• coolboy

    Následující článek se věnuje toleranci cyklistů a predátorů (=důchodců). Moje známá dnes jela na kole kolem Šířavy (část Přerova) a bohužel použila k přejíždění silnice přechod pro chodce. Vím, že se tímto dopustila přestupku. Po přechodu si to však šmaroval rázovitý predátor, který jí okamžitě za křiku „Tady se nejezdí“ strčil svůj čagan do špic. Známá se rychle spakovala a jela pryč – nejhorší je srážka s blbcem. Tento predátor si asi hodně libuje v mlácení cyklistů. Už jsem se totiž o něm dozvěděl z vyprávění… V Česku chybí jakákoliv tolerance mezi cyklisty a chodci. V Německu, Švýcarsku nebo Anglii je situace jiná. Tam, když jede cyklista po chodníku, tak mu chodci aji udělají místo, neřvou po něm. Měli bysme se nad sebou zamyslet. Ať už jsme cyklisti nebo chodci. Copak já zmlátím pěšáka, který mi půjde pěšky po cyklostezce? Nebo rozmlátím auto zaparkované na zákazu zastavení?

    …myslím, že tohle je námět k nekonečné diskuzi.

    Anketa: Když jedu na kole, chodce na přechodě...

    4x
    10%
    0 0
    • coolboy  

      sakra…v té anketě mělo být v jedničce jen „ignoruji“

      P.S.: zkušenost ze včerejška. Jel jsem poměrně rychle na kruháči. Uviděl jsem dva důchodce jak chcou přejít. Z dálky jsem začal brzdit a čekal jsem, že přejdou cestu. Nic se nedělo. Já jsem dojel k přechodu, téměř jsem zastavil a ti blbci pořád stáli. Nevydržel jsem to a a začal jsem se rozjíždět zrovna ve chvíli, kdy se oni rozhodli, že přejdou cestu…

      0 0
    • Troll  

      Co k tomu dodat??? Je to o vzajemne toleranci, o kterou se snazim na obou stranach. Jako chodec nejdu pres celou cestu, nemotam se, cyklisty pustim. Jako cyklista naopak nervu, neritim se kolem rodinky s detmi ve sjezdu po polnacce 40km/hod… Nemam problem zpomalit, pokud to situace vyzaduje a podekovat.

      Na druhou stranu nutno rici, ze jsem se taky potkal s jednim takovymhle samozvanym mravokarcem v sakra tezkem vyjezdu a ten clovek vypadal, ze se mi snad postavi do cestu. Objel jsem ho… Ale mel na me sahnout, abych z toho kola sel dolu. Myslim, ze bych dal tak dva hluboke nadechy a pri tretim by koupil takovou, ze by se nestacil divit.:-(

      Proste nejhorsi srazka je srazka s debilem. Jedno, zda pesim nebo na kole ci v aute. :-(

      0 0
      • Troll  

        Jo a k tematu – pokud jde o prechody, kruhace a podobne asfaltove veci, tak po nich pokud mozno nejezdim. :-)

        0 0
    • kovar  

      vjedu do nich a čím více jich smetu, tím líp.

      0 0
      • enjoy  

        to bych ti doporucil bowling.dokonala zabava pro tebe a navic muzes porad znova a znova.

        0 0
        • Daník  

          kuželky tak krásně neskučí jako sražený důchodce

          0 0
          • enjoy  

            no ale kdyz to tam poslel dostatecne rychle tak to dela takovy velky uspokojujici rany:-)

            0 0
    • luke777  

      sundal bych helmu a mlatil a mlatil, bohuzel sou dva typy duchodcu pohodovi a pernamentne nasrani.

      0 0
    • CZiko  

      nevim proč, ale po přečtení názvu jsem myslel, že to má zase něco společného s olkycem:-D

      0 0
      • Blade  

        tak to je nas vic:-D ja uz ho normalne vidim vsude :-D

        0 0
        • jaski  

          lol ja taky :-D ale bal sem se to napsat. mozna mi nebudete verit ale mne se o nem dneska zdalo. porad otravoval tak sme se nejak pak dohodli ze mu rychle nekam utecem na nejakej jinej server ci co a on nas tam nenasel :-D zacinam z nej magorit…

          0 0
          • CZiko  

            doufám, že z něj neskončíš na chlastu, nebo prášcích, to nestojí zato:)

