

                                  Co se týče kola, na to se vykašli, je to v nohách! :) Taky jsem jel letos dlouhou Leštinu na 6 let starém biku a dojel jsem. Sice to byl teror, ale zase jsem víc jak 2 roky pořádně na biku neseděl. :D

                                  0 0
                                  • Ondry  

                                    Činkaření je krásný, trenuješ 3×- 4× týdně hodinu, hodinu a půl v teple, s hudbou, v bezpečí. A je to prej sport, kterej leží 70% v jídle. Na kole je prej 70% v hlavě s tím nic nenadělám, zatím co s jídlem to zase takovej problém není. To nemluvím o tom okolik je jednoduší se zlomit něco si uvařit a sníst hromadu rýže i když na to nemám chuť, než vstávat o víkendech v sedm najíst se, venku zase hnusně, vyjet na tři až pět hodin do těch hoven na šestnáctikilové favoritce. Teď pekelně fouká a mě to může být úplně jedno.

                                    Hlavně když jsem jel ty poslední závody tak už nějaký závodní nadšení vůbec nebylo, z celé sezóny jsem byl desně demotivovanej, před sezñou jsem měl 6000 a kluci s dvojkou mě předjížděli. Zašel jsem si k doktorovi jak jsem nejspíš děsně nemocnej a ukázalo se že mám natrénováno krásně, ale na úplně jinou disciplínu než jsou sprinty KPŽ. Jak jsme se potkali, už jsem měl něco odtrenovaný pod lehkou taktovkou toho doktora u kterýho jsem byl, ale pak se na mě začala desně lepit smůla. Těch posledních pár závodu jsem nastoupil na start a už jsem vlastně prohrál, starťák jsem už neznal bylo mi to jedno, odstartovalo se bylo mi to jedno, nikdy jsem nebyl žádnej bojovník, ale tohle byla absolutní apatie. Občas mě to samozřejmě láká, ale druhá myšlenka mi to už okamžitě vyvrací, jaká je to děsná blbost.

                                    Jinak silnici jsem si zkoušel a mě to příjde děsně nebezpečný, na biku se ve sjezdu začínám pomalu zlepšovat, dokonce už vím o kterej strom se pošlu do nemocnice :)

                                    0 0
    • Ondry  

      Sice to nějak akutálně neřeším, ale třeba z toho bude nějakej pěknej offtopic. Jaký máte zkušenosti s multivitamínama? Když je to zákládní suplament a když koukám co to některý všechno obsahují, tak dost pochybuju, že mám dostatečně pestrou stravu nebo v takovým množství, abych to vykopenzoval. Samozřejmě jsem přežil i bez toho a nemocnej taky nebývám, ale rád bych se dozvěděl názory od bikeforistů.

      0 0
      • nox159  

        beru prirodni multivitamin a multimineral a poznal jsem realny rozdil v tom jak se citim, i kdyby to bylo placebo je to bozi, protoze jsem uz pul roku co to beru nebyl nemocny a to jsem predtim trpel anginama… a taky se citim svezejsi vice vyspany… :)

        0 0
    • loscronos  

      Základ je přijmout více energie než je výdej (kdo by to řekl :o)) a strava s dostatkem bílkovin. Bílkoviny doplníš proteiňákem, ale pokud jsi od přírody hubený a navíc dělá cyklistiku, tak budeš potřebovat gainer, ne proteiňák. Gainer pomůže s doplněním energie a dodá i bílkoviny většinou 20% obsahu. Pokud, ale chceš opravdu protein, tak info jak vybrat dobrý je zde:

      http://www.elvita.cz/…anek-50.html

      A potom cvičit 3×týdně (jde sestavit tréning i na 2×týdně), určitě objemové cviky, menší počet opakování a regenerace.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Imho je zakladem mit poresenou stravu jako celek a az kdyz to nejde, tak valit prasky…

        0 0
      • Yura  

        On se ještě najde někdo kdo si kupuje gainer? Proc by si mel dotycnej kupovat nejakej predrazenej cukr, když mu udela uplne stejnou službu jakakoliv potravina s dostatkem cukru, kterou ma rad? Vzdycky doporučuju protein, protože ten vyjde ve srovnani s masem docela dobře a když nejsou zadne jine plnohodnotne bilkoviny po ruce, tak není nic jednoduššího nez si dat proteinak, ale kupovat predrazenej glukopur s maltodextrinem fakt ee.

        0 0
        • Ondry  

          Nevím kde žiješ, většina lidí si kupuje, pořád gainer.

          Teď si známej koupil od 4fitness gainer, chtěl jsem mu dokázat jaká je to hovinkyáda, akorát borci tam neměli kolik ze sacharidů jsou cukry, takže jsem mu dokázal, že jsem chytrolín.

          0 0
          • Atilla  

            Tak je to levný a na rozdíl od hydro proteinu je to i chutné:) Co na plat, že většina lidí má cukrů až až:)

            0 0
            • Ondry  

              Sice mimo, ale měl jsem hydro od extrifitu a přišla mi vtipná informace na zadní straně ,,vhodné pro steroidové kůry" že se to tak celkem v klidu udávají na krabici jako by to nic neznamenalo.

              0 0
              • Atilla  

                Tak viděl jsi koho extrifit sponzoruje:) Teď už beru jen z 4fitness, ve výsledku to samé jen bez tuny stevie a za půl ceny.

                0 0
                • Ondry  

                  no 4fitness má určitě aminospektrum míň kvalitní než extrifit

                  0 0
                  • Yura  

                    Na tom si byl prosimte kde? Tyhle reci mam fakt rad LOL.

                    0 0
                    • Ondry  

                      OK záleží podle produktu, sorry porovnával jsem kdysi spektrum 4fitness viz. tabulka dole

                      , s hydrem co teď už nemají, ale tady jsou vidět rozdíly taky rozdíly už nevím co všechno bylo jinak, ale rozdíly jako glutamin / kyselina glutamová, asparganin / kyselina asparagová

                      0 0
                      • Atilla  

                        Jenže třeba po glutaminu bys měl protein nejdřív za 20min a tak podobně. Jinak co jsem to porovnával nedávno, tak to jsou defakto identické produkty jen bez sladidel. A ten minimální rozdíl mě za dvojnásobek nestojí.

                        0 0
                        • Ondry  

                          No já vycházím z článků na kulturistice.com bylo tam porovnávní právě těch kyselin, že tělo si to právě musí teprve předělat třeba na glutamin, takže i když je v produktu často těch kyselin víc, ve výsledků je účinné látky míň, plus to, že přeměna stojí taky nějakou energii navíc.

                          A právě jsem si vysledoval, že ty dražší produkty mají už tuhle „upravenou“ formu. 4fitness právě ani nenabáízí lepší verzi, jedině jak říkáš dělit to, což je pro uživatele jako já už asi zbytečnej luxus.

                          0 0
                          • Yura  

                            Jaka lepsi a horsi verze glutaminu? Co to je za nesmysl prosimte. Je to to same, jen na to extrifit a jiné znacky placnou sve logo a zvednou cenu. 4fitness to prodava dal jako surovinu, taky tu cenu zvednou, jinak by s toho nemeli nic, ale není to tak premrstny jako u tech „mychacu“.

                            0 0
                            • Ondry  

                              Sice něco jako lepší a horší verze glutaminu jsem nikde nenapsal, pro pochybnosti jsem přidal i odkazy co ten problém specifikují, takže vůbec nevím na co reaguješ.

                              Jsou články že glutamin a kyselina glutamová nejsou jedno a to samý, jestli ty říkáš, že je, tak teď už je to jen na mě, jestli budu věřit tobě nebo článkům. (můžu se podívat, ale mám tušení, že článek nebyl k produktu extrifit a pod.)

                              0 0
                              • Yura  

                                No dobře a 4fitness vydava kyselinu glutamovou za glutamin nebo proc o tom pises? TI rikam, ze tenhle glutamin mas uplne stejného slozeni v pixle od extrifitu a ani bych se nedivil, kdyby to nebrali od stejného dodavatele tusim z UK..

                                http://www.4fitness.cz/…687-kc-p-52/

                                0 0
                                • Ondry  

                                  Ne, taky jsem to psal dřív, pro tělo je vhodnější glutamin. Ale 4fitness tam má a udává kyselinu glutamovou, nejsou to stejné látky. Soudím podle etiket, jak je to doopravdy je zase slovo proti slovu.

