• snas89

    Dneska ráno jsem potkal „moc milýho pána“.

    Šel jsem se psem po chodníku a naproti nám jel po chodníku. Už z dálky jsem viděl, jak mu lidi spíš uskakují a on se mezi nimi ani neobtěžoval zpomalovat. Rušný chodník to nebyl, ale i tak, těsně minul cca 5 lidí. V našem místě se chodník ještě zužoval, kde sotva projdou dva tři lidi vedle sebe, tak jsem si říkal, že ho snad napadne sjet na silnici. Ne.

    Když přijel ke mě a míjel psa, tak jen odsekl kšš a s velkou nelibostí zpomalil. Tak jsem mu řekl žádný kšš a ať jede po silnici (kde je minimální provoz a jezdí po ní jen rezidenti nebo ti, kteří odváží postižená děcka do školy – většinou přepravní služba) – asi 300 metrů od incidentu začíná pěší zóna – odkud mimochodem vyjel…

    Ani se nerozpakoval, slezl z kola a bez jakékoliv vůle cokoliv řešit mi šel jednu natáhnout s tím, že on přeci po dlažebkách jezdit nebude (měl 29 ht). Bylo tam pár lidí okolo, tak jsem si v hlavně řekl, že to nebudu hrotit a neskouznu do bitky…ale už to ve mě cukalo, že ho jen tak odejít nenechám. Vydržel jsem a nenatáhl jsem mu. Nejde mi o „egíčko“, kdy mám zapotřebí někoho řešit jenom kvůli tomu, že projel okolo mě. Kdyby zpomalil, ohleduplně počkal, nebo prokázal nějakou vůli se vejít, tak to neřeším. Ale vadí mi přecházet tohle agresivní chování – tolerovat mu to a dávat mu signál, že mu to projde i příště. Ať už s kýmkoliv.

    Beru to tak, že tihle agresivní blbci dělaj ostudu nám všem a pak na nás lidi nadávaj i když např. krokem přejíždíme chodník s ohledem na ostatní.

    Zbytek lidí jen koukal a nechali všechno na mě, jen jeden starý pán se snažil stiuaci uklidnit a říkal mu, ať příště jede po silnici.

    Jak takovýhle lidi řešíte vy, pokud jste se s tím setkali?

    Uskočíte před kolem na chodníku na silnici?

    Jdete do tý bitky?

    Jde taky zavolat policii, ale nemyslím, že by zrovna on na jejich příjezd počkal.

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Co vytáhnout mobil a od začátku si celé setkání dokumentovat? To by konfrontaci asi neriskoval.

      0 0
      • MirosPikos  

        Jako, že se vrátíš v čase a celé si to od začátku natočíš? Evidentně byl auto celkem překvapený a těžko někoho napadne si to dopředu začít natáčet. To bychom pak chodili nebo jezdili s GoPro na hlavě, kdyby náhodou :)

        0 0
    • Infidel  

      Hmm.....

      0 0
    • Vilém  

      Je potreba mit to spravne plemeno psa, ten by se o nej postaral, sotva by se priblizil.

      0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Míň venčit, víc jezdit.

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Kdyby nejakej cyklista slezl z kola a jednu mi natahnul protoze jsem ho napomenul za neohleduplnost, tak z mista uz svepomoci neodjede. Otazka je kdo je tady vetsi debil – ten kdo se tak chova, nebo ten kdo nad tim mavne?

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Nepodceňoval bych cyklisty hele :)

        0 0
      • Jenda  

        Hele, to že pán na kole se dle popisu choval jako ******* je fakt. Nicméně kdybych měl investovat nějak víc času a energie do každého setkání s kreténem, tak nedělám nic jinýho. Tedy snas89 to podle mě vyřešil jak nejlíp mohl, dal mu dostatečně vědět že takto ne, přitom se vyhnul nějaký eskalaci konfliktu. Když dáš blbovi po papuli, tak se mu nerozsvítí, spíš ho naopak utvrdíš v jeho pravdě :-/

        0 0
        • Petulda  

          +1

          0 0
        • mikub  

          Z původního nechápu, jestli natáhnul, nebo nenatáhnul. Pokud ano, tak si myslím, že šlápnutí do výpletu by bylo na místě.

          0 0
          • Jenda  

            No je fakt že jsem pochopil že nenatáhnul, pokud jo, očekával bych dramatičtější vývoj událostí :-)

            Fakt jsem rád, že se mi tyhle situace vyhejbaj a do fyzickýho konfliktu jsem se ještě nikdy nedostal. Jednou jsem teda tomu byl sakra blízko, ale opodál stál měšťák, takže to skončilo jen slovní výměnu názorů (za asistence MP:-)

            0 0
        • bezdratova.sprcha  

          No já to pochopil tak, že dotyčný mu hnedka jednu natáhl.

          Pokud jenom provokoval, tak samozřejmě je nejlepší zachovat klid a ideálně s úsměvem a slušnou řečí zkusit navrhnout, že vlastní pohodlí by nemělo mít přednost před bezpečností druhých.

          0 0
          • kyl  

            Tím ho akorát víc vytočíš.Vlastní zkušenost.

            0 0
    • Pavel  

      Při čtení jsem si říkal, že tohle se mohlo stát jen v Praze… A ono podle umístění autora jo. :)

      0 0
      • mr.garisson  

        Tohle je stejný i na moravě. Ve Šlapanicích si líná prasata zkracují cestu kolem potoka přes chodník, než aby to objeli kolem Alberta po Čechove a vůbec to některé nezajímá, že tam chodí mamky s kočárkama, lidi se psem nebo děti ze školy. Prostě to prasí a kolikrát ani nepřibrzdí. Pumpička do výpletu by to vyřešila vcelku hravě. :)

        0 0
        • Polka  

          Uz se tesim na pumpicku bo tama s mladym jezdime dost casto, kudy taky jinudy. S deckem jsi po silnici kolem Alberta a po Cechove za plnyho provozu asi jeste nejel, co?

          0 0
          • mr.garisson  

            Chlapečku, vůbec netušíš, kolik najezdím a hlavně kde, takže si odpusť podobné ponižování. :D Nebavím se o doprovodu skvrňat na odrážedlech. A taky nepředpokládám, že bys měl problém zastavit, když někdo nemůže uhnout. ;) Píšu o kreténech, kteří si to zkracují a ohrožují zmiňované chodce. Těch tam teda není zrovna málo.

            0 0
            • Polka  

              Na to ze ses o 4 jary mladsi jak ja, tak ses trosku drzej ne? ;-) Vubec jsem neresil kolik najezdis a kudma jezdis, jestli sis nevsiml, tak nechapu jaky ponizovani. Kolem toho Alberta a po Cechove ani nemusis jet s deckem, je to tam o hubu i tak.

              0 0
              • mr.garisson  

                Jezdím tam téměř každý den na kole a každý den autem. Přijde mi to tam naprosto normální. Nevím, s čím máš problém, že je to tam o hubu. Věk je naprosto irelevantní, a poznámka o drzosti naprosto mimo mísu. Už si uvědom, že nejsi na základce.

                0 0
                • gerrard  

                  Taky bych tam decko nikdy nevzal, kdyz to jde objet kolem potoka. A vetsinou na tech 200m ani nikoho nepotkas. BTW si si jisty, ze to je chodnik? U takovych cest, kde vedle neni silnice si nemuzes byt jisty nikdy.

                  0 0
                • Polka  

                  Tak me laskave neoslovuj „chlapecku“, mladej! To co prijde normalni tobe, nemusi prijit normalni nekomu jinymu. Problem mam s tim, ze bys nekomu daval do vypletu pumpicku. Nechce se mi to hledat, ale pokud vim, tak to kolem Ricky je zamysleny jako transportni trasa pres Slapky od Ponetovicke cyklostezky po tu Bedrichovickou. Ale 3 ekomatky v laktaci vedle sebe s kocarkama, ktery se ani za ***** neraci uhnout jsou asi ok, to stejny v Marihuanskym. Kterej ty vlastne ses? At vim. Nakej modrej na Focusu tam prej jezdi jako prase, snad to nejses ty :-D

                  0 0
                  • mr.garisson  

                    „Zamýšlený“ je velmi vzdálený od pojmu „realizovaný“. Jestliže nexistuje dopravní značka, která situuje, že se jedná o stezku pro cyklisty, smíšenou stezku pro chodce a cyklisty, tak zkrátka a dobře jedeš na chodníku. Dále podotýkám, že i v případě smíšené stezky mají chodci přednost. Už mě tam oprasilo dost cyklistů, který si tu pumpičku ve výpletu zaslouží. Nemám problém uhnout, když to situace dovolí. Čili, je mi jedno, když musí na chodníku cyklista kvůli mě zastavit nebo slézt z kola. Po chodníku rozhodně nejezdím, jezdit nebudu a na stezce počítám, že mají ostatní přednost. Už nevím, jak jasněji to mám napsat pane. A Fokuse nemám. :) Ale mám silnici i bajka.

                    0 0
                    • gerrard  

                      A jak prisels na to, ze to je chodnik, kdyz neni vedle silnice po ktere by se dalo jet? Opravdu si si 100% jisty, ze tam nikdo na kole nemuze, kdyz tam neni zadna zakazova znacka pro cyklisty?

                      0 0
                      • mr.garisson  

                        Tak jo, je to silnice 1. třídy. :)

                        0 0
                        • gerrard  

                          :) To je s tebou tezke. Ty si o nejake cesticce usmyslis, ze to je chodnik. Pak si vzpomenes, ze to je silnice I. tridy a ono to ve skutecnosti bude buhvi co a mozna ani nic, jak to byva dost casto, protoze to vetsinou nikdo nekolaudoval.

                          A ono to pritom ma vsude najezdy, aby se na to ze silnice dalo pohodlne najet a je to dost siroke, aby se na to bez problemu vlezlo dost lidi a nikde tam neni paralelni cesta po ktere by se dalo jet. Za mne to je jednoznacne cesta na kterou kolo muze, protoze kdyby tam kola nemohla, tak to ma zakazove znacky a nema to najezd ze silnice. A slouzi to presne k tomu, aby se lidi nemotali kolem alberta, kde uz je tak dost husty provoz.

                          Tak s tema silackyma recma trochu brzdi a zvys svou miru tolerance vuci ostatnim s nejvetsi pravdepodobnosti v tomto pripade nemas pravdu.

                          0 0
        • gerrard  

          Dobrych lidi se vleze plno. Ko..ti se pozabiji ve dvou lidech.

          0 0
    • michomin  

      Snasi, tak natáh ti jí nebo nenatáh?

      0 0
      • snas89  

        jj, praštil mě. Ale ne pěstí do obličeje.

        Ještě mi dal kolenem mezi nohy..s nažil se mě někam strkat.

        Všechno tohle aly bylo na takový úrovni, že to vůbec nebolelo. I tím kolenem se tak nějak pomalu dotkl kalhot.

        Demonstroval sílu.

        Chlapík je o pár let starší, a má tak 10 kg víc. Je vidět, že sportuje.

        Ale kdyby na to mělo dojít, tak si to s ním klidně na pěsti rozdám.

        Jen v tomhle nevidím vůbec žádnej smysl.

        Až ho uvidím příště (doufám, že ho už nepotkám), tak hned vytáhnu mobil a začnu natáčet.

        To by zabrat mohlo.

        0 0
        • MirosPikos  

          Abys pak nepřišel o mobil a ještě nedostal po hubě.

          0 0
          • adam1  

            Bacha na to, takoví „lidi“ spíš "nelidi " klidně jsou schopni ublížit i tomu psovi a pokud to je malé plemeno tak je po něm:( Raději nereagovat/ustoupit ,oni totiž na to čekají .

            0 0
            • Jenda  

              To je přesně ono, když je člověk sám, má lepší možnosti. Se synkem se taky střežím jakéhokoliv konfliktu, byť bych mohl být 100× v právu.

              0 0
            • snas89  

              No právě…

              v okamžiku, kdy tam nejsi jen sám za sebe tak je to o dost složitější…:(

              0 0
        • oddie  

          Za takový napadení jsi ho měl sundat. A docela se divím, ze se mu pes nepověsil na nohu…

          0 0
          • MirosPikos  

            Hele úplně to vidím. Nekonfliktní člověk zůstane překvapenej a než se vzpamatuje, tak ***** na bicygelu je dávno pryč. Samozřejmě že by polovina diskutérů udělala minimálně parakotoul, přelomila mu hnáty teleskopem, vypustila duše a roznejtovala řetěz. Pakliže je to ale magor, co konflikty vyhledává, pak do dopadlo nejlíp, jak mohlo. Ono ho to jednou dožene a tvrdě narazí.

            0 0
            • oddie  

              Ale jo, je mi to jasný. Já se taky konfliktům pokud možno vyhýbám. Ale v případě takového napadení se obávám, že už by nastal „blikanec“…

              0 0
            • snas89  

              Jo..docela si to vystihl…:)

              Na jednu stranu jsem byl opravdu zaskočenej, pak když jsem přicházel k sobě..tak sem už měl zaťatý pěsti, že se na něj vrhnu a na další stranu jsem si říkal klid..nehroť to. Tyhle konflikty fakt nevyhledávám a nemám v tom řešení praxi.

              0 0
            • AussigBiker  

              +1 Ja se neperu, nehledam a nevyvolavam konfikty, takze ta tohle vubec neumim adekvatne reagovat. Kamos, co celej zivot delal judo to umi a navic nikdy neodstal pres drzku, ja bych dostal vzdycky, protoze se neumim prat :)

              0 0
            • snílek  

              Hehe, jednou jsem večer šel domů a nějakej opilec mi dal zčistajasna pěstí do tváře (šel proti mě po chodníku a najednou se ohnal). Nebyla to vůbec žádná rána, ale ušel jsem asi dalších 50m než mi to vlastně celý došlo, zrovna jsem totiž o něčem zuřivě přemejšlel :)

              0 0
            • jecnak  

              +1

              0 0
          • snas89  

            Pes?

            Mám irskýho setra – fenku a je to pravej opak, mám s ní hotovou kanisterapii a je zvyklá, že jsou lidi nadšení a jenom hladěj.

            Tu by zahnala snad i čivava:) Mám ji naučenou tak, že při jakýmkoliv problému jde za mnou a jdeme pryč.

            0 0
            • novas752  

              Tak to chce pro příště třeba Kavkazana. :)

              To by byl na silnici hned aniž bys něco řekl nebo naznačil.

              0 0
        • Sunshine 29  

          Nejsi z okolí Libuše, pán má Cannondale? Takovej starší, ramenatej chlap?

          0 0
          • vojtechposmourny  

            V okolí Libuše je C-dale snad nejobvyklejší kolo. Zvlášť v kombinaci s Bikeclinic dresem :-)

            0 0
            • Sunshine 29  

              Jo, v Bikeclinic jsem se jednou ptal na servis…

              Odpověď jakou jsem dostal mě přesvědčila, že tam nikdy nic…

              0 0
    • iron.hide  

      dobre ty, na retardov treba jedine takto

      0 0
    • -b-n-x-  

      Proste to chce mit po ruce nejakou ocelovou trubku

      0 0
    • Breakpain  

      Pokud na mě někdo vystartuje + jsem v právu (jsem docela flegmatik, věci nehrotím) a věřím si – sestřelím ho první, pokud ne, snažím se vycouvat ;)…

      Jednou jsem měl něco podobného s chalenem o chlup starším než já odhaduju na schodech – šel pěšo, já taky – on roztaženej, já totálně u kraje. Skoro mě shodil ze schodů – tak jsem si dovolil poznámku o tom, že už nemám kam uhnout. Nato následovala věta, že jsem drzej a už se mě chystal sestřelit. Takže to vzalo rychlej konec – dám Ti jednu radu – každý čeká, že půjdeš po hlavě… nedělej to.

      P.S. nikdo Ti na policajty nepočká ;)…

      0 0
      • -b-n-x-  

        Mohl bys to trochu rozvest :-) Ja si jeste dokazu predstavit tu bitku, ale co potom? Nechat toho typka lezet a odejit, nebo tam pockat na policajty, pripadne ho svazat?

        0 0
        • Pavel  

          Dorazit střelou do hlavy…

          0 0
        • Breakpain  

          Nechápu svazování, ani policajty? Nic z toho – prostě pokud mi chce někdo rozbít hubu – lepší je mu jí nastřelit první (než inkasovat). Né ho sundat do bezvědomí – to se v reálu stejně skoro nikomu nepodaří… a ani o to neusilovat…

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Nevím no… Dát první je výhoda. Na druhou stranu ta první nemusí stačit a může se stát, že agresora ještě víc nasereš. To se ale na začátku špatně odhaduje. Takže to je takový začarovaný kruh.

            0 0
            • Breakpain  

              Je, to nerikam ze ne.

              Ja si to taky s chladnou hlavou rozmyslim hned na zacatku a jezdim na jistotu – v realu jen jeden incident, ktery pro me skoncil dobre. Asi jsem mel i stesti …

              0 0
              • oddie  

                Když je čas si to rozmyslet, je to dobrý, to si to člověk většinou vyhodnotí dostatečně, že to za to nestojí, dokáže to deeskalovat, uhrát. Ale když se to semele v mžiku… Mně se naštěstí nikdy nestalo, že by z toho byla rvačka, ale pár situací už za život bylo, a zřejmě jsem v tom okamžiku vypadal tak zuřivě, že vycouvala ta druhá strana, prostě od toho útoku upustil. Zpětně pak člověku dojde, že naštěstí tak, mohl by z toho být *******, ale v tu chvíli – brrr.

                Edit – ještě poznámka. V tu chvíli jsem absolutně neřešil, jaký ten protivník vlastně je, jestli má o 10kg nebo co… takže by mě možná třeba složil, těžko říct, když má člověk čas na rozmyšlení předem, tak to vyhodnotí, ale v krizové situaci vůbec.

                0 0
              • MnemonicJ  

                měl jsem kolegu, kterej startoval hned na první našlápnutí. Asi to taky nemlě v hlavě úplně srovnaný… Jednou ho nasral týpek ve městě nějakým manévrem, tak mu cosi ukázal přes okýnko a jal se odjíždět. No nicméně milej týpek se nedal, šlápnul na to a jel za ním až do práce. Kolega vystoupil z auta, týpek taky a hned potom mu dal ránu na bradu. Než se kolega rozkoukal, tak byl pryč…

                0 0
                • Breakpain  

                  To ani neviděl, že za nim jede? Šikula ;)… Ale mohl si zato sám, já se tomu snažím předcházet… lepší ustoupit, než se zbytečně servat.

                  Každopádně to, co tu píšu zakládám na dvou bodech – nejsem silniční blecha a mám závodní historii ve full kontaktu ;)…

                  0 0
                  • sparrow_cz  

                    Ale tak na internetu je každý super bojovník ověnčený tituly :D

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Já tohle tak nějak neřeším, ani tady, ani v reálu ;)… Je mi to celkem jedno, ono se to pozná, až dojde na lámání chleba ;)…

                      0 0
                      • Wojtkingson  

                        Jj člověk si může myslet co chce, ale ve finále až při dotyčné situaci člověk pozná, jakým způsobem reaguje.

                        0 0
                        • Jenda  

                          To sice jo, ale člověk kterej dělal nějakej „bojovej“ sport je z případnýho násilí míň překvapenej a nerozhodí ho psychicky že ho někdo praštil/chtěl praštit a nebo že on někoho praštil. Takže i když nebudeš od přírody mlátička, zvyšují se tvoje šance už jenom díky psychice, jedno co v reálu umíš nebo ne.

                          0 0
                  • MnemonicJ  

                    Jo, viděl ho. Bylo mu divný, že jede neustále stejnou cestou. Nicméně čekal asi jen slovní konflikt. Borec to asi viděl jako ztrátu času, tak mu jí rovnou natáhnul :)

                    0 0
            • mr.garisson  

              Teleskopem musíš srovnat každýho a to napoprvé. Pěstma to je jiná… to chce mít grif a dobře se trefit. :)

              0 0
    • kyl  

      Šel bych do toho,pokud mě někdo napadne,ztrácí nárok na vlastní život.

      0 0
    • Barak  

      Lidi jsou fakt magoři.

      Kdyby se to stalo mě, záleželo by, v jaké náladě by k tomu došlo. Po nějakém výživném dni v práci, navíc, pokud by mě napadl jako tebe, asi bych ho sundal. Pokud by měl ale o 10 kg více a vypadal vysportovaně, asi bych to i po blbém dni v práci kousnul.:-)

      edit: doufám, že dotyčný cyklista to tu čte a bude mít koule nahodit svojí verzi příběhu.:-)

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Takže po blbém dni bys sundával, ale jen slabšího. To je ještě málo blbý den, pol fakt blbém dni bys šel do každého :)

        0 0
        • Barak  

          Zase tak blbý dny, abych si nechal rozbít držku, v práci nemívám.:-) Neříkám slabšího, ale alespoň sobě rovného. Ačkoliv, to je taková teorie od klávesnice. Kdyby po mě někdo vystartoval a ještě bych se cítil být v právu, kdo ví, jestli bych neměl rudo a mozek vypnutý.

          0 0
    • milan.v  

      Ty jo a to jsi tentokrát nebyl se mnou, který tyto situace přitahuje jako magnet… ;o) Nemám rád neomalené a drzé chování omezující druhé…

      Obdivuji tě, že jsi vydržel, já bych to asi nedokázal…

      0 0
    • Wojtkingson  

      Kde se ti to stalo ulice atd? Jezdí tam pravidelně?

      0 0
      • snas89  

        Vyšehrad – takže vlastně i kousek od toho Pankráce, co Tomcat zmiňuje.

        Nevím, dnes jsem šel trochu později, ale ano…časem by to odpovídalo, že jel do práce.

        0 0
    • Tomcat  

      Borců aď model vysportovaný, nebo „auto*mat závodní uzenáč“ potkávám na chodníku na Budějovické a Pankráci až dost. Zatím jsou v menšině a do roztržky zatím nikdo z nich nešel. Ono ohledně bitky, někteří lidé jsou různí a jsou i takový no prostě musíte je jedině vypnout jinak jsou stále agresivní ikdyž jsou každou chvilku na kolenou. .

      0 0
      • Davidakta  

        Prostě když se na to necítíš tak je lepší do toho nechodit.prvni ranou můžeš zapůsobit,ale taky rozvášnit bejka

        0 0
    • Davidakta  

      Taky je možnost,že se ti zítra omluví.

      0 0
    • sparrow_cz  

      Zdá se mi to celé vymyšlené, ale řekněme, že není..

      Napadl tě, tak jsi se měl bránit. Ale chápu, že pro spoustu lidí je fyzické násilí nepředstavitelné. Policii asi nemá smysl volat, pokud nemáš nějaké zranění.

      0 0
      • Tomcat  

        Policii má smyl volat i bez zranění, jenže ani tak to není tak jednoduchý. Omezování osobní svobody, slovo proti slovu a celková průkaznost atd… hlavně nečekej, že on bude čekat.

        0 0
      • blaza84  

        Dát mu do zubů, zmrdovi.

        Bohužel z takového konfliktu nikdy nevyjdeš jako vítěz. I když bitku vyhraješ, tak stejně asi nějakou újmu taky utrpíš a navíc hrozí, že zmrdovi ublížíš a budeš se pak hájit. To jsou ty lepší varianty. Pak hrozí, že na budku dostaneš ty.

        Ale když se bude zrmdům uhýbat, tak si budou dovolovat čím dál víc.

        Nastříkat mu slzák do ksichtu by bylo fajn řešení.

        0 0
        • AussigBiker  

          Prave, to jsou dneska ty zkurveny lidsky prava dneska :). Po pravu mu das do drzky, i kdyz jses lidsky v pravu, no ale pak budes platit nemocenskou, oplejtacky a tak…

          0 0
        • Wojtkingson  

          Kdy vlastně člověk může přiměřeně použít pepřák? Neznám vůbec teorii k tomuhle… Resp musím dostat ranu, nebo se cítiti ohroženě, varovat nějak, ať se ke mně nepřibližuje?

          0 0
          • sparrow_cz  

            Dokud trvá útok, na tebe nebo na jiného člověka, můžeš použít přiměřenou obranu. Takže dokud trvá útok pěstmi, tak můžeš pepřák s klidem použít. Důležité je tam to slovo trvá. Pokud ti někdo dá facku a tím to skončí, tak ty se mu pepřákem mstít nesmíš. Zhruba takto je to v praxi i v zákoně.

            0 0
            • Wojtkingson  

              A útok je co? Když se k Tobě evidentně někdo blíží a ty ho varuješ, ať se nepřibližuje, můžeš ho použít, pokud neuposlechne Tvou výzvu?

              0 0
              • novas752  

                Na to je právě pepřák dělanej, ne?

                Když už do tebe někdo buší, tak budeš plechovku už vytahovat těžko.

                0 0
              • sparrow_cz  

                Není to počítačová hra, kde máš pravidla jasně dané :) Každý takový případ, pokud se dostane před soud, se posuzuje individuálně. A hádám, že judikátů ve kterých se posuzuvala tebou popsaná situace, bude dost málo.

                0 0
            • blaza84  

              Po facce jistě pepřák použít můžeš. To máš čekat, jestli nepřijde další? A pak další? Pokud útočník půjde pryč a ty ho dostihneš s cílem mu to oplatit, pak už to nutná obrana není. Ale co můžeš, tak zkusit ho zadržet „přiměřeným způsobem“ do příjezdu policie, na to právo máš.

              0 0
              • sandy1  

                Zadržet ti zákon umožňuje to ano ale pachatele trestného činu. Pokud nejsi kovany v právu jak rychle rozeznas jestli spáchaný přečin je přestupek, nebo trestný cin. V opačném případě a s dobrým právníkem by mohlo jít o omezování osobní svobody s tvoji strany.

                0 0
                • Wojtkingson  

                  Pachatele trestného činu nebo podezřelého z trestného činu? V případě číslo jedna bys musel být soudcem a i Policie by při zadržení defacto musela mít jistotu, že se z toho dotyčný nedostane, jinak by mohla mít oplétačky…

                  0 0
                • blaza84  

                  OZ, paragon 14

                  (1) Každý si může přiměřeným způsobem pomoci k svému právu sám, je-li jeho právo ohroženo a je-li zřejmé, že by zásah veřejné moci přišel pozdě.

                  (2) Hrozí-li neoprávněný zásah do práva bezprostředně, může jej každý, kdo je takto ohrožen, odvrátit úsilím a prostředky, které se osobě v jeho postavení musí jevit vzhledem k okolnostem jako přiměřené. Směřuje-li však svépomoc jen k zajištění práva, které by bylo jinak zmařeno, musí se ten, kdo k ní přikročil, obrátit bez zbytečného odkladu na příslušný orgán veřejné moci.

                  Řekl bych, že pokud mi někdo např. bezdůvodně nabančí a pak by chtěl vzít roha, tak se za ním můžu vydat a zpacifikovat ho. Pokud dotyčný neskončí na áru, tak asi ok :)

                  0 0
                  • -b-n-x-  
                    1. – to by me zajimalo jestli se nekdy stalo, ze by zasah verejne moci prisel vcas :-)

                    ad posledni veta: chodi se s prostrelenou nohou na ARO?

                    0 0
                  • jirkacv  

                    Jen si moc neumím představit, že mi někdo nabančí, a já se ho pak vydám pronásledovat a pacifikovat :)) Kdybych ho mohl zpacifikovat, tak by nejspíš nedošlo k tomu nabančení :)

                    0 0
                    • blaza84  

                      Třeba máš v rukách nákupní tašky :) Útok může přijít nečekaně, nebo jsi třeba prohrál „první kolo“, ale utéct ho nechceš nechat :) Nebo útočník dostal po právu, při obraně napadeného, do držky, tak se rozhodne utéct, a napadený to chce dořešit a předat ho policajtům, protože má třeba natrženou bundu atd … :)

                      0 0
                    • -b-n-x-  

                      Naprosto klasicka situace v holywoodskem filmu. Vetsinou ve finalnim souboji uz to vypada na hrdinuv konec, ale ten se pokazde nejak zmatori (nezavisle na typu poskozeni), a padoucha zpacifikuje :-)

                      0 0
                      • kyl  

                        Mě se na těch filmech nejvíc líbí to jak toho šmejda třeba srazí nebo postřelí a místo toho ho dorazit,raději zdrhnou.On se zmátoří a oddělá nakonec je.

                        0 0
                  • kyl  

                    Takže podle (1) můžu toho šmejda přiměřeně odprásknout a nečekat na poldy,stejně by dojeli pozdě.