            0 0
            • jaski  

              ale to uz neni prdel. nejvic se bojim toho ze skoncim jako on a budu muset spat s reprosema… se uplne dneska bojim usnout. takova nocni mura z B-F

              0 0
              • CZiko  

                odborně bych to nazval „olkycofobie“ :)

                0 0
                • jaski  

                  ja ale nevim jak se toho mam zbavit :/ potreboval bych predepsat antiolkycant ale nejakou nejsilnejsi davku. pomooooooooc zbavte me ho!!!! fakt se bojim usnout. treba nas tentokrat vyhmatne a neschovame se :-(

                  0 0
          • radek16  

            já si to tež myslel

            0 0
    • CzMiras  

      Mě namíchla nedávno dvojka kráčmer pod Vyšehradem. Dvě baby, s pejsánkem, roztažený přes celej chodník (asi 100m od toho tunelu, tam má ten chodník dobrý tři metry, těmhle dvěma ovšem nestačil). Šli po blbý straně, tak sem přibrzdil, jestli jako uhnou, jedna na mě koukne a povídá: „Já vám uhejbat nebudu, tady se nejezdí“. Nu což, i tací tady volně běhají po ulicích. Jinak se snažím jezdit kultivovaně, před přechodem přibrzdím když tam někdo stepuje a buď se do tej vozovky vypraví, nebo jedu dál.

      0 0
    • Volf  

      Ten agresor se vyskytuje v několika druzích. Je těžké ovšem hdnotit, který je nebezpečnější. Po dlouholetém studiu jsem si sestavil žebříček potencionálně nebezpečných predátorů podle druhu.

      • Slamákobrejlovitý se vyznačuje většinou slamákem na hlavě a masařkama na očích. Je většinou dobromyslný a pokud ho nedráždíš, tak není agresivní.
      • sportovně turistický se sdružuje ve větších skupinkách, které se vyskytují nejčastěji za nepřehlednou zatáčkou, na úzké cestě a to vždy po celé její šířce. díky své stádnosti může být i útočný a to je často násobeno jejich hromadnou konzumací akloholu při jejich sportovně turistických akcích.
      • samičky obou výše uvedených druhů zejména pokud vedou psa, tak většinou tak, že pes na vodítku jde po úplně opačné straně než jeho doprovod. Neviditelné vodítko je geniální pastí na cyklisty a jak pejsek, tak zejména samička se vyznačují vysokou mírou agresivity.
      • velmi nebezpečným druhem těchto agresorů je takzvaný hůlkovec. Nejrůznější typy hůlek nebo berlí používá často jiným způsobem než ke kterému byly původně určeny a je neuvěřitelně agresivní. Útočí bez zjevné příčiny a to velice zákeřným způsobem a často ze zálohy. Ve větší skupině se stává ještě agresivnějším.
      • nejnebezpečnějším agresorem je ale podle mých poznatků samička hůkovce. Není vůbec možné předem určit její reakci, jejich teritotium je naprosto neuchopitelné. Jsou neuvěřitelně útočné a dalo by se říct, že útočí již preventivně. Po letech studia patří mezi absolutně nejagresivnější druh a útočí na cokoliv, včetně jedinců vlastního druhu.

      No a trochu vážně. Sledujte jednání lidí kolem sebe a snažte se jednou nebýt stejní.

      0 0
      • Daník  

        Pro mě je naprostou jedničkou druh, který se skloněnou hlavou vstupuje před cokoli co jede, protože „!!!má přednost!!!“ a věří, že když bude upřeně sledovat špičky svých bot, nic se mu přece nemůže stát a zákon ho ochrání.Nejednou už mi kvůli takovým přistály v autě věci ze zadních sedadel na předních (parádní byla hlína, kterou jsem vezl na sázení kytek-pucoval jsem to týden). Na kole ovšem nemůže ani největší optimista čekat, že budu brzdit z nějakých 30km/h abych se znovu pracně rozjížděl, případně šel přes řidítka.Když někdo nemá vůči mě dost lidské ohleduplnosti, aby na 3 vteřiny pozdržel krok, nemůže ji čekat ani ode mne.

        0 0
    • Floydie  

      Jste si spletli nazvoslovi, duchodci jsou Alieni, ne Predatori !!! To by jinak moc nedavalo smysl.