                                  Vím že 4fitness a smartlabs mají na gram shodný aminokyselinový spektrum, u extrifitu je to úplně jiný, podle složení prsotě lepší, tzn. glutamin a kyselina glitamová se chovají v těle jinak, s tím, že čistý glutamin, kterej je pro tělo vhodnější, levný produkty jako 4fitness a smart labs neobsahují.

                                  Rozdílných aminokyselin je víc, ale psal jsem si to kdysi v hlavě to nemám.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    „Ale 4fitness tam má a udává kyselinu glutamovou“

                                    KDE to tam vidíš prosimte?

                                    Složení: L- Glutamin base (vegan & fermented )

                                    Koncentrace aminokyseliny: 99 %

                                    Furt nechapu o cem to tady pises. Ti rikam, ze glutamin, na kterej jsem ti tady dal odkaz je uplne stejnej jako od jinych znacek.

                                    CFMko 90tka od 4fitness je chces mi rict horsi kvality s horsim spektrem aminokyselin nez CFMko od extrifitu? Tak si to porovnej a pak tu něco pis. Stavet nejakej extrifit do nejake pozice top znacky, která pouziva suroviny nejake nadstandartni kvality je fakt usmevny. Ala jejich zazracnej beef protein, kterej ma obsah hovezi bilkoviny z masa az 20 % zbytek sou kosti, slachy a chrupavky lol.

                                    http://www.4fitness.cz/…0–2kg-p-221/

                                    0 0
                            • Smazaný účet  

                              není pravda, že je glutamin jako glutamin, je dost důležitý odkud ta surovina pochází, nechci se tady navážet zrovna do 4fitness, ale vzhledem k té nízké ceně je jasný, že je to čína jak vyšitá…o tom jak kvalitní tyto věci jsou se najde na netu pár zajímavých článků. osobně bych radši nebrala nic, než od takových značek. konkrétně u glutaminu a aminokyselin vždycky hledat, že je to vyrobené fermetací. osobně používám já i přítel jen produkty a není třeba se bát žádné značky, která je osvědčená a používá kvalitní suroviny

                              0 0
                              • Yura  

                                Boze ty ses tatrman, však si muzes, nebo minimalne nedavno ještě mohl u 4fitness objednat ve velkem baleni primo od výrobce. Takze u proteinu to bylo třeba Irsko a mohl sis koupit 20kg pytel. To same i ostatní produkty v sudech nebo pytlech od výrobce. Ty ses taky dobra cina. Tak zajdi k nim, jsou to Brnaci a něco si o tom zjisti, nez tady casnes placat hovadiny. Co je na tom tak těžkého pochopit, ze je cena nižší, protože v tom retezci od výrobce po zákazníka není zadnej distributor. Je výrobce od kterého to 4fitness bere a zase prodava jako surovinu. Není tam zadnej michac, kterej da do proteinu sladidlo a prdne na to svou znacku. Ted uz mají svoje pixly, protože si to lidi vyzadovaly. Protein v sacku není moc prakticka věc. Jejich dodavatele jsou snadno zjistitelni a kdyby te to opravdu zajímalo, tak si to muzes lehce zjistit. Třeba si tam muzes i zajet a svest se s ridicem od výrobce do Brna heh.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Sorry Volac je UK ne Irsko.

                                  http://volac.com/

                                  Btw u nich bere proteiny cela rada evropskych znacek, jen s tim rozdílem, ze neprodavaji ty suroviny zase dal jako suroviny, jak je tomu u 4fitness, ale namrdaji tam umela sladidla, barviva jako napr. nutrend, prdnou na to sve logo a prodaji za nehorazne peníze oproti te ciste surovine.. Btw 4fitness je jako jeden z mala, kterej uvadi dodavatele oproti vsem michacum tady v CR..

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Btw ted ctu tu tvou poslední vetu a musim se smat. 4fitness je dnes osvedcena znacka u vetsiny sportovcu, kteří se v suplementech vyznají a nehodali priplacet jinym michacum za reklamu nebo pridane latky, které jsou tam uplne zbytecne. Vidim taky ze jsi holka, to te omlouva peace… :)

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Ale navnadila si me. Uz dlouho jsem nebral zadne doplňky a je to znat na regeneraci. Vemu ten tvůj cinskej glutamin, ale tak je vyrabeny fermentaci jak pises, ze se to ma kontrolovat, tak snad mi nenaroste treti oko. :D Glutamin na podporu regenerace, zaludku taky dela dobře, no a nejakej hydro kolagen na slachy, upony a klouby.

                                      http://www.4fitness.cz/…449-kc-p-52/

                                      http://www.4fitness.cz/…289kc-p-113/

                                      Jinak tohle je to o cem jsem psal a ujišťuju te, ze je to stejna kvalita jako ten tvůj reflex 2× mozna 3× drazsi s tim, ze tohle je teda bez prichute, ale chut je neutralni, takze to není problém.

                                      http://www.4fitness.cz/…20-kg-p-285/

                                      0 0
                                      • Petr.T.M  

                                        Když už se to tu teda zase otevřelo – někde se tu v souvislosti s regenerací debatovalo o nějakém BCAA a teď zase glutamin… když jsem si přečetl na stránkách 4fitness o použití, tak mi to přejde podobný… V čem je teda hlavní rozdíl v použití???

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Ano esencialni aminokyseliny L-Leucin, L-Isoleucin a L-Valin bych řekl, ze jsou zaklad pro perfektni regeneraci, když je doplnujes v dostatečných davkach. To ale neznamena, ze to je jedina potrebna věc pro dobrou regeneraci. Glutaminu je sice ve strave docela dost, ale kdo hodne sportuje a nemůže se zase přecpávat jen proto, ze z toho jidla chce dostat glutamin, tak doplnuje i glutamin. Kdo ma problém celkove s prijmem stravy tak je ještě idealni proteinak, nejlepe aspoň 90% izolat nebo hydrolizat.. To pak když si das odmerku toho protejnu a pridas tam ještě bcaacka, glutamin a pripadne nejake cukry, tak asi není lepsi věc pro regeneraci po treningu. Je to v tekute forme, do tech svalu to jde okamzite a za nejakou tu hodinu tam pak muzes dat ten hovezi steak třeba, jako idealni scenar.. :) Tady mas třeba ještě dobře info k tomu glutaminu.

                                          http://kulturistika.ronnie.cz/…lutamin.html

                                          Proste nestoji to tolik, aby se to nevyplatilo a ja teda zastavam názor, z konkretne BCAAcek a glutaminu nemá sportovec nikdy dost. Kdo vyzkousel fungovat s temahle vecma v dostatecne davce a pak bez nich, tak na te regeneraci je to opravdu znat. Protože je to proste to první co z toho tela jde do haje při sportu, no a když to tam zase nehrnez nazpět, tak to asi lepsi byt nemůže, spis jen horsi.. :)

                                          0 0
                                          • biker jura  

                                            a jakou dávku považuješ za min. účinnou? vím, že jsi to tu někde psal, ale nevím… Osobně si taky myslím, že je lepší žrát třeba měsíc opravdu tvrdýho tréninku těch 15–20gr a pak to na chvíli, třeba kvuli financím při lehčím tréninku vysadit, než brát ty jejich 5gr dávky z obalu, který nezaberou asi vůbec, pořád.

                                            0 0
                                            • Madtomas  

                                              Jak rikas, v obdobi vysoke intenzity brat nasobky a kdyz to neni treba tak klidne vubec.

                                              0 0
                                            • Yura  

                                              Ta gramaz se neda tak urcit pro všechny a doporuceni na obalech bych se u tehle doplnku neridil uz vůbec. 170kg strongman ma trosku vetsi spotřebu nez 50kg baletka. :) Ale bezna jedna davka je tech 10g. Vetsinou staci dávkovat před a po treningu. Někdo dava ještě po probuzeni a před spaním. Někdo pije třeba instantni bcaa nonstop a je to proste znat. Clovek se uz musí znat a vedet, ze po treningu spatne regeneruje atd.. když proste jede naplno, tak musí pridat, když se flaka, tak staci třeba tech 10g a nebo vysadit uplne. Ale vitaminy, minerály, aminokyseliny, esencialni tuky atd.. To telo potřebuje neustale, takze není potřeba se toho bat, ze si něco udelam, když budu brat celorocne glutamin. Jen je potřeba přizpůsobovat to davkovani..

                                              0 0
                                              • biker jura  

                                                a nehrozí s tím užíváním bcca před treninkem ten inzulinovej nárust, kterej by výkon negativně ovlivnil?