                    0 0
            • -b-n-x-  

              Tohle prilis nechapu. Sem myslel, ze peprak muzes pouzit skoro vzdycky. Dyt to zpusobi mensi skody nez normalni facka. A na obranu mi to prijde jako velmi efektivni nastroj.

              0 0
            • sandy1  

              Nutná obrana a krajní nouze. Odvracis hrozící utok, pak tvé jednání nesmí pokračovat po odvrácení a nesmí byt horší následky. To zn. ze odrazis a nepokračujes. Nebo odvracis trvající útok a pak se posuzuje, jestli šlo udělat vše jinak. Ale při trvajícím útoku lze v nutném případě použít i věci, které jsou jinak trestné. Nesmis ovšem byt osoba, která je z povahy povolání nucena trpět příkoří. Vše zjednodušeně řečeno, aby jsme se do toho nezamotali.

              0 0
              • onuce  

                osoba, která je z povahy povolání nucena trpět příkoří Tomu nerozumím. Ačkoli vlastně jsem osoba, která je z povahy nucena trpět příkoří.

                0 0
                • petrun  

                  To jseš nucen trpět pouze když jsi ve službě. A i tehdy se jedná pouze o nadávky, případně plivání, natáčení na mobil a jiné prkotiny. Pokud jseš polda, tak v okamžiku kdy na tebe osoba vztáhne ruku automaticky končí na zemi v poutech!

                  0 0
                • HonzaRez  

                  Jsem taky taková osoba, kde se mám hlásit o odškodnění nebo pravidelné dávky…?

                  0 0
          • blaza84  

            https://cs.wikipedia.org/…C3%A1_obrana

            Wiki: „Nutná obrana je takové jednání, kterým je odvracen přímo hrozící nebo trvající útok na zákonem chráněný zájem nebo na určité subjektivní právo.“

            Když po tobě někdo vystartuje s cílem ti ji vrazit, tak se můžeš adekvátně bránit, čili rána pěstí, nebo použití pepřáku by mělo být ok a na první ránu od útočníka čekat nemusíš. Akorát se ta bezprostřední hrozba útoku může blbě prokazovat, pokud nejsou svědci. Pro případ, že by ti nutná obrana nebyla uznána, má pepřák výhodu v tom, že tím nezpůsobíš žádné zranění, za které bys mohl být popotahován (max tak pokuta za přestupek proti občanskému soužití).

            0 0
            • onuce  

              A jak ten pepřák nejlépe vozit, aby byl pohotově?

              0 0
              • Morchella  

                Já ho mám připnutý gumičkou na popruhu batohu v místě u žeber. Je vždy při ruce a dá se rychle použít levačkou i pravačkou. .

                0 0
                • jIrI___  

                  Taky tak. Případně ho nosím/vozím na ramenním popruhu batohu, tam je taky hned po ruce.

                  0 0
                  • onuce  

                    Mohli byste vyfotit přesný způsob uchycení? Moc prosím. Dlouho marně vymýšlím, aby to drželo, nepřekáželo, zároveň však šlo rychle vyškubnout… Trochu protichůdné požadavky…

                    0 0
                    • figur  

                      Už dlouho jsem tě chtěl navštívit, ale teď mě to nějak přešlo…

                      0 0
                    • Morchella  

                      Přiložím sprej k ramennímu popruhu v dolním úzkém místě a zaklesnu za něj gumičku, obtočím ji kolem popruhu, objedu s gumičkou kolem pepřáku a vracím se zpět okolo popruhu a gumičku zaklesnu za sprej. Počet otočení závisí na délce gumičky a šířce popruhu. Když to moc utáhneš, tak se deformuje popruh a pepřák nelze lehce vyndat.

                      0 0
            • mikub  

              Pokud není dotyčný astmatik, tak je pepřák ok. Kdyby byl, tak mu alespoň zavolat záchranku, ale pak už bude všechno komplikovanější a návštěvě policejní stanice se asi nevyhneš.

              0 0
      • Breakpain  

        Hele, někdo prostě zamrzne…

        0 0
      • milan.v  

        Není to vymyšlené…

        0 0
    • 2. Bóďa  

      Už na kšš, jsi ho měl poslat do ******.

      Nechceš půjčit zítra na venčení? Tady je ještě štěňátko, ale teď už rám určitě rozžužlá. :D

      0 0
    • volyn  

      Ja jsem zazil agresi opravdovou jen jednu. V Uvalech na cyklostezce kde jsme sli 4 dospeli se tremi detmi jeden v kocarku a dalsi 3 a 4 roku na kolech. V protismeru se ritil na nejakem strasnem 20 letem authoru borec. Decka rozjezdene, my na te uzke ceste s kocarkem zabirali skoro polovinu a borce nenapadlo zpomalit. Krikl jsem na kluky (byli 15metru pred nama), at se zastavi s kolem a nehybou se,ze ten pan co jede je urcite objede (byl od nich taky asi 30–40m). Namisto toho zacal ten clovek rvat jak nepricetny (na 3 lete dite) " z cesty, z cesty, ***** z cesty" a jeste prislapoval idiot. Mojeho kluka sestrelil ten odletel dva metry, rev jak svina. Kontroloval jsem kluka, ale byl cely jen v soku. Ten chlapik zacal nadavat neco o fakanech a poprve v zivote jsem ji nekomu natahl. Dostal ji do sisky, jak byl dole z kola tak dostal jeste kopanec do řiti, kdyby neodjel tak ho zabiju jaky vztek se ve me nahromadil.

      Nekteri lidi jsou fakt mimo. Hlavne ja vubec nemohl uverit, ze kdyz stoji nehybne dite v ceste a muzes ho pohodlne zleva i zprava objet, tak to do nej smad umyslne napalis. To me fakt hlava nevzala. Mel s kolem metrak a mohl ho zabit.

      Kluk nastesti ok, jen v soku. Ale pamatuje si to jeste i po dvou letech.

      0 0
      • Jenda  

        No, to bych fakt zažít nechtěl. To je přesně ten moment kdy bych asi překročil (resp. se o to snažil :) adekvátní hranici :-/

        Ale zase na nepříčetnost by se to asi uhrálo snadno :-)

        0 0
      • -b-n-x-  

        Obcas si predstavuju, ze nejaky „borec“ sestreli dceru. A uvazuju jak bych se asi tak zachoval. Jestli nejdrive resit jeji stav (urcite ano), anebo chytit „borca“ a …

        0 0
        • Luwa  

          První děcko , ale nejspíš onen člověk mezitím odjede.

          0 0
      • Lenka.05  

        Tohle se stát mně, tak medvědice je proti mně neškodný plyšák. Poměrně dost kokotů tohoto typu potkávám na chodíku u Kauflandu na Vypichu směr Bolívarova, tam je slepá silnice a pokud chceš projet na parkoviště a dál, tak musíš po chodníku. Z jedné strany zeď, z druhé trávník, ale je tam pár velkých šutrů. Chodím vždy při kraji chodníku a stejně je hodně cyklistů, co mně ometou bez zpomalení a jsou to centimetry. Vždycky, když tam jdu, tak jsem už předem přichystaná na možný střet :) Když to tu tak čtu, tak si na příště pořídím nějaký paralyzér :)

        0 0
        • onuce  

          Opět otázka: kde jej budete nosit? Stejně jako případně pepřák, a to nehovořím o jízdě na kole. Přec jej vždy nebudete před inkriminovaným místem lovit z kabelky, přičemž Vám navíc vypadne peněženka, a pak zas vracet. A po celou dobu tam poskakovat s paralyzérem v ruce, občas varujíc korónou…

          0 0
          • perutacka  

            Pepřák v kabelce je člověku platný jako mrtvému zimník. Ideální je – když se např. ženská vrací později večer domů nebo prostě se jí něco nezdá (my na to máme něco jako radar, to je fakt) – mít pepřák v ruce a tu v kapse případně když má člověk delší rukávy, nemusí dávat ruku ani do kapsy. Nebo aspoň klíče od baráku jako boxera – mířit na hlavu, udeřit a zdrhat (případě když to situace dovolí, přidat ránu kolenem do rozkroku/brady + pár kopanců, aby se jen tak nezvedl a nemohl oběť pronásledovat). :)

            0 0
            • -b-n-x-  

              No a tak není lepší jít rovnou s odjistenou pistoli? Pohybovat se takovým tím způsobem jak to známe z akčních filmů. A ještě mít aspoň dva zásobníky po kapsách a dalších 5 v kabelce.

              Do agresora poté vypálit jen dvě až tři rány – možno více dle potřeby. Ale určitě být připraven na dalšího agresora.

              0 0
              • jIrI___  

                Doporučuju návštěvu určitých částí Ostravy. Stačí klidně blízké okolí centra v podvečer, to si pak člověk tak nějak automaticky osvojí nošení pepřáku tak, jak ho popsala perutacka :)

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Jo, ja to chapu. Kdyz jsem chodival pozde z prace, tak jsem mival peprak normalne v ruce a obcas jsem ho i pouzil cvicne na nejaky sloup, popelnici, atd… Aspon abych videl, ze stale funguje.

                  0 0
                  • onuce  

                    To je dobrý nápad, občas jej cvičně stříknout pro ověření funkce. Nebo třeba bych mohl lehce fouknout na steaky.

                    0 0
                  • Pavel  

                    A fungoval na ten sloup, popelnici?

                    0 0
              • blaza84  

                Co píše perutacka jsou základní zásady sebeobrany a není to nic paranoidního, protože stát se terčem nějakého útoku není bohužel až tak nereálné. Divných lidí, zvláš't v některých místech v určitou dobu, je požehnaně. A zbraň, kterou nedokážeš rychle a efektivně použít, je na nic. Na dně kabelky je pepřák fakt platný úplně stejně, jak doma ve skříni.

                0 0
                • karliner  

                  Tak jenom doufám, že kdybych ji náhodou potkal, že se jí budu „zdát“ a nenakouří mne klíčema do obličeje, nenakopne do koulí a při odchodu středem nevystříká pepřákem..

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Treba by to na YT ziskalo dost shlednuti ;-)

                    0 0
                  • blaza84  

                    Nesnaž se při cestě z hospody objímat nebo osahávat cizí holky a budeš v pohodě.

                    0 0
                    • karliner  

                      O tom nic nepsala. Psala nebo prostě se jí něco nezdá

                      0 0
                      • blaza84  

                        Mít pepřák v ruce v případě, že se jí něco nezdá.

                        0 0
                        • karliner  

                          Fajn. Proto jsem psal, že kdybych ji náhodou potkal, tak že budu doufat, že se jí budu „zdát“, aby mne neotevřela klíčema, nezkopala a nevystříkala pepřákem. Co přesně jsi na tom nepochopil?

                          0 0
                          • blaza84  

                            Mít pepřák přichystaný v ruce (schovaný v rukávu, nebo v ruce, která je strčená v kapse) ještě neznamená, že ho musí použít.

                            Tvl mám to zapotřebí?? :-D

                            0 0
                          • Pavel  

                            Taky vás po sexu tak děsně pálí oči od pepřáku?

                            0 0
                      • perutacka  

                        To by ses divil, v kolika případech napadení/znásilnění oběť vypoví, že jí v dané situaci „něco říkalo“ aby si dávala pozor, jenže ona tento „varovný hlásek“ ignorovala. Nejde o to, kropit kolem sebe pepřákem každý kandelábr, ale o to, být připraven ho použít :)

                        ps: já stejně raději preferuju ty klíče, je to takové „naturálnější“ 3:)

                        0 0
                        • Carloss  

                          naturálnější, ale úplně k prdu. Opravdu si myslíš, že chlapa (nebo psa) odrovnáš tím, že mu do obličeje zacinkáš klíčema?

                          0 0
                          • petrun  

                            Pokud druhou rukou trefiš dobře bradu tak jo :-D

                            0 0
                          • karliner  

                            Jak tady čtu to vlákno, tak spousta přispěvatelů jen díky nedostatku času (který věnují jízdě na kole nejspíš) nevyhrává turnaje UFC…

                            0 0
                          • perutacka  

                            Pokud nazýváš cinkáním ránu do gezichtu pěstí vytuněnou klíčema, pak ano. Nebo to aspoň člověku poskytne dostatek času na útěk/nutnou obranu/přivolání pomoci.

                            0 0
                            • Breakpain  

                              A uz jsi to zkousela? To je jen otazka, ne ironie. Jako zenska, pokud nemas prvni dobrou… Nevim, no…

                              0 0
                            • gerrard  

                              A uz takovou „vytunenou“ pesti zkouselas do neceho prastit? Ja jen, aby sis nakonec neublizila vic, nez kdybys v ni nic nemela.

                              0 0
                              • -b-n-x-  

                                Tak treba ma ty klice v podobe rukavicky.

                                0 0
                              • blaza84  

                                Ruka v pěst, svazek klíčů sevřený v dlani, mezi prsty směrem dopředu trčí klíč. Při úderů do obličeje velmi nepříjemná zbraň.

                                0 0
                                • dědek mohy  

                                  Velmi rozšířená myšlenka, která ovšem není úplně správná. Je větší šance, že si člověk sám rozřeže ruku, než že druhému rozpárá obličej…

                                  0 0
                                  • blaza84  

                                    Svazek klíčů na kroužku udělá určitě v dlani víc škody, než hrot klíče v obličeji … :) Ale tu o Karkulce mám radši :)

                                    0 0
                                    • dědek mohy  

                                      Trefit někoho přímo tím klíčem do obličeje není tak jednoduché. Pro vás asi překvapivě si to protivník většinou nenechá líbit a učiní nějaký pokus na obranu, nebo úhybný manévr. Takže je velká šance, že tím klíčem netrefíte citlivé části těla. A pokud trefíte něco tvrdého co protivníka nesloží, tak budete v nevýhodě, jelikož budete mít ruku bolavou a potrhanou od zoubků a hran na klíčích a proti sobě nasraného agresora…

                                      Schválně si zkuste udělat to co navrhujete, dejte si klíče mezi prsty a jen se třeba opřete o stůl. A uvidíte, co ten klíč mezi prsty udělá. A při představě silné rány…no, já by to teda nedělal

                                      0 0
                                • gerrard  

                                  Uz s tim zkusils nekam prastit? Treba do boxovaciho pytle?

                                  0 0
                                  • blaza84  

                                    Nesmíš praštit. Musíš bodat.

                                    0 0
                                    • gerrard  

                                      :))))))))))))) aha

                                      0 0
                                      • blaza84  

                                        Zasekla se ti na klávesnici závorka? Sebeobrana učí i to, jak v případě, že zrovna nejsem ozbrojen, využít jako zbraň jiné předměty, které jsou po ruce, a klíče mohou být jedním z nich. Bodanec do oka, nebo blízko něj, může poskytnout čas na útěk. Asi lepší, než pěstičky. V každém případě to chce fyzickou i menální připravenost a štěstí. Nikdo netvrdí, že to je zaručený způsob, jak se holka ubrání chlapovi.

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          +1, však už i pan Landa o tom kdysi dávno zpíval:

                                          //"A že jsi slabší tak na to ser

                                          předměty různý do ruky ber

                                          ukaž mu názorně že ho máš dost

                                          vždyť si začal měj na něj zlost."//

                                          0 0
                                    • Smazaný účet  
                                      0 0
                                      • Pavel  

                                        jj, přesně jak píšeš. Glock je Glock. ;-)

                                        0 0
                                        • Martin  

                                          A OICW je OICW :)

                                          0 0
                                          • Pavel  

                                            Není to už na takové to domácké nošení trochu moc? :)

                                            Proč už ne rovnou atomový granát? :-D

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              To nadělá moc bordela…

                                              0 0
                            • Carloss  

                              Reálně je tohle IMHO fakt nesmysl akorát si tak sama ublížíš. já jsem všechny ženy v mém okolí obdaroval pepřovým sprejem. S sebou ho nosí asi jen ta moje (to už je jejich volba) a ta ho nosí vyloženě v ruce v kapse. I tak si nedělám moc iluze o reálné využitelnosti, ale smysl to má dle mě teda mnohem větší než nějaké klíče.

                              0 0
                              • gerrard  

                                Ja si teda stejne porad myslim, ze nejlepsi co muzes kazdeho naucit je zacit okamzite zdrhat a jecet. Nepustis si tak potencialne nebezpecneho cloveka do vetsi blizkosti, kde uz je to pokazde slozite. Pokud uz si nekoho pustis tak blizko, ze na tebe muze sahnout, tak uz jsou ti vsechny pepraky a klice v ruce celkem k nicemu.

                                0 0
                              • perutacka  

                                To máš pravdu – na chlapovi nezkoušela – oni se totiž dobrovolníci na tohle hledají dost těžko :D Každopádně jakákoliv akce (souhlas s Gerrardem níže – když můžeš, vždycky radši zdrhni) je podle mě lepší než nic. Je to buď a nebo – onen „násilník“ totiž nemusí předpokládat, že by se oběť mohla bránit – čili ho tím překvapíš/na chvíli vyřadíš z provozu a máš šanci utéct.

                                0 0
                • -b-n-x-  

                  Ale tak ja s tim souhlasim. Na druhou stranu, v nekterych lokalitach by mozna nebyl od veci i ten mnou popsany postup :-)

                  0 0
        • -b-n-x-  

          A jak velké tam jsou ty šutry?

          0 0
      • jIrI___  

        On je ******* i v tom, že mnohdy rodiče křičí na děti, ať zůstanou stát, ale dítko si to rozmyslí a pohne se rovnou do dráhy, kudy ho člověk plánuje objet. Ale že se cyklista zachoval jako ****, o tom žádná.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Jako ****? To je teda dosti slabe oznaceni. Kdyz si predstavim, ze jedu na kole, a s predstihem vidim nejake deti na trase pred sebou, ale presto neudelam nicc proto abych zminimalizoval moznost srazky – tak bych si o sobe musel myslet, ze jsem fakt ten nejvetsi kokotsky **** a curak. A kdyby se mi neco takoveho stalo jako tomu cyklistovi, tak se budu pred rodicema pokorne sklanet na zemi, prosit o milostive odpusteni, a budu se zajimat o to jestli se deckovi neco nestalo. To, ze se borec snad jeste chtel nejak bit, nebo co, to ukazuje, ze to musel byt fakt unikatni hajzl.

          0 0
          • Martin  

            Třeba to byl ******* bez řidičáku. Pokud se nepletu, tak jedna z otázek v testech na papíry je, co uděláte, když vám zpoza zaparkovaných aut vyskočí míč… čili děcka na obzoru.

            0 0
            • kyl  

              Přidám plyn ať to místo projedu dřív než tam ti parchanti doběhnou.:-D

              0 0
            • plevka  

              taky nemám řidičák, ale když vidím skřety na obzoru, okamžitě brzdím ;)

              0 0
        • Barak  

          Jaký *******? Jsou to prostě děti. Musíš počítat s tím, že se chovají nepředvídatelně. A abys neřekl, že dělám chytrého, posypu si hned sám hlavu popelem a udělám ze sebe kreténa. Takže to ber tak, že to je podepřená vlastní zkušeností.

          Už jsem to tu jednou psal. Jeli jsme s kámošem ze švihu po cyklostezce, bylo už dost pozdě odpoledne, takže trochu šero, ale pořád celkem dobrá viditelnost. Po straně šla paní s cca 4 letým děckem za ruku, šli úplně u kraje. Jinak málo lidí. Jel jsem první, přejel jsem na opačný kraj, trochu zpomalil, ale pořád jsem jel cca 25 km/hod. Stezka byla celkem široká a šli v klidu, děcko nijak neblblo nebo tak něco, nepředpokládal jsem tedy, že by se něco mohlo stát. Navíc jsem si řikal, že nám celkem hučí pláště, takže je ani nijak nepřekvapíme. No, jenže to byl zřejmě ten problém. Jakmile jsme dojeli téměř na jejich úroveň, děcko se najednou vyškublo a z nějakého důvodu se snažilo na poslední chvíli přeběhnout na opačný kraj, kudy jsme právě jeli. Na reakci nebylo moc času. Vzal jsem za brzdy, ale nestačil jsem už přesunout těžiště za sedlo. Nevím nakolik jsem zpomalil, ale děcko jsem nabral přímo a přelétl přes něj salto. Samozřejmě následoval hysterický brek, ale naštěstí to byl jen šok a jinak z toho nebyla ani odřenina. Matka kupodivu byla v pohodě a ještě se omlouvala. Jasně, technicky vzato jsem za to nemohl, ale stejně jsem měl blbý pocit, že jsem měl jet pomaleji. Od té doby si dávám mnohem větší pozor. A od doby, co jsem fotr, se zpětně divím, že ta ženská byla tak v klidu.

          0 0
        • Carloss  

          Klasika :) Dítě jde/jede ve předu, drží si svou dráhu ± 0,5m ale po hysterickém řevu rodiče- ať uhne- zpanikaří a uhýbá přesně do cesty.

          0 0
    •  

      Kecáš … :( a dalsi achtylove se na to chytili.

      0 0
      • Jenda  

        takže jsi to byl ty, že víš že kecá? :-)

        0 0
        • -b-n-x-  

          :D :D :D

          0 0
        •  

          Keca nekeca, no jak se to vezme. Popsal sve fantasmagoricke predstavy …

          Jak uz bylo vyse nastreleno, z lekarskeho hlediska bych doorucoval vice jezdit, mene vencit a hlavne si „ho“ poradne vencit ;)

          0 0
          • milan.v  

            Tak hlavně, jestli se tím řídíš ty sám… ;o)

            0 0
            •  

              Rozumim ti kam smerujes ale podooboji neprijimam :)). Zkus nahodit udicku na toho fantasmagorickeho tvoritele teto stjupid temy.

              0 0
          • snas89  

            Já bych ti zase doporučil se lékařským hlediskem moc neohánět a začit se studováním češtiny…

            0 0
      • milan.v  

        Nekecá…

        0 0
    • moskyttt  

      Kecá nekecá, zažil jsem jednou „jen“ slovní přestřelku s chlápkem který vozil po chodníku na mašině synka. Že jako chodci museli uskakovat do silnice mu přišlo normální.

      0 0
    • Madtomas  

      Chyba, melo byt rameno v momente kdy rekl ksss :)

      0 0
    • meecrob  

      snas89 mohu vědět kde přesněji se to stalo?

      0 0
      • snas89  

        vyšehrad, u jedličkova ústavu

        edit: ta silnice, co vede skrze vyšehrad. nemyslím to jak se zajíždí k novým budovám jedličkova ústavu u tenisových kurtů…

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak to je jasný, to byl nějakej magor…

          0 0
          • Pavel  

            Nebo pražák… :)

            0 0
            • milan.v  

              To ti řeknu rovnou, touto nemocí to nebude…

              0 0
            • Sunshine 29  

              Jen jestli nebyl z Havru :)

              0 0
              • Pavel  

                Ale p*ču. :)

                0 0
              • -b-n-x-  

                Hele, já myslím že to byl Těšiňok :-)

                0 0
                • Mig_all  

                  Spíš Kurviňok, tam jsou dobří myslitelé… Ale není tomu tak dávno, co si snad celá republika delala srandu z Bruntálu. Nikdy jsem nepochopil proc (nejsem odtamtud)…

                  0 0
                  • Pavel  

                    Páč tam maji zubaté žáby..

                    0 0
                  • snas89  

                    Prijde pekna pani na vysetreni ke gynekologovi. Sedne na kreslo a ten sotva co ji zacne prohlizet zvola: ty jo to je bruntal jako svina! Ona se vycitave podiva on ze fakt, ze to musi ukazat kolegovi.

                    Ten prijde a taky: hned jak ji zacne prohlizet tak zahlasi: ty vole, to je bruntal jako svina.

                    To uz ji neda a zepta se co to ten bruntal je?

                    Aaale, takova hrozna dira v peknym okoli.

                    (To jsem slysel hidbe let zpet)

                    0 0
                  • AussigBiker  

                    Protože Bruntál je horší než bahno a vládnou tam děti. Psali v příručce normalizačního zpěváka. Ozzák :-)

                    0 0
    • Sunshine 29  

      Měl jsi ho seřezat, nic jinýho si takový hovado nezaslouží…

      0 0
    • kiwaf  

      Vozim/nosim peprak, nikdy jsem ho jeste nepouzil a doufam, ze ani nebudu muset. Vlastne ani nevim, jestli bych ho dokazal vubec pouzit, uz se vidim jak stojim jako oparenej a jenom koukam co se to ***** deje :)

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • onuce  

          Již jsem se lekl, že tomu tak skutečně je a pepřák bude spíše rizikem pro mne samotného, než agresora… ale teď vidím kdo to píše a ulevilo se mi. Moc Vám nevěřím, myslím, že se většinou jen pokoušíte škádlit a rozdmýchávat…

          0 0
          • Vilém  

            Malem to smrdi samomluvou.

            0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
            • onuce  

              Aha, areololo… prostě mlha. Rozumím, to je tedy možné. Kupuji jen ten proud.

              0 0
            • tom xtr  

              S aerosolem je to jak píšeš – naprd. Navíc pepřák má určitý zpožděný účinek, to je docela problém a pokud je útočník napumpovaný adrenalinem, tak ho to nezastaví. Není to všemocná obrana – nepřeceňovat.

              0 0
            • petrun  

              Aerosol je dobrý na psa který běží vedle kola. Stačí držet spoušť a nemusíš mířit. Čokla to po chvilce přestane bavit (vlastní zkušenost). Na osobu je lepší gelový pepřák. Jeho výhoda je mimo jiné i v tom, že ho lze použít i v uzavřeném prostoru.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Neuhnu, případně doplním poznámkou, že silnice/cyklostezka je vedle. Posledně borec téměř spadl mezi parkujici auta a neřekl ani popel. Bitku mi ještě nikdo nenabízel, to bych se rozhodl dle momentální chuti a nasranosti. Sám jezdím po chodníku hodně, ale respektuji chodce a klidně zastavím, zpomalím na jejich tempo nebo sjedu bokem.

      0 0
      • Pavel  

        Jenže ty už od pohledu vypadáš, že agresor by dostal docela slušně na budku! ;-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jednou večer na procházce na sídlišti na chodníku…proti nám ze sedla na MTB frčí debil s šátkem na ksichtě a z repro puštěná nějaká „hudba“. Když viděl lidi, tak spíš najel ke prostředku, já mu uhýbat nehodlal, štrnkli jsme si o sebe ramenem, načež hrdina začal řvát „co je pyčooo“, smykem se otočil a rozhodl se do mě narazit. Uhnul se mu, borec málem hodil tlamu, spadl mu řetěz. Začal monolog „Co je pyčo, co je pyčo, co je pyčo“. Na radu o použití silnice reagoval „já pojedu kde chci pyčo“. Když jsme začali vytáčet PČR, tak rázem si nasadil řetěz a už ho nebylo.

      Moc příjemné to nebylo, když byl cca 2 hlavy vyšší a měl jsem tam dámskou společnost.

      0 0
      • Madtomas  

        Ja to nechapu, cos myslel ze se stane? Na tyhle typy plati bud jit z cesty a drzet hubu nebo neuhnout, ale pak pocitat s tim ze to skonci rvackou. Jit do stretu s nekym kdo je evidentne magor a doufat ze to jen tak prejde je strasne naivni. Neber si to osobne, zakladatel vlakna udelal tu stejnou chybu :)

        0 0
        • Barak  

          Když jde o samičku, rozum jde stranou.:-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Já neuhnul, ale hubu jsem držel :D Co se týče snížení rizika konfliktu, máš pravdu. Možná jsem vůl, ale nejde mi do hlavy princip, že by se debilům mělo za každou cenu uhýbat, de facto jim ještě rozvinout kobereček.

          Popravdě jsem čekal, že bude machrovat, jak to mine na centimetry, ale že schválně do mě narazí, aby se mohl vrátit, to bylo překvapení momentu. Jak viděl svítit displej mobilu, tak to bylo něco ve smyslu „natáhl bych ti pyčo, ale nemám čas“, ale pokud by byl odhodlaný si třísknout, tak by to bylo buď a nebo.

          0 0
          • Madtomas  

            Vsak ja ti naprosto rozumim, kdo jinej by se mel postavit nez mladej chlap. Jenze malokdo ma zkusenosti a pak se sice postavi ale vlastne nevi co ma cekat, jak se chovat…na rozdil od toho pitomce co to zaziva treba kazdej tyden

            0 0
          • gerrard  

            :) Tak jste si oba pohonili ego jaci jste alfasamci a je klid. Nikdy mne nenapadne se pretahovat s blbem.