      0 0
      • Volf  

        Útočník se dá za určitých podmínek nazvat predátorem bez ohledu na věk:-)

        0 0
    • McBlacky  

      pokud není chodec nižší než řidítka nebrzdím :) to bych se po Praze nikam nedostal. V terénu nemám problém zpomalit i zastavit

      0 0
    • chodec  

      Tenhle živočišnej druh profesionálních pruditelů za každou cenu má i svůj odbornej název – DHB (důchodce hrozící berlí). Projevují se tak, že berlí ohrožuje kohokoliv v okolí, kdo vypadá, že není schopen fyzického odporu. U těch ostatních se omezí na hesla typu „to za nás tohle nebylo“.

      Ne vážně, když jedu po chodníku, nebo prostě dělám něco jiného co nemám, tak když má někdo chuť mě kvůli tomu vynadat, tak obvykle neřeknu ani slovo protože má pravdi i když to, že se ji rozhodl ventilovat i když mu to nemůže vadit o nečem svědčí a myslím si svoje.

      0 0
    • Krys  

      V sobotu som mal moznost stretnut neuveritelne mnozstvo zmrdov, pesich aj na bicykloch. Najlepsi bol zajazd pred hotelom. Tlupa zaberala celu sirku cesty a ked sme sa blizili, tak sa na nas so zaujmom pozerali, ale nikto sa nepohol. Normalne sme pomedzi nich pomaly preslalomovali a nikto sa nepohol ani o milimeter. Neviem ci ste uz niekedy isli na biku cez stado krav. Je to ovela prechodnejsie ako stado zmrdov.

      0 0
      • Daník  

        zapíchnutý roh v žebrech udělá místo

        0 0
        • Volf  

          zapíchnutej roh v žebrech bude mít na tebe stejnej účinek jako smyk na přední kolo. Osobní zkušenost. Asi v 25 km rohem do chodce, on veskrze nic, já naštípnutá klíční kost, odřeniny velký jako dlaň, novej dres v prdeli, odřenej mobil a klíče otištěný na zádech ještě za 14 dnů.

          0 0
          • Daník  

            musíš s citem, jen takové lehké drbnutí – uvidíš jak vyskočí…

            0 0
            • Blade  

              ja myslim ze kolem takovyho duchodce by bohate stacilo projet s ledabyle vyhaklou nohou z pedalu. takovej kopanec do kolena by udelal svy ;-)

              0 0
          • McBlacky  

            já sebral cca před 14 lety rohem holku tak 12 let. Jel jsem ke 30km/h. Klika že byl roh zahnutej. Ona letěla dva metry do strany do plotu, já několik metrů přes. Dost možný že jsem ji zlomil nějaký to žebro. Já se rozsekal nehorázně (asfalt :( ), ale bez zlomenin.

            0 0
          • luke777  

            chby chlapce zadnej roh poradne vystrcit lokty:) ze ho sejmes rohem hodis tlamu

            0 0
      • Krutohlav  

        A zvonil si zvončekom?

        0 0
        • Krys  

          Prislo mi zbytocne zvonit, ked sa na nas pozerali.

          0 0
    • BH  

      a dalsi ukazka toho ceho se vetsine zde pripsivajich nedostava a sice trochu lidske slusnosti a tolerance.Ti duchodci jsou proste jini,ale bohuzel opakuje se to vzdy v kazde generaci a z tech mladych ambicioznich se stanou protivni a nastavani duchodci. Verte me, ze my budeme uplene stejni.

      0 0
      • Daník  

        další ukázka toho,jak někteří nenacházejí smysl pro ironii a nadsázku ;-)

        0 0
      • rock  

        Nesouhlasím, stejní nebudeme.