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Řekl bych, ze to je nesmysl resit. Když si das banan, tak ti taky vyleze inzulin, to ti jako negativne ovlivni vykon?…

                                                  0 0
                                                  • biker jura  

                                                    já nevím, někde nějací chytří psaly, že bcca ho zvedají poměrně výrazně apak s emuže dostavit krátkodobá slabost. Když si dám banán tak ne, ale když dám balení datlí tak jo :D

                                                    Tam je GL docela velká a opravdu jsem pak nemohl „otočit“ hnátama několik minut

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No tak neposlouchej chytraky a vyzkousej to, není nic jednoduššího. Ja teda nikdy nic takového nezaznamenal a to jsem daval bcaa v docela velkych davkach vždycky před treningem.

                                                    0 0
                                                  • biker jura  

                                                    no poslední bcca co jsem měl nefungovaly asi nijak, tak je fakt, že to moc neposoudím. Vubec dřív jsem měl bud nekvalitní nebo jsem toho žral málo, než jsem zjistil to, co vím dnes…

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Co to je nekvalitni, jakou znacku? Jinak jestli si bral 2,5g před a 2,5 g po treningu nebo kolik byva doporucena davka, tak to jsi asi citit nemohl no. :D To je asi jako kdyby sis delal proteinovej koktejl z jedne lzicky proteinu, to ti bude taky uplne k nicemu.. :)

                                                    0 0
                                                  • biker jura  

                                                    no asi tak nejak jsem to bral dřív no:D to ted už vím, že to byly vyhozený love. Měl jsem něco od Scitec, Penco,… Fitness authority- ty už cejtit, byly když si člověk vzal trojnásobek:D

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Penco nic moc no, ale scitec je v pohode, jejich proteiny jsem mel rad..

                                                    0 0
                                                  • biker jura  

                                                    jo scitec byly dobrý, akorát jsem jich žral právě podle výrobce 5gr a to holt nebere:D

                                                    0 0
                                          • Petr.T.M  

                                            Hm, díky za odpověď, píšu si za uši, ale nakonec nejsa žaden výkonný sportovec jsem si tak nějak rači koupil po půl kile telecího a krůtího…

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Tak jasny a delas dobře, kvalitni stravu nikdy doplňky nahradit nemůžou..

                                              0 0
                                              • Petr.T.M  

                                                No ono je asi taky otázka, čím to bylo krmený…

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  No grass fed to asi nebude. Ja to delam tak, ze z obchodu kupuju jen netucny maso. Protože všechen bordel, kterej by tam mohl byt se tem zviratum uklada v tuku a třeba jatrech. Takze kureci prsa atd, uplne bez problemu. U kvalitních bio surovin je to naopak, Tam bych zase bral ty nejstavnatejsi kousky a třeba ty jatra od zdravého zvirete, to je jedna z nejnabitějších potravin plna vitaminu a mineralu vůbec.. No podle nazoru plno lidi tady na foru je uplne jedno jak to zvire zije, co zere, jestli je zdrave atd. Oni si opravdu mysli, ze jejich mleko, maso, vnitrnosti atd.. jsou nutricne uplne stejne, zdrave a ciste jako je tomu u zdravého zvirete třeba nekde z Alp… :))

                                                  0 0
                                • nitraq  

                                  Podívej se na datum registrace a hned ti dojde, že ten tatrman bude nějakej reklamní agent;)

                                  0 0
            • Madtomas  

              Me hydro chutna zdaleka nejvic :)

              0 0
      • Ondry  

        To sis toho nad tebou asi moc nepřečetl co?

        0 0
    • raceman  

      když už tady kolega kousek výš nadhodil ty vitamíny…

      mícháte si doma někdo vlastní vitamin C? :)

      a případně kdo už slyšel o Lipozomálním vit C? ve 2/3 zde

      0 0
      • Yura  

        Na co vitC? Plno lidi ti tady rekne, ze na strave nezalezi, tak proc to resis? Dej pivko s bagetou a pohoda ne? :)

        0 0
      • jIrI___  

        Opravdu věříš těm sluníčkovým stránkám o vit. C? :)

        0 0
        • Yura  

          Ja bych tomu rad veril, ale uz jsem nejak proti vysokym davkam čehokoliv. Jinak ten askorban sodný není spatnej napad. Na co platit za kyselinu askorbovou lisovanou do tablet za xkrát vetsi peníze.. Ja teda Ccko kupuju, protože je to s sipkem a mela by tam byt lepsi vyuzitelnost. Drbat se kazdej den ještě s ceckem to by se mi fakt nechtělo, ale jako doplnovani horciku pouzivam chlorid horecnaty. Taky defakto zadarmo v porovnani s tabletama kupovanyma v lekarne.. Zajimave je, ze když se na ten chlorid clovek v lekarne zepta, tak hledijou jak idioti, přitom ho moc dobře znaji, ale procl by cloveku prodavali nejakej prasek za par korun, když si muze koupit 10× draz horcik v sumive tablete ze. :))

          0 0
          • Smazaný účet  

            MgCl2 aji kys. askorbovou maji za fajnove ceny treba tu:

            http://www.fichema.cz/…hoenat-mgcl2

            (nedavno jsme tam mel vetsi nakup…)

            0 0
            • Yura  

              Jen me na nem strasne sere, jak to natahuje vlhkost. Jak to ma pak clovek dávkovat.. No asi podle tuhosti stolice nebo nevim. :D

              0 0
              • Ondry  

                sereš potom tablety? :D

                0 0
                • Yura  

                  Ne, po predavkovani horcikem mas sracku. Coz u lidi, kteří třeba serou jednou tydne a mají zasrany streva není vůbec spatna „očista“.

                  0 0
                  • Ondry  

                    ***** jednou týdně? hmm tomu se říká koncentrovaný zlo :)

                    0 0
              • Smazaný účet  

                No…tak pokud nemas ambice to pozivat v prasku/mit tabletovane, tak neni nic jednodussiho, nez si jednou za tyden udelat roztok…

                0 0
                • Yura  

                  A ten roztok uz nenasava vlhkost? Ze by to bylo pak ridsi a ridsi, to bych si moc nepomohl.. :D

                  0 0
    • Ondry  

      trohu burnaskýho humoru na téma suplementace 13:17 stačí jako konec

      0 0
      • blaf  

        :D

        0 0
      • Yura  

        Ja mu fandim, jeho videa jsou všechno jen ne nudna. Ale trochu se mu ta proriznuta papule vymstila. Na zavody které se pripravoval bohužel jet nemůže, protože ho navštívila dopingova kontrola. :)) Takze ta popularita diky tomu jeho svéráznému stylu ma sve pro i proti hehe..

        0 0
        • Ondry  

          jo klobouk dolů, že to přiznal… Ale právě jsem nechápal jak si to může dovolit a nemůže…

          0 0
          • destr  

            Taky sem si právě říkal, že to tam jako všichni sypou, všude to říkaj a nikomu to nevadí?

            0 0
            • Yura  

              Kdo to tam všechno sype a všude říká? Slovo „sypat“ se v komunite lidi z posiloven a mezi kulturistama pouziva ve spojeni s anabolikama a jinyma zakazanyma latkama a ne ve spojeni s kreatinem nebo dokonce proteinem.. To je stejne usmevne jako když před nejakym idiotem vytahnes proteinak a on se te zepta. „co to sypes?“ No nejlepší by byla odpověď ve stylu Grznara. „Píčo to není sypani to jsou bilkoviny stejne jake mas ty v tom sejru ty ******..“ :))

              0 0
              • destr  

                V některým videu říká že bere steroidy a zvyšujou mu cholesterol, co v reálu znamená sypat vím ;-)

                0 0
                • Ondry  

                  V předchozím příspěvku říkáš, že to všude říkaj, nikdo to neříká, tenhle je snad první co se přiznal ještě v kariéře. I v generaci iron se kolem toho ochomýtají, ale že by někdo z těch dinosaurů něco přiznal je nemyslitelný.

                  0 0
          • blept  

            Dopingová kontrola má problémy i s insulinem, nebo testosteronem?

            0 0
            • Ondry  

              Nevím, ale i na plno energiťácích je napsaný není vhodný pro registrovaný sportove, nvím proč.

              http://www.antidoping.cz/…ostredky.php

              0 0
            • Yura  

              Co to je za debilni otázku?

              0 0
              • blept  

                No já nevím, jestli se dá doping imnzulinem poznat z krve dodatečně, řekl bych, ze ne. S testosteronem to nevím vůbec. Možná jsem mel otázku položit jinak: když uz sype, nejsou věci který se nedaj prokázat, když o tom takhle veřejné mluvi? (Např. ten inzulin)

                0 0
      • hovanec  

        Na to, jak se chvástá, tak produkty, které doporučuje, obsahují sukralózu, což je náhradní sladidlo s pochybnými vlastnostmi. Na internetu je k dispozici řada studií na škodlivost tohoto DDT.