            0 0
      • Petulda  

        Promiň, že to tak musím napsat, ale jsi prostě pitomec, u kterého v danou chvíli zvítězilo primitivní ego nad zdravým rozumem. Kdybys šel sám, ok. Ale takhle jsi díky své tuposti vystavil nebezpečí svou partnerku. Kdybys uhnul, on by projel a byl by klid. Pokud to byl takovejhle debílek, stačilo, aby mu hráblo a mohl smáznout tebe i tvou partnerku. Jak by ses jí pak díval do očí podlitých monokly, žes byl ten „hrdina“, co neuhnul…?

        Myslím, že pokud jde chlap se ženou, na prvním místě by mělo být její bezpečí, ne jeho domnělé hrdinství, že vyvolá konflikt a pak se posranej strachy krčí a volá policii.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Klídek frájo. Kdybych to měl popsat celé, tak by ses dočetl, že v momentu ústní přestřelky už partnerka stála opodál, protože jsem nechtěl, aby u toho přímo byla a další věci, které jsem tu nevypisoval, protože jsem jen a pouze chtěl popsat stručně příhodu s agresivním bajkerem, o kterých toto vlákno je. Taky to máš nějak domotané s tím vyvoláním konfliktu.

          Ty ses toho (ostatně jako v v dalších vláknech) pouze chytil, abys někoho mohl od klávesnice označit za blba. Jinak pokud někdo dělá bordel a bezdůvodně ohrožuje další, je volání PČR na místě, od toho tu ta policie je. Ale s tím máš zjevně také problém ( ostatně jako v jiném vlákně kde schvaluješ stříkání nemrznoucí směsi z ostřikovače do ksichtu ) ;))

          0 0
          • Petulda  

            Klídek si dej sám. Agresivita toho kluka na kole a tvoje byly v danou chvíli 1:1. A o tom jsem psal. Že chlap by se choval tak, aby především neohrozil svou partnerku, tzn. uhnul by, páč by nechtěl žádný konflikt poblíž své partnerky. To se tobě v tu chvíli nepovedlo, zvítězilo hloupé ego. Můžeš být rád, že jste nedostali přes hubu, protože dle svých slov bys ve fyzické konfrontaci pohořel. O to hloupější tvé jednání bylo. Snad se poučíš pro příště.

            Chlapa dělá chlapem i to, že si umí připustit, že něco posral. A tobě se to tady stalo na 100 %.

            0 0
            • -b-n-x-  

              A dělá i chlapa chlapem to že si nechá ***** na hlavu?

              0 0
              • Petulda  

                To, že uhne zjevnýmu pitomci, když jde se svou partnerkou a zabrání tím zbytečný potyčce, při které by nebyl schopen svou partnerku ubránit, není „nechat si ***** na hlavu“.

                0 0
              • gerrard  

                Chlapa dela chlapem nachazet nejlepsi a nejrozumnejsi reseni a to je v tomto pripade jednoznacne kousek uhnout a je klid. Ale jestli zrovna nemas na programu nic lepsiho nez se postuchovat s blbem, tak mas samo pravdu. :)

                0 0
        • Smazaný účet  

          Co je to za blbost? Spartacus vyvolal konflikt? To snad ten agresivni jezdec, ne? A jak to tady bude asi vypadat, kdyz my vsichni „slusni“ uhneme „neslusnym“? Proboha, neoslavujme se za to, ze nemame koule na konflikt a uhneme. Ja jeho reakci respektuju.

          0 0
          • Petulda  

            O slušnosti jsem nepsal nic. Přečti si to celé a znovu, v celé souvislosti.

            0 0
          • gerrard  

            :) Dalsi porovnavac kouli.

            0 0
          • krabica  

            Taky doporučuju neuhýbat, naopak by bylo lepší mu ji hned natáhnout, nebo mu něco vrazit do špic, ať využiješ momentu překvapení. Prostě se s blbci nesrat… :-)

            0 0
      • Martin  

        Diskuze je ale kouzelná… tam se zas sešlo blbů a hysterek z povolání… tím samozřejmě neříkám, že se ten pumpičkář zachoval slušně, měli by ho nakopat do zadku zepředu, blba.

        0 0
      • xtonda  

        Tak známe podání jen z jedné strany, cyklista klidně mohl jet krokem, kluk vyletěl z busu jak splašený, vlít mu pod kolo, upad, odřel si koleno, něco co by matka, pokud by vrazil do chodce, neřešila a ještě mu za to dala facku, ale když to byl cyklista, tak je to sražení cyklistou, volá se policie a dítě se veze na ošetření do nemocnice.

        0 0
        • Richards  

          Ano, je to sražení cyklistou. Jestli to bylo opravdu na chodníku tak je úplně jedno jak rychle jel, jestli se to dítě nerozhlédlo apod.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Cyklista je hlavně *****, jaksi logicky když vidím zastavovat bus, tak asi budou lidi vystupovat a nejedu tam

          0 0
          • Martin  

            Spadly by mu tepy a neurval by KOM / segment… situace hop nebo trop.

            0 0
            • Tommy_Lee  

              Tenhle asi KOMy nehonil:

              „Dle zjištěných informací to byl muž ve věku čtyřicet až padesát let. Měl šedivé vlasy svázané do culíku. Na sobě měl červené tílko a světlé šortky. Pravděpodobně měl v uších sluchátka“

              Dle popisu to asi nebyl „cyklista“, ale spíš „chlap na kole“.

              0 0
            • jIrI___  

              Segment vedoucí takovým exponovaným místem je třeba nahlásit na Stravu a nechat smazat. Neuvědomuju si, že by se v mém okolí nějaký takový vůbec nacházel.

              0 0
              • Martin  

                Prd, trenál is lajf. Nemůžeme ztrácet čas dojížděním někam, kde je větší klid… trénovat se musí co nejvíc :)

                0 0
    • petrun  

      Šel bych do toho. Svědků co by potvrdili, že šlo o nutnou obranu bylo dost. Zbožňuju tyhle situace. Je potřeba nějak zužitkovat ten celoživotní dril :-D

      0 0
    • Smazaný účet  

      No občas je ta mentalita cyklistů taková, že si říkám, jestli mají řidičské oprávnění.. viz deb*lové jedoucí vedle sebe, b*bci předjíždějící kolonu (aby je pak museli všechny auta předjíždět znova)… atd

      Ale největší „sranda“, co se stala mě za volantem, byla když mě ňákej trouba chtěl předjíždět na kole zprava.. Jedu si po vesnici, kus nad přejezdem předjedu cyklistu a blížím se k vlakovému přejezdu, který byl ve stavu, že připomínal spíš tankodrom, proto jsem si tam vždy najížděl co nejvíce doprava, kde nebyly výmoly tak obrovské..rychlostí snad ani ne chůze.. no a jak jsem si najel hodně doprava, tak jsem tomu debilovi asi zatarasil cestu až musel flekovat a slétnout z kola.. koho by taky napadlo, hlídat si právé zrcátko, jestli Vás někdo nepředjíždí, to fakt může napadnout jedině vola… bylo léto, vedro jako prase, měl jsem stažené okénko, celého incidentu bych si nejspíš ani nevšiml, kdybych z venku neslyšel klení a nadávky.. pak když jsem se podíval do zrcátka, viděl jsem jak naskakuje na kolo a chce mě dojet, asi aby mi růčo vysvětlil „nová“ pravidla silničního provozu.. tak jsem mu z okénka zamával a jel jsem dál :-D :-D

      0 0
      • Breakpain  

        No, kkt trošku byl, ale to s tím „koho by napadlo hlídat pravé zrcátko“ nemyslíš vážně, že ne? Nevím, ale já osobně pravidelně kontroluju všechny na střídačku, abych měl přehled co se děje i za mnou ;-)… a skoro bych si tipnul, že právě proto tam ty sklíčka jsou ;)…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jako sry, nevim co bych v pravém zrcátku vykoukal v obci na padesátce.. tak maximálně nějakou samičku na chodníku :-D Neřeknu na víceproudové silnici, nebo na světlech před křižovatkou, tam je to jasné..

          0 0
          • Carloss  

            „No občas je ta mentalita cyklistů taková, že si říkám, jestli mají řidičské oprávnění“ Asi to sedí no.

            0 0
        • HonzaRez  

          To nemyslíš vážně, že ne, že by měl řidič se zbytky rozumu kontrolovat, jestli ho nepodjíždí zprava nějaký čuhák na rozbitém přejezdu…?

          0 0
          • Breakpain  

            Tak nevim, lepsi nez pak resit plechy ;). Hele, uz se mi stalo hodne vtipnych veci – napral to do me na stopce ze zadu (stat me musel videt dobrych 50m), rozjelo se do me auto na semaforech, pritom tam byla kolona…

            Ja nerikam, ze clovek neni v pravu, ale mam radsi prehled a parkrat uz jsem takhle „uhnul“ blbovi, co by si to sice sliznul, ale ja bych tam jak vocas musel cekat a resit papiry.

            Mit prehled neskodi – to jsem tim chtel rict…

            0 0
            • -b-n-x-  

              Presne tak. A zvlaste v te popisovane situaci, kde se predjizdi jedouci objekt vpravo a nasledne se trochu uhyba doprava a zpomaluje. To mi prijde, ze bych me osobne velmmi zajimalo co ten objekt provadi. I kdyz popisovana situace je docela komedie :-)

              0 0
            • HonzaRez  

              S tím naprosto souhlasím, nejsme ve při. Ale na přejezdu je nutné být opatrný z mnoha důvodů a podjíždějící pitchuzz pod vlivem je opravdu to poslední…

              0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
        • Martin  

          Dneska ten řidičák fakt dají každému…

          0 0
      • Libores  

        takže jsi odjel od nehody jo? Aneb potkali se dva vocasové na přejezdu…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vocas jsi tak možná ty.. týpek se mi auta vůbec nedotkl, nevím ani jistě, jestli z kola spadl, možná jenom seskočil.. chvíli mi trvalo, než jsem si sesumíroval, co se mohlo stát a když mi to došlo, tak jsem neměl náladu řešit týpka, který přesto, že to byla jeho blbost a ohrozil sám sebe, měl očividně chuť někoho potrestat.. tohle mi vadí nejvíc, nedostatek empatie a egocetrismus, já kdybych udělal takovouhle blbost, tak se mi možná orosí čelíčko, podrbu se na hlavě a řeknu si, že jsem kkt a nebudu chtít někoho ještě zbít… a pak tyhle rádoby chytré komentáře..

          0 0
          • mikub  

            A on se na tom přejezdu jen tak zhmotnil? Vůbec jsi ho nepředjížděl (nebo alespoň neviděl) chvíli předtím?

            0 0
          • onuce  

            A jak mohl cyklista vědět, že najednou vybočíte vpravo? Mohl tam být i chodec, dítě. Mohl jste ho zabít.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tady je to koukám jeden inteligent vedle druhého :-D Chodec, dítě :-D :-D Nežijete vy náhodou trochu v matrixu? Takže cyklouše jsem předjel asi tak 200m nad přejezdem, bylo to z kopce, takže jel na té své silničce docela rychle, nicméně čekal bych, že i na silničce bude na přejezdu brzdit (tak jako já), aby si nepocuchal kola, přejezd to byl fakt strašný, než ho opravili.

              mikub: vážený pane, ať je to tak nebo tak, zprava se prostě nepředjíždí. A už vůbec ne v jednom pruhu.

              onuce: chodec, dítě, to už si snad děláte srandu? Nežijete náhodou v matrixu? Že by se tam najednou objevili jako agent Smith.. Cyklista nemohl vědět, že vybočím vpravo, a byl to blb s nedostatkem pudu sebezáchovy a ano i pro Vás, zprava se nepředjíždí vážený pane.

              No nebudu to už dále rozebírat, jedinců podobné mentality jako onoho cyklisty je tu zdá se dost.. takže raději na silnici hodně předvídat a mít za volantem víc pudu sebezáchovy i za podobné cyklisty. Tzn mít oči úplně všude, asi se pro jistotu koukat i pod vozovku, jestli z nějaké díry nevyskočí :-D

              0 0
              • mikub  

                Takže jsi ho asi 200m před přejezdem předjel. Bylo to z kopce a on byl na silničce, takže tou 50 jel velmi pravděpodobně taky.

                Takže už vidím příběh z druhé strany: jedu na kole, obcí z kopce. I přes to, že jedu skoro 50 se najde točvolant, který mě za každou cenu musí předjet. Jak se přede mě dostal, tak najednou zjistil, že tam je přejezd. Neměl ani koule to přejet svižně, dupnul na brzdy a ještě se musel narvat doprava, kde jsem měl jediné místo, kam po jeho pilotním manévru ještě uhnout. No, nezabili byste ho?

                Souhlas, více předvídat :)

                0 0
                • onuce  

                  Vidím to naprosto stejně, zažil jsem to ostatně mnohokrát.

                  0 0
                • HonzaRez  

                  Zkontroluj název vlákna kolego, dokonale popisem naplňuješ jeho smysl…

                  0 0
                  • mikub  

                    Tady je to ještě dobrý, až dál jsem se nechal unést ;)

                    0 0
              • Petulda  

                Bud v pohode. Neudelal jsi nic spatne, vina je 100% na strane ****** na kole (nedodrzeni bezpecne vzdalenosti, predjizdeni zprava, predjizdeni na zeleznicnim prejezdu).

                Ale tady se vzdycky najdou vymatla, ktera budou i v takhle jasnem pripade hajit hovado.

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                • Libores  

                  neměl ho takhle náhodou ještě třošku osprchnout?

                  0 0
                  • Petulda  

                    Tenhle cykloblb se potrestal sam :-) .

                    0 0
                  • Martin  

                    Ostřikovače se vždycky vyplatí. Pumpička se musí vychovat.

                    0 0
                • mikub  

                  Hele, buď s těma procentama trošku opatrnější. Minule sis byl taky 100% jistý, že chyba byla na straně cyklisty a nakonec ses zastával vraha ;)

                  0 0
                  • Petulda  

                    Vraha? No pocem :-D .

                    0 0
                    • mikub  

                      Nehovořím jazykem tvého kmene :(

                      0 0
                      • Petulda  

                        Spravne. O vrazich jsem si tu s nikym nikdy nepsal.

                        0 0
                        • mikub  

                          Myslel jsem tu debatu, kdy sis byl taky 100% jistý u případu, kdy cyklista odbočoval na stezku a sejmulo ho auto. Tam jsi to moc neodhadl, ale zcela neprozřetelně opakuješ stejnou rétoriku podruhé. Jediná tvoje klika je, že tenhle případ nebude medializovaný, takže ho nikdo nedohledá a ty si můžeš mlít svoje hovna pořád dokola ;)

                          0 0
                          • Petulda  

                            No to jsi myslel dost malo, protoze o vrazich tam nikdo nedebatoval, hovnomlejnku… Ale hlavne, ze ses aspon zapojil :-D .

                            0 0
                • jIrI___  

                  Z pohledu zdravého rozumu bych 100% vinu na lykraře nedával, spíše tak fifty fifty. 50% chyba řidiče, že se nepodíval do zrcátka, 50% chyba cyklisty, že udělal největší legislativně povolenou zhovadilost – podjíždění zprava. Z právního hlediska tipuju 100% vina řidiče :)

                  0 0
                  • Lišák  

                    Podjíždět zprava se může jen stojící kolona. Nikoliv jedoucí automobil.

                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                    • jIrI___  

                      Tak pak mění situaci o 180° a chyba je na straně cyklisty. Osobně neobjíždím zprava ani ty stojící kolony.

                      0 0
                      • AussigBiker  

                        A jeste navic na prejezdu, sorry jako, ten cyklous je pracurak.

                        0 0
                        • Barak  

                          Hod se do klidu. Bůh ví, jak to celé bylo. Pravda vždycky bývá trochu jiná, než prezentuje jedna strana.

                          0 0
                          • AussigBiker  

                            Do klidu by se meli hodit ty, co tu vykrikujou, ze autor prispevku je idiot a kdesi cosi. Jak pises, jak to ve skutecnosti bylo vedi jenom oni dva.

                            0 0
                            • Barak  

                              Nemyslíš, že o jisté věrohodnosti autora a o tom, jestli je či není idiot, svědčí sám fakt, že se stal účastníkem dopravní nehody a odjel, aniž by se přesvědčil, jestli je všechno ok?

                              Taky jsem po pádu dokázal hned skočit na kolo a teprve po ujetí několika set metrů jsem zjistil, že mám zlomenou klíční kost…

                              0 0
                    • orm  

                      To neni pravda. V zakone je stojici nebo pomalu jedouci.

                      0 0
                    • gerrard  

                      Muzes i pomalujedouci, ale kolonu ne auto. A kolik to presne je, kdyz je „pomalujedouci“ panbuh vi. Nekomu pripadne, ze auto jede pomalu v 40km/h.

                      0 0
                      • orm  

                        Jako chces napsat, ze kdyz na semaforu bude stat jedno auto, tak ho nemuzu objet z prava, ale kdyz uz budou stat 2 a vice, tak ano? :-)

                        0 0
                        • gerrard  

                          Preber si to sam, mne z toho vychazi presne to co pises, ja ty zakony nepisu:

                          (4) Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti.

                          0 0
                          • orm  

                            Ja se ridim rozumem a nemam zatim v Brne problem :-). Jedouci auta nebo auta s moznosti rozjeti pri objizdeni na krizovatkach neobjizdim, nejsem sebevrah. Pokud auta/auto stoji, tak ho predjedu i kdyz blika do prava (Casto se setkavam s tim, ze ridic dava blinkr do prava jen proto, aby ho cyklista dle zakona nemohl predjet a pak jede rovne. Vubec mu nedochazi, ze staci seskocit z kola, udelat dva kroky a zas pokracovat.). Klep klep, zadny problem za ty roky. Jen v lednu mne jedna pani udelala dooring pri objizdeni zprava na krizovatce.

                            0 0
                          • AussigBiker  

                            Pokud je tam dostatek mista a dbat zvysene opatrnosti, coz dle popisu to nebyl tenhle pripad. A navic na prejezdu.....

                            0 0
                            • gerrard  

                              V tomto konkretnim pripade buhvi jak to bylo a urcite by bylo fajn slyset druhou stranu, ale obecne tam urco v takoveto modelove situaci nema cyklista co delat. Jen podle popisu to je takova klasicka situacka, jeste ho rychle predjedu, ale on zas jede tak rychle, ze se nestihnu pred prejezdem vcas zaradit a jeste mu jako bonus uzmu posledni unikovku. Chce to myslet a radsi jezdit defenzivne a to na obou stranach.

                              0 0
                          • Madtomas  

                            Jen dodam ze toto je stara verze a byla dodana posledni veta, ktera je ale dost dulezita:

                            To neplatí, odbočuje-li vozidlo vpravo a dává-li znamení o změně směru jízdy.

                            Je to od 1.7.2018

                            0 0
                        • obda  

                          Jo. Ono je to i logické. Zákonodárce umožní cyklistovi zbytečně nečekat v dlouhé koloně. Na druhou stranu, pokud jsou před ním jedno/dvě auta, není důvod, aby se nezařadil, protože v reálu ho to prakticky nezpomalí.

                          0 0
                          • orm  

                            V Brne jsou krizovatky, kde projedou prave ty dve tri auta nez naskoci cervena :-).

                            0 0
                            • obda  

                              V autě počkáš, na kole taky. Nebo vezmeš kolo pěšky po přechodu, to auto nemůže. Kde je problém :)

                              0 0
                              • orm  

                                Proc bych to delal, kdyz mohu najet do predu? Cichat smradlava auta na krizovatce neni muj konicek :-). Pokud ty chces cekat, tak ja s tim problem nemam :-).

                                0 0
                            • pepek  

                              Je to trochu jinak: v Brně jsou většinou řidiči, kteří váhavě projedou jen dva, nebo tři, než naskočí červená.

                              0 0
                      • Smazaný účet  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                • karliner  

                  Pověsím to pod tebe, ale „školitelů“, kteří neznají dopravní předpisy je tu víc… Zkuste nahlédnout do Zákona o provozu na pozemních komunikacích, § 57, odst. 4. Nezaručuji, že jeho znění pochopí i MeridaMilda, ale pokud nááááhodou jo, může se alespoň v duchu cyklistovi, kterého oprasil omluvit.

                  0 0
          • Kubajsu  

            Předjížděnýho nesmíš omezit. Takže určitě nesmíš předjet, skočit na brzdu a ještě zablokovat jediné místo umožňující objetí překážky. Za mě ukázkové vybrždění.

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • mikub  

                No, takže předjel a začal brzdit jak *******. Ono by přejezd na kole možná šel přejet/skočit v plné rychlosti, kdyby se tam nenašrouboval nějaký egomaniak v čoudící plechovce.

                0 0
                • onuce  

                  Ano, bohužel je mnoho takových falešných hrdinů, co z bezpečí svého vozu riskují cizí životy. U vědomí toho, že je to bolet nebude, a nějaké snad právní následky půjdou do vytracena.

                  0 0
                • Smazaný účet  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
          • Libores  

            že slétnul z kola jsi sám napsal, ale jestli si najednou nejsi jistý. A sranda, že napíšeš „jsem neměl náladu řešit týpka“ a v další větě si ztěžuješ na nedostatek empatie a egocetrismus:)))

            0 0
      • jIrI___  

        To je tak, když se potkají dva typově stejní lidé :)

        0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
      • Barak  

        Takovej elaborát a přitom stačilo napsat, že neumíš jezdit v autě a jsi nebezpečnej.

        0 0
        • mikub  

          :)

          0 0
        • gerrard  

          +1000

          0 0
        • RomanH  

          Napisi to treba pod Tebe :

          Podle vyhlasky se sice zachoval spatne, ale osobne na kole z prava nepredjizdim vetsinou ani stojici kolonu (snad jen ve vyjimecnych pripadech). Vam se nikdy v aute nestalo, ze jste v pomale jedouci kolone naraz museli prudce pohnout volantem (dira, kocka,…) ? Priznejme si, malo kdo se v ten moment podiva do praveho zrcatka, reflex je proste silnejsi. A co mi jako cyklistovi bude platne, ze podle vyhlasky mohu stojici / pomale jedouci kolonu takto predjizdet, kdyz se pak budu valet na zemi.

          0 0
          • gerrard  

            Taky tady tu edukaci ridicu nechavam na jine strelce nez su ja. Ale na proflaklych mistech delam vpravo velkou mezeru, at tam maji cyklisti dost mista.

            0 0
          • Barak  

            Když předjedu ve vesnici cyklistu a jedu tak pomalu, že by mě mohl dojet/předjet, raději vymetu díru, když bych se nestihl podívat do zrcátka a je tedy šance, že ho sejmu. A někoho sejmout a ani nezastavit, to nemá cenu komentovat.

            0 0
            • RomanH  

              Ja narazel spise na mesta (velke kolony), kdy cyklistu nepredjizdis, ale jsi jim dojet. S posledni vetou souhlas.

              0 0
          • Paja  

            Ja teda po meste jezdim temer denne, sice se mistum s kolonama snazim spis vyhybat, ale pokud uz se tam ocitnu, tak nevidim duvod tam s nima stat jak trubka (treba na Krence k nadru), opatrne s prstama na brzdach predjizdim zprava (picusy, co si schvalne najedou malem na chodnik, kdyz vidi ve spiglu cyklistu, klidne i zleva;)

            0 0
            • RomanH  

              No ja taky na kole nestojim v kolone, ale jako motorka vlevo

              0 0
              • Paja  

                Zalezi jak kde, z Malinaku k Radosti taky zleva, bo ten pruh je tam uzkej, takze se tam sotva vejdou auta.

                0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • Lišák  

          A ještě tu „O červené Karkulce“, ta je taky dobrá.

          0 0
        • onuce  

          Když jedou cyklisti vedle sebe respektuji to, a předjedu je stejně, jako bych předjel třeba traktor. Naopak mě mrzí, když se zařadí za sebe, jak slyší motor…

          0 0
          • Lišák  

            Ano, tohle by chtělo legislativně upravit. A to píšu jako řidič auta, nikoliv jako cyklista. Na kole jezdím většinou sám.

            0 0
            • RomanH  

              To je sporny, situace od situace. Pokud jedou vice nez dva cyklisti, z hlediska ridice auta jednoznacne uvitam, kdyz pojedou v baliku. Ted na pocatku tydne naopak jeli v tockach okolo prehrady dva silnicari vedle sebe, v protismeru porad jezdila auta, tak jsem se musel hodne premahat, abych na ne nezatroubil. Kdyby uhli, mohl jsem je v poklidu predjet, takto jsem za nimi chvili tahnul. Ono by to chtelo ohleduplnost na obou stranach.

              0 0
              • bodlak2  

                Chtěl si říci, kdyby jeli za sebou, tak se narveš mezi ně a protijedoucí auto a lízneš je na kreditku ? Třeba to někdo udělal před tebou a proto teď jeli vedle sebe.

                0 0
                • RomanH  

                  Nemyslim si, ze kdyby jeli za sebou u kraje (jak by ostatne meli), ze bych je lizal „nakrrditk“

                  0 0
                  • Paja  

                    Zrovna u Pryglu ta silnice neni zas tak siroka, aby ses tam vesel i kdyz jede auto proti, nebo vesel tak, aby to cyklistovi nebylo neprijemny.

                    0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • mikub  

                  Tak ještě vykopíruj paragrafy o bezpečném předjíždění, ať máme vyváženou diskuzi cyklisti vs. řidiči.

                  0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                    • Smazaný účet  
                      0 0
                      • mikub  

                        Hele, evidentně máš na silničním kole naježděno hovno. To jak popsal Merida situaci je hezké. Ti, co na silničním kole jezdí ale tuší, že ta situace zase nebyla tak černobílá. Tak se zamysli, jestli by nebylo lepší šoupat nohama v koutě, když tady přidali opačný názor ti, kteří mají s danou situací nějaké zkušenosti.

                        Naštěstí ho nesejmul. Pak už by ses přidat mohl, protože s přejížděním kola autem zkušenosti máš ;)

                        Za sebe bych tady pouze vytáhnul článek (3) a poslední řádek z paragrafů o předjíždění.

                        0 0
                        • Smazaný účet  
                          0 0
                          • mikub  

                            Ano, podle toho, co napsal Merida máš pravdu. Celou dobu ale zpochybňuju to jeho vyjádření, protože moje zkušenosti jsou jiné. Sám si občas odporuje v tom, co napsal. Takže to fakt neberu jako dogma.

                            0 0
                          • Libores  

                            hele venkovane, tohle přece nikde nenapsal, nelži. Napsal, že to bylo v obci, takže 90 by jet snad neměl. Dál píše: „bylo to z kopce, takže jel na té své silničce docela rychle“, hm, tkže kolik to tak mohlo být? Na silnicče se jezdí 30 po rovině, z kopce rozhodně víc, že ano? A to tak trochu mění situaci, že ano? Zamysli se…

                            0 0
              • gerrard  

                Hele to zas netvrd, ze kolem priglu, kdyz ti do protismeru jedou auta by ses tam bezpecne vlezl. Tam ten 1,5m nedas ani nahodou.

                0 0
                • RomanH  

                  Jsou tam mista, kde ano

                  0 0
                  • gerrard  

                    Tak to mne napada jedine pres parkal u rokle, ale jinak pokud si das bocni odstup 1,5m od predjizdeneho cyklisty, tak jde nikde ani pokud by jel predjizdeny skarpu na silnicce s uzkyma rodlama.

                    0 0
                    • RomanH  

                      Bylo to zde., jel jsem za nimi pak dost dlouho.

                      Merenim mi vychazi sirka 17 metru, ale to samo nemusi byt v reale pravda.

                      Pokud pocitam :

                      sirka cyklisty : 0.6m

                      sirka auta : 1.8

                      povinny odstup 1.5m

                      od krajnice : 0.1m, at se to dobre pocita, vyjdou mi rovne 4m na pulku

                      Cili mi jeste 0.5m teoreticky prebyva. Samo beru, ze je to zmerene jen dle map na PC. Nechtel jsem ale resit svoji situaci, nicmene poukazat na to, ze cyklista by mel byt taky ohleduplny. Nakonec kvuli nim tam dali od zacatku kvetna do konce rijna 50km/h az po hrad Veveri, tak neni mozne blokovat to jeste takto, jizdou vedle sebe. V extremu bys je nepredjel od Bastru az do Bityny.

                      0 0
                      • Bubaaak  

                        povinny odstup 1.5m

                        Proč ne 3m?