        1. Ještě párkrát nám posunou hranici důchodu a nedožijeme se ho
        2. Když už se ho náhodou (někteří z nás … štastnější ?)dožijeme, tak to dlouhý čekání z nás udělá důchodce ještě mnohem protivnější a naštvanější, než jsou ti dnešní žabaři.
        0 0
        • luke777  

          myslis? no pokud se toho doziju a pujdu do duchodu rano snim 10 prasku vylezu z postele a pujdu na brigadu jinak chcipnu hlady

          0 0
          • Krys  

            Vy ste teda pesimisti. Ja sa uz tesim. Budem vysedavat na slniecku, chodit na prechadzky a mlatit cyklistov palicou. A kedze uz budem mat zdravie v kybli, budem moct fajcit a chlastat kolko chcem. :)_)

            0 0
          • Stancek  

            Tak toho se dozit nechci… doufam ze me v 60 zastreli nejaky zarlivy manzel od nejake hezke 30ky :-D

            0 0
          • Daník  

            neblázni, já se těším, že konečně budu mít čas jezdit!!!A v ma­ratonech to bude tutáč na bednu v kategorii…teda pokud dojedu :-))) Zastřelit u milenky se nechám až v 80ti ;-)

            0 0
        • rarášek1  

          V účetnictví si vedu položku pohřebné :-)

          0 0
      • enjoy  

        to mi vubec nerikej! pred tydnem jsme byli s pritelkyni v delvite,stojime uz u kasy,v ruce kosik s nakupem a oba namackly na sebe,at neprekazime.v ba­byzna za nama,o ktery jsem predtim ani netusil zacala najednou nadavat my pritelkyni,ze kdyz nic nenakupuje,tak at neprekazi!uplne konsternovana a nasrana baba,fakt z niceho nic:-O.sama pritom mela velekj vozejk a v nem 5 veci,nekecam.to me samozrejme nenechalo chladnym a stala se obeti zase myho vzteku.ovsem nebyl jsem vulgarni,nechtel jsem ji mit na svedomi. no chtel jsem tim rict,ze tohle snad nemuze byt normalni..

        jako treba kdyz jsme s kamaradem projizdeli sarkou,ja jel prvni,me nestihl,ale po kamosovi se ohnal holi.borec!

        0 0
        • Krys  

          socialne spravanie fronty pri pokladni, to by bolo na dlhsiu debatu :)))

          0 0
          • enjoy  

            ale joo,to vim:-).jenze my tady byli druhy a ta babka treti,to se snad dalo vydrzet:-)

            0 0
        • JJ  

          Me se zase libi, jak je vytaci, kdyz nedavam na pas u pokladny takovou tu tycku na oddeleni nakupu:)

          0 0
    • Pi†el  

      Navrhuju mlatit vsechny pesaky chodici po cyklosteskach..

      0 0
      • coolboy  

        no jo…od tebe jsem taky nic rozumnějšího nemohl čekat :-D P.S:to samý jsem tam chtěl taky připsat :-P

        0 0
      • Daník  

        Navrhuju mlatit preventivne fsechny!

        0 0
    • atrex  

      Jestli se nepletu, tak vloni zabili řidiči 14 cyklistů a cyklisti zabili 0 chodců, tak ať se někdo diví, že jezdim po chodníku. Nakonec moje kolo stejně není způsobilé provozu na pozemních komunikacích (psali to v papírech k němu), tak co mám dělat…? Ale stejně se s nima moc nebavim, spíš mizim

      0 0
    • coolboy  

      Debilní důchodce znovu zaútočil: www.prerovskenoviny.cz/…v/clanky.php?…

      0 0
      • Blade  

        no tohle mi nekdo udelat tak stat zbavim povinnosti takovymu kretenovi platit duchod ;-)

        0 0
        • Volf  

          Já jsem trochu s nadsázkou nahoře popsal druhy predátorů, ale když to vezmu úplně vážně, tak se nedá paušalizovat a myslím si, že tento člověk byl ***** už i zamlada. Nemyslím si, že věk je nějak rozhodující nebo je spouštěčem něčeho. Kdo je dneska ve stáří blbej, tak byl blbej vždycky. No a když se rozhlídnu po svým okolí, takc si někdy říkám bože to bude něco až tenhle člověk bude starej.

          0 0
          • Stancek  

            Jojo, ko*ot muze byt jak stary, tak mlady… s vekem se to mozna jenom trochu vic zacne projevovat. Ja zas tak starej jeste nejsem a mam dost kamaradu v duchodovym veku a nekteri jsou naopak vic v pohode, jak mladsi kluci.

            0 0
            • Volf  

              Tak to já taky, ale znám právě i mladý lidi, kteří üž dneska jsou na zabití jak pruděj. Prostě takový staří mladí :-)

              0 0
      • v3d  

        U toho bych chtěl bejt.. Ježiš to bych chtěl vidět zblízka.. První sanitka by asi odvezla jeho

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.