        Je tupan na entou a vůbec nerozumí výživě!

        0 0
        • Ondry  

          Zkus pomlouvat sponzora :)

          0 0
          • Yura  

            Asi tak.. Kdo by nevychvaloval do nebes nejakou konkretni znacku, kdyby od nich mohl met co si vyzada zadara.. Ovšem nesmel by to byt uplnej shit jako třeba Penco, Aminostar apod. to bych nechtel ani zadarmo heh

            0 0
            • hovanec  

              Stejně si to všichni nechávají míchat u jednoho výrobce. Na www.4fitness.cz si namícháš co chceš a je to bez chemie.

              0 0
              • Petr78  

                Přesně tak.

                Kupuju tam protein a kloubní výživu už několik měsíců a absolutní spokojenost.

                Člověk si sám může rozhodnout, co bude polykat.

                Já bych teda čistý protein nedal. Bez příchuťové tabletky se neobejdu.

                Ale ceny tam mají bezkonkurenční a jistě hodně prodejcům leží v žaludku.

                0 0
                • hovanec  

                  A jaký je problém si příchuť udělat doma sám? Stačí granko, jestli se bojíš cukru, tak kakao se sníženým obsahem tuku, Vanilka se dá jednoduše namíchat, teď světe div se, z vanilky. Stačí mixnout tyčovým mixérem s trochou suchého proteinu a zamíchat z5 do pixle. Ostatní příchutě se dají doladit čerstvým ovocem.

                  0 0
                  • Petr78  

                    Jo, souhlasím, že je tam víc možností jak si protein ochutit i zdravě.

                    Ale než granko, tak to opravdu raději příchuťovou tabletu s umělým sladidlem.

                    0 0
                  • elkar  

                    Hele já tam bral minulej rok Gainery a do jedný dávky (500ml) dáš půl tablety a doporučujou i míň (1/4), to zase není takový zlo než míchat něco extra.

                    0 0
                    • Ondry  

                      To máš recht to je horší tan gainer sám o sobě :P

                      0 0
                    • Petr78  

                      Gainer je předraženej cukr ;-)

                      Lepší je proteiňák s rozemletýma ovesnýma vločkama.

                      http://www.youtube.com/watch…

                      0 0
                      • Ondry  

                        tohle snídám už nějakej ten měsíc.

                        0 0
                        • Petr78  

                          Já si to dávám ke svačině :-)

                          Ale jako superrychlá a hodnotná snídaně taky dobrý.

                          0 0
                          • Ondry  

                            jsem noční tvor, takže brzo ráno do sebe nic nenaláduju, ještě k tomu mám ořechy a ovoce

                            0 0
                      • hovanec  

                        jenže gainer není protein. Gainer se používá úplně na něco jiného.

                        0 0
                        • Petr78  

                          Gainer většinou obsahuje okolo 30% proteinu a zbytek je cukr.

                          Samozřejmě, že se gainer používá na něco jiného než protein.

                          Ale ten domácí gainer s vločkama funguje mnohem lépe a hlavně mnohem levněji než normální gainer.

                          0 0
                          • hovanec  

                            To je odvážné tvrzení. Jaké je složení? Znáš poměry jednotlivých typů sacharidů? Jaká je energetická hodnota ve 100 g? Jaká je velikost porce? Na základě jakého měřítka určuješ, že je lepší?

                            Už si rozumíme k čemu jsou doplňky?

                            0 0
                            • Ondry  

                              Absolutně nic odvážnýho na tom není, drtivá většina gainerů jsou jednoduchý cukry. Jestli si nějakej vytrvalec dává cukry po treninku tak asi jo, ale předpokládám, že většina uživatelů gaineru chodí do posilovny a tam nikdo nepotřebuje tunu rychlejch cukrů, ale právě komplexních, viz. protein s vločkama.

                              0 0
                              • Yura  

                                Jestli chces davat ten gainer po treningu, tak jsou snad lepsi jednoduche cukry a ne vločky. Tady jde spis o to, ze do gaineru se dava většinou protein nic moc kvality plnej laktozy a když si teda vemes, ze to je nejakych 30% nekvalitního proteinu a zbytek je maltodextrin, glukoza atd. tak to je zbytecne draha věc na to co to obsahuje. Tak je lepsi si koupit samostatne kvalitni protein a pak si to muzes mychat jak chces. Po treningu tam pridas třeba hroznovej cukr a když to mas jen na svacinu, tak si tam das ty vločky.

                                0 0
                                • Ondry  

                                  Nevím no, na kulturistice byl článek na vliv sacharidů na protosyntézu a řešily se tam komplexní sacharidy, do potreninkovky.

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Nevis no, to jde videt. Kdy jindy jsou vhodnejsi rychel cukry nez po treningu? Po treningu chces rychle doplnit glykogen a aminokyseliny. Prdnes tam protein s glukozou, zvedne se ti inzulin, kterej ti pomuze narvat ten cukr a aminokyseliny presne tam kde je potrebujes. Poslední co chces je tam srat vločky plne vlakniny bez inzulinove odezvy.

                                    0 0
                                    • Ondry  

                                      Přesně to tam bylo, že tohle je rozšířenej mýtus, že by někdo potřeboval po hodině treningu doplňovat glykogen.

                                      Takže chápu, že to nevíš.. když už se na mě hned povyšuješ, tak nebudu přece zdvořilý.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Ja to mam vyzkousene na sobe, ja tupe nenasleduju nejake redaktory webu a casopisu.. Jinak není hodina treningu jako hodina treningu. Musis používat mozek. Takze když jdes cvicit lytka a bricho, tak je jasny, ze nepotrebujes doplnovat ja nevim 100g sacharidu, ale taky muzes jet hodinovej crossfitovej trening, kde se vyzdimes uplne do sracek a tam se budou hodit ty cukry uz v prubehu, ale ja zapomel, ze ty jsis precetl clanek, tak ses ted odbronik no. :))

                                        0 0
                                        • Ondry  

                                          No vidíš ty to máš vyzkoušený jenom na sobě, oni to měřili na skupině lidí aby to byla platná studie :)

                                          0 0
                                          • Madtomas  

                                            Dej si 2h silovyho treninku, komplexni cviky s volnou vahou a rozdil mezi komplexnima a jednoduchyma sachrama po treninku poznas hned. Samozrejme idealni je kombinace

                                            0 0
                                            • Ondry  

                                              No píšu, že na hodinu. Páč jsem o dvouhodinovým silovým treninku snad ani neslyšel. No a nevím co ty, ale já jsem po hodině silový treninku slušně vyřízenej, natož si to dát dvakrát po sobě.

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                No tys neslysel jeste hodne věci. Ale bav nas dal.

                                                0 0
                                                • Ondry  

                                                  Tak mi nějaký ukaž. Rád se dozvím něco novýhon. Nebo to bude klasicky: co bych za tebe něco hledal a pak zase nic? Budeš se chovat jako prase, i když se snažím být slušněj? Já si klidně přiznám chybu, dokonce budu rád, když mě ponaučíš. Samozřejmě bych tě bral vážněji, kdyby sis na mě nic neléčil a komunikoval jako zkušenější.

                                                  0 0
                                                  • Madtomas  

                                                    Skoro jakejkoliv rozpis pro trojboj. V objemove casti pripravy se malokdy dostanes pod 2h, odjet drepy + treba bench a pak nejaky tezsi asistencni cviky neni hned. Potom se ti tresou ruky a bez cukru pomalu netrefis k autu. Kdyz das jen komplexni cukry tak navrat do normalu trva citelne delsi dobu

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Dík, my teď jedeme korte poslední týden, mrtvola+dře+bench je tak na hodinu, k tomu ty doplňky dvacet minut. Nedokážu si představit jet něco těžšího. Když koukám na foru tak oni to jezdí i rychleji, vůbec nemám tušení, jak to dělají, OK mám, ale to bych umřel :D

                                                    0 0
                                                  • Madtomas  

                                                    Jasne, tam pak zalezi i na tech vahach, rozcvicka trva delsi dobu, pauzy jsou delsi, vazou se bandaze na drepu apod…Korte je dobrej ale nesedi me faze pred zavodama kdy sem nedokazal vyhnat vahu nahoru jak bych potreboval.