                        0 0
                      • gerrard  

                        Prepni si to na letadlo a podivej se cos zmeril. Ty mas odhad na vzdalenosti asi tak jak moje zena. :) Chapu je patek, taky uz radsi na nic nesaham. Tam je sirka tak 6m. Jak se nacpes s autem na 3m vcetne cyklisty a 1,5 bocniho odstupu uz mne psat nemusi. :)

                        0 0
                      • mikub  

                        Ale měříš šířku mapové značky, nikoliv silnice. Když si přepneš na ortofoto, tak naměříš 6 metrů (což více odpovídá panoramě). Abys tam mohl cyklistu předjet podle svých propočtů, tak bys téměř nesměl být ve svém pruhu. O tom, aby ses tam vešel s autem v protisměru vůbec nemůže být řeč. (Tím se nezastávám těch, kteří na frekventované druhotřídce jedou vedle sebe, to je opravdu hulvátství).

                        0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
      • petrun  

        No občas je ta mentalita řidičů taková, že si říkám, jestli mají řidičské oprávnění.. viz deb*l co tyhle hovna napsal!

        0 0
      • xtonda  

        Tak počkej, nějak ti to nesedí, nejdřív píšeš o předjíždění zprava. Pokud by tě předjížděl, tak by byl vedle tedy a tedy bys ho vytlačil. Pak píšeš, že si ho zablokoval, tedy byl ještě nebyl vedle tebe, ale byl za tebou a nemůžeš tušit co chtěl dělat a vše o předjíždění zprava je jen tvoje fabulace. Zkrátka si ho na poslední chvíli před přejezdem předjel, pak prudce zabrzdil a ještě mu nacpáním se doprava zablokoval možnost úniku.

        Takže si způsobil nehodu, ujel od ní a ještě se tím chlubíš.

        Nepodívat se za sebe když prudce zpomaluji – chyba, předpokládat, že když někde jezdíš jak s hnojem, tak to tak musí dělat všichni – chyba, nedostatek empatie a egocentrismus leda tak z tvojí strany.

        0 0
      • rorschach  

        Miluju kkt v autě kteří mě předjedou 30m před zpomalovacím retardérem nebo kruháčem, zkrátka něčím co já v pohodě na kole zvládnu přejet nebo projet bez zpomalení, a těsně přede mnou to zakápnou a ještě se namáčknou ke krajnici..

        Jinak stojící nebo pomalu jedoucí kolonu – semafor, zácpu atp. – samozřejmě může cyklista podjet zprava pokud je více souběžných pruhů i zleva. To je dokonce ve vyhlášce:)

        0 0
      • 7021  

        Precetl jsem reakce nekolikrat, ale porad tomu vubec nerozumim.

        1. Pokud cyklista jel rychle a vy jste musel pred prejezdem najet doprava a jet „rychlosti snad ani ne chuze“, proc jste ho predjizdel?
        2. Na zaklade ceho jste usoudil, ze vas cyklista chtel na prejezdu podjet?
        0 0
        • AussigBiker  

          Imperium strikes back! Vitej zpet, Cislovko :)

          0 0
          • onuce  

            Kéž by to byla pravda!

            0 0
            • 7021  

              Já nejsem on.

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
              • onuce  

                Tak to se omlouvám, ale opravdu škoda, že to nejste Vy.

                0 0
                • pepek  

                  Číslovka byl přece Nr: 3022. Pamatuju si to, protože to je obj. číslo samozápalného motoru, což tento jmenovec taky splňoval. Stačilo trochu drbnout a už naskočil.

                  0 0
                  • onuce  

                    Co to je prosím samozápalný motor? Nemyslíte vznětový? Děkuji.

                    0 0
                    • pepek  

                      To je takový předchůdce toho zázračného benzínového dieselu.

                      0 0
                      • onuce  

                        Vážně? Tedy také vznětový, však na benzín a s jiskrnými svíčkami?

                        0 0
                  • Paja  

                    Ne, to je ten knoflikovej clanek CR 2032 ;) co se pouziva do vetsiny cyklokompjutru ;)

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Tady je to vážně samej 3,14čus :-D

      Petulda, venkovan, děkuji za zastání aspon Vám, ostatní mají svůj vesmír mimo realitu a silniční předpisy.

      Prej vybrždění, cyklouš jel tak 30, houby 50, jenomže nebrzdil, jel furt.. každej normální člověk na tom přejezdu zpomaloval.. víte co,

      MĚL JSEM TAM DÁT ZPÁTEČKU A DORAZIT HO !! O jednoho 3,14čuse by bylo na světě míň :-D

      0 0
      • Libores  

        jak o jednoho píčuse míň? Jako, že bys šel sedět, jo?:)

        0 0
      • mikub  

        Tak mimo toho, že vozidlo neovládáš a nedokážeš předvídat, tak seš ještě zralej na psychotesty :-D

        0 0
      • onuce  

        Vida, tonoucí se i venkovana chytá!

        0 0
      • Kubajsu  

        Jasně. Na silničce z kopce 30.

        Takových idiotů potkávám mraky. Vidí kolo, usoudí, že musí jet 30, protože na kole to přece rychleji nejde. Předjedou rozdílem 10 km/h, takže se na těch zmíněných 200m prakticky ani nedostanou přede mně a najednou se leknou příčného prahu/přejezdu/znač­ky obec nebo bůhvíčeho ještě a skočí na brzdu. To je neřešitelný problém, protože jakékoliv kolo brzdí hůř než auto, tím hůř silnička. Na objetí zleva prostor nezbývá, jediné řešení je zprava. A pak se najde ******, který ještě musí krajnici zablokovat, aby mu náhodou neutrpěl pocit nadsamce.

        A ano, špatné přejezdy se na silničce z kopce skáčou, není nejmenší důvod brzdit. Ale dementní točvolant se tam musí za každou cenu před překážkou ******.

        0 0
        • AussigBiker  

          No a netu je spousta idiotu, co vi jak zarucene bylo, aniz by vedelo kde to vubec bylo. Bych te chtel videt jak skaces prejezdy na silnicce… pobavils :)

          0 0
          • Libores  

            ehm, na skákání přejezdů je něco neuvěřitelného?:)

            0 0
            • AussigBiker  

              Ukazu ti par prejezdu a budu rad, kdyz mi nekdo ukaze, jak se skoci. Rozumim tomu tak, ze je preskoci cely? Nebo jakoze je tam hupik na najezdu a jenom si poskocis?

              0 0
              • Pavel  

                Přeskočis jednu kolejnici, dopadneš, odrázis se znovu a přeskočis druhou kolejnici. Jen musíš mít kolo z rozvorem asi tak mínus půl metru ;-)

                0 0
                • AussigBiker  

                  Tak to jo, ale tady v tom pripade je rec o prejezdu, kterej si predstavuju jako hodne rozbvitej, tudiz tam se asi moc neskace?

                  0 0
                  • Pavel  

                    Samozřejmě že kecám. Pochopilně se ten přejezd skočí najednou, celý, přes kolej. Prostě ho přehopneš. A rozhodně ne jen když jedeš z kopce dolů.

                    0 0
                • Libores  

                  po přeskočení první kolejnice to ovšem musíš znovu pořádně rozšlapat, abys mohl skočit i tu druhou:)

                  0 0
                  • AussigBiker  

                    Jak jako, to tam musis rovnou najet 70 km/h +… se preci nebrzdi pred prejezdem :)

                    0 0
              • mikub  

                Přijeď se podívat, mám tady pár přejezdů na které musí auta hodně brzdit a já je předjedu v plné rychlosti tím, že je skočím.

                0 0
                • AussigBiker  

                  No rad bych to fakt videl, skakat prejezdy me ani nenapadlo, pokud to preletis najednou, tak te asi nemusi trapit, ze jsou rozjebany, u nas jich par bylo hoodne rozjebanejch, jeden i po oprave je fakt super, je tam strasnej hup, takovej vykopavak, tam bych asi skocil i ja, jinak to neumim a radsi s moji vahou ani delat nebudu, jinak bych ze svyho karbon sterkoletu udelal fakt karton :).

                  Kazdopadne skakat prejezd, kdyz jses vedle auta, to by byl majstrstyk :)

                  0 0
                • BB  

                  skáču dobře, skáču rád :-) kde to jen bylo ?

                  0 0
    • Smazaný účet  

      a kdyby vás to zajímalo vy pitomečci, tak v protějším směru nikdo nejel.. kdyby to nebyl retardát, tak mě předjede v klidu zleva.. haux domluvil jsem, běžte si přeleštit vidlice, cocoti :-D

      0 0
      • onuce  

        Ve voze musíte vždy brát ohled na cyklistu, neboť on je snadno zranitelný. A to i v případě, že jste momentálně v právu. Tak velí svědomí!

        0 0
      • Morchella  

        To vyjde nastejno, protože jindy uděláš nečekaný manévr zase doleva.

        0 0
      • Coural  

        Co ti bránilo počkat s předjetím až za přejezd a když už jsi prudkým zabržděním a zablokováním cyklisty u krajnice zavinil nehodu od které jsi ujel mohl ses přesvědčit, že je OK, nebo se omluvit za to vybrždění.

        0 0
        • AussigBiker  

          Je videt, ze tu spusta lidi ma v hlave fakt jenom pumpicku. Z ceho usuzujes, ze to narval myskou pres cyklistu, pak zabrzdil a zablokoval mu posledni unikovku? Vis prd jak to ve skutenocnosti bylo. Ale jakoze jsme tady vsichni cyklisti, tak je ridic automaticky prase, idiot a co ja vim co jeste?

          Edit: Podle popisu si to cyklista zavinil sam. Kazdopadne ja bych neujel, rad bych si to s nim vysvetlil…

          0 0
          • Coural  

            Myslíš, že by ten cyklista upadl i kdyby ho nepředjel? Možná ano ale pravděpodobnost je dost malá. A usuzuji z toho, že prakticky denně mě někdo podobně zablokuje aby mohl ihned odbočit doprava, nebo zabrzdit na zpomalovacím prahu.

            0 0
            • AussigBiker  

              Co to ma stim co spolecnyho? Kdyby ten cyklista jel autobusem, tak by taky neupad na kole. Neobracej to takhle nesmyslne. Podle popisu chtel cyklista oprasit zprava auto na prejezdu, jeste ke vsemu na prejezdu kterej je rozjebanej. Pokud je mistni, tak to musi vedet, pokud neni mistni, tak je to taky jeho chyba, ze prasi v miste ktery vubec nezna jak vypada.

              Kdyz prasis, tak si musis davavat 2× tak vetsi pozor a nechavat si unikovy cesty. Jako sorry, predjizdet zprava na prejezdu, to vubec nema bejt debata, ci je to chyba. A i kdyby byl v cyklista v pravu, v marnici je mu to hovno platny…

              Jinak jo, ridici se chovaj k cyklistum jak prasata, vo to nic, to ovsem neznamena, ze to byl tenhle pripad. Mohlo to tak bejt a nemuselo.

              0 0
              • mikub  

                Moc se držíš toho, že ten cyklista předjížděl. To vůbec nemusí být pravda.

                Naopak Merida napsal, že ho blízko před přejezdem předjel. Pak brzdil skoro do zastavení a ještě narval auto doprava. O cyklistovi musel po předchozím předjetí vědět, přesto se ani nepodíval do zrcátka. Jako sorry, že lidem, kteří na silničce jezdí tenhle scénář připadá hodně povědomý. Kolik toho máš na silničním kole naježděno ty?

                0 0
                • AussigBiker  

                  Na silnicnim ne, ale na slinici na HT jo. Nezpochybnuju, ze se to deje dnes a denne, na me pravidelne troubej tytydi v autech, protoze nekdy schvalne jedu klidne v jedny tretine pruhu, aby me neoprasili na zrcatko. Prave troubej ty, co by chteli oprasit a nemuzou 10 s pockat az projede auto v protismeru.

                  A prave proto by ne nenapadlo objizdet auto zprava na prejezdu. Ano, drzim se toho, co autor prispveku napsal. Vsechno ostatni jsou jenom dohady. Mohlo to bejt vselijak.

                  Cyklista asi moc nepredjizdel, maximalne byl vedle nej, asi taky musel dost zpomalit predpokladam. Ale to uz je jenom takovy prazdny tlachani, ktery je uplne jedno. jde mi o to, ze spousta lidi hned odsoudi ricice, aniz by vedeli jak to ve skutecnosti bylo. A pokud to bylo tak, jak pise autor prispveku, tak je ten cyklista fakt pracurak. Zejmena nevi-li, ze auta pred prejezdem bezne brzdej a ano, pred rozjebanejma prejezdama klidne skoro i do zastaveni. To by nemelo bejt zadny prekvapen a uz vubec ne chyba ridice.

                  0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
          • Petulda  

            Vzdyt to z tech prispevku pumpicek uplne cisi: jedna domnenka vedle druhy a vsechny „nahodou“ ve prospech toho idiota na silnicce. K tomu ignorovani faktu, ktery Merida pise a mame tu zas ukazkovej BF hejt.

            0 0
            • mikub  

              Mimochodem, kdyby chtěl Merida pochválit, tak asi napsal na motoristické fórum. Reakce je asi taková, jaká se dala očekávat na cyklistickém fóru.

              0 0
            • Coural  

              Tvé nadšené hýkání pokaždé když někdo napíše něco proti silničářům je poněkud trapné. Zejména když všichni znají tvé chování v případě, že nejedou podle tvých představ. Vytroubit, pokropit a ujet. Ale jak jsem se dočetl o něco víše, při osobní konfrontaci stáhneš ocas a rychle odcházíš. Takže hrdina jen v tuně plechu.

              S tím co napsal AussigBiker nemám žádný problém. On to popsal z jednoho pohledu, já z druhého. Nebyli jsme u toho ani jeden a mohli bychom strávit dlouhé hodiny vypisováním teoretických scénářů na podporu svých tvrzení. Zbytečně, pravdy bychom se nedobrali.

              0 0
              • Petulda  

                Presne. Proto se tem nekonecnym cobykdyby teoriim jen smeju a vychazim z informaci od ucastnika te situace.

                Jinak nepatrim mezi kokoty, kteri soudi lidi oidle dopravniho pristredku. Proti silnickarum nic nemam, sam toho najezdim pi silnici na gravelu docela dost. Mam neco proti idiotum na silnici, at jedou ja cemkoliv (v cemkoliv). A silnicni zakon neni zadna moje predstava, to bys sis mel zapakatovat a zacit jej respektovat.

                Ale chapu, ze hejtovat je jednodussi, resp. je to maximum, co nekteri lidi zvladnou. Uzivej si to, ja se jen usmivam…

                0 0
      • perutacka  

        Haux :D to pobavilo :D

        0 0
    • onuce  

      No na druhou stranu musím uznat, že agresivita se vyplácí, slušnost je riziko. Předevčírem jsem při jízdě na kole málem totálně zničil jedoucí auto, nebo dokonce zmrzačil jeho řidiče. Jel jsem po rovné, široké, silnici v průmyslové zoně, provoz minimální. Blížil jsem se přitom ke křížení s hlavní silnicí. V tom u mne zpomalilo předjíždějící vozidlo, sjelo okénko a řidič na mne přes sedadlo spolujezdce volal: támhle máš cyklostezku! Byl jsem překvapen a tak mě nic lepšího nenapadlo, než odvětit: Cože? A on trpělivě znovu: Že máš támhle cyklostezku, máš jet po ní… Ani to nestačil doříci a kvílení brzd! Vjeli jsme při tom hovoru totiž již do té hlavní silnice. Naštěstí vozidlo na hlavní to ubrzdilo, ale o chlup. No a přitom kdyby ten řidič místo vysvětlování na mne jen standardně najel, řádně vytroubil, vyhnul by se riziku havárie.

      0 0
      • gerrard  

        :))))))))))))))) presne, za dobrotu na zebrotu

        0 0
      • jIrI___  

        :D

        0 0
      • mikub  

        Rád vidím, že jsi zase ve formě :D

        0 0
      • Libores  

        Asi nějakej řiditel, kterej zapomněl, že mu jurisdikce končí na parkovišti před fabrikou.

        0 0
        • onuce  

          To je docela možné, ve skutečnosti za vše ale může ta cyklostezka.

          0 0
          • puka  

            Ze zákona jsi povinný po té zkurvené cyklostezce jet. Trhá ti to žíly? Nebyl jsi za frajera? Chtěl ti zohnout gril a zahodit párek s vínem?

            0 0
            • onuce  

              Právě! Kdyby souběžně cyklostezka nevedla, byla by jízda po té opravdu velkoryse široké silnici bezproblémová a bezpečná pro všechny. Je to opomíjený negativní aspekt cyklostezek.

              0 0
              • bodlak2  

                +1

                0 0
              • doubeq  

                Třeba na silničním se stezkám bráním, jelikož to je samej obrubník při křížení a nejedna díra a sklo…jedu tam jen,když je úzká silnice a provoz.

                0 0
                • xtonda  

                  Dneska sem narazil na tohle

                  https://mapy.cz/turisticka?…

                  Ani v mapách ta „cesta“ není, to musel bejt vůl co to tam nechal dát.

                  0 0
                • onuce  

                  A to na Vás samozvaní spravedliví pak nenajíždějí a netroubí? Dnes opět několikaproudová prázdná silnice, cyklostezka vedle samá díra a chodec, přesto na mne jeden šíleně troubil a druhý lízl naprosto nesmyslně téměř na milimetr…

                  0 0
                  • puka  

                    Když by byla silnice ucpaná, mohl by řidič auta jet po širokém chodníku?

                    0 0
                    • onuce  

                      Když by byla silnice ucpaná, jel bych i po rozbité cyklostezce. Prostě trochu zdravého rozumu, ohleduplnosti, a ne dogmaticky bazírovat na předpisech.

                      0 0
                      • pepek  

                        několikaproudová prázdná silnice – já bych dogmaticky bazíroval na tom, že po dálnici nemáš na kole jezdit-a to ani na skvělé Meridě

                        0 0
                        • onuce  

                          Městská prázdná čtyřproudá třída, v prostřed se ještě prohání tramvaje.

                          0 0
                      • BB  

                        +1, neřekl bych to lépe, a ten samozvaný spravedlivý, který tě málem zabije, protože nejedeš po souběžné cyklostezce, si to klidně sviští v obci 70 a telefonuje.

                        0 0
                        • onuce  

                          Ano, a mám obavy, že dotyčný si myslí, pokud takto cyklistu zraní, či zmrzačí, ještě bude v právu, protože cyklista přec porušil předpisy. A mnoho lidí rádo ublíží, když beztrestně může. Vzpomeňme třeba na dozorce v lágrech, když beztrestně mohli, mučili… Je to v některých lidech, jen to čeká na příležitost. A bezduché zákony jim k tomu nahrávají

                          0 0
                          • onuce  

                            Další věc je, že často ani o cyklostezce nevím, když se na silnici přifařím z někaké odbočky. Zákon přikazující použít vždy cyklostezku by měl ještě přikázat, že před odbočením na křižovatce je cyklista povinen rekognoskovat terén, zda zde nezačíná, či neprobíhá někde zároveň s chodníkem i cyklostezka…

                            0 0
                  • Smazaný účet  

                    buď rád, že na tebe nevytáhli bouchačku…i to je prý podle soudů OK…

                    0 0
                  • doubeq  

                    Zrovna včera mě jeden boreček napomenul, že „támhle je cyklostezka“ a ukázal na úzkej hrbatej chodník se značkou cyklisty a chodců, no odvětil sem, že to je chodník a on nabručeně odjel ve svym Nisanu 370Z, ve kterym by taky na děravou silnici jel jen v nouzi, asi jinej gang :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ale to je naopak v pohodě, když už měl potřebu tě upozornit, nebo nějak vychovat, tak přibrzdil a (asi) slušně ti to řekl. Ne, jak ti všelijací ostřikovači, vybržďovači a kreditkáři…

                      0 0
                      • doubeq  

                        Jo, docela mě překvapilo podání, prostě jsme si řekli dvě věty bez emocí a každej si jel po svym, tak by to vlastně mělo probíhat vždycky, když o nic zásadního nejde…

                        0 0
                      • Martin  

                        Ostřikovač je naprosto legitimní zbran proti silničním vším, viz Petulda…

                        0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Je to záměrný aspekt cyklostezek. Chcete, vy lůzři, jezdit městem na kole? Tak si to vyžerte až do dna. Cyklostezku uděláme tak nepřehlednou, úzkou, hrbatou, klikatou a přerušovanou, aby se po ní dalo jezdit právě a jen krokem. Samozřejmě smíšenou, pohyb chodců, kočárků, psů a bruslařů udrží cyklistu ve střehu.

                0 0
                • Stancek  

                  Ty Jsi musel být někdy v Přerově, přesně takhle se tu cyklostezky řeší…

                  0 0
                • puka  

                  Jestli chceš lítat padesátkou ve městě a nevyhýbat se chodcům, kup si mopeda a vyhýbej se autům.

                  0 0
                  • mikub  

                    Ono by stačilo, kdybychom se mohli naprosto legálně vyhýbat autům v 50 na kole ;)

                    0 0
                  • blue.sun  

                    Ve městě auta stejně jen překáží. Polovina řidičů jsou takové lemry, že jsem na další křižovatce dřív, než se vůbec rozjedou. A nepotřebuju na to ani moped nebo silničku.

                    0 0
    • doubeq  

      Rozhodně se ozvat, lhostejnost tyhle typy jen utvrzuje v tom, že mají navrch. Taky jsem měl jednou konflikt, s takovym oplácanym fotříkem, kterýho by napravila jedna budspencerovka, akorát sem byl na kole já a objel sem ho po trávě aby neřek a stejně měl kecy, ale nestojí to za to jít do fyzična, nikdy nevíš, kdo to natočí, ******* tě zažaluje a budeš platit. Jen sem mu zamával a bavil se tím, jak se vzteká. U tebe to teda byla jiná.

      0 0
      • doubeq  

        Jen pro doplnění, jednalo se o 100m přejezdu ze stezky na silnici v sídlišti a on byl s rodinou přes celej celkem šorikej chodník, ale asi sem byl na jeho pivní reflexy moc hrr ;-)

        0 0
    • Breakpain  

      radši už jděte jezdit ;-)…

      je úsměvné, do jakých detailů to tu jsou někteří jedinci (stálice) schopni pitvat :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jednous em si tak opratně jel po chodníku a nějakej důchodce mě po zádech lehce přetáhnul hůlkou.

      Ale byl vlastně v právu, tak sem to bral jako férovou odpověď na moje počínání.

      0 0
    • HonzaRez  

      K tomu přejezdu: hned mi to piřpomnělo situaci, která se tu v Hradci stala. Máme tu přejezd na velmi frekventované trati, který ale není dost upraven (schválně), protože vede zadem z nákupní zóny na okraj města a k nějakým osadám. Ale přesto se tam setkala 2 auta v jednu chvíli. Ten první řitič tam byl zřejmě správně, ale pak tam najela osoba nejmenovaného pohlaví a snažila se tam projet současně s tím prvním autem. Výsledek samozřejmě očekávatelný, nevešla se a pravé kolo jí spadlo do kolejiště. Naštěstí se podařilo zastavit všechny vlaky, takže se nic nestalo…

      A jaké je poučení z této bajky, milé děti? Že na přejezdu je nutno dávat bedlivý pozor na spoustu věcí, včetně blbhky v protisměru, takže kontrolovat nevychovaného agresivního pitchuzze, který má být 200m daleko, je opravdu to poslední…

      Jo a kdyby se mi něco takového stalo, že by do mě na přejezdu narazil pitchuzz zezadu, hned, jak bych se vzpamatoval, bych volal policejní cajty, že jsem měl nehodu s cyklistou pod vlivem a že je nutné ho zastavit, než si ublíží nebo udělá další škodu…

      0 0
      • Lišák  

        Ten cyklista byl pod vlivem čeho přesně?

        0 0
        • snas89  

          úplňku přeci…

          0 0
        • HonzaRez  

          Ten, kdo dělá věci absolutně proti zdravému rozumu a s nulovým pudem sebezáchovy, je buď naprostý magor a měl by být v kleci 1×1 metr, anebo je pod vlivem něčeho… Hádejte, která možnost je častější…?

          0 0
          • Libores  

            chápu, že cyklistika nemá, co se týče používání nepovolených substancí, nejlepší renomé, nicméně domnívat se, že se nám po silnicích pohybují silniční cyklisté pod vlivem čehokoli je poměrně úsměvné. Dále si myslím, že nulový pud sebezáchovy je také celkem raritní jev, jehož výskyt jistě bude atakovat nulu.

            Na druhou stranu, z vlasní a bohužel poměrně často opakované zkušenosti vím, že podobné situce, kdy řidič chybně vyhodnotí situaci a buď z hlouposti nebo z lhostejnosti ohrozí cyklistu aniž by si vůbec uvědomil nějakou svou chybu, jsou velmi běžné. Dalo by se říct, že jsou na denním pořádku.

            A když k tomu připočtu, že tento konkrétní jedinec se tu prezentoval jako povýšený, arogantí a vulgátní pitomec…

            A teď babo raď, co?

            0 0
            • jIrI___  

              S tím prvním odstavcem nemůžu souhlasit. Vždyť 95% B-F osazenstva si dle všeho nedokáže představit vyjížďku bez toho, aniž by zastavili na pivíčko a část z nich rovnou naklopí i panáčka na zahřátí, že jo. Je to smutné, ale u zbytku populace to nebude jiné :(

              0 0
              • Martin  

                Nesmíš soudit podle sebe :)

                0 0
                • Pavel  

                  Přesně tak! Jsem mezi těmi pěti procenty. ;-)

                  0 0
                  • Martin  

                    +1

                    0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                    • Pavel  

                      Skoro ten pocit mám. Jsem heterosexuální pracující bílý muž…

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        … platící daně, nepobírající dávky ani podporu, žijící ve společné domácnosti s manželkou a dětmi …

                        0 0
                        • Pavel  

                          Kdyby jen to.. Ještě navíc OSVČ! :-)

                          Jen to „dětmi“, to už teda ne. Mladej vyfičel na vysokou.

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            A dokonce si ještě troufáš vydržovat darmožroutského vysokoškoláka, na kterého ostatní platí daně, styď se!

                            0 0
                            • Pavel  

                              Studuje VUT (cosik s počítačemi a programováním), takže nic vhodného pro rozvoj naší rozvinuté multikulti společnosti.

                              No a to jsem ještě z něho vychoval „xenofoba a nácka“…

                              Plivu na sebe!!

                              0 0
                              • ˘Ö˘ Krab  

                                Jako před Tebou si normálně každý loajální hnědočech musí uplivnout. Jezdí na svém kole, OSVČ, syn na VUT … divny chazmor.

                                0 0
                                • Martin  

                                  Pro výstrahu by ho měli ukřižovat hlavou dolů… ideálně aby ten kříž byl ještě obtočený žiletkovým drátem.

                                  0 0
                        • Smazaný účet  
                          0 0
                          • Pavel  

                            Jen o něco méně chlupatý.

                            0 0
                  • jan.pernik  

                    Já taky chlastám až po dojezdu, zaparkuju kolo a vytáhnu lahváč z garážové lednice. Doufám teda, že lehký vinný střik se počítá pouze jako lehký jontový nápoj na cestu.

                    0 0
                    • Pavel  

                      By mě teda zajímalo, kdo to odchlastává za nás.. :)

                      0 0
                • jIrI___  

                  To kdybych dělal, tak je i dle vyjádření mého psychologa na světě ráj ;)

                  0 0
                  • Lišák  

                    Potřebuješ péči psychologa?

                    0 0
                    • Martin  

                      Lepší než psychopata…

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Ta pomůže každému, je to taková duševní očista. V podstatě je to stejné jako preventivní prohlídky u zubaře, nad tím se už většina lidí nepozastaví :)

                      0 0
                      • gerrard  

                        Tvrdis, ze delas ve fabrice, abys mel cistou hlavu a ted toto?

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Ano, na člověka působí v běžném životě spousta nepříznivých okolních vlivů. Kdo si chce nechat zastiňovat mysl těmito na první pohled neznatelnými vlivy, které se na sebe ovšem navrstvují, tak prosím, nebráním mu v tom, já osobně ale raději volím pravidelné „seškrábnutí“ této ne zrovna prospěšné vrstvy.

                          0 0
                          • ˘Ö˘ Krab  

                            A kdo oškrabává Tvého škrabala?

                            0 0
                          • gerrard  

                            Tak tos mne Jiri teda prekvapil. Sem si myslel, ze si „easy going“ clovek proplouvajici zivotem s lehkosti motyla a prace ve fabrice je takove Hrabalovske pabitelstvi a ty totok.

                            0 0
                            • Pavel  

                              My a normální si prostě čas od času vypijem.. :-)

                              0 0
                          • Smazaný účet  

                            Kdybys nechodil číst BF, tak bys ani k tomu psychologovi nemusel ;)

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        Na preventivni kolonoskopii chodis taky??

                        0 0
              • Lišák  

                94% osazenstva B-F nemá s jedním pivem na kole problém. A s policií by ho nemělo ani v civilisované Evropě. Patrně ani po dvou pivech.

                0 0
              • petrun  

                Jsem abstinent.

                0 0
              • HonzaRez  

                Jiří, jsme dlouhodobě jediní dva, kteří si pravidelně nelejou rezavou břečku do obličeje…

                Toto je ovšem perla (čižma vrzla):

                „nulový pud sebezáchovy je také celkem raritní jev, jehož výskyt jistě bude atakovat nulu.“

                Člověče, vstoupil jsi někdy do veřejného provozu, na chudník, na silnici, na stezku? Denně se setkávám se sebevrahy, kteří buď mají utkvělou představu někoho sundat autem (mě) anebo mají sebepoškozovací manii a skáčou pod jakékoliv vozidlo/osobu, která se namane… Anebo že bychom žili každý na jiné planetě…? Taky máte na Marsu tak větrno…?

                0 0
                • Martin  

                  Troufnu si tvrdit, že fráze „jsme dlouhodobě jediní dva, kteří si pravidelně nelejou rezavou břečku do obličeje“ je velmi lživá ;)

                  0 0
                • Libores  

                  Máš pravdu Honzo. Jsou všude, prostě všude a všichni jdou po TOBĚ.

                  Jo celkem tu fouká. Znáš to, podzim jako všude jinde…

                  0 0
                  • HonzaRez  

                    Dobře, uznávám, že někdy mám takovéto stavy… Ale psychiatr mě uklidňuje, že to nic není…

                    0 0
                    • Pavel  

                      Psychiatr mi radí, že lidi, které nenávidím, mám napsat na papír a zapálit.

                      No jo, ale co pak s tím papírem?

                      0 0
                      • petrun  

                        On asi myslel nejdřív ty lidi zapálit a pak je napsat na papír :-)

                        0 0
                      • blue.sun  

                        Odškrtávat ty spálené. A pak spálit i ten papír, nesmí zůstat žádné důkazy.

                        0 0
                      • snas89  

                        Kdyz uz mas tady byt potrebu vtipny, tak si over, co vlastne terapeut/kouc/psycho­log/psychiatr dela a kde je jeho pole pusobnosti.

                        0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Počkej, počkej.

                Tvrzení, že z podstaty zákazu vjezdu všem motorovým vozidlům jde v podstatě o chodník není pravdivé a jde o zásadně mylnou a zavádějící domněnku. Na lesní cesty je také zakázán vjezd motorovým vozidlům (a dále upraveno dodatkovou tabulkou, někdy je nesprávně použita jiná zákazová značka), přesto se o chodník rozhodně nejedná a cyklisté tam mají explicitně vjezd povolen.

                Chodník je velmi specifický druh zpevněné komunikace pro pěší, v intravilánu obce umístěný kdekoliv, v extravilánu zpravidla výhradně souběžně s vozovkou. Mohli bychom se podívat do zákona, jak je definován tam. Ale určitě ne jako místo se zákazem vjezdu.

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                    • Martin  

                      Hergot, v Luhačovicích jsem několikrát ročně a občanskou válku na chodnících, jakou popisuješ, jsem tam nikdy nezažil… jen poklidné ospalé lázeňské městečko.

                      0 0
                  • Libores  

                    ale i na komunikacích se zákazem vjezdu motorovým vozidlům platí pro chodce stejná pravidla, je to zákaz pro motorová vozidla a povinnosti chodců nijak neupravuje. Takže pěkně za sebou při levém okraji…

                    0 0
                    • mikub  

                      Zákon o provozu na pozemních komunikacích se na lesní a polní cesty ve velké části nevztahuje. Takže ani ten pochod po levé straně není nutný.

                      0 0
                      • Libores  

                        přečti si venkovanův příspěvek. Nebaví se o lesních a polních cestách, ale o tom, že považuje komunikace se zákazem vězdu motorovým vozudlů za „v podstatě chodník“. Na to reaguju.

                        Ale jinak jo lesní a polní to mají jak píšeš.

                        0 0
                    • Smazaný účet  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Lokality schodných parametrů – máš na mysli počet stupňů, výšku nášlapu a délku schodnice?

                    0 0
                    • Martin  

                      Mělo být schůdných… aby se tam nepletl terén pro kamziky.

                      0 0
              • Lišák  

                Nějak jsi vypadnul z role. Tvůj příspěvek má hlavu i patu, nejsou v něm na první pohled chyby. Takhle si svoji vybudovanou ymyč fakt pokazíš :-(

                0 0
      • mikub  

        Ještě jednou, obec, silnice z kopce, předjíždění na úrovni 200 metrů před přejezdem. Na přejezdu zpomalení motorového vozidla na rychlost chůze.

        Jednoduchou matematikou si spočítáš, že ze zadaných parametrů nebylo zas tak moc prostoru pro bezpečné předjetí cyklisty, zařazení se do pruhu a zpomalení na rychlost chůze.

        0 0
        • Libores  

          co si chceš počítat? Ten dementní cyklista se prostě pokusil spáchát sebevraždu předjížděním zprava na železničním přejezdu, co se ti na tom nezdá?:D

          Fakt je, že borec tu popsal naprosto běžnou siuaci, kdy auto předjede a následně prudce brzdí, nebo odbočuje. Klasický vybrždění, vyprasení, každej to může nazývat jak chce. Děje se to zcela běžně a vtip je v tom, že většina takto jednajících řidičů vůbec, ale ani náznakem, netuší, že udělali něco špatně, nebo že by snad cyklistu nějak obrozili.

          0 0
        • Petulda  

          Nevíš, jak rychle jelo auto, jak rychle jel cyklista, nevíš, jak přesný je odhad „asi tak 200 m“. Jednoduchá matematika tedy dá obrovskou škálu možností, jak daleko před přejezdem se auto zařadilo před cyklistu.

          Pokud bys byl nestranný, nemohl bys bez jediného důkazu ale zato s jistotou napsat, že nebylo moc prostoru pro bezpečné předjetí cyklisty.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Zrovna u přejezdů se odhaduje vzdálenost velmi dobře.

            Značka A31a (se třemi šikmými pruhy) 240 m před přejezdem, A31b se dvěma pruhy 160 m a A31c 80 m před přejezdem. Podle pravidel – jedná li se o přejezd bez signalizace bílým světlem, má každý řidič jet už ve vzdálenosti 50 m před přejezdem maximální rychlostí 30 km/hod, s blikajícím bílým světlem pak 50 m před přejezdem 50 km/h.

            Dále je výslovně zakázáno předjíždět cyklistu na a bezprostředně před železničním přejezdem.

            Z tohoto pohledu a prosté fyziky je jakékoliv zahájení předjíždění cyklisty jedoucího nenulovou rychlostí (třeba 30 km/h) už od značky se dvěma pruhy riskantní, od značky s jedním pruhem v podstatě nemožné, protože nepřímo zakázané.

            0 0
            • Petulda  

              Konstatuješ fakta, takže souhlas. Nic to ale nevypovídá o konkrétních rychlostech a vzdálenostech v Meridově případě.

              0 0
          • mikub  

            Zatímco ty, se 100% jistotou víš, že to chyba cyklisty byla. Stejně, jako jsi to věděl v tom případě u Týniště (kde to ovšem nakonec podle policie nebyla pravda).

            Jak přesné jsou odhady nevím, ale i při nějaké toleranci tam pro bezpečné předjetí moc prostoru nezbývá. Nehledě na to, že neznám jediného cyklistu, jehož cílem by bylo jet úmyslně tak, aby napálil auto. Přeci jenom, pud sebezáchovy cyklistovi velí se tak nerovnému souboji vyhnout, řidiči plechovky to je mnohem víc jedno.

            Navíc, jak ti další napsali, tak zkušeností, kdy auto předjede, najednou začne brzdit a zatáčet, parkovat atd., aniž by řidič tušil, že někoho ohrozil, je hromada.

            0 0
            • Petulda  

              Vychazim z informaci od Meridy. Nemam zadny objektivni duvod mu neverit.

              Ty jen opakujes svou fakty nepodlozenou domnenku o nedostatku prostoru. Bez znalosti konkretnich rychlosti a vzdalenosti je to jen zaujate fantazirovani. Nic jineho nepisu.

              0 0
              • mikub  

                Stejně jako minule, argumentoval jsi pouze dostupnými fakty, i když jiní říkali, že tam něco nehraje. Nakonec měli jiní pravdu.

                Pokud chceš být ovečka, která bez rozmyslu věří neznámému člověku, opusť raději internetový prostor. Číhá tady na tebe hromada nebezpečí :D

                0 0
        • AussigBiker  

          Tak to prosim vypocitej, rad se pobavim. Jestli se nemejlym, tak pise, ze predjel, ne predjizdel 200 m pred prejezdem. Nicmene prosim, budu rad, kdyz to rozkreslis a vypocitas. Rad se pobavim takhle pri pondelku :). Rozepis tu sklon kopce, z toho vypocitas rychlost cyklisty. Rychlost auta asi znas a namaluj nam onu dopravni situaci na prejezdu.

          Aha, ty vlastne k tomu nemas zadny informace :)

          Edit: Pokud se bavime o tom puvodnim prispevku od Meridy. Reakce se predpokladam tyka toho.

          0 0
          • mikub  

            Ty pořád chceš, aby ti někdo poskytoval služby. Jednou, aby ti někdo jezdil ukazovat, jak se dá skákat přejezd na silničce, podruhé aby za tebe někdo počítal. Zkus to sám. Je to matematika základní školy, věřím, že to dáš.

            Jenom pro informaci, ze vzdálenosti 200 metrů dojede silničář jedoucí z kopce (nikoliv někdo na HT) k přejezdu za méně než 20 sekund. Odhadni si, jak dlouho může v obci trvat manévr – bezpečně ho předjedu s minimálním rozdílem rychlostí a pak skoro zastavím.

            0 0
            • gerrard  

              Fyzika zakladni skoly. ;)

              0 0
            • AussigBiker  

              To je prave to, ja si nic odhadovat nechci, docela se tady v tom vlakne bavim. Tak cekam na podrobnej nakres se vsema informacema k tomu, ktery nemas a mit nemuzes :)

              0 0
              • mikub  

                Tak na základě něčeho jsi musel odvodit, že „cyklouš je pračůrák“. Na jednu stranu mi tady píšeš, že nemám žádná fakta na obhajobu cyklisty, sám ale vynášíš takhle mnohem ostřejší soud, než já.

                Jenom jsem chtěl, aby ses zamyslel, než něco takového napíšeš. Pokud se ti nechce, nebo toho nejsi schopen, klidně se dál bav ;)

                0 0
                • AussigBiker  

                  No nikdo nevi presne jak to bylo, takze ja nejsem na zadny strane. A pokud to bylo jak psal Merida, tak ano, cyklista je pracurak. Pokud to bylo jinak, tak to bylo jinak, ale to nikdo nevime. Take nikomu nestranim. Sam si psal, ze je to jasny a ze se to da lehce odvodit jak to bylo. To ja nevim a tak jsem si rikal, ze bys to tady mohl rozkreslit, aby bylo konecne jasno :)

                  0 0
                  • mikub  

                    Ty nejseš na žádný straně, ale o jednom napíšeš, že je pračůrák a druhýmu do puntíku věříš? To zachováváš takovou dost flexibilní neutralitu ;)

                    0 0
                    • AussigBiker  

                      No vidim, ze mas problemy asi cist, tak jeste jednou: * A pokud to bylo jak psal Merida*… Celou dobu mam konzistetni nazory, ty flexibilni naturo :)

                      0 0
                    • Petulda  

                      Musis cist vse, ne jen co se ti hodi.

                      Jinak souhlas s Aussig. Kdo tu vynasi soudy na zaklade vymyslu nejsem ja ani on…

                      0 0
              • Rorejs74  

                A proč by Ti to tady měl někdo malovat jak pro malý děcko ? Lidem kteří na silničce jezdí je celá ta příhoda celkem jasná už z toho prvotního příspěvku … stává se každou chvíli, že tě někdo takhle oprasí a pak se hrozně diví kde jsi se tam vzal.

                Možná by jsi se mohl jít chvíli bavit třeba nad gramatikou, některý ty obraty ( třeba „nemejlym“ ) se fakt nedají číst.

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • mikub  

                    Tohle rozveď… To má potenciál :D

                    0 0
                    • Pavel  

                      Vydrž, musím poslat manželku do obchodu pro pop-corn!

                      0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Hlavně „by jsi se“ místo „by ses“.

                  0 0
                • AussigBiker  

                  A proc ne? Sam psal, ze by se to dalo, tak jsem pozadal, jeslti muze, at se tak stane. Na tom snad nic neni.

                  To vidim, ze tu ma spousta lidi jasno :). Nemejlym je normalni hovorovy slovo, ale chapu, ze shodit autora prispevku jakkoliv dava duveru protistrane. Tvoji gramatiku neresim. Argumentacni fauly nedelam.

                  0 0
                  • Rorejs74  

                    Myslel jsem to Y v tom slově nemejlyt. Napsáno nemejlim je celkem v pohodě.

                    0 0
                    • AussigBiker  

                      Jo tak, no to pardon, to je prasarna, to me mrzi, snazim se na to davat bacha, ale v posledni dobe jsem tohle schopnej napsat a vubec to nevidim. A to jsem s pravopisem nikdy nemel problem.

                      0 0
                • Petulda  

                  „by jsi se“ :-D ?

                  Ty nekoho poucujes o gramatice :-) ? Mel bys zacit u sebe.

                  0 0
                  • mikub  

                    Zrovna u někoho, kdo píše bez diakritiky to sedí :-)

                    0 0
                    • Martin  

                      A do sebe hoši :)

                      0 0
                    • Petulda  

                      Stejne tak, jak od nekoho, kdo neumi delat carky ve vete, ze ;-) .

                      Jinak ja za pravopis nikoho nekaram. Jen mi prislo usmevny, ze karajici sam nezvlada to, za co kara.

                      0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Uzavřená obec, tedy všichni by měli jet nejvýše 50 km/hod.

              Silničáři je zdraví a kolo drahé, takže bude zpomalovat, dejme tomu z 15 m.s−1 na nějakých asi tak 7 m.s−1. Jinými slovy z max. 55 na cca 25 km/hod. Na to mu ladně stačí cca posledních 100 m, tedy ještě 100 m před přejezdem pojede klidně těch 50 km/hod, což je nějakých skoro 14 m.s−1. Přes přejezd pak v rychlosti 7 m.s−1 klidně přeskočí, většinou stačí skočit i jen druhou kolejnici zadním kolem, aby to nekoplo. (Mám hned několik takových přejezdů v blízkém okolí, jeden se dokonce dá bezpečně skočit i na silničce v 50 km/hod, ale autem ho nepřejedeš tak rychle ani náhodou.)

              Auto jede dejme tomu lehce přes 60 km/hod, nějakých 17 m.s−1. Tedy rozdíl rychlosti proti cyklistovi na 200 m od přejezdu je třeba jen 2 m.s-1 . Hodně těsné předjetí bude vypadat asi takto: vybočení 5 m před dojetím cyklisty + 30% na změnu směru, míjení 2 m cyklisty, zařazení 10 m před cyklistu + 50% na změnu směru.

              Auto by stojícího cyklistu objelo na 23,5 m. Což by mu trvalo jen 1,4 s. Ale cyklista za tu dobu urazí dalších 20,7 m. Tedy je nutné sečíst 23,5 + 20,7 = minimálně 44,2 m. Oba stále v plné rychlosti a předjetí opravdu „na prasáka“ těsné. Z odhadem 200 m je najednou 150 m. Pokud nepředjíždí na prasáka, tak ještě minimálně o 20 m méně.

              Cyklista ještě dlouho brzdit nehodlá, na posledních 100 m potřebuje zpomalit o 7 m.s-1. Auto, kvůli stavu přejezdu, potřebuje zpomalit třeba až o 15 m.s−1 . Tedy potřebuje začít brzdit, v podstatě obratem po předjetí.

              Tady je názorný příklad základního výpočtu pro pohyb rovnoměrně zpomalený, realita se bude lišit podle jízdního stylu a míry bezohlednosti řidiče.

              Při zpomalení auta 1 m.s−2 bude auto ze 17 na 2 m-s−1 (rychlost chůze) brzdit rovných 15 s a ujede za tu dobu dráhu 112,5 m. Začne tedy brzdit takřka ihned po předjetí cyklisty.

              Potíž je, že cyklista tolik zpomalovat nechce, kdyby brzdil stejným zpomalením 1 m.s−2, tak mu stačí jen posledních 7 s a posledních 73,5 m. Takže bude za autem muset velmi pravděpodobně začít brzdit daleko dříve, než by jinak chtěl. Ke kritickému momentu může dojít už takřka ihned po předjetí, pokud bude řidič auta brzdit normálně s klidem a při předjíždění si nechá odstupy a nepojede příliš přes max. povolenou rychlost. Pokud by snad dodržel pravidlo 50 m před max. 30 km/hod, tak si už o návštěvu v kufru vysloveně koleduje.

              0 0
              • AussigBiker  

                Ano, takhle to je presne, jak to mohlo byt. Ale cyklista taky mohl jet klidne 30 km/h… to ze napsal, ze to bylo z kopce, neznamena, ze to byl buh vi jakej krpal, na ktery se da i na silnicce rozjet na 50 km/h. A treba ten cyklista prejezdy neskace, takze by taky dost zabrzdil, treba i dost pred prejezdem, kdyz vychazim z informace, ze prejezd je dojebanej. Vsechno je to proste mozna, asi, treba…

                Moje pointa je celou dobu, ze tu spousta lidi odsoudila Meridu a vubec u toho nebyla, ale maji jasno.

                No nic, ja uz tu nic psat nebudu, vsechno uz tu vsichni napsali, chce se to z obou stran chovat se k sobe (nejen na silnici) normalne s rozumem. V Rakousku jsme jeli kousek po silnici a ja nervozni cechacek nemohl pochopit, ze nas kamion neoprapsil v zatacce, ale bylo slyset jak tam rychle nahrkal rychlosti jak podrazoval a drzel si od nas dokonce i odstup. A to kousek vedle byla cyklostezka, o ktery jsme nevedeli, to jsme zjistili az o par dni pozdeji a nikomu z ridicu to nevadilo. Kultura na silnici je tam uplne jina (pro rejpaly – ta cyklostezka nebyla videt ze silnice, ani nevim jestli maji v Rakousku zakon jakou nas, ze cyklista musi jet o cykostezce, kdyz tam je).

                0 0
                • gerrard  

                  Spousta lidi jezdicich na silnici totiz presne takovou situaci nekolikrat zazila a znaji presne ten pohled z druhe strany. Takze psat tu hrdinne historky v takovemto duchu je ponekud nevhodne.

                  0 0
                • Tom-T45  

                  „Začne tedy brzdit takřka ihned po předjetí cyklisty“ – pokud to ta opravdu bylo, tak mi uniká, proč měl dotyčný potřebu cyklistu předjíždět, aby poté hned začal brzdit, zvlášť když věděl, že na přejezdu bude muset prakticky zastavit? Pomohl si nějak? O kolik byl rychlejší, než když by cyklistu v klidu předjel až za přejezdem?

                  Jinak Merida se tady odsoudil sám už tím, jakým způsobem napsal svůj první příspěvek. Cyklista kterého předjížděl je trouba, debil, oponenti jsou kokoti případně píčusové – fakt typ se kterým by každej chtěl jít na pivo. Jedna věc je, že člověk udělá na silnici chybu třeba tak, že vytvoří nějakou nebezpečnou situaci, to se může stát každému. Druhá věc je, jak se k tomu potom postaví.

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    To je prostě kodex řidiče automobilu. Podmíněný reflex. Cyklistu je potřeba předjet, vždycky, všude, kdekoliv, ihned.

                    0 0
                    • AussigBiker  

                      U nas bohuzel jo.

                      0 0
                    • pepek  

                      Cyklista se chová často nečitelně, kličkuje, dělá dojem, že spadne pod kola. Takže řidič má dojem, že bude bezpečnější ho předjet.

                      0 0
                      • rorschach  

                        Nebo raději rovnou přejet.

                        0 0
                      • jIrI___  

                        +1, tohle je bohužel poměrně často holý fakt.

                        0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Jezdci na kole, babky s nůší, dědci s kosou a nákolky možná, ale stejně seřidiči chovají i k rovně a předvídatelně (a až nečekaně rychle) jedoucím silničním cyklistům a i při jízdě sólo. Je to opravdu reflex.

                        0 0
                      • mikub  

                        Taky se dá držet bezpečný odstup, když tomu před sebou nevěřím. Za náklaďákem s pískem, traktorem s vlajícíma bránama, nebo třeba trolejbusem taky nejezdím nalepený metr.

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Dá. Ale traktor nebo trolejbus to před Tebe nestřihne na brzdy, náklaďák s pískem možná ano. Osobní auto či dodávka zpravidla.

                          0 0
                          • mikub  

                            No, myslel jsem spíš, že by měl točvolant držet bezpečný odstup za cyklistou, když se bojí, že se rozmázne ;)

                            0 0
                      • Martin  

                        To platí i o neslušných cyklistech, které je na silnici nutno oprasit s minimálním odstupem.

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Správně, oprasit, padni komu padni. Kdo neprasí s námi, prasí proti nám!

                          0 0
                • onuce  

                  Já zas v Německu málem doplatil na odbočování vlevo. U nás jsem zvyklý, když chci odbočit ze silnice vlevo, i když ukazuji nataženou rukou, i když si najedu až na prostředek, i když zpředu nic nejede, musím dát přednost i autům ze zadu, jinak mě nekompromisně smetou, neexistuje, aby za mnou zpomalili. Nu a v Německu jsem tím zdržoval, čekal jsem dle zvuku motoru za mnou, až kolem mě profrčí, jenže ejhle, oni čekají až odbočím. V rámci toho nezdržování jsem si na to zvykl a vždy s nataženou rukou, a najetý do prostřed, jsem odbočoval i se zvukem motoru za sebou. Ale jednou, v nějakém městečku, již již to stříhám doleva, když si uvědomuji, že zvuk motoru se blíží nezvykle rychle… a již kolem mne těsně prosvištělo vozidlo, ještě že jsem odbočení nedokončil! Ach vy Němci, přec na vás není… jeee, ona to česká poznávací značka na tom vozidle…

                  0 0
                • xtonda  

                  Merida se tu shodil sám tím co a jak napsal. Jedna věc jsou popsaná fakta, předjel cyklistu 200 m před přejezdem a pak si před ním najel úplně doprava a zpomalil na rychlost chůze, cyklista za ním upadl, v dalším však pád již zpochybňuje.

                  Druhá věc je to, že se vyjadřuje vulgárně jak na adresu cyklistů obecně tak na adresu dotyčného předjetého a upadlého, opakované tvrzení, že se ho dotyčný snažil podjet zprava, ačkoliv cyklista upadl za ním, to je z jeho strany čistý výmysl, kterým se snaží přikrášlit historku ve svůj prospěch. Dále sám uvádí, že při takovémto manévrování neřeší zpětné zrcátko.

                  Krab tam sice nebyl, ale předpoklad, že auto jedoucí a předjíždějící z kopce v obci tam bude mít 50 – 60 (nebo i více) je i pro mě ten nejvíce reálný a pravděpodobný stejně tak že silnička z kopce byť mírného jela spíš 50 než 30, celkově je daleko pravděpodobnější, že se jedná o dost časté podcenění rychlosti cyklisty a nedočkavé předjetí s následným brzděním, než že by cyklista chtěl podjíždět jediné auto zrovna na přejezdu.

                  0 0
              • Petulda  

                Krasny prehled domnenek ;-) .

                0 0
                • mikub  

                  Jojo, lepší je věřit týpkovi, který sem dal šest příspěvků a v pěti z nic hned v první větě někoho urazil. Chápu, že má u tebe protekci, protože tě pochválil, ale jinak tohle není moc důvěryhodné.

                  0 0
                  • AussigBiker  

                    Myslis me tim typkem? Pokud ano, tak se budu znova dozadovat „jak male decko“, ale nejak mi unika, kde jsem Petuldu pochvalil? Tady v tom vlakne jsem na nej vubec nereagoval.

                    0 0
                  • Petulda  

                    Uz jsem to psal: nemam zadny objektivni duvod mu neverit. Pusobi na me duveryhodneji nez lidi s vystupovanim ve stylu „cyklista vzdy v pravu“, kteri jako dukaz pouzivaji vymysl.

                    A jinak, v logice moc silny nejsi. Merida mi podekoval az PO tom, co jsem napsal svuj nazor. Tebou uvedena pricinna souvislost je tudiz ukazkovy nonsens.

                    0 0
                    • mikub  

                      Aha, tak ti tam musím doplnit časy: „Chápu, že má u tebe TEĎ protekci, protože tě v MINULOSTI pochválil.“

                      Už to máš napsané tak, abys to mohl bez přemýšlení přijmout, jak je tvým zvykem?

                      0 0
                      • Petulda  

                        Stejny pohled (tvou tendencni terminologii „protekci“) ma od meho prvniho prispevku. Tva pricinna souvislost postrada logiku, jakkoliv ted ze sebe budes delat blba pokusy se z neprijemny pravdy vykroutit jak maly decko

                        0 0
              • MlokCZ  

                Máš tam ale jednu zásadní chybu a to výpočet vzdálenosti předjíždění.

                Souhlasím ještě s 23,5m vzdáleností pro stojícího cyklistu. A ty potřebuješ tedy těch 23,5m překonat rozdílem rychlostí. Ten je jen 2,78m/s. Tedy předjížděcí manévr bude trvat 8,5*s. A auto při něm ujede celých 141m.

                Těch 44m co jsi vypočítal je špatně, bude to mnohem víc.

                Tedy pro uvedené rychlosti by to bylo naprosto nemožné stihnout celé.

                Nicméně cyklista nemusel jet 50km/h, mohl jet třeba jen 35km/h (pomaleji už těžko z kopce a dle popisu mohl jet, to by pomaleji nejelo ani bez šlapání). A auto bych nechal jen 50km/h (jinak porušil předpisy už při tom předjíždění). Pak je rozdíl rychlostí 4,2m/s. A předjetí bude na vzdálenosti 78m.

                I v tomto případě jen vzdálenost na předjetí bude delší než jsi uvažoval.

                0 0
              • MlokCZ  

                Ještě ukázka proč je špatně těch 44,2m na předjetí.

                Autu bude trvat těch 44,2m při 60km/h 2,67s. Kolo při 50km/h urazí za 2,67s 37m. Tedy auto ujede pouze o 7m delší vzdálenost. A potřebuješ aby ujelo o 23,5m více než kolo.

                0 0
            • Petulda  

              Odkud vis, jakou rychlosti jel cyklista?

              Odpovim za tebe: vymyslel sis to. „Nahodou“ tak, aby to bylo blby pro ridice auta.

              Argumentace vymyslem, tleskam

              0 0
              • mikub  

                Vím, jak rychle se jezdí na silničním kole v klesání. Naopak je ta rychlost odhadnutá spíš nižší, aby nemohli takoví jako ty říkat, že cyklistovi nadržuju ;)

                0 0
                • Petulda  

                  Tedy nevis. Hezky jsi to ted sam sobe vysvetlil.

                  Jen ve svem „svatem“ zaujeti proti ridici auta mlatis prazdnou slamu dokola opakovanych domnenek. Chybi ti fakta, proto je objektivni verohodnost tve dojmologie rovna nule. Jen si myslis, ze by to takmozna mohlo byt.

                  0 0
                  • mikub  

                    Ano, neříkám, že to tak muselo být (ani jsem to nikde netvrdil). Jen jsem představil svoje myšlenkové pochody (které mělo nezávisle na mě více lidí), které představují alternativní scénář, který mi připadá pravděpodobnější.

                    Ty jsi nepředstavil žádnou myšlenku. Pouze to, že umíš číst (a psát).

                    0 0
                    • Petulda  

                      Souhlas. Nevyzivam se v produkci cobykdyby teoretickych „myslenek“.