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Madtomas: Jedu poslední týden, časově to narostlo asi o 20–30 minut. Jedem skoro stejně jen zahřívacích serii je o dvě víc. Nic nevážu ani nepásuju, vážím 80kg, takže žádný vele váhy a nic mě nebolí, myslím záda, ne že bych neměl svalovici, ale únavu po treniku cítím pekelnou. Letos zkouším všechno možný tak na 6 týdnů jeden trenink, spíš co mě baví, než po čem to roste, to totiž tolik nevnímám, jako čím víc jím tak víc rostu, kolik z toho je tuk a kolik svaly to nevím. No a kolik třeba hroznovýho cukru po treninku nebo jiný?

                                                    0 0
                                                  • Madtomas  

                                                    Jak pise Yura dole tak je to dost individualni takze nejlepsi rada je zkouset to. Pro me osobne to byl pomer 1:1:2 kde 1 jsou rychly cukry a rychly proteiny (hydro) a 2 jsou pomalejsi cukry. Jestli to bude pro tebe platit taky a kolik ten jeden dil bude gramu zalezi uz na tobe (trenink, vaha, kdy mas posledni jidlo pred treninkem a jaky apod.).

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Super, tak díky za radu já to zkusím. Já si nejsem jistej, že i kdybych s tím laboroval, tak poznám výrazný rozdíl, čtu jak lidi bez kreatinu nefungují a já nepoznal rozdíl…

                                                    0 0
                                                  • Madtomas  

                                                    Zkus a uvidis. Jako idealni kombinace se me osvedcila dextroza a maltodextrin, plus hydro.

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    O tohle jsem se nezajímal, nevím jakej je v tom rozdíl, kámoška co dělá fitness, říká že je blbost cukr po treninku, ale ty asi budeš dělat mě nějakou bližší disciplínu ne?! No a tak já to zase nebudu přehánět tak po čem šáhnout dextroza nebo maltodextrin? Nebo zase je to o testování?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Klasika zacatecniku. Resi uplne zbytecnosti jestli glukopur nebo maltodextrin nebo tam ten cukr jestli 30g nebo 40g. Musis si uvědomit, ze na tehle drobnostech to nestoji, jestli budes třeba za 5 let vypadat tak jak vypadat chces. Je to hlavne o tom pravidelne jist. Resit spis jestli mas dostatek plnohodnotných bilkovin rozlozenych do jidel během celého dne. To je proste klasika. Zacatecnici resi doplňky, resi uplne nepodstatnosti a pak místo poradneho jidla drzi v ruce rohlik se salamem.. Ale to je zbytecny tady vysvětlovat. Tim si musíš projit a butto na to prijdes a nebo se na to za nejakou dobu vyseres. Ono to je stejne jedno.. :)

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Jsem si jistej, že jídelníček mám slušnej, tak proč se nedozvědět, co je ideální. Když mě to stojí jenom dotaz, tak proč se nezeptat, než tam rovnou něco poslat a doufat, že jsem se trefil ;)

                                                    A zrovna tobě jsem ten jídelníček i ukazoval.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ale jak ti ma někdo odpovědět, když te nikdo a tvůj metabolismus atd. nezna? Ten na koho se nalepuje tuk lehce by se mel s rychlejma cukrama hodne brzdit a třeba ja naberu hodne lehce, takze zadne rychle cukry nepotrebuju. Proste mi staci jist normalni jidlo a rostu. Pak tu jsou ale vyzle, které zerou jako kyselina a stejne vypadaji jako somalci. Takovej typ lidi jestli chce nabrat, tak to tam musl ladovat horem dolem a rychle cukry po treningu by chybet nemely. Obecne ale na průměrného kluka proste staci 30g glukopuru spolu s proteinem, nejakych 40g aspoň 80%tni syrovatkovej.. To je takovej standart, ale jestli tam das glupur nebo mas maltodextrin nebo tam posles sladke burizony, je to uplne jedno. Jen jedno pravidlo je dobře dodržovat, když ti vyleti inzulin diky rychlym cukrum je dobry, aby v tom jidle nebyly pritomny tuky, protože ten inzulin všechno nasaje a tuk je to poslední co tam chces. Vzdycky rychle cukry jen s bilkovinama..

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    No krásně jsi odpověděl, super plno pro mě zajímavých informací, jsem ektomorf, tak jím hodně a pořád mírně přibírám, opakuju nevím kolik z toho je tuk a kolik sval, ale podle pásma mi neroste jen pupek.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Co ti mam ukazovat. Podle toho co tvrdis, si evidentne vzivote necvicil v posilovne dost tvrde a intenzivne. Když tvrdis, ze nepotrebujes doplnit glykogen rychlejma cukrama, no tak ty asi ne. Znovu ti rikam, ze se to neda paušalizovat. Zajdi si za nejakyma zkusenyma crossfiterama na trening a ti te za pul hodiny tak vyzdimou, ze si ani boty nerozvazes. Taky nechapu proc si myslis, ze gainer pouzivaji jen lidi v posilovnách? Lidske telo funguje snad stejne a je jedno jestli vycerpavas glykogen u zapaseni, posilovani, plavani, behani atd. atd.

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Protože jsem amatér, proto klidně budu tvrdit hovna, protože se si přečetl studii, dva články a slyšel tři názory co se shodují. A taky se snažím najít kdo to napsal, tak tomu věřím. A nenapadne mě zkoušet něco o čem všeci tvrdí, že je blbost, že tělo má v sobě dost glykogenu, že i po tom nejtvrdším treniku ho není třeba doplňovat. Takže parafrázuju, názory jiných, zkušenějších. Takže kdyby ses vyjadřoval normálně jako člověk, tak bych tě rád poslouchal a klidně to zkusil a s upřímným úsměvem poděkoval!

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ty ses komik. Uvedom si, ze to co ty tady blábolíš je něco strasnyho. Uz jsem ti jasne napsal, ze nemuzes paušalizovat kdo kolik vycerpa glykogenu za hodinu, když neznáš ani tu osobu, ani aktivitu co dela, nemuzes paušalizovat jestli je nebo není blbost doplnovat glykogen rychlejma cukrama po treningu, když ani nenapis pro jaky cil to dotycny cvici? Je to powerlifter, který si potřebuje udrzet vysoky kaloricky prijem? Je to crossfiter, který cvici 2× denne a tim padem je pro nej potreningove rychle doplneni zasob glykogenu a aminokyselin pro dobrou regeneraci zasadni. Aby byl ready na další trening? Je to kulturista, kterej je v diete a tim padem chce spalovat tuky, tim padem da jenom protein zadne cukry? Je to kulturista v objemu, kterej chce nabrat svaly, tim padem potřebuje byt v kalorickem deficitu, takze se budou ty po treningu hodit atd. atd.??

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    A co si furt léčíš? Říkám, že jsem amatér, řeším svoji situaci… objem, takže, čtu články na objem a z toho vycházím. Ale ty si to povyšování nemůžeš odpustit. Prostě jsem komik, ale ty máš zase nějakej problém, když se nemůžeš zapřít a vysvětlit mi to jako laikovi bez toho abys tam měl, úvod jakej jsem idot.

                                                    0 0
                • Ondry  

                  Já zrovna žeru hydro a to tak nějak mají stejně i s konkurencí.

                  0 0
      • jIrI___  

        Takový jednodušší pán, přesně jak si představuju kulturisty.

        0 0
        • Ondry  

          Jestli mě něco na posilovně nebaví, tak jsou to ti lidi okolo a to chodím do mikroposilovničky na koleji, vždy se najde někdo kdo si musí dát pár serii pózování před zrcadlem ať už je vazba nebo vypadá jako kulturista z dachau. I v takové pidi posilovně se na najdou lidi kteří mají žili i přes oči a hnusný černý pupínky i na zubech. Dělám to ze stejnýho pozérskýho důvodu abych nevypadal jako malá holka, ale většina těhle diskantů dřep v životě neviděla, takže většina to jsou takový nagelovaný mrkve v tílečkách ve vymrzlé posilovně.

          0 0
        • prochm  

          Jo to je právě jeden z těch blbů co dělají kulturistice blbé jméno. Lidé co tomu nerozumí tak mu ty kydy žerou a myslí si, že je to normální.

          0 0
        • elkar  

          neházet do jednoho pytle. :)

          0 0
      • blept  

        Není strašně neekonomicky a nepraktický mít takovou figuru? Takovejch peněz, aby to člověk uživil, auto ma větší spotřebu (majijinko), židle se prosedi (halire delaj talíře, i když nemyslím, ze u jídla jsou to jen halire…) navíc – da se s takovejma svalama pohodlně utrit zadek?

        0 0
        • Ondry  

          Taky se k tomu trochu vyjadřuje, sport je o penězích a když peníze nemáš, no tak jdi do ******.

          0 0
        • prochm  

          Neekonomické to trochu je to je fakt. Člověk utratí víc za jídlo a doplňky. Nepraktické je to akorát tím, že je větší problém sehnat oblečení, které dobře padne a tím pádem si člověk nemůže koupit každé oblečení, co se mu líbí. Jinak ale to neznamená , že když máš velké svaly musíš vážit 150kg. Horší pohyblivost je mýtus, který je zakořeněn u neznalé veřejnosti, že velké svaly=horší pohyblivost což samozřejmě není pravda.

          0 0
        • hovanec  

          Tak on je to v podstatě modeling s nafouknutejma bábovkama. Nic víc. je to absolutně nepoužitelná a neefektivní svalová hmota.

          0 0
          • prochm  

            Nepoužitelná a neefektivní? A na to jsi přišel jak? Nebo si myslíš, že to u kulturistů nejsou svaly ale implantáty? Nechápu.

            0 0
          • Petr78  

            To záleží na kvalitě tréninku.

            I taková „bedna“ s těmi svaly něco dokáže.

            Myslím, že říkal něco o 300Kg na dřep a podobné nesmyslné váhy na mrtvolu a benchpress.

            To si myslím, že by svaly jenom na parádu nezvládly.

            Dokonce jsem nevěřícně koukal, že v jednom tréninku udělal minimálně 10 shybů.

            0 0
            • prochm  

              Ale pochop, že neexistuje něco jako svaly pro parádu. Aby ti ty svaly narostli, musíš je zatěžovat a zátěž musíš zvyšovat, by jsi je stimuloval k růstu. Čím větší sval tím větší síla laicky řečeno. Samozřejmě zase tak úplně přímá úměra neplatí ale prostě malé svaly malá síla, velké svaly velká síla.

              0 0
              • Petr78  

                Přijde ti, že tento pán má malou sílu?

                http://www.youtube.com/watch…

                Ono když napumpuješ svaly vodou pomocí kreatinu nebo jiného nesmyslu, tak ty svaly budou velké, ale nekvalitní a jakmile přestaneš to svinstvo brát, tak se svaly zcvrknou.

                Opravdu neplatí přímá úměra mezi sílou a objemem.

                Už jenom proto, že na objem a na sílu se cvičí jinak.

                0 0
                • prochm  

                  Evidentně mi nerozumíš nebo spíš nechceš rozumnět.Já psal o svalech ne nějakém napumpování nebo tahání vody, oleje nebo bůh ví čeho do svalů. A jinak ano. Ten pán na videu opravdu nějakou extra sílu nemá.

                  0 0
                  • Petr78  

                    Já se zase bavím o kvalitních a nekvalitních svalech.

                    Oboje existuje a je v tom dost velký rozdíl.

                    Takže to co on, by jsi se svojí formou zvládl taky?

                    0 0
                    • prochm  

                      Jasně že ne. Tak jako bych nezaběhl 100m pod 10 sekund nebo nehodil oštěpem 80metrů:) ale o to nejde. jde čistě o sílu a objem svalů což tento týpek absolutně nesplňuje. podívej se na nějaká videa strongmanů nebo trénink kulturistů. to by toho chlápka zabilo.

                      0 0
                      • Petr78  

                        Každý si asi pod pojmem síla představujeme něco jiného.

                        To není absolutní váha kolik kdo zvedne na mrtvolu, dřep nebo benchpress.

                        Správně by se to mělo přepočítávat na procenta z hmotnosti člověka.

                        A aby člověk dokázal odcvičit to co třeba zmiňovaný Frank Medrano, tak musí mít o hodně větší sílu než kulturista, kterej zvedá těžké váhy.

                        Klidně bych se vsadil, že při kulturistickém tréninku by zvedl větší % svojí váhy než obyčejný kulturista.

                        Proč by totiž kulturista Workout nezvládl?

                        Protože nemá dostatek síly vůči váze svého těla.

                        0 0
                        • prochm  

                          Ano taky to mám právě namysli. Procento hmotnosti ke svému tělu. Opravdu věříš tomu, že by tento týpek byl schopný cvičit s dvojnásobkem svojí váhy na benchpresu nebo s trojnásobkem svojí hmotnosti v mrtvém tahu nebo dřepu? To se teda s tebou klidně vsadím:)

                          0 0
                          • Petr78  

                            Já asi zkusím napsat Frankovi :-)

                            0 0
                            • prochm  

                              Tak jo:) Ale tak třeba bych se divil:) No ono vlastně když se to tak veme tak nejsilnější je mravenec, protože v poměru ke své váze zvedne nejvíc:)

                              0 0
                              • Petr78  

                                Přesně tak tak jsem to myslel – mravenec ;-)

                                Nevím kolik ten velkej černoch váží, ale možná i 2× tolik co Frank a on si s ním na zádech dává kliky :-)

                                http://www.youtube.com/watch…

                                Mě tak napadlo.

                                Přitáhne se takovej kulturista jednou rukou na hrazdě?

                                Ještě jsem žádného neviděl.

                                0 0
                                • prochm  

                                  No já jsem jich teda pár viděl ale to je jedno. To není přece žádný ukazatel síly proboha:))

                                  http://www.youtube.com/watch…

                                  0 0
                                  • Biker jak Pes  

                                    Vlezu vám do diskuze. Každý těch borců má jiný trénink, to je jak porovnávat silničáře vrchaře a specialistu BMX, pořád to jsou oba cyklisti, používají nohy, ale každý má svou specializaci.

                                    Viděl jsem jedno německé video, kde dva (kluk a holka) fitness magoři absolvovali trénink s lezcem, který měl snad 60kg. To, co on dával bez problému, to oni nedali skoro vůbec. To, že má někdo svaly, neznamená, že s nimi zvládne všechno. Plavci jsou taky nabouchaní, ale opět specificky. :)

                                    Zkusím to video najít.

                                    0 0
                                    • Biker jak Pes  

                                      http://www.youtube.com/watch…

                                      Na tom kanálu je i spoustu jiných, podobných videí. Doporučuji.

                                      0 0
                                      • vitan  

                                        hm, chtělo by to nějaký takový dokument o Adamovi Ondrovi:)

                                        0 0
                                        • Biker jak Pes  

                                          Hehe, v pátek jsem byl poprvé v životě na stěně. Pár jednoduchých cest jsem vylezl, ale večer jsem si ani nenalil čaj do hrnku. :D

                                          0 0
                                          • vitan  

                                            bandasky na předloktí splasknou, neboj:)

                                            Já lozil na střední a výšce a je to super pohyb.

                                            0 0
                                            • Biker jak Pes  

                                              Bandasky se naštěstí konaly jenom večer po skončení. Ráno už to bylo v cajku. Je to krásný pohyb, jenom se to musím ještě naučit. Je to jiný druh dřiny než to, co znám. Do zimní přípravy jsem to chtěl zařadit už asi tři roky zpátky, ale až teď jsem se díky kamarádům rozhoupal. Snad do jara moc nenarostu. :)

                                              0 0
                          • vsn  

                            a k čemu je to dobrý v reálným životě? … navíc jsme na tu na Bike-Foru takže tady by to mělo být spíše o hubnutí a co nejefektivnější kombinací hmotnost/síla/vy­trvalost než o nějakých slizkých tlustých prasatech s žílama po celým těle.

                            0 0
                • Biker jak Pes  

                  Tohle je vrchol dokonalosti, ne ty narostlé opice v plavkách na pódiu. :)

                  0 0
        • Petr78  

          Podle mně má na utírání zadku lidi :-)

          Samozřejmě, že to nebude moc praktické.

          Jako všechno hezké.

          0 0
          • Yura  

            A co je prakticke, vana a obtloustle tenoucke rucicky jako ma většina chlapu dnes?

            0 0
            • Petr78  

              Nepletl bych si praktičnost (funkčnost) se vzhledem.

              Příliš velké svaly sebou ponesou i nějaká negativa.

              Už jenom vysoká energetická potřeba svalů je hodně nepraktická.

              0 0
              • Yura  

                Ja asi narazel na to, ze většina lidi nemá nic. Ani ty svaly ani zadne funkcni telo atleta nebo co.. Nechapu tyhle stupidni otázky jako na co mu ty svaly jsou. Na co ma cyklista 60kg i s kuframa? Vzdyt je to uplne jedno, hlavne ze něco delaji, furt lepsi jak jen vysedávat v hospode a u piva ze sebe delat odborníka na všechno..