                      Zvlast pokud bych produkoval myslenky postradajici elementarni logiku, viz tve „podporujes, protoze pochvalil“.

                      Je normalni, ze se mylis (lide myli). Neni normalni se z toho zkouset takhle hloupe vymlouvat namisto ferovy reakce " jo, jen si to vymyslim, protoze nevim".

                      0 0
                      • mikub  

                        Nemůžu za to, že nejsi schopen pochopit psaný text.

                        0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • Libores  

                    zase se mýlíš venkovane, sám MildaMerida hned ve svém druhém příspěvku napsal, cituji: „bylo to z kopce, takže jel na té své silničce docela rychle“. Tak tady nefantazíruj o piánku:D

                    0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • Coural  

                    Máš naprostou pravdu. Cyklista jel krokem a Merida dokončil předjíždění 200m před přejezdem. Pak dojel normální rychlostí k přejezdu, zkontroloval situaci, cyklista byl tak daleko, že ho ani neviděl. Tak si najel doprava. Mezitím si cyklista řekl, že to tak nenechá a zjedná si respekt. Zrychlil asi na 250km/h a pokusil se auto odstrčit kolenem. To se děje naprosto běžně, nad jiným scénářem nemá cenu uvažovat.

                    0 0
              • Tom-T45  

                Tak samozřejmě, silničář z kopce, egoistický psychopat v autě, ale ono to nemusí být, tak jak to vypadá.

                https://www.youtube.com/watch?…

                0 0
    • HonzaRez  

      Hošiwoe, bylo to tu zmíněno jenom okrajově a pak je tu bambilión příspěvků o něčem naprosto jiném. Což o zdejších diskutérech dosti vypovídá, že…?

      Pokud jedu na silničce k přejezdu, brzdím téměř na nulu. Pokud je to z kopce, tak tuplem. Opravdu jedete na karbonu třicítkou na přejezd, který neznáte a který může být rozdrbaný k smrti? Výše jsem napsal svou definici, kdo dělá věci absolutně proti zdravému rozumu a bez pudu sebezáchovy, patří do klece… Anebo je pod vlivem, což je jasně vidět na vašich fotkách s rezavou břečkou… Opravdu bych mnoho z vás nechtěl potkat ani na silnici, ani potácející se před hospodou a vlastně vůbec nikde… Mám alergii na vykrkaný natrávený slad…

      Kdo mi předevede, jak jede třiciítkou – čtyřicítkou – padesátkou přes tento přejezd? Anebo je libo skoček…?

      Jezdím tam desítky let (pro negramoty 10ítky), na desítkách kol a stejně jsem tam málem šel při nulové rychlosti na hubu a odřel si ráfek, no myslel jsem zrovna na blbosti…

      https://www.google.com/…umbfov%3D100

      0 0
      • Martin  

        A teď si představ tenhle přejezd – no past vedle pasti.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Teoreticky by cyklista měl jet po červené stopě. Prakticky bych to vzal asi tou bezpečnější žlutou, což by se nepochybně případným řidičům za mnou hodně nelíbilo.

          0 0
        • Pavel  

          Slézt, kolo přenést a dom dojít pěšky. :)

          0 0
      • Libores  

        no a problém v tomhle přejezdu vidíš konkrétně jakej?

        0 0
      • Pavel  

        Jedním směrem v pohodě hop hop, v tom druhém by to bylo asi horší. :)

        0 0
      • Kubajsu  

        Nikdo neříká, že šlo o přejezd, který neznal, ale většinou i ten.

        Třeba tenhle jezdím mezi 50 a 65, auta většinou okolo 20, protože je tam hup.

        0 0
        • Petulda  

          Nebo taky proto, ze na rozdil od tebe nejsou prasata a dodrzujou Silnicni zakon…

          0 0
          • obda  

            Vidím pozitivku, takže 50 se tam může.

            0 0
          • Kubajsu  

            Jasně. V životě si nikdy nepřekročil rychlost. To ti určitě budu věřit, Mirku Dušíne.

            A v zásadě je mi buřt, co si o tom myslíš. Na kole mám v obci maximálku k 85, v autě na okresce ke 200. A světe div se, řidičák mám 20 let bez nehody a neznám nikoho, kdo by se se mnou bál jezdit.

            0 0
            • jIrI___  

              A tak to zaslouží potlesk.

              0 0
            • Petulda  

              Cti pozorneji, agresivko :-) .O tom, ze jsem v zivote neprekrocil rychlost, jsem nenapsal ani carku. To je lez, kterou sis sam vymyslel, abys mel proti cemu bojovat. To je hodne ubohy.

              Jen jsem ti vysvetlil, proc na tom prejezdu vetsina ridicu jede pomalu. A rozhodne to neni tim, ze by se i v osobaku nedal prejet rychleji nez 20 km/h. Jezdivam tam tudy.

              A ano, jsi velky hrdina a Pan Nekdo s tema rychlostma :-D .

              0 0
              • Kubajsu  

                A ty taky věříš všemu co se na těch internetech napíše, co? :-)

                0 0
              • BB  

                " … a dodrzujou Silnicni zakon…" , pokud důsledně Kuba uplatní zákon logiky, tak tím říkáš, že jsi v životě nepřekročil rychlost. Správně jsi měl napsat dodržuji vyhlášku všude tam, kde to považuji za správné, nebo tak něco. Pak bys ho mohl obviňovat ze lži.

                0 0
                • Petulda  

                  Uf, dalsi logik. :-D .

                  Vyrokem „jedou ponalu, protoze dodrzujou zakon“ nerikam zhola nic o mem rizeni a uz vubec nic o tom, ze jsem nikdy neporusil silnicni zakon.

                  Popis tu domnelou souvislost.

                  A jakou „vyhlasku“ mam dodrzovat?

                  0 0
                  • BB  

                    ble ble ble, nastuduj si příručku logiky pro začátečníky. A pravidla silničního provozu upravuje vyhláška ne zákon, jak uvádíš ty. Tak to jenom pro upřesnění.

                    0 0
                    • mr.garisson  

                      Původně jsem nechtěl reagovat, ale který jiný právní předpis upravuje pravidla provozu než Zákon 361/2000 Sb.? Neber to jako narážku, jen jsem zvědavý a nechci umřít hloupý.

                      0 0
                      • mikub  

                        Tyhle

                        0 0
                        • danis7  

                          Zrovna ta první, 30/2001, už neplatí, dále jsem nedošel.

                          Nicméně platí to, že pravidla sil. provozu stanovuje zákon 361, ne vyhláška

                          0 0
                    • Petulda  

                      Tedy nejsi schopen popsat onu domnělou souvislost. Oba víme proč :-).

                      0 0
                  • mikub  

                    Objasni mi prosím, kde jsem udělal logickou chybu:

                    Z tvého výroku „Nebo taky proto, ze na rozdil od tebe nejsou prasata a dodrzujou Silnicni zákon“ vyvozuju, že každý, kdo porušuje silniční zákon je podle tebe prase.

                    Lze tedy předpokládat, že sám sebe za prase označit nechceš, tedy jsi neporušil silniční zákon.

                    To jsi ale už taky vyvrátil.

                    Tedy sám sebe považuješ za prase :D

                    0 0
                    • Petulda  

                      S tím nemám problém. Každému, kdo jezdí autem, se sem tam povede nějaká prasárna.

                      Zatím jsi ale (pročpak asi…) nesvedl odpovědět, kde jsem napsal nebo z čeho plyne, že jsem dle tvé fantazie nikdy neporušil Silniční zákon…

                      Aneb opět, napsal jsi kravinu a místo normální reakce tady ze sebe děláš pitomce v úplně marný snaze se z toho za každou cenu vykroutit na základě falešných domněnek. Co ty by sis počal bez tvého domýšlení si nesmyslů ve snaze někoho hejtovat.

                      Nejdřív si vymyslíš rychlosti, abys mohl hejtovat Meridu, teď si vymyslíš, že jsem neudělal nikdy žádný přestupek, abys mohl hejtovat mě… Kolik let ti je – 8?

                      0 0
                      • mikub  

                        Ano, hned po tom, co jsi napsal ten příspěvek o prasatech jsem si stejně jako BB myslel, že jsi silniční zákon nikdy neporušil (protože jinak bys sám sebe dost hanlivě tituloval).

                        Potom jsi ale napsal „Cti pozorneji, agresivko :-) .O tom, ze jsem v zivote neprekrocil rychlost, jsem nenapsal ani carku. To je lez, kterou sis sam vymyslel, abys mel proti cemu bojovat. To je hodne ubohy.“

                        Zde jsi tedy podle mého jasně přiznal, že jsi ho porušil. Z toho k mému údivu plyne, že sám sebe tituluješ, jak jsem psal ;)

                        0 0
                        • Petulda  

                          Pomohlo by míň myslet a víc vědět… Nebo třeba být schopen jen číst bez vymýšlení si tendenčních kravin a stavění hejtů… Možná to ale nejde… :-). Každý má své limity.

                          0 0
                          • mikub  

                            Podle tebe je tendenční kravina předpokládat, že člověk sám sebe neuráží? Podle mě je takový předpoklad u normálních lidí zcela fér.

                            V tomto případě jsem nic nedomyslel, jenom použil tvých slov:

                            kdo porušuje předpisy je prase + že jsi neporušil předpisy je lež (tedy porušil) ⇒ jsi prase.

                            Kde je tam můj výmysl? Nikde ;)

                            0 0
                            • Petulda  

                              Normální člověk nemá problém se sebekritikou. Ale podle toho, jak zde vystupuješ, chápu, že tomu nerozumíš. Proto jsem naspal: „S tím nemám problém. Každému, kdo jezdí autem, se sem tam povede nějaká prasárna.“.

                              Kde je tvůj výmysl? Napsal jsem ti to, dokonce ne jednou. Čti pozorněji, popř. si dělej poznámky, pokud ti paměť slouží až takhle špatně.

                              Motáš se v kruhu.

                              Howgh

                              0 0
                              • mikub  

                                Jak víš, že se každému stane prasárna? Mě stále káráš, že si domýšlím informace a pak sám napíšeš takový silný předpoklad.

                                0 0
        • petrun  

          Dle zákona když blikají bílá světla tak smíš jet maximálně 50 km/h, když nebliká a nesvítí nic tak maximálně 30 km/h. Víc ani hovno. Na tvém příkladu vidím, že je potřeba intenzivně tlačit na PČR aby měřila a pokutovala rychlost na přejezdech!

          0 0
          • mikub  

            A byl jsi někdy v reálném provozu, aby sis udělal představu, je to s dodržováním rychlostních limitů?

            Argumentovat zákonem je hezké, ale v reálném světě zrovna rychlosti nikdo moc nedodržuje, protože to taky nikdo moc nevymáhá ;)

            0 0
            • petrun  

              Jsem v něm bohužel denně. To, že už na to všichni serou je špatně. Jediné řešení by byly brutální sankce jako v severských státech. Dokud nebudou sankce za porušení zákona likvidační, nic se nezmění!

              0 0
              • pepek  

                Tak tak. Rovnou bys je poslal ke zdi, ne?

                0 0
              • mikub  

                Tak potom nechápu tvoji argumentaci, že se na přejezdu řidiči brzdí kvůli dodržení rychlosti ;)

                Jinak jsem vcelku rád, že PČR přejezdy neřeší. Ty řeší Darwin. Pokud na přejezd někdo najede jak vocas před vlak, ten se o jeho trest postará. Kdyby PČR řešila přejezdy, stejně by měřila na nějakých nezabezpečených vlečkách, po kterých jel vlak naposledy za komárů.

                0 0
                • Kubajsu  

                  V Mělníku dokonce k jedné nepoužívané vlečce nainstalovali radar s foťákem…

                  0 0
                  • mr.garisson  

                    Mýtné se musí vybírat, kasička se sama nenaplní a tohle je tak krásná past na cizáky. :D

                    0 0
                    • Martin  

                      Pořádek musí být, přece se cizáci nebudou jen tak beztrestně prohánět městem…

                      0 0
                • petrun  

                  Nepsal jsem že „se řidiči brzdí“ :-D

                  Zpomalit lze i motorem, naprosto plynule a bezpečně.

                  0 0
                  • mikub  

                    Nebo taky retardérem, případně můžeš vyhodit kotvu, nebo padák :D

                    Technické provedení snížení rychlosti ale nemá vůbec žádný vliv na to, že většina řidičů před železničním přejezdem upravuje rychlost v závislosti na jeho technickém stavu a né kvůli tomu, že je něco napsáno v zákoně.

                    0 0
                    • petrun  

                      V zákoně je pouze maximální povolená rychlost. Nikdo neřekl, že nemůžeš jet pomaleji …

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Na dalnici minimalni je

                        0 0
                        • Carloss  

                          Není. Existuje jen minimální konstrukční rychlost.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Tak vidis, ze je…

                            0 0
                          • gerrard  

                            Ehm

                            (1) Na dálnici je dovolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší dovolená rychlost není nižší než 80 km/hod. V úseku dálnice procházejícím obcí je dovolen i provoz motorových vozidel a jízdních souprav pro veřejnou hromadnou dopravu jejichž nejvyšší povolená rychlost není nižší než 65 km/hod. Mimo obslužná zařízení dálnice je ostatním účastníkům provozu na pozemních komunikacích zakázán vstup na dálnici, chůze a jízda po dálnici.

                            (2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km/hod, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu.

                            a jeste:

                            (4) Řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg a řidič jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, nesmí předjíždět jiné vozidlo, pokud k jeho předjetí nemá dostatečnou rychlost, takže by omezil v jízdě ostatní vozidla svou výrazně nižší rychlostí jízdy.

                            Paragrafy sou na vsechno jen to nikdo nekontroluje.

                            0 0
                        • Petulda  

                          Minimalni rychlostni limit na dalnicich v CR neexistuje.

                          0 0
                          • Pavel  

                            To myslíš vážně?!?

                            0 0
                            • mikub  

                              Jenom slovíčkaří.

                              Minimální limit neexistuje, ale na dálnici nemá co dělat vozidlo, které na rovině nedosahuje rychlosti 80km/h.

                              0 0
                              • Petulda  

                                Chybný je význam, nejde o slovíčkaření. Píšeš opět nesmysl, nejspíš opět místo na faktech postavený na nějakém tvém vymyšleném dojmu.

                                § 35, odst. 1

                                „Na dálnici je dovolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší dovolená rychlost není nižší než 80 km.h-1. V úseku dálnice procházejícím obcí je dovolen i provoz motorových vozidel a jízdních souprav pro veřejnou hromadnou dopravu, jejichž nejvyšší povolená rychlost2) není nižší než 65 km.h-1.“

                                Zákon tedy neuvádí nic o minimálním rychlostním limitu ani o rychlosti vozidla na rovince. Pokud budeš mít auto s max dovolenou rychlostí >80 km/h, které ale třeba díky momentálnímu nákladu není schopno jet těch 80 km/h, na dálnici samozřejmě smí.

                                Opravdu mě děsí, jak „znalí“ řidiči se na našich silnicích pohybují… A ještě se ke své neznalosti a hlouposti spolu s hekynenem přiznáváš… To je děs.

                                0 0
                                • gerrard  

                                  Ehm

                                  (2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km/hod, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu.

                                  0 0
                                  • Petulda  

                                    Díky za doplnění. Stav při závadě samozřejmě není v rozporu s mým textem.

                                    0 0
                                  • Pavel  

                                    Hezky si sám na ty vidle naběhl! :-D Ale to je u těchto lidiček docela běžné.. :-)

                                    0 0
                              • Pavel  

                                Přesně, jak píšeš. Slovíčaří. Placl kravinu, teď se z toho snaží vykroutit.

                                Na dálnici samozřejmě není žádná minimální rychlost, to by v zácpě museli pokutovat všechna stojící vozidla, ale je zakázán vjezd motorových vozidel s konstrukční rychlostí pod 80 km /h. Což LOGICKY znamená, že minimální rychlost omezena je, vozidlo musí za ideálních podmínek tu 80 vytáhnout.

                                0 0
                            • Smazaný účet  
                              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                              0 0
                            • Petulda  

                              Samozřejmě. Přečti si příslušnou legislativu, když tě to v autoškole nenaučili.

                              A zapoj mozek, viz look_as1.

                              0 0
                              • Pavel  

                                Nezklamals. :-D

                                0 0
                                • Petulda  

                                  Smát se budou jiní až ty nezklameš svou víru a na náledí na dálnici, kde bude bezpečná rychlost do 30 km/h, to budeš drandit 80+ km/h (ovšem jen chviličku).

                                  0 0
                                  • Pavel  

                                    Promiň, ale debil jsi anebo si na něj jen hraješ? Řidič je samozřejmě povinen přizpůsobit rychlost stavu a povaze vozovky.

                                    Moje auto má konstrukční rychlost s rezervou přes 200 km/h, takže samozřejmě na dálnici můžu, protože jsem schopen na rovině a ideálních podmínek těch 80 jet.

                                    0 0
                                    • Petulda  

                                      Tak jsem rád, že ti to už došlo :-).

                                      Asi jsi zapomněl, ale před pár hodinama ses velmi divil, když jsem napsal, že na dálnici neexistuje minimální rychlostní limit = povinná minimální rychlost

                                      Příčiná souvislost z tvého druhého odstavce je faktický nonsens. Zákon nikde nestanovuje, že na dálnici nesmí vozidlo, které „je schopno za ideálních podmínek jet 80 km/h“.

                                      Jak u hotentotů, tohle :-).

                                      0 0
                                      • gerrard  

                                        (1) Na dálnici je dovolen jen provoz motorových vozidel a jízdních souprav, jejichž nejvyšší dovolená rychlost není nižší než 80 km/hod. V úseku dálnice procházejícím obcí je dovolen i provoz motorových vozidel a jízdních souprav pro veřejnou hromadnou dopravu jejichž nejvyšší povolená rychlost není nižší než 65 km/hod. Mimo obslužná zařízení dálnice je ostatním účastníkům provozu na pozemních komunikacích zakázán vstup na dálnici, chůze a jízda po dálnici.

                                        (2) Dojde-li během jízdy na vozidle nebo nákladu k závadě, pro kterou nelze dosáhnout na rovině rychlosti nejméně 80 km/hod, musí řidič dálnici opustit na nejbližším výjezdu.

                                        Pro blbe:

                                        Na dalnici mmo obec se nesmi najet s autem co nedokaze jet vic nez 80km/h. Pokud tam najedes s autem co to umi, ale nedokaze tak rychle jet, tak se musi z dalnice okamzite spakovat dole. Takze ano pokud nedokazes jet po rovine na dalnici mimo obec aspon 80km/h, tak na ni nemas co delat a to neokecas.

                                        0 0
                                        • Petulda  

                                          „Svojský“ výklad :-). Domýšlením formulací, které v zákoně nejsou, jeho význam opravdu nezměníš :-).

                                          0 0
                                          • -b-n-x-  

                                            Ty jsi takový moderní DonKikot co? :-)

                                            0 0
                                          • obda  

                                            Ten výklad není svojský, pokud nezapomeneš na oblíbený odstavec:

                                            § 18

                                            (2) Řidič nesmí

                                            1. snížit náhle rychlost jízdy nebo náhle zastavit, pokud to nevyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích,
                                            2. omezovat plynulost provozu na pozemních komunikacích, zejména bezdůvodně pomalou jízdou a pomalým předjížděním

                                            Jelikož vozidlo musí být na dálnici neustále schopné jet na rovině 80 km/h a výše, musíš mít nějaký jiný hodně dobrý důvod, pokud chceš jet pod 80.

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              Co to je ta bezdůvodně pomalá jízda? Po okreskách běžně jezdím kolem 70–80 km/h (tachometrových), protože prostě chci (nalepeným kamionům na nejbližším možném místě uhýbám), tak ať vím, jestli mohu očekávat pokutu a s jakým odůvodněním.

                                              0 0
                                              • gerrard  

                                                Nikdo ti pokutu neda, toho se bat nemusis, zatim jsem to zazil, ze to pouzili cajti jen jednou a to na nejakou pomalou protestni jizdu, kterou chteli ukoncit. Ale provoz tim zbytecne zdrzujes a bezpecnosti to taky neprospiva. Kdyz to jde, tak je vhodne jet na maximalkach. Ono pomalu jedouci auta na frekventovane ceste je nebezpecnejsi nez rychle jedouci.

                                                0 0
                                                • Martin  

                                                  Ty nevíš, že rychlost zabíjí? Čím pomaleji, tím bezpečněji.

                                                  0 0
                                                  • gerrard  

                                                    Tak dusicky se blizi, tak si to zase pekne zopakujeme. :)

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Neni pravda za rychlost zabiji. Vsichni se vesmirem pohybujeme takou rychlosti, ze tady ty nase „rychlosti“ v autech jsou prakticky nemeritelne.

                                                    Zabiji nahle zpomaleni. Treba kdyz nekdo zastavi z 80km/h na 0 behem jednoho metru. To opravdu muze jednoho zabit. Proto radeji udrzujme rychlost plynulou.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Ale kdyby nejel 8-desát-kou, ale jenom třeba 1-set-kou, tak to zpomalení nebude tak drastické a nebude to smrtelné. Takže jezděme pomalu!

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Jenze, kdyz pojebe 10tkou, tak uz vlastne umrel davno.

                                                    0 0
                                                • petrun  

                                                  Já zažil když u zkoušek na autobus vyhodil komisař borce za bezdůvodně pomalou jízdu. Na obchvatu Jihlavy kde byla devadesátka jel šedesát a za sebou blokoval cca. 20 aut :-D

                                                  0 0
                                              • Tom-T45  

                                                Moc mě těší že Vás poznávám. Já si dycky říkám, co je to za lidi, co v pátek odpoledne v čele kolony 50 aut jedou své tempíčko 70 tachometrových.

                                                0 0
                                                • Martin  

                                                  70 v čele kolony jsem nejezdil ani ve Fávu, to jsem kolonu brzdíval devadesátkou :)

                                                  0 0
                                                • jIrI___  

                                                  Taky mě těší. Připadá mi, že někteří si pletou maximální povolenou rychlost s minimální povolenou rychlostí a pak jsou zbytečně nervózní.

                                                  0 0
                                                  • Tom-T45  

                                                    Já s tím souhlasím, ty spěchálky, co by třeba chtěli jet 90 podle GPS (95 tachometro­vých), je potřeba řádně vyškolit.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Vybrzdit.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Žádné školení se nekoná. Prostě jedu takovou rychlostí, kdy cítím, že se mi auto při nějaké kolizní situaci nevymkne z kontroly. A ano, dálnicím se vyhýbám co to jde a na dovolené autem nejezdím :))

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    No jo, ale kdyz jedes podle tebe pomalu tak ses vlastne nejrychlejsi jezdec, protoze jses v cele kolony. Takze bys vlastne mel zrychlit, abys byl pomalejsi :)

                                                    0 0
                                                  • Tom-T45  

                                                    Ehm, pokud budu slovíčkařit, tak v případě kolizní situace se Ti už auto vymklo z kontroly.

                                                    Jinak, když nějaké takové auto předjedu, tak většinou vidím za volantem nějakou panímámu s trvalou, nebo dědulu s brejlema, jak se křečovitě drží volantu. Prostě jedou to, na co mají a nelze je za to soudit. Takže v pohodě, rozumím, že život není vždycky snadnej.

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    Adheze se má využívat zodpovědně.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Stejne jako driftingu :-)

                                                    0 0
                                                • Pavel  

                                                  Dnes jsem taky jednoho zdržoval bezdůvodnou pomalou jízdou. Tímto se dotyčnému omlouvám. Na svou obhajobu uvádím, že mě se těch 160+ zdálo na dálnici jako dostatečných, abych nikoho neblokoval..

                                                  0 0
                                                  • Martin  

                                                    Tys byl vždycky spíš rozvážný než závodník…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nechápu jak může někdo ject 160.

                                                    Mě se to ve 140km/h zdá až moc.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    V Haťapce určitě :)

                                                    Moje MPI už ve 160 dělá docela randál, což je nekomfortní.

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Že jedu 160+ jsem zjistil jen pohledem na tachec, kolik že to vlastně jedu, když ten za mnou měl pocit, že ho zdržuju… ;-)

                                                    0 0
                                                  • ScottAspect  

                                                    A to je to cca o 15 méně na základě odchylky mechanického měření rychlosti :D

                                                    Každopádně chválím výběr nejlepší motorizace! ;-)

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Nechávám to bručet těsně pod 4000 rpm, cvaknu tempomat a polibte mi prdel :)

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Někdy to kvůli tobě možná zkusím, ale obávám se, že když to nechám bručet těsně pod 4000 rpm, tak poněkud překročím maximální povolenou rychlost.. :-D

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Asi budeš mít kapku víc kilowattů a jiný průběh chovní motoru než moje důchodcovská motorizace 75 kW s pětikvaltem :)

                                                    Na šestku by mi to asi taky valilo víc.

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Tak jsem to (samozřejme jen kvůli Doomovi) dnes prubl, o kolik překročím maximální povolenou rychlost (na dálnici), nechám-li to bručet těsně pod 4000 rpm. O pade. :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    když to já nechám bručet pod 4k, tak +/- dosáhnu rychlost minimální :-)

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    To tam máš turbínu? :-D

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    ne, šneky v otočném bubnu…ale už jsou starý a moc jim to neleze…

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    A ja couvam :)

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    Tak teď bys taky měl provést důkladnou sebekritiku a nebo se jít rovnou udat.

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Ano, sebekriticky se udávám, že jsi jdu pro další pivo, Plzeň. :)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nejde o ten randál, ale už to začíná bejt nějak nestabilní.

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    Co že to má jest? 160-to je nějaká pizza?

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Něco takového. Měl jsem hlad, valil jsem z práce dom… ;-)

                                                    0 0
                                              • mikub  

                                                Bezdůvodně pomalá jízda je to, co určí orgán. Když s orgánem nesouhlasíš, předá tě jinému orgánovi do správního řízení. Ten to zase přezkoumá a pak se rozhodne, jestli jsi jel pomalu bezdůvodně :)

                                                Tipnul bych, že auto jedoucí 70 na dálnici bude orgány zajímat mnohem víc, než auto jedoucí 70 po okresce (pokud budeš mít vůbec čest se s nimi setkat v náladě, kdy budou pomáhat a chránit jiným způsobem, než měřením MAXIMÁLNÍ povolené rychlosti).

                                                0 0
                                              • obda  

                                                „protože prostě chci“ vypadá jako definice bezdůvodně pomalé jízdy :D Důvodně pomalá jízda je např. kvůli sněhu, dešti, povaze nákladu (akvárko ;)) a tak. Každopádně jet jinou rychlostí než všichni ostatní je pěkná blbost, kterou zbytečně snižuješ bezpečnost.

                                                0 0
                                                • Lišák  

                                                  Možná sis ještě nevšiml, ale jIrI__ zásadně nejde se stádem.

                                                  0 0
                                                  • obda  

                                                    Ale všiml. Jenže v tomto případě je to o (přes)držku :(

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Nasili neni reseni! Vice lasky!

                                                    0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    Be vegan. Make peace.

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    Tady se ofšem trochu spletl, stádo jezdí pomalu, liknavě a nečitelně. Takže jako Jiri_

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    To jsou zlá, falešná a prázdná slovíčka. Jiří, jelikož je Slušný Cyklista ™, musí logicky být Slušný Řidič. A Slušný Řidič ™ jede opatrně, hlídá si tachometr a neporušuje zákony.

                                                    0 0
                                                  • pepek  

                                                    Hlídí si svůj tachometr a ostatní (piráti) jsou mu u ******.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Hlavně nejet moc rychle, pořád nám opakují, že rychlá jízda zabíjí… takže i když tím nezachrání žádný život, je to v pořádku, je to rozvážný řidič a rozvážní jsou dobří.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    když si hlídá tachometr…jak vidí na cestu?

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Jak na cestu? Hlavní je RYCHLOST! Ta zabíjí.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Většina aut už má v dnešní době rychlost zobrazenou na head up displeji v zorném poli řidiče, takže v tom bych takový problém neviděl.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    většina? tedy víc jak 50% prodaných vozidel? zdůrazňuji „prodaných“ protože ty displeje bývají třeba v top konfiguraci, té se ale prodá minimum…

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Možná si to plete se stíhačkou…

                                                    0 0
                                                  • gerrard  

                                                    Ale slušný řidič stejne jak slušný cyklista nézdrzuje ostatní a jezdí prikopem.

                                                    0 0
                                          • sis  

                                            Většinou argumentuješ rozumně, sice opravdu někdy na hraně slovíčkaření, ale budiž. V tomhle případě bych řekl, že je to za hranou. Opravdu pomalu jedoucí vozidlo na dálnici vyvolává dost nebezpečné situace. Jistě jsi schopný domyslet jaké a za tímhle účelem je to tak snad v zákoně postaveno. Prostě vozidlo, které není konstrukčně nebo aktuálně schopno vyvinout min rychlost 80kmh tam nemá co dělat.

                                            0 0
                                            • Petulda  

                                              To by tam nesmely 3/4 kamionu, co se v kopcich tahnou klidne 40, protoze vic to nesvedou.

                                              Podstata diskuse ale byla o tom, ze mnozi zde nechapou rozdil mezi konstrukci rychlosti a aktualne dosazitelnou. A zakon vykladaji domyslenyma formulacema, ktere v nem nejsou.

                                              0 0
                                              • Lišák  

                                                Zákony jsem nestudoval, ale co si pamatuju z autoškoly, tak na dálnici mohou vozidla s konstrukční rychlostí minimálně 80 km/h, a minimálně touto rychlostí musí také po dálnici jet. Pokud ji z nějakého důvodu nemohou dosáhnout, musí na nejbližším sjezdu dálnici opustit.

                                                0 0
                                                • gerrard  

                                                  To uz jsme mu tady vesvetlovali. :) Paragrafy kopirovali a stejne si porad mele svoje. :) Ten tu neni od rozumne diskuse. Ten je tu jenom na vysirani.

                                                  0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    <mod ironie start> Statisky, paragrafy a fakta jsou relativni a k nicemu, se to uz naucte. A cti poradne, debata neni o tom, jestli se to uz vysvetlovalo. <mod ironie end>

                                                    0 0
                                                • Petulda  

                                                  „minimálně touto rychlostí musí také po dálnici jet“

                                                  Tohle je kolosalni nesmysl. Zadna povinna minimalni rychlost na dalnicich neexistuje. Bylo vysvetleno proc. Nejdriv cti, pak se zapojuj.

                                                  0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Mému učiteli v autoškole by tedy měli sebrat oprávnění učit a případně i ŘP, když nezná zákony. Tedy – pokud už není po smrti.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Presne tak. Vykladat nekomu, ze treba na naledi nebo v prutrzi mracen MUSI jet minimalne 80 km/h je hodne velka demence.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Kamaráde tady jsi na B-F, tady je pletení si maximální a minimální rychlosti naprostý standard.

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Ale no tak – řidič musí přizpůsobit rychlosrt vozidla stavu a povaze vozovky.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    No mne to nepis. Ja nejsem ten, kdo napsal pitomost, ze po dalnici se musi jet minimalne 80 km/h…

                                                    0 0
                                                  • mikub  

                                                    A všimnul sis, že i u značky C6a – Nejnižší dovolená rychlost je v popisu explicitně napsáno, že ji nemusíš dodržet, pokud to vylučují provozní podmínky…

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    A proč to píšeš mně? Já nejsem ten, kdo tu tvrdil, že, cituji, „Zákony jsem nestudoval, ale co si pamatuju z autoškoly, tak na dálnici mohou vozidla s konstrukční rychlostí minimálně 80 km/h, a minimálně touto rychlostí musí také po dálnici jet.“.

                                                    Čti pozorněji.

                                                    0 0
                                                  • mikub  

                                                    Proč pod tebe?

                                                    Protože ty tady kážeš blud, že kdyby byla na dálnici minimální rychlost, tak by se tak rychle muselo jet stůj co stůj. Tak jsem ti jenom rozšířil obzory, že minimální rychlost existuje, ale má svá pravidla. Nemáš zač.

                                                    O dálnici jsem nic nepsal, tak nevím, proč mi jí podstrkuješ. Čti pozorněji.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Znovu: že se na dálnici musí dodržovat nějaká minimální rychlosti jsem nenapsal já.

                                                    Ale asi chápu, že ve tvé snaze mě tzv. „dostat“, tenhle jasný fakt prostě musíš přehlížet. Enjoy :-).

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Covece, ja se divim, ze davas prednost si vselijak slozite obhajovat svoji „pravdu“, jen proto abys nemusel uznat, ze se mylis. Pro me je lehci napsat treba „Ano chlapi sorry, jsem curak“, nez se donekonecna presvedcovat, ze jenom ja mam pravdu.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Radíš, ale sím se svou nevyžádanou radou neřídíš. Zajímavé :-).

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    …jen ze dneška tu máme hned dva případy dle některých myslitelů „nelegální“ jízdy po dálnici:

                                                    https://uloz.to/…6-130429-mp4

                                                    :-D

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Samozřejmě musíš jet minimálně 80 km/h, pokud to dovoluje stav a povaha vozovky.

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Tak jsem rád, že sis už doplnil znalosti dopravních předpisů. Yavolej to ještě tvému učiteli autoškoly, aby dál nešířil blud, že „minimálně touto rychlostí (80 km/h) musí také po dálnici jet.“

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Občas mě překvapuje, jak je možné, že se někteří lidé živí tím, čím se živí… Zvlášť v té autoškole apod. je v podstatě nebezpečné i pro ostatní.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Kdo umi = umi

                                                    Kdo neumi = uci

                                                    0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Kdoneumí ani učit, ten to všechno řídí.

                                                    0 0
                                                  • mikub  

                                                    Mně přijde, že to není úplně špatně podáno. Vezmi si, že autoškolu dělají 18 leté děti, které do sebe musí vsoukat poměrně dost látky během krátkého okamžiku. To může být nad mentální schopnosti leckterého z nich (navíc, teorie pro žáky autoškoly asi není nosným zájmem, ale spíše nutné zlo). Potom dává docela smysl výklad zjednodušit, protože ten zákon je docela složitý.

                                                    Pokud někdo jede na namrzlé dálnici 80 jenom proto, že si myslí, že musí, tak je zralý na Darwinovu cenu a je vše v naprostém pořádku ;)

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Kdysi jsem jel v hustém sněžení po D1 z Brna na Vyškov připosraně 60 a přejíždělo mě kdecovšechno… pak jsem to kdecovšechno potkal v hromadné havárce.

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    To se mi taky jednou stalo. Si jedu připosraně po D2 kolem Hustopečí, na cestě rozbředla mokrá sněhová *****, vím, že ty zatáčky tam velmi klamou, zdají se na pohodu, ale jsou to pěkné kurvy, navíc je tam změna asfaltu/povrchu, když tu se kolem mne v „rychlém“ mihnul nějaký Čobol. No než jsem si domyslel „chlapče, my se asi ještě uvidíme“ tak chlapec v těch svodidlech skončil. Létal tam jak kulečníková koule. :-D Jsem za ním v klidu zastavil, zeptal se, jestli je OK, byl v pořádku, ani airbagy nevyletěly, jen tomu stále nějak nemohl věřit, co se mu to právě stalo, čuměl jak čerstvě vyoraná myš, tak jsem jel, opět připosraně, do *****.

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Ja jednou naboural na rovne dalnici, kdyz jsem se sral 8desatkou.

                                                    0 0
                                                  • obda  

                                                    Nicméně „bezdůvodně“ by pomaleji jet neměl.

                                                    0 0
                                              • mikub  

                                                Čemu nerozumíš na pojmu na rovině? Proč tady argumentuješ kopcema?

                                                0 0
                                                • Petulda  

                                                  V prispevku, na ktery reaguji, neni o „na rovine“ ani carka. Proto reaguji, jak reaguji, jelikoz neni pravda, ze kamion jedouci treba do kopce 40 km/h nema na dalnici co delat. Cti pozorneji.

                                                  0 0
                                                  • mikub  

                                                    Aha, takže zase ta tvoje oblíbená hra na slovíčka, tak si jí užij ;)

                                                    0 0
                                                  • Petulda  

                                                    Slovickareni je i synonymech. Zde je to o jinem faktickem vyznamu.

                                                    Zkousis to sice vytrvale, ale nesmyslne.

                                                    0 0
                                                  • kesu  

                                                    Nemá a na dálnici už vůbec ne. Pokud kamion neudrží do kopce na dálnici rychlost 80km/h, je buďto ve stavu naprostýho šrotu nebo je příšerně přetíženej (případně obojí). Návrhovej maximální sklon dálnice je 3 až 4,5%, což je opravdu málo.

                                                    To, že tam takhle pomalu jet může, vede akorát ke vzniku nebezpečných situací.

                                                    0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Jaksi zapomínáš na povětrnost, tedy sníh, kroupy, déšť, vítr, náledí, zmrazky, mlhu … a tam všude jet 80 nemusí být ani na dálnici bezpečné. Nemluvím o hustotě provozu a jízdě v kolonách při nasycení dopravní kapacity.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    počasí, hustota provozu, případně třeba oprava silnice jsou externí vlivy, ne vlastnost vozidla = to se nepočítá

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    Řidič je ostatně přímo povinen přizpůsobit rychlost stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Což není vlastnost vozidla, jak správně píšeš . Vlastnost vozidla je, že jeho konstrukční rychlost musí být minimálně 80 km/h, tzn za normálních okolností touto rychlostí jet musí, tj jedná se o minimální rychlost, kterou za normálních (ideálních) podmínek se musí vozidlo na dálnici pohybovat. Jede-li tedy někdo na suché rovné (rovina) dálnici za normálních povětrnostních podmínek a s ohledem na provoz méně jak 80, tak je povinen dálnici opustit a může dostat pokutu.

                                                    0 0
                                                  • Tom-T45  

                                                    Ví tady někdo o nějakém případu, kdy v ČR řidič dostal pokutu za to, že mohl jet 80 na dálnici, ale nejel?

                                                    0 0
                                                  • babicak  

                                                    Tys nikdy s kamionem nejel, viď?

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Stačilo jet starým naloženým Puntem 40 kW a na D1 v kopečku před Olomoucí jsme jeli na trojku a ani zdaleka to nebylo těch 80 km/h…

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Tak ovšem Slušný Řidič © ™ ® nejezdí! Takové blokování provozu je špatné.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Máš pravdu.

                                                    0 0
                                                  • Martin  

                                                    Doufám, že už se to neopakovalo!

                                                    0 0
                      • gerrard  

                        A taky tam pisou, ze nesmis jet zbytecne pomalu a brzdit provoz.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Nejakej duvod se vzdycky najde :-)

                          0 0
                        • petrun  

                          Snad jsme dospělí, svéprávní lidé a umíme zvolit přiměřenou rychlost s ohledem na zákon i stav přejezdu. Kdo to neumí ten nemá za volantem co pohledávat.

                          0 0
                          • gerrard  

                            Tak prave vyloucils z prepravy hromadu lidi. ;)

                            0 0
                            • HonzaRez  

                              Konečně dva rozumné příspěvky nad sebou… S těmi vyloučenými – Labskooderský kanál se sám nevykope a nějaké to bezpečné ubytování chráněné ostantým drátem se taky najde… Vůbec výroba ostnatého drátu bude v budoucnu lukrativní buznys…

                              0 0
                      • mikub  

                        Ani já ne.

                        Už podruhé (ze tří pokusů) na mě reaguješ úplně mimo mísu.

                        0 0
                • Smazaný účet  

                  Na ty vlečky, kde vlak jel naposledy za komárů, buď hodně opatrný. V poslední době není nic neobvyklého, že se na některých těchto vlečkách obnovuje provoz. Viz třeba Adamov a ta vlečka co kříží silnici hodně pod úhlem. Ani tam ještě nemusel jet vlak, stačilo po letech na přejezdu protáhnout žlábky u kolejnic a už se tam válel každý cyklista ;)

                  0 0
              • gerrard  

                Ale prd velebnosti. Dokud se nebude kontrolovat, tak na ni budou vichni kaslat. Kdyz se zavedl bodovy system. tak prvni mesic vsichni jezdili naprosto vorne. Pak zjistili, ze na kontrolu se prdi stejne jako driv a zacali na to vsichni prdet stejne jako driv.

                0 0
                • Martin  

                  Ono se stejně hlavně kontrolovalo dodržování rychlosti, to se dělá snadno…

                  Nevávno jsem jel do Kérkonoš a byvše obeznámen s rychlostními pastmi po cestě, před začátkem úsekových měření jsem nastavil tempomat na necelých 40 tachometrových… rychlost přece zabíjí a nehodlám těm sviním něco platit. Bo nebyl velký provoz, tak jsem nasral jen pár lidí.

                  Pan Klobouk style.

                  0 0
                  • gerrard  

                    Pomahat a chranit.Mapa pravidelne stoji tady a meri jestl ridic dobrzdi z 80 na 50. Proste cisty odlov. A ted tvrdi, ze se tam musi dat usekovka, protoze je tam hrozne moc prestupku. Ne nehod, prestupku. Rozumim tomu tak, ze se tam da vydelat spousta penez. :)

                    0 0
                    • mr.garisson  

                      V místě, na které odkazuješ už maáš dobrého půl km jet 50, takže netuším o jakém odlovu tady píšeš.

                      0 0
                      • obda  

                        Podle měření v mapě asi 110 m Já s tím problém osobně nemám, ale opravdu je to dost krátké.

                        0 0
                      • gerrard  

                        Hele tys to nectl co sem psal priznej se. :) Z cele lisne nejpravidelnej meri na ulici, kde neni zadny dum a jedini lidi co se na ni vyskytuji jsou ti co vystoupi z autobusu na zastavce a prechazi pres prechod. Takze nebezpecnost toho, ze nekdo nejede presne 50 je nulova. Nemeri ani na te stejne ulici dole u lidlu, kde tech lidi chodi hodne ale tady nejakych 200m od znacky konec 80. Dalsi oblibene misto je tady, kde je kvuli prechodu po kterem chodi par lidi rychlost snizena na 50. Driv tam byla zastavka, ted uz tam dlouho neni. Jeste porad chces tvrdit, ze to delaji kvuli bezpeci chodcu a ne kvuli vybirani pokut? Kdyby merili nekde, kde chodi lidi a jezdi se tam pomalu, tak tolik nevyberou, ale zase by vybraly ty co tam projedou rychle a jsou opravdu realne nebezpecni. Vzhledem k tomu, ze to nedelaj, tak su presvedceny, ze si jen masti kapsu presne na mistech, kde se meni rychlost a je snadne tam nejet rychlosti predepsanou.

                        0 0
                        • mr.garisson  

                          Těch 500 m, to jsem přehnal, to přiznávám, ale i přes to všechno, je tam ukončená 80, dále je křižovatka, takže i bez toho ukončení by tam dále byla 50. Vybírají to nejspíš dole, předpokládám, že měří přes trojnožku remote nebo se zaměřením a pochybuji, že to mají vražené hned na hranici té značky. Prostě je tam 50, tak se s tím smiř. Jestli je to bezpečné, nebezpečné, o tom nerozhodujeme. Já tam jezdím poměrně často a zatím mě nenapadlo polemizovat, kolik tam mám jet nebo nejet. Jezdím 50, jak to značení vyžaduje a mám klid v duši. :)

                          Zkus na to podívat z tohoto pohledu. Pokud tam budeme dodržovat předepsanou 50, tak dají pokoj na hodně dlouho a ani to nebude bolet.

                          0 0
                          • gerrard  

                            Nikdo tu nepolemizuje jestli se ma nebo nema jet 50. Ja polemizuju na tema k cemu tady to mereni je a podle mne krome vybirani pokut k nicemu. A jestli je na takovem miste vysoka pravdepodobnost uspesneho vyberu a ano to je. A zavery, ze tam je potreba dat usekovku jsou pak uplne zcestne. A dokud to tak bude policie delat, tak do te doby budou lidi jenom srat, protoze takova kontrola rychlosti je k prdu.

                            0 0
                            • mr.garisson  

                              Ale to se vracíme opět na začátek smyčky. :) Asi máš potřebu tam jezdit rychleji, jinak bys neuvažoval nad smyslem, proč tam měřit či neměřit úsekově. Všichni ti, co jezdí 50 s tím přeci nemůžou mít morální rozkol a nějaké měření je nemusí zajímat, když tam běžně jezdí dle předpisů.

                              Ano, je to jistá vyčuranost orgánů, kdy je to pastička a kdo se nalapá, tak platí. A taky ať platí, jelikož má jezdit dle předpisů.

                              0 0
                              • gerrard  

                                Uz mne prestan podsouvat myslenku, ze chci nekde jezdit rychlej nez je povolene. O tom vubec neni rec. Tady je rec o tom, jestli chceme nase silnice bezpecnejsi a ano ja chci, tak aby merili tam kde to dava smysl a tam kde to k necemu bude. Tam kde nebezpecnost prestupu muze mit velke nasledky. Treba na prechodech u skol nebo tam kde je nerehledna doprava. Tady, kde si jen vycurane masti kapsu a o bezpecnost v doprave jim vubec nejde, tak tady je to podle mne uplne k nicemu. O 300m dal maji sikovnou krizovatku, kde je hlavni do zatacky a pravidelne tam je problem, protoze se s tim vetsina ridicu nedokaze poprat a jezdi a blikaji jak trotli. Tam by bezpecnosti provozu pomohli vic, kdyby obcas nekoho stopli a vysvetlili mu jak jezdit. Ale jestli si fanousek policie a jeji „vycuranosti“, ktere si platime z vlastnich dani ti neva a jeste je podporujes, tak to se neda nic delat.

                                0 0
                                • mr.garisson  

                                  Já nic nepodporuju neb jezdím dle předpisů, to v první řadě. A ano, máš naprostou pravdu v tom, že jsou místa, kde by se takové měření dalo využít ku prospěchu věci. Jak je ale známo, daně platíme ať chceme či ne (myslím řádného občana), o umístění jako občané stejně nerozhodujeme, tak nač mlátit do stolu a lamentovat nad vyčuraností. Naprosto chápu Tvoji rozhořčenost, jen nevidím smysl do toho investovat nějakou energii.

                                  V další řadě mě debata s Tebou baví a nechci Tě ******, proto neber moje předchozí tvrzení jako podsouvání něčeho. Zkrátka to byl jen můj pohled na věc.

                                  0 0
                                    • obda  

                                      Tvl, to je debil. Kdo nepochopí, že v obci škrtlá 80 = omezení na 50, měl by odevzdat řidičák. Protože mám dost strach o to, jak chápe třeba přednost na složitějších křižovatkách :(

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        Rychlost zabíjí!!!!!!!

                                        0 0
                                      • gerrard  

                                        No tak hlavne vsichni mistni to znaj, tak tam lovi jenom cizi kavky, tak na to body u domacich neziska. Ale v jednom pravdu ma, kdyz uz tam tolik roku uspesne lovi a porad je tam co lovit, neni tam neco spatne a neni potreba neco udelat jinak, aby se to zlepsilo?

                                        0 0
                                    • mr.garisson  

                                      Ten borec je dobrý pako. Postavit na takovémhle blábolu předvolební kampaň…

                                      0 0
                                      • gerrard  

                                        Tak ona ODS v Brne jede obecne velke bomby. :)

                                        0 0
                                        • pepek  

                                          Pšt! V sobotu po volbách to všechno začnou napravovat: dopravu, parkování, čistotu a pořádek. Jeden se skoro diví, proč to nedělali těch 20 let, když byli u koryta.

                                          0 0
                              • Martin  

                                Já s tím třeba morální rozkol mám. Analogicky by se dalo říct, že kvůli prevenci domácího násilí narveme lidem do baráku kamery a budeme sledovat. Kdo domácí násilí nedělá, ten s tím nemůže mít morální problém.

                                Stejně tak EET. Už z principu věci je to prasárna.

                                Rychlostní daň krom díry v rozpočtu obce neřeší nic. Na opravdu kritických a nebezpečných místech by měli být orgáni fyzicky přitomni a kasírovat to hned. Rychlost je relativně marginální přestupek a existuje hromada závažnějších, které by Systém měl hlídat a nedělá to.

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Líbí se mi tvoje houževnatost v boji proti větrným mlýnům celého systému.

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    Jak pravil guru Onuce: DĚKUJI!

                                    0 0
                                • mr.garisson  

                                  Plně souhlasím se všemi body, jen ta anlogie je nešťastně použitá, leč chápu, co chceš vyjádřit. Jen podotknu, že tvoje obydlí není veřejným prostorem, jako např komunikace, po které jedeš. Kamerová analogie je použitelná např. na náměstí, kde se hlídá násilí a tam už přeci kamery máme… ;)

                                  Jak jsem již výše zmínil, je to buzerace, ale co s tím uděláš? Budeš protestovat rychlou jízdou a mastit jim kapsy? Ne, budeš jezdit podle předpisů a budou spokojení, že si prosadili svoje. Systém za několik milionů nebude tak výdělečný, tak ho podle zákonů ekonomie přesunou jinam. :)

                                  0 0
                                • babicak  

                                  Přesně jak píšeš, překročíš rychlost a trest má následovat hned, ne třeba obsilka po 4, 6 a více měsících, to už je jen plnění Městské kasy a s prevencí, či bezpečností provozu to již nemá nic společného

                                  0 0
                    • Martin  

                      V Choustníkově Hradišti je taky z jedné strany speed trap v pěkném místě – mírný kopec důle, přehledná cesta…

                      Ty úsekovky jsou zlo.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Já moc nechápu, proč tomu říkáš pasti. Do Krkonoš jezdím často všechny ty úsekový měření jsou v obci kde je 50 a nezačíná za ceduli, tj. máš dost času zpomalit. Jediný úsekový měření mimo obec je u Mladých Buků, tak je ale přechod a taky je to dostatečně označené.

                        Naopak jako past beru to měření na přejezdu v Mělníku, nebo 50 za křižovatkou, kde před ní byla 70…

                        0 0
                      • orm  

                        Usekove mereni je jedine ktere ± funguje. Az ti pres obec povede hlavni silnice do Krkonos, tak take budes hledat funkcni reseni. Dalnice to vyresi a pak budes moci valit rychleji.

                        0 0
                        • petrun  

                          +1000

                          0 0
                        • Martin  

                          Funkční řešení je to hlavně pro městskou kasičku :)

                          Kdyby to mělo být opravdu funkční řešení, stojí tam opicajti a kasírují na místě. Měření na tajňačku beru jako prasárnu.

                          0 0
                          • petrun  

                            Já ne. Od té doby co se ve velkém rozmohlo úsekové měření jsem ušetřil na PHM spoustu peněz které mohu vrazit do biků :-)

                            0 0
                            • Martin  

                              Já taky přes zástavbu nejezdím relý, ale držím se po 60 tachometrových… nicméně section control se mi nelíbí už z principu. Pokud by měření mělo mít skutečně „výchovný“ charakter, tak je potřeba přestupek řešit hned na místě. Ne posílat fotku s bůhvíjakým zpožděním. Section control negeneruje pokuty, ale rychlostní daň.

                              0 0
                              • jan.pernik  

                                No mělo by to být jak ve Francii, kde se měřené úseky musí hlásit rok dopředu a musí vyjít tiskem v autoatlase. A měřit se může jen na opravdu nebezpečných úsecích, kde ta snížená rychlost má nějaké opodstatnění. Ne uprostřed polí na rovné silnici, kde je to čistě buzerace.

                                A když odbočím: v létě ve Walesu byly na silnicích omezení rychlosti naprosto nesmyslné. Nevím, který debil by jel takovou rychlostí. Bylo tam omezení na 40mph, ale dalo se jet když hodně rychle, tak 20.

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                Hned po prestupku musis trestat psa, lidi si pamatujou…

                                0 0
                            • jan.pernik  

                              Taky jsem jednou šetříl PHM a cesta z dovolené byla o 6h delší a rodina byla nadšená. Od té doby mě taková hovadina nenapdla, ale stejně mi to furt mlátí o hlavu, že jsem strýček skrblík. A čím jsem starší, tím to chci mít co nejdříve za sebou, páč pak usínám.

                              0 0
                              • -b-n-x-  

                                Presne. Jednou jsem jel z FM do Prahe, a zkousel jsem udelat svou rekordni spotrebu. Takze rychlost mezi 90–110, obcas jsem se tahal i ve vzdychovem pytli za kamionem. No, … jako zkusenost dobra a uz nikdy vice bych takhle nejel. Ve srovnani s normalni (120–130) rychlosti jsem to jel tak o 40 minut dele, a ta hrozna nuda me porad pokousela abych se venoval jinym vecem nez rizeni. Z toho pohledu je fakt lepsi jet na hranici schopnosti, to cloveka celkem dobre udrzi ve strehu. Coz ale muze byt na dalnici problem, protoze ta hranice byva nekde za 200km/h. V tomto smeru je paradoxne D1 docela dobra. Kolikrat i tech 80km/h je hodne hranicnich :-)

                                0 0
                          • Smazaný účet  

                            Takže úsekový měření, kde když nejsi slepej, tak vidíš dost dopředu, je na tajňačku, ale když to bude měřit policajt rovnou, tak si k tomu zajisté postaví ceduli s jasnou informací. Tak tos pobavil. Jinak souhlas s ORM, je to funkční řešení a hlavně pro lidi, co v místě bydlí. Policajt tam pořád stát nebude

                            0 0
                      • Barak  

                        Moc nechápu co je za zlo, když obyvatelé přilehlých domů chtějí (předpokládám z fotky, že je to kvůli tomu), aby tam auta dodržovala předepsanou rychlost a nedělala větší hluk než je nezbytně nutné.

                        0 0
                        • Martin  

                          Což si navzájem odporuje :)

                          0 0
                          • Barak  

                            Vím přesně, na co narážíš. Zřejmě vycházíš z předpokladu, že by tam všichni jezdili místo 50 třeba 60, což fakt asi rozdíl v hluku nebude. Ono je ale dost střelců, kteří to takovým úsekem propálí klidně 80. Vím o čem mluvím, protože s tím mám osobní zkušenost. Ne, že bych lítal v obci 80 :-), ale bydlel jsem poměrně dlouhou dobu na místě, které také svádělo k rychlé jízdě a pokud to provoz umožnil, podobných řidičů se našlo mraky.

                            0 0
                            • Martin  

                              To je stejná argumentace, jako když se licituje o povolené hranici alkoholu v krvi. Kdo chce jezdit jako ******, jezdí jako ****** už nyní.

                              Rozhodně je lepší, když lidi budou jezdit tím kterým úsekem rychlostí provozu a provoz sledovat, než když budou hypnotizovat ručičku tachometru.

                              0 0
                              • Barak  

                                Pro řidiče bude určitě lepší, že tam projedou rychleji, to je zřejmé. Pro ty, kteří tam bydlí, to asi moc lepší nebude.

                                0 0
                                • Martin  

                                  Pokud to není obytná zóna nebo místo s hromadou nepřehledných přechodů, tak je lepší, když auta zmizí co nejrychleji a nechají za sebou co nejméně smradu. Viz příjezd do Prahy po D1, kde byla léta maximálka 70 a pak tam narvali pade…

                                  0 0
                                  • Barak  

                                    Bavím se o tomhle konkrétním případě, kde jsou právě obytné domy. Jinak souhlas.

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      Shodneme se na faktu, že díky neschopnosti státu nemají obce ležící na „jedničkách“ obchvaty.

                                      0 0
                      • Tom-T45  

                        Tak jsem dostal dopis z Medonos za 1000. Pamatuju si to, bylo krásně, kochal jsem se a nekoukal na tachometr. Jsem asi agresivní cyklista. Nebo agresivní řidič? Je to jedno, jsem prostě agresivní.

                        0 0
                        • Martin  

                          kolik ti změřili, piráte? 55?

                          mmch, čekám, kdy section control speed trap někdo strčí do Palonína… https://en.mapy.cz/s/3834Q

                          0 0
                          • Tom-T45  

                            No trochu víc. Normálně když vjedu do obce, tak zapnu tempomat na 55 a na plyn šlápnu až za cedulí, ale tady jsem se zapomněl.

                            0 0
                            • Martin  

                              To je na ustřelení palice před nastoupenou jednotkou :)

                              0 0
                              • Tom-T45  

                                I s rodinou. Ty agresivní geny se v zájmu lásky a míru nesmí šířit dál.

                                0 0
                    • babicak  

                      Tam měřili už za komunistů

                      0 0
                  • babicak  

                    Mladé Buky, po 11 měsících mi přišel pozdrav, jenže mezitím jsem tam jel ještě třikrát :-(

                    0 0
                    • obda  

                      Pěkně tu ceduli mají zašitou… https://mapy.cz/s/36TI9

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        myslíš tuhle ?