                0 0
                • Petr78  

                  Ano, je nejlepší dělat cokoliv. Hlavně něco dělat.

                  Jakmile člověk nic nedělá, tak přestává žít.

                  0 0
                • hovanec  

                  Jenže někteří si myslí, že kulturistika je sport. :)

                  0 0
                  • prochm  

                    Dobrý vtip.Jo a co to teda je?

                    0 0
                    • hovanec  

                      Vždyť jsem napsal, že je to modeling.

                      0 0
                      • prochm  

                        Aha tak ty jsi to myslel vážně. Vidím, že jsi odborník . No fajn tak si jdi raději zajezdit na kole to bude asi nejlepší:))

                        0 0
                        • hovanec  

                          Bohužel to teď ze zdravotních důvodů nejde, ale děkuji. :)

                          Nevím, jaká je Tvoje odbornost, tak se do ní nenavážím. Radím to samé i Tobě, když o mně nic nevíš. ;)

                          0 0
                          • Ondry  

                            Měl bys ukázat formu!

                            0 0
                            • hovanec  

                              Formu na co? :D Nějaké formy doma mám, kdyžtak pořídím foto. Moc nechápu tuhle výzvu. Forma se ukáže na poháru a pak na mistrovství 24h v Berouně. Teď po sutuře fascie kvadricepsu jde forma do háje. Snad příští týden mi lékař povolí trénink.

                              0 0
                        • hovanec  

                          Ještě doplním diskusi jedním dotazem na Tebe. Pověz nám všem tady, co je cílem kulturistiky, co se měří (hodnotí) na závodech? Jaká kritéria a jakým způsobem se rozhoduje o vítězi.

                          Docela by mne zajímala Tvoje reakce. teď bez legrace.

                          0 0
                          • prochm  

                            Máš pravdu. Nic o tobě nevím. Nevím kolik závodů v kulturistice jsi absolvoval. Nezlob se ale tato diskuse s tebou nemá smysl. Je vidět, že o tom vážně moc nevíš a mě se opravdu nechce tě s něčím seznamovat. Pokud tě to vážně zajímá na internetu je těchto informací dost, stránky zaměřené na tyto druhy sportu, různá fóra a diskuse, kde se jistě najde trpělivý a ochotnější člověk než já, který ti to vysvětlí. Stačí si to najít.

                            0 0
      • luban666  

        tento clovek je fakt idiot, nelze napsat jinak. je fakt hloupy a vulgarni, absolutni buran – i co se tyka jinych veci nez je sport, urazi vsechny, co maji jinej nazor, keca blbosti, obhajuje a uziva steroidy. sebestrednej blbec. jen nechapu, tu jeho popularitu, ze ho sleduje a nasleduje spousta mladych kluku … ale tak pokud je jejich vzorem, tak na tom asi s inteligenci budou taky spatne.

        0 0
        • Petr78  

          Já bych ho nazval Pohlreichem české kulturistiky.

          Podle mně to je jenom póza a snaha o nevšední image.

          V dnešní době na sebe musí člověk upozornit, aby si ho někdo všimnul. Jakýmkoliv způsobem.

          A Filipovi se to povedlo.

          Já ho teda kdovíjak neobdivuju. S některýma názorama nesouhlasím a už vůbec se mi nelíbí, že sype.

          Ale jeho videa mě baví :-)

          0 0
          • Ondry  

            Co s tím sypáním máte, je to kulturista, kdyby tam sypání nebyla samozřejmost, tak neexistuje nic jako naturální kulturistika.

            0 0
            • Petr78  

              Jo, vždyť já ho neodsuzuju.

              Ničí si svoje zdraví.

              Jenom v něm nevidím svůj vzor. Tímhle směrem bych se nechtěl ubírat.

              Já sportuju jenom pro radost a pro zdraví, které je pro mě to nejcenější co mám a proto si ho vážím a úmyslně si ho neničím.

              0 0
              • Ondry  

                Však kulturistika není o zdravým životním stylu, na to má být fitness.

                0 0
                • prochm  

                  Omyl.Kulturistika právě je o zdravém životním stylu. Nemyslím zrovna profesionální kulturisty ale přímo zdravý není žádný sport, který se dělá profesionálně. Jinak by ses divil, kolik uživatelů steroidů je i v naturální kulturistice.

                  0 0
                  • Ondry  

                    To že je kulturistika o zdravým životním stylu jsem teda nikdy neslyšel ani nečetl. Jinak je možný, že se sype i v naturálech, i když tyhle jistý řeči jsou na netu už děsně odrhnutý, každopádně ti chlapi jsou poloviční proti kulturistům.

                    0 0
                    • prochm  

                      No asi jsi nečetl tu správnou literaturu:) Jinak to nezanemná, že když nekdo sype tak musí být zákonitě 120kg hovado. Znal jsem dost lidí co brali několik let a vypadali hůř než někteří naturálové. Samozřejmě těch co berou v naturálech je podstatně méně než v normální kulturistice.

                      0 0
                      • Ondry  

                        Tak jsi první od koho to slyším, tak to může být naopak ;) A já to vím, já potkal lidi co sypali co vypadají hůř než polovina bf.

                        0 0
                  • Petr78  

                    Přesně tak.

                    Žádný vrcholový profesionální sport není zdravý a už by se ani neměl nazývat sportem.

                    Sport má být pro radost a pro zdraví.

                    0 0
                  • hovanec  

                    Pleteš si to s fitness.

                    0 0
          • Rubi  

            myslis ze Pohlreich mluvi z cesty a nesmysly?

            0 0
            • blept  

              Pohlreich těžko – ten nesnáší jídlo v prášku :D

              0 0
            • Petr78  

              Neměl jsem na mysli obsah ale formu projevu.

              Stejně hodně lidí reaguje jenom na ta sprostá slova a obsah je ažtak nezajímá.

              Smutné ale skutečné.

              0 0
          • hovanec  

            Jenže Zdenda umí vařit a on o doplňcích zřejmě moc neví.

            0 0
    • plevka  

      mám dotázek, k snídani nebo po běhání si dávám konopný + sojový protein s banánem, inulínem a kakaem, bude něčemu vadit, když to místo s vodou udělám s kefírem?

      0 0
      • Yura  

        Tech surovin tam maz uz ted dost. Snaz se o jednoduchost tech jidel a neprekombinovavat všechno. Traveni tim urcite nepomuzes.. Kefir bych tam urcite nepridaval. Kefir obecne nejlepe samotny a to před spaním jako poslední jidlo/svacinka. Pak uz nic aby měli laktici klid na cisteni toho neporadku co tam zase nove prilezl. :)

        0 0
        • plevka  

          rád bych nějakou změnu, ta chuť pořád dokola mě už moc nebaví..

          0 0
          • Yura  

            Tak si dej proste jiné jidlo ne? To ti zase nakukali v tom kurzu, ze musíš používat konopny, sojovy protein a podobne s prominutim nesmysly? Proc nepoužíváš kvalitni syrovatkovej??

            0 0
            • plevka  

              v tom kurzu mi nic nenakukali, já v něm nebyl, jen má přítelkyně, ale to není důležité..konopný a sojový protein jsem si objednal z 4fitness, protože jsem je chtěl vyzkoušet..snídaně střídám, ten protein si nedávám každý den, jen mě omrzela ta chuť s vodou a chci ji změnit, to je vše :) Není třeba hned psát útočným stylem, když o tom kurzu nic nevíš..

              0 0
              • Yura  

                Nehlede k tomu, ze v jidle(koktejlu) po treningu se chces vyhnout tuku, kterej spomaluje celej ten proces vstrebavani zivin.. Dal na co tam mas ten inulin? Proste jak jsem psal, snazis se o nejake „dokonale“ jidlo, ale zbytecne plácáš všechno dohromady jako pejsek a kocicka když pekli dort. :)) Po cviceni proste ten protein a dejme tomu ten banan jako zdroj nejakych sacharidu a kefir(snad je tu rec o domacim) před spaním a tam bych klidne dal ten inulin, je to dobra potrava pro laktiky. Krasne tahle kombinace vygruntuje tluste strevo. Ja davam do kefiru psyllium a pomleta lnena semínka třeba a na dochuceni pravou skorici. Jinak po probuzeni bych dal spis bilkoviny a tuky a sacharidy bych nedaval vůbec. Telo tak nepreknes na paleni cukru jako energie, ale budes palit tuky a nemas pak zadne výkyvy energie a chuti. Clovek co se napere sacharidama/ cukrama hned rano ma většinou za další 2 hodiny hlad, protože mu proste klesne hladina cukru..

                0 0
                • Petr.T.M  

                  No prosim, bílkoviny k snídani – já to řikám furt – nejlepší snídaně jsou vajíčka na jakkoli. Nejlépe s přírodním řízkem ala Vašaryová v Postřižinách.

                  0 0
                  • Yura  

                    Vajicka na slanine pokud možno bez peciva, spis s nejakou zeleninou a nemas do objeda hlad(jestli nevykonavas náročnou fyzickou cinnost).. Ale dej si napr. hromadu musli s ovocem a do 2 hodin mas hlad jako prase. :)) Nehlede k tomu, ze s jídlem bez sacharidu po spanku prodlouzis dobu, kdy telo bere energii ze zasob a ne z cukru, kterej si prave snedl. Takze se telo uci efektivne spalovat tuky.. :)

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      S tímhle maximálně souhlasím, ale přidám svou zkušenost.

                      Celý život snídám musli s jogurtem. Nejdřív jsem začínal na klasických zapékaných od Emca, protože jsem šel vyloženě po chuti a bylo mi jedno, co to se mnou udělá.

                      Postupně jsem přešel na sypané až jsem se dostal k vlastnímu (mix jemných ov. vloček, ořechů/semen, corn flakesy, ovoce). Vždy s bílým jogurtem (řecký nebo jiný s vyšším obsahem tuků). Občas do toho přidám lžičku medu nebo povidel (oboje domácí), když mám na to zrovna chuť. Tohohle si dám plnou misku, zajím to banánem a jsem na to schopen objet 4,5 hod trénink bez jídla, klidně i v rychlejším tem­pu.

                      No, jednou jsem si řekl, že zkusím vajca. Jedno ráno jsem si jich udělal cca 4–5, dal k tomu pečivo a vyjel na trénink. Po dvou hodinách jsem musel jíst.

                      Tohle hodně mohla ovlivnit večeře předchozí den, ale nějak zásadně neměním zajetý standard.

                      Tak jsem se zase vrátil ke svému. Jenom tím chci říct, že je třeba zkoušet, co komu vyhovuje. Zkoušel jsem i těstoviny na snídani před delším tréninkem, ale moc mi to nesedlo.

                      0 0
                      • Yura  

                        No a jestli si to co jsem napsal dobře cetl. Tak tam jasne pisu „jestli nevykonavas náročnou fyzickou cinnost“… Takze snidane napr. pro lidi, kteří se nasnídají a jdou do práce, kde sedi u PC apod. Uplne idealni scenar je, když si clovek po takove bezsacharidove snidani da lehkou aerobku kolem tech 40–60minut, coz by potom bylo opravdu efektivni doba na spalovani tuku.. To co ty snidas snida i 90% profiku, tak to asi fungovat bude to je jasny.

                        0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Jo, samozřejmě, že jsem to četl. Pod tebe jsem to hodil jenom proto, že mě napadl ten můj případ. Je to pouze má zkušenost. Nic víc. :)

                          0 0
    •  

      Ahoj ja mam vyzkouseny active pro 80 a je obsahove nejlepsi fakt vysoky obsah bilkovin a amiokyselin. Hlavne mi hodne chutna diky tem prichutim.

      0 0
    • Maaara87  

      Nazdar kluci, letos jsem se začal hodně věnovat cyklistice. Chtěl bych nabrat více síly i svaly, tak přemýšlím o vhodném proteinu. Narazil jsem na článek www.fitnessgym.cz/…rat-protein/ a myslím, že by pro mě byl vhodný beef protein. Poradíte mi, prosím? Díky

      0 0
      • LM  

        Tohle vlákno už si viděl? Doporučuju začít s tím velkovýkrmem, proteiny můžeš přidat pak :-)

        0 0
        • Rice  

          Tenhle návod jsem kdysi dávno někde zahlýdl, ale myslim, že to mělo bejt…

          1. rubat
          2. gajner
          3. pizza
          4. gajner
          5. rubat
          6. gajner
          7. pizza
          8. gajner
          0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Otázka zní, jestli nemá překlep hned v první větě, ten Yurgen. :-D

          0 0
      • Georrge  

        Pokud tu stravu nechceš nějak extrémně hrotit, tak je to podle mě jedno, můžeš ho zkusit, ale osobně bych začal klasickým whey nebo CFM a pokud chceš i něco na klouby a šlachy, tak bych koupil doplněk přímo na to. Hlavní podle mě je, aby ti protein (ať už bude jakýkoli) seděl po stránce zažívání, když ti z něho bude blbě, tak je někde problém s jeho zpracováním a to pak asi účinné nebude. Taky musí sedět chuťově, aby pro tebe nebylo jeho pití za trest. Mi přijdou skoro všechny proteiny hrozně přeslazené, najít decentně slazený protein bez umělých sladidel, to je docela oříšek :)

        0 0
        • Maaara87  

          Jo to máš pravdu, co se týče jídla tak jsem dost vybíravej, takže ty chutě pro mě budou mít důležitou roli. Díky moc za tipy.

          Velkovykrm libovej, smichy jsem malem spadl ze zidle :D

          0 0
          • Georrge  

            Velkovýkrm je klasika :) ale svým způsobem má pravdu, chceš přibrat – žer víc. Chceš zhubnout – žer míň. K regeneraci je potřeba spousta bílkovin, k energii a objemovému růstu kvalitní sacharidy a tuky. Na jednoduché cukry bacha, způsobují výkyvy krevního cukru a tedy pocity únavy, hladu atd. Pokud tě honí mlsná, máš problém s krevním cukrem, na to pomáhá jídlo co tři-čtyři hodiny a něco pomaleji vstřebatelného (glykemický index). Pokud budeš žrát jako z velkovýkrmu, na sladké si nevzpomeneš :)

            Jo a na růst je lepší gainer, než protein, ideál samozřejmě obojí. Teda dá se i bez nich, ale s něma nemusíš chystat a kupovat tolik žrádla a je to i levnější :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Gainer je jen krabice plna cukru. Doporucuji vlocky ryzi brambor.

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Nebude ten ryzí brambor těžký na žaludek? :-))

                0 0
              • Georrge  

                Takže jsi místo cukru doporučil cukr.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Myslim to tak ze kupovat gainer je blbost jsou to vyhozene penize gainer = cukr. Sacharidy doporucuji prijmat vlockama ryzi nebo bramboroma. Nic sloziteho v tom nehledej. Pokud chce nekdo pribrat je treba navysit mnozstvi techto potravin a ne pridanim cukru.

                  0 0
                  • Georrge  

                    To je stejné, jako kdyby někdo řekl, že protein je k hovnu, protože je lepší přijímat bílkoviny z masa, vajec, sýrů apod. A částečně by měl pravdu, protože tohle všechno jsou jen DOPLŇKY stravy. Ale pokud tě nebaví pořád se ládovat masem (nebo nemáš čas ho pořád připravovat), dáš si občas protein. A to samé s gainerem – je to rychlé, je to levné, dobře stravitelné a snadno tím nahoníš další kalorie, když už ti klasické žrádlo leze krkem nebo nemáš tolik času se ládovat. Navíc je to dobré a můžeš si to dát místo sladkostí, když tě honí mlsná.

                    0 0
                  • Boby83  

                    Z mého pohledu je úplně zbytečné se o tom nějak dohadovat. Jednoznačně je vždy lepší čerpat sacharidy z komplexních zdrojů, jakými jsou třeba vločky, rýže, brambory, batáty… Na druhou stranu zase situace, kdy přijdou vhod jednoduché cukry, tak nastat taky určitě může. Dlouhodobá aerobní aktivita (např. cyklistika), tak je určitě jedna z nich :) Ale za sebe – nevolil bych vyloženě komerční gainery, neboť se často jedná o podřadné zdroje v ceně kaviáru, ale volil bych doma připravenou směs dle individuální potřeby a situace z kvalitního syrovátkového proteinu s maltodextrinem, nebo dextrozou. Nebo případně z kombinace obojího. Cenou a celkovou kvalitou je pak člověk trochu někde jinde, než u komerčních gainerů.

                    0 0
                    • Zimiska  

                      Ale však to stejné jde říct i o jakékoliv jiné makroživině :). Je jedno, jestli řešíš proteiny nebo sachry. Vždycky bude primárně dávat smysl přijímat je z běžné potravy. Jakmile se dostaneš do stavu, že to z nějakého důvodu není možné nebo je to příliš složité/náročné na trávení etc. tak to dává smysl.

                      Je úplně jedno jestli se bavíme o proteinu, gaineru nebo multivitamínu :).

                      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.