                        0 0
                        • obda  

                          Ne, myslel jsem tu informační ceduli „měření rychlosti“

                          0 0
                          • orm  

                            A to dela nejaky rozdil? Jako, kdyz tam nebude to mereni rychlosti, tak proficis tu 50 pres prechod, kam chodi lidi z vesnice na vlakovou zastavku, rychleji?

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Začínám si myslet, že jak tam není značka měření rychlosti nebo jasně viditelný policajt s radarem, tak žádné rychlostní limity neplatí. Sakra, já asi blbě poslouchal v autoškole

                              0 0
                              • Martin  

                                Na prostý lid musí být přísnost :)

                                Halt Češi jsou sběř, na ty se musí s klackem. Heydrich to měl vymyšlené dobře.

                                0 0
                            • babicak  

                              Když Ti v sobotu večrer v 23.45 naměří rychlost 53 a pošlou Ti složenku na Kč 1000,– , tak si myslíš, že je to úplně košér?

                              0 0
                              • Martin  

                                Je to překročení? Je. Ordnung muss sein!

                                Dozorce v koncentračních táborech taky musel někdo dělat. I tenhle dozor musí někdo dělat. Co kdyby tam šla těhotná transexuální matka s kočárkem?

                                0 0
                              • gerrard  

                                Co rychlost, ale co ten neviditelný pricny prah v Kanicach. To je mordor, to je přísný trest zrovna na místě to vymyslel nějaký vůl co chodí pěšky.

                                0 0
                                • babicak  

                                  Je to trest pro všechny z Babic za to, že projíždí Kanicemi. Místo mýta. Musel to vymyslet opravdu velmi chytrý dopravní inženýr. Mimochodem, za posledních 10 let se tam nestála žádná nehoda(a snad ani dřív)

                                  0 0
                              • orm  

                                Schodou okolnosti mne ted prisla moje prvni pokuta za rychlost :-). 57km/h v 50km/h v Tesanech u Brna. Za 500Kc. Hadat se nebudu, vim, ze jsem jel rychleji. Priste pojedu pomaleji. Vychovny efekt to ma. Je super, ze to zvladli poslat asi behem 5 dni, takze si clovek pamatuje co a jak udelal spatne :-).

                                0 0
                                • Martin  

                                  VRAHU!!!!! 57 je skoro jako kdybys sežral kočárek.

                                  0 0
                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                    Co kočárek, ale představ si, že mohl někomu přejet nevinného pejsáčka.

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      To by bylo tak na 2-náct měsíců veřejně prospěšných prací.

                                      0 0
                                      • Pavel  

                                        Sbírat psí hovna?

                                        0 0
                                      • ˘Ö˘ Krab  

                                        Za kočárek by dostal nejvíc podmínku, ale za pejsáčka by to bylo určitě natvrdo, to se prostě ve slušné společnosti nedělá.

                                        0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    To jo. A jsou i takoví, kteří mají na svědomí celé vesnice malých dětí.

                                    0 0
                                    • ˘Ö˘ Krab  

                                      A koťátek, nesmíme zapomenout na koťátka.

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        Přésně. A transeuxuální fluidgenderové dopravní aktivisty.

                                        0 0
                                  • orm  

                                    Vim vim, kaji se. Od ted je ze me pirat silnic. Musim se podivat, kde to meri. Jestli je to na zacatku obce a ja nestihl zpomalit nebo nekde vice v obci, kde uz je to vaznejsi. Prekvapilo me, ze to meri Zidlochovice :-).

                                    0 0
                                • orm  

                                  Ona je otazka zda berou 53km/h vcetne, tj. >=53km/h nebo nad 53km/h, tj. > 53km/h :-). V me pokute je napsano toto … (dle tolerancni odchylky mereni ±3km/h, viz zakon c 505/1990 Sb., o metrologii) … Tam by to snad mohlo byt napsane. Zakon jsem nestudoval.

                                  0 0
                                  • Paja  

                                    Ja taky ne, ale pokud jsou informace v tom clanku spravne, museli by namerit 53,1 kmh a vic.

                                    0 0
                                    • ˘Ö˘ Krab  

                                      Dřív chodilo něco ve smyslu: … jsme Vám naměřili rychlost 57 km/hod, od které byla odečtena tolerance měření 3 km/hod. Rychlostí 54 km/hod jste překročil maximální povolenou rychlost v uzavřené obci o 4 km/hod. Atd.

                                      0 0
                                      • orm  

                                        Dam to pod tebe, ale je to otazka pro kazdeho. Nerozporuji tu pokutu, tu uz jsem zaplatil, ale rad bych ziskal nejaky protokol, fotku, zarizeni kterym to merili. V urednim dopise to nebylo. Mam narok to pozadovat nebo to je na jejich dobre vuli a kdyz jsem pokutu zaplatil, tak uz se mnou nebudou bavit?

                                        0 0
                                        • tompca  

                                          To jsi snad měl požadovat dříve než jsi zaplatil. U úředníků s dobrou vůlí nepochodíš a teď už se s tebou bavit nebudou. Systém měření rychlosti a parkovacích zón je tak nastavený schválně, ovečko zaplať a neptej se. O nic jiného než o výběr peněz od provozovatelů vozidel nejde.

                                          0 0
                                          • orm  

                                            Tak ja jsem vedel, ze jsem jel rychleji. Pokuta je primerena. Prislo mne to od uredniku korektni. Mne jen ze zvedavosti zajimaji technicke detaily.

                                            0 0
                                        • obda  

                                          V okamžiku, kdy jsi zaplatil, je už hotovo, neboť si „souhlasil se zjištěným stavem věci, s právní kvalifikací skutku, s uložením pokuty a její výší a s vydáním příkazového bloku“ . Pokud chceš tyhle podklady, musíš s něčím nesouhlasit (například s řešením na místě ;)) a poslat to do správního řízení, kde na tyhle věci budeš mít nárok.

                                          0 0
                                          • orm  

                                            A nejsou to nahodou informace, ke kterym bys mel mit pristup v ramci zakona o svobodnem pristupu k informacim? Nemyslim moji konretni fotku, ale cim se meri, kdy byla kalibrace a tak.

                                            0 0
                                            • Barak  

                                              Na to bys měl mít určitě v rámci zmíněného zákona nárok. Jen je potřeba počítat s tím, že ti můžou naúčtovat čas, který tím úředník stráví. Mělo by se ale jednat max. o stokoruny.

                                              0 0
                                            • obda  

                                              Nejsem si jist. Nicméně to asi není obvyklý postup, protože jak jednou zaplatíš, už nemůžeš původní rozhodnutí nijak zvrátit. Tedy i kdyby fotku neměli radar by byl mimo kalibraci ;)

                                              0 0
                                              • orm  

                                                Nechci nic vracet. Jen me to zajima :-).

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Podle mě to je tak, že pokud tyhle dokumenty chceš, pošlou to do správního řízení kde ti je, pokud to budeš požadovat, musí předložit. Pak ale počítej s jinou sazbou pokuty, pokud z jejich strany bude vše OK

                                                  0 0
                                                  • tompca  

                                                    Nazývá se to nahlížení do spisu, než zaplatils mohl jsi se na úřad dojít podívat co na tebe mají.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    No jenže teď ti přijde dopis s nabídkou „výpalného“ kde máš (mám takový dojem) 2 možnosti. Jako majitel/provo­zovatel vozu zaplatit nebo to poslat dál (udat řidiče). V druhém případě asi platí co píšeš (i když pochybuju, že tam bude atest od radaru, max. mají fotku s čitelnou SPZ). Pak to můžeš rozporovat a poslat do správního řízení, kde ti ten atest s největší pravděpodobností ukážou. Každá z těch dalších možností je samozřejmě dražší… Stojí to za to?

                                                    0 0
                                                  • tompca  

                                                    To si každý musí rozmyslet sám za sebe, jen jsem napsal alternativu.

                                                    0 0
                                                  • snas89  

                                                    Hele, nechcete už raději tyhle věci řešit v nějkým odpovídajícím vláknu?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    nebuť agresyvní, cyklysto ;-)

                                                    0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    ciglysto

                                                    0 0
                                      • AussigBiker  

                                        Jojo, tohle chodi furt. Me 2× z jednoho mista :)

                                        0 0
                                • jan.pernik  

                                  To záleží na obci. Šlapanice mají nastaveno 63kmh a starostka chce 70kmh, protože chudáci měšťáci a hlavně voliči.

                                  https://brno.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

                                  0 0
                              • onuce  

                                A nejsou na hlavních křižovatkách ve městech, konkrétně tedy v Plzni, kamery, jež by zaznamenaly i jiný přestupek, než rychlost? Špatně jsem se zařadil a pak jsem to musel střihnout kolmo přes tři pruhy, tedy plné čáry na křižovatce… Tak jestli se nemám také bát obsílky, která ani nemá kam přijít, tedy pak rovnou exekuce.

                                0 0
                                • ˘Ö˘ Krab  

                                  Standardně ve velkých městech kamery hlídají jízdu na červenou.

                                  Jak Ti nemá kam přijít obsílka? To nejsi úplně normálně hlášený bytem na obecním/městském/ma­gistrátním úřadě? Kladenský magistrát je takto jedna z největších ubytoven v republice, cca 3000 trvale přihlášených.

                                  A pokud Ti nemá kam přijít obsílka, tak exekuce už tuplem ne.

                                  0 0
                                  • onuce  

                                    Nemůžu se přihlásit s adresou na úřad, protože oficiálně mám byt. Nikoho nezajímá, že s trvale vypáčenou schránkou, desky na poště mi také svévolně zrušili.

                                    0 0
                                    • blue.sun  

                                      Tak si zřiď P.O. Box, ten ti nikdo nevypáčí.

                                      0 0
                                      • onuce  

                                        To bych musel pravidelně chodit někam na poštu. A to nechci, kvůli tomu mi zrušili bez varování i ty desky. A také se mi nechce ještě dále platit za to, že menšina mi vykrádá a demoluje schránku. Můžete za to svým dílem všichni, vydržujete je ze svých daní, a ještě pak bědujete, že musíte do penze až ve vysokém věku. Buď jim neplaťte nic, ať musí kočovat, a nebo naopak mnohem víc, aby neměli potřebu krást.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Potreba krast nesouvisi s aktualnim majetkem = viz agent Bures

                                          0 0
                                          • onuce  

                                            No ale přec třeba soudci mají vysoké platy, aby nebyli zkorumpovatelní.

                                            0 0
                                            • blue.sun  

                                              A viděl jsi snad, že by to fungovalo?

                                              Jinak opět potvrzuješ klasické heslo o výmluvářích. Namísto hledání způsobů hledáš jen výmluvy.

                                              0 0
                                        • Smazaný účet  
                                          0 0
                                          • onuce  

                                            Jistě. Ale proč to neplatí i naopak? Proč lidé nejsou také Romové? Proč kupříkladu jsou bezdomovci jen lidé, nikdy ne Romové?

                                            0 0
                                            • Lišák  

                                              Positivní diskriminace?

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  
                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  tak proč bych se měl já socializovat s nima a ne oni se mnou? v mojí sociální skupině je normální chodit do školy/práce a nekrást, tak go on!

                                                  0 0
                                                  • Lišák  

                                                    Podmínky stejné být mohou. Kdo jich využije je jen jeho věc.

                                                    Jak kdysi říkal ministr financí – nějaký Klaus – všichni mohou podnikat. No, já tedy ne. Prodělal bych gatě. Stejně to máš s tou danou sociální skupinou – taky by mohli chodit do školy/práce a nekrást.

                                                    0 0
                                                  • Pavel  

                                                    V tomto (můžu/můžu)je čeština trošku zmatečná, znamená to být schopen něco a i je umožněno.

                                                    Všichni mohou podnikat, tj. je umožněno podnikat.

                                                    Takže Klaus měl, ostatně jako vždy :), pravdu, podnikat může každý (je to možno).. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    0 0
                                    • Smazaný účet  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                      0 0
                                • mikub  

                                  Kamery ve městech bývají. Přestupek zaznamenají. Není ale žádné automatické (ani manuální) vyhodnocování přestupků. Pokud se sám neudáš, je minimální šance, že na tebe přijdou.

                                  0 0
                            • obda  

                              Hele, zrovna já tam pojedu těch 50 i bez značky o radaru ;) Na druhou stranu, schovávat značky v křoví mi nepřijde úplně fér.

                              0 0
      • HonzaRez  

        Tak hoši, většina z vás má problém se čtením, což je jasné už dlouho a jsitě to souvisí s rezavou břečkou, kterou kolem sebe vykrkáváte…

        Jediný z vás nereagoval na to, o čem se tu bavíme. Opravdu jezdíte na karbonové silničce rychle přes rozbité přejezdy…?

        0 0
        • Libores  

          tak pro ty, kterí nepochopili, nebo nejsou schopni pochopit smysl psaného sdělení, si to dovolím shrnout: ANO.

          0 0
          • mikub  

            Definuj rozbité a rychle…

            Ale ano, řadu přejezdů, kde auta výrazně brzdí, jsem schopen přejet na karbonové silničce výrazně rychleji.

            EDIT: mělo to být pod HonzaRez

            0 0
        • Libores  

          Mrknul jsem teď na tvoje kolo. Pořád ježdíš na 20mm pláštích? Nech si poradit a přezuj na něco širšího (25–28mm), pak asi pochopíš.

          0 0
        • Kubajsu  

          Ano. Když to srovnáš s tím, do čeho na našich silnicích sem tam vlítneš omylem, nejedná se o žádnou hrůzu. Zvlášť, když se na to můžeš připravit.

          0 0
        • puka  

          Když chceš překonat překážku, musí se ti točit kola. Vrať se zpět do školy, jsou to naše ráfky!!!!

          Silnici nevlastním, ale hodit banána přes ty rozbitější přejezdy je výživnější. :)

          0 0
    • petrun  

      V těchto případech někde o žádnou matematiku či fyziku. Primárně jde o nezvládnuté ego zakomplexovaného řidiče. Jet za ním v policejním autě tak ho pošlu do správka za nebezpečnou jízdu. Ať si udělá půl dne volna když tak spěchal. Na ŘP skupiny D jsem musel dělat psychotesty, zdravotní prohlídky mám každé 2 roky a zkoušky musím opakovat každý rok. Stejnou povinnost bych zavedl plošně pro všechny řidiče !!!!!

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Jenže to by pak zkrachovaly autoservisy, autobazary, prodejci nových aut, čerpací stanice, obalovny drtí, ministerstvo financí … na silnicích by bylo pusto prázdno.

        0 0
        • Rorejs74  

          Přesně a třeba chudák Sralťulda by si musel léčit komplexy někde jinde než na silnici :)

          0 0
        • petrun  

          To je bohužel pravda. Na druhé straně by ubylo škod způsobených psychopaty za volantem.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Správný anonymizovaný psychopat nepotřebuje volant, dokáže své choutky uspokojit i jinak, třeba na internetu.

            0 0
        • jan.pernik  

          Ty profesní řidičákyjen na vytahání pěněz, jinak je to na nic. Zavést to plošně by znamenalo ****** miliony lidí a to jsou voliči. Je potřeba si uvědomit, že nejde o bezpečnost, tu má každý u ******, ale primárně jde o love.

          0 0
    • va-bo  

      Nějak se množí agresivita. Agresivní cyklisti, agresívní řidiči, agresívní chodci, agresívní psi, agresívní vlci, agresívní medvěd. Zkrátka agresívní společnost. To je fakt. Co s tím budeme dělat?

      0 0
      • blue.sun  

        Úklid. Chce to pořádný meteorit, to říkám už deset let.

        0 0
        • Pavel  

          Klííd! Ještě/Už jen pár let a zvládneme to i bez meteoritu. ;-)

          Ale jinak souhlas, nějaký důkladný oplach by to už chtělo.

          0 0
        • Martin  

          Atomovku…

          0 0
      • Pavel  

        Bych se víc semknul.

        0 0
      • gerrard  

        Na to zaloz nove vlakno, to je na dlouho, ale obecne se tu mame moc dobre a neni kdy vybijet energii. Tak si ten boj vytvarime sami. Jo a jako bonus ten anonymni internet, kde si kazdy muze hrat na drsnaka to je taky neco s cim lidi jeste neumi zit.

        0 0
        • Pavel  

          Anonymní internet?!? :-DDDD

          0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          S tím vybíjením energie a hraním si na drsňáka jsi to trefil. Nejde jen o internety, ale vlastně i auta a třeba elektrokola. A takoví hipsteři vlastně také nedělají nic jiného.

          0 0
    • lecram  

      pokud není na chodníku vyznačená cyklostezka nesmí po chodníku na kole jet, pouze kolo vést. Tak mi to bylo vysvětleno nudícím se dopravákem když jsem jel po chodníku bez cyklostezky a on mně vykázal na silnici.Když jsem mu řekl že stejně budu přejíždět na semaforu na druho stranu tak následovala přednáška o zákazu jízdy po přechodu pro chodce a vedení kola po přechodu ,chodnících atd.. Na to jsem mu odsekl že nejezdím na kole abych dodržoval předpisy a nezáměrně ,asi kvůli rozčílení , jsem vjel na ten přechod a ještě na červenou. Přes rameno jsem ještě zahlíd jak na mně čumí a tak jsem raději přidal do pedálu.

      0 0
      • jIrI___  

        Pěkně jsi mu to natřel, se studem v mysli na to určitě dlouho vzpomínal.

        0 0
      • blue.sun  

        Tak to jsi asi velký drsňák…

        0 0
      • HonzaRez  

        Troll detected… Nic to ale nemění na tom, že doslova popsal chování drtivé většiny kolizistů na trhu…

        0 0
      • puka  

        Rád riskuji svůj život kvůli pár vteřinám. Nepoužívám Stravu, tento koncept moc nechápu.

        0 0
    • ScottAspect  

      Tohle znám a obdivuji, že jste se udržel. Jenom by ceknul a na tom kole už by neodjel, tak jako v loni jeden anarchista na Výtoni.

      Také jezdím ve městě a hodně, ale po silnici a když už to nejde jinak a někde pár metrů vezmu po chodníku nebo pěší zóně, tak nejlehčí převod, rychlost krokem a úplně bokem. Jinak pěkně pěšky ;-)

      Vůbec se nedivím, když nás označují např. jako „cyklozmrdi“ atd. :D

      0 0
    • HonzaRez  

      Tak hošiwoe, kdo z vás to byl…? Možná to je z Moskvy, ale taky možná, že je to nějaká díra na Vltavě…

      https://www.stream.cz/…hoto-cloveka?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        To bude nejakej vesnican..

        0 0
      • Aviatik  

        Přesně to samé jako cyklista ve videu mi před lety provedla bába na kole. Já jsem tedy jel taky na kole, takže jsem stačil uhnout doprava, minout ji snad jen o centimetry, zařvat něco o blbých kravách a pokračoval jsem v krasojízdě. BTW když jsem ji míjel, tak jsem zjistil, že ji trochu ze sousedství znám a nijak jsem se nepodivil, protože byla vážně úplně blbá.

        0 0
    • Bubaaak  

      Kdo se přizná? :D

      https://hradec.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

      0 0
      • kankrlicek  

        Z Hradce je HonzaRez, ne? :)

        0 0
        • Stingray  

          Tento chrabrý bojovník proti batohům schání ve vedlejším vlákně batoh, takže asi to tu balí a fičí do exilu.. :-D

          0 0
          • HonzaRez  

            Díky, že ses mě zastal, náčelníku… Bydlím jinde, nechovám se agresivně, nechlastám jedy a hlavně nejezdím po chudníku… Batoh obvykle nosím při chůzi nebo ho mám na nosiči na treku…

            0 0
    • -b-n-x-  

      Zrovna jsem dostal echo, ze u Branickeho hriste srazil cyklista tatu s deckem. Porvali se, cyklista vyhral (asi zlomil tatovi ruku), a odjel. Pro otce prijela sanitka.

      0 0
      • snas89  

        Ta podolska stezka je peklo. V loni jsem padal na kole jenom tam:)

        0 0
        • Bubaaak  

          Yorksira přejedeš, ale labrador, nebo ovčák je velký sousto, ty objížděj :)

          0 0
          • snas89  

            Sam jsem pejskar. Takze i polopsy ostatni zvirata neprejizdim:)

            Zver se kterou ale casto koliduju jsou bruslari:) a naposledy kdyz stala jedna holka s rekolem na kraji kolmo k ceste. Kouka na me asi 100 metru a presne v ten moment kdy jsem prijizdel tak mi vlezla pod kolo ze prejde:))

            0 0
      • jIrI___  

        A to jsem myslel, že při porodu odchází z těla spolu s dítětem i půlka mozku jen maminkám…

        0 0
      • Smazaný účet  

        V braniku nikoho nesrazil. Tatinkovi ne nelibilo ze jel okolo a upozornil , ze jede. . Videl jsem to

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ccyklisty jel po stezce a tatinek prichazel k hristi, c. Ho upozorni , ze by se mohl rozhlednout . tatinek ho napadl a evidentne narazil na nespravneho. :-(

      0 0
      • -b-n-x-  

        Já o tom vím jen z vyprávění ženy, která na místo dorazila až jak chlápka nakládala sanitka. Takže o příčině jsem nevěděl nic. Díky za info.

        Nicméně mi i z těch informací pořád vyplývá, že se cyklista snad možná mohl zachovat trošičku mírumilovněji. A posléze neodjizdet. Takhle se zdá že by to úřady mohly klasifikovat jako něco závažného.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ještě je otázka, jak „mírumilovně“ se choval otec toho děcka a co se vůbec vlastně stalo…

          Je fuk, jestli cyklista, chodec, psovod, poslední dobou jsou lidi nějak napružení napříč celým spektrem a zábrany nejsou ani před malým děckem – teď myslím obě varianty, jak agresivní tatík, tak neohleduplný magor na kole, co to vezme rychle a na „kreditku“.

          0 0
          • atty  

            +1

            debilové a agresoři jsou v celém průřezu populace – jedno zda na kole, bruslích, koloběžce či pěšmo třeba i s kočárkem.

            V případě fyzického konfliktu zase nelze očekávat, že kdo na mne pěstí, na toho já s květinou v ruce… Očekávat, že se někdo nechá zmlátit, jen proto, aby neopáčil agresorovi stejně je taky hloupé – nikdo nikdy neví, zda netrefí na magora, co po něm bude skákat ještě v leže na zemi, nebo mě nedobije šutrem, ležícím opodál. „Něco“ zlomeného je pak otázka jedné rány nebo nešikovného pádu – opět nelze dovozovat, že šlo nějak extra agresivní reakci.

            Ke konfliktům na „smíšených“ komunikacích pro pěší a cyklisty bude docházet stále, protože idiotů v řadách obou zmíněných skupin je stále strašně mnoho – denně jich potkám i několik. Jsem nekonfliktní typ (radši zabrzdím, objedu, slezu z kola, i když bych byl teoreticky v právu, raději si pomyslím jen něco sprostého potichu v hlavě a konfliktu se snažím vyhnout). I tak jsem jen tento rok asi 3× slejzal z kola, s cílem si situaci s kretény vyjasnit z očí do očí, případně i ručně. Když skupina třeba 3 idiotů zabere celou šíři stezky (není místo je objet, protože z jedné strany zeď, z druhé roští), reaguje na slušné zavolání s dovolením nebo zacinkání arogantními kecy či nadávkami a po stále ještě slušném vysvětlení, že jsou na cyklostezce a dva metry ze tří by jim mohli stačit, vám na zádech přistane plechovka s půlkou piva – pak už ani já nedokážu být slušný a mávnout nad tím rukou. (stalo se mi nedávno).

            Tak nějak je podobného chování stále více, se mi zdá – ne, že by konflikty a podobné problémy nebyly i kdysi, ale nějak to prostě poslední dobou graduje…

            0 0
            • Barak  

              Slézt z kola a jít si něco vyříkávat se 3 nalitejma mladíkama, to chce buď ramena široká jako skříň nebo mozek malý jako hrášek.:-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Staci kus trubky…

                0 0
              • -b-n-x-  

                Anebo vedet, ze se mladici chteji prat tam, kde se bude strilet :-)

                0 0
              • atty  

                Mám asi obojí (jak ramena, tak mozek ala hrášek :) )

                Jsem kliďas a hodně dlouho vydržím klidnej, konfrontace nevyhledávám a opravdu dost toho přejdu jen s myšlenkou, co jsem to zase potkal za ******. Ale od určité hranice pak vidím rudě a projeví se ten malej mozek…

                V konkrétním případě chlapci v neurčitém věku cca. 16–20 let a s nějakým promilem pod kůží, když mne uviděli, jak jsem odhodil kolo a batoh a kráčel k nim, tak ani nepípli, sklonili hlavy, stáli a čuměli do země. Já jsem taky vychladl a tak to skončilo jen minutovou přednáškou na téma, kdo je debil na cyklostezce a jestli je někdo nenaučil házet plechovky do koše, ne po lidech.

                Jsem si vědom, že i já mohu dostat někdy do držky, ale pokud jsem jednoznačně v právu a ještě se debilita eskaluje, řeším to (i s tím vědomím, že můžu narazit na borce, co mne smázne).

                Ono pokud budeme všichni a všude držet hubu a krok (i když nás někdo významně omezuje na našich právech), lepší to nebude – jak ve společnosti, tak na cyklostezkách…

                0 0
                • sis  

                  Vidím to úplně stejně.

                  0 0
                • snas89  

                  K tomuhle mě napadá altruistický trestání.

                  Poprvý jsem se s tím setkal u pana Koukolíka.

                  Znamená to, že zakročíme (potrestáme agresora, který škodí společnosti – kolektivu) i s rizikem, že to pro nás nedopadne úplně nejlíp.

                  No..a zrovna tohle a kritický myšlení podle mě mizí v čr pro mě až neuvěřitelně rychle.

                  0 0
              • jIrI___  

                Napadlo mě něco podobného, velice často se vyskytující kombinace těch tebou vyjmenovaných vlastností :)

                0 0
      • kOmE  

        Já už při podobných událostech, zejména na motorce, kde se mi stává často, že mě někdo přehlédne (opravdu nejezdím 200 po okreskách, max kolem 110), reaguji už jen otázkou, zda mě chtěl zabít a popřeji hezký den. Když jsem se snažil se snažil někomu něco vyčítat či mu dokonce říkat, že se má třeba rozhlédnout, nedopadalo to dobře.

        0 0
      • ScottAspect  

        To by mě zajímalo, jak to přesně bylo.

        Nejhorší je, že mě serou jak chodci, cyklisti, tak řidiči. Problém je v tom, že chodci klidně lezou do silnice, když v místě není pěší zóna a ulice je méně frekventovaná (např. v Praze v úseku U Lužického semináře, Cihelná – Klárov). To prostě nasere. O přednostech z prava ani nemluvě.

        Pak jedete autem. Cyklisti to řežou na červenou, pletou se, neznají vyhlášku.

        Když jdete pěšky, tak vás srazí na chodníku…

        Nejsem žádný svatoušek, ale snažím se chovat tak, abych neomezoval a neohrožoval, což se o valné většině všech účastníků provozu říci nedá.

        0 0
      • ScottAspect  

        To by mě zajímalo, jak to přesně bylo.

        Nejhorší je, že mě serou jak chodci, cyklisti, tak řidiči. Problém je v tom, že chodci klidně lezou do silnice, když v místě není pěší zóna a ulice je méně frekventovaná (např. v Praze v úseku U Lužického semináře, Cihelná – Klárov). To prostě nasere. O přednostech z prava ani nemluvě.

        Pak jedete autem. Cyklisti to řežou na červenou, pletou se, neznají vyhlášku.

        Když jdete pěšky, tak vás srazí na chodníku…

        Nejsem žádný svatoušek, ale snažím se chovat tak, abych neomezoval a neohrožoval, což se o valné většině všech účastníků provozu říci nedá.

        0 0
    • HonzaRez  

      Tak hošiwoe, kdo se poznává…? Jenom nevím, kde je u nás Aptěka…

      https://www.stream.cz/…koncit-jinak?…

      0 0
    • HonzaRez  

      Jo a včera jsem měl prima náladu, jako vždycky, tak jsem na jednoho skorogeronta (možná byl starý jak já), zavolal, že jede motorovým vozidlem po přechodu pro chudce a ještě na červenou… Ale nevím, jestli tu situaci pochopil a poučil se…

      0 0
      • Martin  

        Ešivá to na něj nebylo moc sofistikované zvolání.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak v prvni rade je nutne upoutat jeho pozornost oslovenim „ty kokote“

          0 0
          • -b-n-x-  

            Přesně. Chce to říct jednoduše a srozumitelně: „ty kokote, kaj to jedeš (baník) p..o!“

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.